FC Bayern Munchen
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- salihamidžić 20
#1676 Re: FC Bayern Munchen
Ma nije bitan rezultat bitno je da se upisu 3 boda...bilo bi dobro da Köln otkine bod poljuljanom Dortmundu 
- Kaćunak
#1677 Re: FC Bayern Munchen
brrzzy_tesanj wrote:Ma nije bitan rezultat bitno je da se upisu 3 boda...bilo bi dobro da Köln otkine bod poljuljanom Dortmundu
- vox-populi
#1678 Re: FC Bayern Munchen
Ne znam sta ti je toliko smijesno.Kaćunak wrote:brrzzy_tesanj wrote:Ma nije bitan rezultat bitno je da se upisu 3 boda...bilo bi dobro da Köln otkine bod poljuljanom Dortmundu![]()
Posljednje dvije sedmice:
Augsburg - Borussia 0-0
Borussia - Bremen 1-0
Greuther Fürth - Borrusia 0-1
Sa druge strane:
Bayern - Hoffenheim 7-1
Bayern - Basel 7-0
Hertha - Bayern 0-6
Mönchengladbach - Bayern 0-0 (2-4)
Tacno je da se pisu tri boda i da je to najvaznije, ali meni Bayern djeluje dosta uvjerljivije. Uz to, Borussia je pod vecim pritiskom jer imaju i nepovoljniji raspored.
- salihamidžić 20
- BHF_Manijak
#1680 Re: FC Bayern Munchen
Ma dzaba im sve, pa imaju 6-7 poraza za redom, ispali od 3-ligasa sa u kupu, ma bruka tim ove godine!
Mislim da ce malo slabije od Basela proci, ali ispadanje im ne gine.
- Jack Be Nimble
#1681 Re: FC Bayern Munchen
Isto ko sa Mateusom sto je bilomissko wrote:Pa nije opalio onako preko gola za badavaganjeta wrote:To Dante prelazi u Bayern?![]()
![]()
-
missko
#1682 Re: FC Bayern Munchen
Kaze Uli isto, da im nijje bilo pametno da Dante puca penalJack Be Nimble wrote:Isto ko sa Mateusom sto je bilomissko wrote:Pa nije opalio onako preko gola za badavaganjeta wrote:To Dante prelazi u Bayern?![]()
![]()
- odesveuhonduras
- Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)
#1683 Re: FC Bayern Munchen
Samo u glupavoj bundesligi je moguće da igrač javno dogovori prijelaz u drugi klub prije kraja sezone i onda igra za stari do završetka iste. Gdje je tu logika, nevjerovatno.
Jest da ima pozitivnih primjera, tipa Lakić lani koji umalo ne izbaci svoj novi klub u drugu ligu ali mogućnost za nepoštenje je ogromna. Ali eto ko biva, švabi su to, gdje će oni biti nepošteni
Jest da ima pozitivnih primjera, tipa Lakić lani koji umalo ne izbaci svoj novi klub u drugu ligu ali mogućnost za nepoštenje je ogromna. Ali eto ko biva, švabi su to, gdje će oni biti nepošteni
- vox-populi
#1684 Re: FC Bayern Munchen
Na koga mislis?odesveuhonduras wrote:Samo u glupavoj bundesligi je moguće da igrač javno dogovori prijelaz u drugi klub prije kraja sezone i onda igra za stari do završetka iste. Gdje je tu logika, nevjerovatno.
Dante nije potpisao za Bayern, kao ni Podolski za Arsenal. Oba tima su ZAINTERESOVANA za ove igrace. Sto je cesto slucaj i sa drugim ligama.
- odesveuhonduras
- Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)
#1685 Re: FC Bayern Munchen
Potpisao je Olić za Bayern u Januaru dok je bio u HSV-u, potpisao je Reus za Dortmund, potpisao je lani Lakić za Wolfsburg i mali milion drugih primjera. To je kod njih potpuno normalna, a u biti poprilično nenormalna praksa.
Čudi me da UEFA to dozvoljava. Jest da su i posudbe slična stvar, mada i njih treba ograničiti i zabraniti posuđivanja igrača unutar iste lige ali ako ništa, bar ne može posuđeni igrač igrati protiv svog matičnog kluba.
Čudi me da UEFA to dozvoljava. Jest da su i posudbe slična stvar, mada i njih treba ograničiti i zabraniti posuđivanja igrača unutar iste lige ali ako ništa, bar ne može posuđeni igrač igrati protiv svog matičnog kluba.
- vicious
#1686 Re: FC Bayern Munchen
Razlika je samo u tome što je to u Bundesligi JAVNO, u drugim slučajevima se isto tako dogovori ali svi nešto šute i prave se ludi do kraja sezone. Po čemu je to bolje?
- vox-populi
#1687 Re: FC Bayern Munchen
Vidi jednu stvar, profesionalac je profesionalac. Ne vidim u cemu je razlika ako igrac javno ili tajno potpise za neki drugi klub a ostane igrati u svom maticnom do realizacije ugovora. Na personalnom nivou ne postoji razlika.odesveuhonduras wrote:Potpisao je Olić za Bayern u Januaru dok je bio u HSV-u, potpisao je Reus za Dortmund, potpisao je lani Lakić za Wolfsburg i mali milion drugih primjera. To je kod njih potpuno normalna, a u biti poprilično nenormalna praksa.
- odesveuhonduras
#1688 Re: FC Bayern Munchen
ma pusti to profesionalac je profesionalac, mali milion slučajeva u kojima su profesionalci namještali utakmice i radili masu ostalih nepoštenih stvari.
Jednostavno - to nije dobra praksa i trebalo bi ju zabraniti. Isto kao i posudbe igrača unutar istog nivoa natjecanja. Hoćeš kaliti igrača, bujrum, pošalji ga u niže natjecanje ili negdje vani. Uvode nekakva kretenska FFP pravila, a ove osnovne stvari zanemaruju.
Jednostavno - to nije dobra praksa i trebalo bi ju zabraniti. Isto kao i posudbe igrača unutar istog nivoa natjecanja. Hoćeš kaliti igrača, bujrum, pošalji ga u niže natjecanje ili negdje vani. Uvode nekakva kretenska FFP pravila, a ove osnovne stvari zanemaruju.
- vox-populi
#1689 Re: FC Bayern Munchen
De mi onda objasni razliku izmedju javnog i tajnog. Dakle, igrac A koji igra za tim B je u januarskom roku tajno potpisao ugovor za tim C. Pod ovim tajno se podrazumijeva da za potpis znaju samo A, B i C. I onda se ekipe B i C susretnu u proljetnom dijelu sezone. I A i B i C znaju za ugovor. Samo javnost ne zna.
Na licnom nivou, dje razlika?
Ono sto ti predlazes je ukidanje prelaznog roka u polusezoni.
- vicious
#1690 Re: FC Bayern Munchen
Kakvo bolan namještanje?? Pa ko će namjestiti nešto ako je javno dogovorio transfer, pobogu! Prije može biti namještaljki ako je tajno.odesveuhonduras wrote:ma pusti to profesionalac je profesionalac, mali milion slučajeva u kojima su profesionalci namještali utakmice i radili masu ostalih nepoštenih stvari.
- Obuca9
#1691 Re: FC Bayern Munchen
Pa veće su šanse da bude namještanja kod tih "tajnih" prelazaka, nego kod javnih, jer su obično igrači nakon tih javnih prelazaka, pod većom lupom javnosti. Kao što su svi u utakmici Basela i Bayerna gledali šta će uraditi onaj Šaćiri ili kako se već zove.vox-populi wrote:De mi onda objasni razliku izmedju javnog i tajnog. Dakle, igrac A koji igra za tim B je u januarskom roku tajno potpisao ugovor za tim C. Pod ovim tajno se podrazumijeva da za potpis znaju samo A, B i C. I onda se ekipe B i C susretnu u proljetnom dijelu sezone. I A i B i C znaju za ugovor. Samo javnost ne zna.
- vox-populi
#1692 Re: FC Bayern Munchen
A ima i ta. Jebiga, Dante je samo zbog interesovanja Bayerna bio pod lupom tokom cijele utakmice, i sada kao namjerno promasio penal.... Yeah right.Obuca9 wrote:Pa veće su šanse da bude namještanja kod tih "tajnih" prelazaka, nego kod javnih, jer su obično igrači nakon tih javnih prelazaka, pod većom lupom javnosti. Kao što su svi u utakmici Basela i Bayerna gledali šta će uraditi onaj Šaćiri ili kako se već zove.vox-populi wrote:De mi onda objasni razliku izmedju javnog i tajnog. Dakle, igrac A koji igra za tim B je u januarskom roku tajno potpisao ugovor za tim C. Pod ovim tajno se podrazumijeva da za potpis znaju samo A, B i C. I onda se ekipe B i C susretnu u proljetnom dijelu sezone. I A i B i C znaju za ugovor. Samo javnost ne zna.
- fosil
#1693 FC Bayern Munchen
Eh to nikad necemo saznati. Salim se, naravno da nije namjerno fulio. Ko to nebi volio jednu extra medalju. A koda sam znao kad su poceli produzeci da ce doci do penala i samo sam molio Boga da Dante ne puca.vox-populi wrote:A ima i ta. Jebiga, Dante je samo zbog interesovanja Bayerna bio pod lupom tokom cijele utakmice, i sada kao namjerno promasio penal.... Yeah right.Obuca9 wrote:Pa veće su šanse da bude namještanja kod tih "tajnih" prelazaka, nego kod javnih, jer su obično igrači nakon tih javnih prelazaka, pod većom lupom javnosti. Kao što su svi u utakmici Basela i Bayerna gledali šta će uraditi onaj Šaćiri ili kako se već zove.vox-populi wrote:De mi onda objasni razliku izmedju javnog i tajnog. Dakle, igrac A koji igra za tim B je u januarskom roku tajno potpisao ugovor za tim C. Pod ovim tajno se podrazumijeva da za potpis znaju samo A, B i C. I onda se ekipe B i C susretnu u proljetnom dijelu sezone. I A i B i C znaju za ugovor. Samo javnost ne zna.
- odesveuhonduras
#1694 Re: FC Bayern Munchen
Namještanje sam spomenuo samo zbog tvog "profesionalac je profesionalac". Profesionalci su i oni koji namještaju, pa opet namještaju.vicious wrote:Kakvo bolan namještanje?? Pa ko će namjestiti nešto ako je javno dogovorio transfer, pobogu! Prije može biti namještaljki ako je tajno.odesveuhonduras wrote:ma pusti to profesionalac je profesionalac, mali milion slučajeva u kojima su profesionalci namještali utakmice i radili masu ostalih nepoštenih stvari.
Ne govorim ja ovo zbog namještanja već zbog utjecaja na igrača, njegovu psihu, nivo zalaganja i sl. Rijetke su situacije u kojima se dogodi Lakić koji umalo sam sebe spremi u ligu gdje bi igrao protiv 1860-ke umjesto protiv Bayerna.
To je jednostavno smiješna i bezvezna praksa, i treba ju zabraniti.
Nije tačno. Kupi ti igrača u zimskom prijelaznom roku, al ga onda fino spakiraj, stavi mašnu i povedi sa sobom. A ne kupit ga ujanuaru al ko biva nek ostane do kraja sezone. Imaš ljeto jarane pa ga kupuj onda.Ono sto ti predlazes je ukidanje prelaznog roka u polusezoni.
- vox-populi
#1695 Re: FC Bayern Munchen
Pa to ti cijelo vrijeme govorimo, nije ovo specificnost Budeslige nego i svih ostalih. Bilo javno ili tajno. Cak je i prednost Bundeslige to sto su polusezonski transferi javni.odesveuhonduras wrote: To je jednostavno smiješna i bezvezna praksa, i treba ju zabraniti. Imaš ljeto jarane pa ga kupuj onda.
JEDINI nacin da se izbjegne eventualno namjestanje je ukidanje zimskog prelaznog roka, ali to je sada neka druga tema.
- odesveuhonduras
#1696 Re: FC Bayern Munchen
Isključivo Bundeslige - to da li ima tajnih dogovora u drugim ligama je samo špekulacija i ništa više.vox-populi wrote:Pa to ti cijelo vrijeme govorimo, nije ovo specificnost Budeslige nego i svih ostalih. Bilo javno ili tajno. Cak je i prednost Bundeslige to sto su polusezonski transferi javni.odesveuhonduras wrote: To je jednostavno smiješna i bezvezna praksa, i treba ju zabraniti. Imaš ljeto jarane pa ga kupuj onda.
JEDINI nacin da se izbjegne eventualno namjestanje je ukidanje zimskog prelaznog roka, ali to je sada neka druga tema.
Nema potrebe za ukidanjem zimskog roka, samo nek kupnja bude kupnja u pravom smislu te riječi.
- citadela
#1697 Re: FC Bayern Munchen
Ti stvarno mislis da nema, haj`mo reci, tajnih dogovora medju klubovima uopce, u drugim ligamaodesveuhonduras wrote:Isključivo Bundeslige - to da li ima tajnih dogovora u drugim ligama je samo špekulacija i ništa više.vox-populi wrote:Pa to ti cijelo vrijeme govorimo, nije ovo specificnost Budeslige nego i svih ostalih. Bilo javno ili tajno. Cak je i prednost Bundeslige to sto su polusezonski transferi javni.odesveuhonduras wrote: To je jednostavno smiješna i bezvezna praksa, i treba ju zabraniti. Imaš ljeto jarane pa ga kupuj onda.
Nema potrebe za ukidanjem zimskog roka, samo nek kupnja bude kupnja u pravom smislu te riječi.
Problem je transparentnost u Bundesligi
- odesveuhonduras
#1698 Re: FC Bayern Munchen
Nije bitno šta ja i ti mislimo, problem je, bar meni, jer vama očito nije, u ovom glupom pravilu.
nejse.. da se ne ponavljamo više
- citadela
#1699 Re: FC Bayern Munchen
Cekaj ba -- OK, ukine se to pravilo, ne moze igrac potpisati ugovor s novim klubom sve dok ima vazeci ugovor s drugim klubom -- iii? -moze li se zabraniti dogovor klubova oko transfera nekog igraca bez da pri tome igrac i potpise ugovor s novim klubom sve do prelaznog roka u kojem treba da se realizira transfer?odesveuhonduras wrote:Nije bitno šta ja i ti mislimo, problem je, bar meni, jer vama očito nije, u ovom glupom pravilu.
Fazon je u tome sto je ovo transparentno u Njemackoj, pa je to problem, ali nije problem sto svagdje ima dogovora klubova oko transfera nekog igraca i mnogo prije prelaznog roka kada bi trebao isti i biti realiziran. Kao sto ti covjek gore rece -isto je na licnom planu kod igraca ja bilo to javno ja bilo tajno, a valjda si bas i mislio na uticaj toga na samog igraca i njegovu igru.
- odesveuhonduras
#1700 Re: FC Bayern Munchen
mislim da sam bio dovoljno jasan - ako kupiš igrača, vodi ga sa sobom. A ne ove gluposti, kupi ga u januaru i neka ga do kraja sezone.
Ako piješ i voziš, pa te policija ne uhvati, ne znači da se mora ukinuti zabrana vožnje pod utjecajem alkohola jer oni što budu uhvaćeni su isti klinac kao oni što nisu.
Bezveze usporedba, znam, ali me kontaš... ova praksa je bezveze, ima u sebi mnogo problematičnih elemenata i UEFA bi joj morala stati na rep.
Ako piješ i voziš, pa te policija ne uhvati, ne znači da se mora ukinuti zabrana vožnje pod utjecajem alkohola jer oni što budu uhvaćeni su isti klinac kao oni što nisu.
Bezveze usporedba, znam, ali me kontaš... ova praksa je bezveze, ima u sebi mnogo problematičnih elemenata i UEFA bi joj morala stati na rep.