Topla voda wrote:@alijagicu
ma ne ljutim se,mene je gotovo nemoguce naljutiti
a i sto bih,ako pokusavas dobronamjerno da das savjet
al se nemoj ni ti ljutiti na konstataciju da si mi upravo otkrio da je taj potencijalni stan kapital,te da ga mogu prodati bilo kad.ispade da to nisam znao.
al ni ti mene ne razumijes.mene interesuje period za koji ja mogu da vratim novac.ne ono sto pise na novcanici nego stvarni novac.
ako dam 30 hiljada litara nafte ,koliko vremena mi treba da vratim tih 30 hiljada litara nafte i da istog trena prodam taj stan,to me interesuje,ako mi mozes odgovoriti,jer vidim da si u tim vodama.
ono sto ja tebi govorim je da novac sad i za 10 godina nece imati istu vrijednost.mislis li da ce cijene nekretnina,te cijene rente pratiti rast cijena svakodnevnih zivotnih troskova?
nisam rekao da cu kupiti hljeba i plina sad,nego da nisam siguran da cu moci kupiti istu kolicinu sad i tad,kakve god cijene da budu,a ako ne mogu,onda nisam siguran da je to najbolja investicija.kontas?
to mene interesuje
ne treba meni papir na kome pise veci broj i matematicka zarada,nego stvarna zarada.
pokusavam da pojednostavim stvari ,pa ispadam trivijalan i povrsan
ovo ostalo sto sam napisao,je vise posljedica neuvjerenosti u ispravnost ovog poteza,ovo oko klijentele i slicno.
stoga pitam za savjet,ne pametujem

jednostavno da ili ne.
ti bi to uradio?
dao bi 60 i kusur milja kesa za stan koji ce sigurno biti rentan za 300-400 kmova sljedecih 10 godina?
jednostavno da ili ne.
nemoj mi samo opet napisati da ne kontam