Meni su staro za novo dali 3 hiljade KM popusta za Megane-a. Nudili mi sa stanja sa popustom, a ja tražio da naručim auto određene boje i insistirao da mi dadnu popust i dobio sam ga.dado_ wrote:@emko znam da ti racuna jelic 34 za zamjenu, ti trazis koliko sam shvatio 38, kazem bolje ga spusti na 34 nekom za kes pa barataj sa zivom lovom i skidaj cijene za novo, nego 34 dat staro za novo. Razlika je u tome sto ce ti na cijenu novog auta svi dat dobar popust ako je sve kes, ako je staro za novo malo teze. Valjda si shvatio o cemu pricam
Auto salon Kramar - vasa iskustva
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Better Man
#1676 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
-
dado_
#1677 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Vjerovatno zato sto su te klempirali u kombinaciji staro za novo, a i sto za megana uvijek ima nekih akcija? Drug kupovao audi q5 nedavno, cijena bila 86000, q7 stari mu procijenili na 35 i doplatio 51. Nisu isli marke ispod 86, zasto? Zato sto je auto vec na nekoj akciji i sto se ludo prodaje, rijetko koji se zadrzi u salonu vise od mjesec dana. On pristao, zasto? Zato sto realno nije mogao uzeti vise od 30 kesa za q7, 2007 sa opremom srednja zalost u nekom kracem periodu, i vodio se tom logikom, 30 kesa da je uzeo + 51 sto je njima doplatio, izasao ga auto po njegovoj racunici 81. A druga je stvar sto covjek ima love i nema bas vremena da se zajebava oko prodaje, nego fino baci kljuceve i lovu, uzmi nove kljuceve i vozdricaBetter Man wrote:Meni su staro za novo dali 3 hiljade KM popusta za Megane-a. Nudili mi sa stanja sa popustom, a ja tražio da naručim auto određene boje i insistirao da mi dadnu popust i dobio sam ga.dado_ wrote:@emko znam da ti racuna jelic 34 za zamjenu, ti trazis koliko sam shvatio 38, kazem bolje ga spusti na 34 nekom za kes pa barataj sa zivom lovom i skidaj cijene za novo, nego 34 dat staro za novo. Razlika je u tome sto ce ti na cijenu novog auta svi dat dobar popust ako je sve kes, ako je staro za novo malo teze. Valjda si shvatio o cemu pricam
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1678 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
od cifri mi se manta
kapitaliste jedne
ja il ne bih prodavao
il bih zbog zivaca uzeo onu ponudu 20000 i golf 6
mislim da bi se gholfgac mogo za 14 prodat
uglavnom treba se i paziti s kime se i gdje nalazis da ne bi bilo kakvih pokusaja kradje
utoka za pasom preporuka i ici s kakvim prijateljem od 150 kila

ja il ne bih prodavao
il bih zbog zivaca uzeo onu ponudu 20000 i golf 6
mislim da bi se gholfgac mogo za 14 prodat
uglavnom treba se i paziti s kime se i gdje nalazis da ne bi bilo kakvih pokusaja kradje
utoka za pasom preporuka i ici s kakvim prijateljem od 150 kila
- Better Man
#1679 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Vidi oni su meni sa stanja nudli s popustom. Nudili su mi GT Line verziju za 28 hiljada KM, koji je bez popusta 32 hiljade + neki dodatni troškovi. Ja sam tražio Dynamique opremu i određenu boju i oni su mi rekli da će morati naručiti da se pravi i da ću čekati 3 mjeseca na isporuku i da ću platiti punu cijenu. Isprva mi dakle nisu htjeli datipopust, ali sam ja insistirao na popusti i dali su mi ga.dado_ wrote:Vjerovatno zato sto su te klempirali u kombinaciji staro za novo, a i sto za megana uvijek ima nekih akcija? Drug kupovao audi q5 nedavno, cijena bila 86000, q7 stari mu procijenili na 35 i doplatio 51. Nisu isli marke ispod 86, zasto? Zato sto je auto vec na nekoj akciji i sto se ludo prodaje, rijetko koji se zadrzi u salonu vise od mjesec dana. On pristao, zasto? Zato sto realno nije mogao uzeti vise od 30 kesa za q7, 2007 sa opremom srednja zalost u nekom kracem periodu, i vodio se tom logikom, 30 kesa da je uzeo + 51 sto je njima doplatio, izasao ga auto po njegovoj racunici 81. A druga je stvar sto covjek ima love i nema bas vremena da se zajebava oko prodaje, nego fino baci kljuceve i lovu, uzmi nove kljuceve i vozdricaBetter Man wrote:Meni su staro za novo dali 3 hiljade KM popusta za Megane-a. Nudili mi sa stanja sa popustom, a ja tražio da naručim auto određene boje i insistirao da mi dadnu popust i dobio sam ga.dado_ wrote:@emko znam da ti racuna jelic 34 za zamjenu, ti trazis koliko sam shvatio 38, kazem bolje ga spusti na 34 nekom za kes pa barataj sa zivom lovom i skidaj cijene za novo, nego 34 dat staro za novo. Razlika je u tome sto ce ti na cijenu novog auta svi dat dobar popust ako je sve kes, ako je staro za novo malo teze. Valjda si shvatio o cemu pricam
- Doda37
#1680 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Koji je to GT Line za 32 milje bez popusta, kada je to bilo, salonsko vozilo ??
- Better Man
#1681 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Gledao cijene tada na Renault web siteu i benzinav GT line bio 32.000 KM i na to cijenu dodaš metalik boju i isporuku.Doda37 wrote:Koji je to GT Line za 32 milje bez popusta, kada je to bilo, salonsko vozilo ??
-
probook
#1682 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
...je li dosta bilo offtopica 
- Doda37
#1683 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
To je bio 1.6 atmosferac i zavisi sta je bilo od dodatne opreme u GT lineBetter Man wrote:Gledao cijene tada na Renault web siteu i benzinav GT line bio 32.000 KM i na to cijenu dodaš metalik boju i isporuku.Doda37 wrote:Koji je to GT Line za 32 milje bez popusta, kada je to bilo, salonsko vozilo ??
-
dado_
#1684 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Imao sam prosle godine nakratko gt line 1.5dci, 106ks 6 brzina. Od opreme nije imao samo xenon i panoramu, ostalo full, polukoza tipke na volanu, tom tom navigacija, parking senzori nazad itd znaci bas dobra oprema. U servisnoj knjizi nadjem fakturu 2011 u union autu placen 30500KM s pdv-om. Tako da ne znam sta ti nije jasno. Auto mi je prelijep stvarno, pogotovo u tok opremi, ali bio je kod mene svega 10ak dana jer mi nije legao nikako, a i tek sam kasnije uocio neke musice koje na prvu nisam vidio, tj. nije bas bio ocuvan iako kupljen od prvog vlasnika sa 103k na satu. Sto se mene tice, lijepi svaboDoda37 wrote:To je bio 1.6 atmosferac i zavisi sta je bilo od dodatne opreme u GT lineBetter Man wrote:Gledao cijene tada na Renault web siteu i benzinav GT line bio 32.000 KM i na to cijenu dodaš metalik boju i isporuku.Doda37 wrote:Koji je to GT Line za 32 milje bez popusta, kada je to bilo, salonsko vozilo ??
-
emko1234
#1685 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
GT LINE njaljepsa linija megana, meni je čak ljepši i od RS-a koji je previše tvrd i agresivan iako dobro izgleda.
-
direstraits0078
#1686 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Ljepota kod RS-a dolazi iznutra.emko1234 wrote:GT LINE njaljepsa linija megana, meni je čak ljepši i od RS-a koji je previše tvrd i agresivan iako dobro izgleda.
- cargo
#1687 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Ovako momci, dođete u Kramar, zatražite od prodavača da vam da broj šasije od auta koje vas zanima i idite u ovlašteni servis i provjerite sve o autu. To vam i prodavači savjetuju ako ne vjerujete u njihovu priču.
- Ned071
#1688 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Koliko moze zamajac kad je nacet? moze godinu. Bar tako tvrdi kramarov prodavac... Nije to ni lose....
-
condy
#1689 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Rizicno je voziti auto sa takvim zamajcem jer se moze raspasti u svakom trenutku. Neozbiljno je od Kramara prodavati auto sa tim kvarom po regularnoj cijeni a ne umanjenoj za cijenu zamjenskog zamajca od cca 1.300 KM. Ja bi gledao drugo vozilo.Ned071 wrote:Koliko moze zamajac kad je nacet? moze godinu. Bar tako tvrdi kramarov prodavac... Nije to ni lose....
- ranger
#1690 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
mislim da zavisi od auta do auta i od kupca do kupca..Ned071 wrote:Koliko moze zamajac kad je nacet? moze godinu. Bar tako tvrdi kramarov prodavac... Nije to ni lose....
ja sam uzeo auto s nacetim zamajcem i skoro potrosenom lamelom, i vozio godinu i prodao na kraju tako...
kad sam pito majstora kolko moze tako on mi je rekao "ako ga ne budes silovo moze jos 10 hiljada komotno" tako i bilo..
al jbg ovo ne mozes uzet zdravo za gotovo, meni su simtomi bili lagano tresenje u leru pri gasenju i paljenju, i trzaj pri odvajanju, opet svako auto nema iste simptome, svaki vozac nije isti... neko sjebe zamajac za 60 hiljada.
dakle oprez
- Ned071
#1691 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Tata moje prijateljice kupio...
A ne ne ne... Pardon. To je post koji pisem pod jednim drugim nickom...
Dakle otisli ljudi pogledati suto. I naravno poveli majstora. Covjek skonta da je zamajac nacet... I tako mu prodavac hladno rece da moze jos godinu... Ljudi nisu kupili vozilo...
A ne ne ne... Pardon. To je post koji pisem pod jednim drugim nickom...
Dakle otisli ljudi pogledati suto. I naravno poveli majstora. Covjek skonta da je zamajac nacet... I tako mu prodavac hladno rece da moze jos godinu... Ljudi nisu kupili vozilo...
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#1692 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Ne bih ni ja,ako se cijena ne moze korigovati.Ned071 wrote:Tata moje prijateljice kupio...
A ne ne ne... Pardon. To je post koji pisem pod jednim drugim nickom...![]()
-
probook
#1693 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Cuj moze godinu. Od kud zna koliko covjek prelazi. Evo ja npr predjem godisnje oko 50 000. Znaci po njegovoj prici mogao bih sa "nacetim" zamajcem 50 000Ned071 wrote:Tata moje prijateljice kupio...
A ne ne ne... Pardon. To je post koji pisem pod jednim drugim nickom...![]()
- Nabucco
#1694 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
U firmi golf 6 2.0tdi 81kw, je pregazio 60ak hiljada km sa nacetim zamajcem
, i još gazi
. Zanimljivo da više trese nakon neprekidne vožnje duge relacije. Recimo, da više lupa i trese, kad stignemo u Mostar nego kad krenemo iz Sarajeva. Ovo je meni pravo čudno, ali nije do mene, 5-6 nas voza tog golfa i svi kažu isto. Golf je kupljen sa 125, sad ima 190, zamajac je otišao nedugo nakon kupovine.
-
condy
#1695 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Oni koji žele da spase zamajac, trebaju znati da je za zamajac najgore kad se vozi na preniskom obrtaju. Takav stil vožnje je najpogubniji za zamajac.
Auto može tresti i kad su neke druge stvari u pitanju, a ne zamajac, pa se može i pogriješiti i bespotrebno velika suma novca potršiti. Loši nosači motora i mjenjača utiču na podrhtavanje prilikom paljenja i gašenja, izmjena brzina, treskanje na leru. Loš akumulator utiče na trzanje motora prilikom paljenja.
Auto može tresti i kad su neke druge stvari u pitanju, a ne zamajac, pa se može i pogriješiti i bespotrebno velika suma novca potršiti. Loši nosači motora i mjenjača utiču na podrhtavanje prilikom paljenja i gašenja, izmjena brzina, treskanje na leru. Loš akumulator utiče na trzanje motora prilikom paljenja.
-
ado-šampion
#1696 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Evo jedno konkretno pitanje... Za nekoga ko je bio u zadnje vrijeme.
Na svim ponudama im sad pise garancija 24 mjeseca, jel ta garancija uracunata u cijenu koja je navedena, ili je opcija pa da doplatis? Zanima me ako je garancija uracunata u cijenu, moze li se izbaciti ta garancija i cijena umanjiti za vrijednost iste?
Na svim ponudama im sad pise garancija 24 mjeseca, jel ta garancija uracunata u cijenu koja je navedena, ili je opcija pa da doplatis? Zanima me ako je garancija uracunata u cijenu, moze li se izbaciti ta garancija i cijena umanjiti za vrijednost iste?
-
internazionale
#1697 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Izvini jaro ali ovo ti nikako ne vjerujemNabucco wrote:U firmi golf 6 2.0tdi 81kw, je pregazio 60ak hiljada km sa nacetim zamajcem, i još gazi
. Zanimljivo da više trese nakon neprekidne vožnje duge relacije. Recimo, da više lupa i trese, kad stignemo u Mostar nego kad krenemo iz Sarajeva. Ovo je meni pravo čudno, ali nije do mene, 5-6 nas voza tog golfa i svi kažu isto. Golf je kupljen sa 125, sad ima 190, zamajac je otišao nedugo nakon kupovine.
Jer citajuci ovaj forum "naucio" sam da je ova kilometraza najbolja za auto, bolja nego da ga novog kupis
-
ado-šampion
#1698 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Eno sad cemo opet trolati o kilometrazi...
Kilometraza izmedju 125 i 150 k je normalna za 5 godina staro auto, dizel. I opet cu reci ta kilometraza za jedan VW, BMW, Audi, pa ako hoces danas i Francuze, je pi.kin dim. Na nasim cestama ima masa tih auta koja su prekucala 500-600 hiljada sta god pisalo na satu. Osim ako neko vjeruje u dizel iz 2001. s 250 k na satu i to uvezen. Koliko puta sam samo cuo pricu "jarane ne bih ja auto 300 hiljada, previse je to", a vamo voza auto koje je preslo 400-500 k i ni ne zna to, nego veli utegnuto.
I takvih primjera ima koliko hoces.
Prema tome, auto sa 125 k je normalno polovno auto 5 godina staro. Ne moze se porediti s novim, ali ne mogu im se porediti ni cijene. Naime, takav polovan kosta trecinu cijene novog.
Kilometraza izmedju 125 i 150 k je normalna za 5 godina staro auto, dizel. I opet cu reci ta kilometraza za jedan VW, BMW, Audi, pa ako hoces danas i Francuze, je pi.kin dim. Na nasim cestama ima masa tih auta koja su prekucala 500-600 hiljada sta god pisalo na satu. Osim ako neko vjeruje u dizel iz 2001. s 250 k na satu i to uvezen. Koliko puta sam samo cuo pricu "jarane ne bih ja auto 300 hiljada, previse je to", a vamo voza auto koje je preslo 400-500 k i ni ne zna to, nego veli utegnuto.
Prema tome, auto sa 125 k je normalno polovno auto 5 godina staro. Ne moze se porediti s novim, ali ne mogu im se porediti ni cijene. Naime, takav polovan kosta trecinu cijene novog.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#1699 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Za Kramar ne znam (vjerovatno je isto),ali kod Dalmi nije uracunato. Cijena je koju dogovoris,a kasnije u Osiguranju doplacujes % iz KPU da bi dobio garanciju od 18mj.ado-šampion wrote:Evo jedno konkretno pitanje... Za nekoga ko je bio u zadnje vrijeme.
-
ado-šampion
#1700 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Hvala ti. Ja znam pouzdano da je garancija od 6 mjeseci uvijek bila, to je sto uvijek dobijes, a 24 mjeseca po zelji. Ali sad na svim oglasima pisu 24 mjeseca. A ta garacija 24 mjeseca btw jedino valjda za turbinu ili za neke druge stvari ako si bas malerican.mali_milojica wrote:Za Kramar ne znam (vjerovatno je isto),ali kod Dalmi nije uracunato. Cijena je koju dogovoris,a kasnije u Osiguranju doplacujes % iz KPU da bi dobio garanciju od 18mj.ado-šampion wrote:Evo jedno konkretno pitanje... Za nekoga ko je bio u zadnje vrijeme.