Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Moderator: Benq
-
Necika
#1676 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Molim nekoga ko ima iskustva sa kupovinom mobitela u bh telecomu da mi objasni par stvari. Zelim kupiti lg optimus l9 uz student plus paket na 24 rate, medjutim cula sam da se prva rata i ukupan pdv trebaju odmah platiti, pa treba mi neko da mi to potvrdi ili negira, ne daje mi se odmah preko 100 KM. Hvala. 
-
azdralovic
#1677 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
da pdv ti dolazi na prvom racunu, naravno kao i prva rata + sam racunNecika wrote:Molim nekoga ko ima iskustva sa kupovinom mobitela u bh telecomu da mi objasni par stvari. Zelim kupiti lg optimus l9 uz student plus paket na 24 rate, medjutim cula sam da se prva rata i ukupan pdv trebaju odmah platiti, pa treba mi neko da mi to potvrdi ili negira, ne daje mi se odmah preko 100 KM. Hvala.
znaci prvi racun bi ti dosao:
student plus 1 : 73,4 KM PDV + 11,7 pretplata + 17,99 rata = 103,09 ukupno
student plus 2 : 65,2 KM PDV + 23,4 pretplata + 15,99 rata = 104,59 ukupno
Last edited by azdralovic on 15/04/2013 00:48, edited 1 time in total.
-
Necika
#1678 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
azdralovic wrote:da pdv ti dolazi na prvom racunu, naravno kao i prva rata + sam racunNecika wrote:Molim nekoga ko ima iskustva sa kupovinom mobitela u bh telecomu da mi objasni par stvari. Zelim kupiti lg optimus l9 uz student plus paket na 24 rate, medjutim cula sam da se prva rata i ukupan pdv trebaju odmah platiti, pa treba mi neko da mi to potvrdi ili negira, ne daje mi se odmah preko 100 KM. Hvala.
Jao meni rekose da moram licno platiti prvu ratu i pdv pri preuzimanju telefona, a da tek druga rata dodje uz racun... :S
- holowey
#1679 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
telefon preuzimas potpisivanjem ugovora i tim potpisom se obavezujes da ces uz prvi sljedeci racun platiti cjelokupan iznos pdv-a (jer ti to ne mogu dati na rate; pdv je izmedju tebe i drzave, a telefonski aparat izmedju tebe i bhtelecoma)Necika wrote:azdralovic wrote:da pdv ti dolazi na prvom racunu, naravno kao i prva rata + sam racunNecika wrote:Molim nekoga ko ima iskustva sa kupovinom mobitela u bh telecomu da mi objasni par stvari. Zelim kupiti lg optimus l9 uz student plus paket na 24 rate, medjutim cula sam da se prva rata i ukupan pdv trebaju odmah platiti, pa treba mi neko da mi to potvrdi ili negira, ne daje mi se odmah preko 100 KM. Hvala.
Jao meni rekose da moram licno platiti prvu ratu i pdv pri preuzimanju telefona, a da tek druga rata dodje uz racun... :S
-
Necika
#1680 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
holowey wrote: telefon preuzimas potpisivanjem ugovora i tim potpisom se obavezujes da ces uz prvi sljedeci racun platiti cjelokupan iznos pdv-a (jer ti to ne mogu dati na rate; pdv je izmedju tebe i drzave, a telefonski aparat izmedju tebe i bhtelecoma)
Hvala vaam punooo, uhvatila me neka prpa, nemam sad dovoljno kesa, prepadoh se, al ocigledno ljudi samo pametuju, a ja budala pomislih bas da trebam kesirati to odmah. Taman mi je da uz prvi racun platim i pdv, hvala vam jos jednom
- Ivo Lola
#1681 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
sta moze uraditi neko ko je prevaren prilikom kupovine mobitela
radi se o tome da sam vec razgovaro sa gazdom koji mi je u zamjenu za mobitel koji nisu mogli popraviti dao drugi mobitel koji ocito nije bio nov
folija koja dolazi u pakovanju je vec bila nalijepljena a treba biti u pakovanju, pakovanje nije kompletno...
koje institucije, koje prijave... ?
radi se o tome da sam vec razgovaro sa gazdom koji mi je u zamjenu za mobitel koji nisu mogli popraviti dao drugi mobitel koji ocito nije bio nov
folija koja dolazi u pakovanju je vec bila nalijepljena a treba biti u pakovanju, pakovanje nije kompletno...
-
azdralovic
#1682 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
mislim da ti oni iz agencije za zastitu potrosaca mogu pomoci, ako ne konkretno bar ce te znati uputiti kome da se zalis ili kako pravno da postupisIvo Lola wrote:sta moze uraditi neko ko je prevaren prilikom kupovine mobitela
- zateznistub
#1683 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Isti smo telefon kupili.Necika wrote:Molim nekoga ko ima iskustva sa kupovinom mobitela u bh telecomu da mi objasni par stvari. Zelim kupiti lg optimus l9 uz student plus paket na 24 rate, medjutim cula sam da se prva rata i ukupan pdv trebaju odmah platiti, pa treba mi neko da mi to potvrdi ili negira, ne daje mi se odmah preko 100 KM. Hvala.
-
6april
#1684 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Malo mi nije jasno da u univerzalno telefon od 445KM (Galaxy s3 mini) daju na 12 rata x 53km= 636KM. Moze li mi iko objasniti da li je ovo normalno (inace nisam uzimao telefone na rate pa ne znam da li je uvijek ovako bilo) ili cista kradja? 
-
mumy
#1685 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Hustel-godina dana garancija,a sto se tice cijene,mislim da su jedni od povoljnijih u gradu.
- Mantis
#1686 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Zna li neko gdje ima kupiti Sony Ericsson W995 po mogućnosti da je nov, što je jako teško naći jedino na ebay ali sve iz Hong Konga a to mi je malo sumnjivo, ako ne nov onda barem neka radnja u kojoj su u dobrom stanju??
-
staradis
#1687 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
O.O meni onaj L9 ko daska u ruci
Sent from my GT-S5830 using Tapatalk 2
Sent from my GT-S5830 using Tapatalk 2
- Cossack
#1688 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
L9 - za te pare odličan telefon!Necika wrote:holowey wrote: telefon preuzimas potpisivanjem ugovora i tim potpisom se obavezujes da ces uz prvi sljedeci racun platiti cjelokupan iznos pdv-a (jer ti to ne mogu dati na rate; pdv je izmedju tebe i drzave, a telefonski aparat izmedju tebe i bhtelecoma)
Hvala vaam punooo, uhvatila me neka prpa, nemam sad dovoljno kesa, prepadoh se, al ocigledno ljudi samo pametuju, a ja budala pomislih bas da trebam kesirati to odmah. Taman mi je da uz prvi racun platim i pdv, hvala vam jos jednom
-
EUROBIH
#1689 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
taj model je povučen iz proizvodnje prije dvije godine iz propale firme se.... tražiš već zaboravljene i prežvakane stvariMantis wrote:Zna li neko gdje ima kupiti Sony Ericsson W995 po mogućnosti da je nov, što je jako teško naći jedino na ebay ali sve iz Hong Konga a to mi je malo sumnjivo, ako ne nov onda barem neka radnja u kojoj su u dobrom stanju??
- Mantis
#1690 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Znam, taj mobitel je kvalitet i za one koje ne traže napucane smartphone, mobitel je mašina, 8 megapixela kamera, zvuk vjerovatno jedan od najboljih ikad na mobitelu, izrada, cijena sve. Kamera i zvuk, jeftin to je ono što mi treba. Ti meni nađi telefon sa 8 megapixelnom kamerom, wifi, kvalitetom zvuka, izrade i cijene koja je oko 100 - 130KM da je kao w995 pa ću ja da vidim jel prežvakan.EUROBIH wrote:taj model je povučen iz proizvodnje prije dvije godine iz propale firme se.... tražiš već zaboravljene i prežvakane stvariMantis wrote:Zna li neko gdje ima kupiti Sony Ericsson W995 po mogućnosti da je nov, što je jako teško naći jedino na ebay ali sve iz Hong Konga a to mi je malo sumnjivo, ako ne nov onda barem neka radnja u kojoj su u dobrom stanju??
- Qler
#1691 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Nokia N86, a imas i N82 sa 5MP i xenonom...
- xamp
#1692 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Jer su inace cijene bez pdv-a. Dole pise.6april wrote:Malo mi nije jasno da u univerzalno telefon od 445KM (Galaxy s3 mini) daju na 12 rata x 53km= 636KM. Moze li mi iko objasniti da li je ovo normalno (inace nisam uzimao telefone na rate pa ne znam da li je uvijek ovako bilo) ili cista kradja?
A kad se uzima na rate onda ide pdv plus kamata.
- roki
#1693 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Da li da kupim telefon u fontele ili univerzalno?
- skafiskafsnjak
#1694 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Fontele. Malo skuplji, al 2 godine garancija.
- roki
#1695 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Hvala.jos jedno pitanje, koji odabrati od ova 3:
Samsung Galaxy Ace 2
HTC One V
Nokia Lumia 710
Samsung Galaxy Ace 2
HTC One V
Nokia Lumia 710
- seoBIH
#1696 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Samsung infuse 4g, gdje da ga porbam popraviti !? Nece da udje u download mode, moguce da je bio pokvasen.... Sarajevo, neka preporuka radnje ?
- agent_zero
#1697 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Kod skoro svih švercera je odavno godinu dana garancija.mumy wrote:Hustel-godina dana garancija,a sto se tice cijene,mislim da su jedni od povoljnijih u gradu.
- agent_zero
#1698 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Uzmi u ruke sva tri, pa odluči.roki wrote:Hvala.jos jedno pitanje, koji odabrati od ova 3:
Samsung Galaxy Ace 2
HTC One V
Nokia Lumia 710
Taj ace 2 već ima jelly bean oficijelni ako se ne varam.
- jazzer
#1699 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Koristi li neko Sony C1505 Xperia E? Imam neku opciju s ovim telefonom pa me interesuju
iskustva onih koji ga posjeduju ili znaju nesto o njemu.
iskustva onih koji ga posjeduju ili znaju nesto o njemu.
- oldtajmer
#1700 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
da ne otvaram novu temu
na htc desire x baterija mi traje jedva desetak sati iako je nov mob,zna li neko sta moze biti problem
prosjecno ga koristim inace a i vecina mi je aplikacija pogasena,kao i wifi i gps
na htc desire x baterija mi traje jedva desetak sati iako je nov mob,zna li neko sta moze biti problem
prosjecno ga koristim inace a i vecina mi je aplikacija pogasena,kao i wifi i gps