Stomatolog - gdje, šta, kako...

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
laly

#1676 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by laly »

Pozdrav, zna li neko ima li u Sarajevu zubar koji radi popravljanje zuba laserom?
sportman1

#1677 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by sportman1 »

primjer:
-odem na pregled i on nadje 4 zuba za popraviti. cak mi i pokaze karijes na ogledalu.
odem kod drugog a on kaze nesto drugo treba popraviti.
odem kod treceg na pregled a on kaze sve ok!!!!!!!
ja kazem a na ovom ima karijes a kaze on to je tackica i to nije nista.to moze tako i to je normalno.

.......ili mi slika zub i kaze e vidis to unutra ,to ti se poceo kvariti.
odem kod drugog on kaze to ti je normalan dio zuba nije to nista.

tako oni rade.

ja ne mogu ni zamisliti koliko Nepotrebnih popravaka zbog navodnog karijesa oni naprave kako bi zaradili.
Koliko Zdravih zuba poprave zbog zarade.
Koliko porculanskih plombi Nepotrebno rade zbog extra zarade.

Uzas od ljudi.

-kod jedne sam bio i ona kaze da radi samo sa amalgamom i da svojoj djeci sve stavlja amalgam i da je amalgam cvrsci i bolji itd itd.
ja se zahvalio i otisao.

-pa uzmite u obzir samo to da u svakoj ulici imate barem 2 zubara i 3 advokature. u ovoj prici advokature nisu bitne ali princip rada vjerovatno jeste.

JOS JEDANPUT:

ako nemate zubara komu mozete vjerovati i za koga 100% znate da je posten Uvijek trazite drugo ili cak trece misljenje.
pored toga sto je posten mora i dobro da radi.
ali i takav zubar ako je u gabuli sa novcem, moze doci u iskusenje da vam popravlja zdrave zube ili nesto drugo,trece itd. kako bi dosao do novca.

medju njima je ogromna konkurencija.
mala bara a puno krokodila.
Last edited by sportman1 on 13/06/2018 12:08, edited 1 time in total.
sportman1

#1678 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by sportman1 »

laly wrote:Pozdrav, zna li neko ima li u Sarajevu zubar koji radi popravljanje zuba laserom?

koja je razlika???
laly

#1679 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by laly »

sportman1 wrote:
laly wrote:Pozdrav, zna li neko ima li u Sarajevu zubar koji radi popravljanje zuba laserom?

koja je razlika???
Kazu da je bezbolno. Nema onog busenja busilicom :)
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#1680 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by konektovan »

laly wrote:
sportman1 wrote:

koja je razlika???
Kazu da je bezbolno. Nema onog busenja busilicom :)
Klasicne intervencije, popravka zuba da bi se postavila plomba, ne radi se laserom cini mi se. Ja sam radio resekciju zuba laserom, bila je bezbolna dok nije anestezija oslabila, u sekundi suze na oci od bola. :mrgreen:
Fuzzy Dunlop

#1681 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Fuzzy Dunlop »

Zna li neko koliko bi od prilike koštalo ovako nešto, po vilici?

Image

Ovo je implantacija? To ide po zubu?
mali Ninja

#1682 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by mali Ninja »

Fuzzy Dunlop wrote:Zna li neko koliko bi od prilike koštalo ovako nešto, po vilici?

Image

Ovo je implantacija? To ide po zubu?
ja vec pisao regularne cijene ovo su navlake, sad imas mogucnost izbora od kojih materijala da uradis.

metal-keramika kosta 200KM po zubu a cirkon 350KM po zubu, ako uradis 12 zuba u vilici pomnozi :-D
ultrasarajevo87

#1683 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by ultrasarajevo87 »

E ovako, imam jedno pitanje. Već nekih par sedmica sam u kombinaciji sa djevojkom, imamo redovno seksualne odnose i sve što ide uz to. Uglavnom djevojka ima jedan problem, loš zadah na momente. Djevojka zaista vodi računa o higijeni, pranju zuba, konac je tu, ali s vremena na vrijeme se dešava da zadah posebno kad nije jela par sati bude ubitačan, mislim uvijek neku žvaku joj moram prebaciti, bez toga se ne može. Djevojka ima sve zdrave zube, redovno ide na kontrolu, sve je kako treba što se tiče zdravlja zuba i desni. Možete li mi preporučiti neki preparat ili šta već za bolji zadah? Hvala unaprijed.
ecmkcs

#1684 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by ecmkcs »

ultrasarajevo87 wrote:E ovako, imam jedno pitanje. Već nekih par sedmica sam u kombinaciji sa djevojkom, imamo redovno seksualne odnose i sve što ide uz to. Uglavnom djevojka ima jedan problem, loš zadah na momente. Djevojka zaista vodi računa o higijeni, pranju zuba, konac je tu, ali s vremena na vrijeme se dešava da zadah posebno kad nije jela par sati bude ubitačan, mislim uvijek neku žvaku joj moram prebaciti, bez toga se ne može. Djevojka ima sve zdrave zube, redovno ide na kontrolu, sve je kako treba što se tiče zdravlja zuba i desni. Možete li mi preporučiti neki preparat ili šta već za bolji zadah? Hvala unaprijed.
Hmm, koliko ti djevojka ima godina? I da li konzumira cigarete?
Loš zadah prcenstveno potiče od neadekvatne oralne i dentalne higijene, a budući da si ti opisao da ona vodi računa o higijeni uzroci najvjerovatnije ne leže u tome. Loš zadah može izazvati sinusitis, neka vrsta respiratorne infekcije, ali i diabetes (šećerna bolest). Koliko si primijetio da to tako traje, moja preporuka jeste da ti djevojka izmjeri nivo glukoze u krvi to može uraditi u apoteci, nije skupo. Pozdrav!
Kapri

#1685 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Kapri »

Kakav je onaj Sanjin na Malti?
ultrasarajevo87

#1686 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by ultrasarajevo87 »

ecmkcs wrote:
ultrasarajevo87 wrote:E ovako, imam jedno pitanje. Već nekih par sedmica sam u kombinaciji sa djevojkom, imamo redovno seksualne odnose i sve što ide uz to. Uglavnom djevojka ima jedan problem, loš zadah na momente. Djevojka zaista vodi računa o higijeni, pranju zuba, konac je tu, ali s vremena na vrijeme se dešava da zadah posebno kad nije jela par sati bude ubitačan, mislim uvijek neku žvaku joj moram prebaciti, bez toga se ne može. Djevojka ima sve zdrave zube, redovno ide na kontrolu, sve je kako treba što se tiče zdravlja zuba i desni. Možete li mi preporučiti neki preparat ili šta već za bolji zadah? Hvala unaprijed.
Hmm, koliko ti djevojka ima godina? I da li konzumira cigarete?
Loš zadah prcenstveno potiče od neadekvatne oralne i dentalne higijene, a budući da si ti opisao da ona vodi računa o higijeni uzroci najvjerovatnije ne leže u tome. Loš zadah može izazvati sinusitis, neka vrsta respiratorne infekcije, ali i diabetes (šećerna bolest). Koliko si primijetio da to tako traje, moja preporuka jeste da ti djevojka izmjeri nivo glukoze u krvi to može uraditi u apoteci, nije skupo. Pozdrav!
Djevojka ima 25 godina, ima problema sa sinusima. Znači sinusistis je uzrok toga, hvala puno na objašnjenju. Odmah ćemo ove sedmice izmjeriti nivo glukoze. Srdačan pozdrav.
zaluzinna

#1687 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by zaluzinna »

hm...a kakve veze ima sexualni odnos sa navedenim problemom?
pitanje se moglo postaviti i bez otkrivanja da se tarlahate :-)
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#1688 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by konektovan »

zaluzinna wrote:hm...a kakve veze ima sexualni odnos sa navedenim problemom?
pitanje se moglo postaviti i bez otkrivanja da se tarlahate :-)
Hvalite se usta moja, pardon tastatura. :lol:
Isto k'o da on samo tarlaha, ha ja...... :mrgreen:
moonca

#1689 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by moonca »

Znači sinusistis je uzrok toga
Nije, vec redovan seks. :-) :wink:
Daryl Dixon

#1690 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Daryl Dixon »

mozda redovno fanflanje je uzrok tome :D
Quaresma

#1691 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Quaresma »

vjerovatno nagrajso preko ramazana
Nexus2
Location: KUPUJETE ONLINE - EVO LINK ZA POVRAT NOVCA https://www.ebates.com/r/BERBIC6?eeid=28187

#1692 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Nexus2 »

Jel neko postavljao ljuskice na "kece" ? Gdje?, Koliko košta?
mali Ninja

#1693 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by mali Ninja »

Nexus2 wrote:Jel neko postavljao ljuskice na "kece" ? Gdje?, Koliko košta?
nisam jos postavio ali morat cu do nove godine, skratile su mi se jedinice strasno, krace od dvica, pa cu vjerovatno jedinice i dvice pod ljuskice.

dr foco hrasnica, 300KM po komadu. :)
Meda_s_kasike

#1694 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Meda_s_kasike »

Pozdrav forumaši,
Treba mi savjet jedan. Mama hoće da radi zube. Dosta ih nema, neki će se morati vaditi itd itd. Sad me zanima koji je dobar protetičar u Sarajevu za to? Ne želim neke šklj što se toga tiče, hoću da to sve bude super, jer ipak je to mama. Pa ako može neka preporuka za nekoga i okvirno cijena?
Lp
mali Ninja

#1695 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by mali Ninja »

Meda_s_kasike wrote:Pozdrav forumaši,
Treba mi savjet jedan. Mama hoće da radi zube. Dosta ih nema, neki će se morati vaditi itd itd. Sad me zanima koji je dobar protetičar u Sarajevu za to? Ne želim neke šklj što se toga tiče, hoću da to sve bude super, jer ipak je to mama. Pa ako može neka preporuka za nekoga i okvirno cijena?
Lp
idi kod bicakcica, okvirno ponesi 5000KM akp ce proteze :D
isx

#1696 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by isx »

Ima plasticnih proteza i za 200KM. A ako ide na nesto ozbiljnije minimala 15K. :D
Špunk

#1697 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Špunk »

Meda_s_kasike wrote:Pozdrav forumaši,
Lp
http://www.drlejla.com
AmiĐa_Idriz

#1698 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by AmiĐa_Idriz »

Čujem hvali raja ordinaciju Fočo, jel Hrasnica bi :?

Trebao bi nešto popraviti a prije svega izvaditi :mrgreen: haman pa samo korijen ostao :skoljka:

Pa me interesuje zna li neko jesu li/je li :mrgreen: stručan i naravno, ono nezaobilazno pitanje, kak'e su cijene, jel pristupačno za jednog studenta :oops: :mrgreen:
moonca

#1699 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by moonca »

AmiĐa_Idriz wrote:Čujem hvali raja ordinaciju Fočo, jel Hrasnica bi :?

Trebao bi nešto popraviti a prije svega izvaditi :mrgreen: haman pa samo korijen ostao :skoljka:

Pa me interesuje zna li neko jesu li/je li :mrgreen: stručan i naravno, ono nezaobilazno pitanje, kak'e su cijene, jel pristupačno za jednog studenta :oops: :mrgreen:
Pokusaj sacuvati taj korijen, napravi krunu. :-)
AmiĐa_Idriz

#1700 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by AmiĐa_Idriz »

moonca wrote:
AmiĐa_Idriz wrote:Čujem hvali raja ordinaciju Fočo, jel Hrasnica bi :?

Pokusaj sacuvati taj korijen, napravi krunu. :-)
Ma šta znam napamet pričam, vidjećemo šta kaže stručno lice :mrgreen:
Post Reply