CRNA GORA

Locked
zilog

#1676 Re: CRNA GORA

Post by zilog »

llull wrote: 06/02/2020 09:59 A izjave oko suverenosti su neupitne, samo me zanima da li je sada doslo do izjasnjavanja...
Ja sto sam vidio to je da je tipa selektor vaterpolo repke uz litijase, da je Mirotic uz njih, da je evo Sead uz njih, da je Vlado Georgijev uz njih ...

Samo me zanima rekoh da nije bilo nekih novih detalja
Kupice im stab i nekog kapitalca, kao kod nas Kustu.

Pa ce onda udruzena forumska generacija 2013. njemu aferimati...
:lol: :lol:
dr_Evil

#1677 Re: CRNA GORA

Post by dr_Evil »

llull wrote: 06/02/2020 09:59 A izjave oko suverenosti su neupitne, samo me zanima da li je sada doslo do izjasnjavanja...
Ja sto sam vidio to je da je tipa selektor vaterpolo repke uz litijase, da je Mirotic uz njih, da je evo Sead uz njih, da je Vlado Georgijev uz njih ...

Samo me zanima rekoh da nije bilo nekih novih detalja
A dal se navedeni izjasnjavaju kao crnogorci ili srbi, za Vladu znam da kaze da je Srbin. Ako su srbi cemu uopce pominjanje
Capljina74

#1678 Re: CRNA GORA

Post by Capljina74 »

Otkud Novljani u CG?

Dvije trecine CG je Hercegovina! Idemo jednu reviziju!

Meni, fakat, nisu jasni ovi kratke pameti prema oportunisti kakav je Milo...
Dok je mostarski Soko mariso i tjerao u CG nije bio u dure, sada je dure sve.

Jebo ovce kako su nas satjerali u torove pa samo blejimo iz istih jedni na druge! I seirimo kada neko najebe.
dr_Evil

#1679 Re: CRNA GORA

Post by dr_Evil »

Capljina74 wrote: 06/02/2020 10:52 Otkud Novljani u CG?

Jebo ovce kako su nas satjerali u torove pa samo blejimo iz istih jedni na druge! I seirimo kada neko najebe.
Sve one upravljacke jedinice koje su rezervisti izvukli iz sokola ne mogu se porediti sa kriminalom u sokolu poslije rata koje je covic napravio, pa da i na upravljacke jedinice dodamo i one krave sta su odvukli iz ortijesa.

Ako sad krenemo otvarati gdje sta pripada moramo sve granice drzava prekrojiti
Capljina74

#1680 Re: CRNA GORA

Post by Capljina74 »

dr_Evil wrote: 06/02/2020 11:39
Capljina74 wrote: 06/02/2020 10:52 Otkud Novljani u CG?

Sve one upravljacke jedinice koje su rezervisti izvukli iz sokola ne mogu se porediti sa kriminalom u sokolu poslije rata koje je covic napravio, pa da i na upravljacke jedinice dodamo i one krave sta su odvukli iz ortijesa.

Ako sad krenemo otvarati gdje sta pripada moramo sve granice drzava prekrojiti
Da, ali ne pali prica Milo rekao izvini. Mrs na robiju dzukelo, je jedino što mogu reci!

Dok je bilo marisat i sicarit na nasoj nesreci bio Srbin, kad je ta pipa presusila onda je montenegrin... Presao covjek na cigarete.

Covic... To je u skladu one price bio jednom jedan rvatski alminij... Ko da nema jos nas koji pamte postanak i rad istog...
trocadero

#1681 Re: CRNA GORA

Post by trocadero »

Uprava policije juče izdala saopštenje da više neće obezbeđivati litije i da sva odgovornost i za eventualne incidente spada na njezine organizatore.Ono boli nas k...
sami se snalazite, trebaju nam ljudi da čuvaju zidove...

Mitropolija , mi nastavljamo.

Britanska ambasada...Obaveza države je da osigura sigurnost građana.

Jutros opet Uprava policije...Hoćemo, hoćemo osiguravaćemo samo smo se šalili!
dr_Evil

#1682 Re: CRNA GORA

Post by dr_Evil »

trocadero wrote: 06/02/2020 13:32 Uprava policije juče izdala saopštenje da više neće obezbeđivati litije i da sva odgovornost i za eventualne incidente spada na njezine organizatore.Ono boli nas k...
sami se snalazite, trebaju nam ljudi da čuvaju zidove...

Mitropolija , mi nastavljamo.

Britanska ambasada...Obaveza države je da osigura sigurnost građana.

Jutros opet Uprava policije...Hoćemo, hoćemo osiguravaćemo samo smo se šalili!
Sta i koga bi trebali da osiguraju ako vi samo setate i molite se, i jos ni odgovornost ne bi preuzeli za setnje
animals

#1683 Re: CRNA GORA

Post by animals »

Sta reci..
Kad pogledas medijsku scenu u Srbiji, sve je jasno..
na razini od prije 30 godina..
ustase i Jasenovac, Muslimani Teheran u Bosni..
Siptari koji prodaju organe, pa sad Crnogorci koji hoce da izbrisu Srpski identitet..
i svaki dan na televizijama se vrte..po cio dan..truju ionako zatrovanu Srbiju..
tko to radi..ponajprije SPC i vlasti koje se mjenjaju, ali prica ostaje ista..
Sto se tice Srpskog naroda, narod ko narod..puno nepismeni i stari , kojima mozes prodati tu pricu..
ono mlado i zdravo, ode vani..
ima tu i zdravog tkiva, ali nema sanse da se probije na ovoj ludackoj sceni..
nisam vidio zatrovanije javne scene u nekoj drzavi u Evropi kao ovdje od drugog sv, rata.
dr_Evil

#1684 Re: CRNA GORA

Post by dr_Evil »

Uostalom, vjerovatno najpoznatija crkva na svijetu, katedrala Notr Dam u Parizu, u vlasništvu je države Francuske. Niko u Francuskoj ni ne pomišlja da se ovaj istorijski hram pokloni instituciji koja pripada nekoj drugoj državi.

http://www.rtcg.me/vijesti/politika/268 ... icena.html
animals

#1685 Re: CRNA GORA

Post by animals »

dr_Evil wrote: 06/02/2020 14:00 Uostalom, vjerovatno najpoznatija crkva na svijetu, katedrala Notr Dam u Parizu, u vlasništvu je države Francuske. Niko u Francuskoj ni ne pomišlja da se ovaj istorijski hram pokloni instituciji koja pripada nekoj drugoj državi.

Pa i u Srbiji je drzava vlasnik svih vjerski objekata..
i sada, to rijetki pokusavaju objasniti, ali slabo se cuju..
dr_Evil

#1686 Re: CRNA GORA

Post by dr_Evil »

http://www.rtcg.me/vijesti/politika/268 ... ka-cg.html

Šta više imamo jednu reviziju istorije. Stuktura koja je sada na vlasti u Srbiji pokušava da na neki način napravi istorijski spoj od Drugog svjetskog rata preko ratova devedesetih sve do sad, da napravi jedan kontinuitet, da revidira posebno fašističke i nacističke pokrete II svjetskog rata, nacionalističke agresije koje je činila u Hrvatskoj, a posebno u Bosni, kao što je genocid. Negira se genocid, negiraju se zločini na Kosovu. To nesuočavanje sa prošlošću mislim da će Srbiju politički koštati”.

Kad ja to kazem onda ne valjam, kaze 155-ka da sam poCetnik
dr_Evil

#1687 Re: CRNA GORA

Post by dr_Evil »

animals wrote: 06/02/2020 14:02
dr_Evil wrote: 06/02/2020 14:00 Uostalom, vjerovatno najpoznatija crkva na svijetu, katedrala Notr Dam u Parizu, u vlasništvu je države Francuske. Niko u Francuskoj ni ne pomišlja da se ovaj istorijski hram pokloni instituciji koja pripada nekoj drugoj državi.

Pa i u Srbiji je drzava vlasnik svih vjerski objekata..
i sada, to rijetki pokusavaju objasniti, ali slabo se cuju..
Ma to je to, kazu pravio kralj pa poklonio, knez, beg, aga ko god da je, pa od cijih para, ciji su to porezi, eto on kopao pa zaradio.

Imao je i tito 50-60 kuca pa na kraju sve drzavi, kao sto i jest drzavno
Mafioso

#1688 Re: CRNA GORA

Post by Mafioso »

Capljina74 wrote: 06/02/2020 11:46 Dok je bilo marisat i sicarit na nasoj nesreci bio Srbin, kad je ta pipa presusila onda je montenegrin... Presao covjek na cigarete.
Priča o Milu de Montenegrinu počela je kada je talijanski sud pred evropski iznio jedno 50 hiljada stranica o njemu - trgovina narkotika, duhana, te organa u suradnji sa Kosovarima '99. On se pozvao na diplomatski imunitet kao predsjednik tadašnje Republike CG (koja je bila u Saveznoj Republici Jugoslaviji / SCG), evropski sud kaže kako on kao čelnik unutrašnje jedinice, bila ona republika ili samo pokrajina, nema diplomatski imunitet, nego to ima samo neko ranga Svetozara Marovića koji je bio predsjednik SCG. U tom momentu Milo otpočinje priču o nezavisnoj Crnoj Gori, pri tome imajući podršku beogradskih narko kartela i klanova nastalih iz formacija tipa Tigrova i njihovih klovnova Čede Jovanovića, Borisa Tadića, Mlađana Dinkića, Božidara Đelića, Koštunice, Mirka Cvetkovića i ostalih splačina koje su se pomijale oko te skupine kako u to, tako i sadašnje vrijeme. Naravno onda je došla nezavisnost CG, i automatsko priznanje iste od strane Srbije, koje je bilo skoro magično, a broker organa i narkotika dobio svoj imunitet, i još ponešto. Sve to je imalo svoju cijenu, ali Milu je dobro, igru zna i podršku jebačku ima, boli ga briga. Narod, naravno kao i uvijek, ko šiša.
Benjo34

#1689 Re: CRNA GORA

Post by Benjo34 »

Mile samo radi ono što radi neka NATO članica(ruku na srce nebitna) a to je izbacivanje Rusko-srpskog uticaja, zato i udera tamo gdje boli najvise
Mafioso

#1690 Re: CRNA GORA

Post by Mafioso »

Benjo34 wrote: 06/02/2020 18:09 Mile samo radi ono što radi neka NATO članica(ruku na srce nebitna) a to je izbacivanje Rusko-srpskog uticaja, zato i udera tamo gdje boli najvise
Više je to srpsko divljačenje nego neki vele-ruski uticaj. Oni imaju svoju interesnu sferu ovo im dođe ko hobi ono hajd kad već možemo de da se malo zajebavamo. Srbi sebi dižu na važnosti ko da su neki faktor a ima ih manje nego u Moskvi aktivnih plivača na otvorenom u ovo doba godine. Rusiji je interes u pograničnim područijima - Ukrajina, Bjelorusija, Baltik, svi oni Stanci, malo Finska i onda tih par saveznika što imaju tipa Sirije i Kine, za koje i sami znaju i pomirili su se s time da već sutra možda to neće biti. Rusija je ogromna zemlja, veoma bogata i samoodrživa, poseban mentalitet, njima niti ko treba niti koga nešto posebno žele, ovo sve što rade ne rade da izguraju neke ciljeve već samo da malo prcaju zapad, takoreći svete se za ono što je njima zapad uradio u doba Gorbačova i Jelcina. I to ne rade opet svi nego Putin i tih nekoliko ljudi oko njega sve zajedno kad sabereš nema 100-200 ljudi, njihova unutrašnja srž establišmenta (takva i tolika je u svakoj državi). Sama ova najava promjena ustava sve govori jebe im se za ostatak svijeta u budućnosti. Isto nešto vodi i Amerika ja mislim da je Trump sa ovim prženjem demokrata sad u Senatu uzeo vlast haman sljedećih 10 godina de facto, doduše malo mi je smješan onaj video u stilu Kim Jong Unove propagande što je objavio na Twitteru :P
Spoiler
Show
155_mm

#1691 Re: CRNA GORA

Post by 155_mm »

Capljina74 wrote: 06/02/2020 10:52 Meni, fakat, nisu jasni ovi kratke pameti prema oportunisti kakav je Milo...
nije ti jasno!?

evo da ti kazem. nema ni jednog razloga da i jedan dobri bosnjanin bude protiv mila u ovom slucaju sa SPC. bez obzira ko je on i sta je on. on je cak najmanje bitan za dobre bosnjane. mogao je na njegovom mjestu biti bilo ko drugi. najbitnije je to sto je SPC organizacije koja je glavni nosilac ideologije koja je u zadnjih 150 godina nanijela najvise zla dobrim bosnjanima i dan danas to cini u skladu sa trenutnim mogucnostima. pa makar im trenutni domet bio izgradnja crkve u dvoristu fate orlovic. ili oranizovanje skupova uz pjesme o "turskim bulama".

jos nesto ti nije jasno?
155_mm

#1692 Re: CRNA GORA

Post by 155_mm »

Benjo34 wrote: 06/02/2020 18:09 Mile samo radi ono što radi neka NATO članica(ruku na srce nebitna) a to je izbacivanje Rusko-srpskog uticaja, zato i udera tamo gdje boli najvise
rusija ima dugogodisnju zelju da moze da podjebava zapad kao sto oni njih podjebavaju na baltiku i kavkazu i ukrajini. balkan bi bio idealno podrucje za to. ali im treba slobodan pristup istom. CG je idealna za taj pristup preko jadrana ali je u NATO. sto naravno ne znaci da su se rusi pomirili sa tim. nego rovare cijelo vrijeme po CG a za to rovarenje im je potrebna SPC.

jer je to jedina organizacija za koju vjeruju da bi mogla uspijeti promijeniti misljenje naroda i da isti izglasa na izborima politicku opciju koja bi CG izvukla iz NATO-a. niko ne zna kakvo ce politicko stanje biti u CG nakon sto milo napusti politicku scenu.

u NATO-u su svjesni da nije nemoguce da pravoslavne zemlje na istoku europe naprave u buducnosti zaokret prema rusiji.
Capljina74

#1693 Re: CRNA GORA

Post by Capljina74 »

155_mm wrote: 06/02/2020 20:01
Capljina74 wrote: 06/02/2020 10:52 Meni, fakat, nisu jasni ovi kratke pameti prema oportunisti kakav je Milo...
nije ti jasno!?

evo da ti kazem. nema ni jednog razloga da i jedan dobri bosnjanin bude protiv mila u ovom slucaju sa SPC. bez obzira ko je on i sta je on. on je cak najmanje bitan za dobre bosnjane. mogao je na njegovom mjestu biti bilo ko drugi. najbitnije je to sto je SPC organizacije koja je glavni nosilac ideologije koja je u zadnjih 150 godina nanijela najvise zla dobrim bosnjanima i dan danas to cini u skladu sa trenutnim mogucnostima. pa makar im trenutni domet bio izgradnja crkve u dvoristu fate orlovic. ili oranizovanje skupova uz pjesme o "turskim bulama".

jos nesto ti nije jasno?
Nije ti jasno da je pljackao Hercegovinu?
Jos nesto da pojasnim?
155_mm

#1694 Re: CRNA GORA

Post by 155_mm »

Capljina74 wrote: 06/02/2020 20:20
155_mm wrote: 06/02/2020 20:01
nije ti jasno!?

jos nesto ti nije jasno?
Nije ti jasno da je pljackao Hercegovinu?
Jos nesto da pojasnim?
i dobri bosnjani bi zbog toga trebali biti za SPC u ovom sukobu sa pljackasem hercegovine? ili sta hoces da kazes?
Capljina74

#1695 Re: CRNA GORA

Post by Capljina74 »

Da dzukela treba da odgovara jer on ovdije nije ni u kakvom sukobu. Kratkovido gledas.
Vec sam rekao, 90 posto tih montenegrina su do Cacka Srbi, do Ljiga velikosrbi u Beogradu da veci ne mogu biti.
155_mm

#1696 Re: CRNA GORA

Post by 155_mm »

Capljina74 wrote: 06/02/2020 20:48 Da dzukela treba da odgovara jer on ovdije nije ni u kakvom sukobu. Kratkovido gledas.
Vec sam rekao, 90 posto tih montenegrina su do Cacka Srbi, do Ljiga velikosrbi u Beogradu da veci ne mogu biti.
nije on. on je samo pijun u rukama NATO-a. milo ovo zasigurno ne radi od svoje volje i samo na svoju ruku. veliki je ovo zalogaj za njega samog. i zato ne kontam to hvatanje za njega.
bez obzira na sve. dobri bosnjani nemaju nikakav interes ni kratkorocno ni dugorocno da u CG raste ruski uticaj preko SPC-a. bez obzira ko je kada pljackao hercegovinu.

u slucaju da se to ipak dogodi i da se u CG pojavi vecinsko misljenje da CG treba napustiti NATO region bi upao u velike probleme. jer je naivno vjerovati da bi zapad to mirno posmatrao skrstenih ruku.
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#1697 Re: CRNA GORA

Post by Challenger_ »

Mafioso wrote: 06/02/2020 17:30
Capljina74 wrote: 06/02/2020 11:46 Dok je bilo marisat i sicarit na nasoj nesreci bio Srbin, kad je ta pipa presusila onda je montenegrin... Presao covjek na cigarete.
Priča o Milu de Montenegrinu počela je kada je talijanski sud pred evropski iznio jedno 50 hiljada stranica o njemu - trgovina narkotika, duhana, te organa u suradnji sa Kosovarima '99. On se pozvao na diplomatski imunitet kao predsjednik tadašnje Republike CG (koja je bila u Saveznoj Republici Jugoslaviji / SCG), evropski sud kaže kako on kao čelnik unutrašnje jedinice, bila ona republika ili samo pokrajina, nema diplomatski imunitet, nego to ima samo neko ranga Svetozara Marovića koji je bio predsjednik SCG. U tom momentu Milo otpočinje priču o nezavisnoj Crnoj Gori, pri tome imajući podršku beogradskih narko kartela i klanova nastalih iz formacija tipa Tigrova i njihovih klovnova Čede Jovanovića, Borisa Tadića, Mlađana Dinkića, Božidara Đelića, Koštunice, Mirka Cvetkovića i ostalih splačina koje su se pomijale oko te skupine kako u to, tako i sadašnje vrijeme. Naravno onda je došla nezavisnost CG, i automatsko priznanje iste od strane Srbije, koje je bilo skoro magično, a broker organa i narkotika dobio svoj imunitet, i još ponešto. Sve to je imalo svoju cijenu, ali Milu je dobro, igru zna i podršku jebačku ima, boli ga briga. Narod, naravno kao i uvijek, ko šiša.
I ova za*ebancija sa crkvom je dio te igre za produženje imuniteta.

Međutim, preračunao se i on i sufleri/davaoci imuniteta jer očigledno ne razlikuju američke sekte, nevladine organizacije i crkvu sa milenijumskim utemeljenjem.

Da razlikuju, ne bi ovo ni probali jer su na kocku stavili sve ono što su postigli od 1997. do danas.
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#1698 Re: CRNA GORA

Post by Challenger_ »

Mafioso wrote: 06/02/2020 19:23Više je to srpsko divljačenje nego neki vele-ruski uticaj. Oni imaju svoju interesnu sferu ovo im dođe ko hobi ono hajd kad već možemo de da se malo zajebavamo. Srbi sebi dižu na važnosti ko da su neki faktor a ima ih manje nego u Moskvi aktivnih plivača na otvorenom u ovo doba godine. Rusiji je interes u pograničnim područijima - Ukrajina, Bjelorusija, Baltik, svi oni Stanci, malo Finska i onda tih par saveznika što imaju tipa Sirije i Kine, za koje i sami znaju i pomirili su se s time da već sutra možda to neće biti. Rusija je ogromna zemlja, veoma bogata i samoodrživa, poseban mentalitet, njima niti ko treba niti koga nešto posebno žele, ovo sve što rade ne rade da izguraju neke ciljeve već samo da malo prcaju zapad, takoreći svete se za ono što je njima zapad uradio u doba Gorbačova i Jelcina. I to ne rade opet svi nego Putin i tih nekoliko ljudi oko njega sve zajedno kad sabereš nema 100-200 ljudi, njihova unutrašnja srž establišmenta (takva i tolika je u svakoj državi). Sama ova najava promjena ustava sve govori jebe im se za ostatak svijeta u budućnosti. Isto nešto vodi i Amerika ja mislim da je Trump sa ovim prženjem demokrata sad u Senatu uzeo vlast haman sljedećih 10 godina de facto, doduše malo mi je smješan onaj video u stilu Kim Jong Unove propagande što je objavio na Twitteru :P
Spoiler
Show
Gdje si ti ranije bio paša? Ima se kod tebe svašta pročitati.

p.s.

Što se tiče svijeta u CG koji oponira zakonu, niko se ovome nije nadao pa ni crkvena lica, kako sami priznaju. Ovo je "čudo neviđeno" i za njih same.
155_mm

#1699 Re: CRNA GORA

Post by 155_mm »

U narednim mjesecima vježba "Odbrana Evrope", na rusku granicu stiže 20.000 američkih vojnika
https://www.klix.ba/vijesti/bih/u-nared ... /200206075

to je o cemu sam govorio. zapad posalje rusima na granicu kad hoce i koliko hoce vojnika a rusi mogu samo do donbasa da dobace. a da je srbija i CG jedna drzava i proruski orijentisana imali bi vjezbu 20,000 ruski i srpskih vojnika na drini ako ne i na uni.

interesantan detalj iz teksta.
Zapadni Balkan iznimno je važan NATO-u u odbrani od ruskog utjecaja, a koji je ranije isplivao na površinu u Crnoj Gori i Makedoniji. BiH, prije svega zahvaljujući aktivnostima OSA-e, u proteklom periodu uspjela je spriječiti rusko prodiranje u našu zemlju, a OSA se pokazala i kao pouzdan partner NATO-a u Crnoj Gori i Makedoniji.
Mafioso

#1700 Re: CRNA GORA

Post by Mafioso »

Challenger_ wrote: 06/02/2020 21:14
Mafioso wrote: 06/02/2020 19:23Više je to srpsko divljačenje nego neki vele-ruski uticaj. Oni imaju svoju interesnu sferu ovo im dođe ko hobi ono hajd kad već možemo de da se malo zajebavamo. Srbi sebi dižu na važnosti ko da su neki faktor a ima ih manje nego u Moskvi aktivnih plivača na otvorenom u ovo doba godine. Rusiji je interes u pograničnim područijima - Ukrajina, Bjelorusija, Baltik, svi oni Stanci, malo Finska i onda tih par saveznika što imaju tipa Sirije i Kine, za koje i sami znaju i pomirili su se s time da već sutra možda to neće biti. Rusija je ogromna zemlja, veoma bogata i samoodrživa, poseban mentalitet, njima niti ko treba niti koga nešto posebno žele, ovo sve što rade ne rade da izguraju neke ciljeve već samo da malo prcaju zapad, takoreći svete se za ono što je njima zapad uradio u doba Gorbačova i Jelcina. I to ne rade opet svi nego Putin i tih nekoliko ljudi oko njega sve zajedno kad sabereš nema 100-200 ljudi, njihova unutrašnja srž establišmenta (takva i tolika je u svakoj državi). Sama ova najava promjena ustava sve govori jebe im se za ostatak svijeta u budućnosti. Isto nešto vodi i Amerika ja mislim da je Trump sa ovim prženjem demokrata sad u Senatu uzeo vlast haman sljedećih 10 godina de facto, doduše malo mi je smješan onaj video u stilu Kim Jong Unove propagande što je objavio na Twitteru :P
Spoiler
Show
Gdje si ti ranije bio paša? Ima se kod tebe svašta pročitati.

p.s.

Što se tiče svijeta u CG koji oponira zakonu, niko se ovome nije nadao pa ni crkvena lica, kako sami priznaju. Ovo je "čudo neviđeno" i za njih same.
Dao otkaz pa sad tračim vrijeme po klixu, čekam sljedeću ponudu za posao onda me opet nema jedno deceniju :P

@crkvenjaci Nijesu oni tako naivni. Znadu oni dobro šta se sprema već godinama, šta će drugo nego očekivati ovo kad su na primorju sebi 90ih prepisali haman 50 miliona najboljih nekretnina :P Jebiga hoće i Milo malo a i pokoji američki senator da navrati malo dupe okiseli u Jadranu džabice
Locked