Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ja mislim da se nebi digla ovolika halabuka da Arduana nije u zadnjih deset godina bila simbol zene, vjernice, moderne muslimanke, sve fensi, sve cool, a cedno. Novine su bile pune naslovnica ove sexy porkivene voditeljice, te kako to uspijeva, te tv emisije koje su pocinjale sa arduaninim porukama morala, tv-iftari na hajatu uz estradne moralne gromade koje su nam pred ucenje ezana pricale o tome u cemu je vrijednost posta, nesto najljepse na svijetu uz ahmedije koje su dolazile da ih arduana ugosti , bugarija koji je svojim sirokim osmijehom plijenio poglede, islamske zajednice koja se digla na noge, kad ju je Senad Avdic prozvao da je bitch i sl...i onda paf
To je isto kada vehabija sa planine dodje u podvrnutoj adidas trenerci u sred careve dzamije i kaze okupljenim vi niste muslimani, iskrivljavate islam, a onda ozeni djevojcicu od 13 godina.
U svetu postoji jedno carstvo,
u njemu caruje licemjerstvo,
Tamo svako radi ono sta hoce
Tamo raste svako voce.
Vrlo sam blizak s Aldinom i jako mi je žao što se ovo dešava. Ovdje moram par stvari da kažem, iako nerado, al' vidim da se neke stvari pogrešno tumače. Radim isti posao pa znam da odsustvo od kuće zna da napravi jaz između ljudi. I teško je kad nisi kući za Novu Godinu, Bajram, rođendane. Al' kad ulaziš u brak, treba da znaš šta kupuješ. On jeste mislio da će ta žena biti uvijek tu, za njega, za djecu. O njoj je imao visoko mišljenje, divio se njenoj inteligenciji, smatrao je pravom ženom. U toliko je i razočaranje veće.
Želim da ukažem na to da ga ljudi pogrešno procjenjuju, bez namjere da ga branim. Aldin ima mana, kao i svi mi, nemaran je, rasijan, zaboravlja, kad se voziš s njim, govoriš mu "lijevo, Aldine" pet puta, on skrene desno. Skoro je dogovorio 2 svirke u isti dan, eto koliko je pogubljen. U karijeri nema plana nikakvog, radi kampanjski, stihijski.
Jedan sam od najvećih njegovih kritičara što se toga tiče.
Ali ne mogu da ne demantujem neke gluposti i uvrede na njegov račun.
1. "On je ovo isplanirao" . Veze sa pameću! Iznošenje ovoga u javnosti na ovaj način je njegova velika greška. Upravo to sam mu rekao (k'o da sam znao) da ne smije to uraditi. Prvo, radi djece, drugo, radi karijere, jer uopšte nije pametno tako nešto napraviti. Da je nešto isplanirao, to bi puno pametnije uradio, vjerujte. Al' on ništa ne zna isplanirati. Aldin i planiranje = 0 bodova. Ovo je nekontrolisani izliv emocija i donekle povrijeđena muška sujeta, a on nije svjestan da će mu to štetiti.
2. "Aldin je papak, mahalac, primitivac". Kamo puste sreće da je 10% pjevača kao on. Sve u životu je stekao svojim radom, od sviranja u Njemačkoj po kafanama, od svirki sa Merlinom, Harijem, Džinovićem (kao prateći basista), preko sviranja na benz. pumpi u Donjem Vakufu i "Bridge-a" u S.Mostu do danas. Niko ga nije gurao, niti ulagao u njega, nije imao štele, nije se dodvoravao i pjevao za stranke (na zadnjim izborima je imao ponudu od jedne stranke tešku 120.000KM za par koncerata pa je odbio). Svira 5-6 instrumenata, producira sam svoj materijal, nikom nije ostao dužan feninga. Vrijedan je i uporan u tome što radi, obrazovan, načitan i veoma inteligentan, i smiješno mi je kad neko elementarno nepismen ("bijo", "radijo", "nemere") za njega tvrdi da je papak. Al' pošto su, izgleda, svi oni koji nisu iz Sarajeva papci, onda možeš biti i Nobelovac, al ti je džaba.
3. Snimanje telefonom nije smišljeno, već ima aplikaciju da mu se svaki razgovor snima. I to je ubacio u telefon prije 2 godine, zbog raznoraznih menadžera, gazda lokala, promotera, prevaranata, drugih pjevača koji kupuju pjesme od njega, da bi imao dokaz u slučaju kakve prevare.
Opet kažem, ne želim da ga branim, jer je uradio glupu stvar sa otkrivanjem detalja privatnog života, loš potez, do zla boga. Al to sigurno ne radi zbog neke popularnosti, već iz čistog očaja. Ja ga ovih dana ne prepoznajem, srušio mu se svijet, ne spava nikako, pije tablete, ne jede.
P.S. Nevezano za njega, nemojte se naslađivati tuđoj muci. Ako nemate lijepu riječ i podršku, njemu ili njoj, bolje ne pišite ništa. Svakog može nesreća snaći, ove ili one prirode.
Ma.Le.Na wrote:garant je mislio da ce mu carsija aplaudirat "kako je pametan..kako ju je uhvatio.."...
totalno kontraproduktivno
pokazao se kao ljigavac koji je snimao privatne razgovore sa zenom...neko ko je u tolikoj "boli" vrlo svjesno i hladno osmislio prikupljanje svih dokaza da djecu odvoji od majke...proracunat i hladan ..beskrupulozan..mahalas koji ne zna sta znaci bracna intima...jad koji nije mogao na dostojanstven nacin prihvatiti krah i poraz braka i na kulturan nacin uzdignute glave krenuti dalje..
Ako mu je zaista cilj da dobije starateljstvo nad djecom razumijem zasto je snimao i to sve,i ja bih,ali mislim da je samo u pitanju njegov povrijedjeni ego.
I nemojte zivota vam praviti od nje zrtvu pa sama u dnevniku pise da se on trudi citat Aldin nije klriv. Jednostavno sam nervozna. Napadam ga za svaku sitnicu. Nepodnošljiva sam. Ne znam kako da okrenem stvari u drugom pravcu. On zaista pokušava.
ne kontam al' dino se bruka iskreno preko avaza, no proračunatost je po meni prikladna u takvim situacijama...djeca su zaista teška tema i zar da odrastaju sa drugim ocem samo iz razloga slabosti njihove majke...koja je usput budi rečeno - pokrivena
harač wrote:pitam se koji bi skandal bio da je tek BILO SEXA
pa nije sex prevara poruke jesu
a vala i onaj ukradeni dnevnik... seksualno isfrustrirana žena nešto mašta, osjeća krivicu, čeka čojka i djecu, raduje im se... ja očekivao priznanje da se s njim valjala u blatu negdje, pa i bez penetracije
Nit' se izrugujem ,nit' rugam, ne daj Boze. samo iznosim ono sto mislim i tim imam pravo da kazem ili daam eventualno neki komentar mog trenutnog razmisljanja, kako o ovome, takoo i o drugim stvarima, temama. Niko ne zna sta ga ceka u buducnosti.
dodiri mogu nedostajati i prije fizickog kontakta. Kod prijebracnih veza po serijatu nema dodira te isti nedostaju sudionicima. To Aldin dobro zna.
Nego je interesantno kako ga nahvali prijatelj, napisa metar teksta, a nigdje ne spomenu da je levatio zenu. Kad vec zna sve ove detalje, trebao bi znati i takve aktivnosti.
Licemjerstvo, patrijarhat i primitivizam
Elem mene ne brine sto arduana voli da ga primi sa strane. Mene brine sto je to prica za naslovne strane u novinama, a jos vise me brine kakve idiotluke novinar danas objavljuje.
Elem Al'Dino ga ispusio od Kejsija i sta sad. Nije ni prvi ni zadnji. Al kukat i cvilit po novinama i objavljivati TUDJE E-MAIL-ove je van svake pameti.
Plus reci da je zeni bukvalno oteo njen mobitel i da ga je ona pri tome zivog izgrebala. Mamlaze trebala te nozem u stomak!
neocekivana_sila wrote:dodiri mogu nedostajati i prije fizickog kontakta. Kod prijebracnih veza po serijatu nema dodira te isti nedostaju sudionicima. To Aldin dobro zna.
Nego je interesantno kako ga nahvali prijatelj, napisa metar teksta, a nigdje ne spomenu da je levatio zenu. Kad vec zna sve ove detalje, trebao bi znati i takve aktivnosti.
Licemjerstvo, patrijarhat i primitivizam
4stringsonly wrote:Vrlo sam blizak s Aldinom i jako mi je žao što se ovo dešava. Ovdje moram par stvari da kažem, iako nerado, al' vidim da se neke stvari pogrešno tumače. Radim isti posao pa znam da odsustvo od kuće zna da napravi jaz između ljudi. I teško je kad nisi kući za Novu Godinu, Bajram, rođendane. Al' kad ulaziš u brak, treba da znaš šta kupuješ. On jeste mislio da će ta žena biti uvijek tu, za njega, za djecu. O njoj je imao visoko mišljenje, divio se njenoj inteligenciji, smatrao je pravom ženom. U toliko je i razočaranje veće.
Želim da ukažem na to da ga ljudi pogrešno procjenjuju, bez namjere da ga branim. Aldin ima mana, kao i svi mi, nemaran je, rasijan, zaboravlja, kad se voziš s njim, govoriš mu "lijevo, Aldine" pet puta, on skrene desno. Skoro je dogovorio 2 svirke u isti dan, eto koliko je pogubljen. U karijeri nema plana nikakvog, radi kampanjski, stihijski.
1. "On je ovo isplanirao" . Veze sa pameću! Iznošenje ovoga u javnosti na ovaj način je njegova velika greška. Upravo to sam mu rekao (k'o da sam znao) da ne smije to uraditi. Prvo, radi djece, drugo, radi karijere, jer uopšte nije pametno tako nešto napraviti. Da je nešto isplanirao, to bi puno pametnije uradio, vjerujte. Al' on ništa ne zna isplanirati. Aldin i planiranje = 0 bodova. Ovo je nekontrolisani izliv emocija i donekle povrijeđena muška sujeta, a on nije svjestan da će mu to štetiti.
2. "Aldin je papak, mahalac, primitivac". Kamo puste sreće da je 10% pjevača kao on. Sve u životu je stekao svojim radom, od sviranja u Njemačkoj po kafanama, od svirki sa Merlinom, Harijem, Džinovićem (kao prateći basista), preko sviranja na benz. pumpi u Donjem Vakufu i "Bridge-a" u S.Mostu do danas. Niko ga nije gurao, niti ulagao u njega, nije imao štele, nije se dodvoravao i pjevao za stranke (na zadnjim izborima je imao ponudu od jedne stranke tešku 120.000KM za par koncerata pa je odbio). Svira 5-6 instrumenata, producira sam svoj materijal, nikom nije ostao dužan feninga. Vrijedan je i uporan u tome što radi, obrazovan, načitan i veoma inteligentan, i smiješno mi je kad neko elementarno nepismen ("bijo", "radijo", "nemere") za njega tvrdi da je papak. Al' pošto su, izgleda, svi oni koji nisu iz Sarajeva papci, onda možeš biti i Nobelovac, al ti je džaba.
3. Snimanje telefonom nije smišljeno, već ima aplikaciju da mu se svaki razgovor snima. I to je ubacio u telefon prije 2 godine, zbog raznoraznih menadžera, gazda lokala, promotera, prevaranata, drugih pjevača koji kupuju pjesme od njega, da bi imao dokaz u slučaju kakve prevare.
Opet kažem, ne želim da ga branim, jer je uradio glupu stvar sa otkrivanjem detalja privatnog života, loš potez, do zla boga. Al to sigurno ne radi zbog neke popularnosti, već iz čistog očaja. Ja ga ovih dana ne prepoznajem, srušio mu se svijet, ne spava nikako, pije tablete, ne jede.
P.S. Nevezano za njega, nemojte se naslađivati tuđoj muci. Ako nemate lijepu riječ i podršku, njemu ili njoj, bolje ne pišite ništa. Svakog može nesreća snaći, ove ili one prirode.
Ovo je vec bolje objasnjava cijelu pricu
Covjek je dozivio totalni slom zbog slijepe vjere u zenu za koju je vjerovao da je ljubav njegovog zivota. Svi ostali postupci su djelo rasijanog covjeka i kad se uzme objektivno, nemaju smisla. Da je neko htio planirat da nekog zavali to je mogao uradit na puno puno bolji i efikasniji nacin.
Meni je ovdje ostala jedna stvar, iz onog clanka koju drugi nisu primjetili. Arduana pominje naku Ivanu koja je odusevljena njenom avanturom sa amerikancom, i umjesto da joj kaze: zensma glavo de ba imas djecu, da se procuje to u javnosti sta ce ti djeca rec, da ti coek sazna sta ce ti rec, da ti sinovi saznaju povrijedices ih za sav zivot, ali ne Ivani je to suuuper, sjaajno, bajkovito jebo ti takve prijateljice.
4stringsonly wrote:Vrlo sam blizak s Aldinom i jako mi je žao što se ovo dešava. Ovdje moram par stvari da kažem, iako nerado, al' vidim da se neke stvari pogrešno tumače. Radim isti posao pa znam da odsustvo od kuće zna da napravi jaz između ljudi. I teško je kad nisi kući za Novu Godinu, Bajram, rođendane. Al' kad ulaziš u brak, treba da znaš šta kupuješ. On jeste mislio da će ta žena biti uvijek tu, za njega, za djecu. O njoj je imao visoko mišljenje, divio se njenoj inteligenciji, smatrao je pravom ženom. U toliko je i razočaranje veće.
Ovo je vec bolje objasnjava cijelu pricu
Covjek je dozivio totalni slom zbog slijepe vjere u zenu za koju je vjerovao da je ljubav njegovog zivota. Svi ostali postupci su djelo rasijanog covjeka i kad se uzme objektivno, nemaju smisla. Da je neko htio planirat da nekog zavali to je mogao uradit na puno puno bolji i efikasniji nacin.
Meni je ovdje ostala jedna stvar, iz onog clanka koju drugi nisu primjetili. Arduana pominje naku Ivanu koja je odusevljena njenom avanturom sa amerikancom, i umjesto da joj kaze: zensma glavo de ba imas djecu, da se procuje to u javnosti sta ce ti djeca rec, da ti coek sazna sta ce ti rec, da ti sinovi saznaju povrijedices ih za sav zivot, ali ne Ivani je to suuuper, sjaajno, bajkovito jebo ti takve prijateljice.
Eh da mi imamo zakone i neko sudstvo k'o što nemamo pa da vidimo koliko košta prčkanje po nečijem e-mail accountu pa koliko košta neovlašteno objavljivanje tih podataka...
A što se Aldina tiče, pička jedna i k tomu još i neorganizirana.