Sorry, al nisam skontao sta pitas???iceman ze wrote:Mogao bi dobiti na poklon GT, taman kad sam nasao sponzorstvo cujem da nema vise modela-sve je rasprodato, otprilike OUTPOST bi mi odgovarao cijenom i mojim potrebama.....help
Biciklom kroz Sarajevo
- kurty
#1676 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
- iceman ze
#1677 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
kurty wrote:Sorry, al nisam skontao sta pitas???iceman ze wrote:Mogao bi dobiti na poklon GT, taman kad sam nasao sponzorstvo cujem da nema vise modela-sve je rasprodato, otprilike OUTPOST bi mi odgovarao cijenom i mojim potrebama.....help
Navodno da novih OUTPOST-a nema vise u prodaji, jer je sve sto je doslo rasprodato. Da li znate da li je tacna ova informacija?
- kurty
#1678 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO
Ako si ga mislio kupovati u CikloCentru, trebalo bi da ima...iceman ze wrote:kurty wrote:Sorry, al nisam skontao sta pitas???iceman ze wrote:Mogao bi dobiti na poklon GT, taman kad sam nasao sponzorstvo cujem da nema vise modela-sve je rasprodato, otprilike OUTPOST bi mi odgovarao cijenom i mojim potrebama.....help
Navodno da novih OUTPOST-a nema vise u prodaji, jer je sve sto je doslo rasprodato. Da li znate da li je tacna ova informacija?
http://www.ciklocentar.com/?jezik=bos&k ... oizvod=619,
Evo vidi se da je dostupno...
koliko para imas na raspolaganju???
- iceman ze
#1679 Re: Biciklom kroz Sarajevo
400KM imam jos mogu nesto nabaciti i to je to......najvise mi se OUTPOST svidja jer sam ga vozio ranije, a moj ga drug vec godinu vozi...... 
- kurty
#1680 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Ma za tu cijenu, mislim da je to best buy...iceman ze wrote:400KM imam jos mogu nesto nabaciti i to je to......najvise mi se OUTPOST svidja jer sam ga vozio ranije, a moj ga drug vec godinu vozi......
Ako si kontao u cc-u kupovati, ujutro telefo i nazoves ih...pitas imal...
Ako ne bude... hm..
onda moj ti je savjet..
Ostavi pare negdje, i cekaj proljece... Cim dodju novi, kupis sebi...Sezona prosla, neces vise vozati... A ako ti je toliko do vozanja, imam ja staru specijalku... Dodjes po nju..ulozis 30tak markica, i vozas je do proljeca...
EDIT: al outpost je 505km...
- iceman ze
#1681 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Na jednom mjestu imam neku ponudu za Avalancha, ne znam ni model ni godinu, nesto mu treba od servisa uraditi, za neku povoljniju cijenu od novog Outposta, ali nekako ipak vjerujem samo u novo.... 
P.S Sarajevo
P.S Sarajevo
Last edited by iceman ze on 04/09/2010 00:08, edited 1 time in total.
- kurty
#1682 Re: Biciklom kroz Sarajevo
iceman ze wrote:Na jednom mjestu imam neku ponudu za Avalancha, ne znam ni model ni godinu, nesto mu treba od servisa uraditi, za neku povoljniju cijenu od novog Outposta, ali nekako ipak vjerujem samo u novo....
Novo je novo... Odakle si ti???
- hakazvaka
#1683 Re: Biciklom kroz Sarajevo
daj ti nama godinu i modeliceman ze wrote:Na jednom mjestu imam neku ponudu za Avalancha, ne znam ni model ni godinu, nesto mu treba od servisa uraditi, za neku povoljniju cijenu od novog Outposta, ali nekako ipak vjerujem samo u novo....
P.S Sarajevo
ako je sta novije...
- iceman ze
#1684 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Kupljen nov GT Avalanche 3,0 jos sam po dojmovima, vozim citav dan, ipak sam se odlucio malo jos protegnuti, jer u ovaj sam se odmah zaljubio na prvi pogled......
Sutra ako Bog da odoh citav grad obici i navece se vratiti, a u ponedjeljak na posao sa njim...... 
Haka z. ima jos kandidata medju mojom rajom.......
-
nera18
#1685 Re: Biciklom kroz Sarajevo
jap, godinu nam daj za avalanchahakazvaka wrote:daj ti nama godinu i modeliceman ze wrote:Na jednom mjestu imam neku ponudu za Avalancha, ne znam ni model ni godinu, nesto mu treba od servisa uraditi, za neku povoljniju cijenu od novog Outposta, ali nekako ipak vjerujem samo u novo....
P.S Sarajevo
ako je sta novije...
- citroen
#1686 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Ako hoces novo,za neku normalnu cifru a da je kvalitetno biciklo,pretpostavljam za rekreaciju pogledaj UNIS bicikla,na malti tamo kod General servisa(gorenje) ili u merkuru(stup).imas od 280 KM pa do nekih skupljih bajkova,cije su cifre velike ali opet jeftinije od recimo nekih GT modela,capriolo itdJa sam prosle godine uzeo biciklo Cross Paralax,to je bugarska kompanija sa kojom Unis saradjuje i prodaje njihova bickla ovdje kao i svoja koja su identicna Cross biciklima,samo se razlikuju po naljepnicama i imenima bajkova..Da skratim,za 460KM uzeo sam sebi Cross Paralax koji odlicno sluzi evo godinu,sa kvalitetnim komponentama od shimana(pogon) i promaxa(kocnice) izabrao sam ga prije GT agressora koji je tad bio skuplji za nekih 50KM od ovog crossa,koji je dosta bolji bicikl kad se gleda oprema i ram..evo kako izgleda i njegova oprema..iceman ze wrote:Na jednom mjestu imam neku ponudu za Avalancha, ne znam ni model ni godinu, nesto mu treba od servisa uraditi, za neku povoljniju cijenu od novog Outposta, ali nekako ipak vjerujem samo u novo....
P.S Sarajevo

Parallax
*
Frame: Alloy hardtail, Hydrotubing, integrated H/T, disc tabs 26*430 / 485 / 530 mm
*
Fork: HL EGO-570 adjustable, magnesium body w/ alloy crown, travel 80 mm
*
Gears: 24 speed Shimano Acera M340 / ST-EF60-8
*
Brakes: Front disc brake Promax DSK-400, Rear Alloy V-brake Promax TX115C
*
Wheels: Crosser X-ALT, alloy, double wall, profile X2, 36 black spokes
- Joey Tribbiani
#1687 Re: Biciklom kroz Sarajevo
kad sam ja uzeo bajk, nocu pred prvu vecu turu nisam mogao zaspat, kasno leg'o i vrtio se jos sat vremena ko malo dijeteiceman ze wrote:Kupljen nov GT Avalanche 3,0 jos sam po dojmovima, vozim citav dan, ipak sam se odlucio malo jos protegnuti, jer u ovaj sam se odmah zaljubio na prvi pogled......Sutra ako Bog da odoh citav grad obici i navece se vratiti, a u ponedjeljak na posao sa njim......
sad ces vidjeti da ima jos milion džidža koje "moras" imati pa ces svako malo nesto uzimat. Kaciga, stalak za bocu, boca, torbica ispod sjedista, ruksak, rukavice, alat...garant ti ni nece bit zao davat lovu jer je biciklo prava zaraza
- madtv
#1688 Re: Biciklom kroz Sarajevo
potpisujem...Joey Tribbiani wrote:kad sam ja uzeo bajk, nocu pred prvu vecu turu nisam mogao zaspat, kasno leg'o i vrtio se jos sat vremena ko malo dijeteiceman ze wrote:Kupljen nov GT Avalanche 3,0 jos sam po dojmovima, vozim citav dan, ipak sam se odlucio malo jos protegnuti, jer u ovaj sam se odmah zaljubio na prvi pogled......Sutra ako Bog da odoh citav grad obici i navece se vratiti, a u ponedjeljak na posao sa njim......
Haka z. ima jos kandidata medju mojom rajom.......![]()
sad ces vidjeti da ima jos milion džidža koje "moras" imati pa ces svako malo nesto uzimat. Kaciga, stalak za bocu, boca, torbica ispod sjedista, ruksak, rukavice, alat...garant ti ni nece bit zao davat lovu jer je biciklo prava zaraza
- kurty
#1689 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Joey Tribbiani wrote:kad sam ja uzeo bajk, nocu pred prvu vecu turu nisam mogao zaspat, kasno leg'o i vrtio se jos sat vremena ko malo dijeteiceman ze wrote:Kupljen nov GT Avalanche 3,0 jos sam po dojmovima, vozim citav dan, ipak sam se odlucio malo jos protegnuti, jer u ovaj sam se odmah zaljubio na prvi pogled......Sutra ako Bog da odoh citav grad obici i navece se vratiti, a u ponedjeljak na posao sa njim......
Haka z. ima jos kandidata medju mojom rajom.......![]()
Cestitke...
eh sad da se nadovezem... Sad nastaju takodje problemcici slatki, oko toga sta trebas kupiti...
Prvo i obavezno kaciga... I zbog sebe, a i zbog zakona... onda pokusaj sebi napraviti spisak sta ti sve treb, pa onda poredaj po prioritetima...
kaki crni prioriteti...evo sad kontam, sta je poslije kacige najvaznije... sto i ja mogu srat kad sam gladan
- iceman ze
#1690 Re: Biciklom kroz Sarajevo
srecom od starog bajka sam imao lampu i zvonce.....
nije neka imovina, ali su se vec veceras pokazali na djelu......
Imam taj neki nulti servis, a za to moram mjeriti kilometrazu, pa onda nemam ga na sto nasloniti, sve hoce da padne na stranu, onda veceras kad sam se vracao, trazio sam trafiku da se vode napijem, ........znaci boca i stalak....
haman sam i zuljeve nabio na rukama, a uz to i neko sjediste gelirano i rukavice naravno......
Ocekujem povoljno vrijeme da i na posao sa njim idem..........

Uploaded with ImageShack.us

-
Eborg
#1691 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Gdje voziš, u Zenici ili Sarajevu?
- iceman ze
#1692 Re: Biciklom kroz Sarajevo
U Sarajevu sam vec duze vrijeme, ali najdalje sam isao do Pazarica, uglavnom do V.Bosne i popnem se na Darivu......nisam jos neki hard bajker..... 
Ima li nekih dobrih tura u Zenici, kako je na Smetovima, malo mi previse brda, nisam bas jos u top formi.....
Ima li nekih dobrih tura u Zenici, kako je na Smetovima, malo mi previse brda, nisam bas jos u top formi.....
- kurty
#1693 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Eh sad ozbiljno... Realno govoreci potrebno je:
- brzinomjer... dobar mozes naci za 50km... (ja sam svoj platio 9KM u OBI-u i beton mi je)
- "stalak" i boca... moje komplem me u CC kostao 17KM
- alat (ja sam svoj u Zenici u Djananovicu, u Tifaniju (usla hanuma da gleda neke potkosulje, a ja nadjem alat) platio 11KM
- rezervna guma 5KM
- recimo jedna "karika" lanca nije viska i ona je cca 10KM
- pumpa... ja je platio 13KM u Ferhadiji
- Svjetlo, naprijed i nazad, moj komplet me kostao oko 22KM...i jos jedno sam naprijed kupio 20kuna platio
- rukavice cca. 15KM
- kombinezon (ono skupa da je ) 60KM
- Jakna - (necu o njoj jer imam neki suskavac, koji je dobar samo za vjetra, ali se osafunjam zivotom i nije primarno biciklisticka)...cijena je drama
- sad dolaze na red duge hlace...dres dugi rukava... dres kratki rukava...
- ruskas... imas ih predobri u CC i mozes za 100km naci da je beton...
Mislim da je to to za neki pocetak, ako ce se vozati iole zahtjevnije brdske ture... Naravno ima tu jos masa "pomagala", ovog onog...ali sve je u dubini djepa iz kojeg se placa...
A @iceman...sto se sjedista tice... na njega ce se guza
navici...ako bas imas problema, kupis gel za sic...samo ga navuces...on je oko 15markica...
i sretno sa pedalanjem gdje god isao
- brzinomjer... dobar mozes naci za 50km... (ja sam svoj platio 9KM u OBI-u i beton mi je)
- alat (ja sam svoj u Zenici u Djananovicu, u Tifaniju (usla hanuma da gleda neke potkosulje, a ja nadjem alat) platio 11KM
- rezervna guma 5KM
- Svjetlo, naprijed i nazad, moj komplet me kostao oko 22KM...i jos jedno sam naprijed kupio 20kuna platio
- rukavice cca. 15KM
- Jakna - (necu o njoj jer imam neki suskavac, koji je dobar samo za vjetra, ali se osafunjam zivotom i nije primarno biciklisticka)...cijena je drama
- sad dolaze na red duge hlace...dres dugi rukava... dres kratki rukava...
Mislim da je to to za neki pocetak, ako ce se vozati iole zahtjevnije brdske ture... Naravno ima tu jos masa "pomagala", ovog onog...ali sve je u dubini djepa iz kojeg se placa...
A @iceman...sto se sjedista tice... na njega ce se guza
- innovision
#1694 Re: Biciklom kroz Sarajevo
ako ti nije mrsko stavi jos slika da uzivam
i koliko je tezak
-
Eborg
#1695 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Pokušavao sam ići na Smetove ali mi je gotovo nemoguće izvući.iceman ze wrote:U Sarajevu sam vec duze vrijeme, ali najdalje sam isao do Pazarica, uglavnom do V.Bosne i popnem se na Darivu......nisam jos neki hard bajker.....
Išao sam prema Babinu par puta, kroz kanjon i sve to, nekih 20 km. Super je, spustiš se do rijeke, izvadiš iz ruksaka pite i kakav sok i ludilo.
Želja mi je pokušati doći do Vranduka, navodno ima neka stara napuštena cesta gore u brdima ali pojma nemam gdje.
- kurty
#1696 Re: Biciklom kroz Sarajevo
i ja nasao kupovati trojku 2008 godine, kad je u BiH disc verzija bila samo u crvenoj boji 
- iceman ze
#1697 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Znam za pricu da je covjek uzeo skuplji model, samo da bude plav, nesto je vezano za fudbal bilo....
Ja nekako volim crnu boju, sa nekim detaljima, kao sto je na ovom, OUTPOST je imao neke zute detalje, koje mi se i nisu bas pretjerano svidjale........sorry to je moj jos nivo, dakle estetika....nisam bas neki tech freak...... 
- kurty
#1698 Re: Biciklom kroz Sarajevo
ovaj na slici, je beton...iceman ze wrote:Znam za pricu da je covjek uzeo skuplji model, samo da bude plav, nesto je vezano za fudbal bilo....Ja nekako volim crnu boju, sa nekim detaljima, kao sto je na ovom, OUTPOST je imao neke zute detalje, koje mi se i nisu bas pretjerano svidjale........sorry to je moj jos nivo, dakle estetika....nisam bas neki tech freak......
cestitke jos jednom
- Joey Tribbiani
#1699 Re: Biciklom kroz Sarajevo
sa srecom, da te slusa fino
.
PS: ja sam nasao ciklokompjuter za 14KM u CC i slusa fino. Ima sve potrebno...jedino sto je displej bez svjetla
ćoram kad je mrak, ali to je manje vazno.
'vako - uz'o sam kacigu, rukavice, alat, promijenio sjediste+dobio presvalku sa gelom (znači prkno je osigurano čak i u najdužim dionicama), brzinomjer. Sad ide uh...svasta ali polako. Boca (ima termo 9KM u CC), pa onda torbica ispod sjedista...ne smijem dalje, sad bi otiso u garažu i pobjego negdje s "konjem".
Iceman-e evo ti jedan prijedlog za sutra (rekN'o si da vozas cijeli dan) http://www.mtb.ba/?p=69 predji most i piči
ma fakat čovjek ne zna sta bi prije uzeo. Ono ne moze se sve odjednom ali je, bar meni, u tome i sva ta draž. Ono, sklupljas neke stavrčice i sve zadovoljniji čovjek. Neko ce reci da je glupost, ali dosta toga ti fakat treba. Udjem u CC i razbolim sekurty wrote:Eh sad ozbiljno... Realno govoreci potrebno je:
- rezervna guma 5KM
- rukavice cca. 15KM
- sad dolaze na red duge hlace...dres dugi rukava... dres kratki rukava...![]()
![]()
![]()
A @iceman...sto se sjedista tice... na njega ce se guzanavici...ako bas imas problema, kupis gel za sic...samo ga navuces...on je oko 15markica...
PS: ja sam nasao ciklokompjuter za 14KM u CC i slusa fino. Ima sve potrebno...jedino sto je displej bez svjetla
'vako - uz'o sam kacigu, rukavice, alat, promijenio sjediste+dobio presvalku sa gelom (znači prkno je osigurano čak i u najdužim dionicama), brzinomjer. Sad ide uh...svasta ali polako. Boca (ima termo 9KM u CC), pa onda torbica ispod sjedista...ne smijem dalje, sad bi otiso u garažu i pobjego negdje s "konjem".
Iceman-e evo ti jedan prijedlog za sutra (rekN'o si da vozas cijeli dan) http://www.mtb.ba/?p=69 predji most i piči
- citroen
#1700 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Koliko je kostao ako nije neka tajnaiceman ze wrote:srecom od starog bajka sam imao lampu i zvonce.....nije neka imovina, ali su se vec veceras pokazali na djelu......
Imam taj neki nulti servis, a za to moram mjeriti kilometrazu, pa onda nemam ga na sto nasloniti, sve hoce da padne na stranu, onda veceras kad sam se vracao, trazio sam trafiku da se vode napijem, ........znaci boca i stalak....
haman sam i zuljeve nabio na rukama, a uz to i neko sjediste gelirano i rukavice naravno......
![]()