Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Locked
Rasimovski

#1676 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Rasimovski »

PalaSa Marsa wrote:
nigdje.nikog wrote:
PalaSa Marsa wrote: Heheeheh ni ovdje nigdje veze..Evo jos jedan dokaz, kako "ljudi", koji su svjesni svojih (ne)djela, kako i na koji nacin pisu i obracaju se svojim sugovornicima...Ovo je ta jacina koju su oni citavo vrijeme "prezentirali" (rekla-kazala) i na kraju kad su sami skontali da fakat nisu u stanju da vode notmalan dijalog, dakle NORMALAN onda daju trecerazredne komentare tipa ovog topa iznad...Dakle veseoko_kukulamovic ili RAso...i drugi..
@PalaSa Marsa, dopusti da ti repliciram na nacin da me razumijes...odnosno heheeeh, kako ti to radis nama. Heheeehhh, ahhhhh, ohhhuh !

Dakle, kad bi dokaz heheeheh bio kako "ljudi", koji su svjesni svojih (ne)djela, kako i na koji nacin pisu i obracaju se svojim sugovornicima...ni ovdje nigdje veze... ali recimo da, ali ako, medjutim ta jacina koju su oni citavo vrijeme "prezentirali" (rekla-kazala)... i na kraju kad su sami skontali (samo pod uvjetom eventualno da neko...) fakat nisu u stanju da vode normalan dijalog, dakle NORMALAN...(heheeheh), onda daju trecerazredne komentare tipa ovog topa iznad...

I tako dalje, heheehehehahuhhihahhhooooh...

SKONTAL' ?
Pa evo ovako..Heheheeh ovo je smijeh, to znaci da se neko smije.. :D Smijeh je osnovna i jako zdrava pojava da kazem komunikacija...Dakle, ako tebi (vama) predstavlja problem sto se ja smijem, ja s'tim definitivno nemam nista ..Sto ce reci, nema se ovdje bas sta kontat'..Daj nemoj da ti ja pricam o nekim poglavljima, koja nemaju veze sa ovim Naslovom, dakle PIRAMIDE, jer fatam se u kostac sa ovim kosacima iz njihovih "dvorova" i odma podju lovit' u mutnom (fatat' se banalnih stvari, koje nemaju veze ni s'cim)..Dakle ako zelis da konstatujemo, razgovaramo o smijehu i sl.stvarima, Bujrum, daj predlog koji je naslov na ovom forumu najpogodniji, pa cemo eto pricat'...U suprotnom, ako je ovo bio neki izazov na dvoboj, od te price nema nista nigdje.nikog... :mrgreen:

A ovo ispod, ovaj "mijesani smijeh ili sta vec" ovo mi djeluje jako frustrirajuce, mada eto bicu krajnje fleksibilna, pa cu shvatit' da se i ti (vi) smijes(te) :D :D ...Hvala. :dance:

MA to se on bona boji da tebe ne hvataju grčevi. Nije jadan skontao da se ti u stvari smiješ.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1677 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by hrasno38 »

veseoko_kukulamovic wrote:
hrasno38 wrote:Koliko se ja sjecam ova tema je zapoceta davno davno prije par godina a ti si ovdje od 08.08.2008 sto mi opet govori da sam u pravu kada kazem da samo mijenjate nickove. Nestadose iznenada "stojdraga", "huston piramidiot","piramidos","marijindvorac","thyl","sljunko" itd itd ali eto ti novih nickova sa identicnim nacinom komunikacije. Nickove mozete mijenjati ali odaje vas rukopis:).
Aiiii, nemoj da te Stojdraga vidi u koje si ga društvo strpao! :lol:
Nego, Hrasno, znaš kako kažu u Visokom? "Gle, artifak! Zmijuga loma!" :lol:

Image
hahahaha pa kazem ja svima kako si ti simpatican i duhovit ali niko ne vjeruje. Ali nikako da ti uspije da mi odgovoris jednim konkretnim textom vec ti to moras iz nekoliko puta, dok savladas sve prepreke. Naravno copy-paste je uslo u krvne zile i to sad struji a i ne moras zamarati oba mala mozga. Ali sad ti je vrijeme za uzinu i popodnevni odmor jer to je potrebno posebno djeci koja kasne u razvoju. Nista se ti ne brini doci cu ja opet da te pilam. Ti si meni tako dobra inspiracija da nisi svjestan toga. Lijepo pajki i nemoj sanjati piramide jer mozes ne daj boze ruku dici na sebe u bunilu.
PalaSa Marsa

#1678 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by PalaSa Marsa »

Sad sam bila na Piramidi Stranica, po neki put... Ovih dana imam malo vise slobodnog vremena, tako da malo vise i intezivnije posjecujem Piramida Stranicu...I sve u svemu, svaki put iz nova i uvijek primjetim, urednost stranice, fino rasporedjene galerije, komentare, postove, snimke, i utiske judi koji su bili na Piramidi, i onih koji jednako i sad borave (rade) na Piramidi...Lijepo je vidjeti, kad ljudi imaju izmedju ostalog i sposobnost, da svojim postavljanjem Slika, kometara, snimaka, privuku paznju i da te stvarno navode, da podjes i ti da se toliko interesujes za njihov posao i da ti to prosto moze biti i Hobi, od kojeg mozes dosta i da naucis, sto je i nejveca svrha u svemu ovome...Svaka informacija, svaki detalj koji sam procitala o Piramidama Svijeta, pa tako i Piramide/da u Visokom, je stvarno dobar potez Semira, i mislim da svaki covjek moze cuti i nauciti novo, sto npr. nismo znali prije...Nije monotono, sto odprilike nose neke osobe (stranice) sa sobom, nego naprotiv, nevjerovatno, kako je Semir i sl.njemu imaju tu sposobnost da stvarno privlace paznju nas obicnih ljudi... Rade i sute, sto je za svaku pohvalu, i opet i nakon svega, sta god bio "komentar" na njihov rad, svejedno oni znaju da rade pravu stvar, i ostaju hladni na tzv."komentare" sto je vrlo bitno u svemu tome... :thumbup: :bih:
veseoko_kukulamovic

#1679 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by veseoko_kukulamovic »

PalaSa Marsa wrote:Sad sam bila na Piramidi Stranica, po neki put... Ovih dana imam malo vise slobodnog vremena, tako da malo vise i intezivnije posjecujem Piramida Stranicu...I sve u svemu, svaki put iz nova i uvijek primjetim, urednost stranice, fino rasporedjene galerije, komentare, postove, snimke, i utiske judi koji su bili na Piramidi, i onih koji jednako i sad borave (rade) na Piramidi...Lijepo je vidjeti, kad ljudi imaju izmedju ostalog i sposobnost, da svojim postavljanjem Slika, kometara, snimaka, privuku paznju i da te stvarno navode, da podjes i ti da se toliko interesujes za njihov posao i da ti to prosto moze biti i Hobi, od kojeg mozes dosta i da naucis, sto je i nejveca svrha u svemu ovome...Svaka informacija, svaki detalj koji sam procitala o Piramidama Svijeta, pa tako i Piramide/da u Visokom, je stvarno dobar potez Semira, i mislim da svaki covjek moze cuti i nauciti novo, sto npr. nismo znali prije...Nije monotono, sto odprilike nose neke osobe (stranice) sa sobom, nego naprotiv, nevjerovatno, kako je Semir i sl.njemu imaju tu sposobnost da stvarno privlace paznju nas obicnih ljudi... Rade i sute, sto je za svaku pohvalu, i opet i nakon svega, sta god bio "komentar" na njihov rad, svejedno oni znaju da rade pravu stvar, i ostaju hladni na tzv."komentare" sto je vrlo bitno u svemu tome... :thumbup: :bih:
Sad sam skont'o što se Chupo onoliko dugo ne javlja.
Oženio se. :lol:
Rasimovski

#1680 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Rasimovski »

PalaSa Marsa wrote:Sad sam bila na Piramidi Stranica, po neki put... Ovih dana imam malo vise slobodnog vremena, tako da malo vise i intezivnije posjecujem Piramida Stranicu...I sve u svemu, svaki put iz nova i uvijek primjetim, urednost stranice, fino rasporedjene galerije, komentare, postove, snimke, i utiske judi koji su bili na Piramidi, i onih koji jednako i sad borave (rade) na Piramidi...Lijepo je vidjeti, kad ljudi imaju izmedju ostalog i sposobnost, da svojim postavljanjem Slika, kometara, snimaka, privuku paznju i da te stvarno navode, da podjes i ti da se toliko interesujes za njihov posao i da ti to prosto moze biti i Hobi, od kojeg mozes dosta i da naucis, sto je i nejveca svrha u svemu ovome...Svaka informacija, svaki detalj koji sam procitala o Piramidama Svijeta, pa tako i Piramide/da u Visokom, je stvarno dobar potez Semira, i mislim da svaki covjek moze cuti i nauciti novo, sto npr. nismo znali prije...Nije monotono, sto odprilike nose neke osobe (stranice) sa sobom, nego naprotiv, nevjerovatno, kako je Semir i sl.njemu imaju tu sposobnost da stvarno privlace paznju nas obicnih ljudi... Rade i sute, sto je za svaku pohvalu, i opet i nakon svega, sta god bio "komentar" na njihov rad, svejedno oni znaju da rade pravu stvar, i ostaju hladni na tzv."komentare" sto je vrlo bitno u svemu tome... :thumbup: :bih:

Pravi si pi(ramidi)onir. Samo ti fali plava kapica i crveni šal. Šmrcni, obriši suzu patriotsku i ponostno isturi čelo.

Nego gdje je ona Katarina da prokomentariše veliko i malo slovo?
Last edited by Rasimovski on 24/10/2008 13:27, edited 1 time in total.
Rasimovski

#1681 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Rasimovski »

Il' je posjetio plastičnog kirurga?
PalaSa Marsa

#1682 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by PalaSa Marsa »

Rasimovski wrote:

Pravi si piramidionir. Samo ti fali plava kapica i crveni šal. Šmrcni, obriši suzu patriotsku i ponostno isturi čelo.

:D Nigdje veze Raso :shock:
PalaSa Marsa

#1683 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by PalaSa Marsa »

Nigdje veze ni ovdje... Raso, veseoko_kukulamovic, jedno te isto... :D
Rasimovski

#1684 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Rasimovski »

PalaSa Marsa wrote:
Rasimovski wrote:
PalaSa Marsa wrote:Sad sam bila na Piramidi Stranica, po neki put... Ovih dana imam malo vise slobodnog vremena, tako da malo vise i intezivnije posjecujem Piramida Stranicu...I sve u svemu, svaki put iz nova i uvijek primjetim, urednost stranice, fino rasporedjene galerije, komentare, postove, snimke, i utiske judi koji su bili na Piramidi, i onih koji jednako i sad borave (rade) na Piramidi...Lijepo je vidjeti, kad ljudi imaju izmedju ostalog i sposobnost, da svojim postavljanjem Slika, kometara, snimaka, privuku paznju i da te stvarno navode, da podjes i ti da se toliko interesujes za njihov posao i da ti to prosto moze biti i Hobi, od kojeg mozes dosta i da naucis, sto je i nejveca svrha u svemu ovome...Svaka informacija, svaki detalj koji sam procitala o Piramidama Svijeta, pa tako i Piramide/da u Visokom, je stvarno dobar potez Semira, i mislim da svaki covjek moze cuti i nauciti novo, sto npr. nismo znali prije...Nije monotono, sto odprilike nose neke osobe (stranice) sa sobom, nego naprotiv, nevjerovatno,kako je Semir i sl.njemu imaju tu sposobnost da stvarno privlace paznju nas obicnih ljudi... Rade i sute, sto je za svaku pohvalu, i opet i nakon svega, sta god bio "komentar" na njihov rad, svejedno oni znaju da rade pravu stvar, i ostaju hladni na tzv."komentare" sto je vrlo bitno u svemu tome... :thumbup: :bih:

Pravi si piramidionir. Samo ti fali plava kapica i crveni šal. Šmrcni, obriši suzu patriotsku i ponostno isturi čelo.

:D Nigdje veze Raso :shock:
Imaju sposobnost itekako da nam privlace pažnju. Istu takvu sposobnost u privlaćenju pažnje bi imala osoba koja bi gologuza protrčala niz Titovu.

Image
Kolega sa Alipasinog

#1685 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Kolega sa Alipasinog »

PalaSa Marsa wrote: :D Nigdje veze Raso :shock:
PalaSa Marsa wrote:Heheeheh ni ovdje nigdje veze..
PalaSa Marsa wrote:Pa evo ovako..Heheheeh ovo je smijeh, to znaci da se neko smije..
PalaSa Marsa wrote:Sad sam bila na Piramidi Stranica, po neki put...
Ma cak i ako nije Chupo licno, Palasa Marsa je urnebesna bar isto toliko koliko i Chupo.
Kolega sa Alipasinog

#1686 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

hrasno38 wrote:Nestadose iznenada "stojdraga", "huston piramidiot","piramidos","marijindvorac","thyl","sljunko" itd itd ali eto ti novih nickova sa identicnim nacinom komunikacije. Nickove mozete mijenjati ali odaje vas rukopis:).
Hrasno, inspektore, stvarno si promucuran.
Buduci da si tako uzoran policajac, de objasni forumu sta se desilo u citatu dole, ako ti nije mrsko, i savjetuj koje zakonske mjere treba preduzeti:

"Funkcioniramo tako da mi Mario pošalje informacije, ja napišem saopštenje ili vijest, pošaljem njemu a on ga vrati na FENIN službeni mail pa onda izgleda kao da se Fondacija oglašava" - varalica iz FENE Sabina Alikadic' Manipulacijom-Do-Istine, u poruci Semiru Obmanagic'u.
veseoko_kukulamovic

#1687 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Kolega sa Alipasinog wrote:Hrasno, inspektore . . .
joooooj :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
veseoko_kukulamovic

#1688 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Evo još verifikacija:

http://www.jutarnji.hr/j2/clanak/art-20 ... ,137998.jl

:lol: :lol: :lol: :lol:
Kako je propao projekt Bosanska dolina piramida
Piše: Emir Imamović Pirke

--------------------------------------------------------------------------------

Sve je počelo na brdu Visočica kad je arheolog amater shvatio da stoji na piramidi, a država je ubrzo pristala financirati otkopavanja

SARAJEVO - Kako se vrijeme mijenja. Gotovo do jučer bila bi to vijest za naslovnice strane novina i za prve minute dnevnika: član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Haris Silajdžić i Mirsad Kebo, potpredsjednik Federacije BiH primili su u odvojenim, ali jednako službenim posjetama, Semira Osmanagića samoproglašenog samopronalazača bosanskih piramida.
A danas...

Nađe se, naravno, poneki pobornik teze da je u malom gradu pored Sarajeva postojala civilizacija stara koliko ljudski rod i još barem 1000 godina više, ali je puno, puno više onih što se smiju samo da ne bi plakali od muke. Pa kukaju na internetskim forumima:
- Hare u arheološkom parku Bosanske piramide Sunca ili u prijevodu Alisa u zemlji čudesa...

A gotovo do jučer, rekosmo li već, bilo je sasvim drugačije.

Travanj te 2005. godine bio je, kako se to kaže, u skladu sa prosjekom, to je proljeće izgledalo onako kako proljeća trebaju izgledati. Semiru Osmanagiću šešir je štitio glavu od sunca, obod mu je bacao sjenu do pola nosa, pa je širom otvorenih očiju mogao vidjeti da je jedno bosansko brdo ustvari piramida stara barem 12 ako ne i čitav 27 tisuća godina, pa onda sve to na licu mjesta i dokazati metodom nepoznatoj modernoj i svakoj drugoj znanosti: otvaranjem knjige!

Na internet stranici http://www.alternativnahistorija.ba postoji i pisani trag o travanjskom danu u kojem je jedan arheolog amater, nekad stanovnik Visokog, potom uspješni američki biznismen vidio ono što nitko prije - sada je već jasno - i nitko poslije njega neće vidjeti.

Kako je sve počelo

- Posjetio sam visočki Zavičajni muzej s prijateljima Jovom i Bojanom. Nakon toplog prijema u Muzeju, direktor prof. Senad Hodović nas je odveo na vrh obližnjeg brda Visočice. Tu su ostaci kamenih zidina srednjevojekovnog grada Visoki. Prof. Hodović je zaljubljenik historije srednjevojekovne Bosne. Zaneseno nam je govorio o tri kraljevska stolna mjesta u vidokrugu Visočice. Usput je pomenuo da je Visočica interesantan prirodni fenomen piramidalnog oblika.

Ta usputna primjedba privukla je moju pažnju. Priroda rijetko oblikuje brda u pravilne geometrijske oblike. Bez obzira na to što je Visočica 700 metara visoka, nisam odbacio mogućnost da je riječ o radu ljudskih ruku. Naprotiv. Brzo sam pronalazio argumente u prilog ideji da je ovdje riječ o fenomenu koji zaslužuje da bude ispitan. Nakon silaska s vrha Visočice, posmatram sjevernu stranu.

Kažem prof. Hodoviću da me neodoljivo podsjeća na meksičke piramide. Odlazim u auto i uzimam knjigu „Civilizacije prije početka zvanične historije”. Iz prve okrećem 108. stranicu. Na njoj je fotografija meksičke piramide. Okrećem se prema Visočici. Pokazujem Hodoviću:

- Profesore, evo ovdje je dizajn piramide!

Tako je, eto, pisao Indiana Jones iz naše mahale. Tako je, kako će kasnije objaviti sarajevske novine, počela potraga za dokazima da su u Bosni i Hercegovini živjela inteligentna bića.

Gotovo 14 godina ranije, 24. lipnja 1981. godine, bio je, pravi ljetni dan... Plavo nebo, sunce što prži i usijani kamen. Ivanka Ivanković, Mirjana Dragićević, Vicka Ivanković, Ivan Dragićević, Ivan Ivanković i Milka Pavlović u kasno popodne vidjeli su Majku Božju na brdu Crnica iznad Međugorja.

Tajne frekvencije i visoki C

To šestero djece i danas su poznati kao vidioci i vidjelice, Crnica je postala Brdo ukazanja, a Međugorje bogati turistički grad kojeg je u prve dvije decenije od navodna ukazanja posjetilo 22 milijuna ljudi!

Međugorsko čudo bilo je jedan od „najčvršćih“ argumenata piramidalnih vjernika. Kada bi ostali bez odgovora na znanstvene tvrdnje da je Piramida sunca, bila, jest i ostat će, samo brdo Visočica, sjetili bi se Međugorja. I nije pomagalo objašnjavanje da ljudi u Međugorje idu s nadom i vjerom i da znaju kako su šanse da se i njima nešto ukaže, ravne šansama da u Bosni postoje piramide. Odnosno, da kada čovjek, stranac, turist dođe na piramidu on očekuje objekt čvrste gradnje, oblikom sličan onima iz Egipta ili Meksika, a ne nadu i vjeru da brdo nije brdo, već piramida. I to najveća i najstarija!

Bilo bi neke ljudske, Božje, kakve god pravde u tome da je piramidalna bosanska histerija prestala jednog nedjeljnog popodneva, dok je u programu sarajevskog Radija M Semir Osmanagić objašnjavao da su prastanovnici pra-Bosne svoje piramide - u međuvremenu ih je „našao“ pet ili šest - otpjevali.

Podsjetio je tada Osmanagić kako visoki C opernih pjevača i pjevačica može razbiti čašu, pa dodao kako je modificiranjem tona čašu moguće pomaknuti umjesto rasprsnuti i upitao Sarajevo, svijet i poneku nestalu civilizaciju, nisu li možda prastanovnici pra-Bosne znali tajne frekvencije. Ali, histerija tada nije prestala.

No, piramide su, barem kao nacionalni projekt na kojem se mjerio bosanskohercegovački i bošnjački patritozam, jednostavno, nestale onako kako su i nađene. Preko noći. Preko dana zapravo. Samo se ne zna kojeg.

Kraj kolovoza ove 2008. nije izgledao onako kako kolovoz izgledati treba. Nad Sarajevom kao da su ležali sivi, teški oblaci, magla bi padala tek što bi se podigla... Bilo je hladno kao pred zimu. Ništa, međutim, nije smetalo sudionicima Prve međunarodne konferencije Bosanska dolina piramida, onima koje je Osmanagić nazvao svjetskim stručnjacima s kojima treba potvrdit njihovo postojanje.

Međunarodna konferencija

U šarolikoj družini statusom se izdvajao Ivan Šimatović, hrvatski ufolog - što se, valjda, prevodi kao letećotanjuričar. Nedostajao je Davor Domazet Lošo da kaže poneku o armagedonu u Rijeci i ulozi piramida u najnovijem svjetskom poretku i šire. Polaznici su morali primijetiti barem dvije važne stvari na prvoj, jedinoj i, nadati se, posljednjoj konferenciji posvećenoj dokazivanju teze da je jedno brdo piramida.

Uz Osmanagića su, nema tome više od godine, bili svi koji su u političkom i javnom životu računali na bošnjačku podršku: recimo, predsjednik SDA Sulejman Tihić, poglavar Islamske zajednice u BiH Mustafa efendija Cerić, bivši Visoki predstavnik EU za BiH Christian Schwarz-Schilling... I kao bonus: Mirko Filipović, Cro Cop osobno, glavom i šakama, i bez nekog razloga.

A ostali su uz Osmanagića, eto, lider Stranke za BiH, čiji je poraz na posljednjim lokalnim izborima bio naprosto raskošan, te nositelj najbesmislenije funkcije u BiH, potpredsjednik njene veće regije. I da, SDA-ov ekspert za promet i brzo završavanje fakulteta Šemso Tucaković koji je na konferenciji osuđivao vlast kojoj pripada, jer se „stavila u službu oponenata“!?

Kristalna lubanja kao dokaz

S druge strane, eto prije samo tri godine, vojska je ljudi vjerovala kako Bosna ima najmanje jednu, a najviše bogzna koliko piramida izgrađenih rukama predaka. Svi ti hramovi nejasne uloge, postali su, do Prve konferencije Bosanska dolina piramida, „djelo prirode, čija zapanjujuća perfekcija navodi na pomisao da je bilo ljudske intervencije“!?

Ništa nije slučajno, parafrazirajmo Osmanagića, pa tako ni djelo ljudskih ruku nije samo od sebe završilo kao prirodna tvorevina. Donosena je kristalna lubanja da se provjeri njena interakcijska energetska veza s piramidama; kopalo se čas tamo, čas ovamo; bunar izgrađen u doba srednjovjekovne utvrde Visoki proglašen je dimnjakom piramide; natpis Rasim - što je često ime među Bošnjacima - na nekakvu kamenu, postao je dokaz „protopisma“, čak je i Indiana Jones iz Visokog na sarajevskom fakultetu političkih znanosti podnio zahtjev za obranu doktorata o Majanskoj civilizaciji... Uloženo je, sve u svemu, toliko novca, energije i vremena, da je Bosna mogla dobiti svoju, prvu, pravu, novoizgrađenu piramidu. Istina, nepoznate namjene.

Zlobnici bi sada mogli reći kako je proglašavanje jedne čaršije dolinom piramida, najduži vic o glupim Bosancima. Naravno, pretjerali bi.Tajna male zemlje za velike ludorije je, međutim, u omjeru: godinama su znanstvenici proglašavani budalama jer ne vide kako su sva naša brda velebne piramide, dok je onaj koji je pisao o tome kako je Hitler preživio Drugi svjetski rat, pred kamerama i o državnim parama kopao brdo da nađe piramidu, praćen poklonicima kao da je sam Harrison Ford, pardon - Indiana Jones.

Još je uvijek moguće pronaći one što vjeruju u piramide; one što će vam, kada se recimo pozovete na Zahi Hawassa - generalnog tajnika egipatskog Vijeća za starine, i njegovu izjavu da je potraga za piramidama u BiH naprosto glupost, reći da ipak odete u Visoko i pogledate. Da vidite Hotel Piramida sunca, pojedete trokutastu pizzu i uporedite je s Visočicom. Pa onda zaključite. Ili će vas ispod glasa pitati što bi bilo s Međugorjem da su tamo govorili kako su neka djeca vidjela tko zna što, a ne Gospu; bi li malo hercegovačko mjesto imalo bogataša po metru kvadratnom koliko ostatak BiH ima siromaha?

Tražili su i Troju

Očaj je pogonsko gorivo lakovjernih. Semir Osmanagić s tim, onakav kakav je, nije računo. On je zbilja tražio piramidu. I još je uvijek traži. Ostali priučeni arheolozi su, mahom, iskopavali - a neki to još uvijek rade - razlog da im se u životu počne događati nešto bolje i korisnije od povoljnih biometeoroloških prilika.

Svijet je u Bosni navikao da normalnim, ovozemaljskim obećanjima ne vjeruje. Pokušajte im, ako vas put nanese ili ako imate dvojno državljanstvo, bez šešira na glavi reći da će jednog dana imatu auto cestu, da će putovati bez viza i da će doći vrijeme kada rješenje o mirovini neće biti pismena naredba za gladovanje.

A onda stavite šešir, pokažite obližnje brdo i pitajte što bi bilo da je ono, recimo, prapovijesni šoping centar, možda stariji od samog svijeta, kojeg samo treba iskopati pa će u njega pohrliti milijuni turista s kreditnim karticama koje nisu blokirane... Nema potrebe da vam bude neugodno: jedan je u Hercegovini tražio Troju, drugi u Bosni piramide, pa zašto ne pokušati? Broj očajnih se u BiH još uvijek mjeri milijunima. A broj piramida samo - nulama.
PalaSa Marsa

#1689 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by PalaSa Marsa »

Kolega sa Alipasinog wrote:
PalaSa Marsa wrote: :D Nigdje veze Raso :shock:
PalaSa Marsa wrote:Heheeheh ni ovdje nigdje veze..
PalaSa Marsa wrote:Pa evo ovako..Heheheeh ovo je smijeh, to znaci da se neko smije..
PalaSa Marsa wrote:Sad sam bila na Piramidi Stranica, po neki put...
Ma cak i ako nije Chupo licno, Palasa Marsa je urnebesna bar isto toliko koliko i Chupo.
A paranoika covjeka ahahahaahahahahahah :-)
majnejmiz

#1690 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by majnejmiz »

PalaSa Marsa wrote:
Rasimovski wrote:
Ja sam ti davno napisao da je puno puno vise onih koji podrzavaju ovaj projekat u odnosu na puno manji broj onih koji se regularno protive ovom projektu i minoran broj onih kojima je ovaj projekat postao nocna mora i polako, step by step, prelazi u tesku bolest vrlo slicnu sizofreniji.
Vecina ljudi je podrzavala i Hitlera, Slobodana, Radovana... pa to nije relevantno za opravdansot "projekta" ili dokazivanje "piramida".

:-) Opet nigdje veze hahahaahah, ja mislim da ni ti sam nisi znao sta si ustvari htio reci...

Pa daj nesto novo covjece, ponavljas se iz dana u dan aaaaaaaa :run:
Nakon čitanja tvojih postova ovih dana sve je izglednije da si ti ipak samo jedna popaljena srednjoškolka... :lol:
PalaSa Marsa

#1691 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by PalaSa Marsa »

@Rasimovski

Vecina ljudi je podrzavala i Hitlera, Slobodana, Radovana... pa to nije relevantno za opravdansot "projekta" ili dokazivanje "piramida".[/quote]

:-) Opet nigdje veze hahahaahah, ja mislim da ni ti sam nisi znao sta si ustvari htio reci...

Pa daj nesto novo covjece, ponavljas se iz dana u dan aaaaaaaa :run:[/quote]

Nakon čitanja tvojih postova ovih dana sve je izglednije da si ti ipak samo jedna popaljena srednjoškolka... :lol:[/quote]

:D Zar si imala/o zivaca da me citas :-) :run:
I kakve to veze ima sa Umjetnoscu :?
Kolega sa Alipasinog

#1692 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

PalaSa Marsa wrote:
Nigdje veze hehehhheeehe Palasa. Ovo hehehheeehe je smijanje kad se ... neko kad se ehhheeehe... smije smijanje. Nigdje veze Palasa.

--
"Funkcioniramo tako da mi Mario pošalje informacije, ja napišem saopštenje ili vijest, pošaljem njemu a on ga vrati na FENIN službeni mail pa onda izgleda kao da se Fondacija oglašava" - novinarka FENE Sabina Alikadic' Manipulacijom-Do-Istine, u poruci Semiru Osmanagic'u Boratu.
PalaSa Marsa

#1693 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by PalaSa Marsa »

Kolega sa Alipasinog wrote:
PalaSa Marsa wrote:
Nigdje veze hehehhheeehe Palasa. Ovo hehehheeehe je smijanje kad se ... neko kad se ehhheeehe... smije smijanje. Nigdje veze Palasa.

--
"Funkcioniramo tako da mi Mario pošalje informacije, ja napišem saopštenje ili vijest, pošaljem njemu a on ga vrati na FENIN službeni mail pa onda izgleda kao da se Fondacija oglašava" - novinarka FENE Sabina Alikadic' Manipulacijom-Do-Istine, u poruci Semiru Osmanagic'u Boratu.
Heheeheheh a s'kojim ces sljedecim nickom uci :? Heheheeheheheheheheh uvala zesca, spavas li ikad, ides li kad gdje, provodis li se ikad u svom' zivotu :?: :?: hahahaahahaha (smijeh) :)
Rasimovski

#1694 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Rasimovski »

Možda da uzme nick sletio sa Venere?
Kolega sa Alipasinog

#1695 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Rasimovski wrote:Možda da uzme nick sletio sa Venere?
Rasimovski, ne budi tako sofisticiran.
Palasa razumije samo ovakve postove:
Nigdje' veze', jelde' Palasa', ehehaahhahaheehe ovo je smijanje' kad' se neko' smije heheheeehe . Nigdje' veze Palasa'. ehehehe' (smijeh).

--
"Funkcioniramo tako da mi Mario pošalje informacije, ja napišem saopštenje ili vijest, pošaljem njemu a on ga vrati na FENIN službeni mail pa onda izgleda kao da se Fondacija oglašava" - varalica iz FENE Sabina Alikadic' Manipulacijom-Do-Istine, u poruci Semiru Obmanagic'u.
Trut

#1696 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Trut »

Postovana gospodo,
Moram vas informirati da je kod sela Osijevica nad Kljucem otkrivena ogromna piramida "Sunceve ljepote" i da je ona u srodstvu sa piramidama "Teski Motor" i "Kisele Paprike" koje su otkrivene jucer.Velike kamene kugle se valjaju sa vrha Maglica i Prenja i izgleda da izmedju Han Pijeska i Velike Kladuse ima jedan tunel samo ga treba otkopat.Strucnjaci kazu da se to mistrijom i kistom moze ucuiniti za 33000 godina,ali to je jedini nacin da ne ostetimo ta revolucionarna otkrica,koja ce iz temelja promijeniti svijet,cim se otkopaju....

Uvijek sam zelio
biti heroj
ne kao James Bond,prokleti tajni agent
zelio sam biti samo
heroj ulice
bar jedan dan
..........koji ce promijeniti bas citavi svijet
prisiljen na ratista
ja shvatio sam sve
NISAM RODJEN DA BUDEM HEROJ
o ne ne ne............... :bih:
nigdje.nikog

#1697 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by nigdje.nikog »

Meni je Visocka piramida, kad sve saberem i oduzmem, od velike koristi.

Kao sto mi je rat pomogao da razlikujem LJUDE od NELJUDA, tako mi je i "Slucaj Piramida" filter da razlikujem NORMALNE od NENORMALNIH.

Ali moram primjetiti jednu cudnu koincidenciju - dosta onih koji nisu polozili "prvi test" nisu ni ovaj drugi !
veseoko_kukulamovic

#1698 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

nigdje.nikog wrote:Meni je Visocka piramida, kad sve saberem i oduzmem, od velike koristi.
:thumbup:
I meni također. Meni piramida fakat dođe k'o terapija. Ne znam jesam li se ikad ičemu u životu ovako ismijao!
Kad god mi se nešto zalomi ili padnem u depresiju, jal otvorim Semketova 'ambiciozna djela' jal dođem na ovaj forum.
Bude mi odma' lakše. Zato i ja vjerujem da Semketova piramida izbacuje pozitivnu energiju

Evo recimo, dvostrana ljudska stopa:

Image

Jeb'o ti Monti Pajton, kad su nam preci bili genetički poremećeni Hobiti!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Rasimovski

#1699 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Rasimovski »

Od samog "artefakta" smješniji je jedino komentar ispod slike.
PalaSa Marsa

#1700 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by PalaSa Marsa »

:D Ima, ima Piramide :dance: :dance: :bih: :mrgreen:
Locked