Garant mu tata nije uletio direktoru novceganjeta wrote:Šta je sa onim malim Harisom Duljevićem ( 1993 godiste ) sto je dosao iz Olimpika?
Jeli pod ugovorom kod vas ili ne, za vrijeme vaseg ljepotana mislim da je bio potpisao neki ugovor.
Prije par dana razgaovarao sam sa njegovim ocem i rece da mali treba u Žilinu,kaze da je Ibrakovic ispao pičić samo takav..reko nisam ni sumnjao
Kaze da je Amar htio da potpise sa Željom na 5 godina mali je talenat strasan.
N.K. Čelik Zenica
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Mobile_Disco
#1676 Re: N.K. Čelik Zenica
-
bosnovizija
#1677 Re: N.K. Čelik Zenica
Objavljeno 07.07.2011. u 14:23
Očekuju i pojačanja
Čelik će na pripremama u Srbiji odigrati tri utakmice
Nogometaši Čelika otputovali su u Srbiju na desetodnevne pripreme koje će realizirati na terenima Sportskog centra Palisad na Zlatiboru.
Trener Boris Gavran, pomoćnici Elvedin Beganović i Nijaz Hrustanović na Zlatibor su poveli 23 igrača.
Na put su krenuli dva golmana Adis Nurković i Amel Pjanić, i igrači Kenan Nemeljaković, Kenan Stupar, Mehmedalija Čović, Zoran Brković, Aladin Isaković, Armin Arnaut, Kenan Horić, Dario Purić, Jasmin Smriko, Haris Dilaver, Emir Jusić, Aldin Šišić, Adis Ćulov, Haris Hećo, Aleksandar Kikić, Haris Seferović, Sanel Alić, Selmir Mahmutović, Harun Huseinspahić i Emir Hadžić.
U ekspediciji Čelika nalaze se još Mirnes Husinagić, kao vođa puta, fizioterapeut Albin Mašić i ekonom Fuad Osmanlić.
Čelik na Zlatiboru ostaje deset dana i planirano je da odigra i tri prijateljske utakmice, još uvijek nisu poznati protivnici za utakmice 10. i 12. jula, dok će se sa skopskim Vardarom igrati 15. jula. Do prve pripremne utakmice na Zlatiboru ekipi će priključiti još jedno pojačanje, radi se o nogometašu na štoperskoj poziciji, a do kraja priprema najvjerovatnije i igrač u veznoj liniji.
Očekuju i pojačanja
Čelik će na pripremama u Srbiji odigrati tri utakmice
Nogometaši Čelika otputovali su u Srbiju na desetodnevne pripreme koje će realizirati na terenima Sportskog centra Palisad na Zlatiboru.
Trener Boris Gavran, pomoćnici Elvedin Beganović i Nijaz Hrustanović na Zlatibor su poveli 23 igrača.
Na put su krenuli dva golmana Adis Nurković i Amel Pjanić, i igrači Kenan Nemeljaković, Kenan Stupar, Mehmedalija Čović, Zoran Brković, Aladin Isaković, Armin Arnaut, Kenan Horić, Dario Purić, Jasmin Smriko, Haris Dilaver, Emir Jusić, Aldin Šišić, Adis Ćulov, Haris Hećo, Aleksandar Kikić, Haris Seferović, Sanel Alić, Selmir Mahmutović, Harun Huseinspahić i Emir Hadžić.
U ekspediciji Čelika nalaze se još Mirnes Husinagić, kao vođa puta, fizioterapeut Albin Mašić i ekonom Fuad Osmanlić.
Čelik na Zlatiboru ostaje deset dana i planirano je da odigra i tri prijateljske utakmice, još uvijek nisu poznati protivnici za utakmice 10. i 12. jula, dok će se sa skopskim Vardarom igrati 15. jula. Do prve pripremne utakmice na Zlatiboru ekipi će priključiti još jedno pojačanje, radi se o nogometašu na štoperskoj poziciji, a do kraja priprema najvjerovatnije i igrač u veznoj liniji.
- samo_ti
#1678 Re: N.K. Čelik Zenica
eborg, evo ti glavonja Rifko ( rekao si da ne znas ko je ) ...ovoj zuti, skroz desno

-
Eborg
#1679 Re: N.K. Čelik Zenica
Čim je ovako kajlu isukao i zauzeo John Marston stav sve mi je jasno! 
-
bosnovizija
#1680 Re: N.K. Čelik Zenica
Marković: Niko me iz Čelika nije zvao
Bbila je opcija povratka u Zenicu, ali niko mi se konkretno nije javio iz kluba kako bi se dogovorili
Piše: Dino Kurbegovic
07.07.2011 u 13:15 sati.
Prvak naše zemlje u nogometu, Borac iz Banja Luke polako pojačava svoje redove pred utakmice drugog pretkola Lige prvaka i predstojećem šampionatu Premijer lige BiH.
Banjalučani su u svoje redove doveli 26 godišnjeg stopera Bojana Markovića, bivšeg igrača Čelika, koji je posljednje dvije sezone igrao u Rusiji (Spatak Nalčik) i Grčkoj(Panserraikos). Ovaj odbrambeni igrač će biti veliko pojačanje za aktuelnog prvaka u narednoj sezoni, a za naš portal je istakao da je brzo pronašao zajedničku riječ sa čelnicima Borca:
„Moram da budem iskren, bila je opcija povratka u Čelik, ali niko mi se konkretno nije javio iz kluba kako bi se dogovorili. Iz Borca su me nazvali i brzo smo dogovorili dvogodišnju saradnju. Dolazim u redove aktuelnog prvaka i nadam se da ću izboriti status prvotimca. Konačno sam našao sredinu u kojoj ću se skrasiti neko vrijeme, jer mi je bilo dosta lutanja po inostranstvu, gdje nisam imao dobar status. Nadam se da ću svojim igrama zadovoljiti sve u klubu koji su bili i više nego korektni prema meni“, kazao je Marković.
Izvor: SC SportCentar,ba
Bbila je opcija povratka u Zenicu, ali niko mi se konkretno nije javio iz kluba kako bi se dogovorili
Piše: Dino Kurbegovic
07.07.2011 u 13:15 sati.
Prvak naše zemlje u nogometu, Borac iz Banja Luke polako pojačava svoje redove pred utakmice drugog pretkola Lige prvaka i predstojećem šampionatu Premijer lige BiH.
Banjalučani su u svoje redove doveli 26 godišnjeg stopera Bojana Markovića, bivšeg igrača Čelika, koji je posljednje dvije sezone igrao u Rusiji (Spatak Nalčik) i Grčkoj(Panserraikos). Ovaj odbrambeni igrač će biti veliko pojačanje za aktuelnog prvaka u narednoj sezoni, a za naš portal je istakao da je brzo pronašao zajedničku riječ sa čelnicima Borca:
„Moram da budem iskren, bila je opcija povratka u Čelik, ali niko mi se konkretno nije javio iz kluba kako bi se dogovorili. Iz Borca su me nazvali i brzo smo dogovorili dvogodišnju saradnju. Dolazim u redove aktuelnog prvaka i nadam se da ću izboriti status prvotimca. Konačno sam našao sredinu u kojoj ću se skrasiti neko vrijeme, jer mi je bilo dosta lutanja po inostranstvu, gdje nisam imao dobar status. Nadam se da ću svojim igrama zadovoljiti sve u klubu koji su bili i više nego korektni prema meni“, kazao je Marković.
Izvor: SC SportCentar,ba
- samo_ti
#1681 Re: N.K. Čelik Zenica
De ziv bio ne stavljaj vise te clanke sa drugih portala....citamo mi i to, nismo mutavi
... samo cinis temu nepreglednom, gubi se ona nit, cari komentarisanja
lp
- Partijaner
#1682 Re: N.K. Čelik Zenica
Dobra ekipa, mogli bi na titulu jurisat. 
- nellington
#1683 Re: N.K. Čelik Zenica
Prvo mjesto je objektivan cilj.Partijaner wrote:Dobra ekipa, mogli bi na titulu jurisat.
Ali na turniru Galib Mujičić.
- Partijaner
#1684 Re: N.K. Čelik Zenica
Na turnir sam i mislionellington wrote:Prvo mjesto je objektivan cilj.Partijaner wrote:Dobra ekipa, mogli bi na titulu jurisat.
- Gandalf
#1685 Re: N.K. Čelik Zenica
nellington wrote:Prvo mjesto je objektivan cilj.Partijaner wrote:Dobra ekipa, mogli bi na titulu jurisat.
U finalu će ih Vitez oderat, tako da je i drugo mjesto PLANINA za ovu "ekipu"
- Gandalf
#1686 Re: N.K. Čelik Zenica
Od svih tih "perspektivnih" igrača, jedino nešto očekujem od tog malog Seferovića iz Bugojna, te Mahmutovića - možda za nijansu budu bolji Šišić i Horić - u svakom slučaju "srednji vijek" na Bilinom Polju se nastavlja a kraj mu se ne nazire.
-
Mobile_Disco
#1687 Re: N.K. Čelik Zenica
Mozda nam ekipa nece zauzimati neko znacajnije mjesto na tabeli, al oni definitivno hoce zauzimati dobra mjesta po zenickim kafanama i rubrikama modnih macaka 
-
Eborg
#1688 Re: N.K. Čelik Zenica
Sva ova "zenička djeca" su u suštini "odabrana djeca", ne nužno i najbolja. Ima tu par izuzetaka poput Huseinspahića koji je na papiru bio dobar kao najbolji strijelac, vidjet ćemo kakav će se pokazati na "pravom" terenu.
- dinty2
#1689 Re: N.K. Čelik Zenica
ako nisi znao...ovo je danasnja dubioza kolektiv( spoj gluhog doba i srajevskih ornamenata koji su svirali sa adijem lukovcem)Plavih_11 wrote:Ove momke sam znao prije nego sto su snimili ovu pjesmu. Pjevacica je, koliko se sjecam, sestra jednog od clanova grupe. Poceli su tako sto su po mahali (ulica Armije BiH, nekadasnja JNA) pjevali. Jedan je ustima imitirao glasove muzike (ono cup cup ...Bubalo1 wrote:Ajd ovako .. Posto nisu vrijedni price .. Sjecate li se ovoga ?![]()
![]()
) a drugi je pjevao. Dobri su momci bili.
ta dva ...momka su adis i almir...adisova sestra adisa(isto pjevala u dubiozi,,,sad ne pjeva) i treci je bio jod jedan momak zvani hajduk.
- dinty2
#1690 Re: N.K. Čelik Zenica
rifko je ovaj sjedi lik krajnje desno na slici pored ovog autobusa...i to je otac od stupara...
znam ko je coek...i kad vidis njega tu...sve je apslutno jasno..
robijaši su najgluplja navijačka skupina u bih,,,celik masina zua pranje para i leglo kriminala,,,,
Jebem te čelik ,,kad si takav... i tebe i tvoje glupe navijace..
znam ko je coek...i kad vidis njega tu...sve je apslutno jasno..
robijaši su najgluplja navijačka skupina u bih,,,celik masina zua pranje para i leglo kriminala,,,,
Jebem te čelik ,,kad si takav... i tebe i tvoje glupe navijace..
-
Eborg
#1691 Re: N.K. Čelik Zenica
Robijaši su samo uži krug navijača, svako kome je stalo do Čelika u Zenici i van nje je toliko ubijen u pojam da je to u najmanju ruku žalosno. Imao sam priliku razgovarati sa nekoliko prijeratnih funkcionera u klubu i mahom je većina odustala 1996. i 1997. dolaskom Šekija i kompanije, većini se ogadilo da nikada više nisu ni otišli na utakmicu.
Nešto baš kontam, koliko je aktivnih klubova u Zenici sada pored Čelika?
FK Rudar Zenica - kantonalna liga
NK Nemila - kantonalna liga
FK Borac Tetovo - navodno igra u kantonalnoj ligi od ove sezone 2011/2012
Šta je sa NK Čelik 1945 (B ekipa Čelika)? Nakon što su osvojili kantonalnu ligu te igrali u Drugoj ligi Federacije - Centar ispali su nazad u kantonalnu ligu. U sezonama 2008/2009 i 2009/2010 su se takmičili u kantonalnoj ligi opet no ništa ne vidim za ovu proteklu sezonu, takmiče li se igdje?
Šta je sa NK Čelik 1945 (B ekipa Čelika)? Nakon što su osvojili kantonalnu ligu te igrali u Drugoj ligi Federacije - Centar ispali su nazad u kantonalnu ligu. U sezonama 2008/2009 i 2009/2010 su se takmičili u kantonalnoj ligi opet no ništa ne vidim za ovu proteklu sezonu, takmiče li se igdje?
- sadmire
#1692 Re: N.K. Čelik Zenica
Mislim da su se rasformirali, zato sto nekome u Celiku ponovo nije bilo u interesu da stvaraju vlastite igrace i da im omogucavaju da u svom gradu, pred nosom uprave i strucnog staba skupljaju iskustvo. Koji su to idioti, to je bila dobra prilika i da se povrijedjeni igraci nakon opravka polako naviknu na utakmice, ali ne, bolje dovesti nekog bezveznjakovica sa strane i potrositi koliko je potrebno za finansiranje jedne polusezone.Eborg wrote:Robijaši su samo uži krug navijača, svako kome je stalo do Čelika u Zenici i van nje je toliko ubijen u pojam da je to u najmanju ruku žalosno. Imao sam priliku razgovarati sa nekoliko prijeratnih funkcionera u klubu i mahom je većina odustala 1996. i 1997. dolaskom Šekija i kompanije, većini se ogadilo da nikada više nisu ni otišli na utakmicu.
Prosto covjek ne moze vjerovati da u Zenici nema niko sposoban da klub izvuce iz zivog blata u kome se vec godinama nalazi!?
A zalosno je i da na opcini Zenica egzistira samo tako mali broj klubova. U opstini od 140.000 stanovnika!!! Pa jedna Gradiska i Modrica imaju opstinske i medjuopstinske lige, Brcko ditrikt sa svojih 60.000 stanovnika cak dvije lige.
Umjesto da skoro svako selo u okolini ili cak svako vece naselje u gradu ima svoju ekipu, spala prica na tri slova!?
To je za plakati, sta drugo reci!?
-
Eborg
#1693 Re: N.K. Čelik Zenica
Ne znam egzistiraju li još FK Željezničar Zenica te FK Ljiljan.
Baš sam razočaran ako je Čelik 1945 rasformiran, to je bila sjajna ideja i nije baš toliko finansija odvlačila jer su mahom igrali bivši/sadašnji juniori i rezerve.
A i općinska liga bi bila interesantna, FK Republika Crkvice vs. FK Babino.
Baš sam razočaran ako je Čelik 1945 rasformiran, to je bila sjajna ideja i nije baš toliko finansija odvlačila jer su mahom igrali bivši/sadašnji juniori i rezerve.
- sadmire
#1694 Re: N.K. Čelik Zenica
Za Zeljeznicar znam pouzdano da vise ne postoji, tad u to vrijeme Zeljeznice FBiH, koje su bile sponzor i takoreci osnivac i vlasnik kluba nisu bas financijski dobro stojale pa su odustale od kluba.Eborg wrote:Ne znam egzistiraju li još FK Željezničar Zenica te FK Ljiljan.![]()
A i ja sam misljenja da bi takva liga bila interesantna, u Njemackoj, recimo, u gradovima velicine Zenice sa okolnim selima postoji i do 50 klubova, dakle potencijala za vise rangova takmicenja.
Kad malo razmislim, stvarno bi se moglo dosta klubova oformiti, samo da je financijska situacija bolja i da to ima ko voditi i organizirati. Pa samo Babinski sliv bi mogao svoje malo prvenstvo organizirati!
Pa Stranjani i taj kraj Janjici, Lasva, pa gore uz M17 sve do Topcic Polja, pa tamo Orahovica, pa gore prema Bistricaku i Sericima, pa svako naselje u Zenici, ukljucujuci i prigradska, bilo bi kao u Engleskoj, subotom ides na Premijer ligu a nedeljom gledas svoj lokalni tim. Ili vise njih!
Koliko bi samo derbija bilo!?
-
Eborg
#1695 Re: N.K. Čelik Zenica
Ma dobro, nema se baš infrastrukture, sve utakmice bi se morale igrati na A i B terenima Kamberovića polja. Koliko znam nema nijedan stadion van Zenice, jedino Nemila i Tetovo. Do Kaknja i Viteza haman ništa.
- samo_ti
#1696 Re: N.K. Čelik Zenica
Allaselamet, samo nam treba jos 10 klubova i neka nasa liga...e jesmo sposobni a i finansijski potkovani to gurati i finansirati...ne moze se ovaj jedan jado izgurati a da se nesto ucini sa ostalim` ...ohladite, idite na bazen, spavajte ili sta vec 
-
Eborg
#1697 Re: N.K. Čelik Zenica
Ovo su ŠBB-KBB kombinacije i mogu samo da doprinesu razvoju fudbala. Kako smo krenuli, prije će Rudar postati neki faktor nego Čelik koliko je upropašten.
- samo_ti
#1698 Re: N.K. Čelik Zenica
jasta ce ... kada bi i Rudar malo krenuo, mislis da se i u njega ne bi uvalili ovi sto su Celikom prodefilovali zadnjih 15 godina ? A nece ni on krenuti nigdje, momci svi sto igraju, treniraju, ne dobijaju ni marke ... sve je to kurslus ziviEborg wrote:Ovo su ŠBB-KBB kombinacije i mogu samo da doprinesu razvoju fudbala. Kako smo krenuli, prije će Rudar postati neki faktor nego Čelik koliko je upropašten.
i kada vec spominjete, Zenicu, velicinu i sve to, pa nama je potreban jedan jak i stabilan Premijerligas i jedna ekipa gdje bi se ovi ostali pokusavali izboriti za mjesto i dokazati ( npr. Rudar ) i to je to ... dosta
a sto se tice 45-ice , ona je ugasena ...a bila je osnovana samo da ima "otvoren" racun na koji bi se mogla prikupljati razna sredstva za Celik ....nakon malverzacija i dugova, i ona je ugasena
-
Eborg
#1699 Re: N.K. Čelik Zenica
Idealno bi bilo Čelik u Premijer ligi, 1945-ica u Prvoj ili Drugoj ligi FBiH. Ovi ostali ionako nisu nikakva konkurencija niti odvlače neke velike pare tako da je svejedno koliko ih je, ili 2 ili 22 kluba. Možda kada bi Rudar dogurao do Prve lige FBiH pa da se im se daju igrači koji su ni tamo ni ovamo mada njih svakako niko ni ne prati.
A ovo o općinskoj ligi bi više bilo rekreativno, ionako bi to igrali amateri. Pa da i mi forumaši napravimo FK Sarajevo-X Zenica.
A ovo o općinskoj ligi bi više bilo rekreativno, ionako bi to igrali amateri. Pa da i mi forumaši napravimo FK Sarajevo-X Zenica.
- sadmire
#1700 Re: N.K. Čelik Zenica
mi bismo sigurno koju i u gostima pobijedili!? I to ne samo na pripremama!