Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- jeza u ledja
#1676 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ja se slazem sa ovom izjavom u vezi protesta.
Kad je prvi put pocela prica o tome i tamo sam napisao neka ih neka dodju.
Ja smatram proteste provokacijom i predizbornom politickom igrom, ali ne mogu se zabranjivati ovakvi protesti. Ne dolazi razvogorski cetnicki pokret pa da se moze usporediti sa Nazi grupama u Njemackoj.
Ja smatram proteste provokacijom i predizbornom politickom igrom, ali ne mogu se zabranjivati ovakvi protesti. Ne dolazi razvogorski cetnicki pokret pa da se moze usporediti sa Nazi grupama u Njemackoj.
-
kecher II
#1677 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
jeza u ledja wrote:Ja se slazem sa ovom izjavom u vezi protesta.
slazem se, da su provokacija jesu, da se ne treba zabranjivat i to se slazem, ali da ih ne treba poredit sa nazi-ima u njemackoj to se ne slazem, bas suprotno, itekako ih treba poredit bas sa njima, bas sa onim koji slave hitlerov rodjendan, obiljezavaju godisnjice njegove smrti, obilaze rodnu kucu i sta ti ja znam sta sve ne rade ali to trebaju mediji da urade, ukoliko npr bude ajde recimo trobojka, mada sumnjam, ali recimo ako bude, uporedo sa snimkom te trobojke iz dobrovoljacke pustit i tu istu trobojku iz srebrenice kad im general govori da je doslo vrijeme da se osvete ''turcima'', moze itekako od tog BH profitirat i pokazat svijetu ko su i sta su i sta oni obiljezavaju, paralele se mogu povuc i obezvrijedit taj skup na kulturan dostojanstven nacin, kako i prilici bosanskom covjeku.
-
7cokanja
#1678 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Zulic testified that on June 22, 1992 at a place called Kriva Cesta some 20 Muslims (including him) were forced to dig their own graves before all but three of them had their throats slit by a local Serb named Simo Simetic. He said that the killing was witnessed by the entire Serbian political elite from the area, including the president of the municipality. He testified that the Serbian political officials all sat at picnic tables and watched Simetic slaughter the Muslims.
..o kakvom, bolan, ti dostojanstvu pricas..izjednacavas unistenu vojnu kolonu sa zlocinima ove vrste iz gore navedenog citata, sa svjedocenja na ssudjenju karadzicu u Hagu, kojega prenosim na engleskom jeziku, u originalu, jer , slicno tebi, sve takozvane nase novine su obradile taj pokolj i nastojale ublaziti gnusnost i divljastvo istog, izbjegavajuci da napisu sta je svjedok uistinu izjavio na sudu..kakav bolan, dostojanstven nacin ili poredjenje sa nacistima, onoga divljastva koje je provedno i ciji sljedbenici danas marsiraju Bosnom..Simo Simetic, lokalni mesar je zaklao 20 ljudi, pred ocima svojih cetnickih istomisljernika koji su to zaljevali raznom brljom, a ti pricas o dostojanstvu i nastojis izjednaciti vojnu kolonu, naoruzanu, sa zrtvama pokolja, diljem 49% okupirane teritorije Bosne i Hercegovine..paralele se mogu povuc i obezvrijedit taj skup na kulturan dostojanstven nacin, kako i prilici bosanskom covjeku.
-
bjelave
#1679 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pedja, evo par pitanja:
Stav vase zastupnice gdje. Lazar u gradskoj skupstini se razlikuje od zvanicnog saopcenja stranke. Dakle da li NS podrzava odrzavanje povorke u Dobrovoljackoj zbog nacelnog stava da svako mirno okupljanje treba biti dozvoljeno ili zato kako Sanja Lazar kaze da rodbina pobijenih vojnika ima pravo odnijeti cvijece na njihov grob??? (vidjeti centralne vijest ftv od jucer). Btw. nisam znao da je neko sahranjen u Dobrovoljackoj?
Ne mislis li da je saopcenje NS u vezi povorke u Dobrovoljackoj trebalo ukljuciti osim osude Behmenovog stava i osudu manipulacije koja dolazi iz RS u vezi sa Dobrovoljackom jer svi znamo o cemu se tu radi i ko stoji iza oragniziranja ove povorke?
Ako mislis da i organizatori povorke u Dobrovoljackoj vrse manipulaciji zasto onda i na to nije ukazano u saopcenju NS?
Uz nacelno prihvatanje prava svake grupe na slobodno i mirno manifestiranje ne mislite li da u istraumiranim drustvima poput bosanskog takva okupljanje mogu takodjer narusiti prava drugih? Konkretno, ista ta JA je dan ranije, dakle 2 maja 1992, ubijala civile po Sarajevu. Dakle kako ce se osjecati rodbina ljudi pobijenih od starane JA dok im pod prozorima budu defiliovali ljudi koji slave njihove ubice?
I na kraju da li vi u NS smatrate da se pod svaku cijenu morate imate stav koji kontra SDP?
Stav vase zastupnice gdje. Lazar u gradskoj skupstini se razlikuje od zvanicnog saopcenja stranke. Dakle da li NS podrzava odrzavanje povorke u Dobrovoljackoj zbog nacelnog stava da svako mirno okupljanje treba biti dozvoljeno ili zato kako Sanja Lazar kaze da rodbina pobijenih vojnika ima pravo odnijeti cvijece na njihov grob??? (vidjeti centralne vijest ftv od jucer). Btw. nisam znao da je neko sahranjen u Dobrovoljackoj?
Ne mislis li da je saopcenje NS u vezi povorke u Dobrovoljackoj trebalo ukljuciti osim osude Behmenovog stava i osudu manipulacije koja dolazi iz RS u vezi sa Dobrovoljackom jer svi znamo o cemu se tu radi i ko stoji iza oragniziranja ove povorke?
Ako mislis da i organizatori povorke u Dobrovoljackoj vrse manipulaciji zasto onda i na to nije ukazano u saopcenju NS?
Uz nacelno prihvatanje prava svake grupe na slobodno i mirno manifestiranje ne mislite li da u istraumiranim drustvima poput bosanskog takva okupljanje mogu takodjer narusiti prava drugih? Konkretno, ista ta JA je dan ranije, dakle 2 maja 1992, ubijala civile po Sarajevu. Dakle kako ce se osjecati rodbina ljudi pobijenih od starane JA dok im pod prozorima budu defiliovali ljudi koji slave njihove ubice?
I na kraju da li vi u NS smatrate da se pod svaku cijenu morate imate stav koji kontra SDP?
- Dozer
#1680 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
@Realist-Idealist
Da ne kopiram i citiram, prostora radi. Sve sto treba da znas jeste da ja imam sasvim dovoljno godina da sam mogu razluciti sta je sta i ko je sta radio i radi. Pogotovo jer sam licni ucesnik tog nesretnog rata, i to tokom cijelog njegovog trajanja.
Tako, vrlo dobro znam za mnoga desavanja iz prve ruke, za mnoge stvari koje su daleko, cak predaleko od stvarne zelje za jedinstvenom BiH. Nazalost, i meni je trebalo neko vrijeme da sve to shvatim, sto je i normalno jer nisam imao previse vremena za razmisljanje i analiziranje u tim momentima, posto sam morao brinuti o licnom prezivljavanju po raznoraznim linijama i vukojebinama u i oko Sarajeva, a i sire i dalje. A sve ovo ukljucuje i prisustvo na pojedinim lokacijama tog nesretnog 02. i 03. maja '92, poput Bistrika, Skenderije, Theatra, kina Djuro Djakovic...nazalost, ne i Dobrovoljacke. Nisam se mogao podijeliti i biti na vise lokacija istovremeno, ali sam ipak bio dovoljno blizu, ili nedovoljno daleko, da bih mogao cuti sta se desava i u toj Dobrovoljackoj.
Pojma nemam da li si ti uopste ratovao, da li si metka ispalio ili si sjedio u nekakvoj kancelarijici, a danas se vodis kao prvoborac, kao sto ne znam ni da li si uopte imao dovoljno godina da ratujes. I nebitno je ovo za cijeli kontekst price. Sve sto cu ti reci jeste - vjeruj da je SDA imala i te kako svoje prste u svemu vezanom za otpocinjanje rata. Jedini, i najveci kiks koji su napravili, jeste sto tada, te '91, nisu mogli sagledati i predvidjeti do koje mjere ce sve otici i koliko ce zrtava biti. Naivno su vjerovali u kratak i brz rat, racunajuci na 4. vojnu silu da ce "posao" zavrsiti brzo, sto bi osiguralo podjelu BiH po etnickim savovima, a istovremeno njih ostavilo "cistima".
I ranije sam pisao o ovome, i ranije sam govorio da se mladomuslimanski, velikosrpski i velikohrvatski snovi nisu mogli ostvariti mirnim putem jer niko normalan ne bi pristao na preseljenje sa svog ognjista samo radi toga sto mu neko tako kaze. I zato je sve te ljude trebalo prisiliti da se premjeste i tako stvore etnicki ciste teritorije.
I suvise je dokaza o ovome, papira, neredbi, svjedocenja, razgovora, itd., samo je stvar u tome ko hoce da ih vidi, a pogotovo prihvati.
Da su se Milosevic i Tudjman dogovarali o podjeli Bosne na 2 dijela, to je cinjenica. Ali, isto tako je cinjenica da su i oni bili svjesni da to ne mogu bez "unutrasnjeg" partnera iz najmnogobrojnijeg Bosanskog naroda, a to su bili Bosnjaci.
Previse je stvari koje ukazuju na to da SDA sa Alijom na celu, kao rukovodeca struktura tokom cijelog rata, nije uopste imala namjeru ni deblokade Sarajeva (svi pokusaji su propadali u startu, ili malo nakon otpocinjanja, jer bi komanda u jednom momentu jednostavno obustavila dostave ljudstva i MTS-a. Ovo ti govorim iz prve ruke), ni sirenju slobodne teritorije (granice FBiH i RS su i danas tacno tamo gdje su '91 bile nacrtane da ce biti), a ni odbrane enklava u IB (jos '93 se u Sarajevu pricalo da ce Srebrenica biti zamijenjena za Vogoscu, Zepa za Ilidzu i Ilijas, a to je danas cinjenicno stanje. Samo sto se ni u SDA nisu nadali da ce Srbi tamo uraditi sto su uradili, tj. poubijati onolike ljude).
Ne branim NS i takodjer mislim da je ovo oko podrske tom skupu jedna velika greska, kao sto ima i drugih slicnih gresaka, ali isto tako apsolutno ne mislim da je to jedna prosrpski orijentisana stranka.
Nazalost, u ovoj zemlji je odavno sve podijeljeno na 3 dijela, ukljucujuci i zrak, i onda je sasvim logicno da ce pojava nekoga ili necega sto ne propagira i ne podrzava te podjele, nego zagovara jednakost svih i na svaki nacin, biti automatski protumaceno kao pro-ovako ili pro-onako, zavisno vec od date teme.
Da ne kopiram i citiram, prostora radi. Sve sto treba da znas jeste da ja imam sasvim dovoljno godina da sam mogu razluciti sta je sta i ko je sta radio i radi. Pogotovo jer sam licni ucesnik tog nesretnog rata, i to tokom cijelog njegovog trajanja.
Tako, vrlo dobro znam za mnoga desavanja iz prve ruke, za mnoge stvari koje su daleko, cak predaleko od stvarne zelje za jedinstvenom BiH. Nazalost, i meni je trebalo neko vrijeme da sve to shvatim, sto je i normalno jer nisam imao previse vremena za razmisljanje i analiziranje u tim momentima, posto sam morao brinuti o licnom prezivljavanju po raznoraznim linijama i vukojebinama u i oko Sarajeva, a i sire i dalje. A sve ovo ukljucuje i prisustvo na pojedinim lokacijama tog nesretnog 02. i 03. maja '92, poput Bistrika, Skenderije, Theatra, kina Djuro Djakovic...nazalost, ne i Dobrovoljacke. Nisam se mogao podijeliti i biti na vise lokacija istovremeno, ali sam ipak bio dovoljno blizu, ili nedovoljno daleko, da bih mogao cuti sta se desava i u toj Dobrovoljackoj.
Pojma nemam da li si ti uopste ratovao, da li si metka ispalio ili si sjedio u nekakvoj kancelarijici, a danas se vodis kao prvoborac, kao sto ne znam ni da li si uopte imao dovoljno godina da ratujes. I nebitno je ovo za cijeli kontekst price. Sve sto cu ti reci jeste - vjeruj da je SDA imala i te kako svoje prste u svemu vezanom za otpocinjanje rata. Jedini, i najveci kiks koji su napravili, jeste sto tada, te '91, nisu mogli sagledati i predvidjeti do koje mjere ce sve otici i koliko ce zrtava biti. Naivno su vjerovali u kratak i brz rat, racunajuci na 4. vojnu silu da ce "posao" zavrsiti brzo, sto bi osiguralo podjelu BiH po etnickim savovima, a istovremeno njih ostavilo "cistima".
I ranije sam pisao o ovome, i ranije sam govorio da se mladomuslimanski, velikosrpski i velikohrvatski snovi nisu mogli ostvariti mirnim putem jer niko normalan ne bi pristao na preseljenje sa svog ognjista samo radi toga sto mu neko tako kaze. I zato je sve te ljude trebalo prisiliti da se premjeste i tako stvore etnicki ciste teritorije.
I suvise je dokaza o ovome, papira, neredbi, svjedocenja, razgovora, itd., samo je stvar u tome ko hoce da ih vidi, a pogotovo prihvati.
Da su se Milosevic i Tudjman dogovarali o podjeli Bosne na 2 dijela, to je cinjenica. Ali, isto tako je cinjenica da su i oni bili svjesni da to ne mogu bez "unutrasnjeg" partnera iz najmnogobrojnijeg Bosanskog naroda, a to su bili Bosnjaci.
Previse je stvari koje ukazuju na to da SDA sa Alijom na celu, kao rukovodeca struktura tokom cijelog rata, nije uopste imala namjeru ni deblokade Sarajeva (svi pokusaji su propadali u startu, ili malo nakon otpocinjanja, jer bi komanda u jednom momentu jednostavno obustavila dostave ljudstva i MTS-a. Ovo ti govorim iz prve ruke), ni sirenju slobodne teritorije (granice FBiH i RS su i danas tacno tamo gdje su '91 bile nacrtane da ce biti), a ni odbrane enklava u IB (jos '93 se u Sarajevu pricalo da ce Srebrenica biti zamijenjena za Vogoscu, Zepa za Ilidzu i Ilijas, a to je danas cinjenicno stanje. Samo sto se ni u SDA nisu nadali da ce Srbi tamo uraditi sto su uradili, tj. poubijati onolike ljude).
Ne branim NS i takodjer mislim da je ovo oko podrske tom skupu jedna velika greska, kao sto ima i drugih slicnih gresaka, ali isto tako apsolutno ne mislim da je to jedna prosrpski orijentisana stranka.
Nazalost, u ovoj zemlji je odavno sve podijeljeno na 3 dijela, ukljucujuci i zrak, i onda je sasvim logicno da ce pojava nekoga ili necega sto ne propagira i ne podrzava te podjele, nego zagovara jednakost svih i na svaki nacin, biti automatski protumaceno kao pro-ovako ili pro-onako, zavisno vec od date teme.
- Control panel
#1681 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
PK
SDP i ostale stranke su-je nasjeo na propagandnu masineriju dodika. sve u cilju homogenizacije naroda pred izbore.
vi ste napravili vrlo los, da ne kazem katastrofalan, polticki potez podrzavanjem dolaska onih koji su u 4 godine nanijeli najvece zlo u istoriji ovog grada. sve pod nekim nazivom demokartije i ljudskih sloboda. i mi koji smo bili u sarajevu smo valjda imali neka prava, koja su nam uskracivali isti ti koji sada trebaju da doju u dobrovoljacku.
jeli vi mislite da cete sa ovim jeftinim saopstenjima,stavovima koji su nista drugo nego protiv SDP dobiti glasace u RS. jeli to bio vas cilj?
jeli cijena da dobijete koji glas na izborima da napadate patriotske stranke u Sarajevu da ne kazem u F BiH? medju koje u osvom slucaju moram svrstati i SDA, S BiH, BPS. Nazalos NS je pala na prvom pravom ispitu iz patriotizma.
to ljudi na svu srecu nece zaboraviti i vjerovatnop ce vas adekvatno nagraditi na izborima.
SDP i ostale stranke su-je nasjeo na propagandnu masineriju dodika. sve u cilju homogenizacije naroda pred izbore.
vi ste napravili vrlo los, da ne kazem katastrofalan, polticki potez podrzavanjem dolaska onih koji su u 4 godine nanijeli najvece zlo u istoriji ovog grada. sve pod nekim nazivom demokartije i ljudskih sloboda. i mi koji smo bili u sarajevu smo valjda imali neka prava, koja su nam uskracivali isti ti koji sada trebaju da doju u dobrovoljacku.
jeli vi mislite da cete sa ovim jeftinim saopstenjima,stavovima koji su nista drugo nego protiv SDP dobiti glasace u RS. jeli to bio vas cilj?
jeli cijena da dobijete koji glas na izborima da napadate patriotske stranke u Sarajevu da ne kazem u F BiH? medju koje u osvom slucaju moram svrstati i SDA, S BiH, BPS. Nazalos NS je pala na prvom pravom ispitu iz patriotizma.
to ljudi na svu srecu nece zaboraviti i vjerovatnop ce vas adekvatno nagraditi na izborima.
-
Alfa_Ze
#1682 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nasa stranka: Ugrozena demokratija
( Oslobodjenje, 29.april 2010. )
Po ziv gradonacelnika Sarajeva da se zabrani skup u Dobrovoljackoj ulici koji je MUP Kantona Sarajevo prethodno odobrio je politickipri tisak na nezavisne organe unutrasnjih poslova.
“Izlazeci ovom gestom iz okvira svojih nadleznosti i ovlastenja, gradonacelnik Sarajeva je grubo zaprijetio jednoj od osnovnih demokrat skih sloboda kakva je sloboda mirnog okupljanja. U okolnostima u kojima je krhka bosanskohercegovaka demokratija pred dnevnim izazovima, Nasa stranka ocekuje od nosilaca izvrsne i zakonodavne vlasti da principijelno i kontinuirano stite demokrat ske slobode i ljudskaprava“, izjavio je clan Iz vrsnog odbora Nase stranke Srdjan Dizdarevic.
‘’ Nasa stranka poziva gradonacelnika Behmena da stane u zastitu osnovnih ljudskih prava i sloboda, medju kojima su posebno vazna sloboda mirnog oku pljanja i sloboda govora. Pozivamo sve drzavne orga ne i sve politicke faktore da pruze podrku MUP-u Kantona Sarajevo i ucine sve da na javljeni skup prodje bezbjedno i mirno, te u skladu sa zakonom.’’
Necu komentarisati novinske natpise, ali bih pitao uvazenog Pedju Kojovica :Propali planovi u Nasoj stranci
( Dnevni Avaz, 29. april 2010. )
Kako saznajemo, razlog Dizdareviceve nervoze jeste cinjenica da na Kongresu Nase stranke nije usao u Glavni odbor te stranke i nije zadovoljio svoje aspiracije. Dizdarevic je navodno zelio biti u vrhu vodstva Nase stranke, ali delegati stranke nisu imali osjecaja za njegove planove.
Zbog toga se Dizdarevic ponovo angazirao u Komitetu. Njegov pijun Sinan Alic imenovao ga je na funkciju koordinatora za medjunarodnu saradnju. Ali, sa te funkcije Dizdarevic i dalje stvarno kontrolira Komitet. Po tom osnovu Dizdarevic prima placu visu od 3.000 KM i koristi sluzbeno vozilo HKBiH.
- vasa stranka principijelno podrzava demokratije nacela, i to je OK. Ali ista ta vasa ‘’Nasa stranka’’ treba da prepozna kada su ta ‘’demokratska prava’’ stavljena u funkciju ( dnevne ) politike, onih ljudi koji ce se ‘’ mirno prosetati’’ Dobrovoljackom, dakle istih onih ljudi koji kroz instucije ove drzave i danas RUSE MOJU DOMOVINU – Bosnu i Hercegovinu !!
Nadam se da ce biraci na predstojecim izborima prepoznati tu vasu ‘’konzistentnu’’ politiku !!Na pitanje zasto nikada nisu obiljezili stradanja na Kazanima jer je rijec o dokazanim zlocinima, ministar Risovic samo je kazao: "Sigurno cemo jednom prilikom razmatrati tu inicijativu".
-
Pedja Kojovic
#1683 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Mi ne prilagodjavamo nase principe, odnosno, "pricu" od slucaja do slucaja niti jedno pricamo u RS-u a drugo u FBiH.
Ako se dogodi da drzavni organi u RS-u na nacin slican GU Sarajeva reaguju na zahtjev grupe gradjana za mirno okupljanje ili uskrate pravo na slobodu govora mi cemo reagovati na potpuno identican nacin kao i u slucaju "Dobrovoljacka".
Tada ce oni koji to pravo danas uskracuju ovoj grupi govoriti da je to njihovo pravo a oni koji im to pravo budu uskracivali ce tvrditi da se radi o provokaciji.
Skoro svako okupljanje, bez obzira da li se radi o borcima, penzionerima,radnicima ili vegeterijancima ima za cilj provokaciju, odnosno, namjeru da skrene paznju na javnosti na sebe i izazove reakciju javnosti.
Ukoliko vrsta, intenzitet i neke druge karakteristike te provokacije mogu ugroziti bezbjednost ucesnika ili opstu sigurnost onda MUP ima pravo i obavezu da ne dozvoli takvo okupljanje. To ovdje nije slucaj. MUP je odobrio, odnosno, nije izdao za zabranu skupa.
Ukoliko pristanemo da politicari na osnovu svog afiniteta ili animoziteta odredjuju koji se skup gradjana moze, a koji ne moze odrzati izgubicemo neka od temeljnih ljudskih prava kao sto je pravo na mirno okupljanje i sloboda govora.
p.k.
Ako se dogodi da drzavni organi u RS-u na nacin slican GU Sarajeva reaguju na zahtjev grupe gradjana za mirno okupljanje ili uskrate pravo na slobodu govora mi cemo reagovati na potpuno identican nacin kao i u slucaju "Dobrovoljacka".
Tada ce oni koji to pravo danas uskracuju ovoj grupi govoriti da je to njihovo pravo a oni koji im to pravo budu uskracivali ce tvrditi da se radi o provokaciji.
Skoro svako okupljanje, bez obzira da li se radi o borcima, penzionerima,radnicima ili vegeterijancima ima za cilj provokaciju, odnosno, namjeru da skrene paznju na javnosti na sebe i izazove reakciju javnosti.
Ukoliko vrsta, intenzitet i neke druge karakteristike te provokacije mogu ugroziti bezbjednost ucesnika ili opstu sigurnost onda MUP ima pravo i obavezu da ne dozvoli takvo okupljanje. To ovdje nije slucaj. MUP je odobrio, odnosno, nije izdao za zabranu skupa.
Ukoliko pristanemo da politicari na osnovu svog afiniteta ili animoziteta odredjuju koji se skup gradjana moze, a koji ne moze odrzati izgubicemo neka od temeljnih ljudskih prava kao sto je pravo na mirno okupljanje i sloboda govora.
p.k.
-
7cokanja
#1684 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
'Dozer wrote:@Realist-Idealist
'..hoho..i dozer "predozir'o"..
..podijeljeno je , samo onda kada ti na to pristanes.. sve do tada je nebitno..Nelson Mandela je desetljecima , goloruk, bitku vodio protiv agenata vjekovima najjace sile na svijetu - UK..
-
7cokanja
#1685 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
..oooooo..pa nisam znao da je ipak policijska drzava na funkciji..bravooooooooo "demokrato" pod sajkacom....Ukoliko vrsta, intenzitet i neke druge karakteristike te provokacije mogu ugroziti bezbjednost ucesnika ili opstu sigurnost onda MUP ima pravo i obavezu da ne dozvoli takvo okupljanje. To ovdje nije slucaj. MUP je odobrio, odnosno, nije izdao za zabranu skupa.
,,u stvari, "pod kokardom"..razlika je velika..
-
7cokanja
#1686 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
7cokanja wrote:..oooooo..pa nisam znao da je ipak policijska drzava na funkciji..bravooooooooo "demokrato" pod sajkacom....Ukoliko vrsta, intenzitet i neke druge karakteristike te provokacije mogu ugroziti bezbjednost ucesnika ili opstu sigurnost onda MUP ima pravo i obavezu da ne dozvoli takvo okupljanje. To ovdje nije slucaj. MUP je odobrio, odnosno, nije izdao za zabranu skupa.
,,u stvari, "pod kokardom"..razlika je velika..
..jel' 'vo "typo", jal' si poc'o mucati od ushicenja..
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#1687 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Prestani dobićeš ban 
- Dozer
#1688 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
@7cokanja
OK, prihvatam. Pogresno sam se izrazio - ne prosrpsku, nego procetnicku. Slazem se, nisu svi Srbi cetnici.
OK, prihvatam. Pogresno sam se izrazio - ne prosrpsku, nego procetnicku. Slazem se, nisu svi Srbi cetnici.
-
klixober
#1689 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
@Pedja
pitanje:
Da li cete se kao stranka osjecati odgovornim ukoliko dodje do nereda na tom skupu i ukoliko se neredi nastave na drugim mjestima,recimo na povratnicima u RS,jer ste jedina stranka u GV Sarajeva podrzali da se odrzi skup? Kazete da ste to uradili zato sto je MUP rekao da moze osigurati skup,ali ja mislim da je MUP pogrijesio i nije sagledao sve moguce scenarije i posljedice.
pitanje:
Da li cete se kao stranka osjecati odgovornim ukoliko dodje do nereda na tom skupu i ukoliko se neredi nastave na drugim mjestima,recimo na povratnicima u RS,jer ste jedina stranka u GV Sarajeva podrzali da se odrzi skup? Kazete da ste to uradili zato sto je MUP rekao da moze osigurati skup,ali ja mislim da je MUP pogrijesio i nije sagledao sve moguce scenarije i posljedice.
-
Pedja Kojovic
#1690 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
komeba
Ako je MUP pogrijesio onda treba da snosi odgovornost.
Oni su nadlezni i profesionalno osposobljeni da donose takve odluku.
Upravo je obrnuto...
Ovakva reakcija GU-a i politicki pritisak na policiju ce se repllikovati gdje god zatreba u politicke svrhe.
p.k.
Upravo je obrnuto...
Ovakva reakcija GU-a i politicki pritisak na policiju ce se repllikovati gdje god zatreba u politicke svrhe.
p.k.
-
Pedja Kojovic
#1691 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Naša stranka smatra da je Izjava gradskog vijeća neprihvatljiva i neodgovorna jer relativizira ustavom zagarantovano pravo na mirno okupljanje i slobodu govora, jer netačno povezuje pitanje karaktera rata sa najavljenim događajem, jer vrši politički pritisak na rad nezavisnih državnih organa, jer gradske institucije upotrebljava za potrebe izborne kampanje, jer otežava reafirmaciju multietničkog i slobodarskog duha Sarajeva i predstavlja eklatantan primjer u kome političari nezakonito preuzimaju funkcije nadležnog suda.
Povodom Izjave Gradskog Vijeća grada Sarajeva, koja se referira na mirni skup građanki i građana u nekadašnjoj Dobrovoljačkoj ulici, Naša stranka ostaje pri stavu da su Ustavom zagarantovane slobode govora i mirnog okupljanja neotuđivo pravo svih građanki i građana, na svakom pedlju države Bosne i Hercegovine.
Naša stranka smatra da je Izjava gradskog vijeća neprihvatljiva i neodgovorna jer relativizira ustavom zagarantovano pravo na mirno okupljanje i slobodu govora, jer netačno povezuje pitanje karaktera rata sa najavljenim događajem, jer vrši politički pritisak na rad nezavisnih državnih organa, jer gradske institucije upotrebljava za potrebe izborne kampanje, jer otežava reafirmaciju multietničkog i slobodarskog duha Sarajeva i predstavlja eklatantan primjer u kome političari nezakonito preuzimaju funkcije nadležnog suda. Država Bosna i Herecegovina mora prihvatiti evropske standarde u zaštiti ljudskih prava i prestati sa diksriminacijom svojih građana po osnovama njihovog nacionalnog, vjerskog, ili političkog opredjeljenja.
„Izjava Gradskog vijeća Sarajeva otvara proces u kojem kolektivno i individualno nasilje nad slobodama izražavanja i okupljanja mogu postati svakodnevica Bosne i Hercegovine. Naša stranka stoga smatra da se ni na koji način ne smije dopustiti kapitulacija države pred argumentima nasilja, te da je pritisak koji pojedine političke stranaka vrše na zakonodavnu i izvršnu vlast, dovodeći pritome u pitanje njihov kredibilitet, nedopustiv.“, izjavio je Dino Mustafić predsjednik Izvršnog odbora Naše stranke.
Naša stranka posebno osuđuje činjenicu da se tekst Izjave gradskog vijeća koja je postavljena na zvaničnoj stranici Grada Sarajeva i koja je u ime ovog državnog organa poslana medijima značajno razlikuje od teksta Izjave za koju su vjećnici glasali.
Povodom Izjave Gradskog Vijeća grada Sarajeva, koja se referira na mirni skup građanki i građana u nekadašnjoj Dobrovoljačkoj ulici, Naša stranka ostaje pri stavu da su Ustavom zagarantovane slobode govora i mirnog okupljanja neotuđivo pravo svih građanki i građana, na svakom pedlju države Bosne i Hercegovine.
Naša stranka smatra da je Izjava gradskog vijeća neprihvatljiva i neodgovorna jer relativizira ustavom zagarantovano pravo na mirno okupljanje i slobodu govora, jer netačno povezuje pitanje karaktera rata sa najavljenim događajem, jer vrši politički pritisak na rad nezavisnih državnih organa, jer gradske institucije upotrebljava za potrebe izborne kampanje, jer otežava reafirmaciju multietničkog i slobodarskog duha Sarajeva i predstavlja eklatantan primjer u kome političari nezakonito preuzimaju funkcije nadležnog suda. Država Bosna i Herecegovina mora prihvatiti evropske standarde u zaštiti ljudskih prava i prestati sa diksriminacijom svojih građana po osnovama njihovog nacionalnog, vjerskog, ili političkog opredjeljenja.
„Izjava Gradskog vijeća Sarajeva otvara proces u kojem kolektivno i individualno nasilje nad slobodama izražavanja i okupljanja mogu postati svakodnevica Bosne i Hercegovine. Naša stranka stoga smatra da se ni na koji način ne smije dopustiti kapitulacija države pred argumentima nasilja, te da je pritisak koji pojedine političke stranaka vrše na zakonodavnu i izvršnu vlast, dovodeći pritome u pitanje njihov kredibilitet, nedopustiv.“, izjavio je Dino Mustafić predsjednik Izvršnog odbora Naše stranke.
Naša stranka posebno osuđuje činjenicu da se tekst Izjave gradskog vijeća koja je postavljena na zvaničnoj stranici Grada Sarajeva i koja je u ime ovog državnog organa poslana medijima značajno razlikuje od teksta Izjave za koju su vjećnici glasali.
-
Pedja Kojovic
#1692 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Demokratska alternativa na političkoj sceni Bosne i Hercegovine
Friday, 30 April 2010
Na političkoj sceni Bosne i Hercegovine potrebno je stvoriti demokratsku alternativu, zaključak je jučerašnjeg sastanka u Istočnom Sarajevu kojem su prisustvovali predsjednici Nove socijalističke partije i Naše stranke, te predstavnici Liberalno demokratske stranke, Nezavisne demokratske stranke iz Bijeljine, zatim predstavnici više lokalnih pokreta i nevladinih udruženja.
Tim povodom u Banja Luci u Međunarodnom press centru, u srijedu 5. maja sa početkom u 12 časova, zakazano je potpisivanje Sporazuma o zajedničkom nastupu na oktobarskim izborima na svim nivoima u BiH između Nove socijalističke partije i Naše stranke.
Sporazum će potpisati predsjednici političkih partija Zdravko Krsmanović i Bojan Bajić.
Friday, 30 April 2010
Na političkoj sceni Bosne i Hercegovine potrebno je stvoriti demokratsku alternativu, zaključak je jučerašnjeg sastanka u Istočnom Sarajevu kojem su prisustvovali predsjednici Nove socijalističke partije i Naše stranke, te predstavnici Liberalno demokratske stranke, Nezavisne demokratske stranke iz Bijeljine, zatim predstavnici više lokalnih pokreta i nevladinih udruženja.
Tim povodom u Banja Luci u Međunarodnom press centru, u srijedu 5. maja sa početkom u 12 časova, zakazano je potpisivanje Sporazuma o zajedničkom nastupu na oktobarskim izborima na svim nivoima u BiH između Nove socijalističke partije i Naše stranke.
Sporazum će potpisati predsjednici političkih partija Zdravko Krsmanović i Bojan Bajić.
-
vs84sa
#1693 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
prediborna kampanja snsd-a koju je podrzao SDP... tesko je ostat neutralan i po strani, a jos gore je upasti u tu zamku. ako je to SDP svjesno ucinio, samo jos jedna u nizu gluposti te stranke.
-
klixober
#1694 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Valdja vi imate svoju glavu da mislite,a ne da mislite glavom policije.Mislim da MUP do sada nije zabranio nijedno okupljanje i uvijek je procijenio da moze obezbjediti sigurnost gradjana.Ali svi dobro znamo koliko je puta do sada bilo nereda,iako je MUP osiguravao odredjene dogadaje.Pedja Kojovic wrote:komeba
Upravo je obrnuto...
p.k.
Pedja,sjecas li se prijateljske utakmice BiH-Srbija na Koshevu? Savez i MUP su procijenili da se moze utakmica osigurati,da ce svi navijaci,gledaoci i igraci biti sigurni.Ja sam znao da je glupost igrati tu utakmicu i da nema sanse da protekne sve u miru.
Doslo je oko hiljadu navijaca Srbije sa Sokoca,poceli su pjevati cetnicke pjesme,nakon cega su ih navijaci BiH poceli gadjati kamenicama i potukli su se sa policijom.Nakon utakmice su se neredi nastavili,ali izgledalo je da ce sve proci sa par modrica.
Ali znas sta se onda desilo Pedja...u nemogucnosti da se obracunaju sa navijacima Srbije,neki "navijaci" BiH,huligani,su ugledali auto sa registracijama SiCG koje je prolazilo blizu stadiona Koshevo.Covjek kooji je vozio auto,iz Niksica,nije ni bio na utakmici,samo se slucajno zadesio tu u koloni auta.Huligani su ga izvukli iz auta,prebili i iskopali mu oko.
Hocu da kazem,ne treba meni MUP govoriti da se sve moze osigurati,veoma sam svjestan sta sve moze krenuti po zlu,a u situaciji u kakvoj se trenutno nalazi BiH,iskopano oko neduznog covjeka bi mnogo pogubnije bilo nego tih godina kad se igrala utakmica.Ne znam kako vi niste svjesni toga...
Last edited by klixober on 30/04/2010 13:47, edited 1 time in total.
- Control panel
#1695 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
ja sve kontam vi se malo zeznuli, a vi stvarno tako mislite.
de bolan presaberite se. sta vam je.
de bolan presaberite se. sta vam je.
-
Pedja Kojovic
#1696 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
komeba
Zakon kaze da MUP procjenjuje stepen rizicnosti.
Ako MUP to nije u stanju onda treba mjenjati ili MUP ili zakon.
(Ili da se svaki skup najavi na forumu pa da forumasi glasaju?)
Ako mogu obezbjediti "nepozeljne" politicare koji dolaze u Sarajevo na sastanke zasto ne mogu i ovo ?
p.k.
Ako mogu obezbjediti "nepozeljne" politicare koji dolaze u Sarajevo na sastanke zasto ne mogu i ovo ?
p.k.
- Control panel
#1697 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pedja Kojovic wrote:Demokratska alternativa na političkoj sceni Bosne i Hercegovine
Friday, 30 April 2010
Sta vi imate zajednicko sa ovim covjekom?
Krsmanović kritikuje Behmenovu inicijativu
Načelnik opštine Foča Zdravko Krsmanović ocijenio je da gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen nastojanjem da izdejstvuje zabranu skupa u ulici Hamdije Kreševljakovića želi da vrati početak devedesetih godina prošlog vijeka.
- Behmen ovakvim nerazumnim činom hoće da devedesete godine prošlog vijeka u BiH ponovo vrati na početak i da se ponovo gledamo preko nišana, što nikako ne smijemo dozvoliti. Žalosno je da jedna partija, kao što je SDP i njen funkcioner, sprečava majke ili sestre da zapale svijeće na mjestu gdje su stradali njihovi najmiliji - rekao je Krsmanović.
Prema njegovim riječima, Foča je primjer suživota i dobrih međunacionalnih odnosa Srba i Bošnjaka, poštujući žrtve na svim stranama.
- Apsolutno svima u BiH treba omogućiti obilježavanje stradanja njihovih najmilijih - naglasio je Krsmanović.
-
7cokanja
#1698 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
..evo, bez emocija i carki..sta je smisao ovog gornjeg dijela..molim objasnjenje..hvala..Naša stranka smatra da je Izjava gradskog vijeća neprihvatljiva i neodgovorna jer relativizira ustavom zagarantovano pravo na mirno okupljanje i slobodu govora, jer netačno povezuje pitanje karaktera rata sa najavljenim događajem, jer vrši politički pritisak na rad nezavisnih državnih organa, jer gradske institucije upotrebljava za potrebe izborne kampanje, jer otežava reafirmaciju multietničkog i slobodarskog duha Sarajeva i predstavlja eklatantan primjer u kome političari nezakonito preuzimaju funkcije nadležnog suda.
-
klixober
#1699 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
E moj Pedja...necemo mi nista imati od toga ako smijenimo MUP nakon nereda.Tada ce vec sve biti kasno,a ne gajite iluziju da ce u takvoj situaciji NS dobiti iole znacajan broj glasova.Pedja Kojovic wrote:komeba
p.k.
Ja ti ponavljam....da su u Njemackoj 15 godina nakon rata bili dozvoljeni revizionisticki javni skupovi,marsiranje kroz cenatr Berlina,imali bismo jos najmanje jedan svjetski rat.
-
7cokanja
#1700 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
7cokanja wrote:..evo, bez emocija i carki..sta je smisao ovog gornjeg dijela..molim objasnjenje..hvala..Naša stranka smatra da je Izjava gradskog vijeća neprihvatljiva i neodgovorna jer relativizira ustavom zagarantovano pravo na mirno okupljanje i slobodu govora, jer netačno povezuje pitanje karaktera rata sa najavljenim događajem, jer vrši politički pritisak na rad nezavisnih državnih organa, jer gradske institucije upotrebljava za potrebe izborne kampanje, jer otežava reafirmaciju multietničkog i slobodarskog duha Sarajeva i predstavlja eklatantan primjer u kome političari nezakonito preuzimaju funkcije nadležnog suda.
..zatim..jesul' to "gradske institucije" sve iz jedne stranke i rade za potrebe jedne stranke, pa ih ta stranka (a koja vjerovatno nije "nasa" ) koristi za "predizbornu kampanju"..