Planinarenje (pomoc, savjeti....)
Moderator: anex
- Ramzess Veliki
#1676 Re: Planinarenje (pomoc, savjeti....)
Joj ljepote a ja vamo truhnem od vlage od ovih tropskih suma ... 
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#1677 Re: Planinarenje (pomoc, savjeti....)
napravi to do listu pa ćemo te vodatiRamzess Veliki wrote:Joj ljepote a ja vamo truhnem od vlage od ovih tropskih suma ...
- SmokingMan
#1678 Re: Planinarenje (pomoc, savjeti....)
Pa ko te tamo tjera Ramo
, eo bacio sam prijedlog prijatelju za narednu sezonu, postoji mogućnost da skoknemo do Gjeravice na Kosovu...Ranije planiramo ,da bi se bolje spremili, mada planiranje na kraju ništa ne mora ni da donese...Bilo je solidno ove sezone, bacila se koja tura jesenas u okolini Sarajeva, postoje planovi, ovaj put ozbilniji, samo zdravlja i sabura. 
- Ramzess Veliki
#1679 Re: Planinarenje (pomoc, savjeti....)
Ja bih na krompirusuJoseMujica wrote:napravi to do listu pa ćemo te vodatiRamzess Veliki wrote:Joj ljepote a ja vamo truhnem od vlage od ovih tropskih suma ...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- Ramzess Veliki
#1680 Re: Planinarenje (pomoc, savjeti....)
Ma ni meni ne ide planiranje ... mislio na Kinabalu a evo me zivac ukocio u ledjima od ove vlage i klima uredjaja.SmokingMan wrote:Pa ko te tamo tjera Ramo, eo bacio sam prijedlog prijatelju za narednu sezonu, postoji mogućnost da skoknemo do Gjeravice na Kosovu...Ranije planiramo ,da bi se bolje spremili, mada planiranje na kraju ništa ne mora ni da donese...Bilo je solidno ove sezone, bacila se koja tura jesenas u okolini Sarajeva, postoje planovi, ovaj put ozbilniji, samo zdravlja i sabura.
-
moonca
#1681 Re: Planinarenje (pomoc, savjeti....)
A, voznja na motoru nije moguci uzrok?[quote=" Ramzess Veliki
Ma ni meni ne ide planiranje ... mislio na Kinabalu a evo me zivac ukocio u ledjima od ove vlage i klima uredjaja.
- Ramzess Veliki
#1682 Re: Planinarenje (pomoc, savjeti....)
Nije od toga ... od motora mi sijeva u peti, koljenu i ramenu, imam poremecenu ravnotezu i ponekad tresem glavom, nista strasno.moonca wrote:A, voznja na motoru nije moguci uzrok?[quote=" Ramzess Veliki
Ma ni meni ne ide planiranje ... mislio na Kinabalu a evo me zivac ukocio u ledjima od ove vlage i klima uredjaja.
... sta ces ti ovdje kad ne planinaris?
... da planinaris ne bi ti porcije bile k'o za vrapca.
- JoseMujica
#1683 Re: Planinarenje (pomoc, savjeti....)
tam je tebi brdo do KCUS-a izgleda

- Ramzess Veliki
#1684 Re: Planinarenje (pomoc, savjeti....)
Otkad su me poluzive bakice ostavile iza sebe na Cvrsnici i meni se cini.JoseMujica wrote:tam je tebi brdo do KCUS-a izgleda![]()
![]()
- SmokingMan
#1685 Re: Planinarenje (pomoc, savjeti....)
To ti mjesto nikako ne pogoduje, osim možda nekih drugih prohtjeva, napusti ga.Ramzess Veliki wrote:Ma ni meni ne ide planiranje ... mislio na Kinabalu a evo me zivac ukocio u ledjima od ove vlage i klima uredjaja.SmokingMan wrote:Pa ko te tamo tjera Ramo, eo bacio sam prijedlog prijatelju za narednu sezonu, postoji mogućnost da skoknemo do Gjeravice na Kosovu...Ranije planiramo ,da bi se bolje spremili, mada planiranje na kraju ništa ne mora ni da donese...Bilo je solidno ove sezone, bacila se koja tura jesenas u okolini Sarajeva, postoje planovi, ovaj put ozbilniji, samo zdravlja i sabura.
-
moonca
#1686 Re: Planinarenje (pomoc, savjeti....)
Provirih da vidim, jel' to ti i planinarish...Ramzess Veliki wrote: ... sta ces ti ovdje kad ne planinaris?
... da planinaris ne bi ti porcije bile k'o za vrapca.
- Ramzess Veliki
#1687 Re: Planinarenje (pomoc, savjeti....)
Pa ne sad trenutno ...moonca wrote:
Provirih da vidim, jel' to ti i planinarish...radoznala..
- anchor85
#1688 Re: Planinarenje (pomoc, savjeti....)
Jel išao neko na feratu na Veležu?
- HowForWhom
#1689 Re: Planinarenje (pomoc, savjeti....)
Samo vas pratim 
- coek
#1690 Re: Planinarenje (pomoc, savjeti....)
Bilo je svega. Kaze covjek, koji nije levat, da je pravo z. Potrazi na fejsbuku kompletan "izvjestaj"anchor85 wrote:Jel išao neko na feratu na Veležu?
- anchor85
#1691 Re: Planinarenje (pomoc, savjeti....)
Ma čula sa i ja isto, neg me zanima ako ima neko da prenese iskustvo iz prve ruke.coek wrote:Bilo je svega. Kaze covjek, koji nije levat, da je pravo z. Potrazi na fejsbuku kompletan "izvjestaj"anchor85 wrote:Jel išao neko na feratu na Veležu?
- kabal1337
#1692 Re: Planinarenje (pomoc, savjeti....)
Mala recenzija tibet v. Kupio ih prosle godine, dobrih km se presao u njima par stotina sigurno, elem djon se sa strana odvojio od "gornjeg dijela" za oko 0.05-1mm
Da li ce propustati vidjet cemo.
Inace zadovoljan sam ulozeno dobiveno uzimajuci u obzir koliko su "presle".
Definitivno ko ide na neke duze ture 30+ km treba razmisliti o boljem ulosku.
Zanima me imaju li na podrucju Sarajeva da se kupe neke kvalitetnije kojima se ovo nece desavati.

Da li ce propustati vidjet cemo.
Inace zadovoljan sam ulozeno dobiveno uzimajuci u obzir koliko su "presle".
Definitivno ko ide na neke duze ture 30+ km treba razmisliti o boljem ulosku.
Zanima me imaju li na podrucju Sarajeva da se kupe neke kvalitetnije kojima se ovo nece desavati.

- JoseMujica
- anchor85
#1694 Re: Planinarenje (pomoc, savjeti....)
U međuvremenu sam čula svašta i odustala
- SmokingMan
#1695 Re: Planinarenje (pomoc, savjeti....)
Manite se nedostataka u priči, konkretno recite šta je posrijedi.
- anchor85
#1696 Re: Planinarenje (pomoc, savjeti....)
Pa napisao je čovjek, ko se nije bavio alpinizmom nek se ne upušta. Vertikala do kraja, ima dosta prevjesa, razmaci između nogostupa su na nekim (kritičnim) mjestima preveliki (čak i za ljude koji su viši od 185 cm). A ako ti se nešto desi i zaglaviš u stijeni spasiocima treba hrpu sati da dođu do tebe (10+). Mi razmišljamo da je alpinistički ispenjemo (sa užetom i svim dodatnim osiguranjima).
- SmokingMan
#1697 Re: Planinarenje (pomoc, savjeti....)
Neka su vam nebesa na pomoći ako se zajebete. Zajebano je ako čovjek nešto umisli da može, a nije sasvim siguran u to... 
- anchor85
#1698 Re: Planinarenje (pomoc, savjeti....)
Bukvalno
Sreća pa je ekipa koja bi išla iz GSS-a, pa bar nećemo morat čekat Mostarce u slučaju nevolje. Ali ćemo se morati natovariti ko mazgice malene
- SmokingMan
#1699 Re: Planinarenje (pomoc, savjeti....)
Malo sarkazma i ironije, često ga upražnjavam sa prijateljem kada se otisnemo u planine. Bude mi lakše kada je neki zeznut uspon, mada ga mi sami pravimo.
Ja bih lično volio naučiti se verati po stijenama, ali nisam tako fleksibilan, niti visinom kompitabilan za te poduhvate. Šta da kažem, GSS.ovci su pouzdani. Pa sa srećom.
-
Max Bunker
#1700 Re: Planinarenje (pomoc, savjeti....)
Obzirom da znam lika koji ju je pravio i da sam sa njim razgovarao a drugi prijatelj mi se penjao njom već, samo mogu kazati da ko nema iskustva sa feratama ovog tipa i ko ima strah od visine, nipošto se ne upušta u ovu avanturu.
Ferata je baš zajebana i haman da je svo vrijeme vertikalni uspon a ispod guzice je provalija
Prošao sam feratu na Triglavu i feratu u Blagaju i ova na Veležu je jebenija mnogo a pogotovo od one "školske" na Trebeviću (spominjem Trebević namjerno iako nisu ista kategorija da bi neko ako je prošao trebevičku feratu ima dojam koliko je "Srce Veleža" teža).
Ferata je baš zajebana i haman da je svo vrijeme vertikalni uspon a ispod guzice je provalija
Prošao sam feratu na Triglavu i feratu u Blagaju i ova na Veležu je jebenija mnogo a pogotovo od one "školske" na Trebeviću (spominjem Trebević namjerno iako nisu ista kategorija da bi neko ako je prošao trebevičku feratu ima dojam koliko je "Srce Veleža" teža).