Desavanja u Hrvatskoj

Post Reply
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#1676 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Toto »

Zlocinci Herceg-Bosne su optuzeni za mnogo siri spektar zlocina. Ako sudije budu njima vagale istim kantarom kao i za Oluju: ovo sta sad HDZ BiH radi po BIH ce biti sapunica kakav nas "Sekspir" ocekuje.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1677 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by PipiDugaDevetka »

http://--- no links ---/vijesti/hrvatska/v ... 82668.html

@argyle, možeš li dodati titlovani prevod na ovaj film?
Last edited by PipiDugaDevetka on 21/04/2011 08:58, edited 5 times in total.
ultima_palabra

#1678 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by ultima_palabra »

prljavi Hare wrote:Lako je vama ljudi!!!Kad Hag pukne ove Hercegbosanske sokolove valja meni novu gangu smisliti!!!
Al' nije problem,inspiracija je tu a materijala......koliko hoces!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kada je tacno presuda?
Bojim se da ćemo morati sačekati još godinu dana...
krivorijek

#1679 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by krivorijek »

1pajdo wrote:
krivorijek wrote:A inace, onako samo usput da pridodam: kad nama ide nizbrdo - onda i svima drugima mora ici nizbrdo: sto je nekako u potpunosti sasvim prirodno. A i bozijom voljom je to tako, javite se experti!? A najvaznije je to, da je sve to sa druge strane sasvim normalno, prirodno i totalno bogovski iz ovog ugla nase perspektive, tzv. psihoze:
Bilo bi to, naravno, katastrofalno za Hrvatsku, ali i vrlo, vrlo loše za Uniju, budući da bi hrvatsko odbijanje Unije učinilo cijelo područje bivše Jugoslavije trajno politički, pravno i sigurnosno nestabilnim.
Koje su prednosti EU osim slobodnog protoka robe i trgovine, pa i putovanja? Pogledaj Sloveniju kako se žale da im je sad lošije nego neposredno pred ulazak. Koliko su Bugari i Rumunji napredovali u 5 godina koliko su u EU? Pa samo im stanovništvo još brže curi u zapadnu Europu što pokazuje i popis stanovništva u Bugarskoj.
Kako je u Njemačkoj poslije uvođenja eura i usklađivanja zakona?
Kriza u Portugalu? Opći kolaps gospodarstva u Grčkoj? Loše stanje i u Španjolskoj?
Treba dobro preispitati sve mogućnosti kako dalje. Zašto se nameće kao jedina alternativa EU preko medija? Je li se itko bavi pitanjem što ako narod odbije ulazak? Nisam baš zagrijan za EU...
A inace ovo nije bio hate speach against EU, nego sam probao oslicit sta nasi dobri susjedi (a ja ti namjerno mijenjam ono mi i oni, tako da se slucajni citalac moze bez problema usredotocit na poruku) misle o "nama", pa kako je to lako izaslo iz pera jedno domoljubnog novinara. Na istoj onoj stranici. Nekako vjekovnoj. Meni se cini.

Znaci: KOJA AROGANCIJA:
...budući da bi hrvatsko odbijanje Unije učinilo cijelo područje bivše Jugoslavije trajno politički, pravno i sigurnosno nestabilnim.
I to kaze jedan bezvezni novinar u bezveznim novinama. Ali drcno i svakako prkosno. Sada, bogtijadan, kada je 95% svijeta u RH i HR razocarano u odluke suda. To je onaj sud koji je, kada je odluciva o Milosevicevoj guzici, bogtijadan, eee ... tada je sve stimalo sa odlukama ovog suda, i nije vas (licno) razocaro ovaj prejebeni sud? Jel'de!? Znalo se tada popit i koji viski. Jel'de?

A sada nista ne valja.

A vidi sad ovo (VRLO AROGANTNO):
Bilo bi to, naravno, katastrofalno za Hrvatsku, ali i vrlo, vrlo loše za Uniju...
Koja sigurnost (a i bjesnilo), jadna macko!?
krivorijek

#1680 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by krivorijek »

hercegovac_pravi wrote:
krivorijek wrote:A inace, onako samo usput da pridodam: kad nama ide nizbrdo - onda i svima drugima mora ici nizbrdo: sto je nekako u potpunosti sasvim prirodno. A i bozijom voljom je to tako, javite se experti!? A najvaznije je to, da je sve to sa druge strane sasvim normalno, prirodno i totalno bogovski iz ovog ugla nase perspektive, tzv. psihoze:
Bilo bi to, naravno, katastrofalno za Hrvatsku, ali i vrlo, vrlo loše za Uniju, budući da bi hrvatsko odbijanje Unije učinilo cijelo područje bivše Jugoslavije trajno politički, pravno i sigurnosno nestabilnim.
Ma "vama" je ići u EU pa vi htjeli ili ne htjeli. Za "nas" još uvjek važe drugi aršini ali ko zna možda se i mi izvučemo
Ja sam "nas". Ne sekiraj se puno za to :lol:
krivorijek

#1681 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by krivorijek »

... eee ... ovdje se svacega covjek nacita :lol:
krivorijek

#1682 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by krivorijek »

heckler wrote:
1pajdo wrote:

]Bilo bi to, naravno, katastrofalno za Hrvatsku, ali i vrlo, vrlo loše za Uniju, budući da bi hrvatsko odbijanje Unije učinilo cijelo područje bivše Jugoslavije trajno politički, pravno i sigurnosno nestabilnim.
Koje su prednosti EU osim slobodnog protoka robe i trgovine, pa i putovanja? Pogledaj Sloveniju kako se žale da im je sad lošije nego neposredno pred ulazak. Koliko su Bugari i Rumunji napredovali u 5 godina koliko su u EU? Pa samo im stanovništvo još brže curi u zapadnu Europu što pokazuje i popis stanovništva u Bugarskoj.
Kako je u Njemačkoj poslije uvođenja eura i usklađivanja zakona?
Kriza u Portugalu? Opći kolaps gospodarstva u Grčkoj? Loše stanje i u Španjolskoj?
Treba dobro preispitati sve mogućnosti kako dalje. Zašto se nameće kao jedina alternativa EU preko medija? Je li se itko bavi pitanjem što ako narod odbije ulazak? Nisam baš zagrijan za EU...
Dobro dosli nazad u koju li po broju Jugoslaviju onda ;-)
Ma nema to nikakve veze sa novom Jugoslavijom. EU je nova Jugoslavija. Zasto to politicari jako sistematski i vrlo jako disciplinirano presucuju!? Zasto nitko nece da kaze to (svak) "svom" narodu?

Ne moze te neko stalno zavadat i od toga dobro zivit, a istovremeno vodit te u EU, jer se ta ideja (EU ideja) suprotstavlja "njihovoj" uskoj nacionalistickoj ideji (tla i krvi), a kod nas bogami i religija upadne u pravila mrznje, tako da niko ne mora puno razmisljat o tome ko mu je smrtni neprijatelj. Ali (u nasu odbranu) to je kod nas nesto potpuno&strasno normalno, nesto na cemu covjek sigurno moze sam sebi izgraditi veliku buducnost :-)

Na nacionalistickom manipuliranju, na kojem (i samo na njemu) pociva sva njihova moc kojom nas sustavno jebu dalje prema Evropi :lol:.

Ideja EU je InterNacionalna: ovaj fakat je jednako porazavajuci u ovom nasem predivnom i presretnom vremenu za politiku Svih zvanicnih i razlicitih nacionalnih politickih elita u tzv. EXYU.
Bosnolog

#1683 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bosnolog »

Image
Fotografija bivšeg i predbivšeg predsjednika Mesića s hrvatskom zastavom u pozadini i natpisom 'veleizdajnik' vrti se na velikom LED-zaslonu u središtu Virovitice. Oglas je platio poznati virovitički poduzetnik.

Uz Mesića, već danima i noćima na LED-zaslonu usred Virovitice se izmjenjuje i oglas s fotografijama generala Ante Gotovine i Mladena Markača koje je prošli tjedan haški tribunal osudio na dugogodišnje zatvorske kazne.

"Veleizdajnika" Mesića i "heroje" Gotovinu i Mrkača naručio je virovitički poduzetnik Milan Fehir., kojemu je očito jedan od krivaca za prvosupanjsku presudu i bivši predsjednik.

Mesić, kojeg zbog presude prozivaju i brojne braniteljske udruge i neke desno orjentirane političke stranke, u srijedu se vratio sa službenog puta iz Kine.

Je li putovanje trajalo dan kraće nego je planirano samo da bi Mesić na Plesu izgjegao navalu novinara, nije poznato. Navodno će se od javnosti skrivati još par dana, a potom svoj kometar o presudi Gotovini i Markaču dati jednim dnevnim novinama.

Bivši predsjednik Stjepan Mesić objavit će za dva dana svoju istinu na dvije novinske stranice u tekstu koji će sam napisati, otkrio nam je njegov savjetnik za vanjsku politiku Tomislav Jakić. Mesić se iz Kine vratio u srijedu, suprotno očekivanjima medija.

Vratio se usred bijela dana, kazao nam je Tomislav Jakić, opovrgavajući da se Stjepan Mesić povratkom dan ranije u Hrvatsku skrivao od javnosti.

Naime, Mesić je u desničarskim krugovima ovih dana neprestano pod napadom. Optužuju ga da je veleizdajnik zbog proturanja Brijunskih transkripata u Haag i identificiran od pojedinih braniteljskih udruga kao krivac za visoke kazne dosuđene generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču.

Kako doznajemo od Jakića, svoje opširno izlaganje o stavovima vezanim za hašku presudu objavit će u subotnjem prilogu Novog lista, a dotad ne želi reći "ni crnu ni bijelu" o toj temi.

"On to ne želi komentirati parcijalno i svakih deset minuta odgovarati na pitanja novinara. Ići će opširan tekst s Mesićevim potpisom i tu će reći apsolutno sve. Situacija je previše kompleksna da se može riješiti razgovorom od 10 minuta, uvijek ostane nešto nedorečeno, pa se na taj način samo daje štofa onima koji ga napadaju", kaže Jakić.

Na pitanje što znači "apsolutno sve" kada mu s druge strane neće sjediti novinar koji bi mu mogao postavljati potpitanja i ne podsjeća li ga to na "Bandićeve istine" koje objavljuje po tiskanim medijima, doduše, u obliku plaćenog oglasa, Jakić odgovara:

"Jasno je da javni interes postoji, ali neće se sakriti nakon subote. Prvo pročitajte što će napisati, a onda mu se mogu postavljati potpitanja", kaže Jakić, koji pak ne zna kada će biti sljedeće Mesićevo javno "ukazanje".

Novi list, tvrdi, odabrali su zato što su ih oni prvi tražili takav tekst, i to desetak minuta nakon donošenja presude 15. travnja.

U Hrvatskoj KRADE-ZE Tudmanovci frustrirani haskom presudom umjesto da otvore oci oni pravdaju Tudmanovu politiku etnickog ciscenja,zlocia,paljevine,unistavanja i pljackanja imovine napadom na Mesketa,.....Kada stigne presuda za UZP u BiH frustracije ce biti uduplane a tuzba protiv Hrvatske ce ih vratiti u realn shvatanja,.....Do tada udaranje glavom o zid,......
Vlaška posla
Ko vam je kriv kad glasate za HDZ http://www.e-novine.com/region/region-h ... e-HDZ.html
Masovno pražnjenje uzavrelih nacionalnih emocija
Šokantna šokiranost u Hrvata http://www.e-novine.com/region/region-h ... rvata.html
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1684 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by plain vanilla »

Mesić: Ključni dokaz Haagu dostavio je Karamarko; Tuđman je znao da srpska sela gore u tri smjene

U subotnjem broju priloga Pogled Novi list objavljuje tekst bivšeg predsjednika Republike Stjepana Mesića u kojem on prvi put komentira događanja nakon haške presude generalima Gotovini i Markaču, objašnjava kako je tekla dostava transkripata sudu i odgovara na optužbe koje su se ovih dana mogle čuti na njegov račun.

Mesić je, između ostalog, napisao i sljedeće:

– Nikada ni ja, ni moj Ured nismo izravno dostavili neki od tzv. Tuđmanovih transkripata Haaškome sudu. Dapače, od siječnja 2001. godine Vlada je postala vlasnikom cjelokupne dokumentacije i svi zahtjevi za dostavu transkripata Haagu išli su preko Vladinog ureda za suradnju s Haaškim sudom.

Da budem do kraja jasan: moj je Ured u tome igrao ulogu servisa, jer su zahtjevi Haaškog suda preko Vladinog ureda dolazili nama, mi bismo transkripte našli , ili ih ne bismo našli i ono što se pronašlo slali bismo Vladinom uredu koji je onda to dalje prosljeđivao u Haag.

Što se pak tzv. Brijunskog transkripta tiče, a to je dokument za kojega se sada podmeće kako sam ga ja dostavio u Haag (što je još jedna laž u nizu), te time zapečatio sudbinu generala Gotovine, želim – zbog prava javnosti da sazna i da zna – kazati sljedeće: tzv. Brijunski transkript uopće nije dokaz, kao što tvrde neupućeni ili zlonamjerni. Dokaz je originalni zvučni zapis toga famoznog sastanka. Taj je zapis, zajedno sa skraćenim video zapisom, Protuobavještajna agencija (POA) čiji je ravnatelj tada bio Tomislav Karamarko pronašla u podrumskome Arhivu što sam ga već spominjao. Izuzela ga je, te nakon što je utvrdila njegovu autentičnost, taj je zapis predan Haaškom sudu .

Tu, dakle, moj Ured nije igrao ni ulogu servisa, a kamo li da bih ja osobno s time imao bilo kakve veze. Ali, kada se već spominje taj dokument, a ponavljam: ključan je audio zapis, a ne transkript, baš bi me zanimalo, tek onako usput, zašto ga nisu izuzeli oni koji su prije mojega dolaska na mjesto Predsjednika pregledavali Tuđmanovu dokumentaciju iz koje je – ponovit ću – dosta toga nestalo. Ovaj dokument, međutim, nije.

(...)

– Bio sam čvrsto uvjeren, a uvjeren sam i danas, da je nama Haški sud bio potreban. Zašto? Pa zato, što u Hrvatskoj nije bilo političke volje da sami procesuiramo ratne zločine koji su se nedvojbeno dogodili na našoj strani. Pri tome, nema nikakve sumnje da je državni vrh za te zločine znao. Dugo sam se dvoumio da li da to javno iznesem, ali sada ću reći: bio sam prisutan kada je jedan tadašnji ministar koji je također ovih dana prilično glasan, referirao Tuđmanu da se srpska sela u zapadnoj Slavoniji pale u tri smjene.

Doslovno tako: pale se u tri smjene. Neću ga imenovati, ja nisam ni tužitelj, ni sudac, ali pamtim što sam vidio i čuo, ističe Stjepan Mesić u svom obraćanju javnosti.
drunken_santa

#1685 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by drunken_santa »

eto kako je nastala moderna republika hrvatska. slicno ko republika srpska.
and

#1686 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by and »

drunken_santa wrote:eto kako je nastala moderna republika hrvatska. slicno ko republika srpska.
skroz pogrešno poređenje.
porediti možeš pobunjenike i teroriste u hrvatskoj i bih.u hrvatskoj su kažnjeni,a u bih nagrađeni entitetom.
drunken_santa

#1687 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by drunken_santa »

and wrote:
drunken_santa wrote:eto kako je nastala moderna republika hrvatska. slicno ko republika srpska.
porediti možeš pobunjenike i teroriste u hrvatskoj i bih.u hrvatskoj su kažnjeni,a u bih nagrađeni entitetom.
kakva logika. znaci, u hrvatskoj su pobunjenicima paljena sela pa su ovi u bih vidjeli sta im je ciniti.
and

#1688 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by and »

drunken_santa wrote:
and wrote:
kakva logika. znaci, u hrvatskoj su pobunjenicima paljena sela pa su ovi u bih vidjeli sta im je ciniti.
nisam znao da su tenkovi i vbr-ovi,vatrogasna oprema.
i jedni i drugi pobunjenici i teroristi samo radili ono što im se naredi,iz beograda.
Bosnolog

#1689 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bosnolog »

drunken_santa wrote:
and wrote:
Ti isti pobunjenici u Hrvatskoj su se napalili posteno hrvatskih sela od 1991 do 1995,da bi im potom Hrvati vratili milo za drago,nije bilo pametno i humano ih kopirati kako bi rekli Tuk na Utuk,ili spirala zla,.....ko zlo posije oganj zla obicno pozanje,......
drunken_santa

#1690 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by drunken_santa »

drunken_santa wrote:
and wrote:
nisam znao da su tenkovi i vbr-ovi,vatrogasna oprema.
i jedni i drugi pobunjenici i teroristi samo radili ono što im se naredi,iz beograda.
pobunjenici su teroristi naspram hrvatske vojske, a zbor narodne garde je pobunjenicka vojska naspram jna. sve je to semantika i za koga navijas.
ivannn

#1691 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by ivannn »

Hrvatskoj stiže zahtjev iz Rima: Puni smo! Uzmite izbjegle iz Libije pa ćete brže ući u EU
http://www.jutarnji.hr/rat-u-libiji--hr ... je/940655/
Nass

#1692 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Nass »

STJEPAN MESIĆ: Bio sam prisutan kad je jedan ministar referirao Tuđmanu da se srpska sela pale u tri smjene!

Tvrdi da je bio čvrsto uvjeren, i da je uvjeren i danas, da je Haški sud bio potreban Hrvatskoj, jer nije bilo političke volje da hrvatska država sama procesuira ratne zločine koji su se nedvojbeno dogodili na hrvatskoj strani.

Pri tome, nema nikakve sumnje da je državni vrh za te zločine znao, ustvrdio je Mesić, dodavši da se dugo dvoumio da li da to javno iznese.

"Ali sada ću reći: bio sam prisutan kada je jedan tadašnji ministar koji je također ovih dana prilično glasan, referirao Tuđmanu da se srpska sela u zapadnoj Slavoniji pale u tri smjene. Doslovno tako: pale se u tri smjene. Neću ga imenovati, ja nisam ni tužitelj, ni sudac, ali pamtim što sam vidio i čuo", navodi Mesić u svom tekstu.
draganbl

#1693 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by draganbl »

Ova Mesićeva izjava imala bi smisla da je izrečena za vrijeme njegovog mandata, ili u krajnjoj liniji za vrijeme suđenja zločincima Gotovini i Markaču.
Ovako je ispala u najmanju ruku licemjerna, mada od Mesića nisam ni očekivao ništa bolje.
cikafe

#1694 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by cikafe »

draganbl wrote:Ova Mesićeva izjava imala bi smisla da je izrečena za vrijeme njegovog mandata, ili u krajnjoj liniji za vrijeme suđenja zločincima Gotovini i Markaču.
Ovako je ispala u najmanju ruku licemjerna, mada od Mesića nisam ni očekivao ništa bolje.
Gospodin Mesic se samo brani od hajke koja je za njega iskonstruirana... :-D I sto je lijepo vidjeti u tome i uspijeva, SA MNOGO STILA!
1pajdo
Location: http://www.forum.hr/showpost.php?p=3711 ... count=3209 ......./watch?v=KDHcd5yV1CE

#1695 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by 1pajdo »

ivannn wrote:Hrvatskoj stiže zahtjev iz Rima: Puni smo! Uzmite izbjegle iz Libije pa ćete brže ući u EU
I to bi hrvatska vlada trebala prihvatiti? Počelo je. Hr i slične će biti samo jedna produžena ruka EU, smećište Europe...
1pajdo
Location: http://www.forum.hr/showpost.php?p=3711 ... count=3209 ......./watch?v=KDHcd5yV1CE

#1696 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by 1pajdo »

cikafe wrote:
draganbl wrote:Ova Mesićeva izjava imala bi smisla da je izrečena za vrijeme njegovog mandata, ili u krajnjoj liniji za vrijeme suđenja zločincima Gotovini i Markaču.
Gospodin Mesic se samo brani od hajke koja je za njega iskonstruirana... :-D I sto je lijepo vidjeti u tome i uspijeva, SA MNOGO STILA!
Gledaj, naravno da se Mesić brani, pa neće na sebe, ali je on bio glavni jer je imao veće ovlasti od Karamarka. Pa Karamarko je demantirao Mesićevu izjavu i rekao da je sve išlo preko njega. Zašto je GOSPODIN Mesić bio u inozemstvu ovih dana i čuvao se izjave dok nije smislio šta će reći i dok se sve malo ne smiri?
Zašto se prešućuje njegovo podržavanje ustaštva u ratnim godinama? Zašto je 1994. išao u Sarajevo i nije podržavao nikakvo ujedinjenje između Hrvata i Bošnjaka?

Izišao je iz HDZ-a samo da stvori svoju političku karijeru i u tome je i uspio, a ne zato jer ga boli đon za neku BiH s kojom nema nikakve veze kako neki žele predstaviti. Taj bi prodao i rođenu mater zbog europske unije.
zemo_online

#1697 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by zemo_online »

oluja je bila dogovorena sto moze da se potvrdi sa hrvatske strane samo bi u tom slucaju taj ko bi to potvrdio bio izlozen javnom lincu.
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#1698 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by prljavi Hare »

ivannn wrote:Hrvatskoj stiže zahtjev iz Rima: Puni smo! Uzmite izbjegle iz Libije pa ćete brže ući u EU

Moze ali da ih smjeste u Hercegovinu,naravno sve pod uslovom da ovi navijaju za Široki Brijeg!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Bosnolog

#1699 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bosnolog »

prljavi Hare wrote:

Moze ali da ih smjeste u Hercegovinu,naravno sve pod uslovom da ovi navijaju za Široki Brijeg!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ja sam za to da se prime te izbjeglice u BiH,jer kako vidim da ih nesto Evropa ne mirise,....Svakako je sumska sve pustija i nenaseljenija,a time ce mo spasiti i Hrvatsku od najezde Arapa,.....

Tek bi tada bili najmulti kulti interraasna drzava poput Amerike,....Ovi ce biti zasigurno lojalniji BiH od Dodika i Covica kao i njihovic glasaca,...... :mrgreen:

Nego kada ide sa emitovanjem ova teheranska All Jazira da ih obavjesti da imaju dobrodoslicu u BiH i prijem kod Dodija i Cove ....????? :razz:
Last edited by Bosnolog on 23/04/2011 18:55, edited 1 time in total.
ČikaJosip

#1700 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by ČikaJosip »

test01 wrote:oluja je bila dogovorena sto moze da se potvrdi sa hrvatske strane samo bi u tom slucaju taj ko bi to potvrdio bio izlozen javnom lincu.

SMS-ali se i dogovorili Oluju, a kada su malo popili djelili države na salvetama i onda mnoge naivne vojnike poslali u smrt! :-)
Post Reply