60 MINUTA - All about

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
kamen spoticanja

#1676 Re: 60 MINUTA - All about

Post by kamen spoticanja »

Chmoljo wrote:
kamen spoticanja wrote: vidis chmoljo to su ljepote zivota u poziciji :wink: dakle ona linija gdje, djecaci postaju muzevi,jer jedno je kritikovat a drugo je raditi :wink: ...degenek nije politicka vjestina...ni otkazi nisu politicka vjestina...ni stecaj grasa zbog prekobrojno uposlenih nije vjestina...vjestina je ono cetvrto...sta je cetvrto smislit ce neko ko je za to zaduzen...ja vadim zube i onako malo gledam :wink:
no u svakom slucaju ovo dosad :D dobija aferim :)
nije istina. vještina je objasniti narodu da se ne može *ebati, a da mu ne uđe.
narodu nesto objasniti :-)
pa dva miliona ljudi otici ce torabiju, toliko o narodu... :roll:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1677 Re: 60 MINUTA - All about

Post by Chmoljo »

kamen spoticanja wrote: narodu nesto objasniti :-)
zato kažem da je to vještina. i zato potenciram i druge segmente društva kao NVO i ljude od struke, koji nisu dio vlasti da i na terenu radi na tome. svakako da imaju veći pristup od neke političke stranke i više će ih ljudi poslušati.

dakle, da se shvati da će se neke stvari morati mijenjati, ako se želi napredak. a te stvari mogu biti bolne, vrlo bolne. kao namještanje krivo zarasle kosti...
Banksy

#1678 Re: 60 MINUTA - All about

Post by Banksy »

Been wrote:
NightSkyWalker wrote:Situacija je vrlo jednostavna:
Bakir vec deset godina jasno i glasno promovise jednu partiju i jednu grupu ljudi. Ne zato sto je to dobro za drzavu, vec zato da bi ti pojedini politicari profitirali. Boli Bakira briga za nama i Bosnom, njemu su bitni partijasi i njegov udio. A sve to nema pravo da radi jer ga finansiramo svi mi, gradjani razlicitih politickih opcija. :wink:
po zakonu o JRTVS financiraš ti i RTRS ( čak i emisije o "antifašističkoj kraljevoj vojsci", pa čak i Furtuline uvijek živopisne intervjue sa Dodikom), pa ne vidim da si naročito razočaran...
Sjećaš se Bakirovih, živopisnih, s Dodikom :D :D :D na RTRS-u :D uvijek je bio avangarda :D
bailaor

#1679 Re: 60 MINUTA - All about

Post by bailaor »

NightSkyWalker wrote:Situacija je vrlo jednostavna:
Bakir vec deset godina jasno i glasno promovise jednu partiju i jednu grupu ljudi. Ne zato sto je to dobro za drzavu, vec zato da bi ti pojedini politicari profitirali. Boli Bakira briga za nama i Bosnom, njemu su bitni partijasi i njegov udio. A sve to nema pravo da radi jer ga finansiramo svi mi, gradjani razlicitih politickih opcija. :wink:
:thumbup: svaka na mjestu...
nissanmicra

#1680 Re: 60 MINUTA - All about

Post by nissanmicra »

Ja u probati navesti nekoliko primjera licemjerstva Bakira i 60 minuta:

- prije 10ak godina jedan zaposlenik jednog od po meni najkorumpiranijih fakulteta u Sarajevu je nudio Bakiru dokaze koji to podkrepljuju, kao i dokaze o nezakonitim radnjama i utajama tadasnjeg dekana tog fakulteta, odgovor od Bakira je bio:" Sada nije trenutrak zato, jer je prevelika tema kojom bi se otvorila Pandorina kutija"
U tom trenutku mi nije nista bilo jasno sto i zasto je bjezao od te teme, jer su u tom periodu i vecina sedmicnih i nekih dnevnih medija pisali o stanju na tom fakultetu i njegovom dekanu.
Međutim poslije Bakirove sutnje na sex aferu na Tuzlanskom pravnom fakultetu i njegove ponovne sutnje na istu, jasno mi je da je tadasnji razlog bio studiranje njega i njegove supruge na sarajevskom univerzitetu a poznavajuci rejting tadasnjeg korumpiranog dekana o kojem je trebao napraviti prilog on se nije usudio ni jednom jedinom rijecju da ga spomene. Kao sto to nije uradio ni u slucaju "sex afere". A jos jedan razlog sutnje u "sex-aferi" je taj sto je Bakirova zenica asistent na tom istom Pravnom fakultetu, pa je vrlo moguce da je i ona polagala ispite na nacin na koji su to radile i neke studentice u Tuzli, pa mu je bilo bolje da suti nego da prica.Ovo je moj drugi primjer.

-treci primjer je reketaska afera sa Damirom Hadzicem i Nihadom Imamovicem. Ono, zbog cega je ispao supak i supacki se ponio u ovoj prici je neemitovanje telefonskih razgovora izmedju njih, kao sto je ucino u prilozima o : Gasiju, Saji, i dr....
Razlog tome je jednostavan, narod bi se uvjerio u drskosti bahatost Damira Hadzica i SDPa po tom pitanju.
Licno znam da je do prije 7-8 godina(mozda i malo duze, dok jos nije nastuio eur-o) cijena lokacije za benzinsku pumpu u Novom Gradu kostala 50000 maraka.
seln

#1681 Re: 60 MINUTA - All about

Post by seln »

nissanmicra wrote:Ja u probati navesti nekoliko primjera licemjerstva Bakira i 60 minuta:

Međutim poslije Bakirove sutnje na sex aferu na Tuzlanskom pravnom fakultetu i njegove ponovne sutnje na istu, jasno mi je da je tadasnji razlog bio studiranje njega i njegove supruge na sarajevskom univerzitetu a poznavajuci rejting tadasnjeg korumpiranog dekana o kojem je trebao napraviti prilog on se nije usudio ni jednom jedinom rijecju da ga spomene. Kao sto to nije uradio ni u slucaju "sex afere". A jos jedan razlog sutnje u "sex-aferi" je taj sto je Bakirova zenica asistent na tom istom Pravnom fakultetu, pa je vrlo moguce da je i ona polagala ispite na nacin na koji su to radile i neke studentice u Tuzli, pa mu je bilo bolje da suti nego da prica.Ovo je moj drugi primjer.
Ti si fakat malo jace bolestan.
Pricas o necemu o cemu nemas dokaza i jos neciju zenu na nevidjeno proglasavas kurvom.
-treci primjer je reketaska afera sa Damirom Hadzicem i Nihadom Imamovicem. Ono, zbog cega je ispao supak i supacki se ponio u ovoj prici je neemitovanje telefonskih razgovora izmedju njih, kao sto je ucino u prilozima o : Gasiju, Saji, i dr....
Razlog tome je jednostavan, narod bi se uvjerio u drskosti bahatost Damira Hadzica i SDPa po tom pitanju.
Licno znam da je do prije 7-8 godina(mozda i malo duze, dok jos nije nastuio eur-o) cijena lokacije za benzinsku pumpu u Novom Gradu kostala 50000 maraka.
Pa eto, neka ih bilo ko bilo gdje objavi. Gdje su ti dokazi? Gdje su snimci?
Proslo je vec nekoliko mjeseci, a od dokaza ni traga.
loki loki

#1682 Re: 60 MINUTA - All about

Post by loki loki »

nissanmicra wrote:Ja u probati navesti nekoliko primjera licemjerstva Bakira i 60 minuta:

- prije 10ak godina jedan zaposlenik jednog od po meni najkorumpiranijih fakulteta u Sarajevu je nudio Bakiru dokaze koji to podkrepljuju, kao i dokaze o nezakonitim radnjama i utajama tadasnjeg dekana tog fakulteta, odgovor od Bakira je bio:" Sada nije trenutrak zato, jer je prevelika tema kojom bi se otvorila Pandorina kutija"
U tom trenutku mi nije nista bilo jasno sto i zasto je bjezao od te teme, jer su u tom periodu i vecina sedmicnih i nekih dnevnih medija pisali o stanju na tom fakultetu i njegovom dekanu.

sine, tvoja elementrana nepismenst je poruka sama po sebi.
nissanmicra

#1683 Re: 60 MINUTA - All about

Post by nissanmicra »

seln wrote:

Pricas o necemu o cemu nemas dokaza i jos neciju zenu na nevidjeno proglasavas kurvom.

Ne znam kakvi tebi dokazi trebaju?! Ja sam licno bio prisutan kada ga je osoba zvala i nudila mu pisane dokaze i da ako treba gostuje kod njega u emisiji ali je on to sve odbio.
A svi smo bili svjedoci u koliko je emisija bila tema "Imam iz Gluhe Bukovice", a sa druge strane nije se ni jednim jedinim prilogom osvrnuo na "sex-aferu" u Tuzli.
Sto se tice njegove zene ne vidim da sam je ni jednom rjecju u komentaru nazvao kurvom, sve sto sam rekao moje je misljenje, a nece me iznenaditi da se neko javi ko je bolje upoznat sa njenom karijerom na Pravnom fakultetu.

A gdje su snimci, pitaj Bakira? Neka ih nabavi na isti nacin odnosno preko iste osobe koja mu je dostavljala druge snimke (Celo, Gasi, Saja...). Cini mi se da su BHDANI objavili transkript tih razgovora!?
A dokazi ce vjerovatno biti proglaseni nevazecim, kao i u slucaju Brankovica i Bicakcica.
al_akhisari

#1684 Re: 60 MINUTA - All about

Post by al_akhisari »

...emisija 60 minuta je prava slika i prilika stanja u drzavi BiH; s jedne strane emisija je poluamaterskog karaktera, navijacka i populisticka...s druge strane, ona, i takva kakva jeste ima svoju ( po meni solidno vaznu ) "korektivnu ulogu" u lopovskom drustvu u kome zivimo...da ne duljim, pomenutu emisiju je nemoguce odgledati hladne glave i po zavrsetku iste biti ravnodusan, raspolozen, hladan i opusten :D

...da je moguce izmjeriti kolicinu depresije, razocaranje, pa cak i mrznje u ljudima, ponedjeljkom poslije devet :sad:
vee-jay

#1685 Re: 60 MINUTA - All about

Post by vee-jay »

nissanmicra wrote: Ne znam kakvi tebi dokazi trebaju?! Ja sam licno bio prisutan kada ga je osoba zvala ....
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
a onda jos vozi nissan micru :D
kamen spoticanja

#1686 Re: 60 MINUTA - All about

Post by kamen spoticanja »

Chmoljo wrote:
kamen spoticanja wrote: narodu nesto objasniti :-)
zato kažem da je to vještina. i zato potenciram i druge segmente društva kao NVO i ljude od struke, koji nisu dio vlasti da i na terenu radi na tome. svakako da imaju veći pristup od neke političke stranke i više će ih ljudi poslušati.

dakle, da se shvati da će se neke stvari morati mijenjati, ako se želi napredak. a te stvari mogu biti bolne, vrlo bolne. kao namještanje krivo zarasle kosti...
eh chmoljo vidi ovu situaciju...dosao torabi i radi to sto radi...najbolje bi bilo da ga vratimo odakle je dosao(mislim govorim na osnovu raspolozenja na saxu o toj temi)ali nacelnik opstine,jel ono bi centar,crvenog dresa ne radi nista po tom pitanju :)
a da proba pojeli bi ga...i stranku mu...a za populaciju, kazu sax eksperti,najbolje je da odleti za maroko...i tako...i tako :wink:
veselo uglavnom
wolf07

#1687 Re: 60 MINUTA - All about

Post by wolf07 »

Interesantno je do koje mjere i koliko strastveno neki ljudi mogu podrzavati nesto sto je naopako! Eto covjek se javi i pomene te afere po fakultetima, fino poveze uzroke i posljedice zbog kojih nikad nismo vidjeli cestit prilog o tome na 60min i sad se na njega napada gore nego da je on sam to uradio a, koliko sam mogao da primjetim covjek je samo postavio pitanje zasto novinari 60min to nikad nsu istrazili!!! Valjda se ne smije vise ni to upitat. Za neke ljude 60min ima status religiozne dogme, nepogrjesivi, super-cisti Bakir H. A kad on, takodje bez dokaza, opere nekog XY politicara ili privrednika onda svi slijepo vjeruju. Vazno je da se malo pusti muzike "a la Petak 13", par puta kazes SKANDALOZNO, par puta EKSKLUZIVNO i SOKANTNO i to je vec neoboriva istina. Medjutim, nema smisla na to ukazivati, religija je religija!
Alcho.1980

#1688 Re: 60 MINUTA - All about

Post by Alcho.1980 »

Potpuno si u pravu i slazem se sa tobom kad kazes da je njegova zena i njen poslovni angazman na Pravnom fakultetu uzrok njegove sutnje u vezi sex afere. A sto se tice njenog polaganja ispita...., ne znam i necu da komentarisem.
Takodjer si u pravu i za snimke razgovora, kada je moga objaviti i doci do Mladicevih, Karadzicevih, Cele-Ismeta, Cele -Ramiza, Gasija i razgovora drugih osoba onda je na isti nacin mogao doci i pustiti da narod cuje i Hadziceve razgovore.

Ja bih samo na ovo dodao i predizbornu sutnju i ne diranje u Avaz, i Radoncica zbog sklopljenog dogovora o medjusobnom nenapadanju izmedju Lagumdžije i Radoncica. A sjetimo se samo mjesecnih nastavaka o aferi Razvojne banke, gdje je uredno spominjan Radoncic i njegov kredit, pa onda Radociceve veze za Keljmedijima, Oricen i drugim.
I onda je Radoncic preko noci za Bakira postao ugledni biznismen i privatnik sa uspjesnom vizijom kako pomoci BiH-a i njenom narodu.

SVAKA CAST BAKIRE!!!!
svakako_lud

#1689 Re: 60 MINUTA - All about

Post by svakako_lud »

Alcho.1980 wrote:
I onda je Radoncic preko noci za Bakira postao ugledni biznismen i privatnik sa uspjesnom vizijom kako pomoci BiH-a i njenom narodu.

SVAKA CAST BAKIRE!!!!
Hajde svega ti nađi barem jednu emisiju koja opravdava tvoje tvrdnje da je pazio Ščepu i da je postao takav kakvim ga ti opisa...
Alcho.1980

#1690 Re: 60 MINUTA - All about

Post by Alcho.1980 »

svakako_lud wrote:
Alcho.1980 wrote:

SVAKA CAST BAKIRE!!!!
Hajde svega ti nađi barem jednu emisiju koja opravdava tvoje tvrdnje da je pazio Ščepu i da je postao takav kakvim ga ti opisa...
Sve i jedna predizborna emisija u kojoj su ucestvovali stranacki lideri.
Alcho.1980

#1691 Re: 60 MINUTA - All about

Post by Alcho.1980 »

svakako_lud wrote:

A probaj se ti sjetiti kada je bila zadnja emisija u kojoj ga je nagazio???
seln

#1692 Re: 60 MINUTA - All about

Post by seln »

nissanmicra wrote:
seln wrote:

Ne znam kakvi tebi dokazi trebaju?! Ja sam licno bio prisutan kada ga je osoba zvala i nudila mu pisane dokaze i da ako treba gostuje kod njega u emisiji ali je on to sve odbio.
A svi smo bili svjedoci u koliko je emisija bila tema "Imam iz Gluhe Bukovice", a sa druge strane nije se ni jednim jedinim prilogom osvrnuo na "sex-aferu" u Tuzli.
Sto se tice njegove zene ne vidim da sam je ni jednom rjecju u komentaru nazvao kurvom, sve sto sam rekao moje je misljenje, a nece me iznenaditi da se neko javi ko je bolje upoznat sa njenom karijerom na Pravnom fakultetu.
Po tvom vokabularu vidim koliko si mjerodavna i povjerljiva osoba. Daj se ne provaljuj, zivotat ti.
Otprilike kazes "zena mu se handrila za ocjenu"...i sta je onda to? Kompliment?
A gdje su snimci, pitaj Bakira? Neka ih nabavi na isti nacin odnosno preko iste osobe koja mu je dostavljala druge snimke (Celo, Gasi, Saja...). Cini mi se da su BHDANI objavili transkript tih razgovora!?
A dokazi ce vjerovatno biti proglaseni nevazecim, kao i u slucaju Brankovica i Bicakcica.
Bakir treba da nabavi nepostojece snimke? :-)
Imas TV1, imas Avaz, imas Alfu...zasto niko od njih ne objavi te snimke? Zasto ti imenom i prezimenom ne stanes iza toga sto pricas?
Ne vrijedjaj inteligenciju forumasa, ziv bio...tako registrovan 21.10. i sa 5 postova.
seln

#1693 Re: 60 MINUTA - All about

Post by seln »

Alcho.1980 wrote:
svakako_lud wrote:
Alcho.1980 wrote:

SVAKA CAST BAKIRE!!!!
Sve i jedna predizborna emisija u kojoj su ucestvovali stranacki lideri.
U toj emisiji su oni nastupali kao kandidati a on je bio moderator. Shvatas razliku?
super_zena

#1694 Re: 60 MINUTA - All about

Post by super_zena »

s tim da ih je Bakir izabrao, pod paskom kako ih lafo gledaoci biraju svojim pozivima. kontas ti razliku? :wink:
seln

#1695 Re: 60 MINUTA - All about

Post by seln »

super_zena wrote:s tim da ih je Bakir izabrao, pod paskom kako ih lafo gledaoci biraju svojim pozivima. kontas ti razliku? :wink:
Pa dokaze donesite, ako istinu govorite. Kontas ajet?
Pozvani su svi iz svih relevantnih partija. Zasto nisu dosli? Kontas poraz na izborima? :wink:
super_zena

#1696 Re: 60 MINUTA - All about

Post by super_zena »

Bakirov ajet je bio da nikad, ni u snu...ni mrtav...nece ugostiti Fahrudina Radoncica u svojoj emisiji. da nikad od njega nece uzeti izjavu... kontas, a? :wink:
seln

#1697 Re: 60 MINUTA - All about

Post by seln »

super_zena wrote:Bakirov ajet je bio da nikad, ni u snu...ni mrtav...nece ugostiti Fahrudina Radoncica u svojoj emisiji. da nikad od njega nece uzeti izjavu... kontas, a? :wink:
Jesi li ti toliko zlonamjerna ili samo boli poraz na izborima?
1. To nije bila redovna emisija, vec predizborna diskusija.
2. Nije ugostio Fahru Havazara, vec predsjednika stranke i predsjednickog kandidata.
3. Da ga nije pozvao, ti prva bi ovdje cendrala "nije ga pozvao...Bakir reketas...po direktivi iz centrale...a Fahro bi im rekao".
Da ne zacatavamo temu, to ti je moj zadnji odgovor. Ne sumnjam da ces nastaviti da ga prevrces i porices "argumentima".
super_zena

#1698 Re: 60 MINUTA - All about

Post by super_zena »

zlonamjerna? poraz na izborima? ciji? haretov? toliko mi je bitan u zivotu, da ne znam sta da radim, nego ovdje ispljavam nezadovoljstvo??? hahahahahahaha....haj se ti malo umij hladnom vodom, da se otrijeznis... zavrsili se izbori, a Bakir trazi misljenje od Utemeljitelja, uzima izjavu od Utemeljitelja.... popljuv'o Tihica u toj famoznoj izbornoj emisiji, pa ga onda zove i uvlaci se u debelo crijevo.... na umivanje i gledaj to iz neutralnog ugla. meni ni u dzep ni iz dzepa, jer ga je Lepi zijanio...
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#1699 Re: 60 MINUTA - zanatski kvalitet emisije

Post by dr.gog »

Kakvo je vaše mišljenje o kvalitetu priloga u "60 minuta", posebno zadnjih par uradaka, te o konkretnom kvalitetu novinarskog rada D.Kaletovića ,Avde Avdića i samog Bakira H.?
seln

#1700 Re: 60 MINUTA - zanatski kvalitet emisije

Post by seln »

dr.gog wrote:Kakvo je vaše mišljenje o kvalitetu priloga u "60 minuta", posebno zadnjih par uradaka, te o konkretnom kvalitetu novinarskog rada D.Kaletovića ,Avde Avdića i samog Bakira H.?
Kvalitet priloga je opao, to je ocigledno. Ide se na senzacionalizam, cak i tamo gdje to nije potrebno.
Neke vijesti su brizantne same po sebi, ne treba od njih praviti cirkus i tako ih diskreditirati niti nuditi gorivo "kriticarima".
Locked