Sarajevski kafici nekad i sad...

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
muha_sa

#1676 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by muha_sa »

suspect_zero wrote:
HAVANA wrote:Ja sam ti vala ko rambo kad je objasnio... :lol: :lol:

E jesi vala pravo :-? ....jeli Pjaf ono gore na samom vrhu, gdje se prije išlo autima dok je bila pruga?....AS bi trebao biti negdje na trgu 6. Novemba??
Pjaf je gore gdje si i napisala :) Ipe držo :)

AS je, kolko me sjecanje služi, nekih 100-njak metara kad kreneš uz brdo glavnom đadom sa desne strane

zar nije ono trg 6.aprila :?
Filter

#1677 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by Filter »

quarterback wrote: joj sestro ocaj su im kolaci ...
ne bih nikome preporucio
krempite i sampite su dobre ba sestro, za ostalo me posalju u palmu :D

a ko ce ovo ostalo iscitati :roll:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#1678 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by bitanga_sa_otesa »

Edin H. wrote:
Dobro se penjes na drvo? :lol:
zar sumnjas :D
kafanski_covjek

#1679 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by kafanski_covjek »

kako se zvao onaj kiosk na Socijalnom (gdje je sad trafika) sto je radilo cijelu noc pa kad se vracas iz grada u pripitom stanju :D obavezno se tu svrati na pljesku :D na vrh mi jezika :)
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#1680 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by bitanga_sa_otesa »

kafanski_covjek wrote:kako se zvao onaj kiosk na Socijalnom (gdje je sad trafika) sto je radilo cijelu noc pa kad se vracas iz grada u pripitom stanju :D obavezno se tu svrati na pljesku :D na vrh mi jezika :)
bio je grill erol,a prije rata bio grill u opelovom kombiju pored as-a ,zaboravio sam kako se zvao :?
kafanski_covjek

#1681 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by kafanski_covjek »

eee da, erol :thumbup:
Banksy

#1682 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by Banksy »

HAVANA wrote:Ama prije skenderije a kad prodjes davor kafic.Sjecas se mala pekara...
Sve pamtim i svega bih se sjetila, ali ovo, gdje iskopa... :mrgreen:

Egipat sladoled, Palma kup, Jadranka boemi i šamponjeze, i žito sa šlagom u Olomanu...
HAVANA

#1683 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by HAVANA »

Cuj gdje se sjeti,legne kifla i pavlaka u neka doba ko budali samar. :D Mada jerlagic je bio tito.
agent_zero

#1684 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by agent_zero »

KENJAC wrote:Na nekoj svadbi ga ubise ! E jebo me svak ako ste normalni sa bozom ! Pa kome normalnom se to moze svidjat ? Jednom probo i jos mi pogan okus u ustima. Ako ko zna Dinka iz Nemanjine ( Buljon ga zvali , imo nao ale ko dno od tegle) On se kladio sa starijom rajom , moj buraz stariji od mene 7 godina je njegova raja, da ce pojest 100 cevapa. Svi mi isli da gledamo u onu cevabdzinicu kod pijace Markale ( Ceker se zvala) i stvarno pojede 100 cevapa! Haos izbio cestitanja , navijanje i Dinko dobije onu crvenu od 100 dinara i kaze " joj jebo te imam i za veceras za cevape" E kad tad nisam povratio necu nikad !

:lol:

Fakat za povraćoke :lol: :roll: :-)

A ša fali bozi? Dobra boza, a i zdrava :D
quarterback

#1685 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by quarterback »

HAVANA wrote:Ama prije skenderije a kad prodjes davor kafic.Sjecas se mala pekara...
gospodja se zora zvala, bio je sejo frizer odmah pored onog semafora pa onda ta pekara, u zgradi, trebalo se popeti par povisokih stepenica
Banksy

#1686 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by Banksy »

Čini mi se da je Zora radila samo ranom zorom, da nije noću, k'o Jerlagić, ili griješim...?
Edin H.

#1687 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by Edin H. »

Banksy wrote:Čini mi se da je Zora radila samo ranom zorom, da nije noću, k'o Jerlagić, ili griješim...?

Zoea nas je nocima othranila. :D
Nepass

#1688 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by Nepass »

KENJAC wrote:Na nekoj svadbi ga ubise ! E jebo me svak ako ste normalni sa bozom ! Pa kome normalnom se to moze svidjat ? Jednom probo i jos mi pogan okus u ustima. Ako ko zna Dinka iz Nemanjine ( Buljon ga zvali , imo nao ale ko dno od tegle) On se kladio sa starijom rajom , moj buraz stariji od mene 7 godina je njegova raja, da ce pojest 100 cevapa. Svi mi isli da gledamo u onu cevabdzinicu kod pijace Markale ( Ceker se zvala) i stvarno pojede 100 cevapa! Haos izbio cestitanja , navijanje i Dinko dobije onu crvenu od 100 dinara i kaze " joj jebo te imam i za veceras za cevape" E kad tad nisam povratio necu nikad !
Nemam godina da pricam o sarajevskim kaficima/slasticarnama sjecam se tog egipta kao mali.
Ali vas bas puca nostalgija, svaki kolac u torte i to, metropolisu ili aidi je bolji od tip topa, ramiza, egipta, saraja ili palme. Boza je katastrofa pice :) siptarski sladoledi i kolaci su katastrofa ziva :). Jedino salep moze proci i ima fin ukus :) bar je danas tako stanje.
quarterback

#1689 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by quarterback »

fulio si poentu
Banksy

#1690 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by Banksy »

Nepass wrote:
Nemam godina da pricam o sarajevskim kaficima/slasticarnama ...
suspect_zero

#1691 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by suspect_zero »

muha_sa wrote:
suspect_zero wrote:
HAVANA wrote:Ja sam ti vala ko rambo kad je objasnio... :lol: :lol:

E jesi vala pravo :-? ....jeli Pjaf ono gore na samom vrhu, gdje se prije išlo autima dok je bila pruga?....AS bi trebao biti negdje na trgu 6. Novemba??
Pjaf je gore gdje si i napisala :) Ipe držo :)

AS je, kolko me sjecanje služi, nekih 100-njak metara kad kreneš uz brdo glavnom đadom sa desne strane

zar nije ono trg 6.aprila :?

Džaba ne mogu se sjetiti :oops:

Ma trg je bio 6.April :) ....mislila sam na ulicu (glavna đada uz Bistrik), koliko se sjećam ona se zvala 6. Novembar :?
Stari kenjac

#1692 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by Stari kenjac »

Boza je ZAKON! I cevabdjinica nije "ceker" Ceker je kafanica bosanska u onom prolazu kod markala, s Titove u Đenetića ćikmu. Tu smo luftali iz gimnazije i sjedili zimi dok nas kika ne istjera::: :run:
Nepass

#1693 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by Nepass »

Banksy wrote:
Nepass wrote:
Nemam godina da pricam o sarajevskim kaficima/slasticarnama ...
Pa napisao sam trenutno stanje, ono kolac kod ramiza ili kolac u torte i to je kao braco cokolada ili lindt mlijecna cokolada :)
Prije rata nije bilo ovih danasnjih kolaca (cheesecake i sl) pa su bili dobri i ovi pola margarin pola slag.
Innovation

#1694 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by Innovation »

Banksy wrote:

Egipat sladoled, Palma kup, Jadranka boemi i šamponjeze, i žito sa šlagom u Olomanu...
:gladna: :gladna: :kiss:
Stari kenjac

#1695 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by Stari kenjac »

KENJAC wrote:A jesi li iso na Kovace na pizzu , u onu malu pekara - pizzeriju sto , kad frajer vadi kifle onom lopatom iz peci , ona drska od lopate izadje na po ulice ? A odozgo onaj mali autobus , svaki put u deset cenata se mimoidju !
Mislis na Mahirovu pekaru?
Banksy

#1696 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by Banksy »

Innovation wrote:
Banksy wrote:

:gladna: :gladna: :kiss:
Zar ti nisi neka omladinka... :D
Innovation

#1697 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by Innovation »

Banksy wrote:
Zar ti nisi neka omladinka... :D
:kiss: :wink:
KENJAC

#1698 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by KENJAC »

Stari kenjac wrote:

Boza je ZAKON! I cevabdjinica nije "ceker" Ceker je kafanica bosanska u onom prolazu kod markala, s Titove u Đenetića ćikmu. Tu smo luftali iz gimnazije i sjedili zimi dok nas kika ne istjera::: :run:
Stani ba, zar nije ceker kad podjes od gume sto gori prema Markalama sa lijeve strane. Bilo ko neko prosirenje unutra bilo par nekih radnji i cevabdzinica Ceker ???
KENJAC

#1699 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by KENJAC »

Stari kenjac wrote:
KENJAC wrote:A jesi li iso na Kovace na pizzu , u onu malu pekara - pizzeriju sto , kad frajer vadi kifle onom lopatom iz peci , ona drska od lopate izadje na po ulice ? A odozgo onaj mali autobus , svaki put u deset cenata se mimoidju !
Mislis na Mahirovu pekaru?
Jebaji ga , mi smo zvali to SDA pizza. Ma ona pekara uska a dugacka. Nije bila siroka dva metra !preko puta groblja !
Stari kenjac

#1700 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by Stari kenjac »

KENJAC wrote:
Stari kenjac wrote:

Stani ba, zar nije ceker kad podjes od gume sto gori prema Markalama sa lijeve strane. Bilo ko neko prosirenje unutra bilo par nekih radnji i cevabdzinica Ceker ???

Neidi od gume. Preko puta trznice. Jeste prosirenje. Dalje bio uski prolaz prema Đenetića ćikmi. S desne strane prosirenja kad udjes od tramvajske štreke bila kafanica "Ceker" Kika sluzila kafu i "Stopićkinu borovnicu" od koje ti jezik bude ljubicast hevtu. Bilo je jos radnji, i cvjecara cinimi se, granap itd. Na isto mislimo samo ti kreno iz daleka, od gume...
Post Reply