Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Bosanski_kralj wrote:Šta u ovoj situaciji rade naše nogometne legende?
Smradovi su i oni ko i ovi iz Saveza
Ma koje nogometne kegende, šta očekivati od njih da urade?
Da izađu napolje sa transparentima i da viču SAVEZ NAPOLJE?
Šta, da idu u Paris i mole Platinija na koljenima da nam još jednom progledaju kroz prste, i to će kao donijeti rezultata?
Većina njih je rekla mi smo tu, ali niko nas ne zove, kao npr. Ivica Osim i dr., šta treba da dođu pred Savez i da mole da ih neko pita za mišljenje?
Eventualno mogu po koju pametnu prozboriti po medijima više neko što su do sad, ali šta više od toga?
Po svemu sudeći ovo je kraj, toliko o suživotu sa dušmanima ove zemlje koji od iste samo uzimaju pare, a rade joj o glavi kako da je sruše
Neka se sve transformiše, razići se u miru sa komšijama, i pokušati napraviti neki probosanski savez koji bi UEFA i FIFA priznale, ako je takvo nešto uopšte moguće....
Ne očekujem da mole Platinija, ali mogu popričati sa njim, objasniti situaciju. Valjda njihova riječ vrijedi nešto i ima određenu težinu.
Zar zbog ljudi u Savezu se treba odreći reprezentacije i uopšte bh fudbala?
Ne branim nikoga, ali nije valjda da se sad sve svaljuje na delegate iz manjeg entiteta, ili ja lose kontam. Ni ovi nasi nisu nista bolji, pocevsi od nestanka sefa ili ti kase, duple prodaje TV prava, napada na nase navijace u Beogradu, Munjinog sudjenja, utaje poreza, uzimanja tala od transfera...pa vazda mi donji i vazda gutamo nekakve patriotske. Hvala bogu pa ima suspenzija.
fosil wrote:Ne branim nikoga, ali nije valjda da se sad sve svaljuje na delegate iz manjeg entiteta, ili ja lose kontam. Ni ovi nasi nisu nista bolji, pocevsi od nestanka sefa ili ti kase, duple prodaje TV prava, napada na nase navijace u Beogradu, Munjinog sudjenja, utaje poreza, uzimanja tala od transfera...pa vazda mi donji i vazda gutamo nekakve patriotske. Hvala bogu pa ima suspenzija.
Rastužim se kad pročitam ovakve postove, vi nemate pojma šta suspenzija znači. Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine je postala brand, ekipa za kojom idu hiljade i hiljade onih koji iskazuju odanost ovoj zemlji, najbolji propagandni materijal i dokaz da ova zemlja ima razlog postojanja, jedino je fudbalska reprezentacija uspojela dovesti ovu zemlju u stanju opšte ekstaze, kada se sve zaboravlja i postoji samo fudbal i reprezentacija.
U dobokom je interesu mnogih da ova reprezentacija ne postoji, nema više okupljanja na jednom mjestu hiljada onih koji iskazuju odanost ovoj zemlji, nema pjevanja himne,nema stvaranja atmosfere prije utakmice, sve nas ovo vraća na početak. A ako Fifa i Uefa budu ustrajni u svojim zahtjevima, nema uskoro ni načina da ponovno zaigra.
I nije zar da mislite da jedna Munja, ili Iljo su dovoljan razlog da priželjukjemo da ova reprezentacija ne postoji.
Mislim, ne repliciram ja tebi momče....samo iskazujem svoje osjećanja.....
samo_ovaj_put wrote:
sutra ili prije godinu dana,koja je razlika?
Nisam siguran da li sam dobro shvatio pitanje....ali ću odgovoriti....da, mnogo smo postigli.......
20 hiljada naših ljudi je bilo nedavno u Atlanti, vojska naših navijača je bila u belgiji, Portugalu, Švedskoj, Njemačkoj, Estonijji.....velike je stvari ova reprezentacija učinila za ovu zemlju.....
jedini covjek koji je odrzao rijec
da NAS je vise takvih bilo, ovaj savez bi davno bio bivsi.
Jedini covjek koji je odrzao rijec je Grlic a ne Papac.
da, kao grlica bi zvali sa 35 godina iz nekog njemackog drugoligasa
@palermo, pa vjerovatno nebi postojala ovakva kakva je danas, ali bi suljo i co. gurali sa onom istom kao protiv azerbejdzana nekoliko mjeseci i onda bi odustali. ali ne, tad su uradili najbolji moguci potez, stvorili euforiju medju obicnim svijetom, imali ludu srecu da zavrsimo drugi i imamo k'o fol neki rezultat (a nije ispunjeno ono sto je obecano). a narod kakav je, pod uticajem svega i svacega, je ponovo poceo da prati sve to, opet se stvorila euforija, puno kosevo protiv francuske, nekoliko hiljada u slovackoj i americi na prijateljskoj, i onda dolazi do ovoga. vec sam to rekao neki dan, samo bi steta bila da mi sad nabijemo rumune 2, 3 :0 i onda suspenzija. ali po sve sudeci ce tako da bude, i neka ce, kad smo nesposobni svi redom.
fosil wrote:Ne branim nikoga, ali nije valjda da se sad sve svaljuje na delegate iz manjeg entiteta, ili ja lose kontam. Ni ovi nasi nisu nista bolji, pocevsi od nestanka sefa ili ti kase, duple prodaje TV prava, napada na nase navijace u Beogradu, Munjinog sudjenja, utaje poreza, uzimanja tala od transfera...pa vazda mi donji i vazda gutamo nekakve patriotske. Hvala bogu pa ima suspenzija.
Za mene ovo boldovano......Ne slažem se sa konstatacijom da je sve to ista bagra. Mislim i naši su bagra, ali u drugom kontekstu.
Šta hoću da kažem, naši su jajare koji samo gledaju kako da zavrnu u svoj džep i to im je ključno, što je za robije od 10 godina, ali oni kakvi su da su podržavaju UEFA prijedlog i ne žele suspenziju.
Miletovi ljudi osim što dobro naplate sjedenje u savezu i isto zavrću, imaju drugo za cilj, a to je uništiti fudbal u BiH i kao pravi nebeski narod žive u iluzijama da jednog dana imaju svoju reprezentaciju koja će kao što neko već napisa, igrati sa braćom preko Drine sa na tribinama poznatom fašističkom ikonografijom.
U tom vidim razliku između naših kokošara i ovih zlobnika.....
To bi morali znati ljudi iz FIFE i UEFE...samo što njih zaboli neka stvar za to, oni su dali svoj ultimatum......
jeza u ledja wrote:Ja i dalje mislim da se nista specijalno nece desiti.
Ne zato sto sam optimista, vec cisto zato sto ce tek onda UEFA morati nesto konkretno poduzimati, a imam osjecaj da ih boli kurac.
Same here.
Ako postoji razuman sud, onda su to trebali da urade u startu i da nam onemoguce sudjelovanju u kvalifikacijama. Ja kao covjek koji voli zavjere, mislim da nam unose nemir i sire paniku, tako da Romania prodje glat kroz dvomec.
Nema sanse da nas izbace, iako uvijek postoji mogucnost.
Rastužim se kad pročitam ovakve postove, vi nemate pojma šta suspenzija znači. Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine je postala brand, ekipa za kojom idu hiljade i hiljade onih koji iskazuju odanost ovoj zemlji, najbolji propagandni materijal i dokaz da ova zemlja ima razlog postojanja, jedino je fudbalska reprezentacija uspojela dovesti ovu zemlju u stanju opšte ekstaze, kada se sve zaboravlja i postoji samo fudbal i reprezentacija.
U dobokom je interesu mnogih da ova reprezentacija ne postoji, nema više okupljanja na jednom mjestu hiljada onih koji iskazuju odanost ovoj zemlji, nema pjevanja himne,nema stvaranja atmosfere prije utakmice, sve nas ovo vraća na početak. A ako Fifa i Uefa budu ustrajni u svojim zahtjevima, nema uskoro ni načina da ponovno zaigra.
I nije zar da mislite da jedna Munja, ili Iljo su dovoljan razlog da priželjukjemo da ova reprezentacija ne postoji.
Najbolji post do sada. Kome ovo nije jasno onda je hajvan.Ovim postom je sve receno i ja bih temu zakljucao jer se sve ide u pogresnom pravcu - Uske,kradu,mafija i sl sto svakako stoji ali su oni ovdje naj manje bitni.RS nastavlja svoj put ka osamostaljenju a mi blejimo o desetim stvarima.
U pravu je i @palermo ali i ostali. Ako gledamo reprezentaciju u političkom smislu, onda je ona sigurno značajna kao sredstvo okupljanja i identifikovanja ljudi kojima je stalo do države BiH. Naravno, ako gledamo sa sportske strane jasno je da nećemo ostvariti plasman na veliko takmičenje sa ovakvom strukturom i ljudima u savezu. To je bila i osnovna dilema 2007. nakon bojkota igrača i 2008. nakon odlaska Kodre... ljudi su se dijelili na one koji gledaju na jedan ili drugi način.
Sad je došla situacija da nam se odgovor nameće, pa prema tome možemo biti svi u jednom taboru... jasno i glasno staviti do znanja kakav savez i reprezentaciju želimo u budućem periodu.
Da bi se smjenilo nekoliko bitangi treba zrtvovati reprezentaciju !?!?...
Kako god okrenem meni ovo ispada vrlo usporedivo sa da bi se dvojca mangupa izbacili iz tramvaja zbog neplacanja karte - treba minirati Tramvaj....Da bi izbacio bandu p´janih krmaka iz diskoteke gdje su bili poceli praviti pizdarije - lijepo dovedi bagere i buldozere i srusi cijelu diskoteku .... U vrticu (obdanistu) jedan autisticno degenerisan klinac terorise 30 drugih klinaca.. - pobij ovih 30-toro klinaca pa se ovaj nece vise imati s kim svadjati....
Ovakvih metafora bi se moglo redati jos unedogled ...
Tesko prihvatljivo - ali ovdje se diskutuje - prevedeno na jezik svakodnevnice - bas ovakvim rezonom
Stari wrote:Ovo je da bog dragi sacuva ... i zakloni.
Kako god okrenem meni ovo ispada vrlo usporedivo sa da bi se dvojca mangupa izbacili iz tramvaja zbog neplacanja karte - treba minirati Tramvaj....Da bi izbacio bandu p´janih krmaka iz diskoteke gdje su bili poceli praviti pizdarije - lijepo dovedi bagere i buldozere i srusi cijelu diskoteku .... U vrticu (obdanistu) jedan autisticno degenerisan klinac terorise 30 drugih klinaca.. - pobij ovih 30-toro klinaca pa se ovaj nece vise imati s kim svadjati....
Tesko prihvatljivo - ali ovdje se diskutuje - prevedeno na jezik svakodnevnice - bas ovakvim rezonom
Sve me ovo podsjeca na Libiju: I tamo jadni narod u onoj pustari puca i rafala u nebesa neznajuci pritom ni u sta ni u koga puca. Nema ovo veze s fudbalom/nogometom.
Imamo jos jednu zadnju priliku da u Zenici dostojanstveno i mirno sa transparentima pokazemo Evropi i Svijetu sta se ovdje desava. Kao sto smo uradli kad su uhapsili Generala Divjaka.
Stari wrote:Ovo je da bog dragi sacuva ... i zakloni.
ovakav savez ne valja i ovo je izgleda jedini način da se stvari postave na pravo mjesto.oni reprezentaciju,baš kao ni državu ne mogu ukinuti i to im mislim i nije namjera.ne vidim razlog zašto reprezentacija ne bi ponovo zaigrala.
iskreno,nije mi jasno kako je ovo do sada funkcionisalo,s obzirom da znamo da fifa i uefa strogo kažnjavaju miješanje politike u rad saveza,a mi tražimo politički savez sa komesarima.
mislim da su ljudi iz fife i uefe shvatili srž problema i da problem tako i rješavaju.
koliko sam ja skontao,suspenzija znači i automatsku suspenziju i zabranu rada likovima koji su zalutali u sport i neće imati više mogućnosti da priđu savezu .uefa će napraviti neku komisiju koja će voditi posao oko formiranja saveza po uefinom statutu i sa novim ljudima koji će nadam se imati neke veze sa fudbalom.ko neće da učestvuje u normalnom radu,ne mora i zdravo
Može li mi neko pojasniti funkciju entitetskih saveza?
Naravno u sportskom, a ne političkom smislu.
Gdje piše da struktura Fudbalskog saveza, mora pratiti političku strukturu države?
Koliko je meni poznato ima primjera (Njemačka), gdje to nije slučaj.
Zašto F/NSBiH ne bi sačinjavali regionalni savezi i davali po jednog predstavnika u IO F/NSBiH?
Dakle regionalni(kantonalni) savezi: Sarajevo, Travnik, Goražde, Zenica, Orašje, Bihać, Mostar, Tuzla, Široki, Livno, Banja Luka, Bijeljina (Brčko), Istočno Sarajevo, Trebinje, Foča(Višegrad)?
Ako je funkcija entitetskih saveza da vode "entiteske" lige, onda se i to da riješiti.
Za početak skresati Premijer ligu na 12 do 14 klubova. Napraviti 2. ligu BiH koja bi imala isti format i brojala isto klubova kao Premijer liga. U nju bi ušlo ovih 4 do 6 klubova koji bi ispali iz Premijer lige, a ostatak bi se popunio sa ekipama koje su plasirane od 2. mjesta naniže iz sadašnjih entiteskih liga. Poslije toga bi sasvim dovoljno bilo da 3. rang takmičenja budu regionalne lige. To bi pojeftinilo nastupe onim klubovima koji teško mogu doći u viši rang, a neće ni ispasti iz sadašnjih entitetskih liga.
Dosad su rijetki slučajevi suspenzija od strane Fife bili, i čini mi se da nijedna reprezentacija nije bila suspendovana duže od desetak dana. Čini mi se da su nekad suspendovali Poljsku, a znam da su bili suspendovani Irak i Nigerija, ali je sve to jako kratko trajalo, pa vjerujem da će i ovo.