Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
zikamu wrote:Godina bi mogla bit' '73. Neboderi u Kolodvorskoj (tada Darovalaca krvi) jos uvijek u izgradnjI... i tu cu provesti narednih frtalj stoljeca.... Uspomene...
Meni se cini da je ipak sredina 80tih..napravljena EP, loris, dvodijelni ceski tramvaji koji su se pojavili pred olimpijadu. Snimano je sa nebodera o kojim govoris a u izgradnji je park izmedju njih i glavne ulice
Nema sanse... Druga polovina sedamdesetih... Moj dio grada, znam svaku ciglu...
zikamu wrote:Godina bi mogla bit' '73. Neboderi u Kolodvorskoj (tada Darovalaca krvi) jos uvijek u izgradnjI... i tu cu provesti narednih frtalj stoljeca.... Uspomene...
Meni se cini da je ipak sredina 80tih..napravljena EP, loris, dvodijelni ceski tramvaji koji su se pojavili pred olimpijadu. Snimano je sa nebodera o kojim govoris a u izgradnji je park izmedju njih i glavne ulice
Nema sanse... Druga polovina sedamdesetih... Moj dio grada, znam svaku ciglu...
Zgrada EP je useljena 1978....
Ne bih bas rekao, prilicno sam siguran da su ovi tramvaji poceli voziti '82 ili '83, ali nek neko drugi kaze, mislim da MAN ima pouzdanije informacije vezano za Gras.
Cini mi se da ni zgrade Loris nije bilo prije olimpijade..
neki wrote:
Ne bih bas rekao, prilicno sam siguran da su ovi tramvaji poceli voziti '82 ili '83, ali nek neko drugi kaze, mislim da MAN ima pouzdanije informacije vezano za Gras.
Buni me kran koji se pojavljuje oko 25. sekunde... Uselio sam se '74. u tek zavrsen neboder iznad "Sentade". Onako visok kran na ovoj lokaciji je tu mogao biti samo zbog izgradnje nebodera, jer na toj lokaciji osim pomenuta cetiri nebodera nista drugo nije ni bilo, a opet ne vjerujem da je isti stajao tu godinama poslije zavrsene izgradnje...
Malo sam zbunit
neki wrote:
Ima li neko sliku Izmirlijine kuce na Vratniku, koja se nalazila na mjestu danasnje robne kucice?
Sjecam se da je tu kucu srusio bivsi predsednik opcine Stari Grad, rodom sa Romanije, a koliko se sjecam on je naredio i rusenje trgovki, malo je falilo da srusi i Morica Han.
zikamu wrote:Buni me kran koji se pojavljuje oko 25. sekunde... Uselio sam se '74. u tek zavrsen neboder iznad "Sentade". Onako visok kran na ovoj lokaciji je tu mogao biti samo zbog izgradnje nebodera, jer na toj lokaciji osim pomenuta cetiri nebodera nista drugo nije ni bilo, a opet ne vjerujem da je isti stajao tu godinama poslije zavrsene izgradnje...
Malo sam zbunit
Vjerovatno snimak datira negdje s pocetka 80.'...
Jel' savric postojao kad i neboderi...? Ako nije, eto otkud kran...
zikamu wrote:Buni me kran koji se pojavljuje oko 25. sekunde... Uselio sam se '74. u tek zavrsen neboder iznad "Sentade". Onako visok kran na ovoj lokaciji je tu mogao biti samo zbog izgradnje nebodera, jer na toj lokaciji osim pomenuta cetiri nebodera nista drugo nije ni bilo, a opet ne vjerujem da je isti stajao tu godinama poslije zavrsene izgradnje...
Malo sam zbunit
Ma Savric se pojavio u ranim 80-tim, koliko se sjecam, al' opet... kontam sta ce ovoliko visok kran... ne znam fakat...blokada mozga...
Malo sam zbunit
Ma Savric se pojavio u ranim 80-tim, koliko se sjecam, al' opet... kontam sta ce ovoliko visok kran... ne znam fakat...blokada mozga...
U 23.-24. sekundi snimke se vidi da Šentada još uvijek nije izgrađena do kraja, a vjerovatno ni Šavrić... snimak je s relativno niskog prozora (najvjerovatnije iz drugog nebodera - gledano iz smjera grada - bližeg glavnoj džadi) i zbog toga kran izgleda velik... osim toga ruši se zgrada odmah pored na mjestu koje će biti izgrađena ona dugačka niža zgrada isto bliže glavnoj džadi, odmah preko puta Treće... to je moje mišljenje...
Ona dugacka zgrada blize glavnoj dzadi mislim da vec postoji (1:13) i vidi se iza ove sto se rusi. Ispred ove sto se rusi bila je manja zelena pojaca, a ribarnica je bila smjestena prva do ceste... Na snimku se ne vidi neboder Sentade, vec malo ispred, onaj dio sa prodavnicama uz cestu u produzetku Na-me... Tu su izmedju ostalih bili Koka-Varazdin, prodavnica boja i lakova, "cuveni" Serif sa svojim tasnama i novcanicima....
Na ovoj slici se u donjem desnom uglu djelimicno vidi korito Kosevskog potoka. Volio bih vidjeti, a nigdje nisam naisao na neku sliku potoka prije nego je "zatrpan" od stadiona Kosevo (iza sjeverne tribine) pa sve do raskrsnice kod Higijenskog. Bas me interesuje kako je izgledao prije nego su ga prekrili stadion i Alipasina ulica...
Mene zivo zanima kako je danasnja radon plaza izgledala prije rata premlad sam da znam a ono sto sam vidio prije je obicna kamara betona i armature znaci ako ima iko sliku kako je izgledao taj neboder hvala
lajkujMe wrote:Mene zivo zanima kako je danasnja radon plaza izgledala prije rata premlad sam da znam a ono sto sam vidio prije je obicna kamara betona i armature znaci ako ima iko sliku kako je izgledao taj neboder hvala
najduzi objekat u dnu slike je VMC, jos stoji tamo.. odmah do nje sada je Bagatela pa 20 m ispred je Interex.. A ovo ogradjeno je zgrada Energoinvesta.. slika je starija mislim i prije 1 sv rata..Jer godina na ovoj radioni VMC je 1909
Crni trpez lijevo, sada skupstina BiH,pa iza toga FIL fax, pa evo vidi se muzej..
Nema ni Katolicke crkve na M.Dvoru,koliko vidim .. A na tom mjestu je prvo izgradjena Dalmatinska Vinaria,pa posle K.crkva.