Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka
- Bosanski_kralj
#1676 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka
Stvar je prosta. Tri su kandidata i biraj.
Ako Denis ne valja, ostaje ti Mirsad i Bakir pa izvoli.
Ako Denis ne valja, ostaje ti Mirsad i Bakir pa izvoli.
-
palermo
#1677 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka
Ma dobro, glasajući za Denisa, ostaješ čist pred sobom, znaš da si dio borbe protiv korupcije i hobotnice itd. Sve je to u redu. Što bi se reklo, sve pet.
Al šta ako Denis stvarno pobijedi ?
Al šta ako Denis stvarno pobijedi ?
- Bosanski_kralj
#1678 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka
Pa vidjet ćemo. Ne može se garantovati ni za koga pa ni za njega da će aman nešto se super ekstra na bolje promijeniti, ali ipak postoji ta neka nada da će biti bolje.
Samo, šta ako Bakir pobjedi?
-
palermo
#1679 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka
Pa Baketa si gledao u toj ulozi......ne vjerujem da u sedmoj deceniji života on može mnogo mijenjati stil igre...Bosanski_kralj wrote: ↑24/08/2022 14:23
Pa vidjet ćemo. Ne može se garantovati ni za koga pa ni za njega da će aman nešto se super ekstra na bolje promijeniti, ali ipak postoji ta neka nada da će biti bolje.
- Bosanski_kralj
#1680 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka
O tome se i radi, sa Bakirom znaš na čemu si, i ja nisam zadovoljan s tim. Ne želim još čeitir godine takve politike.palermo wrote: ↑24/08/2022 14:26Pa Baketa si gledao u toj ulozi......ne vjerujem da u sedmoj deceniji života on može mnogo mijenjati stil igre...Bosanski_kralj wrote: ↑24/08/2022 14:23
Sa Denisom bar postoji nada da će biti bolje
- Janjicar
#1681 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka
Bilo bi fino da neko okači svjedocanstvo ridjobradog i inicijative pa da uporedimo 
-
palermo
#1682 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka
Ne sporim uopšte to što kažeš. Ja se samo pitam (prevashodno sebe) šta ako stvarno Denis pobijedi. I mislim da nisam jedini koji se to pita. I čini mi se da je to najveći problem Bećirovića ( u ovoj kampanji).Bosanski_kralj wrote: ↑24/08/2022 14:27O tome se i radi, sa Bakirom znaš na čemu si, i ja nisam zadovoljan s tim. Ne želim još čeitir godine takve politike.
Sa Denisom bar postoji nada da će biti bolje
Al eto, bože zdravlja, vidjet ćemo
-
putokaz1
#1683 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka
To smo mogli i 18te ali glasali smo za Konsica,Srpica,Mirsada,FahruPrvi Sprat wrote: ↑24/08/2022 13:27putokaz1 wrote: ↑24/08/2022 13:13
Razumijem umjesto Memica i Skake ambasadori mogu biti Campara i Elzina npr,ili Mirso Kukic s Crne liste,ako Denis bude morao ubacit clanove ASDA,NES,SBB,PDA,NIP onda opet dobijamo SDA u drugom dresu,dio koaliciji oko Denisa je radikalniji i losiji od SDA,.Ovdje se vodi rat protiv Bakira a ne protiv SDA kriminalne politike.Cilj ujedinjene opozicije nije skloniti SDA niti promjeniti ponasanje vec Bakira premhestiti iz Predsjednuistva u Dom Naroda gdje je i Covic
Razumijem šta želiš reći i ima istine u tvojim riječima, ali da bi pokrenuli stvari sa mrtve tačke moramo ukloniti odgovorne za sadašnje stanje. Moraš pokušati nešto, bilo šta od ponuđenih opcija, jer ovo kako je sada ne vodi nigdje drugo nego u ambis.
Dakle u izboru za člana predsjedništva ne dati glas čovjeku čija je stranka krala donacije u ratu, opljačkala državu u privatizaciji, uhljebila najmilije do petog koljena, ukrala milijarde na tenderima, privatizovala bolnice za svoje supruge, kupovala usisivače umjesto respiratora, ubijala ljude tim istim usisivačima... Da ne nabrajam dalje.
Razumiješ, moraš ih smijeniti, razotkriti, optužiti, procesuirati. Kazniti.
Dakle nije isto.
-
Spit_fire
#1684 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka
Ja bi opet volio cuti od nekoga sta tacno ocekuje od denisa u ulozi predsjednika?
Sto se Denisa tice i njegovih ocekivanja, on ocigledno samo zeli da se dokopa pozicije jer svaki dan iznova pokazuje da nema pojma ili se pravi da nema sta ce mu uopste bit opis posla i ovlasti
Sto se Denisa tice i njegovih ocekivanja, on ocigledno samo zeli da se dokopa pozicije jer svaki dan iznova pokazuje da nema pojma ili se pravi da nema sta ce mu uopste bit opis posla i ovlasti
- GandalfSivi
#1685 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka
Obrazovan, (relativno) mlad, prica jezike, nekorumpiran, ima ideje, patriota.
Stvarno sta cemo onda?
-
Spit_fire
#1686 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka
Boldano jako diskutabilnoGandalfSivi wrote: ↑24/08/2022 15:23Obrazovan, (relativno) mlad, prica jezike, nekorumpiran, ima ideje, patriota.
Stvarno sta cemo onda?
- GandalfSivi
#1687 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka
Po cemu?Spit_fire wrote: ↑24/08/2022 15:30Boldano jako diskutabilnoGandalfSivi wrote: ↑24/08/2022 15:23
Obrazovan, (relativno) mlad, prica jezike, nekorumpiran, ima ideje, patriota.
Stvarno sta cemo onda?
-
Spit_fire
#1688 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka
Patriota- Nosi stigmu da je zbriso od mobilizacije (nije da nije), glaso je za jedan od top 5 zakona koji su isli na stetu drzave..
Korumpiranost- 20 godina je u politci, dal je negjde umocio ruku zajedno sa pajdasima iz stranke? mozda i nije al jbg kad si u BiH 20 godina u politici uglavnom to ti sve samo kaze..mozda nije imo ni prilike
Sto se ideje tice imao sam tacno tri puta priliku sjedit sa denisom, ne djeluje kao losa osoba, sa ljudske strane na mjestu je, sa politcke i idejne strane..subjektivni dojam je da nema pojma dje goni, to pokazuje i izjavama svaki dan...prica floskule koje bi i ja mogo, "eto kad skinemo sda i mi zasjednemo sve cemo to mi sredit", ...poseban akcent bi stavio da mi djeluje kao neko ko vjerovatno zbog politickog staza je apsolutno odsutan od realnog stanja drustva i drzave. Evo banaln primje..ako je ovo zemlja svih nas, pricas da SDA bori za samo jedan narod i fildzan drzavu..na koji nacin tacno mislk da se predstavi glasacima mimo Bosnjaka? Dal uopste planira posjetiti mjesta sa srpskom/hrvatskom vecinom? Ja bih rekao da prica jedno a radi drugo ...prica o multi kulti prici, a lobira kod jednog naroda, zna da ga drugi ne prihvacaju al eto in je da kaze "svih naroda i narodnosti"
Da ne bude zabune ne moras pisat sta je i ko je Bakir jer ovdje pricamo o Denisu...Ja se iskreno nadam da ce pobjedit kirbasa, ali stvarno nema poteebe da se velica...jedini argument koji ima na svojoj strani je da se bori protiv lidera porodicno/mafijaske organizacije...i nek mu bude dovoljno za pobjedu, nadam se da hoce...
- dr_Evil
#1689 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka
Momak je bio maloljetan kad je poceo rat, ali hajd posteno mnogo ih je maloljetnih pusku nosilo, valjda se u Tuzli nije vele pucalo sta li xD.Spit_fire wrote: ↑24/08/2022 16:14Patriota- Nosi stigmu da je zbriso od mobilizacije (nije da nije), glaso je za jedan od top 5 zakona koji su isli na stetu drzave..
Korumpiranost- 20 godina je u politci, dal je negjde umocio ruku zajedno sa pajdasima iz stranke? mozda i nije al jbg kad si u BiH 20 godina u politici uglavnom to ti sve samo kaze..mozda nije imo ni prilike
Sto se ideje tice imao sam tacno tri puta priliku sjedit sa denisom, ne djeluje kao losa osoba, sa ljudske strane na mjestu je, sa politcke i idejne strane..subjektivni dojam je da nema pojma dje goni, to pokazuje i izjavama svaki dan...prica floskule koje bi i ja mogo, "eto kad skinemo sda i mi zasjednemo sve cemo to mi sredit", ...poseban akcent bi stavio da mi djeluje kao neko ko vjerovatno zbog politickog staza je apsolutno odsutan od realnog stanja drustva i drzave. Evo banaln primje..ako je ovo zemlja svih nas, pricas da SDA bori za samo jedan narod i fildzan drzavu..na koji nacin tacno mislk da se predstavi glasacima mimo Bosnjaka? Dal uopste planira posjetiti mjesta sa srpskom/hrvatskom vecinom? Ja bih rekao da prica jedno a radi drugo ...prica o multi kulti prici, a lobira kod jednog naroda, zna da ga drugi ne prihvacaju al eto in je da kaze "svih naroda i narodnosti"
Da ne bude zabune ne moras pisat sta je i ko je Bakir jer ovdje pricamo o Denisu...Ja se iskreno nadam da ce pobjedit kirbasa, ali stvarno nema poteebe da se velica...jedini argument koji ima na svojoj strani je da se bori protiv lidera porodicno/mafijaske organizacije...i nek mu bude dovoljno za pobjedu, nadam se da hoce...
Pametan, elokventan, mladja generacija, nema koruptivne afere iza sebe(bez sta bi bilo kad bi bilo).
Odvratan populista bez rjesenja za ijedan problem.
Sve u svemu glas ide za njega, jer pobijedom Ridjobradog dajemo mu ne samo mandat u predsjednistvu, nego produzujemo mandat kao sefa stranke koja je unistila nasu domovinu. Nek se malo makar ljulja ta organizacija, pa mozda dodju tipovi tipa Plenki u Rvackoj, ono kradu ali i 11milijardi projekata donesu.
-
putokaz1
#1690 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka
Samo da ste sve to rekli i uradili 2018dr_Evil wrote: ↑24/08/2022 16:23Momak je bio maloljetan kad je poceo rat, ali hajd posteno mnogo ih je maloljetnih pusku nosilo, valjda se u Tuzli nije vele pucalo sta li xD.Spit_fire wrote: ↑24/08/2022 16:14
Patriota- Nosi stigmu da je zbriso od mobilizacije (nije da nije), glaso je za jedan od top 5 zakona koji su isli na stetu drzave..
Pametan, elokventan, mladja generacija, nema koruptivne afere iza sebe(bez sta bi bilo kad bi bilo).
Odvratan populista bez rjesenja za ijedan problem.
Sve u svemu glas ide za njega, jer pobijedom Ridjobradog dajemo mu ne samo mandat u predsjednistvu, nego produzujemo mandat kao sefa stranke koja je unistila nasu domovinu. Nek se malo makar ljulja ta organizacija, pa mozda dodju tipovi tipa Plenki u Rvackoj, ono kradu ali i 11milijardi projekata donesu.
- dr_Evil
-
putokaz1
- dr_Evil
#1693 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka
Nemam pojma, ulecem u temu klizeci, ali samo mjenjaj pa makar se i zajebo. Ovo ne funkcionise vidis i sam, nisi corav, pola drzave ti prazno. Zaokruzi novog, ako nije zadovoljio idi dalje. Ali ne mozes stara vlaha poturcit, tj ne mozes ocekivati da ce se losa i krimogena stranka promijeniti, a pogoto njezin vodja.
-
putokaz1
#1694 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka
Nece se promheniti ni ovi sto su pobjeglibiz sda u nip pda nesdr_Evil wrote: ↑24/08/2022 16:48Nemam pojma, ulecem u temu klizeci, ali samo mjenjaj pa makar se i zajebo. Ovo ne funkcionise vidis i sam, nisi corav, pola drzave ti prazno. Zaokruzi novog, ako nije zadovoljio idi dalje. Ali ne mozes stara vlaha poturcit, tj ne mozes ocekivati da ce se losa i krimogena stranka promijeniti, a pogoto njezin vodja.
- dr_Evil
#1695 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka
Nece, mada Kiflina harizma je nedostajala na sceni, dobro prica, borac. Ne glasam za njih, pa ne ulazim u to sta radi.putokaz1 wrote: ↑24/08/2022 16:51Nece se promheniti ni ovi sto su pobjeglibiz sda u nip pda nesdr_Evil wrote: ↑24/08/2022 16:48
Nemam pojma, ulecem u temu klizeci, ali samo mjenjaj pa makar se i zajebo. Ovo ne funkcionise vidis i sam, nisi corav, pola drzave ti prazno. Zaokruzi novog, ako nije zadovoljio idi dalje. Ali ne mozes stara vlaha poturcit, tj ne mozes ocekivati da ce se losa i krimogena stranka promijeniti, a pogoto njezin vodja.
- tramvajtrojka
#1696 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka
zar je jedino bitno zivotno pitanje za bosnjake gdje si bio 93 kakva obrazovanost, borba protiv korupcije, zivotni standard nego pasa sta si radio u periodu prije 29 godinaSpit_fire wrote: ↑24/08/2022 16:14Patriota- Nosi stigmu da je zbriso od mobilizacije (nije da nije), glaso je za jedan od top 5 zakona koji su isli na stetu drzave..
smijesno i zalosno
-
putokaz1
#1697 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka
Za Obrazovanje je kasno
-
Piaty
#1698 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka
Ma cvetace cvece u nase preduzece kada pobijedi DenisGandalfSivi wrote: ↑24/08/2022 15:23Obrazovan, (relativno) mlad, prica jezike, nekorumpiran, ima ideje, patriota.
Stvarno sta cemo onda?
- RagibUzoriti
- Vozim: Vozim se na struju
#1699 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka
Nije predsjednistvo problem. B me K hoce li biti Bakir ili Denis,sva trojica su svakako lica za nasmijavanja.
Parlament i dom naroda su najbitniji. Tamo se donose zakoni,da li ce nam biti bolje ili ne...
Parlament i dom naroda su najbitniji. Tamo se donose zakoni,da li ce nam biti bolje ili ne...
-
putokaz1
#1700 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka
A tamo ce SDA s 8 HDZ s 5 SNSD s 5 uzet 2 3 preletacaRagibUzoriti wrote: ↑24/08/2022 17:07 Nije predsjednistvo problem. B me K hoce li biti Bakir ili Denis,sva trojica su svakako lica za nasmijavanja.