Bosanska piramida Sunca

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Locked
helo

Post by helo »

Ne mogu da vjerujem šta Kosovo ima sa piramidom u Bosni i Hercegovini. Ovo ti je Jebo lud zbunjenog!
znanje

Post by znanje »

Sarafcina wrote:Posto sam ja ovdje neutralan i samo tvrdim da je dokaz za piramidu njeno otkopavanje
predlazem :

1. Otvaranje kladionice
2. Svaki napisani post, znaci uplatu od 2 KM (dvije km) za ili protiv piramide.
3. Ja sam banka

a. Dobit je ono sto uplati gubitnicka strana
b. Dobit se dijeli:
50% dobitnickoj strani, procentualno prema uplati
25% ide u banku, za potrebe organizacije
25% ide u kupovinu literature koju predlozi dobitnicka strana, a koja bi u buducnosti trebala da smanji ovakva kladnjenja
Drago mi je vidjet koliko kreativnog duha u bosanaca mi mojije imade. Super ti je ba ta ideja bolan ba, podadni der hina bosancima još i igara i mirna ti je Bosna... dok se jope' ne zarati. A onda morete s SDA kamijona bosamcu puške prodavat po 3000 mara, što je malo skuplje od '92 al hebga ima sad i PDV pa valja zaraćunat... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ko je za?

Znanje je iskljucen, jer ga ni kralj fahd ne bi kreditiro
A jooj meneee, ajd ba nemoj molimte ba ja se taman bijo ponado da ću se moć igrat s drugom djecom ko npr stanley, kenny, bosmen i dr., kad ono nejmaaaaa. A jojj meneeee štać sad :kravata:
Tacka 2. je promenjiva, mozemo uvesti da je rijec pet feninga :), a smajli deset. U tom slucaju, ako neko odluci da kreditira ovog sto kopira postove ...
Dobra ti ova ekavica ba, samo pazi da te bosmen ne proglasi za srbina. :D Hej ba, imaš i na prethodnoj stranici dvaput kopiran isti post isfrustriranog člana upravnog odbora bosmena. :razz:
znanje

Post by znanje »

bosmen wrote:to što sam kopirao post na prethodnoj to je samo iz razloga da se pređe na sedamdesetu stranicu a ne zbog tebe.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Sensei

Post by Sensei »

Image
Počele pripreme za istraživanje Bosanske piramide

Automobili vjerovatno neće moći prolaziti do Visočice
Može se doći na više načina * Odštampati razglednice, prospekte...

Općinski kolegij u Visokom donio je odluku o formiranju Koordinacionog odbora za afirmaciju Bosanske piramide Sunca. Osnovni zadatak Odbora bit će osigurati preuvjete za prihvat i smještaj stručnjaka koji će se od aprila nalaziti u Visokom, kao i infrastrukture tokom posjeta velikog broja turista.
- Do visočke piramide može se doći postojećim uskim asfaltiranim putem, koji će biti namijenjen samo mještanima i stručnom timu istraživača, zatim neasfaltiranim putem od Ravana prema Visočici, koji ćemo urediti, i pješačkom rutom za izletnike i planinare -istakao je Fehim Memić, pomoćnik načelnika u Službi za društvene djelatnosti.
Već se razmišlja o obustavi saobraćaja za motorna vozila prema Visočici, za koja na tom lokalitetu nema parking-prostora. Također, mišljenje članova Koordinacionog odbora jeste da se do proljeća formira info-punkt, kao i odštampa dovoljan broj razglednica, prospekata i drugog promotivnog materijala.

N. O.
Fair Life

Post by Fair Life »

Sensei wrote:
[img]http://www.sarajevo-x.com/mediabase/logos/3.jpg[/img] wrote:Počele pripreme za istraživanje Bosanske piramide

Automobili vjerovatno neće moći prolaziti do Visočice
Može se doći na više načina * Odštampati razglednice, prospekte...

Općinski kolegij u Visokom donio je odluku o formiranju Koordinacionog odbora za afirmaciju Bosanske piramide Sunca. Osnovni zadatak Odbora bit će osigurati preuvjete za prihvat i smještaj stručnjaka koji će se od aprila nalaziti u Visokom, kao i infrastrukture tokom posjeta velikog broja turista.
- Do visočke piramide može se doći postojećim uskim asfaltiranim putem, koji će biti namijenjen samo mještanima i stručnom timu istraživača, zatim neasfaltiranim putem od Ravana prema Visočici, koji ćemo urediti, i pješačkom rutom za izletnike i planinare -istakao je Fehim Memić, pomoćnik načelnika u Službi za društvene djelatnosti.
Već se razmišlja o obustavi saobraćaja za motorna vozila prema Visočici, za koja na tom lokalitetu nema parking-prostora. Također, mišljenje članova Koordinacionog odbora jeste da se do proljeća formira info-punkt, kao i odštampa dovoljan broj razglednica, prospekata i drugog promotivnog materijala.

N. O.
- Do "visočke piramide" može se doći... ili do brda Visocica za koje se pretpostavlja da mozda krije piramidu ?
znanje

Post by znanje »

bosmen wrote:
znanje wrote:
bosmen wrote:to što sam kopirao post na prethodnoj to je samo iz razloga da se pređe na sedamdesetu stranicu a ne zbog tebe.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Počeo si i postove lažirati prevarantu.
Šta sve pokušavaš samo da dokažeš da si faca ali ne prolazi.
HAHAHA eto vidi šta si bolan sad uradio, pa smijaće ti se narod - vidiš li gore da ti je Sarajevo-X sistem zabilježio da si sam izvršio promjenu tj. izbrisao gornji tekst na koji sam se slatko nasmijao nakon što sam napisao svoj odgovor na tvoju frustraciju. I, hajmo, ko je onda prevarant? Oj, svašta gmiže ovim forumom... :lol: :lol: :lol: :lol: :dance:
Sensei

Post by Sensei »

Image
da pamtis

Post by da pamtis »

Image....... i tako je nastala nasa piramida....
da pamtis

Post by da pamtis »

rei

Post by rei »

ovde se zaratilo pravo .... ja sta piramide rade ... :lol:
Sensei

Post by Sensei »

Image
znanje

Post by znanje »

bosmen wrote:
znanje wrote:
bosmen wrote: Počeo si i postove lažirati prevarantu.
Šta sve pokušavaš samo da dokažeš da si faca ali ne prolazi.
HAHAHA eto vidi šta si bolan sad uradio, pa smijaće ti se narod - vidiš li gore da ti je Sarajevo-X sistem zabilježio da si sam izvršio promjenu tj. izbrisao gornji tekst na koji sam se slatko nasmijao nakon što sam napisao svoj odgovor na tvoju frustraciju. I, hajmo, ko je onda prevarant? Oj, svašta gmiže ovim forumom... :lol: :lol: :lol: :lol: :dance:
Ne znam na koji misliš, ima ih više prepravljenih.
Evo i ovaj je prepravljen.Samo zbog tebe.Jel ok?
A jesi li primjetio da s tobom više niko i ne polemiše.
Ostaješ i bez mene
Kako se samo provaljujete, svi skupa.
Na moj post na vrhu 70-te stranice nema odgovara jer se tu nema šta odgovoriti, ma sve je jasno ko dan: "nevladina" i "nedržavna" a ono njom upravlja savjetnik premijera državne vlade. Pa ovo je provala ne decenije nego stoljeća! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
cernica

Post by cernica »

Radovan (znanje)
Uuu, pa ovaj sam sebe citira... Totalni delirijum
Ko mi govori!? Pa ti si dosad samog sebe iscitiro na deset punih stranica, I jos si sam ispiso teksta duplo toliko. :-)

Cernica
Osim toga, Znanje laze! Fondacija nije drzavna, ona je nevladina.
Radovan
Šta će joj onda savjetnik premijera državne vlade?
To sto je Zlatko zainteresovan za projekat Fondacije jeste njegova licna zelja, a ne stav neke politicke partije Da jeste – jednostavno, ne bi se krilo. Nikad nisi cuo, a niti ces (naravno, ti to I znas ali LAZES) da neka politicka stranka stoji iza Fondacije I da koristi njen rad za svoje predizborne kampanje). Fondacija ne zeli da joj iko namece sta da radi. Svjesno su izbjegli bilo kakvo politicko uplitanje u svoju organizaciju I ogradili se I zastitili od bilo koje politicke stranke koja je na vlasti (ili ce biti). Po tebi ispade da pojedinci iz politickih krugova ili estradni umjetnici (ili neke druge javne licnosti) ne smiju biti zainteresovani za arheolosku promociju Bosne I Hercegovine.
Svi ljudi naravno da imaju pravo da ucestvuju u arheoloskom projektu (ali u svoje ime, ne u ime politicke partije).

Radovan
Pa već ti je na budžetu općine Visoko. Pa onda slijedi budžet srednjebosanskog kantona. Pa potom Federacije. Ima znači do države i-haj-haj para za nakrast.
Lazes. Ne postoji niti ce se desit.

Cernica
A na proljece pocinju iskopavanja sa sve cetri strane brda, kako bi se sto prije dokazalo (I najvecim mamutima - kojima je ovaj forum izgleda brlog) da se stvarno radi o Piramidi.
Radovan
Pa projekt ti je na pet godina - nisam ni rekao da će pokrast sve što se može pokrast do ovog proljeća.
Radovan
Ma ne počinju, evo ti pročitaj petogodišnji plan podnijet Ministarstvu pravde BiH - Cijela 2006. će proteći u sljedećem: "OBAVITI ZAKONSKE I ORGANIZACIJSKE PRIPREME, OSNOVATI FONDACIJU, FORMIRATI TRI PROJEKTNA TIMA KOJI ĆE ZAPOČETI PROCES EKSKAVACIJE I RESTAURACIJE". Tek u 2007. godini: "NASTAVITI SA PAŽLJIVIM ISKOPAVANJEM I ČIŠĆENJEM ŠIRIH SEKCIJA: 1. PRISTUPNOG PLATOA; 2. ZIDOVA PIRAMIDE; 3. PODZEMNOG KOMPLEKSA TUNELA."
FAZE ISTRAŽIVAČKE AKTIVNOSTI:

2006: OBAVITI ZAKONSKE I ORGANIZACIJSKE PRIPREME, OSNOVATI FONDACIJU, FORMIRATI TRI PROJEKTNA TIMA KOJI ĆE ZAPOČETI PROCES EKSKAVACIJE I RESTAURACIJE:
- A. MONUMENTALNOG POPLOČANOG PLATOA NA ČETIRI SEKCIJE 10 METARA X 20 METARA;
- B. ZIDOVA PIRAMIDE NA ŠEST SEKCIJA SA SVE ČETIRI STRANE SVIJETA U ŠIRINI 20 METARA X 50 METARA;
- C. MAPIRANJE PODZEMNOG KOMPLEKSA TUNELA I PROSTORIJA.

PRIJE POČETKA RADA PROJEKTNIH TIMOVA, U SARADNJI SA ZAVIČAJNIM MUZEJOM IZ VISOKOG I OPŠTINOM VISOKO, OSIGURATI DA SE 70 METARA RADIJUSA U SVIM PRAVCIMA TEREN KOMPLETNO OČISTI OD ŽBUNJA I OSTALOG RASTINJA KOJE NEPOVRATNO UNIŠTAVAJU PIRAMIDU I KULTURE KOJE SU NA NJOJ GRAĐENE KAO STO SU ILIRSKA I RIMSKA UTVRDA TE KRALJEVSKI GRAD VISOKI.

VAŽNO JE OSIGURATI DA SE INFRASTRUKTURA PRILAGODI OGROMNOM NADOLAZEĆOM INTERESU GRAĐANA BIH IZ ČITAVOG SVIJETA TE STRANACA. U TU SVRHU JE POTREBNO ŠTO HITNIJE ASFALTIRATI ALTERNATIVNI PUT IZ PRAVCA RAVNE-VISOČICA KOJI ĆE KORISTITI TURISTI. POSTOJEĆI PUT PREMA PLATOU VISOČICE IZ VISOKOG ĆE BITI TRAJNO REGULISAN I SAMO ĆE GA KORISTITI MJEŠTANI I ISTRAŽIVAČKI TIMOVI. TAJ PUT SE NEĆE PROŠIRIVATI, JER LEŽI NA BOČNOJ STRANI PIRAMIDE.

ZAPOSLITI LICA NA OSIGURANJU PIRAMIDE I ULAZU U TUNELE. HONORARNO ANGAŽOVATI VODIČE. OSIGURATI POSTOJANJE MARKETINŠKOG I INFORMATIVNOG MATERIJALA. POSTAVITI OSTAKLJENE TABLE SA POSTERIMA NA KOJIMA JE REKONSTRUKCIJA PIRAMIDALNOG KOMPLEKSA SA KASNIJIM KULTURAMA NA VRHU PIRAMIDE.

2007. NASTAVITI SA ISKOPAVANJEM ŠIRIH SEKCIJA: 1. PRISTUPNOG PLATOA; 2. ZIDOVA PIRAMIDE; 3. PODZEMNOG KOMPLEKSA TUNELA.

TRAJNO RIJEŠITI PRILAZNI PUT, PARKING I TURISTIČKE RUTE SA STALNO ZAPOSLENIM STRUČNIM OSOBLJEM I VODIČIMA. UKLJUČITI TURISTIČKU ZAJEDNICU BIH I PRIVREDNU KOMORU BIH U PROJEKAT.

OBAVITI GEOLOŠKA SONDAŽNA BUŠENJA NA PLJEŠEVICI. ZAKONSKI ZAŠTITITI PLJEŠEVICU KAO BOSANSKU PIRAMIDU MJESECA. OSPOSOBITI PODZEMNI TUNEL IZMEĐU DVIJE PIRAMIDE I OTVORITI GA ZA JAVNOST U LIMITIRANOM VREMENSKOM OKVIRU.

A SAD PROCITAJTE I SKONTAJTE OVO…

Radovan
Ma kakva crna dobrovoljna osnova - pa iza svega ti stoji upravo ova štetočinska (SDA) vlast. Dokaz: općina Visoko upravo je izmijenila urbanistički plan po kom je u širem području ublehe trebao biti izgrađen veliki i moderan kulturno-sportski centar. Naravno, u općini u kojoj SDA ima natpolovičnu većinu u skupštini, ko hebe omladinu, jer kome su onda onolike džamije saudijci izgradili...
Radovan
… ama sve i jedan "naučni dokaz" koji nudi nenaučno lice Osmanagich Sam i njegovi "stručnjaci" - sve sami ratom i izbjeglištvom isfrustrirani bosanski dječaci koji ovih dana posvršavaše trećerazredne bjelosvjetske škole - jesu i ostaju smeće. Sad, možete izabrati dvije stvari: da sebi fino izmislite novu gospu u islamskom izdanju (tj. ako imate muda da prkosite efendiji Ceriću
Radovan
Ma neće, a znaš zašto? Jer iza projekta Gabela nije stajao nijedan politički koncept, nego čista zarada. S druge strane, iza megalomanskog, iracionalnog i nadrealnog projekta Piramida stoji jedno cijelo (tzv. srednjebosansko) krilo SDA - H.Čengić, A.Terzić, i dr.
Radovan
Ha, pa naravno da neće džabe! (Hvala na priznanju.) Za troškove "strućno-ukrasnije" timooovaa se brinu Općina Visoko i Srednjebosanski Kanton, pardon - SDA.
Radovan
Petak. Znači, prvo džuma, pa onda hajmo s džume svi lopate u šake i - čisti travicu na prilaznom platou. (To ti je po receptu kad dođu izbori - rek'o hodža idemo svi za SDA zaokruživat.) Zatim u kućnu radinost pravit' suvenire... A lova kaplje li kaplje.
helo (citat):
Znanje da ti nisi možda sa ovog foruma? pošto i svi razmišljaju istao kao ti na ovom forumu. http://www.b92.net/invboard/index.php?showtopic=23132

Radovan
Hvala za link - ima odličnih razmišljanja. Evo jednog (http://www.b92.net/invboard/index.php?s ... 3132&st=75) od osobe koja je na forumu od 2001.godine i meni izgleda kao razumno i nacionalno-neopterećeno biće: godine i meni izgleda kao razumno i nacionalno-neopterećeno biće:

Srpski B92
"ovo osmanagicevo 'otkrice' je vec vidjeni balkanski nacionalisticki smrad i to treba reci, i da, iza toga stoji licno profiterstvo preko radjanja i podgrevanja nacionalistickih iluzija. covek je smrad i jeftini iluzionista, koji sve to sto radi - radi u komplikovanoj i mesovitoj nacionalnoj sredini, i tim pre treba jasno i glasno reci ko je i sta je. nemoj mi samo reci da osmanagic, zapravo, radi u korist bosnjaka jer nije tako, i to je sasvim jasno. taj covek je lupez."
Radovan (znanje)
[quote]Odlično rečeno![/quote]

E evo nas, napokon. U tom grmu leze zecevi. Dosli smo I do teorije osnivanja (uz Piramida a.s.) Bosanske Islamske Dzamahirije. Naravno, kao u pricama s kraja 80-tih o ugrozenosti jadnog srpskog naroda, treba pod hitno zaustaviti Mudzahedine (i rusit piramide) I spasavat Evropu od nadolazecih Islamskih fundamentalista koje predvodi Osmanagic, I ostali njegovi islamski teroristi (sa rijecima aga I begova u svojim prezimenima…).

Radovan (znanje)
Ipak, ne mogu ne spomenuti jedno zapažanje: ova trojica doktora tj. "doktora" nose sve neka fina bosanska prezimena zanimljivih etimologija, te ćoro, pa aga, onda ima tu jedan beg... Eh, što bi sad Meša Selimović da je živ jednu lijepu ispripovjedio!
A STA ZA KRAJ VISE RECI !?
znanje

Post by znanje »

@ cernica (ja tebe ipak neću pokrstiti primitivno kao ti mene)

Je li vam to bio najbolji predstavnik za vođenje inteligentne rasprave ili imate još ovakvih budala? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Daj nekog iz Avaza baaaaaa :D :D :D :D :D
znanje

#1691 O IRACIONALNOM NASUPROT RACIONALNOM

Post by znanje »

O IRACIONALNOM NASUPROT RACIONALNOM (O neobrazovanom nasuprot obrazovanom)

Logika sljedbenika kulta bosanske piramide je iracionalna. Isto kao i amaterova: "ono vam na grani nije ptica nego krokodil koji još nije prošao kroz evoluciju, ja to znam sto posto a to vam je već i opšte poznata stvar u nauci u kojoj ja nemam ni jedan dan obrazovanja ali to nije važno jer ja znam da je to tako i vi meni sad dajte milione u obliku fondacije da ja imam za sljedećih 5 godina da se bavim svojim istraživanjima o kojima nemam pojma kako to drugi rade a nije ni važno pošto sam ja putopisac s referencom koje nema ni na Amazon.com međutim ni to nije važno jer sam ja svoju knjigu na koju sam dodo 'disertacija' stavio na svoju web stranicu pa prema tome ja sam bolji naućnik od tih vaših u Bosni na koje se ufatila prašina jer oni nemaju svoje web stranice sa svoim disertacijama koje jes da su objavljene u relevantnim naučnim institucijama al to nema veze jer je ta sva nauka ionako pogrešna a moje otkriće ruši cjelokupnu dosadašnju nauku kao što su japanski podvodni gradovi već srušili svjetsku nauku jer nije bilo tektonskih poremećaja u zadnjih 12000 godina iako zvanična nauka tvrdi suprotno ali oni ne znaju jer ja znam pošto sam ja na osnovu onih malih križića u pravcu četiri glavne strane svijeta na geodetskim mapama te satelistkih snimaka koji pokazuju petostrano brdo jednakopovršinskih strana koje odstupa od pravca glavnih strana svijeta za 40 stepeni što nema veze jer geofizičke bušotine pokazuju geološke anomalije za koje pustite vi šta vam Imamović i muzejuša prićaju da su neke nadgrobne ploće iz kojih sam isćeprko samo dva ljudska kostura međutim ja znam sto posto da je to stepenica piramide pošto pomenuta geodetska mapa tj njeni križići jasno dokazuju istok-zapad a imam ja i tim strućnjaka sve naši mladi momci age i begovi ima i jean ćoro isfrustirani od dugogodišnjeg izbjeglištva e oni ti znaju da tu ima ne jedna nego više piramida baš kako se iz satelita to sve ljepo vidi čime sam ja otkrio prvu piramidu u Evropi koja je u Visokom koje će bit Meka svjecke civilizacije i šansa za bosansku posrnulu ekonomiju a poznato je da kad stavite tup žilet u piramidu da se on sam naoštri a kad stavite kilu mesa da se ono nikad ne pokvari jer su vam piramide energetske ćakre iz ćega navedenog zaključujem da su drevne civilizacije kao npr. Maje koje sam ja već proglasio civilizacijom u svojoj neobjavljenoj disertaciji bez referenci bile na višem stupnju razvoja od današnje takozvane savremene civilizacije koja jest da mi je napravila avione da ja mogu ić lećat po dunjaluku i kameru da mogu slikat piramide i još svašta nješta drugo kao npr ovaj moj šešir i ćizmice od krokodilske kože što vam sve skupa ukupno s jedne jake naućne osnove dokazuje moju hipotezu da je ptica koju vidite na grani zapravo krokodil kako sam ja u mom naućnom radu i pretpostavio".
cernica

Post by cernica »

Da mi tekst nije na dnu prethodne stranice, prebacujem ga na pocetak ove, da se svi posjetioci ove teme upoznaju na kojem principu se zasniva "teorija zavjere" Radovana i njegovih (zavedenih?) sljedbenika.

Kao sto mozete primjetiti, naucni motivi su daleko iza njihovih ledja, i jos se usudjuju reci da su "nasi" i da brane "nase" interese.

Ciljevi i zadaci Fondacije nije samo Prijekat Piramide, nego i promocija i zastita arheoloskih unikata Bosne i Hercegovine, u kojima ce se naci mnogi eksponati (npr.najstariji crtez divljeg konja) o kojima mi sami jos nismo culi a kamoli svjetska javnost. Kao sto je poznato, Zemaljskom muzeju - Sarajevo, nije ni padalo na pamet da bilo sta dosad poduzimaju po tom pitanju. Koji su motivi? - ja stvarno neznam, ali znam da nisu dobronamjerni.

fondacija "Arheoloski park: Bosanska piramida Sunca" je nenacionalna (pripadnici raznih narodnih konfesija su njeni clanovi), nepoliticka, nevladina, neprofitna. Ako se u njenom radu pokaze bilo sta sto nije od navedenog - onda reagujte (nece biti kasno, ako to mislite)

Ponavljam jos jednom, ovo je izvanredna prilika (koja se sigurno nece propustiti) da se svjetskoj javnosi prezentiramo na najvisem kulturnom i naucnom nivou. Zato, ako ne ucestvujete aktivno, makar ne osporavajte, nego pricekajte do iza dva-tri mjeseca otkad istrazivanja u proljece zapocnu.

Napominjem, da nijedan cenat iz drzavnog budzeta nece otici u kasu Fondacije. fondacija ce se finansirati iskljucivo od donacija i vlastitih izvora (npr. prihodi od prodanih knjiga gospodina Osmanagica).

cernica wrote:Radovan (znanje)
Ko mi govori!? Pa ti si dosad samog sebe iscitiro na deset punih stranica, I jos si sam ispiso teksta duplo toliko. :-)

Cernica
Radovan
To sto je Zlatko zainteresovan za projekat Fondacije jeste njegova licna zelja, a ne stav neke politicke partije Da jeste – jednostavno, ne bi se krilo. Nikad nisi cuo, a niti ces (naravno, ti to I znas ali LAZES) da neka politicka stranka stoji iza Fondacije I da koristi njen rad za svoje predizborne kampanje). Fondacija ne zeli da joj iko namece sta da radi. Svjesno su izbjegli bilo kakvo politicko uplitanje u svoju organizaciju I ogradili se I zastitili od bilo koje politicke stranke koja je na vlasti (ili ce biti). Po tebi ispade da pojedinci iz politickih krugova ili estradni umjetnici (ili neke druge javne licnosti) ne smiju biti zainteresovani za arheolosku promociju Bosne I Hercegovine.
Svi ljudi naravno da imaju pravo da ucestvuju u arheoloskom projektu (ali u svoje ime, ne u ime politicke partije).

Radovan
Pa već ti je na budžetu općine Visoko. Pa onda slijedi budžet srednjebosanskog kantona. Pa potom Federacije. Ima znači do države i-haj-haj para za nakrast.
Lazes. Ne postoji niti ce se desit.

Cernica
A na proljece pocinju iskopavanja sa sve cetri strane brda, kako bi se sto prije dokazalo (I najvecim mamutima - kojima je ovaj forum izgleda brlog) da se stvarno radi o Piramidi.
Radovan
Pa projekt ti je na pet godina - nisam ni rekao da će pokrast sve što se može pokrast do ovog proljeća.
Radovan
Ma ne počinju, evo ti pročitaj petogodišnji plan podnijet Ministarstvu pravde BiH - Cijela 2006. će proteći u sljedećem: "OBAVITI ZAKONSKE I ORGANIZACIJSKE PRIPREME, OSNOVATI FONDACIJU, FORMIRATI TRI PROJEKTNA TIMA KOJI ĆE ZAPOČETI PROCES EKSKAVACIJE I RESTAURACIJE". Tek u 2007. godini: "NASTAVITI SA PAŽLJIVIM ISKOPAVANJEM I ČIŠĆENJEM ŠIRIH SEKCIJA: 1. PRISTUPNOG PLATOA; 2. ZIDOVA PIRAMIDE; 3. PODZEMNOG KOMPLEKSA TUNELA."
FAZE ISTRAŽIVAČKE AKTIVNOSTI:

2006: OBAVITI ZAKONSKE I ORGANIZACIJSKE PRIPREME, OSNOVATI FONDACIJU, FORMIRATI TRI PROJEKTNA TIMA KOJI ĆE ZAPOČETI PROCES EKSKAVACIJE I RESTAURACIJE:
- A. MONUMENTALNOG POPLOČANOG PLATOA NA ČETIRI SEKCIJE 10 METARA X 20 METARA;
- B. ZIDOVA PIRAMIDE NA ŠEST SEKCIJA SA SVE ČETIRI STRANE SVIJETA U ŠIRINI 20 METARA X 50 METARA;
- C. MAPIRANJE PODZEMNOG KOMPLEKSA TUNELA I PROSTORIJA.

PRIJE POČETKA RADA PROJEKTNIH TIMOVA, U SARADNJI SA ZAVIČAJNIM MUZEJOM IZ VISOKOG I OPŠTINOM VISOKO, OSIGURATI DA SE 70 METARA RADIJUSA U SVIM PRAVCIMA TEREN KOMPLETNO OČISTI OD ŽBUNJA I OSTALOG RASTINJA KOJE NEPOVRATNO UNIŠTAVAJU PIRAMIDU I KULTURE KOJE SU NA NJOJ GRAĐENE KAO STO SU ILIRSKA I RIMSKA UTVRDA TE KRALJEVSKI GRAD VISOKI.

VAŽNO JE OSIGURATI DA SE INFRASTRUKTURA PRILAGODI OGROMNOM NADOLAZEĆOM INTERESU GRAĐANA BIH IZ ČITAVOG SVIJETA TE STRANACA. U TU SVRHU JE POTREBNO ŠTO HITNIJE ASFALTIRATI ALTERNATIVNI PUT IZ PRAVCA RAVNE-VISOČICA KOJI ĆE KORISTITI TURISTI. POSTOJEĆI PUT PREMA PLATOU VISOČICE IZ VISOKOG ĆE BITI TRAJNO REGULISAN I SAMO ĆE GA KORISTITI MJEŠTANI I ISTRAŽIVAČKI TIMOVI. TAJ PUT SE NEĆE PROŠIRIVATI, JER LEŽI NA BOČNOJ STRANI PIRAMIDE.

ZAPOSLITI LICA NA OSIGURANJU PIRAMIDE I ULAZU U TUNELE. HONORARNO ANGAŽOVATI VODIČE. OSIGURATI POSTOJANJE MARKETINŠKOG I INFORMATIVNOG MATERIJALA. POSTAVITI OSTAKLJENE TABLE SA POSTERIMA NA KOJIMA JE REKONSTRUKCIJA PIRAMIDALNOG KOMPLEKSA SA KASNIJIM KULTURAMA NA VRHU PIRAMIDE.

2007. NASTAVITI SA ISKOPAVANJEM ŠIRIH SEKCIJA: 1. PRISTUPNOG PLATOA; 2. ZIDOVA PIRAMIDE; 3. PODZEMNOG KOMPLEKSA TUNELA.

TRAJNO RIJEŠITI PRILAZNI PUT, PARKING I TURISTIČKE RUTE SA STALNO ZAPOSLENIM STRUČNIM OSOBLJEM I VODIČIMA. UKLJUČITI TURISTIČKU ZAJEDNICU BIH I PRIVREDNU KOMORU BIH U PROJEKAT.

OBAVITI GEOLOŠKA SONDAŽNA BUŠENJA NA PLJEŠEVICI. ZAKONSKI ZAŠTITITI PLJEŠEVICU KAO BOSANSKU PIRAMIDU MJESECA. OSPOSOBITI PODZEMNI TUNEL IZMEĐU DVIJE PIRAMIDE I OTVORITI GA ZA JAVNOST U LIMITIRANOM VREMENSKOM OKVIRU.

A SAD PROCITAJTE I SKONTAJTE OVO…

Radovan
Ma kakva crna dobrovoljna osnova - pa iza svega ti stoji upravo ova štetočinska (SDA) vlast. Dokaz: općina Visoko upravo je izmijenila urbanistički plan po kom je u širem području ublehe trebao biti izgrađen veliki i moderan kulturno-sportski centar. Naravno, u općini u kojoj SDA ima natpolovičnu većinu u skupštini, ko hebe omladinu, jer kome su onda onolike džamije saudijci izgradili...
Radovan
… ama sve i jedan "naučni dokaz" koji nudi nenaučno lice Osmanagich Sam i njegovi "stručnjaci" - sve sami ratom i izbjeglištvom isfrustrirani bosanski dječaci koji ovih dana posvršavaše trećerazredne bjelosvjetske škole - jesu i ostaju smeće. Sad, možete izabrati dvije stvari: da sebi fino izmislite novu gospu u islamskom izdanju (tj. ako imate muda da prkosite efendiji Ceriću
Radovan
Ma neće, a znaš zašto? Jer iza projekta Gabela nije stajao nijedan politički koncept, nego čista zarada. S druge strane, iza megalomanskog, iracionalnog i nadrealnog projekta Piramida stoji jedno cijelo (tzv. srednjebosansko) krilo SDA - H.Čengić, A.Terzić, i dr.
Radovan
Ha, pa naravno da neće džabe! (Hvala na priznanju.) Za troškove "strućno-ukrasnije" timooovaa se brinu Općina Visoko i Srednjebosanski Kanton, pardon - SDA.
Radovan
Petak. Znači, prvo džuma, pa onda hajmo s džume svi lopate u šake i - čisti travicu na prilaznom platou. (To ti je po receptu kad dođu izbori - rek'o hodža idemo svi za SDA zaokruživat.) Zatim u kućnu radinost pravit' suvenire... A lova kaplje li kaplje.
helo (citat):
Znanje da ti nisi možda sa ovog foruma? pošto i svi razmišljaju istao kao ti na ovom forumu. http://www.b92.net/invboard/index.php?showtopic=23132

Radovan
Hvala za link - ima odličnih razmišljanja. Evo jednog (http://www.b92.net/invboard/index.php?s ... 3132&st=75) od osobe koja je na forumu od 2001.godine i meni izgleda kao razumno i nacionalno-neopterećeno biće: godine i meni izgleda kao razumno i nacionalno-neopterećeno biće:

Srpski B92
"ovo osmanagicevo 'otkrice' je vec vidjeni balkanski nacionalisticki smrad i to treba reci, i da, iza toga stoji licno profiterstvo preko radjanja i podgrevanja nacionalistickih iluzija. covek je smrad i jeftini iluzionista, koji sve to sto radi - radi u komplikovanoj i mesovitoj nacionalnoj sredini, i tim pre treba jasno i glasno reci ko je i sta je. nemoj mi samo reci da osmanagic, zapravo, radi u korist bosnjaka jer nije tako, i to je sasvim jasno. taj covek je lupez."
Radovan (znanje)
[quote]Odlično rečeno!

E evo nas, napokon. U tom grmu leze zecevi. Dosli smo I do teorije osnivanja (uz Piramida a.s.) Bosanske Islamske Dzamahirije. Naravno, kao u pricama s kraja 80-tih o ugrozenosti jadnog srpskog naroda, treba pod hitno zaustaviti Mudzahedine (i rusit piramide) I spasavat Evropu od nadolazecih Islamskih fundamentalista koje predvodi Osmanagic, I ostali njegovi islamski teroristi (sa rijecima aga I begova u svojim prezimenima…).

Radovan (znanje)
Ipak, ne mogu ne spomenuti jedno zapažanje: ova trojica doktora tj. "doktora" nose sve neka fina bosanska prezimena zanimljivih etimologija, te ćoro, pa aga, onda ima tu jedan beg... Eh, što bi sad Meša Selimović da je živ jednu lijepu ispripovjedio!
A STA ZA KRAJ VISE RECI !? [/quote]
Majjah

Post by Majjah »

Image

+ pitanje za ove sto se prave pametni...sto brate i vi ne dodjete sa svojim parama i pocnete kopat po bosanskim brdima?? Niko se nije nikad posebno u BIH za tu Visochicu zanimao, iako su svi znali da je tu srednjovjekovni dvorac bosanskih kraljeva. Niko se nije (ni pojedinac ni drzava) posebno zanimao za krunidbenu crkvu bosanskih kraljeva u Mulicima (isto u Visokom) niti za univerzitet u Mostru...sad kad je neko dosao da malo vidi sta tu ima, ni to vam ne valja??? Da je kojim slucajem ,,pukla prica'' da Trebevic krije neku piramidu, nikome ne bi smetalo, jelde??
I ja smatram da bi primarni cilj trebao biti istrazivanje tih lokaliteta jer su od neprocjenjive vaznosti za bosansku drzavu, ali kada nam je drzava vec ovakva kakva jeste, kada niti jednu instituciju ne interesuje sto su seljaci od kamenja srednovjekovne crkve pravili stale, e onda pustite tog covjeka nek kopa kad je vec naumio...nesto ce vec naci, a dali ce to biti neka piramida, to cemo vidjeti.
znanje

Post by znanje »

cernica wrote:Da mi tekst nije na dnu prethodne stranice, prebacujem ga na pocetak ove, da se svi posjetioci ove teme upoznaju na kojem principu se zasniva "teorija zavjere" Radovana i njegovih (zavedenih?) sljedbenika.
Totalni ludak.
Kao sto mozete primjetiti

:lol:
,naucni motivi su daleko iza njihovih ledja, i jos se usudjuju reci da su "nasi" i da brane "nase" interese.
Nek je SDA naša...fildžanli. :lol:
Ciljevi i zadaci Fondacije nije samo Prijekat Piramide, nego i promocija i zastita arheoloskih unikata Bosne i Hercegovine, u kojima ce se naci mnogi eksponati (npr.najstariji crtez divljeg konja)
o kojima mi sami jos nismo culi a kamoli svjetska javnost.
Možda zato što ne postoje? Požuri crtaj konja, Hasooooo, imaš do proljećaaaaa :D
Kao sto je poznato, Zemaljskom muzeju - Sarajevo, nije ni padalo na pamet da bilo sta dosad poduzimaju po tom pitanju. Koji su motivi? - ja stvarno neznam, ali znam da nisu dobronamjerni.

Jedini nacionalni muzej vam nije dobronamjeran? Otkrivate karte polahko... ma jasno je što je Muzej bez prebijene pare sve ove godine otkad ste vi majmuni došli na vlast izbornim prevarama. Ne znaš po asfaltu hodat a već ti zasmetao Zemaljski muzej, odbij mi od Muzeja stoko talibanska!
Ponavljam jos jednom, ovo je izvanredna prilika (koja se sigurno nece propustiti) da se svjetskoj javnosi prezentiramo na najvisem kulturnom i naucnom nivou.
A zato uništavate Muzej već deceniju... Debilasto, kao i obično od piramidaša...
Zato, ako ne ucestvujete aktivno, makar ne osporavajte, nego pricekajte do iza dva-tri mjeseca otkad istrazivanja u proljece zapocnu.
Tako ba, samo ti reci stoci ba narodnoj, šta ti se oni hina imaju umiješavat ba, oni su da ti PDV-išu a ti ima da se bogatiš. Jesil beganić il si aganić il nisi ba! Vikni der ti him na ba! Hmm, ma ipak ja mislim da si ti samo ćoro...
Napominjem, da nijedan cenat iz drzavnog budzeta nece otici u kasu Fondacije. fondacija ce se finansirati iskljucivo od donacija i vlastitih izvora (npr. prihodi od prodanih knjiga gospodina Osmanagica).
Kao što rekoh, do države ima i-haj-haj love ba, ima da se nakrade od Općine, pa od Kantona (i to više njih, da da i sarajevskog kao najbogatijeg...), pa onda Federacije...

Cernica

Pa već ti je na budžetu općine Visoko. Pa onda slijedi budžet kantona. Pa potom Federacije. Ima znači do države i-haj-haj para za nakrast.

Ma ne počinju iskopavanja zidova na proljeće, evo ti pročitaj petogodišnji plan podnijet Ministarstvu pravde BiH - Cijela 2006. će proteći u sljedećem: "OBAVITI ZAKONSKE I ORGANIZACIJSKE PRIPREME, OSNOVATI FONDACIJU, FORMIRATI TRI PROJEKTNA TIMA KOJI ĆE ZAPOČETI PROCES EKSKAVACIJE I RESTAURACIJE". Tek u 2007. godini: "NASTAVITI SA PAŽLJIVIM ISKOPAVANJEM I ČIŠĆENJEM ŠIRIH SEKCIJA: 1. PRISTUPNOG PLATOA; 2. ZIDOVA PIRAMIDE; 3. PODZEMNOG KOMPLEKSA TUNELA."

Ma kakva crna "dobrovoljna" osnova - pa iza svega ti stoji upravo ova štetočinska (SDA) vlast. Dokaz: općina Visoko upravo je izmijenila urbanistički plan po kom je u širem području ublehe trebao biti izgrađen veliki i moderan kulturno-sportski centar. Naravno, u općini u kojoj SDA ima natpolovičnu većinu u skupštini, ko hebe omladinu, jer kome su onda onolike džamije saudijci izgradili...

Ha, pa naravno da neće džabe! (Hvala na priznanju.) Za troškove "strućno-ukrasnije" timooovaa se brinu Općina Visoko i Kanton, pardon - SDA. Evo danas imaš u Avazu da je Općina Visoko stavila strućnjake :lol: na svoj budžet.

Odlično rečeno!

cernica

Post by cernica »

Cernica
Ciljevi i zadaci Fondacije nisu samo Prijekat Piramide, nego i promocija i zastita arheoloskih unikata Bosne i Hercegovine, u kojima ce se naci mnogi eksponati (npr.najstariji crtez divljeg konja)

Cernica
o kojima mi sami jos nismo culi a kamoli svjetska javnost.

Radovan
Možda zato što ne postoje? Požuri crtaj konja, Hasooooo, imaš do proljećaaaaa
Cernica
Kao sto je poznato, Zemaljskom muzeju - Sarajevo, nije ni padalo na pamet da bilo sta dosad poduzimaju po tom pitanju. Koji su motivi? - ja stvarno neznam, ali znam da nisu dobronamjerni.
Radovan
Jedini nacionalni muzej vam nije dobronamjeran? Otkrivate karte polahko... ma jasno je što je Muzej bez prebijene pare sve ove godine otkad ste vi majmuni došli na vlast izbornim prevarama. Ne znaš po asfaltu hodat a već ti zasmetao Zemaljski muzej, odbij mi od Muzeja stoko talibanska!
ODGOVOR:

Neki od manje poznatih jedinstvenih eksponata koji su danas pohranjeni u Zemaljskom muzeju u Sarajevu ili u privatnim muzejskim zbirkama u BiH: Najstariji crtez divljeg konja pod kisom strijela (Badnjak kod Stoca), zatim glava idola pronadjena u Butmiru, stara 5000 godina, potom slika fosiliziranih ostataka pleistocenskih sisavaca (mamuti, gorostasni medvjedi...), stari 30000 godina, otkriveni u naplavinama rijeke Save i njenih pritoka; ili kameni meteorit (hondrit), težak 60 kg i po tome jedinstven u svijetu, koji je 1. augusta 1897 godine pao u blizini Zvornika…

Cernica
Zato, ako ne ucestvujete aktivno, makar ne osporavajte, nego pricekajte do iza dva-tri mjeseca otkad istrazivanja u proljece zapocnu.
Radovan
Tako ba, samo ti reci stoci ba narodnoj, šta ti se oni hina imaju umiješavat ba, oni su da ti PDV-išu a ti ima da se bogatiš.
ODGOVOR:

Pa zar ti nerece da Fondacija nece “namlatit” lovu do proljeca?! Nego da je to u petogodisnjem planu?!

Cernica
Napominjem, da nijedan cenat iz drzavnog budzeta nece otici u kasu Fondacije. Fondacija ce se finansirati iskljucivo od donacija i vlastitih izvora (npr. prihodi od prodanih knjiga gospodina Osmanagica).
Radovan
Kao što rekoh, do države ima i-haj-haj love ba, ima da se nakrade od Općine, pa od Kantona (i to više njih, da da i sarajevskog kao najbogatijeg...), pa onda Federacije...
ODGOVOR:

Eto, pa da neko ne kaze da iza Radovana ne stoje politicki motivi! “Popljacka SDA narod, ponovo”. Vako su I pricali 91’ “Pobi SDA neduzan srpski narod”.

Ja sam vam vec rekao, ali da ponovim...

Cernica
Kao sto mozete primjetiti, naucni motivi su daleko iza njihovih ledja, i jos se usudjuju reci da su "nasi" i da brane "nase" interese.
znanje

Post by znanje »

TALIBAN
Ciljevi i zadaci Fondacije nisu samo Prijekat Piramide, nego i promocija i zastita arheoloskih unikata Bosne i Hercegovine, u kojima ce se naci mnogi eksponati (npr.najstariji crtez divljeg konja)
Znanje
Možda zato što ne postoje? Požuri crtaj konja, Hasooooo, imaš do proljećaaaaa
TALIBAN
Znanje
TALIBAN
Neki od manje poznatih jedinstvenih eksponata koji su danas pohranjeni u Zemaljskom muzeju u Sarajevu ili u privatnim muzejskim zbirkama u BiH: Najstariji crtez divljeg konja pod kisom strijela (Badnjak kod Stoca), zatim glava idola pronadjena u Butmiru, stara 5000 godina, potom slika fosiliziranih ostataka pleistocenskih sisavaca (mamuti, gorostasni medvjedi...), stari 30000 godina, otkriveni u naplavinama rijeke Save i njenih pritoka;
Znanje
To vi najavljujete da ćete ih izmjestiti iz Zemaljskog Muzeja u neku prčvaru u Visoko? Pa tako nam kažite, bradate spodobe!

TALIBAN
ili kameni meteorit (hondrit), težak 60 kg i po tome jedinstven u svijetu, koji je 1. augusta 1897 godine pao u blizini Zvornika
Znanje
Jedinstven? U teške meteorite se ubrajaju oni iznad 10 metričkih tona. Na talibančine, učite se: http://www.jensenmeteorites.com/largestmeteorites.htm

TALIBAN
Znanje
Tako ba, samo ti reci stoci ba narodnoj, šta ti se oni hina imaju umiješavat ba, oni su da ti PDV-išu a ti ima da se bogatiš.
TALIBAN
Pa zar ti nerece da Fondacija nece “namlatit” lovu do proljeca?! Nego da je to u petogodisnjem planu?!
Znanje
Da, iz općinskih, kantonalnih i možda federalnog budžeta, a ne iz državnog za koji ste i ostavili 5 godina.

TALIBAN
Napominjem, da nijedan cenat iz drzavnog budzeta nece otici u kasu Fondacije. Fondacija ce se finansirati iskljucivo od donacija i vlastitih izvora (npr. prihodi od prodanih knjiga gospodina Osmanagica).
Znanje
TALIBAN
Eto, pa da neko ne kaze da iza Radovana ne stoje politicki motivi! “Popljacka SDA narod, ponovo”. Vako su I pricali 91’ “Pobi SDA neduzan srpski narod”.
Znanje
Marš nacionalisto. Imal pušaka ba đe po 3000 mara jarane? Jel zaraćunavate PDV u njiha? :lol:

TALIBAN
Ja sam vam vec rekao, ali da ponovim...
Znanje
Proradili živci, a? :-D

TALIBAN
Znanje
Jok eto, SDA je naša. Imaš u Avazu da je baš u Bijeljini SDA juče podržala SDS i srpske radikale (četnike bolan heej!!!!!). Samo naprijed naši talibaši, dobro ste počeli. Bradurine vam se pravo slažu.
cernica

Post by cernica »

Cernica
Neki od manje poznatih jedinstvenih eksponata koji su danas pohranjeni u Zemaljskom muzeju u Sarajevu ili u privatnim muzejskim zbirkama u BiH: Najstariji crtez divljeg konja pod kisom strijela (Badnjak kod Stoca), zatim glava idola pronadjena u Butmiru, stara 5000 godina, potom slika fosiliziranih ostataka pleistocenskih sisavaca (mamuti, gorostasni medvjedi...), stari 30000 godina, otkriveni u naplavinama rijeke Save i njenih pritoka;
RADOVAN:
To vi najavljujete da ćete ih izmjestiti iz Zemaljskog Muzeja u neku prčvaru u Visoko? Pa tako nam kažite, bradate spodobe![/quote

ODGOVOR:

NE, NEGO DA TI KAZEM DA UNIKATNI EKSPONATI VEC POSTOJE U MUZEJU KOJEG TI TOLIKO BRANIS, I DA JE U PRIPREMI SET RAZGLEDNICA KOJI CE ARHEOLOSKI PROMOVISAT BOSNU DOMACOJ I SVJETSKOJ JAVNOSTI (KAD VEC TO NIJE U INTERESU ZEMALJSKOG MUZEJA – SARAJEVO).

Cernica
RADOVAN:
Da, iz općinskih, kantonalnih i možda federalnog budžeta, a ne iz državnog za koji ste i ostavili 5 godina.
ODGOVOR:

I FONDACIJA “NAMLATI” MILIONE ZA SAMO SLJEDECA 3-4 MJESECA!? PA NI TI OPSTINSKI, KANTONALNI… SVI ZAJEDNO NEMAJU TOLIKO PARA U SVOJOJ KASI. I DA NEKO TEK TAKO MOZE NEPRIMJETNO LOVU UZIMAT!? OSIM TOGA, DA SE TAKO NESTO DESI – SDA BI SIGURNO I TOTALNO IZGUBILA POVJERENJE KOD NARODA, A KAMOLI DA RIZIKUJE RAD SVOJE STRANKE U SLUCAJU AKO PIRAMIDA NE POSTOJI.

RADOVAN
Jok eto, SDA je naša….Samo naprijed naši talibaši, dobro ste počeli. Bradurine vam se pravo slažu.
RADOVAN
Marš nacionalisto. Imal pušaka ba đe po 3000 mara jarane? Jel zaraćunavate PDV u njiha?
ODGOVOR:

BILO KO DA JE PAZLJIVO CITAO STA SAM DOSAD NAPISAO MOGAO JE PRIMJETITI DA JA UOPSTE NE BRANIM NITI NAVIJAM ZA SDA, NEGO DA NAVODIM DA SDA (KAO NI BILO KOJA DRUGA POLITICKA PARTIJA) NE STOJI IZA FONDACIJE. SDA TI SPOMINJES (VEC IH DECENIJAMA SPOMINJETE KAO ISLAMSKU OPASNOST ZA EVROPU I IZVOR SVIH VASIH (SRPSKIH) NEVOLJA, KAO I BOSANSKIH). TI SDA STAVLJAS U KONTEKST FONDACIJE - A NE JA. JA IH NEBIH NI SPOMENUO DA IH TI NEUPETLJAVAS. I … PO ISPROBANOM RECEPTU FAME OD ISLAMA, “KO NE NAPADA SDA – ON JE TALIBAN, ISLAMSKI FUNDAMENTALISTA I TERORISTA”.

RADOVANE, RADOVANE, NES NI TI U OVOJ ZEMLJI DUGO. OSPORAVALI STE NAM ZEMLJU, JEZIK, NACIJU, KULTURU, ISTORIJU … A SAD HOCETE I ARHEOLOGIJU.

E NECE MOCI – OVE NOCI.
Zadig

Post by Zadig »

Joj al vas volim citat e
:D :D :D :D

:bih: :thumbup: :sax:
morse

Post by morse »

sranje jak si ko zemlja, al te svaki put ali kulturno naguzi cernica, ja bi odusto.
eto te ko terza.
znanje

Post by znanje »

cernica wrote:Cernica
Znanje:
To vi najavljujete da ćete ih izmjestiti iz Zemaljskog Muzeja u neku prčvaru u Visoko? Pa tako nam kažite, bradate spodobe![/quote

Taliban:

NE, NEGO DA TI KAZEM DA UNIKATNI EKSPONATI VEC POSTOJE U MUZEJU KOJEG TI TOLIKO BRANIS, I DA JE U PRIPREMI SET RAZGLEDNICA KOJI CE ARHEOLOSKI PROMOVISAT BOSNU DOMACOJ I SVJETSKOJ JAVNOSTI (KAD VEC TO NIJE U INTERESU ZEMALJSKOG MUZEJA – SARAJEVO).

Taliban
Znanje:
Taliban:

I FONDACIJA “NAMLATI” MILIONE ZA SAMO SLJEDECA 3-4 MJESECA!? PA NI TI OPSTINSKI, KANTONALNI… SVI ZAJEDNO NEMAJU TOLIKO PARA U SVOJOJ KASI. I DA NEKO TEK TAKO MOZE NEPRIMJETNO LOVU UZIMAT!? OSIM TOGA, DA SE TAKO NESTO DESI – SDA BI SIGURNO I TOTALNO IZGUBILA POVJERENJE KOD NARODA, A KAMOLI DA RIZIKUJE RAD SVOJE STRANKE U SLUCAJU AKO PIRAMIDA NE POSTOJI.

Znanje:/b]
Jok eto, SDA je naša….Samo naprijed naši talibaši, dobro ste počeli. Bradurine vam se pravo slažu.

Znanje:

Marš nacionalisto. Imal pušaka ba đe po 3000 mara jarane? Jel zaraćunavate PDV u njiha?

Taliban:

BILO KO DA JE PAZLJIVO CITAO STA SAM DOSAD NAPISAO MOGAO JE PRIMJETITI DA JA UOPSTE NE BRANIM NITI NAVIJAM ZA SDA, NEGO DA NAVODIM DA SDA (KAO NI BILO KOJA DRUGA POLITICKA PARTIJA) NE STOJI IZA FONDACIJE. SDA TI SPOMINJES (VEC IH DECENIJAMA SPOMINJETE KAO ISLAMSKU OPASNOST ZA EVROPU I IZVOR SVIH VASIH (SRPSKIH) NEVOLJA, KAO I BOSANSKIH). TI SDA STAVLJAS U KONTEKST FONDACIJE - A NE JA. JA IH NEBIH NI SPOMENUO DA IH TI NEUPETLJAVAS. I … PO ISPROBANOM RECEPTU FAME OD ISLAMA, “KO NE NAPADA SDA – ON JE TALIBAN, ISLAMSKI FUNDAMENTALISTA I TERORISTA”.

ZNANJE, ZNANJE, NES NI TI U OVOJ ZEMLJI DUGO. OSPORAVALI STE NAM ZEMLJU, JEZIK, NACIJU, KULTURU, ISTORIJU … A SAD HOCETE I ARHEOLOGIJU.

E NECE MOCI – OVE NOCI.

U hebote, ovaj SDA-ov taliban navalio na mene ko b'jesan pas. Sad se poš'o sve šicat onijem velikijem slovima :zjev: Bolje da se sklonim dok je vakta inače mi ne gine ćakija... Za ono familije što mi četnik ne pobi pobrinuće se domaća bagra. Nego, stoko bradata, k'o i do sad opet ti vodi dijalog sam sa sobom. :-D :-D :-D :-D :-D

Ah da, kad sam kod dijaloga (znaš ono, ja tebi logičan i racionalan argument, pa ti meni, pa sve tako, hajd' podučiću te nekad kad budem im'o vremena), đe ti nesta "najstarije slike konja"? Šta bi sa "u svjetu jedinstvenim meteoritom od čitavih 60kg"? Đe argument za savjetnika potpredsjednika SDA u upravi fondacije za piramidalne pljačke? Otišli đe i tup žilet... u Egipat... na kolaće. :lol: :lol: :lol: :lol:

Man, ALL YOU NEED IS LOVE ! :bih:
Locked