Bosanska piramida Sunca vol.2

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Locked
ludost

Post by ludost »

Sarafcina wrote:ludost ;)
moze jedno pitanje :)

sto niko sa PMFa nije nasao za shodno da pise peticije i objasnjava svijetu da je .... ja fakat ne znam zbog cega se ljudi nalaze prozvanim i pozvanim da nekome nesto objasnjavaju ... pisuci kilometarske postove, praveci peticije i slicno.

Jer, koliko se ja sjecam, rijetki su domaci istoricari koji su nalazili za shodno da razbucaju onu cetnicku ideolosku pomamu ("potkovanu" istorijom). Ali su svi slozni da ... to sto radite .. jarane nije ljudski... (a s nauko ionako nikada nije imalo veze).
Ne znam ni kome se ti obraćaš. :?
Da probaš s tim pitanjima na pravim adresama? Na PMF-u možda?

Lično nemam nikakve veze ni sa kakvom peticijom.
A ako ti veća količina slova predstavlja problem za savladati, ne tjera te niko da čitaš. :shock:
Fair Life

Post by Fair Life »

Semir bi trebao znati vise o piramidama... Nije dovoljno samo ih obilaziti kamerom i prozvati se "piramidologom".

Construction of the Great Pyramid
terapija

Post by terapija »

Ili se varam, ili se ljudi na forumu polako bude iz transa i uvidjaju zabludu. :)
Ludost svaka cast na istrajnosti, a ostali ne vadite se sada izjavama poput "ma nisam ja nikad vjerovao u piramidu, ima nesto neka se kopa, znao sam da nece biti piramida, ali haj'mo iskoristiti nastalu situaciju i nastaviti istrazivanje..."

ludvig, cernica i ostali umijesani, uskoro cete vi biti ti koji su "provaljeni"...
Samo me interesuje kako ce sada da se razvija situacija. Ja sam za to da se otpočeti posao zvanicno preda nadleznim ustanovama, a novac fondacije preusmjeri u nastavak istrazivanja od strane kvalificiranih ljudi.
Semir je takodjer duzan da prizna da je pogrijesio u pretpostavci i sacuva obraz.

Pozdrav
Fair Life

Post by Fair Life »

terapija wrote:(...)
Semir je takodjer duzan da prizna da je pogrijesio u pretpostavci i sacuva obraz.

Pozdrav
Semir je samo orudje u rukama onih koji su ga pozvali, onih koji su znali za njegovu strast prema piramidama, onih koji su znali da ce Semira biti lako nagovoriti...

Semir je zloupotrebljen. Semir je u svemu najmanji krivac. Meni je cak sta vise simpatican.

Neke druge treba za vratove hvatati... a do njih se moze doci samo preko Semira.

Zato... na njega treba tovariti, da bi u jednom momentu covjek priznao istinu u smislu... "Nisam ja... oni su."
ludvig

Post by ludvig »

terapija wrote: ludvig, cernica i ostali umijesani, uskoro cete vi biti ti koji su "provaljeni"...
Samo me interesuje kako ce sada da se razvija situacija. Ja sam za to da se ...
:lol:
terapija wrote: Ja ovdje gorim od neizvjesnosti. Uvidio sam, iako ne krije piramidu, da Visocica ipak krije vise od samog grada a vrhu pa me cijela prica zainteresirala.
Nekad davno :-) :
terapija wrote: Ja na zalost ne vjerujem da ce odmah u aprilu poceti bilo kakvi konkretni radovi. Nesto me strah da se to ne razvuce kao mnogo stosta "u nas".
I onda, mjesec za mjesecom, drzat ce nas doslovce u neizvjesnosti, ljudi ce gutati svakakva objasnjenja i izgovore, a od piramide, odnosno kopanja, nista.
De malo rascisti sam sa sobom :-)
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

ja sam uvjeren da oni vuku bijelo sa semom pa ovako furaju... nije on slucajno picio po juznoj americi, a dok prica ofiran do bola... oci ko fildzani kafe... :D :D
Fair Life

Post by Fair Life »

Alfons Kauders wrote:ja sam uvjeren da oni vuku bijelo sa semom pa ovako furaju... nije on slucajno picio po juznoj americi, a dok prica ofiran do bola... oci ko fildzani kafe... :D :D
Majka Kolumbija...
Gospon Macola

Post by Gospon Macola »

Fair Life wrote:

Pozdrav
Semir je samo orudje u rukama onih koji su ga pozvali, onih koji su znali za njegovu strast prema piramidama, onih koji su znali da ce Semira biti lako nagovoriti...

Semir je zloupotrebljen. Semir je u svemu najmanji krivac. Meni je cak sta vise simpatican.

Neke druge treba za vratove hvatati... a do njih se moze doci samo preko Semira.

Zato... na njega treba tovariti, da bi u jednom momentu covjek priznao istinu u smislu... "Nisam ja... oni su."
Pravo sektasko razmisljanje.

"Bozanstvo" nikad ne grijesi i biva cak i u najgoroj prici samo "zloupotrijebljeno". :lol: :lol:
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Image
novel

Post by novel »

Alfons Kauders wrote:ja sam uvjeren da oni vuku bijelo sa semom pa ovako furaju... nije on slucajno picio po juznoj americi, a dok prica ofiran do bola... oci ko fildzani kafe... :D :D
s kim ti vuces bijelo, pa znas kakve su oci poslije vuce :D :D
ludost

Post by ludost »

Fair Life wrote:

Pozdrav

Baš tako - čovjek zaista počinje buditi i neko sažaljenje. Možda bi to doguralo i do simpatije, samo da mu nije onog kad na engleskom razvuče "Baaazzznia" i kad sve oko sebe zapljuje na "pIramid".

Dosta me podsjeća na Rudolfa Bošnjaka, njih dvojica čak imaju i neke zajedničke teorije. Međutim, Rudolf je nenadmašan - njegovoj mašti se divim do imbecilnosti. Glava mi natekne tri broja dok čitam njegova otkrića: http://www.sartelcom.net/ET/krater/index.html. Pored toga, Rudolf je originalan, njegova 'otkrića' i 'saznanja' nisu prekopirana i kolažirana s drugih web sajtova. Čak mislim da je Semir velikim dijelom pođonio neke Rudolfove ideje, ali to već spada na podforum Science Fiction, kojeg na ovom forumu još nema. ;)

Pravo pitanje se odnosi, zapravo, na logistiku koja je pružena Osmanagićevim idejama, i motivaciju te logistike. Ali doći će i to na red.
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

novel wrote:
s kim ti vuces bijelo, pa znas kakve su oci poslije vuce :D :D
ja ga ne vucem, al znam kakve budu okice... :D

http://www.djkrmak.com/

Image

ovaj lik ima pjesmu "moje cijelo selo vuce bijelo..." :D
Last edited by Alfons Kauders on 03/05/2006 12:42, edited 1 time in total.
Fair Life

Post by Fair Life »

ludost wrote:(...)
Pravo pitanje se odnosi, zapravo, na logistiku koja je pružena Osmanagićevim idejama, i motivaciju te logistike. Ali doći će i to na red.
Jasno je kao dan i ko i zasto. Potrebno je samo da se upre prstom. Dovoljno je za pocetak pogledati fotografije koje su prilozene na temi da bi se vidjelo ko je bio od BiH zvanicnika obilazio 'iskopinu'...

Motive je lako dokuciti.
ludost

Post by ludost »

Evo, recimo, i kod Rudolfa su jedan od najvaznijih hitova - satelitske snimke. To je ko neko Evanđelje po Satelitu. Ko šta ima dokazat, samo satelitsku snimku opali.

http://www.sartelcom.net/ET/krater/kosovo/index.html

Međutim, tekst je genijalan. Kaže: "Satelitska reljefna karta Kosova, dobro se zagledajte u nju... vidjet ćete nevidljivo...".

Tražim gdje sebi mogu ovo na majicu odštampat.
novel

Post by novel »

ja ga ne vucem
:oops: :oops: ja sam o hemiji pric'o :oops:

p/s znao sam da je piramida Harisovo maslo :D :D
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

Slika sto zadaje glavobolju svim anti-piramidasima, brdo od koje ne spavaju nocu od nocnih mora, brdo koje im se prividja po danu

:D
ova slika im okrece unutricu naopacke, baca ih u ocaj :D , prepada

samo kazez "buuu piramidaaa" pobjece ko djavo od krsta :lol:

Image

kako je lijepo vidjeti cetnike i ustase kako pucaju od muke
ahhh merakaaaaaaaaaa :-D
Last edited by El-bosniaco on 03/05/2006 12:56, edited 2 times in total.
Goran_35

Post by Goran_35 »

Fair Life wrote:

Pozdrav

Kad ce poceti stijeljanje? :lol:

Ne zavaravajte se :oops: Semir je ponudio svoje,sa dokazima :oops: ,a neki su tvrdili da je samo "brdo" u pitanju a u podnozju brda,takozvani "polozeni stecci"-sto je naravno cista glupost koju su "naucnici" bez ikakve provjere uvrstili kao "naucnu istinu"...
Reina

Post by Reina »

Oni meni neeemaaa piramide
oni meni nema piramide :faraon: :P
ludost

Post by ludost »

Ama, ako se stvarno dobro zagledamo, možda fakat ugledamo nevidljivo.

http://www.sartelcom.net/ET/krater/woma ... being.html
Goran_35

Post by Goran_35 »

ludvig wrote:
terapija wrote: ludvig, cernica i ostali umijesani, uskoro cete vi biti ti koji su "provaljeni"...
Samo me interesuje kako ce sada da se razvija situacija. Ja sam za to da se ...
terapija wrote: Ja ovdje gorim od neizvjesnosti. Uvidio sam, iako ne krije piramidu, da Visocica ipak krije vise od samog grada a vrhu pa me cijela prica zainteresirala.
Nekad davno :-) :
terapija wrote: Ja na zalost ne vjerujem da ce odmah u aprilu poceti bilo kakvi konkretni radovi. Nesto me strah da se to ne razvuce kao mnogo stosta "u nas".
I onda, mjesec za mjesecom, drzat ce nas doslovce u neizvjesnosti, ljudi ce gutati svakakva objasnjenja i izgovore, a od piramide, odnosno kopanja, nista.
De malo rascisti sam sa sobom :-)

Ja bih samo jos dodao i ovo :oops: tek toliko da se ne zaboravi :oops:

Image

Ova "hrpa kamenja" po "strucnjacima" predstavlja "polozene stecke" koje je prije 6-7 decenija kao pojam uveo Kosta Curic,a nasi strucnjaci prihvatili bez ikakve naucne provjere kao "naucnu istinu"

Cak sta vise,optuzivali su Semira da unistava "nekropolu stecaka" iako se zna da je ovo iskopao covjek,bagerom,na svojoj parceli ! Tek poslije toga Semir je trazio da se cijela zona zastiti,jer po "strucnjacima" ova zona nije bila zasticena,iako su tvrdili da se radi o :D nekakvim "polozenim steccima" :D takozvanim :oops:

Iz proslogodisnjeg Semirovog saopstenja za stampu:

...Prof. Imamović sasvim pogrešno tvrdi da ja “rušim jednu srednjevjekovnu nekropolu” i da “nepovratno uništavam nacionalnu baštinu”. Riječ je o podmetanju bez dokaza. Istina je da se 500 metara, od zaštićenog grada Visoki nalazi gomila iskopane zemlje i kamenih blokova. Vlasnik parcele, lokalna porodica u Visokom, je između avgusta i oktobra 2005., u neznanju, bagerom prekopala oko 700 kvadratnih metara i uništila dio pristupnog platoa piramidi. Na tu pojavu devastacije sam javno upozorio gradonačelnika Visokog (na promociji knjige 25.10.2005.), premijera Zeničko-Dobojskog kantona (posjeta Visočici 31.10.2005.) i nadležnog federalnog ministra (kabinet 1.11.2005.). Budući da ta zona dosada nije ni bila zaštićena zakonom, uputio sam zahtjev da se to zemljište privremeno proglasi od državnog interesa.

:oops:
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

El-bosniaco wrote:
jebala te takva prica...najjaci antipiramidashi su upravo bosnjaci (makar ovi koje ja znam) tako da NACIONALIZAM ne trebas petljati u piramidu..
sen

Post by sen »

Fair Life wrote:[quote="terapijaSemir je takodjer duzan da prizna da je pogrijesio u pretpostavci i sacuva obraz.

Pozdrav

Zato... na njega treba tovariti, da bi u jednom momentu covjek priznao istinu u smislu... "Nisam ja... oni su."[/quote]

Ma sve evo nesto razmisljam :oops: i pitam se;Gdje ti bi do sada da razotkrijes pozadinu svih dosadasnjih politickih mutljaza u nasoj drzavi?
Last edited by sen on 03/05/2006 13:24, edited 1 time in total.
terapija

Post by terapija »

El-bosniaco wrote:Slika sto zadaje glavobolju svim anti-piramidasima, brdo od koje ne spavaju nocu od nocnih mora, brdo koje im se prividja po danu

Image

Jado jadni prodji s druge strane i slikaj pa onda malo ti pucaj od muke :)
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

Post by Bobi »

El-bosniaco wrote:Slika sto zadaje glavobolju svim anti-piramidasima, brdo od koje ne spavaju nocu od nocnih mora, brdo koje im se prividja po danu

Koji si ti komad papka... :lol: ...veci nego ona 30-tonska kamena gromada sto je iskopana :lol: .
bagavac

Post by bagavac »

mIRCerka wrote:
El-bosniaco wrote:
jebala te takva prica...najjaci antipiramidashi su upravo bosnjaci (makar ovi koje ja znam) tako da NACIONALIZAM ne trebas petljati u piramidu..
Covjek je 100% u pravu. Neka crknu, i oni su u Medjugoriju gospu izmislili… A da se posluzim tvojim rijecnikom “jebe” se onih kojima niko nije poginuo za vrijeme rata, a za one koji nemaju pola clanova svoje familije druga je prica. Otidji na vlaski forum pa ces vidjeti sta se pise…mozda tamo vise pases… El-bosanceros slazem se sa tobom…

M.SELAM
Locked