nissanmicra wrote:Ja u probati navesti nekoliko primjera licemjerstva Bakira i 60 minuta:
- prije 10ak godina jedan zaposlenik jednog od po meni najkorumpiranijih fakulteta u Sarajevu je nudio Bakiru dokaze koji to podkrepljuju, kao i dokaze o nezakonitim radnjama i utajama tadasnjeg dekana tog fakulteta, odgovor od Bakira je bio:" Sada nije trenutrak zato, jer je prevelika tema kojom bi se otvorila Pandorina kutija"
U tom trenutku mi nije nista bilo jasno sto i zasto je bjezao od te teme, jer su u tom periodu i vecina sedmicnih i nekih dnevnih medija pisali o stanju na tom fakultetu i njegovom dekanu.
Međutim poslije Bakirove sutnje na sex aferu na Tuzlanskom pravnom fakultetu i njegove ponovne sutnje na istu, jasno mi je da je tadasnji razlog bio studiranje njega i njegove supruge na sarajevskom univerzitetu a poznavajuci rejting tadasnjeg korumpiranog dekana o kojem je trebao napraviti prilog on se nije usudio ni jednom jedinom rijecju da ga spomene. Kao sto to nije uradio ni u slucaju "sex afere". A jos jedan razlog sutnje u "sex-aferi" je taj sto je Bakirova zenica asistent na tom istom Pravnom fakultetu, pa je vrlo moguce da je i ona polagala ispite na nacin na koji su to radile i neke studentice u Tuzli, pa mu je bilo bolje da suti nego da prica.Ovo je moj drugi primjer.
-treci primjer je reketaska afera sa Damirom Hadzicem i Nihadom Imamovicem. Ono, zbog cega je ispao supak i supacki se ponio u ovoj prici je neemitovanje telefonskih razgovora izmedju njih, kao sto je ucino u prilozima o : Gasiju, Saji, i dr....
Razlog tome je jednostavan, narod bi se uvjerio u drskosti bahatost Damira Hadzica i SDPa po tom pitanju.
Licno znam da je do prije 7-8 godina(mozda i malo duze, dok jos nije nastuio eur-o) cijena lokacije za benzinsku pumpu u Novom Gradu kostala 50000 maraka.
Potpuno si u pravu i slazem se sa tobom kad kazes da je njegova zena i njen poslovni angazman na Pravnom fakultetu uzrok njegove sutnje u vezi sex afere. A sto se tice njenog polaganja ispita...., ne znam i necu da komentarisem.
Takodjer si u pravu i za snimke razgovora, kada je moga objaviti i doci do Mladicevih, Karadzicevih, Cele-Ismeta, Cele -Ramiza, Gasija i razgovora drugih osoba onda je na isti nacin mogao doci i pustiti da narod cuje i Hadziceve razgovore.
Ja bih samo na ovo dodao i predizbornu sutnju i ne diranje u Avaz, i Radoncica zbog sklopljenog dogovora o medjusobnom nenapadanju izmedju Lagumdžije i Radoncica. A sjetimo se samo mjesecnih nastavaka o aferi Razvojne banke, gdje je uredno spominjan Radoncic i njegov kredit, pa onda Radociceve veze za Keljmedijima, Oricen i drugim.
I onda je Radoncic preko noci za Bakira postao ugledni biznismen i privatnik sa uspjesnom vizijom kako pomoci BiH-a i njenom narodu.
SVAKA CAST BAKIRE!!!!