BH fudbalski/nogometni talenti

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
zlajapravaraja

#1676 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by zlajapravaraja »

A fakat ljudi, i mene Said podsjeca na Papeta.
luckylaka

#1677 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by luckylaka »

zlajapravaraja wrote:A fakat ljudi, i mene Said podsjeca na Papeta.
Mene vise PAPE podsjeca na Saida :D
zlajapravaraja

#1678 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by zlajapravaraja »

luckylaka wrote:
Ma isto ti to dodje :D

EDIT: Ili mislis na onog trola? :lol:
luckylaka

#1679 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by luckylaka »

zlajapravaraja wrote:
luckylaka wrote:
Ma isto ti to dodje :D

EDIT: Ili mislis na onog trola? :lol:
Ma jbga ne znam kako izgleda a ova dva su mi slicni PAPE u 60-im i Said u 20-im :-D
Edin H.

#1680 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Edin H. »

Eki luckyja sto izvrijedja Papeta :shock:
jeza u ledja

#1681 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by jeza u ledja »

Safet Susic ima jos do 60-ih. :oops:
luckylaka

#1682 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by luckylaka »

jeza u ledja wrote:Safet Susic ima jos do 60-ih. :oops:
Pa nema jos 20 do 60-ih*****Born: April 13, 1955 (age 57), Zavidovići :-D
luckylaka

#1683 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by luckylaka »

Edin H. wrote:Eki luckyja sto izvrijedja Papeta :shock:
Boze sacuvaj :-D (kontao sam kako su slicni jedan drugom po bojlerima sto ih nosaju,cak mi PAPE elegantnije izgleda :D )
Edin H.

#1684 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Edin H. »

luckylaka wrote:
Boze sacuvaj :-D (kontao sam kako su slicni jedan drugom po bojlerima sto ih nosaju,cak mi PAPE elegantnije izgleda :D )
I ja sam mislio da si to mislio :oops:
luckylaka

#1685 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by luckylaka »

Edin H. wrote:
luckylaka wrote:
I ja sam mislio da si to mislio :oops:
Mislio ti ne mislio ja sam tako mislio :oops:
respo

#1686 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by respo »

todd_smith wrote:tako je i brat pjevao :lol:
je li brat odigrao za svicarce i jednu utakmicu?
luckylaka

#1687 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by luckylaka »

respo wrote:
Jeste 240 sekundi :D prijateljske i mislim da nece vise ni sekunde
MOSALJOZE

#1688 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by MOSALJOZE »

luckylaka wrote:
respo wrote:
Jeste 240 sekundi :D prijateljske i mislim da nece vise ni sekunde
nadamo se
denimb

#1689 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by denimb »

Kolašinac, Halilović, Seferović i Hajrović se oglušili na poziv Saveza!

Sead Kolašniac, Haris Seferović, Sead Hajrović i Alen Halilović neće biti gosti Fudbalskog saveza BiH tokom okupljanja naše reprezentacije u Ljubljani povodom prijateljske utakmice protiv Slovenije 6. februara.

Naime, igrači koji su pozvani od administracije Saveza nisu do predviđenog roka,15. januara, potvrdili svoj dolazak, te su tako otvoreno pokazali nezainteresovanost za upoznavanje i druženje sa čelnicima krovne kuće bh. fudbala, kao i članovima naše "A" selekcije tokom okupljanja u glavnom gradu Slovenije.

Inače, selektor Safet Sušić koji će početkom naredne sedmice objaviti spisak pozvanih igrača za meč protiv Slovenije, nije sa oduševljenjem dočekao pozivanje pomenutih igrača obzirom da sa njim niko nije vršio konsultacije vezano za taj potez administracije NFSBIH, a legendarni Pape najavljuje kako će tražiti objašnjenje po svom dolasku u Sarajevu, koji je planiran do kraja tekuće sedmice.

Obzirom da je generalni sekretar NFSBIH Jasmin Baković u više navrata isticao kako Savez ne želi na svoju ruku pokretati proceduru promjene sportskog državljanstva pojedinih fudbalera sve dok selektori ne pokažu interes za njih, kako se na taj način ne bi vršio pritisak na selektore i stvarala situacija i atmosfera u kojoj čelnici krovne kuće bh. fudbala nameću pojedine igrače, sigurni smo da u pozivu koji je upućen Haliloviću, Seferoviću, Hajroviću i Kolašincu nije bilo ni najmanje loše namjere, no svakako se slažemo da je poziv trebao biti usklađen sa Sušićevim aktivnostima i planovima.

Da se u NFSBIH uistinu brine o mladim naraštajima najbolje pokazuje organizacija kampa u Međugorju koji trenutno okuplja najtalentovanije mlade fudbalere do 19 godina starosti, ali i niz aktivnosti koje NFSBIH realizira i planira realizirati u narednom periodu kako bi se okupio što veći broj mladih i kvalitetnih fudbalera u i oko naših fudbalskih selekcija.

Evidentan je i problem nedostatka adekvatnih uslova za razvoj mladih fudbalera u BiH, prvenstveno kroz manjak infrastrukturnih sadržaja, pa je urgentno potrebno pozabaviti se stvaranjem istih kako bi se omogućilo odgajanje najkvalitetnijih mladih fudbalera unutar granica Bosne i Hercegovine, jer ponašanje pojedinih predstavnika novih generacija bh. fudbalera iz Europe i svijeta nam pokazuju da je upitno do kada ćemo moći računati na proizvode fudbalskih škola Njemačke, Švedske, Amerike, Kanade, Hrvatske...
Muhamed Đakmić

#1690 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Muhamed Đakmić »

Debili i usklađenost :-)
fekir

#1691 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by fekir »

denimb wrote:
Kolašinac, Halilović, Seferović i Hajrović se oglušili na poziv Saveza!

Evidentan je i problem nedostatka adekvatnih uslova za razvoj mladih fudbalera u BiH, prvenstveno kroz manjak infrastrukturnih sadržaja, pa je urgentno potrebno pozabaviti se stvaranjem istih kako bi se omogućilo odgajanje najkvalitetnijih mladih fudbalera unutar granica Bosne i Hercegovine, jer ponašanje pojedinih predstavnika novih generacija bh. fudbalera iz Europe i svijeta nam pokazuju da je upitno do kada ćemo moći računati na proizvode fudbalskih škola Njemačke, Švedske, Amerike, Kanade, Hrvatske...
Kažu da ih klubovi nisu dužni pustiti pošto nije zvaničan poziv ,treba provjeriti da li su uopće mogli doći,a ne odmah ih prekrižiti.
MOSALJOZE

#1692 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by MOSALJOZE »

Sead Kolašniac, Haris Seferović, Sead Hajrović i Alen Halilović neće biti gosti Fudbalskog saveza BiH tokom okupljanja naše reprezentacije u Ljubljani povodom prijateljske utakmice protiv Slovenije 6. februara.

Naime, igrači koji su pozvani od administracije Saveza nisu do predviđenog roka,15. januara, potvrdili svoj dolazak, te su tako otvoreno pokazali nezainteresovanost za upoznavanje i druženje sa čelnicima krovne kuće bh. fudbala, kao i članovima naše "A" selekcije tokom okupljanja u glavnom gradu Slovenije.

Inače, selektor Safet Sušić koji će početkom naredne sedmice objaviti spisak pozvanih igrača za meč protiv Slovenije, nije sa oduševljenjem dočekao pozivanje pomenutih igrača obzirom da sa njim niko nije vršio konsultacije vezano za taj potez administracije NFSBIH, a legendarni Pape najavljuje kako će tražiti objašnjenje po svom dolasku u Sarajevu, koji je planiran do kraja tekuće sedmice.

Obzirom da je generalni sekretar NFSBIH Jasmin Baković u više navrata isticao kako Savez ne želi na svoju ruku pokretati proceduru promjene sportskog državljanstva pojedinih fudbalera sve dok selektori ne pokažu interes za njih, kako se na taj način ne bi vršio pritisak na selektore i stvarala situacija i atmosfera u kojoj čelnici krovne kuće bh. fudbala nameću pojedine igrače, sigurni smo da u pozivu koji je upućen Haliloviću, Seferoviću, Hajroviću i Kolašincu nije bilo ni najmanje loše namjere, no svakako se slažemo da je poziv trebao biti usklađen sa Sušićevim aktivnostima i planovima.

Da se u NFSBIH uistinu brine o mladim naraštajima najbolje pokazuje organizacija kampa u Međugorju koji trenutno okuplja najtalentovanije mlade fudbalere do 19 godina starosti, ali i niz aktivnosti koje NFSBIH realizira i planira realizirati u narednom periodu kako bi se okupio što veći broj mladih i kvalitetnih fudbalera u i oko naših fudbalskih selekcija.

nihoniho

#1693 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by nihoniho »

Selektor i muljatori , u i oko saveza, uz pomoc kvazimedija, i dalje rade na tjeranju dijasporskih talenata. Uskoro cemo u reprezentaciji imati igrace samo sa menadzerskim i familijarnim vezama. To i treba ..
MightyMatch

#1694 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by MightyMatch »

nihoniho wrote:Selektor i muljatori , u i oko saveza, uz pomoc kvazimedija, i dalje rade na tjeranju dijasporskih talenata. Uskoro cemo u reprezentaciji imati igrace samo sa menadzerskim i familijarnim vezama. To i treba ..
Ko je otjerao onog tvog I.Ajrovica Svajcarca kojeg si branio i velicao do neki dan.
Pa ti gori od onog @BHF Manijaka :-) :lol:
denimb

#1695 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by denimb »

http://www.klix.ba/sport/nogomet/nadare ... /130120080

Na kojoj poziciji igra ovaj Nadarevic ?
BHF_Manijak

#1696 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by BHF_Manijak »

Lijevi vezni.
denimb

#1697 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by denimb »

Eh to, to...takvih nam treba :D
Korisničkoime

#1698 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Korisničkoime »

denimb wrote:Eh to, to...takvih nam treba :D
Mislio si na centralne vezne :D .
thekupus

#1699 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by thekupus »

Nadarevic iz Varesea predje u Genovu, a Reuf Durakovic je dosao na posudbu u Varese.. aBd uskoro i Reuf u Serie A
respo

#1700 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by respo »

mogli bi mi otkupiti taj varese kao odskocna daska bosanaca za seriu a :D
Post Reply