Nema ga još vjerovatno treba update.avaks wrote:Settings --> Security & privacy --> Face unlock
Čak i radi solidno
Security update je od marta 2018. Godine
Moderator: Benq
Nema ga još vjerovatno treba update.avaks wrote:Settings --> Security & privacy --> Face unlock
Čak i radi solidno
Ako ima Mate 10 Lite, nekako mi nelogično da nema Pro verzija!?beco wrote:Nema ga još vjerovatno treba update.avaks wrote:Settings --> Security & privacy --> Face unlock
Čak i radi solidno
Pa nije puno.vnm wrote:ja platio 20KM u univerzalno servisu, isti telefon.zdruzdjo wrote:Majstor bi vam kozu zgulio sigurno. Onako ofrljativno mislim da se ne bi niti jedan uhvatio bez 50km.
.137Dzontra_Volta wrote:Ako ima Mate 10 Lite, nekako mi nelogično da nema Pro verzija!?beco wrote:Nema ga još vjerovatno treba update.avaks wrote:Settings --> Security & privacy --> Face unlock
Čak i radi solidno
da se razumijemo i ja sam narucio displej sa interneta, samo ruke su 20KM.zdruzdjo wrote: Pa nije puno.
Mislio sam da vise kolju. Prije par mjeseci su mi trazili 70km za reparaciju stakla. Ali bez ikakve garancije.
Ma da, kontam. Ali nisu ruke puno. Iskreno kad bi mi neko sad rekao da mu zamjenim ne bih bas znao koliko da naplatim, ali sigurno vise od 20.vnm wrote: da se razumijemo i ja sam narucio displej sa interneta, samo ruke su 20KM.
More bit. A mozda ti je i malo vode ili znoja uslo u zvucnik i onda cujes lose. Idi negdje u servis pa vidi dijagnostiku. Pa javi nam.Point. wrote:Je li ko imao sličan problem? Kad pričam na telefon skroz se slabo čuje šta na drugoj strani kažu?, jedino kad upalim zvučnik ili slušalice onda čujem šta sagovornik priča. Zvuk mi je na maks. Može li biti da je ušlo prašine u zvučnik na telefonu?
Bio sam i sumnjaju na prašinu. Traže dvije sedmice da poprave a sad vrijeme odmora pa ne mogu baš toliko čekati. Nemaju iskustva sa Huawei telefonima pa zato. Kaže da je Iphone sredili bi za 20 minuta. Ovaj P20 je izgleda iz jednog komada, teško ga rastaviti pa zato.duffy_duck wrote:More bit. A mozda ti je i malo vode ili znoja uslo u zvucnik i onda cujes lose. Idi negdje u servis pa vidi dijagnostiku. Pa javi nam.Point. wrote:Je li ko imao sličan problem? Kad pričam na telefon skroz se slabo čuje šta na drugoj strani kažu?, jedino kad upalim zvučnik ili slušalice onda čujem šta sagovornik priča. Zvuk mi je na maks. Može li biti da je ušlo prašine u zvučnik na telefonu?
Od kad ga koristis?Point. wrote:Bio sam i sumnjaju na prašinu. Traže dvije sedmice da poprave a sad vrijeme odmora pa ne mogu baš toliko čekati. Nemaju iskustva sa Huawei telefonima pa zato. Kaže da je Iphone sredili bi za 20 minuta. Ovaj P20 je izgleda iz jednog komada, teško ga rastaviti pa zato.duffy_duck wrote:More bit. A mozda ti je i malo vode ili znoja uslo u zvucnik i onda cujes lose. Idi negdje u servis pa vidi dijagnostiku. Pa javi nam.Point. wrote:Je li ko imao sličan problem? Kad pričam na telefon skroz se slabo čuje šta na drugoj strani kažu?, jedino kad upalim zvučnik ili slušalice onda čujem šta sagovornik priča. Zvuk mi je na maks. Može li biti da je ušlo prašine u zvučnik na telefonu?
Kompresor i udri, ali za svaki slučaj ostavi ga u riži preko noći.Point. wrote:Bio sam i sumnjaju na prašinu. Traže dvije sedmice da poprave a sad vrijeme odmora pa ne mogu baš toliko čekati. Nemaju iskustva sa Huawei telefonima pa zato. Kaže da je Iphone sredili bi za 20 minuta. Ovaj P20 je izgleda iz jednog komada, teško ga rastaviti pa zato.duffy_duck wrote:More bit. A mozda ti je i malo vode ili znoja uslo u zvucnik i onda cujes lose. Idi negdje u servis pa vidi dijagnostiku. Pa javi nam.Point. wrote:Je li ko imao sličan problem? Kad pričam na telefon skroz se slabo čuje šta na drugoj strani kažu?, jedino kad upalim zvučnik ili slušalice onda čujem šta sagovornik priča. Zvuk mi je na maks. Može li biti da je ušlo prašine u zvučnik na telefonu?
Uzeo ga kad je izašao, koliko može biti par mjeseci.duffy_duck wrote: Od kad ga koristis?
Pokušaću onim jakim zrakom na poslu ako pomogne.xoklix wrote: Kompresor i udri, ali za svaki slučaj ostavi ga u riži preko noći.
Možda je voda.
Ima valjda još servisa pored tog, koji se više razumiju u Huawei.Point. wrote:Bio sam i sumnjaju na prašinu. Traže dvije sedmice da poprave a sad vrijeme odmora pa ne mogu baš toliko čekati. Nemaju iskustva sa Huawei telefonima pa zato. Kaže da je Iphone sredili bi za 20 minuta. Ovaj P20 je izgleda iz jednog komada, teško ga rastaviti pa zato.duffy_duck wrote:More bit. A mozda ti je i malo vode ili znoja uslo u zvucnik i onda cujes lose. Idi negdje u servis pa vidi dijagnostiku. Pa javi nam.Point. wrote:Je li ko imao sličan problem? Kad pričam na telefon skroz se slabo čuje šta na drugoj strani kažu?, jedino kad upalim zvučnik ili slušalice onda čujem šta sagovornik priča. Zvuk mi je na maks. Može li biti da je ušlo prašine u zvučnik na telefonu?
Radije prvo sa usisivačem lagano nego kompresorom..Point. wrote:Pokušaću onim jakim zrakom na poslu ako pomogne.xoklix wrote: Kompresor i udri, ali za svaki slučaj ostavi ga u riži preko noći.
Možda je voda.
Probao sam sa usisvačem al ne pomaže.valjuga wrote:Radije prvo sa usisivačem lagano nego kompresorom..Point. wrote:Pokušaću onim jakim zrakom na poslu ako pomogne.xoklix wrote: Kompresor i udri, ali za svaki slučaj ostavi ga u riži preko noći.
Možda je voda.
Ja mislim da je u tvom slučaju najvjerovatnije stradao/otišao zvučnik slušalice. Nov je to telefon da bi se navuklo prašine ili bilo čega drugog. U servis i neka ti zamjene zvučnikPoint. wrote: Probao sam sa usisvačem al ne pomaže.
Zrak u boci ?Point. wrote: Probao sam sa usisvačem al ne pomaže.