ludvig wrote:terapija wrote:
ludvig, cernica i ostali umijesani, uskoro cete vi biti ti koji su "provaljeni"...
Samo me interesuje kako ce sada da se razvija situacija. Ja sam za to da se ...
terapija wrote:
Ja ovdje gorim od neizvjesnosti. Uvidio sam, iako ne krije piramidu, da Visocica ipak krije vise od samog grada a vrhu pa me cijela prica zainteresirala.
Nekad davno

:
terapija wrote:
Ja na zalost ne vjerujem da ce odmah u aprilu poceti bilo kakvi konkretni radovi. Nesto me strah da se to ne razvuce kao mnogo stosta "u nas".
I onda, mjesec za mjesecom, drzat ce nas doslovce u neizvjesnosti, ljudi ce gutati svakakva objasnjenja i izgovore, a od piramide, odnosno kopanja, nista.
De malo rascisti sam sa sobom

Ja bih samo jos dodao i ovo

tek toliko da se ne zaboravi
Ova "hrpa kamenja" po "strucnjacima" predstavlja "polozene stecke" koje je prije 6-7 decenija kao pojam uveo Kosta Curic,a nasi strucnjaci prihvatili bez ikakve naucne provjere kao "naucnu istinu"
Cak sta vise,optuzivali su Semira da unistava "nekropolu stecaka" iako se zna da je ovo iskopao covjek,bagerom,na svojoj parceli ! Tek poslije toga Semir je trazio da se cijela zona zastiti,jer po "strucnjacima" ova zona nije bila zasticena,iako su tvrdili da se radi o

nekakvim "polozenim steccima"

takozvanim
Iz proslogodisnjeg Semirovog saopstenja za stampu:
...Prof. Imamović sasvim pogrešno tvrdi da ja “rušim jednu srednjevjekovnu nekropolu” i da “nepovratno uništavam nacionalnu baštinu”. Riječ je o podmetanju bez dokaza. Istina je da se 500 metara, od zaštićenog grada Visoki nalazi gomila iskopane zemlje i kamenih blokova. Vlasnik parcele, lokalna porodica u Visokom, je između avgusta i oktobra 2005., u neznanju, bagerom prekopala oko 700 kvadratnih metara i uništila dio pristupnog platoa piramidi. Na tu pojavu devastacije sam javno upozorio gradonačelnika Visokog (na promociji knjige 25.10.2005.), premijera Zeničko-Dobojskog kantona (posjeta Visočici 31.10.2005.) i nadležnog federalnog ministra (kabinet 1.11.2005.). Budući da ta zona dosada nije ni bila zaštićena zakonom, uputio sam zahtjev da se to zemljište privremeno proglasi od državnog interesa.