Gradjani i bosnjaci kojih je 4 5 puta vise
Nadam se da ce sljedeci ramiz salkic biti neki seranic ili snsd bosnjak
Pa imaju takve jos od 1992 godine, to sto se zove Bakir ili Komsic kad nema nikakve fajde od njih...Ovdje je sve suprotno, umjesto da se Bosnjaci, Gradjani, Pederi, i ostale menjine bune...ono eto ugrozbenici se prvi sjetiliBlack swan wrote: ↑04/07/2021 18:40Gradjani i bosnjaci kojih je 4 5 puta vise
Nadam se da ce sljedeci ramiz salkic biti neki seranic ili snsd bosnjak
Mozes li obrazloziti taj fasizam po tvom antifasistickom vidjenju?Black swan wrote: ↑04/07/2021 18:53 Meni ste najcudniji vi sto se nakon svega necemu cudite
Smiejsni ste sa pricom trebalo bi ovako ovako je pravedno ovako nije fasisticki
I pritom odredjujete sto je fasizam a sto ne
General War wrote: ↑04/07/2021 18:50 Haj na stranu HDZ I SDA sve je poznato sa njima...ali ovi stranci mi nisu nikako jasni koju igru igraju i to konstantno od sredine rata naovamo:
-Od 92 javno prica se po svijetu da je agresija na BiH, ovo ono, zlocini...jedina vlada legalna je ona u Sarajevu...i nu vraga desi se dejton gdje sve se drugacije zavrsi...Umjesto da se "pobunjenici" i jedni i drugi prilagode toj vlasti, vlast se prilagodi pobunjenicima i agresorima.
-Isto do dana danasnjeg...Medjunarodne instance se bune kako je nas ustav anticivilizacijski (Sejdic-finci...itd itd) i to nikome nije smetalo godinama, a onda iz vedra neba umjesto da taj "problem" rjesavaju, desi se Covic da eto upravo je HDZ ugrozen...i sta radi MZ? U EU insittucijama odjebu sve sto je HDZ preporucio putem R Hrvatske, ali u istom trenutku posalju emisare potpomognute amerikancem da to rjesavaju isto sto je tamo odbijeno direktno u Sarajevu.Znaci opet se dejton desava...ovi branioci bosnjackih interesa nebi mogli ni poljine odbraniti...ali bi ih ukrali zato.
Samo da ne prepisemo od Iraka ili Libana. Ima i od nas gorih.
SvaštaKikibombona wrote: ↑04/07/2021 19:13Samo da ne prepisemo od Iraka ili Libana. Ima i od nas gorih.U Libanu predsjednik drzave mora biti krscanin, premijer mora biti sunit a predsjedavajući parlamenta mora biti siit.
![]()
Iracani cak zele bosanski model za sebe, kazu ako je njima dobar, ako je uspostavio trajni mir, hajmo i mi napraviti isto![]()
Can Bosnia be a role model for Iraq?
https://www.rudaw.net/english/opinion/08072015
I Sirijci isto zale nas model![]()
Applying the ‘Bosnian model’ to Syria’s crisis
https://www.al-monitor.com/originals/20 ... urkey.html
...
Sto se tice BiH, dok se ne uklone etnicke i vjerske stranke, mi cemo napredovati puzevom dinamikom.
pa dejton je neka verzija Libanskog procesa...Kikibombona wrote: ↑04/07/2021 19:13Samo da ne prepisemo od Iraka ili Libana. Ima i od nas gorih.U Libanu predsjednik drzave mora biti krscanin, premijer mora biti sunit a predsjedavajući parlamenta mora biti siit.
![]()
Iracani cak zele bosanski model za sebe, kazu ako je njima dobar, ako je uspostavio trajni mir, hajmo i mi napraviti isto![]()
Can Bosnia be a role model for Iraq?
https://www.rudaw.net/english/opinion/08072015
I Sirijci isto zale nas model![]()
Applying the ‘Bosnian model’ to Syria’s crisis
https://www.al-monitor.com/originals/20 ... urkey.html
...
Sto se tice BiH, dok se ne uklone etnicke i vjerske stranke, mi cemo napredovati puzevom dinamikom.
To je vec unutarhrvatski problem. Realno, Hrvati koji su jedan od konstutivnih naroda u BIH, su zakinuti povodom izbornog zakona. Zašto onda Bošnjaci ne mogu birati srpskog predsjednika?General War wrote: ↑04/07/2021 19:17Sta je sljedece, oni koji nisu hdz glasaci ne smiju birati hrvatskog predstavnika?
Slusao sam izjavu Pitera Gelbrajta, americkog diplomate, koji se motao po ovim prostorima devedesetih, a sada je angazovan na BI.
Dokazivanje koje si nacije na glasackom mjestu je nekima ovdje fasizamGeneral War wrote: ↑04/07/2021 18:56Mozes li obrazloziti taj fasizam po tvom antifasistickom vidjenju?Black swan wrote: ↑04/07/2021 18:53 Meni ste najcudniji vi sto se nakon svega necemu cudite
Smiejsni ste sa pricom trebalo bi ovako ovako je pravedno ovako nije fasisticki
I pritom odredjujete sto je fasizam a sto ne
Bosnjaci su birali srpskog clana kad je bilo pola pola cini mi se izmedju cvijanovcike i mladena ivanica ili tako nekako
I Hravti su.Black swan wrote: ↑04/07/2021 19:39Bosnjaci su birali srpskog clana kad je bilo pola pola cini mi se izmedju cvijanovcike i mladena ivanica ili tako nekako
Samo tada glas manjina vrijedi kad je pola pola izmedju srba rezultat
"Reći ću vam da je znatan broj Hrvata u RS glasovao za Milorada Dodika", kazao je aludirajući na ishod posljednjih općih izbora iz 2018. godine na kojima je u trci za člana Predsjedništva BiH pobijedio Madena Ivanića.
Stranci cijene mir i redovne demokratske izbore. Bosna je zapravo mirna zemlja u kojoj se nista ne desava i u kojoj se nista veliko vise nece desiti. Buduci Visoki predstavnik se kune u DeytonSlusao sam izjavu Pitera Gelbrajta, americkog diplomate, koji se motao po ovim prostorima devedesetih, a sada je angazovan na BI.
Kaze covjek da je Dejtonski sporazum najbolji mirovni sporazum svih vremena. Kaze da je Amerika imala bezbroj mirovnih sporazuma a da je jedino Dejton donio visedecenijski mir.