amrica wrote:Ne znam da je ikome u istoriji nojevska politika zakopvanja glave u pijesak ista dobro donijela, a Bosanci-Hercdeegovci su najbolji primjer za to, 91. smo vecinom mislili da nece biti rata, kakav Dubrovnik, pa Vukovar, ne moze biti rat u Bosni....
Upoznaj neprijatelja da bi ga lakse pobijedio.
Od ignoriranja Dodika imas samo osobnu korist, kratkotrajnju, ali kad te strefe u glavu posljedice onoga sto si ignorirao, bice kasno.
Ako ti smeta, ne citaj, ali ja sam za apsolutnu dostupnost svim informacijama, bez obzira koliko ogavne i meni mrske bile.
Milorad Dodik ALL ABOUT
-
popajic
#1676 Re: Dodiku doživotni ban!
- zvornicanin
#1677 Re: Dodiku doživotni ban!
I ja sam takode protiv banairanja sitnopijacarsko-hohstaplerskih izjava Dodika!!Zbog vise stvari makar one izgledale beznacajne.Dakle prva je distanciranje i kritika.Jer ako recimo Dodik nesto odvali u anti-bosanskom stilu dali to znaci da bi trebalo svjesno sutiti i praviti se da nas ne interesuje a sa druge strane pokusavati i davati ocjene njegova djelovanja u istom anti-bosanskom stilu???Dakle sutnja je ujedno i neka vrsta odobravanja !!! Ja se slazem da nebi mozda trebalo svaku njegovu suplju uzimati ka srcu ali pomno pratiti i pokusati analizom ako je ikako moguce analizirati tipa kao on pokusati predvidjeti sta on time zeli postici.
Dakle ne cenzuri pa bilo od kog i koje vrste informacija dolazila.
Dakle ne cenzuri pa bilo od kog i koje vrste informacija dolazila.
- Babayaro
#1678 Re: Dodiku doživotni ban!
Kratko-jasno...JThomas wrote:veliki dio njegove moći potiče iz činjenice da se bošnjaci i dalje pale k'o hepo kocke na njegovu šuplju.
da ne pišem opet što sam već pisao...
recept je uvijek isti, dodik baci bombu da će otcijepiti RS (iako zna da je to savršeno nemoguće, i kao što bi trebao znati svako ko iole prati politiku), srbi se "prime", bošnjački političari ospu drvlje i kamenje po njemu, hare usput natukne da će on kao ukinuti RS (iako zna da je to savršeno nemoguće), bošnjaci se "prime", i onda dodik dobije još više materijala, kao, vidi kakvi su oni, turci, teheran, oni hoće nas da ukinu, i srbi se još više "prime"...i eto ti premoćne parlamentarne većine i apsolutne vlasti u jednom entitetu. tako jednostavno, tako efikasno, kao kad smo u većini ovce. kako više niste skontali?
Dok god se mi svi palimo oko dodikovih izjava to je on sve veci i vazniji i postize ono sto mu je cilj...a znamo koji mu je cilj...
Treba sa njim drugacije, treba ga ismijavati,provaljivati,vadit mu zivce (nesto kao BAkir i 60 minuta) na sve moguce nacine i on sirovina kakav je vec puca po savovima jer onakvi krkani nemogu mirno podnositi suprostavljanja...uglavnom neka izjava od dodika bez cenzura
-
izvor
#1679 Re: Dodik: "Bosanski jezik ne postoji"
Ma ne treba biti previse pametan pa skontat da je dodjeljivanje imena jeziku bilo uvjek kod nas politicko pitanje. Tko je pitao Bosnjake kad su davali ime "srpsko-hrvatski" jezik. Ili Crnogorce? Niko. E, sad Bosnjaci ponovo ozivjeli ime bosanski jezik, i odmah to nekome smeta. Zasto? Kad bi prije 20ak godina Srbin iz Bosne otisao u Srbiju, kako su ga tamo zvali? Bosanac, naravno. I, je li Srbin iz Bosne govori kao Srbin iz Nisa ili kao Bosnjak iz njegovog mjesta? Kao Bosnjak iz njegovog mjewsta. E sad ako neko hoce da mu se jezik zove tako i tako, to je njegova stvar, ima pravo. Samo, sto je ovo brate sve isti jezik, i sto ovi(politicari) nisu u stanju da mu daju zajednicko ime a da se niko ne uvrijedi, to je druga stvar. Ako ja savrseno dobro razumijem sta neki Srbin iz Beograda ili Hrvat iz Zagreba kaze, i znam procitati bilo koju knjigu stampanu ili u Zagrebu ili Beogradu, onda je to za mene isti jezik. Makar mi nije stran.
-
dallton
#1680 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a
Vanish - pere pomalo, prije proljetnog velikog pospremanjaSlužbu predsjednika RS oštetili za 2,5 miliona KM
Pripadnici Jedinice za posebne istrage Uprave kriminalističke policije MUP-a RS-a su 13. novembra Okružnom tužilaštvu u Banjoj Luci podnijeli izvještaj protiv dvije osobe, a u vezi s rekonstrukcijom i adaptacijom palače predsjednika RS-a u Banjoj Luci, prilikom čega je Službi predsjednika pričinjena šteta oko 2.500.000,00 KM.
Prijavljeni, čija imena nije saopćio MUP RS-a, sumnjiče se da su počinili krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja i zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja u pomaganju, a u vezi s rekonstrukcijom i adaptacijom Palače predsjednika RS-a.
Istraga je provedena na osnovu revizorskog izvještaja Glavne službe za reviziju javnog sektora RS-a, saopćeno je iz MUP-a RS-a.
Prema nezvaničnim saznanjima krivična prijava podnesena je protiv Mirka Stojića, bivšeg generalnog sekretara predsjednika RS-a, te protiv direktora beogradskog "Eumaksa" Milana Ćirića.
Stojić se tereti da je prilikom rekonstrukcije i adaptacije Palače predsjednika RS-a zloupotrijebio službeni položaj i beogradskom preduzeću "Eumaks" omogućio da nezakonito stekne imovinsku koristi od 2.542.266 maraka, a Ćirić zato što je pomogao Stojiću u izvršenju ovog krivičnog djela.
Nezvanično, u krivičnoj prijavi se navodi da je Mirko Stojić, poslije dogovora s Milanom Ćirićem, od 11. maja 2007. do 31. januara 2008. iskoristio službeni položaj i suprotno odredbama strogo povjerljivog ugovora i odredbama Zakona o zaštiti tajnih podataka, dozvolio "Eumaksu" da kao podizvođače angažuje više preduzeća iz RS-a i FBiH, čime je tom preduzeću smanjio troškove i omogućio sticanje ekstradobiti.
Radi podsjećanja, glavni revizor RS-a Boško Čeko ukazao je već ranije na rasipništvo prilikom adaptacije zgrade u kojoj je sjedište predsjednika RS-a u Banjoj Luci.
Revizor je utvrdio nepravilnosti u radu kabineta predsjednika, odnosno da su milioni maraka nepravilno utrošeni za obnovu zgrade predsjednika i rad Fondacije "Dr. Milan Jelić“.
Sama adaptacija predsjedničkih dvora u Banjoj Luci koštala je čak 11 miliona maraka.
Bivše sjedište SDK-a preuređeno je u predsjedničku palaču, a radovi su počeli prošle godine, za života bivšeg predsjednika Milana Jelića.
Glavna služba za reviziju utvrdila je nepravilnosti u svim sektorima- izvršenju budžeta, rekonstrukciji zgrade i radu fondacije za stipendiranje studenata "Dr. Milan Jelić".
Kao jedan od osumnjičenih za neregularnosti naveden je kasnije generalni sekretar Službe predsjednika RS-a Mile Stojić, koji je i smijenjen s te funkcije.
Čeko je u izvještaju naveo i ugovor o zakupu na ime Mile Stojića za njegove stanarine koje su sklapane mjesečno na iznos od 2.500 hiljade maraka, dok zakon kaže da za državne službenike ugovor o zakupu sklapa se na iznos do 600 maraka, a ostalo treba da snosi pojedinac.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#1681 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
TRI DODIK TEME SPOJENE, BICE I OSTALE SPOJENE U JEDNU. ISTO CE SE DESITI I OSTALIM TEMAMA KOJE SU POSVECENE JEDNOM POLITICARU. FLOODATE FORUM TEMAMA ZA SVAKI POKRET KOJI NAPRAVI JEDAN OD KLJUCNIH POLITICARA.
- nokia6170
#1682 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
mirci molim te lijepo da radi konstitutivnosti naroda bosne i hercegovine koristis sve tri boje ravnopravno, a ne samo crvenu da ne pomisle ljudi da je ovo hrvatski forummIRCerka wrote:TRI DODIK TEME SPOJENE, BICE I OSTALE SPOJENE U JEDNU. ISTO CE SE DESITI I OSTALIM TEMAMA KOJE SU POSVECENE JEDNOM POLITICARU. FLOODATE FORUM TEMAMA ZA SVAKI POKRET KOJI NAPRAVI JEDAN OD KLJUCNIH POLITICARA.
p.s. moramo javiti onima iz croatia libertasa da ti posalju zahvalnicu za promicanje hrvatstva
-
mIRCerka
#1683 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Bok nokia Bok decki...nokia6170 wrote:mirci molim te lijepo da radi konstitutivnosti naroda bosne i hercegovine koristis sve tri boje ravnopravno, a ne samo crvenu da ne pomisle ljudi da je ovo hrvatski forummIRCerka wrote:TRI DODIK TEME SPOJENE, BICE I OSTALE SPOJENE U JEDNU. ISTO CE SE DESITI I OSTALIM TEMAMA KOJE SU POSVECENE JEDNOM POLITICARU. FLOODATE FORUM TEMAMA ZA SVAKI POKRET KOJI NAPRAVI JEDAN OD KLJUCNIH POLITICARA.
jedno slovo crveno, drugo zeleno, terce plavo i sve tako redom...ubaci podzahkad i bijelo radi ovih neutralnih "ostalih"
![]()
p.s. moramo javiti onima iz croatia libertasa da ti posalju zahvalnicu za promicanje hrvatstva
Jedna molbica, ako naletite na jos DODIK ili TIHIC ili REIS tema, javite da ih spajam...
Sad idem Reisa spojiti ima vise tema neko humanitarnih akcija...
- nokia6170
#1684 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
umalo me ova zelena hipnotisala 
-
mIRCerka
#1685 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ne chataj sad vec kad naletis na temu Zlatka, Harisa, Zeljka Komsica, Obame, Tihica, Dodika ili Reisa, javi, da je MERDZUJEM sa onim ALL IN ONE temama.nokia6170 wrote:umalo me ova zelena hipnotisala

-
behavac
#1686 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a
Mi onda trebamo gledati kako da napravimo sistem ali funkcionalan a ne samo da kritikujemo zasto ovaj ne funkcionise.nokia6170 wrote: pa tako isto hrvati iz hercegovine zvanicno cekaju da se usvoji novi zakon o javnom servisu kao i sto srbi u rs-u cekaju novi zakon o praznicima...pa da i jedni i drugi pocnu postovati zakone i postanu prave bh patriote![]()
toliko o pravnoj drzavi i vladavini zakona "u nas i u njiha"...naravno, sve nam je supeeeeerrrr u drzavi i imamo idealan sistem
Pa ako ce se funkcionalnost dobiti usvajanjem novih zakona onda nek isti budu sto skorije usvojeni da to rjesimo jer ocigledno da na trenutno stanje neki imaju primjedbe sto se moze rijesiti usvajanjem novih koje ce svi prihvatiti.
- vee-jay
#1687 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Stvarno smatram da ti ovaj potez nije OK mirci. Pa valjda ima nekakvog smisla u tome sto ima vise tema. Jest da se sve teme manje vise nako tri stranice razvodne u opce diskusije ali potpubno je drugacije kad ja sad na ovoj temi gdje sam raspravljao o Dodikovim opstim potezima i stavovima moram sad citati o tome sta Dzemaludin Latic kaze o Bosanskom/Bosnjackom jeziku. Eto vi moderatori imate sad manje posla a ova tema gubi smisao.
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
#1688 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Mislim da je poenta upravo u tome da tema izgubi smisao i dajem podrsku ovom ujedinjavanju. Sad realno znamo da imamo 69 stranica supljiranja o Dodiku dok Ceric ima "bjednih" 28 a Tihic "zalosnih" 14. Imamo jos puno posla kao sto viditevee-jay wrote:Stvarno smatram da ti ovaj potez nije OK mirci. Pa valjda ima nekakvog smisla u tome sto ima vise tema. Jest da se sve teme manje vise nako tri stranice razvodne u opce diskusije ali potpubno je drugacije kad ja sad na ovoj temi gdje sam raspravljao o Dodikovim opstim potezima i stavovima moram sad citati o tome sta Dzemaludin Latic kaze o Bosanskom/Bosnjackom jeziku. Eto vi moderatori imate sad manje posla a ova tema gubi smisao.
- nokia6170
#1689 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a
ovo nema veze sa funkcionalnoscu, vec sa ideologijama i inatom. zakoni postoje i zakoni treba da se postuju i sprovode kakvi su takvi su...a ne da se bira, e sad cu sprovoditi ovaj zakon, a ovaj necu itd.behavac wrote:Mi onda trebamo gledati kako da napravimo sistem ali funkcionalan a ne samo da kritikujemo zasto ovaj ne funkcionise.nokia6170 wrote: pa tako isto hrvati iz hercegovine zvanicno cekaju da se usvoji novi zakon o javnom servisu kao i sto srbi u rs-u cekaju novi zakon o praznicima...pa da i jedni i drugi pocnu postovati zakone i postanu prave bh patriote![]()
toliko o pravnoj drzavi i vladavini zakona "u nas i u njiha"...naravno, sve nam je supeeeeerrrr u drzavi i imamo idealan sistem
Pa ako ce se funkcionalnost dobiti usvajanjem novih zakona onda nek isti budu sto skorije usvojeni da to rjesimo jer ocigledno da na trenutno stanje neki imaju primjedbe sto se moze rijesiti usvajanjem novih koje ce svi prihvatiti.
ponasamo se kao mala djeca, a svi se furamo na demokratiju, vladavinu zakona, pravnu drzavu i slicne stvari.
ja sam cak misljenja sve vise da bi ustvari bosnjaci trebali da pocnu da se ponasaju kao hrvati i srbi i da sve vise iskazuju gradjansku neposlusnost prema institucijama vlasti...cak sam misljenja da bi takvo ponasanje malo otrijeznilo i srbe i hrvate da shvate da u biti oni bez bosne i hercegovine u ovim granicama i ne mogu da egzistiraju...mislim da je stvarno previse vremena proslo da samo bosnjaci budu patriotski nastrojeni i zalazu se za bosnu i hercegovinu dok se ova ostala dva naroda furaju na susjedne drzave ignorisu svoju vlastitu...i ne samo ignorisu vec njihovi politicki predstavnici promovisu mrznju prema bosni i hercegovini.
treba pustiti i referendum i srbima i hrvatima pa da vidim bas kako su to exluzivni predstavnici sva tri naroda zamislili da zive izolovano od ostala dva naroda...da vidimo kome ce mile tusiti kako kazu sve cesce "srpsku naftu" i slicne stvari....parazitski svi zive jedni od drugih, a furaju mrznju..
pa pogledaj to neko kvazi istocno sarajevo...pa nema veceg parazita trenutno u drzavi koji vise profitira od sarajeva, a istovremeno vise mrzi to isto sarajevo, cak noseci u svom zvanicnom nazivu taj turcizam "sarajevo".
bolesno, zar ne druze?
- Lincoln-Burrows
#1690 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ma sad bi trebalo otvoriti temu o bosanskom jeziku općenito, ilivee-jay wrote:Stvarno smatram da ti ovaj potez nije OK mirci. Pa valjda ima nekakvog smisla u tome sto ima vise tema. Jest da se sve teme manje vise nako tri stranice razvodne u opce diskusije ali potpubno je drugacije kad ja sad na ovoj temi gdje sam raspravljao o Dodikovim opstim potezima i stavovima moram sad citati o tome sta Dzemaludin Latic kaze o Bosanskom/Bosnjackom jeziku. Eto vi moderatori imate sad manje posla a ova tema gubi smisao.
tako nešto slično. Pa onda opet o reformi ustava, i.t.d.
Meni općenito priče o političarima su nezanimljive same po sebi
bez dodatnog sadržaja t.j. tematike o kojoj pričaju.
Ovako će se smanjiti frekventnost upisa i postaje nezanimljivije.
Nemojte shvatiti ovo kao kritiku nego kao dobronamjeran prijedlog
da se teme s različitom tematikom ne spajaju u jednu samo zbog
jednog te istog političara, jer time automatski gubimo i temu
recimo o bosanskom jeziku i sl.
-
mIRCerka
#1691 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
KAda savladate tehniku da u temu o ustavnim reformama ne petljate navijanje na fudbalskim utakmicama, onda ce i forum liciti na ono na sta treba da lici, a ne na kantu za istresanje raznoraznih frustracija, bez icega konkretnog.Lincoln-Burrows wrote:Ma sad bi trebalo otvoriti temu o bosanskom jeziku općenito, ilivee-jay wrote:Stvarno smatram da ti ovaj potez nije OK mirci. Pa valjda ima nekakvog smisla u tome sto ima vise tema. Jest da se sve teme manje vise nako tri stranice razvodne u opce diskusije ali potpubno je drugacije kad ja sad na ovoj temi gdje sam raspravljao o Dodikovim opstim potezima i stavovima moram sad citati o tome sta Dzemaludin Latic kaze o Bosanskom/Bosnjackom jeziku. Eto vi moderatori imate sad manje posla a ova tema gubi smisao.
tako nešto slično. Pa onda opet o reformi ustava, i.t.d.
Meni općenito priče o političarima su nezanimljive same po sebi
bez dodatnog sadržaja t.j. tematike o kojoj pričaju.
Ovako će se smanjiti frekventnost upisa i postaje nezanimljivije.
Nemojte shvatiti ovo kao kritiku nego kao dobronamjeran prijedlog
da se teme s različitom tematikom ne spajaju u jednu samo zbog
jednog te istog političara, jer time automatski gubimo i temu
recimo o bosanskom jeziku i sl.
I meni smeta stosta toga, ali otvaranje tema tipa
dodik prDnuo
Haris S kupio krokodisle cizme
Zlatko kafenisao sa kuntom pantom
ubija u pojam i najvece filozofe ovog foruma...
- turban
#1692 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
@miRcerka
Bilo bi dobro da zabranis teme sa imenom DODIK.
Hvala.
Hvala.
-
mIRCerka
#1693 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
ne moRe...a bi ja rado...go bek tu d topik...turban wrote:@miRcerka
Hvala.
Dodik tuzio Gregorijana...
-
dallton
#1694 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Naredna dodina tuzba ce biti protiv nekonstitutivnosti zelene trave, jer svojom bojom favorizira samo jedan konstitutivni narod a i mjesec i zvijezde na nebu su neprijateljski nastrojene...nakon toga slijedi tuzba za one sljive na granici entiteta, jer se drvece nalazi u pc-u, a sljive padaju na federalnu stranu, cime je naravno doslo do jos jednog neustavnog prenosa nadleznosti sa nivoa entiteta i ponovo se pokazalo da da je pc ekonomski bolji dio drzave cije sljive radjaju bez prestanka za razliku od federalnih ...itd, itd...
-
dallton
#1695 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
A stize i tuzba
[/size]
Nemoj vise o meni pricati pa makar i pozitivno Bakire dragiVlada RS
Podnesene krivične prijave protiv devet osobaVlada RS-a uputila je danas krivičnu prijavu Tužilaštvu BiH protiv devet osoba zbog sumnje da su, kako je navedeno, iskorištavali službeni položaj i ovlaštenja, posebno prekoračivši granice svog ovlaštenja, te time RS-u, Vladi, premijeru i ministrima entitetske Vlade nanijeli štetu i povrijedili njihova prava.
Tužba je podnesena protiv: Milorada Barašina , v.d. Glavnog tužioca Tužilaštva BiH, Harija Furlana, međunarodnog tužioca Tužilaštva BiH, Rafi Gregoriana, prvog zamjenika visokog predstavnika za BiH, Dejvida Apčera, šefa Odjela za organizovani kriminal Tužilaštva BiH, Šefka Šahbegovića, sudije suda BiH, sudije za prethodni postupak, Dragana Lukača, zamjenika direktora Agencije za istrage i zaštitu BiH, SIPA-e, Bakira Hadžiomerovića, urednika magazina ''60 minuta'' Federalne televizije BiH,
Slobodana Vaskovića, banjalučkog dopisnika političkog magazina "60 minuta" i vlasnika lista "Patriot" i Dragomira Babića, predsjednika NVO "Narodni front", Banja Luka.
Oni su, kako stoji u prijavi koja je medijima dostavljena iz Vlade RS-a, prijavljeni zbog postojanja osnovi sumnje da su počinili krivična djela iz člana 247.,248., i 249, kao osnovna djela, a u vezi s članom 220. Krivičnog zakona BiH.
U obrazloženju prijave, koje je sastavljeno na šest strana, navodi se da su prijavljeni, organizujući grupu lica, udruživanjem (član 247.,248.,249. KZ BiH) počinili krivično djelo iz člana 220. Krivičnog zakona BiH, dok su prijavljeni Barašin i Šahbegović pored navedenog počinili i disciplinski prekršaj iz člana 57. Zakona o visokom sudskom i tužilačkom vijeću BiH, što može za poslijedicu imati razrješenje od dužnosti, o čemu će pored Tužilaštva Bi H odlučivati i disciplinski tužilac po dostavljanju ove prijave.
Dalje se u Vladinoj prijavi kaže da su "prijavljeni već duži vremenski period od 2007. godine kada je tužilaštvo zaprimilo prijavu u predmetu broj KTA 460/07, na teritoriji Bosne i Hercegovine, iskorištavali službeni položaj i ovlaštenja, posebno prekoračivši granice svog ovlaštenja, te time RS-u, Vladi, premijeru i ministrima entitetske Vlade nanijeli štetu i povrijedili njihova prava“ .
Kako se dodaje, radnje izvršenja ogledaju se "u lažnom prijavljivanju da su izvjesne osobe na teritorije RS-a, zaposlene u organima uprave RS-a, Vladi, počinile krivično djelo zloupotrebe službenog položaja ili ovlaštenja iz člana 374. Krivičnog zakona RS-a u javnom sektoru".
Vlada RS-a u prijavi dalje navodi da se "u radnjama prijavljenih stiču obilježja bit ća krivičnog djela, kao osnovnog djela iz člana 274. KZ BiH (dogovor za učinjenje krivičnog djela) na način što je trećeprijavljeni Rafi Gregorian uticao na Milorada Barašanina na sastanku, prilikom zajedničkog susreta, istakavši "krajnje je vrijeme da se obustavi propagandna kampanja protiv 'Transparenci Internacional BiH' i da se dopusti nezavisnim pravosudnim instancama da istraže iznesene optužbe".
Pri tom susretu Hurlan je, navodi se u Vladinoj prijavi, "uručio Šahbegoviću anonimno pismo čiji je autor jedan od prijavljenih (Vlada tvrdi Hadžiomerović) što je javno i priznao".
"Takvu radnju uticaja na lice koje obavlja funkciju Tužioca BiH, Gregorian nije ni pokušao skriti, što i OHR Press Releases javno navodi, pružajući time krucijalan dokaz protiv prijavljenih da koriste anonimna pisma 'Narodnog fronta', Dragomira Babića u svom radu i na istim pismima temelje svoj rad provodeći istragu u predmetu broj: KTA 460/07 (dokuemtacija o izgradnji zgrade Vlade RS)", navodi Vlada u krivičnoj prijavi.
Između ostalog, dalje navodi da "tim postupcima prijavljenih, tajnim sastancima, korištenjem anonimnih pisama, objavljivanjem činjenica u medijima, televizijskim emisijama, vrši se pritisak na pravosudne organe, jer obzirom da se utiče na tužioce direktno se time utiče i na Sud ukoliko bi eventualno sudio kad bi došlo do podizanja optužnice". Ovo je jedna od jacih provala - objavljivanjem cinjenica utice se na rad pravosudnih organa - sta li je pisac htjeo da kaze![]()
![]()
![]()
Evidentno je, navodi se u prijavi, da se radi o organizovanoj grupi koja podstiče vršenje krivičnih djela, koja svoje "kandže" ima u diplomatskim krugovima "što priznaje Gregorian, a što se dovodi u vezu njegovim sastankom s Barašinom, razgovoru o anonimnom pismu Dragomira Babića, koji je takođe bio svjedok u ovom parničnom predmetu i time imamo lanac djelovanja: Gregorian-Barašin-Hadžiomerović-Vasković-Babić-Furlan (činjenica da je Gregorian obzirom na svoju funkciju neminovno povezan s diplomatskim krugovima)“. A sto si nisi i harisa silajdzica stavio tu![]()
Iz navedenog evidentno je, tvrdi Vlada RS-a, da je Gregorian uticao na nezavisan rad Tužilaštva i time omogućio da prijavljeni Hadžiomerović, Vasković i Babić, iznose u političkom magazinu "60 minuta", kako se navodi, gnusne neistine i laži na štetu RS-a, premijera Milorada Dodika, čime RS diskredituju kao priznatu, stabilnu i čvrstu političku zajednicu u koju njeni građani imaju povjerenja što je dokazano na proteklim općinskim izborima".
U prijavi se još kritikuje jedna izjava tužioca Barašina, ali kojem je umjesto Milorad navedeno u prijavi i ime "Ostoja". Evo novog nicka - Ostoja![]()
Vlada dalje u prijavi RS-a ističe i da se "šteta RS-u nanosi iznošenjem u medijima neistina, laži, koje stvaraju u svjetskoj i evropskoj zajednici lažnu i neistinitu sliku, koja se može manifestovati i u materijalnom smislu, gubitkom stranih ulaganja u RS zbog izloženih neistina, što uzrokuje lanac: Gregorian-Barašin-Hadžiomerović-Vasković-Babić-Furlan, Apčer- Šahbegović-Lukač". CIA, snajka, CIA i masoni, cjeli svijet su porobili sad je i na nas dosao red
Obrazlaže se u Vladinoj prijavi i zašto se terete Harij Furlan, Šefko Šahbegović, a zatim i koji su predmeti u nadležnosti Suda i Tužilaštva BiH, te da nisu nadležni na predmet koji se odnosi na dokumetaciju o izgradnji zgrade Vlade RS-a.
Protiv Šahbegovića se, precizirano je, podnosi krivična prijava jer je izdao nezakonitu kojom se, kako se navodi, zbog postojanja osnova sumnje da su službena i odgovorna lica u organima izvršne vlasti RS-a počinila krivična djela zlupotrebe službenog položaja ili ovlaštenja, te da se izuzima dokumentacija Vlade RS-a.
On se tereti da je zajedno s Barašinom "kao zločinačko udruženje izdao akt koji je u potpunosti protivzakonit, a posebno što je znao za činjenicu da je Vlada RS-a izrazila spremnost ustupiti traženo, pa je uprkos navedenom saznanju na zahtjev Tužilaštva izdao nezakonitu naredbu o izuzimanju dokumentacije od Vlade RS-a".
"Dakle podržao je političke motive postupaka Tužilaštva,i zločinačko udruženje, a posebno što su u pitanju predistražne radnje i da zvanična istraga nije još uvjek počela", navodi se u prijavi Vlade RS-a.
Za Dragana Lukača se kaže u prijavi da je "podržao kriminalne radnje svih prijavljenih i počinio zajedno sa zločinačkim udruženjem krivično djelo zloupotrebe službenog položaja ili ovlaštenja, znajući da 'SIPA' nije nadležna za postupanje kada su u pitanju krivična djela koja se gone po krivičnom zakonodavstvu entiteta, posebno što se i Sud u preambuli naredbe poziva na Krivični zakon RS-a".
"Sve ove radnje podržava i organizuje Dejvid Apčer, šef Odjela za organizovani kriminal Tužilaštva BiH, znajući za naprijed navedene dogovore Barašina i Gregoriana i organizuje prikupljanje dokumentacije, vođenje postupaka, sprovođenje predistražnih radnji i time čini s ostalim zločinačko udruženje u namjeri da nanese štetu RS-a i čini krivično djelo zlupotrebe položaja i ovlaštenja“, tvrdi Vlada RS-a u prijavi.
Vlada u prijavi "predlaže da Tužilaštvo BiH po prijemu ove prijave, koju će nadamo se odmah uzeti u rad, kao i u predmetu broj KTA. 460/07, prethodno sasluša prijavljene, osumnjičene, a da odmah, naredbom zabrani u magazinu '60 minuta' emitovanje priloga u kojima se govori o RS-u u bilo kom kontekstu, pa i u pozitivnom, a posebno da se emituju prilozi u vezi s predmetom KTA 460/07 jer je u tom slučaju Tužilaštvo dozvolilo da istraga ide u pogrešnom pravcu, čime prijavljeni čine zloupotrebu položaja ili ovlaštenja na taj način što pričinjavaju RS-u štetu, a posebno što se utiče na svjedoke koji bi svjedočili u ovom predmetu, što je zabranjeno svim pozitivnim propisima“.
- chuchumbamayumbe
#1696 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Dobro je da je DoDick konacno podnio famoznu tuzbu.
Nadam se da ce je izgubiti i da ce se nakon toga strmoglaviti u ponor zaborava, a mozda cak i prije!
Nadam se da ce je izgubiti i da ce se nakon toga strmoglaviti u ponor zaborava, a mozda cak i prije!
-
kv99
#1697 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Tuzi sada sve od reda... Krkan iz Laktasa me je stvarno iznenadio ovim postupkom
I prije je povlacio poteze protiv stranaca koji su bili tako isplanirani da budu provokativni ali nikada nije prelazio granicu direktne konfronracije pa me zanima sto ovo sada radi?
- Da li se osjeca toliko samopouzdano podrskom koju ima od Rusije, Francuske, Britanije , Grcke a pogotovo sad poslije Klempinog pristajanja na sve njegove zahtjeve kojima je stvorio i legalne uvjete za odlazak OHR / ukidanja ovlasti stranog prestavnika ?
- Ili osjeca da je istraga o njegovim malverzacijama i kriminalu na pravom tragu ?
Mislio sam da ce se poslije pristanka klempe na sve njegove zahtjeve smiriti malo ali izgleda da sam pogrijesio. Obistinila se ona stara narodna: Pusti horoza preko praga ode on i na tavan .
- Da li se osjeca toliko samopouzdano podrskom koju ima od Rusije, Francuske, Britanije , Grcke a pogotovo sad poslije Klempinog pristajanja na sve njegove zahtjeve kojima je stvorio i legalne uvjete za odlazak OHR / ukidanja ovlasti stranog prestavnika ?
- Ili osjeca da je istraga o njegovim malverzacijama i kriminalu na pravom tragu ?
Mislio sam da ce se poslije pristanka klempe na sve njegove zahtjeve smiriti malo ali izgleda da sam pogrijesio. Obistinila se ona stara narodna: Pusti horoza preko praga ode on i na tavan .
-
zavrzlama
#1698 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Sve ovo sto radi Dodik je dobro smisljen plan da se zamazu oci sa stvarnih problema koje potresaju BIH...a to je cinjenicA da Dodik negira drzavu BIH,krsi Dejton i radi na secesiji...hajmo redom...kv99 wrote:Tuzi sada sve od reda... Krkan iz Laktasa me je stvarno iznenadio ovim postupkomI prije je povlacio poteze protiv stranaca koji su bili tako isplanirani da budu provokativni ali nikada nije prelazio granicu direktne konfronracije pa me zanima sto ovo sada radi?
Ako neko zaista zeli da razotkrije mutne radnje nekog premijera,to radi drzavno tuzilastvo sa organima drzavne bezbednosti i sve to rade na ekstremno tih i tajan nacin..kad pokupe sve informacije posalju specijalce koji upadnu u vladine kancelarije i sa urednim nalogom izuzmu sve sto zele,pri tome ni mrav ne smije napustiti objekte koje oni pretresaju...tek naredni dan objave vijest da je izuzeta dokumentacija radi toga i toga i jos kazu samo ono sto nece narusiti daljnju istragu...u ovom Dodikovom slucaju se javno govori zadnjih 5-6 mjeseci i moljaka istog da preda dokumentaciju..u prevodu daje se istom vrijeme da frizira sve i sakrije sto je najbitnije..ovo sve ide Dodiku u korist jer ce na kraju ON izaci kao moralni pobjednik, jer tuzilastvo nece imati potrebne dokaze i Dodik ce jos vise ojacati i pokusaj da ga se optuzi ce ispasti po velesrpskom scenariu napad na neduzni srpski narod i pokusaj ukidanja rs-a...vec vidjen scenario zadnjih 20 godina..
Da MZ hoce da smijeni Dodika oni imaju milion stvari za koje ga mogu bez problema optuziti jer kocijas non-stop krsi BIH ustav,Dejton,da se ne prica o omalovazavanju drzave BIH...sa ovom optuzbom za kriminalne radnje se spasava Dodik od rusenja BIH..zasto od optuzbe nema nista ..zato sto niko od srba ne inicira da se otkrije Dodikova prevara jer srbima je najbitnije da on rusi BIH i radi na secesij od BIH,a to sto krade i bogati se je manje vrijedno od zadatka koji obavlja a to je rusenje BIH..Dodik prezivljava zato sto radi na secesiji i odrzava Karadzicev ratni plijen ,sutra nek Dodik odustane od secesije i ocuvanja ratnog plijena biti ce ekspresno smijenjen od mentora iz Srbije..sve ovo sto Dodik radi ima potporu od antibosanskih vlada u evropi jer je evropa duboko podijeljena po pitanju buducnosti i opstanka BIH...jos par dana hajka na Dodika i slijede izjave iz MZ kako je dodik kooperativan...a sve u vezi korpucije i kriminala ce se izrezirano svaliti na par malih firmica i to je to,gdje ce i kao Dodik pokrenuti neke kaznene mjere za lose momke...mazanje ociju
Last edited by zavrzlama on 26/11/2008 23:02, edited 1 time in total.
-
d2
#1699 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a
ovo mi lici na ono rata biti nece, za rat je potrebno dvoje, mi smo previse mali da recesija utice na nas, base banke su izolovane, jest cemo zlatnim kasikama....veljaca wrote:NARAVNO DA JE NI SADA NEMA: ima BOSNA I HERCEGOVINA !!!!Fair Life wrote:Pozelice se Bosnjaci Bosne ali... Bosne tada vise biti nece.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
kv99
#1700 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
zavrzlama wrote:Sve ovo sto radi Dodik je dobro smisljen plan da se zamazu oci sa stvarnih problema koje potresaju BIH...a to je cinjenicA da Dodik negira drzavu BIH,krsi Dejton i radi na secesiji...hajmo redom...kv99 wrote:Tuzi sada sve od reda... Krkan iz Laktasa me je stvarno iznenadio ovim postupkomI prije je povlacio poteze protiv stranaca koji su bili tako isplanirani da budu provokativni ali nikada nije prelazio granicu direktne konfronracije pa me zanima sto ovo sada radi?
Ako neko zaista zeli da razotkrije mutne radnje nekog premijera,to radi drzavno tuzilastvo sa organima drzavne bezbednosti i sve to rade na ekstremno tih i tajan nacin..kad pokupe sve informacije posalju specijalce koji upadnu u vladine kancelarije i sa urednim nalogom izuzmu sve sto zele,pri tome ni mrav ne smije napustiti objekte koje oni pretresaju...tek naredni dan objave vijest da je izuzeta dokumentacija radi toga i toga i jos kazu samo ono sto nece narusiti daljnju istragu...u ovom Dodikovom slucaju se javno govori zadnjih 5-6 mjeseci i moljaka istog da preda dokumentaciju..u prevodu daje se istom vrijeme da frizira sve i sakrije sto je najbitnije..ovo sve ide Dodiku u korist jer ce na kraju ON izaci kao moralni pobjednik, jer tuzilastvo nece imati potrebne dokaze i Dodik ce jos vise ojacati i pokusaj da ga se optuzi ce ispasti po velesrpskom scenariu napad na neduzni srpski narod i pokusaj ukidanja rs-a...vec vidjen scenario zadnjih 20 godina..
Da MZ hoce da smijeni Dodika oni imaju milion stvari za koje ga mogu bez problema optuziti jer kocijas non-stop krsi BIH ustav,Dejton,da se ne prica o omalovazavanju drzave BIH...sa ovom optuzbom za kriminalne radnje se spasava Dodik od rusenja BIH..zasto od optuzbe nema nista ..zato sto niko od srba ne inicira da se otkrije Dodikova prevara jer srbima je najbitnije da on rusi BIH i radi na secesij od BIH,a to sto krade i bogati se je manje vrijedno od zadatka koji obavlja a to je rusenje BIH..Dodik prezivljava zato sto radi na secesiji i odrzava Karadzicev ratni plijen ,sutra nek Dodik odustane od secesije i ocuvanja ratnog plijena biti ce ekspresno smijenjen od mentora iz Srbije..sve ovo sto Dodik radi ima potporu od antibosanskih vlada u evropi jer je evropa duboko podijeljena po pitanju buducnosti i opstanka BIH...jos par dana hajka na Dodika i slijede izjave iz MZ kako je dodik kooperativan...a sve u vezi korpucije i kriminala ce se izrezirano svaliti na par malih firmica i to je to,gdje ce i kao Dodik pokrenuti neke kaznene mjere za lose momke...mazanje ociju
U pravu si da MZ hoce da ga smijeni imali su milion prilika, svima je poznato da je njegov plan da legalizuje ne samo podjelu Bosne i Hercegovine vec i da legalizuje pljacku koju je napravio , svima u BiH, strancima, onima koji ga vole/mrze...svima. Da zamazava oci nema potrebe jer nema nikoga da mu se odupre, stranci su u najboljem slucaju ideferenti a oni koji su aktivni su na njegovoj strani, kod hercegovackih Hrvata ima podrsku, od Bosnjackih "velikana" tipa klempe i Alije juniora ima sada i aktivnu saradnju, ...sto mu treba da se zamara sa nekim tipovima i tuzaka kad mu u stvari sve ide od ruke ? Sve one koje je tuzio mu ne stoje na putu da ostvari svoj cilj jer stranci na toj listi imaju nacina da ga zaustave ali oni koji stoje iza njih imaju drugacije zelje i planove a za "domace" sa liste ne mogu ma koliko bi to i zeljeli tako da je uopste nepotrebno to sto je uradio.Za neku medijsku promociju kad svojih biraca mu ne treba jer je bas ovih dana proradila rafinerija ( koju je prodao samom sebi i svojim pajdasima) ,ugovor za autoput ( na kojem ce zaraditi milijonsku "proviziju") je potpisan, sto mu treba ovo tuzakanje ?