Ne slobodna je zemlja dok manjina određuje vecini sta ce vecina raditMyTao wrote:
Znaci slobodna je zemlja sve dok radis ono sto vecina zeli da radis???
Zahiragić opet jaše
-
zenit dozic
#1676 Re: Zahiragić opet jaše
-
Naslovnica
#1677 Re: Zahiragić opet jaše
@kakavdanakneiskustvu,
u Sarajevu.
u Sarajevu.
- MyTao
#1678 Re: Zahiragić opet jaše
Slobodna zemlja je ona u kojoj niko nikom ne odreduje sta ce raditi, vec svi imaju ista i podjednaka prava.zenit dozic wrote:Ne slobodna je zemlja dok manjina određuje vecini sta ce vecina raditMyTao wrote:
Edit: zaboravih smajli... to obicno daje snagu argumentima pa evo
-
hAZNADAR
#1679 Re: Zahiragić opet jaše
U Banjaluci ima,.. djeca uce Ocenas i sl. Znam iz prve ruke. Zalosno.kakavdanakneiskustvu wrote:
ne znam ozbiljno da u vrticima imaju vjeronauk,prosto ne mogu da vjerujem u to,bas ne mogu da vjerujem u to
I onda SDA jugend i Fatmir fan club zakljuce da ti ne smeta Ocenas a smeta Bismila.
- SkyLimit
#1680 Re: Zahiragić opet jaše
funeral blues wrote:Pitam se da li je ostali dio Federacije u *urcu ko Sarajevo? Za Tuzlu i neke TK gradove znam sigurno da nisu..ali sta je s Bihacom, Zenicom? Imam neki dojam da se tamo ne insistira na ovim trivijalnostima koje isticu razlike medju ljudima.
I da, ovo pitam kao musliman i kao neko ko je svjestan cinjenice da ne biram ni mjesto ni vrijeme rodjenja, sto znaci da sam mogao biti i bilo koje druge vjere da je tako trebalo biti. Samim tim, besmisleno je i nemoralno potencirati stvari za koje covjek ne snosi vlastite zasluge.
Doduse, ima i onih koji tvrde kako bi presli na Islam da su, hipoteticki, rodjeni u Vatikanu..ili da bi presli na Krsanstvo da su rodjeni u Meki:D
Pa to je fenomen BiH, uvijek kroz historiju su veliki centri bili nosioci naprednih ideja(Beč npr.) a kod nas je upravo Sarajevo najkonzervativnija sredina i vuče ostatak države nazad, a ne naprijed.
-
kakavdanakneiskustvu
#1681 Re: Zahiragić opet jaše
Naslovnica wrote:@kakavdanakneiskustvu,
u Sarajevu.
svasta,svasta,ne znam je li tako i u zenickim obdanistima,imam malo dijete,nisam cuo da je i ovde to uvedeno,jebo ti nas kad nam je to normalno
- insomnia78
#1682 Re: RE: Re: Zahiragić opet jaše
Cuj mafija. Reci odma' alkaJidaProsperiram wrote:BiH nije zemlja sloboda i ljudskih prava, BiH je centar i baza iz koje mafija izvodi svoje operacije i poslove.MyTao wrote:
Slobodna zemlja je ona u kojoj niko nikom ne odreduje sta ce raditi, vec svi imaju ista i podjednaka prava.
-
kakavdanakneiskustvu
#1683 Re: Zahiragić opet jaše
MyTao wrote:Slobodna zemlja je ona u kojoj niko nikom ne odreduje sta ce raditi, vec svi imaju ista i podjednaka prava.zenit dozic wrote:Ne slobodna je zemlja dok manjina određuje vecini sta ce vecina raditMyTao wrote:
Edit: zaboravih smajli... to obicno daje snagu argumentima pa evo![]()
![]()
![]()
da,da,nista bez smajlija,argumenti na kvadrat
- insomnia78
#1684 Re: Zahiragić opet jaše
Nisi ti haman bio u Bugarskoj
- Matzan
#1685 Re: Zahiragić opet jaše
zenit dozic wrote:Ne slobodna je zemlja dok manjina određuje vecini sta ce vecina raditMyTao wrote:
Skupilo se njih desetak na forumu i misle da su neki faktor.
U RL nigdje ih nema.
-
Naslovnica
#1686 Re: Zahiragić opet jaše
Matzan wrote:zenit dozic wrote:Ne slobodna je zemlja dok manjina određuje vecini sta ce vecina raditMyTao wrote:
Znaci slobodna je zemlja sve dok radis ono sto vecina zeli da radis???![]()
![]()
Skupilo se njih desetak na forumu i misle da su neki faktor.
U RL nigdje ih nema.
-
kakavdanakneiskustvu
#1687 Re: Zahiragić opet jaše
skupilo se njih dvoje -troje i misle da su neko i nesto
-
Neregistrirani
#1688 Re: Zahiragić opet jaše
Nije tacno to za BL. Dijete mi ovdje ide u vrtic, nema vjeronauke i ne uce Ocenas, osim u jednom vrticu kojeg je otvorila SPC. Cak mi nije bio problem isposlovati s tetama da kad djeca jedu grah s kobasicom, moje dijete jede nesto drugo.hAZNADAR wrote:U Banjaluci ima,.. djeca uce Ocenas i sl. Znam iz prve ruke. Zalosno.kakavdanakneiskustvu wrote:
ne znam ozbiljno da u vrticima imaju vjeronauk,prosto ne mogu da vjerujem u to,bas ne mogu da vjerujem u to
I onda SDA jugend i Fatmir fan club zakljuce da ti ne smeta Ocenas a smeta Bismila.
- insomnia78
#1690 Re: Zahiragić opet jaše
Sastale se age, paše i begovi i sultani
-
Bodkin
#1692 Re: Zahiragić opet jaše
Djeca pjevaju svetom savi. Cetnici i pravoslavni talibani u rsu!
Djeca oce zdravo marijo u sirokom. Ustase i katolicki talibani!
Djeca idu na vjeronauku u sarajevu, fakulteti natjerani da daju sat-dva pauze zbog dzume. Neka neka, liberalno je to jer treba prava postovati. A manjina nek seli. Vecina ovdje odlucuje i to je ok
Djeca idu na vjeronauku u sarajevu, fakulteti natjerani da daju sat-dva pauze zbog dzume. Neka neka, liberalno je to jer treba prava postovati. A manjina nek seli. Vecina ovdje odlucuje i to je ok
-
kakavdanakneiskustvu
#1693 Re: Zahiragić opet jaše
Bodkin wrote:Djeca pjevaju svetom savi. Cetnici i pravoslavni talibani u rsu!
da,svako u svom selu,nije zahiragica briga za dzumu studenata u banja luci
-
hAZNADAR
#1694 Re: Zahiragić opet jaše
Napr vrtic Bambi. U ravnogorskoj ulici. Tu se uci ocenas. Barem prije par godina kada sam to iz prve ruke saznao.Neregistrirani wrote:Nije tacno to za BL. Dijete mi ovdje ide u vrtic, nema vjeronauke i ne uce Ocenas, osim u jednom vrticu kojeg je otvorila SPC. Cak mi nije bio problem isposlovati s tetama da kad djeca jedu grah s kobasicom, moje dijete jede nesto drugo.hAZNADAR wrote:U Banjaluci ima,.. djeca uce Ocenas i sl. Znam iz prve ruke. Zalosno.kakavdanakneiskustvu wrote:
-
zipoo
#1695 Re: Zahiragić opet jaše
Razmisli o podebljanom dijeluNaslovnica wrote:Nije problem u meni, zaista.zipoo wrote:Neka tvoji uzvikuju Iso mikiNaslovnica wrote:Ma džaba je pričati...
I onda se ja čudim zašto se moja djeca nakon 20 minuta napolju vrate u stan. Pitam ih šta je, samo slegnu ramenima, nako - dosadno.
Nisu djeca u fazonu tekbira, pa ne kontaju ništa. Možda bi rebalo da ih uputim malo o ove mainstream-ove, da im objasnim kako bi, da bi se prilagodili i uživali u igri, i oni trebali da počnu da tekbiraju. Po mogućnosti da naprave i snješka kjafira, pa da ga kružnim razvale uz povike koji uz to idu.
Neka se djeca prilagođavaju, ha ja...?
Djeca su nisu talibani. Neces vjerovati, ali se ovo uzvikivalo i prije 5-10-15-20-25 godina koliko je i meni sada. Pa niti se ko raznio, niti kamion pregazio. A najbolji prijatelj iz djetinstva mi se zove Domagoj. Mislim da je ipak problem u vama, ali hajde...
Lose je kada djete povedes u dzamiju ili crkvu ? U crkvu ili dzamiju nece sigurno nauciti nesto lose. Niti ce ga tjerati na zlobu, mrznju ili sta vec. Meni je normalnije povesti djete u dzamiju ili crkvu nego recimo na utakmicu(iako sam vatreni navijac i na svakoj utakmici).radiša wrote:Nema tu puno pametovanja,kakvi roditelji takva djeca,djete sigurno nece tekbirat i ici u dzamiju,crkvu dok ga roditelj tamo ne odvede i ne pocne od malih nogu ga uciti stvarima o kojim bi on sam trebao da uci, ako ga bude interesovalo naravno,u periodu zivota kad pocne shvatat neke stvari.Rijetki su oni roditelji danas koji uce djecu normalnom zivotu i ne pune djeci glavu glupostima a oni na zalost rade kako uce,bez obzira sto nemaju predstavu o cemu ih uce.Tu djecu najmanje krivim.
Djeca nisu tekbirala dok se grudvaju prije 5-10-15-20-25 godina, NIKADA. Bar ne u Sarajevu
Što se tiče raznošenja, itekako se raznose, po Siriji. Pun internet poziva braći, uputa da nam truju vodu, da nas ubijaju, cijepanja BH pasoša, i sl.
Slagah li ja šta?
-
zenit dozic
#1696 Re: Zahiragić opet jaše
Kao sto i vas boli đon za ateistima iz banjaluke ili sirokogkakavdanakneiskustvu wrote:Bodkin wrote:Djeca pjevaju svetom savi. Cetnici i pravoslavni talibani u rsu!
-
zipoo
#1697 Re: Zahiragić opet jaše
Vi ste ljudi dobro stvari pobrkali. Nije vjera kriva, nego su ljudi. Mislim da bi prvo trebali prouciti vjeru pa onda nastaviti na ovu temu.
- insomnia78
#1698 Re: RE: Re: Zahiragić opet jaše
Pa ni komunizam nije kriv. No kojekakvi staljini i maocetungovizipoo wrote:Vi ste ljudi dobro stvari pobrkali. Nije vjera kriva, nego su ljudi. Mislim da bi prvo trebali prouciti vjeru pa onda nastaviti na ovu temu.
Znaci, ni od vjere ni od komunizma nikak'e koristi
- ho oponopono
#1699 Re: Zahiragić opet jaše
...jaoo kad se persone uzjebu pa traže odjednom Gospoda...šejtane, đavole, anđele, raj i pakao, tiho nadanje kite 90 nevinih djeva, valja to pročepiti sve, mašala...
...a vala, jebo nas sve čoporativno i ovaj i onaj tamo svijet...veliki interes u međuvremenu se istrebljivati, klati, kurčiti... a tako golemo je biti čovjek čovjeku ...đeš to raditi, Bog te mazo...
...a vala, jebo nas sve čoporativno i ovaj i onaj tamo svijet...veliki interes u međuvremenu se istrebljivati, klati, kurčiti... a tako golemo je biti čovjek čovjeku ...đeš to raditi, Bog te mazo...
-
kakavdanakneiskustvu
#1700 Re: Zahiragić opet jaše
zenit dozic wrote:Kao sto i vas boli đon za ateistima iz banjaluke ili sirokogkakavdanakneiskustvu wrote:Bodkin wrote:Djeca pjevaju svetom savi. Cetnici i pravoslavni talibani u rsu!
nema potrebe da me persiras,nisam toliko star,niti se predstavljam kao neko ko nekog zastupa,kao sto to radi zahiragic,dok je to u njegovom gradu,sve van toga ga ne zanima