Novak20 wrote:Hvala na linku. Jeste tekst sa BN kako stoji u Vijesti.ba/BN, a u tekstu S.B. ne stoji ništa u potpisu članka.
Slobodna Bosna odavno nije medij vrijedan pažnje.
Rekao sam ti već jednom, u Bosni i Hercegovini ogromna većina medija je pod stranačkim patronatom. Oni koji nisu su mahom portalčići bez ozbiljne publike. Nešto ozbiljniji su mediji koji imaju štampano izdanje pa barem ispoštuju određene profesionalne kriterije čak i kada su pod stranačkim ili ideološkim utjecajem (Dnevni avaz, Nezavisne novine, Večernji list).
Faktor i Stav = SDA. Dnevnik i HMS = HDZ. Vijesti.ba isto je pod stranačkim pokroviteljstvom, kao i BNTV.
Klix je za sve ove medije izmislio novinarstvo, a nije pod stranačkim utjecajem te im se rijetko može zamjeriti
Faktor barem ima nešto novinara na terenu te imaju svoje vijesti. Dnevnik nije niti pretplaćen na neku od novinskih agencija, a novinarstvo im se svodi na copy/paste s drugih portala, uz tendencioznu promjenu naslova, te kolumnisanje.
Novak20 wrote:Opširan intervju Ivana Vukoje, član IDPI-ja i urednik magazina Status
http://www.status.ba/ u kojem dobro i detaljno objašnjava političku situaciju u BiH. Nije mi jasno zašto bošnjački mediji ne prenose ovakve intervjue i zašto se neko od bošnjačkih intelektualaca ne upusti u raspravu sa Vukojom povodom iznesenih stavova.
Prenošenje intervjua iz drugih medija nije profesionalno, barem bez odobrenja redakcije. Za Status, priznajem, nikada ranije nisam čuo, ali izgleda zanimljivo.
Ja sam, recimo, pročitao taj intervju u Globusu, kao što sam pročitao i ono opširno obrazloženje IDPI-ja o mogućem budućem uređenju BiH i imam neko svoje mišljenje o svemu tome. Vremena polemisanja preko medija su davno prošla.
Kad se sjetim "Dana" iz circa 200. godine...