Dres reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
elcaliente
#1676 Re: Dres reprezentacije BiH
Kada bi nam Adidas postao sponzor mogli bi nam komotno dati dresove Grcke, Kazahstana itd posto su nam to nase farbe. Kod Adidasa nema veze koja repka igra uvijek isti dizajn. Gledam bas u petak one tekme, Adidas ima 5-6 razlicitih boja na istoj garnituri i samo ljepe amblene odredzenog saveza. Ljudi ubise kes bez ikakve muke. Izbace svake godine jedan dizajn i lagano 45 repki igra u istim dresovima.
-
drugi_profil
#1677 Re: Dres reprezentacije BiH
Ne treba meni, nego njima. Da znaju ko im hebe znanje.burek_in_space wrote:E pa ako ne znash ko su nam reprezentativchi i bez imena na dresovima, onda stvarno do djavola sve.drugi_profil wrote:Dres i bijela trenerka u petak bili sasvim dobri. mana je jos uvijek golmanski dres koji ne da gledat u sebe (plavi broj na zelenom- zasto ne komplet crni sa bijelim brojem?). Brojevi koje lijepe su i dalje ruzni i preveliki. Imena na dresove pod obavezno uvesti, jbg. Nismo vise bezvezna ekipa. Kad su vec novi kompleti za svaku tekmu, daj nek posalju i tih slova.
-
drugi_profil
#1678 Re: Dres reprezentacije BiH

Ako je vama ovo plavo na zelenom lijepo, onda ok. Sredite se kad podjete u grad.
Crni legein golmanski komplet je odlican. Moze procii ovaj zeleni, ali ga plavi broj cini nalik na krpu. Bjeli broj bi promijenio dojam.
I da - pricamo o izgledu dresova, ne o fudbalu i reprezentativcima. Ili nam nije vazno kako izgledaju pa je onda i ova tema bespredmetna?
- DonVito
#1679 Re: Dres reprezentacije BiH
Period Kit Provider
1996–1998 Patrick
1999 Adidas
2000–2004 Reusch
2005–present Legea
- BHF_Manijak
#1680 Re: Dres reprezentacije BiH
A Bog te vidio ljudi nas 8 godina handre, Munja sjetiti ti se najdrazih, da Bog da te redovno punili u Zenici! 
-
I da imam odkud mi
#1681 Re: Trebali ovo da bude novi BH dress????
Kao sto 128 ljudi prije mene rece, ovako nesto je beton! Treba imati neki prepoznatljiv dres. Marka nije bitna. Koja god da je, mora imati ove linije, kao sto hrvatska mora imati kockice. Samo bijelo, bilo koje marke, je dosadno. Da BiH ima ovaj dres gore odmah bi 5 narucioelSaik wrote:Nema tu puno priče - odličan.KotromanichII wrote:
joooooj kad bi imali ovakav kao standardni dres, ma cijeli bi ga sviejt uzimao, cak i divlji ljudi u prasumama amazone, fenomenalan je
Last edited by I da imam odkud mi on 25/03/2013 23:02, edited 1 time in total.
- Edin H.
#1682 Re: Dres reprezentacije BiH
Voli Adidas repaelcaliente wrote:Kada bi nam Adidas postao sponzor mogli bi nam komotno dati dresove Grcke, Kazahstana itd posto su nam to nase farbe. Kod Adidasa nema veze koja repka igra uvijek isti dizajn. Gledam bas u petak one tekme, Adidas ima 5-6 razlicitih boja na istoj garnituri i samo ljepe amblene odredzenog saveza. Ljudi ubise kes bez ikakve muke. Izbace svake godine jedan dizajn i lagano 45 repki igra u istim dresovima.
http://www.marketwatch.com/investing/st ... /cash-flow
- burekodsira
#1683 Re: Trebali ovo da bude novi BH dress????
ovo ko ragbi stil, kic i sunt na domaci nacin. uostalom kakve ovo linije, njidje veze, a pogotovo ovih pet nacrtanih zvijezdica koje ni sa cim nemaju veze... posto ih ima koji ne znajuI da imam odkud mi wrote:Kao sto 128 ljudi prije mene rece, ovako nesto je beton! Treba imati neki prepoznatljiv dres. Marka nije bitna. Koja god da je, mora imati ove linije, kao sto hrvatska mora imati kockice. Samo bijelo, bilo koje marke, je dosadno. Da BiH ima ovaj dres gore odmah bi 5 narucioelSaik wrote:Nema tu puno priče - odličan.KotromanichII wrote:
joooooj kad bi imali ovakav kao standardni dres, ma cijeli bi ga sviejt uzimao, cak i divlji ljudi u prasumama amazone, fenomenalan je
u jenom bi i spavao. Mislio sam prije da bi onakav dres kao sto ragbisti imaju bio super, ali kad sam vidio sliku likova u njima, katastrofa... Ovaj gore dres definitivno treba poslati ljudima u savezu. BH fanaticose treba ukljuciti isto da pritisnu
-
Nejjah
#1684 Re: Trebali ovo da bude novi BH dress????
I da imam odkud mi wrote:Kao sto 128 ljudi prije mene rece, ovako nesto je beton! Treba imati neki prepoznatljiv dres. Marka nije bitna. Koja god da je, mora imati ove linije, kao sto hrvatska mora imati kockice. Samo bijelo, bilo koje marke, je dosadno. Da BiH ima ovaj dres gore odmah bi 5 narucioelSaik wrote:Nema tu puno priče - odličan.KotromanichII wrote:
u jenom bi i spavao. Mislio sam prije da bi onakav dres kao sto ragbisti imaju bio super, ali kad sam vidio sliku likova u njima, katastrofa... Ovaj gore dres definitivno treba poslati ljudima u savezu. BH fanaticose treba ukljuciti isto da pritisnu
lijepo izgleda ali ako dres ne mora asocirat na zastavu, a ne mora, ovu zastavu dalje od dresa. Eto mašemo sa njom ko biva kakva je da je, naša je ali hem je nametnuta hem ne predstavlja ništa, hem treba na nju onu strelicu this side up...valjda će naša djeca ili unučad ljiljane vratit
Last edited by Nejjah on 26/03/2013 01:05, edited 1 time in total.
- legionar2010
#1685 Re: Dres reprezentacije BiH
ova 23 je jako ljep dres...
meni si ovaj adidas dopada

bila je i plava verzija jos ljepsa ali nemogu naci sliku...
meni si ovaj adidas dopada

bila je i plava verzija jos ljepsa ali nemogu naci sliku...
- MyTao
#1686 Re: Dres reprezentacije BiH
Nas domaci dres je uvijek bio bijel, sa plavim brojem... muka mi kad vidim zvijezdice ili nesto zuto. Netreba mjesati boje sa trenutne zastave sa bojama reprezentacije... Pojavili smo se na scenu u bijelim dresovima sa plavim brojem... i toga se treba drzati...
- DonVito
#1687 Re: Dres reprezentacije BiH
MyTao wrote:Nas domaci dres je uvijek bio bijel, sa plavim brojem... muka mi kad vidim zvijezdice ili nesto zuto. Netreba mjesati boje sa trenutne zastave sa bojama reprezentacije... Pojavili smo se na scenu u bijelim dresovima sa plavim brojem... i toga se treba drzati...
- Jazzy.ba
#1688 Re: Dres reprezentacije BiH
Upravo tako, kakve zvjezdice i zastava. Bijeli home, plavi away i cao.
- Logovan
#1689 Re: Dres reprezentacije BiH
A žuti za ono nek' se nađe, ne fali ništa.Jazzy.ba wrote:Upravo tako, kakve zvjezdice i zastava. Bijeli home, plavi away i cao.
- shalla
#1690 Re: Dres reprezentacije BiH
One bijele trenerke gornji dio su beton betona
Dizajn ovih dresova od petka je bio sasvim ok, mene više nervira činjenica da SVAKU tekmu igramo u dresovima različitog dizajna
A prezimena ako će biti sa nekim fontom "Times new roman" ili sl. bolje da ih nikad ne pišu... Imaju oni neki dresovi što su reprezentativci dijelili prije cca godinu dana onoj nekoj bolesnoj djeci i tu su bila napisana prezimena i kažem vam, koliko god bih volio da našim igračima stoje prezimena na dresu ako će biti napisana onakvim fontom onda radije bez slova 
Dizajn ovih dresova od petka je bio sasvim ok, mene više nervira činjenica da SVAKU tekmu igramo u dresovima različitog dizajna
- AmiĐa_Idriz
#1691 Re: Dres reprezentacije BiH
DonVito wrote:Period Kit Provider
1996–1998 Patrick
1999 Adidas
2000–2004 Reusch
2005–present Legea
-
frngla
#1692 Re: Dres reprezentacije BiH
Tog Adidasa se ne sjećam al' nikako XD
- cyprus
#1693 Re: Dres reprezentacije BiH
Nek budu bijeli, ali napravi na njima nešto prepoznatljivo jbt...Jazzy.ba wrote:Upravo tako, kakve zvjezdice i zastava. Bijeli home, plavi away i cao.
- AmiĐa_Idriz
#1694 Re: Dres reprezentacije BiH
imam jedno pitanje : hoće li naši momci igrati sa prezimenima na leđima u Brazilu ?! koliko ja znam,samo u parizu vs Francuske su imali prezimena na leđima..
-
5 0 5
#1695 Re: Dres reprezentacije BiH
hoce. neko je to vec spominjao prije par dana. imena nisu obavezna na kvalifikacijama ali na sp jesu.AmiĐa_Idriz wrote:imam jedno pitanje : hoće li naši momci igrati sa prezimenima na leđima u Brazilu ?! koliko ja znam,samo u parizu vs Francuske su imali prezimena na leđima..
- DonVito
#1696 Re: Dres reprezentacije BiH
Sva sreca pa Pape ne misli jos na Brazil.AmiĐa_Idriz wrote:imam jedno pitanje : hoće li naši momci igrati sa prezimenima na leđima u Brazilu ?! koliko ja znam,samo u parizu vs Francuske su imali prezimena na leđima..
Tek smo na pola puta valja pobjediti Latviju i Slovacku
Imena na dresu, to je najmanji problem.
Last edited by DonVito on 26/03/2013 16:48, edited 1 time in total.
- AmiĐa_Idriz
#1697 Re: Dres reprezentacije BiH
ne bi me začudilo da nam naplate kaznu,zato što ćemo se pojaviti bez prezimena...505sCrtom wrote:hoce. neko je to vec spominjao prije par dana. imena nisu obavezna na kvalifikacijama ali na sp jesu.AmiĐa_Idriz wrote:imam jedno pitanje : hoće li naši momci igrati sa prezimenima na leđima u Brazilu ?! koliko ja znam,samo u parizu vs Francuske su imali prezimena na leđima..
-
5 0 5
#1698 Re: Dres reprezentacije BiH
ma jok ba. sredice to legea. samo da hoce smanjiti one brojeve malo.AmiĐa_Idriz wrote: ne bi me začudilo da nam naplate kaznu,zato što ćemo se pojaviti bez prezimena...
- Jazzy.ba
#1699 Re: Dres reprezentacije BiH
Brojevi su taman, za nas sa slabijim vidom. 
-
Ponosan
#1700 Re: Dres reprezentacije BiH
ne kontam sto ce onoliki brojevi na dresovima,nekako krkanski izgleda.... zar im je problem smanjiti brojeve i staviti natpise prezimena!? mislim imamo diverzantske dresove koja kvari imidz i ugled reprezentacije,i Savez po tom pitanju mora uraditi nesto,i to sto prije,da se vise ne brukamo....jedan Dzeko iz Mancestera ili Pjanic iz Rome nose neke vrece zlj kategorije! naprosto je nevjerovatno da toliko godina nismo uspjeli obuci reprezentaciju u neku respektabilnu marku,pa Zimbabve ili Somalija imaju recimo Puma,Nike,a mi ne znam ni izgovoriti ime "marke"..