Gdje su mu haveri: Aće, Bal, Soko, Piće? Jest da su mozda malo stariji od njega, ali je znao s njima do Italije otici.terra_incognita wrote:Sjeća li se neko Giceta sa Bjelava ?
Ako se ne varam, po imenu / Prezimenu / godištu, ovo je on:
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /130815068
U zadnje vrijem je samo džepario po tramvajima, vrtio se po Starom Gradu...
.
- fosil
#1676 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
- vicious
#1677 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
A to znam naravno, nego me ono atomsko buniLogavina63 wrote:Skolsko betonsko legendarno(70-80g)"igraliste" Osnovne skole "Razija Omanovic"tada.
Igralo se vecinom 4 na 4.Nacrtan gol na zidu fizicke sale i drveni gol sa mrezom na suprotnoj.
Slavu i zlatne dane je dozivjelo sredinom 70-tih kad nam je u mahalu doselio bivsi igrac Zvezde Dule
Jovanovic.Bijase tih godina urnebes,ali pravi.Karaktera,faca samo takvih,moglo bi se dobrih filmova snimiti
i romana napisati.
- muha_sa
#1678 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
dok smo išli u tu školu svakodnevno smo igrali na školskom, dovoljno je bilo da cujemo kako lopta lupa od zid pa da zbrišemo s casa i to na sred casaLogavina63 wrote:Skolsko betonsko legendarno(70-80g)"igraliste" Osnovne skole "Razija Omanovic"tada.
Igralo se vecinom 4 na 4.Nacrtan gol na zidu fizicke sale i drveni gol sa mrezom na suprotnoj.
Slavu i zlatne dane je dozivjelo sredinom 70-tih kad nam je u mahalu doselio bivsi igrac Zvezde Dule
Jovanovic.Bijase tih godina urnebes,ali pravi.Karaktera,faca samo takvih,moglo bi se dobrih filmova snimiti
i romana napisati.
kad smo mi (moja djuturumska generacija) išli u tu školu u komšiluk je doselio mladi fudbaler Fuad Muzurovic--kolko me sjecanje služi mislim da se Toromanova ulica zvala
i ja svašta pišem
hajd vozdra
- terra_incognita
#1679 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Piće se jos vrti po Bjelavama i Belgiji, ako se ne varam... Ostale ne poznajemfosil wrote:Gdje su mu haveri: Aće, Bal, Soko, Piće? Jest da su mozda malo stariji od njega, ali je znao s njima do Italije otici.terra_incognita wrote:Sjeća li se neko Giceta sa Bjelava ?
Prco djeluje cist...
-
Logavina63
#1680 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Za one koje interesuje.Bilo je to saroliko i zanimljivo kako vrijeme tako I karakteri.Na primjer imali smo na vrhu
Toromanove pitare Muzurovice(Sutko jos zivi tu),a 2 kuce nize jednog od rijetkih kospicara Tarika Hodjica.
Onda mi a na um padne marsana koja se desila za vrijeme velikog skolskog odmora.Pobili se Sejo guz Kadic iz 7-3 i Sasa
Petrovic koji je isao u 8-1 razred.Razlike drasticne sto bi rekao Djuro koji je takodje isao u 8-1 .
Toromanove pitare Muzurovice(Sutko jos zivi tu),a 2 kuce nize jednog od rijetkih kospicara Tarika Hodjica.
Onda mi a na um padne marsana koja se desila za vrijeme velikog skolskog odmora.Pobili se Sejo guz Kadic iz 7-3 i Sasa
Petrovic koji je isao u 8-1 razred.Razlike drasticne sto bi rekao Djuro koji je takodje isao u 8-1 .
- fosil
#1681 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
terra_incognita wrote:Piće se jos vrti po Bjelavama i Belgiji, ako se ne varam... Ostale ne poznajemfosil wrote:Cuj Prco jos diše?? Dobar jeterra_incognita wrote:Sjeća li se neko Giceta sa Bjelava ?
Gdje su mu haveri: Aće, Bal, Soko, Piće? Jest da su mozda malo stariji od njega, ali je znao s njima do Italije otici.![]()
Prco djeluje cist...
-
Dancer90s
#1682 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Prco se ponovo nakacio,vidjam ga svaki dan o Bjelavama a onako nije los ko raja,a Ace je smeker i on i Pepe
- muha_sa
#1683 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
šta ste se ušutili

- Edin H.
#1684 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Ti si se usutio, nema te na temi o Kaktusu, ili tamo si jedino isao da bijes hasisare?muha_sa wrote:šta ste se ušutili![]()
- muha_sa
#1685 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
u Kaktus se ponekad išlo, visilo se u Rebusu, Stelexu, Kuku..................Edin H. wrote:Ti si se usutio, nema te na temi o Kaktusu, ili tamo si jedino isao da bijes hasisare?muha_sa wrote:šta ste se ušutili![]()
mi smo više birtijali, mlado ludo i jedina zabava nam alkohol bio
nekad bilo sad se pominjalo.
sad ce efendija Chisum da nastavi
- ragnoti
#1686 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
wannabe_ultra wrote:Znao sam i ja jednog muhu, stari grad, negdje oko katedrale, pikadilija i muzicke![]()
Inace poznat po strasnoj ljevici kad god bi igrali lopte
Vozdra raja, već mjesecima čitam ovu temu, i vidim da ima likova koje i lično poznajem, pa reko da se i ja prijavim
...bogami ni desnica mu nije loša, a ni aperkat ni kroše
mislim da je taj Muha generacija negdje 79. godište, inače volio je još šutati i na školskom na Mejtašu ispred SSK, danas KŠC, lafčina prava, prava raja, nama djeci bi bila velika čast kada te pošalje da mu doneseš vode.
muha živ i zdrav još uvijek je tu negdje vidim ga često ili na Logavinoj, ili kod Taxi štanda Katedrala.
-
Stari kenjac
#1687 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
ragnoti wrote:wannabe_ultra wrote:Znao sam i ja jednog muhu, stari grad, negdje oko katedrale, pikadilija i muzicke![]()
Vozdra raja, već mjesecima čitam ovu temu, i vidim da ima likova koje i lično poznajem, pa reko da se i ja prijavim![]()
mislim da je taj Muha generacija negdje 79. godište, inače volio je još šutati i na školskom na Mejtašu ispred SSK, danas KŠC, lafčina prava, prava raja, nama djeci bi bila velika čast kada te pošalje da mu doneseš vode.![]()
muha živ i zdrav još uvijek je tu negdje vidim ga često ili na Logavinoj, ili kod Taxi štanda Katedrala.
Kad citam ovog forumskog muhu, sve me podsjeca na mog druga Muhu sa Logavine. Tu smo isli u "Razija Omanović", pa u I gimnaziju, pa...
Samo mi smo praaaavi metuzalemi. Maturirali sedamdeset i neke...
Pozdrav svim MUHAMA!
- ragnoti
#1688 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Sad sam i ja nadošaoStari kenjac wrote:ragnoti wrote:wannabe_ultra wrote:Znao sam i ja jednog muhu, stari grad, negdje oko katedrale, pikadilija i muzicke![]()
Vozdra raja, već mjesecima čitam ovu temu, i vidim da ima likova koje i lično poznajem, pa reko da se i ja prijavim![]()
mislim da je taj Muha generacija negdje 79. godište, inače volio je još šutati i na školskom na Mejtašu ispred SSK, danas KŠC, lafčina prava, prava raja, nama djeci bi bila velika čast kada te pošalje da mu doneseš vode.![]()
Kad citam ovog forumskog muhu, sve me podsjeca na mog druga Muhu sa Logavine. Tu smo isli u "Razija Omanović", pa u I gimnaziju, pa...
Samo mi smo praaaavi metuzalemi. Maturirali sedamdeset i neke...
Pozdrav svim MUHAMA!
Muha nešto stariji od ovoga kojeg ja znam
Ferhata nisam dugo vidio, ima i 10 godina, neko mi je pričao za njega da je g...io nekog retardiranog lika
- akcid
#1689 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Očito je da je stare raje na forumu sve manje i da nema kvalitetnog evociranja sjećanja i uspomena adekvatnih naslovu ove teme
Sada se prijeratni momci približavaju, granice se pomjeraju prema današnjem vremenu, i to više ne čini ovu temu zanimljivom i ne daje joj onu draž po kojoj je postala jedna od najčitanijih na ofom forumu 
- ragnoti
#1690 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Šta češ jaro dolaze neki novi klinci
, ali Ima još likova, nije Sarajevo šala.
Da li se možda neko sjeća Zoke zvala ga raja nindža, 71. godište, iz Hrasnog, vrtio se tu oko Picadilija, sad nemogu da se sjetim ekipe sa kojom se družio?
Da li se možda neko sjeća Zoke zvala ga raja nindža, 71. godište, iz Hrasnog, vrtio se tu oko Picadilija, sad nemogu da se sjetim ekipe sa kojom se družio?
- Chisum
#1691 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Muha, ba, opet te carsijske prozivke...
Dobro, hajde da malo ozivimo temu!
Samo, ni ova tema nije uvijek zajebancija.
E'o, nedavno pomenuh covjeka pricajuci jednu smijesnu, veselu pricu...
http://www.klix.ba/vijesti/bih/prijatel ... /131002067
Ali, eto, da ne bude sve do daske crno, kad vidjeh da je Tade umro - a pio je, nesretnik, bas, onako, samoubilacki, ni najmanje se ne stedeci, pa bi ovo "... sa sarajevskog asfalta" u njegovom slucaju prije bila jedna tragikomicna aluzija - pade mi na pamet jedan slucaj, sada, u ovom shabachkom, papanskom okruzenju kakvo je Sarajevo u ovih zadnjih 20 kuka, pustajuci papanima fore, postalo - vec uveliko zaboravljen.
Naime, i pripadnici nesto starije "stare generacije", a i oni nesto mladji pripadnici iste, mogli bi se, mozda, sjetiti lika po imenu Simke, lika koji je nekada davno dosao u Sarajevo, negdje iz Vojvodine - da li bijase Novi Sad ili nesto drugo, vise se ne sjecam (zaboravio sam mu i ime, da li Dragan ili nesto tako...znam da su ga zvali Simke), koji se prvo flekao Trokinoj sestri, naime, zivjeli su u Nemanjinoj, slozio im se na grbacu, dobio s njom dijete, vjencali se itd.
Radio je kao asistent na Arhitektonskom fakultetu, bio je dobar staticar, a u isto vrijeme bio umijesan u razne afere, uzimanja para studentima (arapskim) za razlicite usluge, gudri, svakojakim prevarama... da bi svoju "sarajevsku karijeru" zavrsio tako sto se naivnom Tadetu, s kojim se druzio, pocetkom rata ponudio da mu izmjesti slike negdje vani, i tako ih spasi od razaranja i propadanja.
Napominjem - Tade je nekada prije, pogotovo dok nije potpuno potonuo u alkohol, bio, prije svega, jako uspjesan poslovan covjek - svoj rad je skupo naplacivao, pa se u slucaju njegovih slika radilo o jako velikim parama.
Elem, kada je i Tade kasnije pokusao doci do svojih slika ispostavilo se da ga je Simke zajeb'o k'o zadnjeg levata, na foru utopio sve slike, uzeo velike pare, i uhvatio se noge.
Rasplet price o ovoj kradji i prevari desio se nesto kasnije u Beogradu - svojim vezama pomogao je zet Husrefa Musemica, Karic (kasnije, nazalost, poginuo, Allah rahmetile)... ali to nije tema ove nase emisije.
Eto... Tade, laka ti zemlja bosanska! Tebe, nazalost, ispratismo. Temi vratismo zivot.
... a vec danas Tadeta vise nema.Chisum wrote:Inace, i Muha i brat su "porijeklom" s Carsije, ali su se kasnije presaltali dole... A ova dalabu je bila opsjednuta Svabama, a i jest sam izgledao k'o kakav Bosva... sjecam ga se kad sjedi i loche s par sarajevskih slikara i profesora s Akademije - ova scena mi se urezala u pamcenje, jer za to vrijeme to i nije bila bas svakidasnja zajebancija - mislim da su tu tada za stolom sjedili Radoslav Tadic, Nusret Pasic i Muradif Cherimagic - i salutira, dalabu, Hitleru i mrmlja nesto, satro, na njemackom (sto je, inace, cesto znao da radi)...
A burazu mu, Ferhatu, gudra nije bila mrska....
Kafana je radila jako dobro, mislim - bilo je svega... od marisana, preko budala, do umjetnika i beskonacne palamude.... Samo, da budem iskren, meni nikako nije bilo jasno kako onako lud Muha moze da vodi kafanu... sjecam ga se, u spici, kada kafana rastura dan za danom, i sad, trka-frka, treba nabavljati robu, i ode frajer u nabavku - i vraca se s 200 deka kafe, kaze, "neka, za pocetak...".... i onda se kasnije nastiklava pice, kako koja labrnja dodje... organizacija - cirkus Kolorado, al' eto, islo ga je.
Vidio sam ga u Londonu prije nekoliko godina, u drustvu nekoliko nasih umjetnika, i, koga zanima - ni tamo nije ni sekundu manja budala nego je bio ovdje. Zajebava se sve u sesn'est.
Ali, eto, da ne bude sve do daske crno, kad vidjeh da je Tade umro - a pio je, nesretnik, bas, onako, samoubilacki, ni najmanje se ne stedeci, pa bi ovo "... sa sarajevskog asfalta" u njegovom slucaju prije bila jedna tragikomicna aluzija - pade mi na pamet jedan slucaj, sada, u ovom shabachkom, papanskom okruzenju kakvo je Sarajevo u ovih zadnjih 20 kuka, pustajuci papanima fore, postalo - vec uveliko zaboravljen.
Naime, i pripadnici nesto starije "stare generacije", a i oni nesto mladji pripadnici iste, mogli bi se, mozda, sjetiti lika po imenu Simke, lika koji je nekada davno dosao u Sarajevo, negdje iz Vojvodine - da li bijase Novi Sad ili nesto drugo, vise se ne sjecam (zaboravio sam mu i ime, da li Dragan ili nesto tako...znam da su ga zvali Simke), koji se prvo flekao Trokinoj sestri, naime, zivjeli su u Nemanjinoj, slozio im se na grbacu, dobio s njom dijete, vjencali se itd.
Radio je kao asistent na Arhitektonskom fakultetu, bio je dobar staticar, a u isto vrijeme bio umijesan u razne afere, uzimanja para studentima (arapskim) za razlicite usluge, gudri, svakojakim prevarama... da bi svoju "sarajevsku karijeru" zavrsio tako sto se naivnom Tadetu, s kojim se druzio, pocetkom rata ponudio da mu izmjesti slike negdje vani, i tako ih spasi od razaranja i propadanja.
Napominjem - Tade je nekada prije, pogotovo dok nije potpuno potonuo u alkohol, bio, prije svega, jako uspjesan poslovan covjek - svoj rad je skupo naplacivao, pa se u slucaju njegovih slika radilo o jako velikim parama.
Elem, kada je i Tade kasnije pokusao doci do svojih slika ispostavilo se da ga je Simke zajeb'o k'o zadnjeg levata, na foru utopio sve slike, uzeo velike pare, i uhvatio se noge.
Rasplet price o ovoj kradji i prevari desio se nesto kasnije u Beogradu - svojim vezama pomogao je zet Husrefa Musemica, Karic (kasnije, nazalost, poginuo, Allah rahmetile)... ali to nije tema ove nase emisije.
Eto... Tade, laka ti zemlja bosanska! Tebe, nazalost, ispratismo. Temi vratismo zivot.
Last edited by Chisum on 03/10/2013 07:09, edited 1 time in total.
- Zokipfc
- muha_sa
#1693 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
nek sam ja tebe prozvo i nek si ti nama došoChisum wrote:Muha, ba, opet te carsijske prozivke...![]()
... a vec danas Tadeta vise nema.Chisum wrote:Inace, i Muha i brat su "porijeklom" s Carsije, ali su se kasnije presaltali dole... A ova dalabu je bila opsjednuta Svabama, a i jest sam izgledao k'o kakav Bosva... sjecam ga se kad sjedi i loche s par sarajevskih slikara i profesora s Akademije - ova scena mi se urezala u pamcenje, jer za to vrijeme to i nije bila bas svakidasnja zajebancija - mislim da su tu tada za stolom sjedili Radoslav Tadic, Nusret Pasic i Muradif Cherimagic - i salutira, dalabu, Hitleru i mrmlja nesto, satro, na njemackom (sto je, inace, cesto znao da radi)...
A burazu mu, Ferhatu, gudra nije bila mrska....
Kafana je radila jako dobro, mislim - bilo je svega... od marisana, preko budala, do umjetnika i beskonacne palamude.... Samo, da budem iskren, meni nikako nije bilo jasno kako onako lud Muha moze da vodi kafanu... sjecam ga se, u spici, kada kafana rastura dan za danom, i sad, trka-frka, treba nabavljati robu, i ode frajer u nabavku - i vraca se s 200 deka kafe, kaze, "neka, za pocetak...".... i onda se kasnije nastiklava pice, kako koja labrnja dodje... organizacija - cirkus Kolorado, al' eto, islo ga je.
Vidio sam ga u Londonu prije nekoliko godina, u drustvu nekoliko nasih umjetnika, i, koga zanima - ni tamo nije ni sekundu manja budala nego je bio ovdje. Zajebava se sve u sesn'est.
jebi ga, ovako samo ti znaš
oživjesmo je al nemam vala šta više napisat
doduše, nit su pisci, nit pjesnici nit akademski gradjani vec iz nekog drugog miljea al su spodago sam takva
hajd vozdra
- Dezurni_kriticar
#1694 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Auuuuuuu, vidim znaš Bobara, Nidžu (Niksona) a i Brneta...Nekako s proljeća wrote:Bobar nije bio četnik.Jeste bio aktivan u nekim borbama ali nije bio katil kao onaj ''nosonja Škipina ili Deba iz B faze...Chisum wrote:Compact wrote:1990/91 sa Brnetom sjedim u slastičarnoj Ada na Alipašinom polju, kada mi poče pričati priču da će od Juge ostati nula, a da će se opet živjeti u Kraljevini SHS ( srba, hrvata i slovenaca ), a ja mu kažem de ba bježi!
Do nas je sjedio Nixon, kad odjednom poče baliti na usta i na nos neku pjenu, pade na glavu i poče se gicati. Raja skočiše, počeše galamiti, daj mu upaljač da stisne. Kasnije saznam da je imao padavicu. Sa prvim sam bio dobar pravo, dok Nixona nisam volio sresti! Kada sam čuo da je umro, obradovao sam se! Brne mi je pokazivao slike sa skupova, gdje je govore držao Šešelj! Kasnije se ispostavilo da je Brne zajedno sa Bobarom iz C faze bio četnik i po!
Evo cesto bacim oko na ovu meni dragu temu, jer ne radi se ovdje samo o gomili ulicara, jalijasa lokalnih budala... ima ova tema nesto u sebi, pa me mnoga ova imena, ako nista sjete mladosti i dobre zajebancije. ma ovdje, naravno i preuvelicavanja i prica koje pocnu s jednim likom a zavrse na nekom drugom... ali nista to ne smeta. Drago mi je vidjeti da na ovom forumu ima dosta nas koji se sjecamo onog Sarajeva, njegovih ulica i lica.
A sad, kad vec kolega forumas, pripadnik meni najmrze stranke, pomenu Niksona... Moram reci da citajuci komentare ovdje ne naidjoh ni na jedan pozitivan. Mozda ga i nije zasluzio. Ali, barem sto se mog poznanstva sa njim tice i poznanstva ekih meni bliskih ljudi, za tog ce me covjeka, onako - na njegovom "zalasku", vjecno vezati jedan njegov pozitivan gest. Mnogi bi rekli radilo se o nekom presedanu u njegovom ponasanju i nastupu, ali ja cu ga pamtiti po tome.
A sto se tice Brneta, taj je, kao i nekolicina drugih iz slicnih ekipe mladjih momaka okupljenih u krugove koji su tada bili mozda i najpodlozniji indoktrinaciji sa strane (mozda Compact zna), Milana Cele, Bobara, Tome isl. pokazivao naznake necega sto ce se kasnije desiti.
Jedino bih pitao znas li sta je sa Bobarom? Gdje je ta prelivoda?
Nije ni valjao nasoj raji kao taksista Stanić ali ni govora o tome da je bio tnikače.Lezao je u zatvoru Kula jer je ubio nekog Brnetovog četnika u Ilijasu.Od tada ima zub manje kao reakciju od ''vojvode'' iz C faze...
Raja zarobljena u Nedzaricima (Leptirice) su od njega bili postedeni maltretiranja...
Zivio u Vlasenici s porodicom i drzao neki granap..povukao se ali svremena na vrijeme zasao bi i posutao lokalne indijance...unazad nekoliko godina zivi s porodicom u Beogradu.
Tomislava smo zauvijek skinuli s kedija u Nedzaricima...a i on kao i Milan nisu bitni za ovu temu.Ilijaska sela su njihova zivotna sredina uz navijacke izlete ...
Nikson je patoloski slucaj...
Imali bismo ti i ja o čemu pričati....
- Dezurni_kriticar
#1695 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
hahaha, pa čovječe mi znamo sve iste ljudeNekako s proljeća wrote:Navedeni je Samir zvani Droga i imao je kilersku facu, bio je dio tamo one ekipe iz ART-a na Skenderiji (Dado, Dilan,Hase,Eldar, Kemo...) a toj raji je pripadao i taj Campo koji je u stvari regulara ...zanimljivo je da se smanjuje kako stari.Radio je u samoposluzi u C fazi.Hordaši su bili oba...Droga nije vise među zivima.DZONPI wrote:Ja sam hodo po Stelexu i tu se sjecam dvojice likova koji su se bukvalno non stop marisali.Kolko se sjecam Droga iz pofalica i neki Campo cini mi se sa Alipasina al nisam siguran.
Dado - Jadranko Vukić iz A faze, Dilan - radio gudru i šit svojevremeno, Hase - vazda mucao kad odvali komad (okhano mulo ćavo kae khando, tede čeka te Simela i diksime ladi sem - ne znam šta to znači ali to mu je bila omiljena zajebancija kada se razvali), Eldar - ćelavi, Kemo...
Od sviju njih sam doskora jedino još znao vidjeti Haseta pred zelenarom u Hrasnom. Popili smo nekad po pivu tako, popričali malo o starim vremenima i razvukli se svako na svoju stranu.
Drago mi je ako govno od Samira Droge više nije među živima. Vazda je glumio mangupa a bio obična pička...
-
Lutka35
#1696 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Sta je bilo sa Sasom sa Koseva nemogu da se sjetim koje god, je mozda 69,70 god crn visok... Cula sam da je otiso u cetnike da je na Grbavici bio neko vrijeme????
-
DZONPI
#1697 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Vidi vidi pa ima i raje iz Stelexa,Rebusa,Kuka,e pa i ja sam tu visio a bio sam u drustvu ah veliko je to drustvo bilo ali hajde recimo.Hase,Skoja, Pisko,Droga ,Campo,Miro,Kemo,Pinki,Bato,Kico ma hajde ba nemogu vise da nabrajam.A mangupa je u svakoj mahali bilo.Najvise je bilo Cela,Zutih,Sokova pa Piketa ma svaka mahala po nekoliko sad ko je bio zajebaniji ko ce ga znat ali ko je hodo po gradu moro se pomarisat par puta bio zajeban ili ne.U Zubu su bile dobre marisane hasisara i pankera jadni pankercici su vazda izvukli deblji kraj.
- uglavnomja
#1698 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
DZONPI wrote:Vidi vidi pa ima i raje iz Stelexa,Rebusa,Kuka,e pa i ja sam tu visio a bio sam u drustvu ah veliko je to drustvo bilo ali hajde recimo.Hase,Skoja, Pisko,Droga ,Campo,Miro,Kemo,Pinki,Bato,Kico ma hajde ba nemogu vise da nabrajam.A mangupa je u svakoj mahali bilo.Najvise je bilo Cela,Zutih,Sokova pa Piketa ma svaka mahala po nekoliko sad ko je bio zajebaniji ko ce ga znat ali ko je hodo po gradu moro se pomarisat par puta bio zajeban ili ne.U Zubu su bile dobre marisane hasisara i pankera jadni pankercici su vazda izvukli deblji kraj.
koji: kemo, pinki, celo, zuti, s(h)ok?
ja ih znam po jednog dobro
-
goran16v
#1699 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Da nije to slucajno Baricanin, imbecil iz Batkove ekipe? On je 69. sa Kosevskog, crn, bio na Grbavici, prosle godine dobio 18 god za ratni zlocin.Lutka35 wrote:Sta je bilo sa Sasom sa Koseva nemogu da se sjetim koje god, je mozda 69,70 god crn visok... Cula sam da je otiso u cetnike da je na Grbavici bio neko vrijeme????
-
Lutka35
#1700 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Crn je bio onako nekakav cudan pogled imo,ja ga se kao kroz maglu sjecam..Mislim da je imo mladjeg brata hmmm i da su se prezivali Bogdanovic ili Bojanovic tako nest...