Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
giordania

#1676 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by giordania »

zoom66 wrote:
zoom66 wrote:06. jan. 2009. 18:33 Isključen/a korisnik/ca iz razloga “krsenje pravila foruma”
» anaisa

trajno...:)
apdejt: bila je to RenaTTa.
:D
Uvjerena bila 100%
Hajd sto je fasista nego je i lazov.Na temi slike gradova gdje zivite,zenska kaze zivi u Rehovotu :-) ,a na ovom niku lokacija je Ash....whatever.
I jos ponosno otvara teme "slike mjesta gdje zivite".Mozda je mislila na slike mjesta koja ste oteli pa napravili za svoje odabranike ovo:
Image
Koliko li je palestinaca zaplatilo za ovo :( :(
PS. @Renatta :D rijeci kao sto su:landraj,opleti,u zdravlje,ho's......ma providna si samo tako.
omar little

#1677 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by omar little »

Lincoln-Burrows wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote: Pravo na spontanu ili organizovanu samoodbranu je univerzalno pravo koje ti niti jedan ljudski zakon ne moze osporiti. Vjerovatno ces pitati a njihova (Hamasova) politika? Sada cu odgovoriti u stilu one mrske Lebovich, PR (Public relations) izraelske armije, ili kako se vec zove. Politika Hamasa je jedno a njihova borba i odupiranje okupaciji je potpuno legitimna stvar. :wink:
Drvosjeca

Ma ja gledam te Palestince jadnike kojima je Izraelska politika tijekom godina toliko
promjenila cjelokupne živote, izopačila ih u odgoju i razmišljanju da kao rezultat imamo
Hamas kao pobjedničku stranku.
Ja bi da im se omogući normalan život, ali neminovno je da jedan monstrum
stvara malog monstruma metodom konstantnog mrcvarenja.
A za to ne smijemo podržavati Hamas, već isključivo Palestinu
i njeno civilno građanstvo.
Pa, sta cemo kad civilno gradjanstvo Gaze legitimno izabere Hamas kao svoje predstavnike? Eh, onda ih vise necemo podrzavati, jel'? Ne kuzim logiku.
pure_love

#1678 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by pure_love »

giordania wrote:
zoom66 wrote:
zoom66 wrote:06. jan. 2009. 18:33 Isključen/a korisnik/ca iz razloga “krsenje pravila foruma”
» anaisa

trajno...:)
apdejt: bila je to RenaTTa.
:D
Uvjerena bila 100%
Hajd sto je fasista nego je i lazov.Na temi slike gradova gdje zivite,zenska kaze zivi u Rehovotu :-) ,a na ovom niku lokacija je Ash....whatever.
I jos ponosno otvara teme "slike mjesta gdje zivite".Mozda je mislila na slike mjesta koja ste oteli pa napravili za svoje odabranike ovo:
Image
Koliko li je palestinaca zaplatilo za ovo :( :(
PS. @Renatta :D rijeci kao sto su:landraj,opleti,u zdravlje,ho's......ma providna si samo tako.
ma neka gordana,znas sta nas narod kaze-oteto je prokleto! vratit ce se to njima!
Lincoln-Burrows

#1679 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Lincoln-Burrows »

BarbaDue wrote:
Sta ovo sto židovi rade nije ekstremizam? Reci jel il' nije?
Je,

dodao bih, nema efikasnog načina za selektivno riješavanje terorizma.
Ja bih na mjestu Izraela povukao građane sa juga pa makar ih bilo milijun
i nastojao sredit stvar nekim dogovorom ako je moguće.
Govorim o sadašnjoj situaciji kakva je. Ne znam, a kako bi ti?
Last edited by Lincoln-Burrows on 06/01/2009 19:11, edited 1 time in total.
Lincoln-Burrows

#1680 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Lincoln-Burrows »

omar little wrote: Pa, sta cemo kad civilno gradjanstvo Gaze legitimno izabere Hamas kao svoje predstavnike? Eh, onda ih vise necemo podrzavati, jel'? Ne kuzim logiku.
Objasnio sam zašto je to i rezultat čega,
ja neću podržavati ekstremizam ali sam
spreman pomoći, ljudi u ljudskim uvijetima ne razmišljaju tako,
pa bi se i to promjenilo.
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#1681 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Latina »

homo_sapiens wrote:Izrael udario na školu, 40 mrtvih, većinom djeca

Najmanje 40 osoba je poginulo u izraelskom zračnom napadu na školu Ujedinjenih naroda u Gazi, priopćili su palestinski medicinski izvori, piše BBC.

Prema tvrdnjama liječnika, većina poginulih u školi al-Falluj, koja se nalazi u izbjegličkom kampu u Jabaliyi su djeca. U izvješću UN-a pak stoji kako je u izraelskom napadu na školu život izgubilo 30 osoba.
http://www.javno.com/hr/svijet/clanak.php?id=221316

Hamas:
Hamas: Ubijat ćemo židovsku djecu diljem svijeta

Ubijanjem palestinske djece osigurali su smrt svoje djece. Ubijanjem naših ljudi, osigurali su smrt svojim ljudima, kaže vođa Hamasa.
http://www.javno.com/hr/svijet/clanak.php?id=221303
O moj Boze...vidis li ovo...
Latina

#1682 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Latina »

anaisa wrote:
Soul_Sista wrote:...pa hoce li im iko pomoci???? :( :( :( :( :(
Ne zele sami sebi pomoc, paocekuju podrsku s vana? ... svashta
skoro 70 stranica i opet trla baba lan da joj prodje dan dzabe kad je neko ubijedjen da je ne znam ti sta ...
Preletila sam preko tvojih postova i vidjela da si ovdje dosla proocirati ljude i provoditi nekakvu online "silu". Vidim da si banovana, ali cijenim da ces nastaviti pratiti ovu temu. Govorimo isti jezik, vjerovatno si rodjena u Bosni.

Ono sto mi nije jasno je - kakva si to da ti se ni malo ljudskosti nije primilo ? Odgovori barem sebi.

A za sve one kojima nije jasno bosansko ( u mom slucaju sarajevsko ) saosjecanje sa ljudima u Gazi, dio odgovora mozete pronaci tu :

tornjak-bosanski

#1683 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by tornjak-bosanski »

http://www.maannews.net/en/index.php?op ... s&ID=34681

But well before the current fighting, the UN says it had given Israeli authorities the GPS coordinates of all its installations in Gaza, including the United Nations Relief and Works Agency school, which was struck by an Israeli missile on Monday.

Nisu valjda ocekivali da ce biti postedjeni...
zonbirile

#1684 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zonbirile »

sjeme zla je posijano davno,i kolonijalna Britanija i cionisti su krivi za projekat u cijelini.Po meni projekat se nije morao ovako završiti,da je bilo više volje sa obadvije strane.Ovako nastao je sudar jedne države u nastajanju sa svim evropskim principima organizovanosti,materijalno sponzoriranom,a s druge strane domicilno stanovništvo,siromašno ,na klanovskoj organizovanosti.Da je bilo pameti,a ne želje za dominacijom,plus grabeži susjeda,zemlja je mogla biti najprosperitetnija u regionu,pa i šire.
Na nesreću Palestinaca,svaki rat 1948,1954,1967,1973 je ojačao Izrael i pravljeni su kompromisi i sporazumi sa Izraelom kao državom,ne uvažavajući želje Palestinaca.S druge strane oni kao izbjeglice u susjednim zemljama,na svaki način su iskorištavani,držani u logorima,protjerivani.
Point.

#1685 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Point. »

Pravo mi je ona zgafa anaisa ili kako se vec zove izvukla zivac. Posto sam novi obdje, kazete da je klon Renatt-e neke, ko je ta i sta je lajala, ako nije problem?
zonbirile

#1686 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zonbirile »

kemooSa

hvala ti za post Freedmana,ja o tome pišem na više tema,ali niko ne čita,žalosno je da svi imaju svoja ubijeđenja,predrasude i na osnovu njih diskutuju.Hajde kontam teško guglati,čitati,ali da se ne može ni post pročitati i dati osvrt,stvarno poražavajuće.Fazon je da je 90% prepiske u formi dvije,tri rečenice,sa par smajlića,a ozbiljnu argumentaciju niko i ne čita.
giordania

#1687 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by giordania »

Point. wrote:Pravo mi je ona zgafa anaisa ili kako se vec zove izvukla zivac. Posto sam novi obdje, kazete da je klon Renatt-e neke, ko je ta i sta je lajala, ako nije problem?
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =1&t=58412
giordania

#1688 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by giordania »

zonbirile wrote:kemooSa

hvala ti za post Freedmana,ja o tome pišem na više tema,ali niko ne čita,žalosno je da svi imaju svoja ubijeđenja,predrasude i na osnovu njih diskutuju.Hajde kontam teško guglati,čitati,ali da se ne može ni post pročitati i dati osvrt,stvarno poražavajuće.Fazon je da je 90% prepiske u formi dvije,tri rečenice,sa par smajlića,a ozbiljnu argumentaciju niko i ne čita.
@zonbi,tesko je gledajuci slike pobijene djecice koje upravo gledam na Al-Jazeera/arabic,raspredati o raznim citatima i historijskim cinjenicama.Normalno je da prije komentarisanja treba biti informisan,treba argumentovati iznosenje,mislim neke ozbiljnije stvari,ali tema je upravo "izrael je ponovo pocinio zlocin" i vecina ovdje iznosi svoje misljenje prozeto emocijama.I svakako bi bilo bolje postati sto vise video materijala i slika onog sto se trenutno desava,kao i izjave raznih drzavnika nego neumorno postati kilometarske citate nekih davnih izjava,analiza,intervjua....
Latina

#1689 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Latina »

anaisa wrote:
BaileyS wrote:
I ja sam ubijedjen da se Palestinci nemaju cemu nadati.

Mozda u slucaju da onaj Iran dodje do atomske pa da se napravi taj neki balans straha, da se primire duhovi. Ovako, oni nemaju sta izgubiti i nastavit ce ih ubijeti jos 300 god ako treba.

Ne bi im bilo pametno, mada nemam nista protiv ukljucenja diktatorskog Irana, Izrael ima preko 200 nuklearnih bombi uredno rasporedjenih i spremnih za napad, pa da se i ta "velesila" od Irana malo smiri i spusti loptu!
:shock:

Ovo sam tek vidjela. Nevjerovatno. Ti si fanaticna draga zeno. :roll:
mojgrad

#1690 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by mojgrad »

........
Last edited by mojgrad on 19/03/2010 11:38, edited 1 time in total.
seljak_cojek

#1691 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by seljak_cojek »

Mene je, ljudi, stid što pripadam ljudskoj vrsti, koja je sposobna tako hladno i promišljeno ubijati žene i djecu. Stid me je što pripadam vrsti koja je sposobna naći opravdanje za takva zlodjela. Stid me je što pripadam vrsti koja je spremna okriviti žrtvu, za to što je ubijena. Stid me je ...

Molim Uzvišenog Boga da zaštiti nevine i obespravljene ..... :cry:
Lawrence

#1692 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Lawrence »

ostro i na prvu wrote: slazem se,po mogucnosti i sa druge strane iako se tragedija ne moze usporedjivati.
Izvini, jarane, da te pitam, ako moze. Molim te da ne mislish da je provokacija, mozes vidjeti iz mojih ranijih postova da nisam nimalo anti-Izrael, zivim u regionu i podosta poznajem i istoriju i sadasnjost.

Ne mislish li da je ovo sto se trenutno dogadja izuzetno kontraproduktivno i glupo po Izrael? Ne samo da moralno nema opravdanja, ali i prakticno, nikad na svijetu nije bilo ovoliko osuda Izraela kao sad. Dali je moguce da je Omert toliko glupav pa ne vidi? Sta oni misle? Zar im nije jasno da ce poslije ove avanture, makakosezavrsila, sve biti gore po Izrael. Vise mrznje, vise extremizma i sl?

Ne kontam. Sve te nemilosrdne i cinicne izjave po televizijama, bombardovanje UN skole, koji im je k. ?
The__Doctor

#1693 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by The__Doctor »

Srbija ce ostati neutralna po pitanju bliskoistocne krize
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#1694 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by UnscarD »

anaisa wrote:
karanana wrote:lako ti je reci zao mi je neduznih i otresti ruke i oplesti merkavom, f-16kom, i blackhawkom po kucama i zgradama. ucini nesto konkretno u pogledu toga sto ti je zao civila i zatrazi da se ovaj genocid zaustavi.

a anaisa je renata?
Ko vam je Renata? ja sam se registrirala davnih dana ovdje, samo nisam bila zustro pri tipkanju?!
Kakva bezocna laz kako se ispostavilo...dobro treba gledati sa pozitivne strane...mozda ovakvo razmisljanje ipak nije bas masovna pojava.
Vec sam se bio zabrinuo....
seljak_cojek

#1695 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by seljak_cojek »

Hirošima, ubijeno 140000 ljudi,
Nagasaki, ubijeno 20000 ljudi,
Drezden, ubijeno 35000 ljudi,
Afganistan, ubijeno 3500 ljudi,
Irak, ubijeno 500000 ljudi,
U gazi se i danas ubijaju ljudi,

I nikom ništa ..... :cry:
Lawrence

#1696 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Lawrence »

zoom66 wrote: pa dobra je ona. nasa renatica. izraelopatriota na daljinu. :D kad je zagustilo, vratila se u rajvosa i zustro navija za svoje putem sax-a :oops:
Ne kontam. Zar nije pisalo da se anaisa uclanila 2006 ?
Rezervni account?
Latina

#1697 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Latina »

zoom66 wrote:
Latina wrote:
anaisa wrote:
Ne bi im bilo pametno, mada nemam nista protiv ukljucenja diktatorskog Irana, Izrael ima preko 200 nuklearnih bombi uredno rasporedjenih i spremnih za napad, pa da se i ta "velesila" od Irana malo smiri i spusti loptu!
:shock:

Ovo sam tek vidjela. Nevjerovatno. Ti si fanaticna draga zeno. :roll:
pa dobra je ona. nasa renatica. izraelopatriota na daljinu. :D kad je zagustilo, vratila se u rajvosa i zustro navija za svoje putem sax-a :oops:
Jah. Jos ako moze da jarani regulisu Iran prije nego sto se vrati pa da se fino urahati.

To sto drugima ne ostavlja ni pravo na zivot, nema veze. Ko ih sisa, i tako su "niza rasa". Muslimani ( sifra teroristi ) su to, ne trebaju ni zivjeti. Ha ja.
selmamelly

#1698 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by selmamelly »

Dabogda se rodio jos jedan Hitler i sve ih istrijebio!!!! Mater im njihovu zidovsku!
alanskoda

#1699 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by alanskoda »

selmamelly wrote:Dabogda se rodio jos jedan Hitler i sve ih istrijebio!!!! Mater im njihovu zidovsku!

ja ne kontam gdje je moderator ovdje.ovdje se izgleda takmice ko ce ruznije i gore nesto reci o jevrejima.a ni jednu ruznu nisam procitao o hamasu koji je ovo sve zakuhao.
Lawrence

#1700 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Lawrence »

Nazalost, extrimisti gruvaju, pamet i kultura se povlaci.
Cekao sam ovaj dogadjaj vec mjesecima odkako je najavljen, al sad biti nece... :(

http://www.bloomberg.com/apps/news?pid= ... refer=home

Za neupucene, tip je fenomenalan kontraverzni Izraelski dirigent koji je sa ponosom primio pocasno Palestinsko drzavljanstvo...
Locked