Sebija All about
-
Ali_G
#1676 Re: Sebija All about
Ne znam dobro nemedicinski kadar, vjerujem ti da ima nepotizma.
Ja kol'ko znam Ivanisevic i Hiros jos uvijek rade na KCUS. Sto se tice Tanovica on je otisao mislim godinu dana ranije u penziju, i mislim da je razlog bio stranacko neslaganje.
Sto se tice Zvizdic, poznajem jednog (ne licno) za kojeg pacijenti imaju samo rijeci hvale, a tako i studenti.
Sto se tice smjestanja u bolnicu, ja ne govorim o nani koja je dobila mozdani pa je sutni nazad, vec o nani koja je imala mozdani prije 10 godina i sada njeno stanje ide u neku ocekivanu progresiju na gore, i da nije bolnica mjesto gdje nana treba da lezi 15 dana i da se u istom stanju u kakvom je bila otpusti kuci. Ja znam da se mnogi ne slazu, al za cifru koja se izdvaja nigdje na svijetu se nema takva usluga.
Cisto usporedbe radi stranci se ibrete kako nasa hitna puca injekcije po kucama, sto je kod njih nezamislivo jer kosta previse. Jbg, upali smo u taj sistem i valja nam plivat
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ja kol'ko znam Ivanisevic i Hiros jos uvijek rade na KCUS. Sto se tice Tanovica on je otisao mislim godinu dana ranije u penziju, i mislim da je razlog bio stranacko neslaganje.
Sto se tice Zvizdic, poznajem jednog (ne licno) za kojeg pacijenti imaju samo rijeci hvale, a tako i studenti.
Sto se tice smjestanja u bolnicu, ja ne govorim o nani koja je dobila mozdani pa je sutni nazad, vec o nani koja je imala mozdani prije 10 godina i sada njeno stanje ide u neku ocekivanu progresiju na gore, i da nije bolnica mjesto gdje nana treba da lezi 15 dana i da se u istom stanju u kakvom je bila otpusti kuci. Ja znam da se mnogi ne slazu, al za cifru koja se izdvaja nigdje na svijetu se nema takva usluga.
Cisto usporedbe radi stranci se ibrete kako nasa hitna puca injekcije po kucama, sto je kod njih nezamislivo jer kosta previse. Jbg, upali smo u taj sistem i valja nam plivat
- uglavnomja
#1677 Re: Sebija All about
Ali_G wrote:Ne znam dobro nemedicinski kadar, vjerujem ti da ima nepotizma.
koji stranci? svi stranci na planeti ili neki odredjeni?
recimo gore na sjeveru kod "stranaca" postoje i dezurni doktor(i) i osoblje 0-24 po obastima koji idu po kucama i daju inekcije i pomoc, tretmane, dijagnoze ... kad je to moguce ili kad je osoba sama, a postoji posebno hitna koja dodje u tezim slucajevima i vozi pacijente ...
i ne postoji ossoba koja zeli biti u smetljarniku i kokosinjcu na kosevu! da je bar vojna, lici na modernu bolnicu.
i ne postoji normalna porodica koja bi poslala nekog svog da lezi gore 'nako. mislim ko to uradi nije covjek nego izmet.
-
Ali_G
#1678 Re: Sebija All about
Ti ne razumijes da ljudi u svojoj glavi misle da nekome cine nesto dobro ako ga smjeste u bolnicu. Ne svi, al ih ima fin broj.
A sto se tice stranaca i njihove medicine...jel mislis da to sve imaju sa 300maraka sto po osobi izdvajaju za zdravstveno? Jel ima mozda gore na sjeveru da urlas sto te nisu primili odmah jer zaboga djete ti ima temp 38?
A sto se tice stranaca i njihove medicine...jel mislis da to sve imaju sa 300maraka sto po osobi izdvajaju za zdravstveno? Jel ima mozda gore na sjeveru da urlas sto te nisu primili odmah jer zaboga djete ti ima temp 38?
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#1679 Re: Sebija All about
izgubljena dusa Slazem se. Zato i jesam insistirala na licnom islustvu tretmana neljudskog, zlog i korumptivnog u doba prije sebije. I lijekovi se donosili i osoblje ih kralo i sestre bahate, nista bolje negó sad. Nimalo. Cak raspustenije.....
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#1680 Re: Sebija All about
Nisi ti skonto ocito sta sam ja napisao. Napisao sam zar recimo Ivanisevic i Hiros nisu vise zasluzili da budu direktori od jebene Sebije!!!!Ali_G wrote:Ne znam dobro nemedicinski kadar, vjerujem ti da ima nepotizma.
- hrasno38
#1681 Re: Sebija All about
Pa kad se ovdje toliko busas pravednoscu i borbom za nju sto nisi prijavila tu korupciju. Ja sam ti rekao i evo kunem ti se djetetom da bi odlezao bilo koga sa klinike tko bi trazio pare za slicne stvari. Doduse ja sam vec imao slicnih situacija u zivotu i jebaji ga takav sam kakav sam, kratak fitilj pa onda kantonalni sud. Ali ja ti kazem da za tolike godine posjetama bolnici na Kosevu nisam nikad ni slicno nesto dozivio.....a ne daj ti boze da ti porodica prodje ono sto je prosla moja. Tako da stvarno vise tvog pisanja po svakom ko je na suprotnoj strani od SDA je dosta. Budi hadzinica pa reci JA= SDA.....koga ti vise ovdje godinama farbas. Gdje god nesto ima veze sa SDP-om ti izbacujes ko iz rukava neke svoje primjere...naravno lose. Halo ba je li tebi jano da je od 1992 godine dakle 25 godina 5 godina vladala ljevica a ostalih 20 jebena SDA....isto kao i u drzavi sto izjednacavate devastiranje drzave od SDA i SDP-a. Jebo majku kao imam ponekad osjecaj kod pojedinih da im se svako pljuvanje po SDP-u placa koliko to bude govnjivo.KatarinaKosaca wrote:izgubljena dusa Slazem se. Zato i jesam insistirala na licnom islustvu tretmana neljudskog, zlog i korumptivnog u doba prije sebije. I lijekovi se donosili i osoblje ih kralo i sestre bahate, nista bolje negó sad. Nimalo. Cak raspustenije.....
Serem nis cak bili ni 5 godina na KCUS-u. Damir Aganovic dosao 2012 a smijenjen 2014....Sanko bio 0d 2015-2015....dakle jebene tri godine na spram 22 i tebe nije stid da spominjes Sanku. FUJ!!!!!
-
Ali_G
#1682 Re: Sebija All about
Aha. Ivaniševića ne znam, al za Hiroša mogu samo pohvalno reći, i kao ljekar i kao čovjek. Znamo i ja i ti kako se biraju direktori ustanova tako da nijedan od njih nema šansi, eventualno da su stranački angažovani. Ne znam da li je Hiroš u nekoj stranci al bio je jedno vrijem šef hirurških disciplina.
Svakako smo razvodnili temu. Mene u čitavoj priči samo nervira orekstrirani napad na nekoga (u ovom slučaju Sebija) koji je pokrenut samo radi partijske ideologije i sitnih ličnih interesa, ni radi čega drugog. Isto bih reagovao da je umjesto Sebije Mesihović.
Sent from mTalk
Svakako smo razvodnili temu. Mene u čitavoj priči samo nervira orekstrirani napad na nekoga (u ovom slučaju Sebija) koji je pokrenut samo radi partijske ideologije i sitnih ličnih interesa, ni radi čega drugog. Isto bih reagovao da je umjesto Sebije Mesihović.
Sent from mTalk
- uglavnomja
#1683 Re: Sebija All about
Ali_G wrote:Ti ne razumijes da ljudi u svojoj glavi misle da nekome cine nesto dobro ako ga smjeste u bolnicu. Ne svi, al ih ima fin broj.
prvo svi placaju porez i zbog toga svi imaju tzv. "besplatno" zdravstvo, placaju nesto, nebitno ...
i sta znace da prime dijete sa temperatuom 38? na pregled ili u bolnicu da lezi?
kad budes imao djecu skontaces sta si napisao
drugo, urlaju i to dobro, ali "urlaju"
"urlaju" kad dijete sa slomljenom rukom na -20 salju citavu noc iz jedne opstine u drugu, jer su se roditelji tek preselili, pa nece da ih prime ni nova ni stara opstina, tako 3-4 puta, ukljucujuci hitnu, a djetetu dvije godine
"urlaju" jer su liste cekanja zamal' pa iste kao dole
"urlaju" zbog ljecnickih gresaka generalno, pplus zbog tragicnih slucajeva, ima i toga
e sad, ovo "urlaju" je pod navodnicima jer je drugi mentalitet, nema vatrene krvi i baccanja kroz prozor
ali imaju novine i novinari, razne inspekcije, ministarstva ... advokati i sudovi ... i placanje odstete.
ljudi su svugdje isti, samo je pitanje kontrole.
- KatarinaKosaca
#1684 Re: Sebija All about
ponavljas se....ili kako ti volis reci....gubis se. Mozda Jos nisi dobio sendvic. Rekla da nisam prijavila jer mi je najdraza i najbliza osoba ostajala sa tom bagrom. Sto ti nisi prijavio gavranka petanovica? Da te ne skinu da budzeta? Ti si za promjene, ali 2014 najveci protivnik prosvjeda.....to je FUUUUJhrasno38 wrote:Pa kad se ovdje toliko busas pravednoscu i borbom za nju sto nisi prijavila tu korupciju. Ja sam ti rekao i evo kunem ti se djetetom da bi odlezao bilo koga sa klinike tko bi trazio pare za slicne stvari. Doduse ja sam vec imao slicnih situacija u zivotu i jebaji ga takav sam kakav sam, kratak fitilj pa onda kantonalni sud. Ali ja ti kazem da za tolike godine posjetama bolnici na Kosevu nisam nikad ni slicno nesto dozivio.....a ne daj ti boze da ti porodica prodje ono sto je prosla moja. Tako da stvarno vise tvog pisanja po svakom ko je na suprotnoj strani od SDA je dosta. Budi hadzinica pa reci JA= SDA.....koga ti vise ovdje godinama farbas. Gdje god nesto ima veze sa SDP-om ti izbacujes ko iz rukava neke svoje primjere...naravno lose. Halo ba je li tebi jano da je od 1992 godine dakle 25 godina 5 godina vladala ljevica a ostalih 20 jebena SDA....isto kao i u drzavi sto izjednacavate devastiranje drzave od SDA i SDP-a. Jebo majku kao imam ponekad osjecaj kod pojedinih da im se svako pljuvanje po SDP-u placa koliko to bude govnjivo.KatarinaKosaca wrote:izgubljena dusa Slazem se. Zato i jesam insistirala na licnom islustvu tretmana neljudskog, zlog i korumptivnog u doba prije sebije. I lijekovi se donosili i osoblje ih kralo i sestre bahate, nista bolje negó sad. Nimalo. Cak raspustenije.....
Serem nis cak bili ni 5 godina na KCUS-u. Damir Aganovic dosao 2012 a smijenjen 2014....Sanko bio 0d 2015-2015....dakle jebene tri godine na spram 22 i tebe nije stid da spominjes Sanku. FUJ!!!!!
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1685 Re: Sebija All about
što bi urlali kad postoji sistem koji ćete zaštiti od nesposobnih službenika i doktora. ne kažem da to funkcioniše besprijekorno, ali sasvim sigurno se čovjek ne osjeća kao da se bori protiv vjetrenjača kao kod nas, te jedino ostaje da vrišti i da na dreku uspije dobiti neko pravo koje kao već ima...
biser kojeg sam ja čuo je: na upit šta doktorica propisuje - ako niste farmaceut ne trebate znati koje lijekove vam djetetu propisujem.
pa mislim...
biser kojeg sam ja čuo je: na upit šta doktorica propisuje - ako niste farmaceut ne trebate znati koje lijekove vam djetetu propisujem.
pa mislim...
- hrasno38
#1686 Re: Sebija All about
Da bio je dok mu se Junuzovic nije naklatio na kostiAli_G wrote:Aha. Ivaniševića ne znam, al za Hiroša mogu samo pohvalno reći, i kao ljekar i kao čovjek. Znamo i ja i ti kako se biraju direktori ustanova tako da nijedan od njih nema šansi, eventualno da su stranački angažovani. Ne znam da li je Hiroš u nekoj stranci al bio je jedno vrijem šef hirurških disciplina.
Sent from mTalk
- hrasno38
#1687 Re: Sebija All about
Tako je ....kod nas ne postoji niti je ikada postojala prava interakcija izmedju ljecnika i pacijenata a pogotvo izmedju ljecnika i porodice pacijenata kao sto je na zapadu. Na zapadu ti ljekar objasni sve od A-Z sta ce raditi, sta ce davati i sta se ocekuje i kakve su progneoze. Sve to bez zareza i drito u facu kao sto i treba. Ali to je boljka kompletnog zdravstvenog sistema i nema veze sa ovom pricom.Chmoljo wrote:što bi urlali kad postoji sistem koji ćete zaštiti od nesposobnih službenika i doktora. ne kažem da to funkcioniše besprijekorno, ali sasvim sigurno se čovjek ne osjeća kao da se bori protiv vjetrenjača kao kod nas, te jedino ostaje da vrišti i da na dreku uspije dobiti neko pravo koje kao već ima...
biser kojeg sam ja čuo je: na upit šta doktorica propisuje - ako niste farmaceut ne trebate znati koje lijekove vam djetetu propisujem.![]()
pa mislim...
- uglavnomja
#1688 Re: Sebija All about
Chmoljo wrote:što bi urlali kad postoji sistem koji ćete zaštiti od nesposobnih službenika i doktora. ne kažem da to funkcioniše besprijekorno, ali sasvim sigurno se čovjek ne osjeća kao da se bori protiv vjetrenjača kao kod nas, te jedino ostaje da vrišti i da na dreku uspije dobiti neko pravo koje kao već ima...
biser kojeg sam ja čuo je: na upit šta doktorica propisuje - ako niste farmaceut ne trebate znati koje lijekove vam djetetu propisujem.![]()
pa mislim...
tu je problem, sto vecina misli upravo to, da je uzalud, niko nece da bude don kihot i zato odustaju u starrtu, osim eventualno urlanja ... a u nekim drugim zajednicima zivih bica urlanjem se nesto postize, ne u ljudskoj, dapace ...
nece sistem nikoga zastiti sam od sebe, nego se moras boriti, traziti, zahtjevati, traziti novinare, platiti advokata ... i opet je pitanje da li ce dobiti jer je "zanatska" solidarnost svugdje prisutna, kao i cuvanje firme. i zarade naravno.
a i gore su na vrhu stranacki ljudi, isti sukob, nacionalisti protiv radnicke socijaldemokratije.
svugdje ima doktorskih bisera, dolazi covjek da operise lijevo koljeno, uspavaju ga i otvore desno, pa zatvore i posalju ga kuci da zaraste pa da dodje ponovo za par mjeseci
da ti kazem za slucaj gdje nisu mogli izvaditi krv i analizirati iz 3 pokusaja?
da doktor daje covjeku sa viskom pritiskom istovremeno lijekove za snizavanje pritiska i jake lijekove protiv bolova koji dizu pritisak?
o vracanju iz bolnice polumrtvih ljudi, o raznim greskama, o zatvorenim bolnicama ...
neki dan 4 ljudi (pacijenata koji su vec lezali u bolnici) umrlo u bolnici zbog gripe
jedino sto muz predsjenice vlade nije direktor ni jedne bolnice
off, sorry, ali nije ni vani nesto puno drugacije, bolje je oprema to stoji, ali cekanje je isto.
doktori su samo ljudi, a sistem ti daje mogucnost da se boris, ne automatsku zastitu u ovakvim sucajevima
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1689 Re: Sebija All about
pa tačno to, sistem ti daje mogućnost da se boriš. kod nas je sistem napravljen da te uguši u toj borbi. ne kažem ja da je jedino rješenje dernjava i sila, ali evo slučaj koji sam naveo, šta čovjek da uradi?
ja lično bih je poslao tamo odakle je tako glupa ispala i obavezno se pismenim putem žalio.
ja lično bih je poslao tamo odakle je tako glupa ispala i obavezno se pismenim putem žalio.
- Dozer
#1690 Re: Sebija All about
uglavnomja wrote:Chmoljo wrote:što bi urlali kad postoji sistem koji ćete zaštiti od nesposobnih službenika i doktora. ne kažem da to funkcioniše besprijekorno, ali sasvim sigurno se čovjek ne osjeća kao da se bori protiv vjetrenjača kao kod nas, te jedino ostaje da vrišti i da na dreku uspije dobiti neko pravo koje kao već ima...
pa mislim...
tu je problem, sto vecina misli upravo to, da je uzalud, niko nece da bude don kihot i zato odustaju u starrtu, osim eventualno urlanja ... a u nekim drugim zajednicima zivih bica urlanjem se nesto postize, ne u ljudskoj, dapace ...
nece sistem nikoga zastiti sam od sebe, nego se moras boriti, traziti, zahtjevati, traziti novinare, platiti advokata ... i opet je pitanje da li ce dobiti jer je "zanatska" solidarnost svugdje prisutna, kao i cuvanje firme. i zarade naravno.
a i gore su na vrhu stranacki ljudi, isti sukob, nacionalisti protiv radnicke socijaldemokratije.
svugdje ima doktorskih bisera, dolazi covjek da operise lijevo koljeno, uspavaju ga i otvore desno, pa zatvore i posalju ga kuci da zaraste pa da dodje ponovo za par mjeseci
da ti kazem za slucaj gdje nisu mogli izvaditi krv i analizirati iz 3 pokusaja?
da doktor daje covjeku sa viskom pritiskom istovremeno lijekove za snizavanje pritiska i jake lijekove protiv bolova koji dizu pritisak?
o vracanju iz bolnice polumrtvih ljudi, o raznim greskama, o zatvorenim bolnicama ...![]()
neki dan 4 ljudi (pacijenata koji su vec lezali u bolnici) umrlo u bolnici zbog gripe
jedino sto muz predsjenice vlade nije direktor ni jedne bolnice![]()
off, sorry, ali nije ni vani nesto puno drugacije, bolje je oprema to stoji, ali cekanje je isto.
doktori su samo ljudi, a sistem ti daje mogucnost da se boris, ne automatsku zastitu u ovakvim sucajevima
Stvar je u tome sto se ovdje to ne misli da je tako, nego - to jeste tako. Ovdje je sistem nastiman tako da se nemas kome zaliti, pa samim tim dolazimo do toga da i nema sistema. Jer, ako sistem ne funkcionise za one radi kojih i postoji, a to su gradjani, i ako funkcionise samo kako bi stitio sam sebe, tada sistem zapravo i ne postoji, zar ne?
A mi imamo upravo to - sistem koji postoji samo kako bi stitio sam sebe od onih koji su ga izabrali.
- hrasno38
#1691 Re: Sebija All about
hrasno38 wrote:Pa kad se ovdje toliko busas pravednoscu i borbom za nju sto nisi prijavila tu korupciju. Ja sam ti rekao i evo kunem ti se djetetom da bi odlezao bilo koga sa klinike tko bi trazio pare za slicne stvari. Doduse ja sam vec imao slicnih situacija u zivotu i jebaji ga takav sam kakav sam, kratak fitilj pa onda kantonalni sud. Ali ja ti kazem da za tolike godine posjetama bolnici na Kosevu nisam nikad ni slicno nesto dozivio.....a ne daj ti boze da ti porodica prodje ono sto je prosla moja. Tako da stvarno vise tvog pisanja po svakom ko je na suprotnoj strani od SDA je dosta. Budi hadzinica pa reci JA= SDA.....koga ti vise ovdje godinama farbas. Gdje god nesto ima veze sa SDP-om ti izbacujes ko iz rukava neke svoje primjere...naravno lose. Halo ba je li tebi jano da je od 1992 godine dakle 25 godina 5 godina vladala ljevica a ostalih 20 jebena SDA....isto kao i u drzavi sto izjednacavate devastiranje drzave od SDA i SDP-a. Jebo majku kao imam ponekad osjecaj kod pojedinih da im se svako pljuvanje po SDP-u placa koliko to bude govnjivo.
Serem.... nisu cak bili ni 5 godina na KCUS-u. Damir Aganovic dosao 2012 a smijenjen 2014....Sanko bio 0d 2015-2015....dakle jebene tri godine na spram 22 i tebe nije stid da spominjes Sanku. FUJ!!!!!
Opet pricas netacne stvari. Ja sam napisao da nisam imao nikada nikavih problema u bolnici i zasto onda da prijavim Gavrankapetanovica. Kada budem radio u tuzilastvu onda cu ga mozda i ganjati i prijavljivati a ovako kazem ako je neko kriv za devastiranje KCUS-a onda je to SDA garnitura koja je gore 23 godine na celu. I opet lazes ja nisam bio protiv prosvjeda jer sam i bio na prosvjedima sve dok nije dosla bagra da devastira ono sto su 20 godina prije devastirali cetnici. E zato nisam niti cu ikada biti. A sta ces jebaji ga moramo se bojati za radna mjesta nemamo svi srece da se udamo za stranca sa platom od par hiljada ili ozenimo strankinju koja isto prima. Da se ti i 5% boris protiv ove bagre ( a u to uskljucujem i SDA i SDP i sve one koji ne zele dobro ni ovoj drzavi ni ovom narodu) ti bi bila BH Ivanka Orleanka. Al ti si samo klasicna mahalusa koja eto zna koliko je u ratu koja jedinica pojela graha u 4 godine.KatarinaKosaca wrote:ponavljas se....ili kako ti volis reci....gubis se. Mozda Jos nisi dobio sendvic. Rekla da nisam prijavila jer mi je najdraza i najbliza osoba ostajala sa tom bagrom. Sto ti nisi prijavio gavranka petanovica? Da te ne skinu da budzeta? Ti si za promjene, ali 2014 najveci protivnik prosvjeda.....to je FUUUUJ
I sreco moja ti se vec ponacvljas godinama ali to ocito nisi skontala jer vec nekoliko godina pljujes po SDP-u vise nego kompletna centrala SDA i toliko da to postaje degutantno a predstavljas se kao nekakava gradjanska opcija.
- KatarinaKosaca
#1692 Re: Sebija All about
Ko sé sa kim ozenio je vrlo intimno. Ko vegetira na nasim porezima, to vec nije. Sve o sebi kazes. Nisi ti podrzavao nikakve prosvjede, ismijavao si fizicki izgled i nedostatak zuba sirotinje tijekom radnog vremena sa Internet koji ti placa y
ta istá sirotinja iz zgrade monistarstva vanjskih poslova........je li SDA najvise odgpvoran za KCUS? Naravno da jeste. Jel SDP ista bolje radio? Nista, cak gore. Jel novo da se donose lijekovi, maramice i slicno? Nista novo. Ja sam i jastuk nosila u SDP vrijeme Aganovica i Sanke....
ta istá sirotinja iz zgrade monistarstva vanjskih poslova........je li SDA najvise odgpvoran za KCUS? Naravno da jeste. Jel SDP ista bolje radio? Nista, cak gore. Jel novo da se donose lijekovi, maramice i slicno? Nista novo. Ja sam i jastuk nosila u SDP vrijeme Aganovica i Sanke....
- hrasno38
#1693 Re: Sebija All about
Posljednji trzaji mali Kate......lazes da nisam podrzavao proteste i ti meni sreco nista ne placas.......ja sam vise nego davno i dovoljno zaradio i za sebe i za takve kao sto si ti....mahalase.....i pogrijesila si lokaciju za jedno 20-30 metara. Da se na bavis mahalanjem nego onim cim se ja bavim mozda bi i zatebe bilo mjesta a ovako teska borba....takvih na pijaci Markale ima bezbroj!!! Hahahaha da nisi mozda i krevet od kuce ponjela u doba Aganovica i Sanke!!!KatarinaKosaca wrote:Ko sé sa kim ozenio je vrlo intimno. Ko vegetira na nasim porezima, to vec nije. Sve o sebi kazes. Nisi ti podrzavao nikakve prosvjede, ismijavao si fizicki izgled i nedostatak zuba sirotinje tijekom radnog vremena sa Internet koji ti placa y
- uglavnomja
#1694 Re: Sebija All about
Dozer wrote:
Stvar je u tome sto se ovdje to ne misli da je tako, nego - to jeste tako. Ovdje je sistem nastiman tako da se nemas kome zaliti, pa samim tim dolazimo do toga da i nema sistema. Jer, ako sistem ne funkcionise za one radi kojih i postoji, a to su gradjani, i ako funkcionise samo kako bi stitio sam sebe, tada sistem zapravo i ne postoji, zar ne?
A mi imamo upravo to - sistem koji postoji samo kako bi stitio sam sebe od onih koji su ga izabrali.
da li se iko zalio protiv sestre koja trazi mito?
za doktore se zna da su padali sa koveratama ... bilo je vise slcajeva. ko je imao dandamu da prijavi policiji, tuzilastvu ... da napravi zamku i eto doktora na sudu, bez posla, plate, osramocen ...
bilo je nikh smjena poslije nekih bakterija, bilo je ... kad se zatalasa
znaci sistem funkcionise ako ga pokrenes.
ako sjedis kod kuce i mislis da nema svrhe - onda je sistem tu radi sebe samog jer si mu ti omogucio. ne mislim ti licno nego 90% stanovnistva
jedini put kad se narod organizovano i civilizovano digao, kad je denis ubijen, tad se postiglo ono sto se trazilo.
ali su opet bile pune kafane omladine koja nas je blijedo gledala, vidi budala ...
poslije su protesti postali politicki poligoni
sistem funkcionise kad ga nagaziis.
ima dovoljno advokata koji su u stanju da pobijede sistem, problem je jednim dijelom u parama, ali puno vise u glavi jer se vjeruje upravo ovo sto si napisao, da nema sansi ...
bih pokusava uci u eu, eu ima neke institucije koje se bave ljudskim pravima, koje prate sta se desava itd
ovakvim kartama sda i ostali vladaju zadnjih 25 godina, malo straha od anamonih, malo beznadja i nevjerovanja u sistem u pravdu, stvorene su generacije apaticnih nafakasa ... i eto, zaiskali ste, eto vam ga
- hrasno38
#1695 Re: Sebija All about
Poenat cijele price i ujedno govori o nasoj malogradjanstini gdje u nemalom broju slucajeva koverta se gura doktorima i sestrama u dzepove bez da oni to i pomsle da traze. Ali stisnuti muda pa to prijaviti ili napraviti ceku pa snimiti....e zato nema muda......ali jebaji ga posto je SDP za sve kriv valjda se neki boje da ne bi zavrsili na Golom otokuuglavnomja wrote:Dozer wrote:
da li se iko zalio protiv sestre koja trazi mito?
za doktore se zna da su padali sa koveratama ... bilo je vise slcajeva. ko je imao dandamu da prijavi policiji, tuzilastvu ... da napravi zamku i eto doktora na sudu, bez posla, plate, osramocen ...
bilo je nikh smjena poslije nekih bakterija, bilo je ... kad se zatalasa
znaci sistem funkcionise ako ga pokrenes.
ako sjedis kod kuce i mislis da nema svrhe - onda je sistem tu radi sebe samog jer si mu ti omogucio. ne mislim ti licno nego 90% stanovnistva
jedini put kad se narod organizovano i civilizovano digao, kad je denis ubijen, tad se postiglo ono sto se trazilo.
ali su opet bile pune kafane omladine koja nas je blijedo gledala, vidi budala ...
poslije su protesti postali politicki poligoni![]()
sistem funkcionise kad ga nagaziis.
ima dovoljno advokata koji su u stanju da pobijede sistem, problem je jednim dijelom u parama, ali puno vise u glavi jer se vjeruje upravo ovo sto si napisao, da nema sansi ...
bih pokusava uci u eu, eu ima neke institucije koje se bave ljudskim pravima, koje prate sta se desava itd
ovakvim kartama sda i ostali vladaju zadnjih 25 godina, malo straha od anamonih, malo beznadja i nevjerovanja u sistem u pravdu, stvorene su generacije apaticnih nafakasa ... i eto, zaiskali ste, eto vam ga
- KatarinaKosaca
#1696 Re: Sebija All about
hrasno38 wrote:Posljednji trzaji mali Kate......lazes da nisam podrzavao proteste i ti meni sreco nista ne placas.......ja sam vise nego davno i dovoljno zaradio i za sebe i za takve kao sto si ti....mahalase.....i pogrijesila si lokaciju za jedno 20-30 metara. Da se na bavis mahalanjem nego onim cim se ja bavim mozda bi i zatebe bilo mjesta a ovako teska borba....takvih na pijaci Markale ima bezbroj!!! Hahahaha da nisi mozda i krevet od kuce ponjela u doba Aganovica i Sanke!!!KatarinaKosaca wrote:Ko sé sa kim ozenio je vrlo intimno. Ko vegetira na nasim porezima, to vec nije. Sve o sebi kazes. Nisi ti podrzavao nikakve prosvjede, ismijavao si fizicki izgled i nedostatak zuba sirotinje tijekom radnog vremena sa Internet koji ti placa y
- KatarinaKosaca
#1697 Re: Sebija All about
SDP opet aktivirao sendvic brigadu. Ocekujem i spektalularno vracanje skandalozne emisije 60 minuta sa propalim politicarem na celu promidzbe reketasa.....
- Alfons Kauders
#1698 Re: Sebija All about
Kad vidim koliko se i danas kmechi radi SDP-a...
Samo mi olaksas odluku za sljedece izbore.
Samo mi olaksas odluku za sljedece izbore.
-
Ali_G
#1699 Re: Sebija All about
@uglavnomja
Imam i ja dijete al mi ne pada napamet da pored citave cekaone upadam k'o serif zato sto moje ima 38 temp.
Il da prijetim nekome jer bih ja da mi tetku smjeste u bolnicu, a ona nije za bolnice. O takvom urlanju ja govorim. O "urlanju" koje ti spominjes ja nemam nista protiv. Mislis da su te ostetili, izvoli tuzi. Al budi spreman isto tako da ti spreme kontra tuzbu. Mi jednostavno nismo dovoljno sazreli za takav sistem
Svi imamo prava, ali Boga mi i obaveze. Na
Imam i ja dijete al mi ne pada napamet da pored citave cekaone upadam k'o serif zato sto moje ima 38 temp.
Il da prijetim nekome jer bih ja da mi tetku smjeste u bolnicu, a ona nije za bolnice. O takvom urlanju ja govorim. O "urlanju" koje ti spominjes ja nemam nista protiv. Mislis da su te ostetili, izvoli tuzi. Al budi spreman isto tako da ti spreme kontra tuzbu. Mi jednostavno nismo dovoljno sazreli za takav sistem
Svi imamo prava, ali Boga mi i obaveze. Na
- hrasno38
#1700 Re: Sebija All about
Heheheh nije te dugo bilo da piskas po SDP-u sta je ofalilo para u centrali i u prvim safovima pa si malo se sklonila dok se sehare opet napuneKatarinaKosaca wrote:SDP opet aktivirao sendvic brigadu. Ocekujem i spektalularno vracanje skandalozne emisije 60 minuta sa propalim politicarem na celu promidzbe reketasa.....