Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
pakica_

#1676 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by pakica_ »

Cholina_Lokica wrote:Cem mu od sad napbijam
Image

Nece on mene vise zajebavati :D
Koji delegat od pasceta
struja, kad ti drug kaze :D krene nesto liznut, a ti ga streses hahahaha :D
Cholina_Lokica

#1677 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Cholina_Lokica »

pakica_ wrote:
Image

Koji delegat od pasceta
struja, kad ti drug kaze :D krene nesto liznut, a ti ga streses hahahaha :D
:lol: :lol: :lol: :lol:
Pasiflora

#1678 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Pasiflora »

Image

Koji delegat od pasceta
I mi smo sa tim pokusali kad je sreco bio 1-2 godine i dok smo se jos nadali da ga mozemo oduciti od jedenja napolju. Koji uzaludan posao :roll: ! Nije htio hodati, a kad bi se i pokrenuo, ne bi obavio nista. Valjda je bila puna koncentracija na njuskicu. Uglavnom, odustali smo, a on i dan danas pozdere cak i ono sto lutalice ne jedu (jadni moj gladni psic, njega niko ne hrani :evil: ).
Sretno ti u pokusaju :)
Cholina_Lokica

#1679 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Cholina_Lokica »

Ja onome kad stavim onu obicnu brnjicu buni se i sve to, ja ga ignorisem i samo hodam hladno na kraju odustane :lol: Samo sto sa onom obicnom uspije i pojesti i skinuti je kad ja ne gledam, tako da prelazim na ovo :lol:

E da, svratih do veta juce s posla, da vidim sta mi je radit, i rece mi koju hranu i ishranu sad da dajem, te ovo ricinusovo ulje, razni sirupi za probavu ni slucajno ne dolaze u obzir, kad su u pitanju strani predmeti mogu napraviti jos gore, pa da znate. Iskljucivo davati hranu koja potice probavu, da to bar dodje u crijeva, ako ne izadje tako je lakse operisati. Ali vjeruje da ce to izaci, ako ne izadje 7-10 dana, na rtg (sreca pa je pojeo i ono metalno cudo pa ce se vidjeti :-) ) Da nije to pojeo, ne bi se ni vidjelo na rtgu
saga

#1680 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by saga »

I moja je nedavno pojela foliju od salame :-) Srećom ne bi nikakvih problema :)
Malo mi lakše kad 'vako čujem za ove što će pojest ono što ni lutalica neće... ova moja i golubovima otima hljeb :-) :mrgreen:
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#1681 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Admir_1984 »

naš tornjak je pojeo foliju od salame i povratio je nakon 5 dana :D malo mu krmelji oko i malo je više crveno, imal ko kakav savjet
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1682 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by KatarinaKosaca »

Admir_1984 wrote:naš tornjak je pojeo foliju od salame i povratio je nakon 5 dana :D malo mu krmelji oko i malo je više crveno, imal ko kakav savjet
Da nije početak trećeg kapka? Tornjaci su tome skloni. Ako bude, to je hirurški zahvat, ali nije težak. Za početak mu stavljaj kapi u oči, traži u apoteci zaboravila sam kako se zovu, a ako naraste crvena izraslina, to je treći kapak. Ništa strašno, samo što ćeš morati operirati, jer je onda podložno infekciji.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#1683 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Admir_1984 »

KatarinaKosaca wrote:
Admir_1984 wrote:naš tornjak je pojeo foliju od salame i povratio je nakon 5 dana :D malo mu krmelji oko i malo je više crveno, imal ko kakav savjet
Da nije početak trećeg kapka? Tornjaci su tome skloni. Ako bude, to je hirurški zahvat, ali nije težak. Za početak mu stavljaj kapi u oči, traži u apoteci zaboravila sam kako se zovu, a ako naraste crvena izraslina, to je treći kapak. Ništa strašno, samo što ćeš morati operirati, jer je onda podložno infekciji.
Stavila mu je mama kamilice malo, a u kojoj apoteci, mislim jel ima neka specijalna za životinje ili si mislila na ove normalne apoteke :roll:
KatarinaKosaca

#1684 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by KatarinaKosaca »

Ma, kupuje se u normalnoj apoteci, ali mi je veterinar rekao.. pitaću muža, pa ti šaljem pp. Prati to, ako počne rasti izraslina sa dna oka, to je treći kapak i počinje crvenilom očiju..
Cholina_Lokica

#1685 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Cholina_Lokica »

saga wrote:I moja je nedavno pojela foliju od salame :-) Srećom ne bi nikakvih problema :)
Malo mi lakše kad 'vako čujem za ove što će pojest ono što ni lutalica neće... ova moja i golubovima otima hljeb :-) :mrgreen:
I Happy jede stari hljeb sto ni jedna zivotinja nece vani :-) Otima vranama hranu, a Carli je gospodin, samo meso i kosti uzima :evil: :mrgreen:
saga

#1686 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by saga »

Tako meni nedavno ispao komad slanine, i aj kontam se ona će budala pojesti... al' jok, promelja po ustima i ispljunu :-)
Nakon toga izašla vani, i gadosti se neke ufatila da žvače, nešto ubuđalo, nikakvo... postala je plaho muhanata :roll: :mrgreen:
abdAllah

#1687 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by abdAllah »

pas-preko 40 izazivaca bolesti kako organskih tako i psihickih na njegovoj njusci i u zvaljama,stvorenje sa naj odvratnijim karakterom i nezajazljivoscu,vidljiva necistoca,nevidljiva i mnogo opasnija -u vase domove (muslimanske, nece se spustiti Melek u vase domove niti cete osjetiti smiraj dok je pas u njima-za druge vjeroispovijesti MELEK je ANDJEO
p.s. potrudite se ,prije nego se okomite na mene i ovaj tekst,da pronadjete laboratorijske studije o otrovnosti pljuvacke psa,sto se tice druge ,mnogo vaznije teme,pa zaista ISPRAVNO VJEROVANJE JE SAMO ZA ONE RAZUMOM OBDARENE.
zvrk

#1688 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by zvrk »

abdAllah wrote:pas-preko 40 izazivaca bolesti kako organskih tako i psihickih na njegovoj njusci i u zvaljama,stvorenje sa naj odvratnijim karakterom i nezajazljivoscu,vidljiva necistoca,nevidljiva i mnogo opasnija -u vase domove (muslimanske, nece se spustiti Melek u vase domove niti cete osjetiti smiraj dok je pas u njima-za druge vjeroispovijesti MELEK je ANDJEO
p.s. potrudite se ,prije nego se okomite na mene i ovaj tekst,da pronadjete laboratorijske studije o otrovnosti pljuvacke psa,sto se tice druge ,mnogo vaznije teme,pa zaista ISPRAVNO VJEROVANJE JE SAMO ZA ONE RAZUMOM OBDARENE.
simpa si ti decko.
i dokaz otrovnosti ljudskog jezika i plitkog uma

ako pas ima tako odvratan karakter, zasto li se Boze mili pominje u suri Pecina?

zasto hadis da su prostituci koja je napojila zednog psa iz svoje cipele oprosteni svi raniji grijesi zbog tog djela.

Nije li Poslanik rekao: prema svemu sto ima vlaznu jetru - milost treba ukazivati

hajd sad ziv bio idi se bjezi s teme
i edukuj se malo o milosti u islamu
abdAllah

#1689 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by abdAllah »

pas je bio pred pecinom"edukovani"uzmi TEFSIR Ibn Kesir r.h i procitaj.uzmi slobodno tu zivotinju i zivi sa njom ,svjedocit ce protiv tebe na Sudnjem danu.A psi Medine Munewere su prezivjeli samo zbog WAHJA Resulullahu saws ,da su oni umet za sebe,te tako zasticeni Allahovom twta odredbom.je li dovoljno duboko" Duboko postovani"
zvrk

#1690 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by zvrk »

hajd sad ziv bio idi se bjezi s teme
i edukuj se malo o milosti u islamu
Alica

#1691 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Alica »

abdAllah wrote:.... (muslimanske, nece se spustiti Melek u vase domove niti cete osjetiti smiraj dok je pas u njima-za druge vjeroispovijesti MELEK je ANDJEO ....
Ima ovdje odjel i za vas vjernike pa se tamo zadaj malo!
Last edited by Alica on 02/11/2012 09:13, edited 1 time in total.
abdAllah

#1692 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by abdAllah »

tema je pas ,a ne papagaj,a jos jednom napisi "bjezi "za 48 sati znat cu iz koje se psece jazbine javljas
zvrk

#1693 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by zvrk »

napisacu ti samo esselamu alejkum :)
Pasiflora

#1694 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Pasiflora »

abdAllah wrote:tema je pas ,a ne papagaj,a jos jednom napisi "bjezi "za 48 sati znat cu iz koje se psece jazbine javljas
Ona je bila njezna, ja nisam - MRS ODAVDE!
Cholina_Lokica

#1695 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Cholina_Lokica »

Pasiflora wrote:
abdAllah wrote:tema je pas ,a ne papagaj,a jos jednom napisi "bjezi "za 48 sati znat cu iz koje se psece jazbine javljas
:thumbup:
U skokovima
pakica_

#1696 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by pakica_ »

abdAllah wrote:pas-preko 40 izazivaca bolesti kako organskih tako i psihickih na njegovoj njusci i u zvaljama,stvorenje sa naj odvratnijim karakterom i nezajazljivoscu,vidljiva necistoca,nevidljiva i mnogo opasnija -u vase domove (muslimanske, nece se spustiti Melek u vase domove niti cete osjetiti smiraj dok je pas u njima-za druge vjeroispovijesti MELEK je ANDJEO
haj' ne seri, Allaha ti!
KatarinaKosaca

#1697 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by KatarinaKosaca »

Pasiflora wrote:
+ 1
KatarinaKosaca

#1698 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by KatarinaKosaca »

Da, i dođi nam na vrata.. Čekamo te

Image
Pasiflora

#1699 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Pasiflora »

:lol: :lol: :thumbup:
mentalist

#1700 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by mentalist »

pozdrav za cukoljupce :)
trebao bi mi savjet šta raditi
prije 15 dana primijetili smo da otežano pije vodu i odbija hranu, da bi smo primijetili da su mu donje vilice počele da otječu. Odvezli ga veterinaru, koji usput ima kao mini odgajivačnicu pasa, da bi otkrio da su mu dva zuba kvarna koje je tada izvadio. Primio je 3x po dvije injekcije sa preskokom od dana(sve ukupno 6 dana) Rekao nam je da više ne treba da prima i da će ga to proći ako ne bude tumor na vilici :shock: . To je sve završeno prije 8 dana, medjutim nije nista pomogl i stanje je skoro isto osim što pije vodu. Hranu mu bukvalno stavljamo u usta da može da preživi. Nisam mogao da gledam muke i patnje i počeo sam davati, samoinicijativno, penicilin u bočicama razblažen sa destilovanom vodom u usta kap po kap. Sad sam primijetio da mu počinje curiti neka sukrvica/gnoj ili šta već iz usta.

Pitanje je da li nastaviti ili prestati sa davanjem penicilina (mada imam još 1 bočicu podijeljeno na 3 puta) ili nešto drugo davati jer mi ne vrijedi ići kod ovog veterinara jer je lik odbojan totalno a drugi najbliži mi je 25 km
Riječ je o pekinezeru koji je već u godinama
evo i slika koju sam prije nekada postavljao http://www.klix.ba/forum/slike-vasih-ku ... l#p5512517
Post Reply