Windows 8

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Quaresma

#1676 Re: Windows 8

Post by Quaresma »

moze mi ko objasniti kako aktivirati ovaj Win8? nisam nikako u toku
da napomenem da sam ga odmah updateovo, ako to ista znaci

snasao sam se :-D
dijana_19

#1677 Re: Windows 8

Post by dijana_19 »

Ja sam "migrirala" na Windows8. Prvo sto sam morala uraditi jeste instalirati ClassicShell (da bi mi se ukazao start button). Problem sa administratorskim pravima je ostao (podjednako nelogicno kao kod 7). Napatila sam se dobro pri instalaciji jednog softvera, jer Windows 8 jedan dio fajlova smijesta u instalacioni folder, dok drugi smijesta pod korisnicki konto. Nije mi jasno do sada zbog cega je to izmijenjeno. (I ne nisam samo pritiskala next, ali je path na prvi pogled bio identican).Ukinuli su dosadno zapitkivanje da li je korisnik zaaista siguran da zeli obrisati ili izmijeniti odredjeni fajl i sl. Sve u svemu nije neka strahovita razlika barza meine kao prosjecnog korisnika u odnosu na Windows 7...
Felidae

#1678 Re: Windows 8

Post by Felidae »

Ima li za mene neka varijanta kms aktivacije za w8 enterprise 64bit preko pm?Imala sam negdje neki sajt ali izgubila...istice mi sad krajem maja pa da se obezbjedim.... :D Hvala!
Qurajber

#1679 Re: Windows 8

Post by Qurajber »

Felidae wrote:Ima li za mene neka varijanta kms aktivacije za w8 enterprise 64bit preko pm?Imala sam negdje neki sajt ali izgubila...istice mi sad krajem maja pa da se obezbjedim.... :D Hvala!
Potraži preko google KMS Activation....
Mustang1

#1680 Re: Windows 8

Post by Mustang1 »

Ja udjem da vidim kad mi istice registracija i pojavi mi se dole x crveni da moram registrovati ..Pise da je security iskljucen .. A tamo pise da istice 22.07. Onaj kljuc sa zadnjim j8ck4 je u pitanju ..Ima li sta novo :D
celeron

#1681 Re: Windows 8

Post by celeron »

Bubalo1 wrote:Ja udjem da vidim kad mi istice registracija i pojavi mi se dole x crveni da moram registrovati ..Pise da je security iskljucen .. A tamo pise da istice 22.07. Onaj kljuc sa zadnjim j8ck4 je u pitanju ..Ima li sta novo :D
Registrujete WIN sa neprovjerenim aktivacija koje traju od danas do sutra, Dok lik po imenu "DAZ" ne izbacia aktivaciju sve ostalo je fula.
escobar__

#1682 Re: Windows 8

Post by escobar__ »

DAZ neće praviti ono što je napravio za Windowse Vista i 7 jer je ovog puta aktivacija nešto drukčija nego ranije.
povratnikk

#1683 Re: Windows 8

Post by povratnikk »

Ako neko zna nacin za ponovnu aktivaciju - PP .

hvala :)
Felidae

#1684 Re: Windows 8

Post by Felidae »

Googlaj Microsoft Toolkit
celeron

#1685 Re: Windows 8

Post by celeron »

Felidae wrote:Googlaj Microsoft Toolkit
U mom slučaju radi, ali ne i trajno.
escobar__ wrote:DAZ neće praviti ono što je napravio za Windowse Vista i 7 jer je ovog puta aktivacija nešto drukčija nego ranije.
Pa iz svih dosadasnjih njegovih radnji, samo od njega i ocekujem taj potez. Sve ovo dosad je trenutno rjesenje.
escobar__

#1686 Re: Windows 8

Post by escobar__ »

celeron wrote:Pa iz svih dosadasnjih njegovih radnji, samo od njega i ocekujem taj potez. Sve ovo dosad je trenutno rjesenje.
Ne očekuj, čovjek je rekao da loadera za Windows 8 neće biti.
povratnikk

#1687 Re: Windows 8

Post by povratnikk »

ma ja bih volio i ono trentno, na 180 dana ... alI nece mi ni to . :D
escobar__

#1688 Re: Windows 8

Post by escobar__ »

KMS aktivacija radi samo na VL sistemima. Da bi bila uspješna moraš koristiti volume licence ključ kod instalacije (ili zamijeniti retail na vl ključ nakon instalacije). :D
Mustang1

#1689 Re: Windows 8

Post by Mustang1 »

ja sam skinuo ovo toolkit sta je vec i aktivirao i produzilo mi do 10.og mjeseca .. Dosta vala .. Ova mi je bilo od januara .. :D
Qurajber

#1690 Re: Windows 8

Post by Qurajber »

Will Daz's Loader work to activate Windows 8?
No, Daz's software was not intended to work for Windows 8.

Is Daz working on an activation solution for Windows 8?
Only he knows the answer to this question. He has stated that he is interested in the OEM activation process and that it is a very complicated. He has also stated that should he work on a tool it will only be after a safe reliable process is discovered.

Sa "oficijelnog" foruma... :D
celeron

#1691 Re: Windows 8

Post by celeron »

Qurajber wrote:Will Daz's Loader work to activate Windows 8?
No, Daz's software was not intended to work for Windows 8.

Is Daz working on an activation solution for Windows 8?
Only he knows the answer to this question. He has stated that he is interested in the OEM activation process and that it is a very complicated. He has also stated that should he work on a tool it will only be after a safe reliable process is discovered.

Sa "oficijelnog" foruma... :D
:D :D :D

Ma ja kontamda ce nas iznenadit :D
Vijetnamac13

#1692 Re: Windows 8

Post by Vijetnamac13 »

Pozdrav

Vjerujem da vam je problem poznat.

Svaki put moram prvo obrisati dodani bluetooth uredjaj, zatim ga ponovo dodati, upisati onaj kod i poslati datoteku sa mobitela. Poslati direktno sa mobitela na laptop je nemoguca misija, nemoguca misija je i naci u opcijama nesto sto naslucuje na rjesenje problema. Googlao sam al mi dosadilo citati kako upaliti BT, to valjda svako zna.

Zar ne postoji mogucnost trajnog povezivanja mobitela i laptopa?
kokodaa

#1693 Re: Windows 8

Post by kokodaa »

Mali prijedlog (nisam siguran dali još radi).
Probajte instalirati demo verziju Win 8 (bilo ju je za skinuti sa MSovog sajta krajem prosle godine), pa nakon instalacije otidite na MS sajt i kliknite na "Upgrade".Trebalo vi vam ponuditi punu verziju za 14$, tako je barem meni bilo prije koji mjesec.

Vjerovatno ovo više ne vrijedi, ali nije zgorega pokušati ;)
shiljak

#1694 Re: Windows 8

Post by shiljak »

nije baš prije koji mjesec, nego prije 5-6 mjeseci :D

Sad je Microsoft u škripcu, sad gleda samo da ljudi koriste windows 8, bio legalan ili ilegalan :D
kokodaa

#1695 Re: Windows 8

Post by kokodaa »

shiljak wrote:nije baš prije koji mjesec, nego prije 5-6 mjeseci :D

Sad je Microsoft u škripcu, sad gleda samo da ljudi koriste windows 8, bio legalan ili ilegalan :D
E ovo je bilo u 2om mjesecu, taman kada sam novi komp kupio.Instalirao demo 8cu, taman da odem kupiti full verziju :)
I nisam se pokajao ni sekunde, radi ko bombona :)
Qler

#1696 Re: Windows 8

Post by Qler »

Vala sam se i ja ratzrahatio kako sam kupio original. Samo na jednom kompu nemam original i tu je sedmica, ostalo svesa licencom. Drago mi sto nemam zezancija sa aktivatorima. Nego zanima me da li je neko probao reinstalirati win8 kupljen na ono snizenje preko piratske sedmice? Radi li to? Planiram uskoro kupovati ssd p hocu jedan clean install na novi disk pa d onda mogu rahat raditi onaj njihov refresh ili kako se vec zove umjesto formatiranja i ponovne instalacije.
shiljak

#1697 Re: Windows 8

Post by shiljak »

i meni je isto drago.. samo još što mi nije office legalan.. ali radi za sad normala :-D
topcam
Vozim: uzbrdo

#1698 Re: Windows 8

Post by topcam »

Qler wrote:Vala sam se i ja ratzrahatio kako sam kupio original. Samo na jednom kompu nemam original i tu je sedmica, ostalo svesa licencom. Drago mi sto nemam zezancija sa aktivatorima. Nego zanima me da li je neko probao reinstalirati win8 kupljen na ono snizenje preko piratske sedmice? Radi li to? Planiram uskoro kupovati ssd p hocu jedan clean install na novi disk pa d onda mogu rahat raditi onaj njihov refresh ili kako se vec zove umjesto formatiranja i ponovne instalacije.
To moras sam probati, hoce li ili nece moci. Nemas sta izgubiti. Izvadis hdd na kojem imas instaliran
OS win8, ugradis ssd i probas na novo instalirati.

Ukoliko, a ne vjerujem da ces, budes imao nekih problema, imas mnostvo HDD to SSD programa,
migriras sistem i zavrseno. U tom slucaju sam windows nece praviti probleme (sto se aktivacije tice),
programi poput Alcohol i drugi kojima je registracija vezana za hardware racunara,
morati ces ponovo aktivirati, registrovati.

Ili, nakon sto migriras sistem na ssd napravis refresh i kako kazes rahat si.
Qler

#1699 Re: Windows 8

Post by Qler »

Kontam da spojim SDD, sistem ga preozna, sve uredno, i onda opletem format i nove particije..
Muuky

#1700 Re: Windows 8

Post by Muuky »

pitanje ; trenutno mi je windows 7 ,eh sad sam na sajtu nasao free download 8 , zanima me da li će ono bit ograničeno kao trial ili ću morat tražit neke ključeve i da li već ima office word na njemu ?
Post Reply