Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Necika

#1676 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Necika »

Molim nekoga ko ima iskustva sa kupovinom mobitela u bh telecomu da mi objasni par stvari. Zelim kupiti lg optimus l9 uz student plus paket na 24 rate, medjutim cula sam da se prva rata i ukupan pdv trebaju odmah platiti, pa treba mi neko da mi to potvrdi ili negira, ne daje mi se odmah preko 100 KM. Hvala. :)
azdralovic

#1677 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by azdralovic »

Necika wrote:Molim nekoga ko ima iskustva sa kupovinom mobitela u bh telecomu da mi objasni par stvari. Zelim kupiti lg optimus l9 uz student plus paket na 24 rate, medjutim cula sam da se prva rata i ukupan pdv trebaju odmah platiti, pa treba mi neko da mi to potvrdi ili negira, ne daje mi se odmah preko 100 KM. Hvala. :)
da pdv ti dolazi na prvom racunu, naravno kao i prva rata + sam racun :)

znaci prvi racun bi ti dosao:
student plus 1 : 73,4 KM PDV + 11,7 pretplata + 17,99 rata = 103,09 ukupno
student plus 2 : 65,2 KM PDV + 23,4 pretplata + 15,99 rata = 104,59 ukupno
Last edited by azdralovic on 15/04/2013 00:48, edited 1 time in total.
Necika

#1678 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Necika »

azdralovic wrote:
Necika wrote:Molim nekoga ko ima iskustva sa kupovinom mobitela u bh telecomu da mi objasni par stvari. Zelim kupiti lg optimus l9 uz student plus paket na 24 rate, medjutim cula sam da se prva rata i ukupan pdv trebaju odmah platiti, pa treba mi neko da mi to potvrdi ili negira, ne daje mi se odmah preko 100 KM. Hvala. :)

Jao meni rekose da moram licno platiti prvu ratu i pdv pri preuzimanju telefona, a da tek druga rata dodje uz racun... :S
holowey

#1679 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by holowey »

Necika wrote:
azdralovic wrote:

Jao meni rekose da moram licno platiti prvu ratu i pdv pri preuzimanju telefona, a da tek druga rata dodje uz racun... :S
telefon preuzimas potpisivanjem ugovora i tim potpisom se obavezujes da ces uz prvi sljedeci racun platiti cjelokupan iznos pdv-a (jer ti to ne mogu dati na rate; pdv je izmedju tebe i drzave, a telefonski aparat izmedju tebe i bhtelecoma)
Necika

#1680 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Necika »

holowey wrote: telefon preuzimas potpisivanjem ugovora i tim potpisom se obavezujes da ces uz prvi sljedeci racun platiti cjelokupan iznos pdv-a (jer ti to ne mogu dati na rate; pdv je izmedju tebe i drzave, a telefonski aparat izmedju tebe i bhtelecoma)

Hvala vaam punooo, uhvatila me neka prpa, nemam sad dovoljno kesa, prepadoh se, al ocigledno ljudi samo pametuju, a ja budala pomislih bas da trebam kesirati to odmah. Taman mi je da uz prvi racun platim i pdv, hvala vam jos jednom :D
Ivo Lola

#1681 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Ivo Lola »

sta moze uraditi neko ko je prevaren prilikom kupovine mobitela
radi se o tome da sam vec razgovaro sa gazdom koji mi je u zamjenu za mobitel koji nisu mogli popraviti dao drugi mobitel koji ocito nije bio nov
folija koja dolazi u pakovanju je vec bila nalijepljena a treba biti u pakovanju, pakovanje nije kompletno...

koje institucije, koje prijave... ?
azdralovic

#1682 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by azdralovic »

Ivo Lola wrote:sta moze uraditi neko ko je prevaren prilikom kupovine mobitela
radi se o tome da sam vec razgovaro sa gazdom koji mi je u zamjenu za mobitel koji nisu mogli popraviti dao drugi mobitel koji ocito nije bio nov
folija koja dolazi u pakovanju je vec bila nalijepljena a treba biti u pakovanju, pakovanje nije kompletno...

koje institucije, koje prijave... ?
mislim da ti oni iz agencije za zastitu potrosaca mogu pomoci, ako ne konkretno bar ce te znati uputiti kome da se zalis ili kako pravno da postupis :)
zateznistub

#1683 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by zateznistub »

Isti smo telefon kupili. :thumbup:
6april

#1684 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by 6april »

Malo mi nije jasno da u univerzalno telefon od 445KM (Galaxy s3 mini) daju na 12 rata x 53km= 636KM. Moze li mi iko objasniti da li je ovo normalno (inace nisam uzimao telefone na rate pa ne znam da li je uvijek ovako bilo) ili cista kradja? :-)
mumy

#1685 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by mumy »

Hustel-godina dana garancija,a sto se tice cijene,mislim da su jedni od povoljnijih u gradu.
Mantis

#1686 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Mantis »

Zna li neko gdje ima kupiti Sony Ericsson W995 po mogućnosti da je nov, što je jako teško naći jedino na ebay ali sve iz Hong Konga a to mi je malo sumnjivo, ako ne nov onda barem neka radnja u kojoj su u dobrom stanju??
staradis

#1687 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by staradis »

O.O meni onaj L9 ko daska u ruci

Sent from my GT-S5830 using Tapatalk 2
Cossack

#1688 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Cossack »

Necika wrote:
holowey wrote: telefon preuzimas potpisivanjem ugovora i tim potpisom se obavezujes da ces uz prvi sljedeci racun platiti cjelokupan iznos pdv-a (jer ti to ne mogu dati na rate; pdv je izmedju tebe i drzave, a telefonski aparat izmedju tebe i bhtelecoma)

Hvala vaam punooo, uhvatila me neka prpa, nemam sad dovoljno kesa, prepadoh se, al ocigledno ljudi samo pametuju, a ja budala pomislih bas da trebam kesirati to odmah. Taman mi je da uz prvi racun platim i pdv, hvala vam jos jednom :D
L9 - za te pare odličan telefon! :thumbup:
EUROBIH

#1689 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by EUROBIH »

Mantis wrote:Zna li neko gdje ima kupiti Sony Ericsson W995 po mogućnosti da je nov, što je jako teško naći jedino na ebay ali sve iz Hong Konga a to mi je malo sumnjivo, ako ne nov onda barem neka radnja u kojoj su u dobrom stanju??
taj model je povučen iz proizvodnje prije dvije godine iz propale firme se.... tražiš već zaboravljene i prežvakane stvari
Mantis

#1690 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Mantis »

EUROBIH wrote:
Mantis wrote:Zna li neko gdje ima kupiti Sony Ericsson W995 po mogućnosti da je nov, što je jako teško naći jedino na ebay ali sve iz Hong Konga a to mi je malo sumnjivo, ako ne nov onda barem neka radnja u kojoj su u dobrom stanju??
taj model je povučen iz proizvodnje prije dvije godine iz propale firme se.... tražiš već zaboravljene i prežvakane stvari
Znam, taj mobitel je kvalitet i za one koje ne traže napucane smartphone, mobitel je mašina, 8 megapixela kamera, zvuk vjerovatno jedan od najboljih ikad na mobitelu, izrada, cijena sve. Kamera i zvuk, jeftin to je ono što mi treba. Ti meni nađi telefon sa 8 megapixelnom kamerom, wifi, kvalitetom zvuka, izrade i cijene koja je oko 100 - 130KM da je kao w995 pa ću ja da vidim jel prežvakan.
Qler

#1691 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Qler »

Nokia N86, a imas i N82 sa 5MP i xenonom...
xamp

#1692 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by xamp »

6april wrote:Malo mi nije jasno da u univerzalno telefon od 445KM (Galaxy s3 mini) daju na 12 rata x 53km= 636KM. Moze li mi iko objasniti da li je ovo normalno (inace nisam uzimao telefone na rate pa ne znam da li je uvijek ovako bilo) ili cista kradja? :-)
Jer su inace cijene bez pdv-a. Dole pise.

A kad se uzima na rate onda ide pdv plus kamata.
roki

#1693 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by roki »

Da li da kupim telefon u fontele ili univerzalno?
skafiskafsnjak

#1694 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by skafiskafsnjak »

Fontele. Malo skuplji, al 2 godine garancija.
roki

#1695 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by roki »

Hvala.jos jedno pitanje, koji odabrati od ova 3:

Samsung Galaxy Ace 2
HTC One V
Nokia Lumia 710
seoBIH

#1696 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by seoBIH »

Samsung infuse 4g, gdje da ga porbam popraviti !? Nece da udje u download mode, moguce da je bio pokvasen.... Sarajevo, neka preporuka radnje ?
agent_zero

#1697 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by agent_zero »

mumy wrote:Hustel-godina dana garancija,a sto se tice cijene,mislim da su jedni od povoljnijih u gradu.
Kod skoro svih švercera je odavno godinu dana garancija.
agent_zero

#1698 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by agent_zero »

roki wrote:Hvala.jos jedno pitanje, koji odabrati od ova 3:

Samsung Galaxy Ace 2
HTC One V
Nokia Lumia 710
Uzmi u ruke sva tri, pa odluči.

Taj ace 2 već ima jelly bean oficijelni ako se ne varam.
jazzer

#1699 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by jazzer »

Koristi li neko Sony C1505 Xperia E? Imam neku opciju s ovim telefonom pa me interesuju
iskustva onih koji ga posjeduju ili znaju nesto o njemu.
oldtajmer

#1700 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by oldtajmer »

da ne otvaram novu temu
na htc desire x baterija mi traje jedva desetak sati iako je nov mob,zna li neko sta moze biti problem
prosjecno ga koristim inace a i vecina mi je aplikacija pogasena,kao i wifi i gps :)
Post Reply