NBA - National Basketball Association

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
piskerernest

#1676 Re: NBA na OBN-u

Post by piskerernest »

prolaz san antonia može se komentarisati uz jednu od najpoznatijih rečenica u istoriji nba,onu koju je izjavio rudy tomjanovich,"nikad ne podcjenjujte srce šampiona".
poslije tri lako izgubljene tekme protiv hornetsa u gostima ,šampioni lako dobili sedmu.
boston_c

#1677 Re: NBA na OBN-u

Post by boston_c »

Ako se dobro sjećam ja sam prognozirao konferencijska finala Boston - Detroit i SAS- LAL :-D :-D . Jupi za mene!! :D :D :D Samo još da bude finale Celtics - Lakers i ja sam na konju... :)
b@tto

#1678 Re: NBA na OBN-u

Post by b@tto »

piskerernest wrote:prolaz san antonia može se komentarisati uz jednu od najpoznatijih rečenica u istoriji nba,onu koju je izjavio rudy tomjanovich,"nikad ne podcjenjujte srce šampiona".
poslije tri lako izgubljene tekme protiv hornetsa u gostima ,šampioni lako dobili sedmu.
tačno,malo ko im je davao šanse jer su glatko izgubili sve tri tekme koje su igrali u new orleansu,ali kao pravi šampioni,dobili su na iskustvo,ionako samo parker ima ispod 30 godina,ali mislim da su prestari za titulu,iako navijam za njih.

i ta izjava rudy t. je legendarna.
arze

#1679 Re: NBA na OBN-u

Post by arze »

po cemu je to vama detroit apsolutni favorit???Pa taj isti detroit je prosle godine dobio po mari od clevelanda tako da po meni nije nikako favorit.Sto se tice ko prolazi dalje vjerovatno opet Losston zbog svoje "home court stink" igre.
LSD

#1680 Re: NBA na OBN-u

Post by LSD »

Ne volim Spurse,ali su zasluženo prošli u finale zapada...ipak su oni aktuelni prvaci i uz Detroit najiskusnija ekipa u NBA...kakve ono gluposti Vilic prica "Paul se na iskustvo nabacuje na Parkera" :? :? ko da ce mu ovaj guze dati...stvarno,nekad zna lupati gluposti :roll:
Najviše bi volio finale Lakers-Boston,ali Bogami teško da cemo ga ove godine gledati...bar što se Bostona tice...ali eto vidjecemo kako ce igrati protiv Pistonsa...možda ih konacno krene u ovoj seriji.
Layne

#1681 Re: NBA na OBN-u

Post by Layne »

LSD wrote:Ne volim Spurse,ali su zasluženo prošli u finale zapada...ipak su oni aktuelni prvaci i uz Detroit najiskusnija ekipa u NBA...kakve ono gluposti Vilic prica "Paul se na iskustvo nabacuje na Parkera" :? :? ko da ce mu ovaj guze dati...stvarno,nekad zna lupati gluposti :roll:
Najviše bi volio finale Lakers-Boston,ali Bogami teško da cemo ga ove godine gledati...bar što se Bostona tice...ali eto vidjecemo kako ce igrati protiv Pistonsa...možda ih konacno krene u ovoj seriji.
Gledaćemo ih samo ako Allen počene radit ono zbog čega je doveden, inače sumnjam.
LSD

#1682 Re: NBA na OBN-u

Post by LSD »

Layne wrote:
LSD wrote:Ne volim Spurse,ali su zasluženo prošli u finale zapada...ipak su oni aktuelni prvaci i uz Detroit najiskusnija ekipa u NBA...kakve ono gluposti Vilic prica "Paul se na iskustvo nabacuje na Parkera" :? :? ko da ce mu ovaj guze dati...stvarno,nekad zna lupati gluposti :roll:
Gledaćemo ih samo ako Allen počene radit ono zbog čega je doveden, inače sumnjam.
Slažem se...Allen je bio katastrofa u seriji protiv Cavsa,a doveden je kao veliko pojacanje...nevjerovatno šta se dešava sa tim igracem....pa valjda nije zaboravio preko noci igrati košarku,ipak je on jedan od najboljih šutera u NBA u zadnjih 10 godina...opet,možda je to do trenera Riversa...on ga mora probuditi i aktivirati nekako,za to je placen.
Vasa Kisa

#1683 Re: NBA na OBN-u

Post by Vasa Kisa »

more li ko onom Mirzi rech da stipu ona dva momka da prenose utakmice...pa ono je banja kad mane njega, najvecha sportska neznalica, vecha chak i od Velida Spahe
Neelix

#1684 Re: NBA na OBN-u

Post by Neelix »

piskerernest wrote:prolaz san antonia može se komentarisati uz jednu od najpoznatijih rečenica u istoriji nba,onu koju je izjavio rudy tomjanovich,"nikad ne podcjenjujte srce šampiona".

pa sad, da su LAKO dobili... :-)
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#1685 Re: NBA na OBN-u

Post by pape »

arze wrote:ti ma*u seljacku
@arze, .... ovaj dio foruma je uvijek bio primjer korektnog odnosa u diskusijama medju forumasima.
Nije bilo potrebe za intervencijama moderatora.
Ni tebi, a ni bilo kome drugom se nece dozvoliti da to pokvarite.
Smatraj se opomenutim.
nikad_izvini

#1686 Re: NBA na OBN-u

Post by nikad_izvini »

Čestitke OBN-u :thumbup: Malo se ne spava,ali Bože moj :-D
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#1687 Re: NBA na OBN-u

Post by Admir_1984 »

nikad_izvini wrote:Čestitke OBN-u :thumbup: Malo se ne spava,ali Bože moj :-D
Sad se izvini Vugdalicu na onim rijecima na topicu o Vugdi :-D :-D Fakat kako je on doshao na obn extra im je sportski program :thumbup: :thumbup: Sto je najbitnije nece se na ovome stati, sljedece sezone ce biti jos vishe sporta.

Mirza bi fakt u ovim prenosima trebao malo manje da prica. Cesto bespotrebno potencira neke nebitne stvari, tj gushi Edina u nekim extra komentarima.

Veceras ocekujem reviju promasaja sa obe strane i po nekoj slobodnoj procjeni manje od 185 kosheva. Moja neka prognoza je da Boston dobija 5 razlike ;-) :-D
Comrad

#1688 Re: NBA na OBN-u

Post by Comrad »

Boston - Detroit, 2:25 h na OBNu - I tekma :D
LSD

#1689 Re: NBA na OBN-u

Post by LSD »

Admir_1984 wrote:
nikad_izvini wrote:Čestitke OBN-u :thumbup: Malo se ne spava,ali Bože moj :-D
Sad se izvini Vugdalicu na onim rijecima na topicu o Vugdi :-D :-D Fakat kako je on doshao na obn extra im je sportski program :thumbup: :thumbup: Sto je najbitnije nece se na ovome stati, sljedece sezone ce biti jos vishe sporta.

Mirza bi fakt u ovim prenosima trebao malo manje da prica. Cesto bespotrebno potencira neke nebitne stvari, tj gushi Edina u nekim extra komentarima.

Veceras ocekujem reviju promasaja sa obe strane i po nekoj slobodnoj procjeni manje od 185 kosheva. Moja neka prognoza je da Boston dobija 5 razlike ;-) :-D
Ma Vugda je stara škola :mrgreen: ...jest da je lud ko struja kad komentarise utakmice ali bar zna nasmijati sa svojim prenosima.
A ovo je tacno što kažeš...kako je Vugda došao sportski program OBN je postao ponajbolji u državi.
Anonimac

#1690 Re: NBA na OBN-u

Post by Anonimac »

Comrad wrote:Boston - Detroit, 2:25 h na OBNu - I tekma :D
Bice ovo gusto,mozda cak i x bude :mrgreen:
Neelix

#1691 Re: NBA na OBN-u

Post by Neelix »

nego ne mogu da vjerujem, juce se avdic posteno provalio :D rece da se George Gervin do zadnjeg dana za titulu najboljeg strijelca borio sa Peteom Maravichem :lol: :D (David Thompson je pravi odgovor :D )
jasko_ba

#1692 Re: NBA na OBN-u

Post by jasko_ba »

nba action, pa utakmica... idemo Detroit sada :D
Neelix

#1693 Re: NBA na OBN-u

Post by Neelix »

o jebote, u noci petak/subota i nedjelja/ponedjeljak prenose utakmice lakersa i spursa, a moguce i u utorak/srijedu :D

insomniaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :D
sesalmir

#1694 Re: NBA na OBN-u

Post by sesalmir »

Jos nema vilica veceras, divota.
Neelix

#1695 Re: NBA na OBN-u

Post by Neelix »

i ovo ce biti duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuga i dooooooooosadna serija :-?
shadow

#1696 Re: NBA na OBN-u

Post by shadow »

hosh se kladit da nece? :D
pobjeda i to puno lakse nego se ocekivalo. Odbrana dobra, napad solidan. Mozda nije lijepo za oko, ali samo nek nastave ovako igrati i nema problema. Rasheed se nije vidio, Billups ista stvar. Zato su Rondo i KG bili dobri a Pierce fantastican. Konacno mu se s ledja skinuo LBJ, 7 tekmi se s njim gurao i cuvao ga, sad je dobio odrijesene ruke, morat ce se pistonsi stalno na njemu duplati ako ga misle zaustaviti. Allen opet tanak :? . Svidjelo mi se to sto su ga u pocetku bas filovali loptama kako bi i njega krenulo, imao je dosta otvorenih situacija i suteva ali je pogodio samo zicere tj. 2 polaganja i jedno zakucavanje. Sve dok pobjedjujemo neka ga u igri, morat ce jednom proraditi.
Ne znam jel pistonsima ovih 7 dana pauze bilo previse ali veceras su mi bas usporeni bili. Vidjecemo hoce li se malo zagrijati za drugu tekmu, ako ovako ostane, nema problema za Celticse. :wink:
arze

#1697 Re: NBA na OBN-u

Post by arze »

detroit ako ne dobije ovu 2. u bostonu moze se smatrati "EX"
evo citam za la lakerse veceras predvidaju laganu pobjedu, oslanajuci se kako su oni otvarali seriju(Denver,Utah) i San antonio(New orleans)
arze

#1698 Re: NBA na OBN-u

Post by arze »

al nba od pocetka play offa ide na to izgleda na BOSTON-LAKERS!
hoce kult vratit!Al ima tu i neceg drugog!!To bi bilo najgledanije finale mozda ikad! :oops:
uhljug_s_koseva

#1699 Re: NBA na OBN-u

Post by uhljug_s_koseva »

Ja ne kontam sta je sa Rayom,vidi se da sve pokusava da proradi,ali ga nikako ne ide.Izgleda da je izgubio mojo :-D .Najsmesnije mi je bilo onda kad je pogodio tricu,ali igra je bila prekinuta(ja mislim da je kj bio fauliran),a cijela dvorana aplaudira.
alphonse kauders

#1700 Re: NBA na OBN-u

Post by alphonse kauders »

Ne znam, dragi su mi i Lakersi i San Antonio, teško mi se fakat opredijeliti za jednu od ovih ekipa, iako sam uvijek volio timove koji pobjeđuju kulturno, na iskustvo, timski, pa mi je nekako SA po tom pitanju bliža ekipa, iako mi se sviđa kako je Bryant postao nesebičan dolaskom Gasola, kako fakat to sad liči na košarku i lijepo ih je gledati kako pokušavaju da razigraju sve igrače.

Na istoku bih više volio prolaz Detroita, jer mi je Boston nekako vještački tim koji će za 2 sezone (kad Allen i Garnett budu prestari) opet nestati u anonimnosti i neće ga nigdje biti narednih 7-8 sezona. Nevjerovatno je da tako jak tim ne može dobiti nikoga u gostima, a Rivers je fakat taraba od trenera jer ne zna kako da razigra sva tri svoja superstara. Mislim, nemoguće je da je Allen zaboravio igrati košarku i da nema mu.da da preuzme stvar u svoje ruke.

Helem, navijam za finale SA-Detroit, iako mi ni LA- Detroit ne bi bilo mrsko gledati..
Post Reply