BH fudbalski/nogometni talenti
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
zlajapravaraja
#1676 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
A fakat ljudi, i mene Said podsjeca na Papeta.
- luckylaka
#1677 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Mene vise PAPE podsjeca na Saidazlajapravaraja wrote:A fakat ljudi, i mene Said podsjeca na Papeta.
-
zlajapravaraja
#1678 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Ma isto ti to dodjeluckylaka wrote:Mene vise PAPE podsjeca na Saidazlajapravaraja wrote:A fakat ljudi, i mene Said podsjeca na Papeta.
EDIT: Ili mislis na onog trola?
- luckylaka
#1679 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Ma jbga ne znam kako izgleda a ova dva su mi slicni PAPE u 60-im i Said u 20-imzlajapravaraja wrote:Ma isto ti to dodjeluckylaka wrote:Mene vise PAPE podsjeca na Saidazlajapravaraja wrote:A fakat ljudi, i mene Said podsjeca na Papeta.
EDIT: Ili mislis na onog trola?
- Edin H.
#1680 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Eki luckyja sto izvrijedja Papeta 
- jeza u ledja
#1681 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Safet Susic ima jos do 60-ih. 
- luckylaka
#1682 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Pa nema jos 20 do 60-ih*****Born: April 13, 1955 (age 57), Zavidovićijeza u ledja wrote:Safet Susic ima jos do 60-ih.
- luckylaka
#1683 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Boze sacuvajEdin H. wrote:Eki luckyja sto izvrijedja Papeta
- Edin H.
#1684 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
I ja sam mislio da si to mislioluckylaka wrote:Boze sacuvajEdin H. wrote:Eki luckyja sto izvrijedja Papeta(kontao sam kako su slicni jedan drugom po bojlerima sto ih nosaju,cak mi PAPE elegantnije izgleda
)
- luckylaka
#1685 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Mislio ti ne mislio ja sam tako mislioEdin H. wrote:I ja sam mislio da si to mislioluckylaka wrote:Boze sacuvajEdin H. wrote:Eki luckyja sto izvrijedja Papeta(kontao sam kako su slicni jedan drugom po bojlerima sto ih nosaju,cak mi PAPE elegantnije izgleda
)
- respo
#1686 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
je li brat odigrao za svicarce i jednu utakmicu?todd_smith wrote:tako je i brat pjevao
- luckylaka
#1687 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Jeste 240 sekundirespo wrote:je li brat odigrao za svicarce i jednu utakmicu?todd_smith wrote:tako je i brat pjevao
- MOSALJOZE
#1688 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
nadamo seluckylaka wrote:Jeste 240 sekundirespo wrote:je li brat odigrao za svicarce i jednu utakmicu?todd_smith wrote:tako je i brat pjevaoprijateljske i mislim da nece vise ni sekunde
- denimb
#1689 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Kolašinac, Halilović, Seferović i Hajrović se oglušili na poziv Saveza!
Sead Kolašniac, Haris Seferović, Sead Hajrović i Alen Halilović neće biti gosti Fudbalskog saveza BiH tokom okupljanja naše reprezentacije u Ljubljani povodom prijateljske utakmice protiv Slovenije 6. februara.
Naime, igrači koji su pozvani od administracije Saveza nisu do predviđenog roka,15. januara, potvrdili svoj dolazak, te su tako otvoreno pokazali nezainteresovanost za upoznavanje i druženje sa čelnicima krovne kuće bh. fudbala, kao i članovima naše "A" selekcije tokom okupljanja u glavnom gradu Slovenije.
Inače, selektor Safet Sušić koji će početkom naredne sedmice objaviti spisak pozvanih igrača za meč protiv Slovenije, nije sa oduševljenjem dočekao pozivanje pomenutih igrača obzirom da sa njim niko nije vršio konsultacije vezano za taj potez administracije NFSBIH, a legendarni Pape najavljuje kako će tražiti objašnjenje po svom dolasku u Sarajevu, koji je planiran do kraja tekuće sedmice.
Obzirom da je generalni sekretar NFSBIH Jasmin Baković u više navrata isticao kako Savez ne želi na svoju ruku pokretati proceduru promjene sportskog državljanstva pojedinih fudbalera sve dok selektori ne pokažu interes za njih, kako se na taj način ne bi vršio pritisak na selektore i stvarala situacija i atmosfera u kojoj čelnici krovne kuće bh. fudbala nameću pojedine igrače, sigurni smo da u pozivu koji je upućen Haliloviću, Seferoviću, Hajroviću i Kolašincu nije bilo ni najmanje loše namjere, no svakako se slažemo da je poziv trebao biti usklađen sa Sušićevim aktivnostima i planovima.
Da se u NFSBIH uistinu brine o mladim naraštajima najbolje pokazuje organizacija kampa u Međugorju koji trenutno okuplja najtalentovanije mlade fudbalere do 19 godina starosti, ali i niz aktivnosti koje NFSBIH realizira i planira realizirati u narednom periodu kako bi se okupio što veći broj mladih i kvalitetnih fudbalera u i oko naših fudbalskih selekcija.
Evidentan je i problem nedostatka adekvatnih uslova za razvoj mladih fudbalera u BiH, prvenstveno kroz manjak infrastrukturnih sadržaja, pa je urgentno potrebno pozabaviti se stvaranjem istih kako bi se omogućilo odgajanje najkvalitetnijih mladih fudbalera unutar granica Bosne i Hercegovine, jer ponašanje pojedinih predstavnika novih generacija bh. fudbalera iz Europe i svijeta nam pokazuju da je upitno do kada ćemo moći računati na proizvode fudbalskih škola Njemačke, Švedske, Amerike, Kanade, Hrvatske...
- Muhamed Đakmić
#1690 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Debili i usklađenost 
- fekir
#1691 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Kažu da ih klubovi nisu dužni pustiti pošto nije zvaničan poziv ,treba provjeriti da li su uopće mogli doći,a ne odmah ih prekrižiti.denimb wrote:Kolašinac, Halilović, Seferović i Hajrović se oglušili na poziv Saveza!
Evidentan je i problem nedostatka adekvatnih uslova za razvoj mladih fudbalera u BiH, prvenstveno kroz manjak infrastrukturnih sadržaja, pa je urgentno potrebno pozabaviti se stvaranjem istih kako bi se omogućilo odgajanje najkvalitetnijih mladih fudbalera unutar granica Bosne i Hercegovine, jer ponašanje pojedinih predstavnika novih generacija bh. fudbalera iz Europe i svijeta nam pokazuju da je upitno do kada ćemo moći računati na proizvode fudbalskih škola Njemačke, Švedske, Amerike, Kanade, Hrvatske...
- MOSALJOZE
#1692 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Sead Kolašniac, Haris Seferović, Sead Hajrović i Alen Halilović neće biti gosti Fudbalskog saveza BiH tokom okupljanja naše reprezentacije u Ljubljani povodom prijateljske utakmice protiv Slovenije 6. februara.
Naime, igrači koji su pozvani od administracije Saveza nisu do predviđenog roka,15. januara, potvrdili svoj dolazak, te su tako otvoreno pokazali nezainteresovanost za upoznavanje i druženje sa čelnicima krovne kuće bh. fudbala, kao i članovima naše "A" selekcije tokom okupljanja u glavnom gradu Slovenije.
Inače, selektor Safet Sušić koji će početkom naredne sedmice objaviti spisak pozvanih igrača za meč protiv Slovenije, nije sa oduševljenjem dočekao pozivanje pomenutih igrača obzirom da sa njim niko nije vršio konsultacije vezano za taj potez administracije NFSBIH, a legendarni Pape najavljuje kako će tražiti objašnjenje po svom dolasku u Sarajevu, koji je planiran do kraja tekuće sedmice.
Obzirom da je generalni sekretar NFSBIH Jasmin Baković u više navrata isticao kako Savez ne želi na svoju ruku pokretati proceduru promjene sportskog državljanstva pojedinih fudbalera sve dok selektori ne pokažu interes za njih, kako se na taj način ne bi vršio pritisak na selektore i stvarala situacija i atmosfera u kojoj čelnici krovne kuće bh. fudbala nameću pojedine igrače, sigurni smo da u pozivu koji je upućen Haliloviću, Seferoviću, Hajroviću i Kolašincu nije bilo ni najmanje loše namjere, no svakako se slažemo da je poziv trebao biti usklađen sa Sušićevim aktivnostima i planovima.
Da se u NFSBIH uistinu brine o mladim naraštajima najbolje pokazuje organizacija kampa u Međugorju koji trenutno okuplja najtalentovanije mlade fudbalere do 19 godina starosti, ali i niz aktivnosti koje NFSBIH realizira i planira realizirati u narednom periodu kako bi se okupio što veći broj mladih i kvalitetnih fudbalera u i oko naših fudbalskih selekcija.
-
nihoniho
#1693 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Selektor i muljatori , u i oko saveza, uz pomoc kvazimedija, i dalje rade na tjeranju dijasporskih talenata. Uskoro cemo u reprezentaciji imati igrace samo sa menadzerskim i familijarnim vezama. To i treba ..
-
MightyMatch
#1694 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Ko je otjerao onog tvog I.Ajrovica Svajcarca kojeg si branio i velicao do neki dan.nihoniho wrote:Selektor i muljatori , u i oko saveza, uz pomoc kvazimedija, i dalje rade na tjeranju dijasporskih talenata. Uskoro cemo u reprezentaciji imati igrace samo sa menadzerskim i familijarnim vezama. To i treba ..
Pa ti gori od onog @BHF Manijaka
- denimb
- BHF_Manijak
#1696 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Lijevi vezni.
- denimb
#1697 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Eh to, to...takvih nam treba 
-
Korisničkoime
#1698 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Mislio si na centralne veznedenimb wrote:Eh to, to...takvih nam treba
- thekupus
#1699 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Nadarevic iz Varesea predje u Genovu, a Reuf Durakovic je dosao na posudbu u Varese.. aBd uskoro i Reuf u Serie A
- respo
#1700 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
mogli bi mi otkupiti taj varese kao odskocna daska bosanaca za seriu a