ALTA Centar

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
debela

#1676 Re: ALTA Centar

Post by debela »

uvjerili ste me da probam u njemu obaviti kupovinu. mozda konacno bude i ugodna.
Karabaja

#1677 Re: ALTA Centar

Post by Karabaja »

debela wrote:uvjerili ste me da probam u njemu obaviti kupovinu. mozda konacno bude i ugodna.
a kakva si to neugodna iskustva imala?
duboka_misao

#1678 Re: ALTA Centar

Post by duboka_misao »

Karabaja wrote:
debela wrote:uvjerili ste me da probam u njemu obaviti kupovinu. mozda konacno bude i ugodna.
nije joj Becirevic vratio tacan kusur... :lol:
Karabaja

#1679 Re: ALTA Centar

Post by Karabaja »

duboka_misao wrote:
Karabaja wrote:
nije joj Becirevic vratio tacan kusur... :lol:
šta bi tek bilo da je kod Koldže bila na kasi :D
neo7

#1680 Re: ALTA Centar

Post by neo7 »

Zar je OK i zar se smiju proizvodi na etiketama nevesti bez PDV-a a da pri tome nema obavjestenja da je BEZ pdv-a ta cijena ? Tek kada dodjes na kasu zaracunajuti pdv :S :-) :-) :-) Ovo se desilo u Waikiki.u, a za ostale ne znam.
Isto u Waikiki-u par nas izadjemo u susret radnici gdje je racun bio 62,70KM, gdje sam ja uplatio 70KM + 3Km ona meni (a i ostalima) nema vratiti 30kf ???!
beautyfool

#1681 Re: ALTA Centar

Post by beautyfool »

neo7 wrote:Zar je OK i zar se smiju proizvodi na etiketama nevesti bez PDV-a a da pri tome nema obavjestenja da je BEZ pdv-a ta cijena ? Tek kada dodjes na kasu zaracunajuti pdv :S :-) :-) :-) Ovo se desilo u Waikiki.u, a za ostale ne znam.
Isto u Waikiki-u par nas izadjemo u susret radnici gdje je racun bio 62,70KM, gdje sam ja uplatio 70KM + 3Km ona meni (a i ostalima) nema vratiti 30kf ???!
:-) de ti ponovo pogledaj svoj racun, upravo ispred mene stoji jedan racun od LCW
i na kraju lijepo pise

Vrijednost bez PDV -
PDV 17% -
IZNOS za naplatu - ovaj iznos ti uplacujes koji je zbirno cijenama artikala koje si kupila :-)
terra_incognita

#1682 Re: ALTA Centar

Post by terra_incognita »

beautyfool wrote:
neo7 wrote:Zar je OK i zar se smiju proizvodi na etiketama nevesti bez PDV-a a da pri tome nema obavjestenja da je BEZ pdv-a ta cijena ? Tek kada dodjes na kasu zaracunajuti pdv :S :-) :-) :-) Ovo se desilo u Waikiki.u, a za ostale ne znam.
:-) de ti ponovo pogledaj svoj racun, upravo ispred mene stoji jedan racun od LCW
i na kraju lijepo pise

Vrijednost bez PDV -
PDV 17% -
IZNOS za naplatu - ovaj iznos ti uplacujes koji je zbirno cijenama artikala koje si kupila :-)
Ne priča ona o računu nego o etiketi.
I iznenađenju na kasi kada to više nije ta cijena sa etikete.
neo7

#1683 Re: ALTA Centar

Post by neo7 »

terra_incognita wrote:
beautyfool wrote:
i na kraju lijepo pise

Vrijednost bez PDV -
PDV 17% -
Ne priča ona ON :D o računu nego o etiketi.
O ovome govorim, nije problem sto ima PDV ili sto ga uracunaju ali zasto nema NAVEDENO i da li je to ok, tj po zakonu, da u cijeloj radnji NIGDJE NE PISE da su cijene BEZ pdv-a :)
Last edited by neo7 on 30/12/2010 22:44, edited 1 time in total.
JThomas

#1684 Re: ALTA Centar

Post by JThomas »

jebaće ih inspekcija ako im to vidi, pucaju astronomske kazne i za mnogo manje od toga. to je prekršaj zakona o zaštiti potrošača i to krajnje ofiran.
karanana

#1685 Re: ALTA Centar

Post by karanana »

one cijene u waikikiju na etiketama ne ukljucuju pdv?

misim, u mnogim zemljama cijene na etiketama ne ukljucuju porez ali to se napise na etiketi, a kod nas gdje je 99,99% cijena prikazano sa pdv-om, ovo je posebno iznenadjenje. klasicni turski lopovluk.
JThomas

#1686 Re: ALTA Centar

Post by JThomas »

zakonska je obaveza da piše finalna maloprodajna cijena sa svim dažbinama. ne znam dal' se prave blesavi pa do kad može ili imaju neke debele veze...
neo7

#1687 Re: ALTA Centar

Post by neo7 »

karanana wrote:one cijene u waikikiju na etiketama ne ukljucuju pdv?

misim, u mnogim zemljama cijene na etiketama ne ukljucuju porez ali to se napise na etiketi, a kod nas gdje je 99,99% cijena prikazano sa pdv-om, ovo je posebno iznenadjenje. klasicni turski lopovluk.
Da, bas u waikikiju ...sto je najgore cijena 29,95KM bez pdv-a wtf ?
saibaba

#1688 Re: ALTA Centar

Post by saibaba »

alta je po mom misljenju samo jedan gubitak odlicne lokacije
Mahalac

#1689 Re: ALTA Centar

Post by Mahalac »

A ja se bas iznenadio za cijene u waikikiju pogotovo za onaj gore pomenuti zenski dzemper 29.95KM kad ono vidis eto, uvijek ima neki fol :roll: :D
#SemiR#

#1690 Re: ALTA Centar

Post by #SemiR# »

saibaba wrote:alta je po mom misljenju samo jedan gubitak odlicne lokacije
Slazem se, potpuno je bespotrebno dat njima
VenomousV

#1691 Re: ALTA Centar

Post by VenomousV »

ja sam iskreno bila uzbudjena radi otvaranja alte... i bila mi je odlicna prva tri dana... sad mi je njaaaah :S
Hemera

#1692 Re: ALTA Centar

Post by Hemera »

JThomas wrote:jebaće ih inspekcija ako im to vidi, pucaju astronomske kazne i za mnogo manje od toga. to je prekršaj zakona o zaštiti potrošača i to krajnje ofiran.
mah ovdje na divljem westu sve prolazi... :-)
Blue room

#1693 Re: ALTA Centar

Post by Blue room »

Meni je centar odlican! Volim kapitalizam,
beautyfool

#1694 Re: ALTA Centar

Post by beautyfool »

terra_incognita wrote:
beautyfool wrote:
i na kraju lijepo pise

Vrijednost bez PDV -
PDV 17% -
Ne priča ona o računu nego o etiketi.
Kakve slucajnosti meni se cijene na racunu podudaraju sa cijenom na etiketi, mora da su taj racun namjenski meni u nekom posebnom programu otkucali a drugima tuse robu bez pdv-a :-) hau jes no :roll:
metronom

#1695 Re: ALTA Centar

Post by metronom »

Iskreno, ne vjerujem da su cijene na etiketama bez PDV-a. Mozda je doslo do greske kod stampanja cijene na etiketi nekog artikla, ali to se svima desava. Ko radi taj i grijesi.
iSwagga

#1696 Re: ALTA Centar

Post by iSwagga »

:thumbup:
ado-pasha

#1697 Re: ALTA Centar

Post by ado-pasha »

ja sam isto kupio neki dan u Waikikiju i cijena sa etikete je odgovarala cijeni na računu... :D

često se zna desiti da npr. na etiketi stoji cijena npr. 10 KM, a na računu cijena bez PDV 8,3 + PDV, sve ukupno 10 KM...
Karabaja

#1698 Re: ALTA Centar

Post by Karabaja »

Karabaja wrote:
jel' bona? :-D
debela

#1699 Re: ALTA Centar

Post by debela »

sto, je li radis za dm? :)
ustvari bi to super bilo da neko saslusa komentare kupaca i eventualno nesto promijeni nabolje.
pod neugodnom kupovinom mislim na sljedece. dm prodavnice su premale za kolicinu robe koja je u njima i protok ljudi. neugodu mi stvara situacija da me neko stalno gura i pomjera ili ja njega da bi se mimoisli. svidja mi se princip samousluge i sto ti niko od radnika ne puse za vratom ali mi se ne svidja taj stalni srklet i guzva i nemogucnost da s mirom razgledam proizvode.

najvecu zamjerku imam na raspored polica u prednjem dijelu gdje su kase. police sa preparativom za njegu lica su nakalemljene na kase, a tu su i standovi sa dekorativom i ko god malo obrati paznju vidjece da se na tom dijelu stalno stvara guzva i nervoza jer je to roba pored koje se zene najduze zadrzavaju. ako stanem da nesto razgledam ometam ljude koji su stali u red za placanje i obrnuto. o nekom isprobavanju kozmetike nema ni govora. i onda u svom tom srkletu ljudi postaju nervozni, djevojke za kasom slampave. potrebno je otvoriti cetvere oci ako imas neki popust ili mijenjas one kartice sa bodovima jer im se u zurbi svasta desava.

na kraju mi dodje lakse da se prebacim u cm ili neku drugu radnju nego da gubim zivce.
Karabaja

#1700 Re: ALTA Centar

Post by Karabaja »

aha, dobro, samo pitam :razz:

pa koliko ja vidim tebi su problem ljudi, a ne prodavnica :)
a i taj opis problema mi nekako najviše ide uz filijalu u BBI
pa eto probaj u nekoj drugoj, mislim da ima i drugih rasporeda :D

kao što rekoh, ta u alti je najveća :)
Post Reply