quarterback wrote:vjeruj da bar u mom slucaju cigara nikada nije zaboravljena, uvijek sam na vrlo tankoj liniji koja me dijeli od cigare...
jedino sto me sprjecava su ove godine koje nisam zapalio, uvijek pomislim pa zar cu sada zapaliti, nisam vec toliko dugo...
zao mi je sto cu vam to reci ali bar u mom slucaju - cigaru nikada nisam zaboravio
To je osnovni problem METODE SNAGE VOLJE.
Postoje ljudi koji godinama ne puše - iz principa a istovremeno nisu raščistili sami sa sobom koliko su cigarete štetne i zašto nikada ne treba pomisliti na njih i kako JE LAKO NE PUŠITI.
Takvi ljudi PATE a prestali su metodom snage volje - nekima uspijeva , nekima ne - svi smo mi drugačiji.
Meni ne pada na pamet da bilo koga odgovaram od bacanja cigareta bilo kojom metodom.
Ali ismijavam sve one koji ismijavaju KNJIGU (očigledno apstraktan pojam kod nas - knjiga?) i preporučuju nekakve mačo metode.
"Snagom volje" iako sam prilično "čvrsta" (da ne laskam samoj sebi-karakterna) osoba, bez cigareta nisam mogla izdržati duže od četiri sata.
Nakon prostudirane knjige (desetak puta) "Lako je prestati pušiti" Sabina je bez cigarete dvadesettreći dan , ne traži mi se cigareta ni uz kafu ni kod čekanja ama nigdje i NIKADA VIŠE zdrave svijesti neću staviti cigaretu u usta.
Stoga od srca SVIMA preporučujem linkovanu knjigu , a i VAMA quarterback je preporučujem ukoliko ni nakon 8 godina niste "prelomili". Čisto da vidite koliko ste dobrog načinili u tih osam godina u odnosu na mene koja sam vukla kao ćiro. A sigurno ćete i "prelomiti" nakon čitanja.
Žao mi je svakog sekunda provedenog pušeći cigarete.
Srdačan pozdrav