A po cemu se sa Svedskom smije sprdati, sinko? Unatoc misljenjima o Svedskoj kao zemlji socijale i sl., Svedska zapravo ima jako sposobnu i opremljenu vojsku., te mozda nije u NATO - u, ali je u EU. Uostalom, Rusi su i Britima ulijetali u zracni prostor jednom...LBVIEW wrote:Nisi u toku,sinko,niko se ovdje ne sprda sa Svedskom,samo se ukazuje na realnost odnosa snaga na terenu,gdje Turska moze i smije,a Svedska,na zalost,ne.Dalje,da si pazljivije citao skontao bi kako se ne sprdam s Gripenom,cak naprotiv.tututuuuu wrote:Sta fali Gripenima? Jedni ovdje onaniziraju na Ruse, drugi na Turke. Pa usli su im u prostor do ssad vec par puta, i Svedi bi ih oborili da se sprdaju s njima kao s Turcima. Ja sam pro Svedski nastrojen.LBVIEW wrote:
Aha,ja kriv zbog poreza kojim su finanirani letovi(izvidacki) Gripena.a kad neko spomenu moralnu odgovornost onih sto par puta zaredom,
nicim izazvani,birase politiku "krvi i tla" kuknjava do neba.I ovo cu zabiljeziti k'o i naj veto bacuski,valjat ce.![]()
Pa i ja se to nadam,al' hajd' ti to ovim nabrijanim na krimske plazeili ekipi "brat Davatoglu"
objasni.Kako bilo,Rusi su se sami zahebali-niti im je sirijsko-turska granica u dvoristu niti su Turci Svedi s Gripenima koje ne smiju upotrijebiti.
PS.
Tvoje je da nabijas,mlad si i jos ucis,kasnije ces na "tehniku".
Sirija vol. 2
- tututuuuu
#1676 Re: Sirija vol. 2
- AleksoMKD
#1677 Re: Sirija vol. 2
Navodno je (barej jedan) pilot bio mrtav kad su ga nasli.
Mada na ovom snimku vidimo da pucaju na padobran. NE znam dali je ovo isti incident ali barem nisu ISISovci jer bi oni probali da ga zarobe zivog.
https://www.youtube.com/watch?v=GPmmtrMJyHs
Mada na ovom snimku vidimo da pucaju na padobran. NE znam dali je ovo isti incident ali barem nisu ISISovci jer bi oni probali da ga zarobe zivog.
- tandmand
#1678 Re: Sirija vol. 2
Nova američka dežurna budala (požarni) do kraja godine - Erdogan.
-
Stari
#1679 Re: Sirija vol. 2
Vi bi barem ...o vrli bosanci i hercegovci ...trebali biti nacisto o pojmu drzavne suverenosti i suverenih prava drzava koje su takve (suverene).
Vi bi se barem ...bolje od bilo koga drugog trebali sjecati sta taj pojam (suverenosti) podrazumjeva u praksi ....nista puno vise od prdljavine....ako nisi spreman odbraniti vlastitu suverenost ...niti imas nekog ko ce to uraditi umjesto tebe (pa on bio placenik ili ubojica iz zadovoljstva) .... e onda ti to dodje ...uhvati se za jajnike i igraj sitni tanac oko kioska za kruh ...cisterne za vodu ... i td.
Sirija je suverena samo de jure na cijelom svom jurtu dakle ....a stvarno suverena na jedva 10-20% zemlje ...drugim rijecima samo onoliko koliko to moze (sa ili bez rusa) silom odrzati.
Vi bi se oh Sarajlije trebali zivo sjecati toga ...kad imas lose saveznike....kad ih nemas nikako ...i kad si primoran potpisivati "nepravedno primirje"
Vi bi se barem ...bolje od bilo koga drugog trebali sjecati sta taj pojam (suverenosti) podrazumjeva u praksi ....nista puno vise od prdljavine....ako nisi spreman odbraniti vlastitu suverenost ...niti imas nekog ko ce to uraditi umjesto tebe (pa on bio placenik ili ubojica iz zadovoljstva) .... e onda ti to dodje ...uhvati se za jajnike i igraj sitni tanac oko kioska za kruh ...cisterne za vodu ... i td.
Sirija je suverena samo de jure na cijelom svom jurtu dakle ....a stvarno suverena na jedva 10-20% zemlje ...drugim rijecima samo onoliko koliko to moze (sa ili bez rusa) silom odrzati.
Vi bi se oh Sarajlije trebali zivo sjecati toga ...kad imas lose saveznike....kad ih nemas nikako ...i kad si primoran potpisivati "nepravedno primirje"
Last edited by Stari on 24/11/2015 13:42, edited 1 time in total.
- LBVIEW
#1680 Re: Sirija vol. 2
_BataZiv_0809 wrote:LBVIEW wrote:
Aha,ja kriv zbog poreza kojim su finanirani letovi(izvidacki) Gripena.a kad neko spomenu moralnu odgovornost onih sto par puta zaredom,
nicim izazvani,birase politiku "krvi i tla" kuknjava do neba.I ovo cu zabiljeziti k'o i naj veto bacuski,valjat ce.![]()
Pa i ja se to nadam,al' hajd' ti to ovim nabrijanim na krimske plazeili ekipi "brat Davatoglu"
objasni.Kako bilo,Rusi su se sami zahebali-niti im je sirijsko-turska granica u dvoristu niti su Turci Svedi s Gripenima koje ne smiju upotrijebiti.
PS.
Tvoje je da nabijas,mlad si i jos ucis,kasnije ces na "tehniku".
Ma nisi kriv, daleko od toga, nego dade mi slagvort tim porezom. Halali![]()
Nisam ti ja u te dvije ekipe, isti je to qrtz i sutra bi nas i jedni i drugi sprzili ako im to bude interes.
Eh, tehnika, hajde bolan na LJ&S da bacimo suplju, sta si se politike ufatio![]()
P.S. Evo odose mi Turci, ja im price Tito dragi
Pa hebo te porez,ti si poceo.
Ma svakako,ne bi im bio prvi put,meni su koma ovi navijaci,posebno ovi ruski koji su i najbrojniji ovdje.
Turska,ako je i oborila ovog bacusku zbog interesa(citaj Turkmena),sto mozda nikad necemo ni saznati,nista manje
nema prava na to(jedino vise) nego Rusija koja se par hiljada km od svoje teritorije,bas kao i USA,bori "protiv terorizma"
prvenstveno pomazuci Asada.
Nemoj da dolazim tamo,pokupi cu ti trebe.
- It_is_a_Leclerc
#1681 Re: Sirija vol. 2
Pravo sirijske armije je da se bori protiv svake strane vojske koja se nalazi na njihovoj teritoriji._BataZiv_0809 wrote:To onda znaci da bi svaki avion iznad Sirije, a da nije sirijski ili ruski, trebao biti oboren.It_is_a_Leclerc wrote:
Ne imputirajte izmišljotine.
Jasno rekoh - svaka. Pa i Sirija.
- Kikibombona
#1682 Re: Sirija vol. 2
Ovo je stari video (3-4 mjeseca). ISILovci pucaju na pilota koji se katapultirao negdje iznad Kversa.AleksoMKD wrote:Navodno je (barej jedan) pilot bio mrtav kad su ga nasli.
-
sumirprimus
#1683 Re: Sirija vol. 2
huso kapetane jes to ti???Stari wrote:Vi bi barem ...o vrli bosanci i hercegovci ...trebali biti nacisto o pojmu drzavne suverenosti i suverenih prava drzava koje su takve (suverene).
Sirija je suverena samo de jure na cijelom svom jurtu dakle na cirka jedva 10-20% zemlje ...drugim rijecima samo onoliko koliko to moze (sa ili bez rusa) silom odrzati.
il sam te zamijenio???
-
sumirprimus
#1684 Re: Sirija vol. 2
bez videa,vjerovtno su pucali na njih dok su slijetali s padobranima...AleksoMKD wrote:Navodno je (barej jedan) pilot bio mrtav kad su ga nasli.
pretpostavljam...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1685 Re: Sirija vol. 2
Upravo. Avijacija Ruske Federacije je tu na sluzbeni poziv legitimne vlade suverene drzave. Ostali su agresori jer su tu bez pravnog osnova.It_is_a_Leclerc wrote:
Pravo sirijske armije je da se bori protiv svake strane vojske koja se nalazi na njihovoj teritoriji.
- BHCluster
#1686 Re: Sirija vol. 2
Moja greska bili su to mudžahedini - Operacija Ciklon ako se ne varam.Kareem Abdul wrote:
Nisu naoružavali talibane, talibani su se pojavili tek kasnije a njih je naoružavao Pakistan.
- Em2r
#1687 Re: Sirija vol. 2
Ove proturkovehabotekfiricioniste kad slusam, kao da slusam ristu djogu u cvEtu zurnalizma, sa izjavama ala takozvana bosna i hercegovina, takozvana armija bih itd.
Htjeli vi to sebi priznati ili ne Sirija je jos uvijek suverena i medjunarodno priznata drzava. Nismo ni mi vladali sa 100% teritorije, ali BiH kao BiH je priznata u svojim okvirima i granicama, i na cijelu teritoriju je vrsena agresija.
Htjeli vi to sebi priznati ili ne Sirija je jos uvijek suverena i medjunarodno priznata drzava. Nismo ni mi vladali sa 100% teritorije, ali BiH kao BiH je priznata u svojim okvirima i granicama, i na cijelu teritoriju je vrsena agresija.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1688 Re: Sirija vol. 2
Ja predlazem detant izmedju nas dvojice. Ako (bolje receno kad jer je izvjesnoLBVIEW wrote:
Pa hebo te porez,ti si poceo.![]()
Ma svakako,ne bi im bio prvi put,meni su koma ovi navijaci,posebno ovi ruski koji su i najbrojniji ovdje.
Turska,ako je i oborila ovog bacusku zbog interesa(citaj Turkmena),sto mozda nikad necemo ni saznati,nista manje
nema prava na to(jedino vise) nego Rusija koja se par hiljada km od svoje teritorije,bas kao i USA,bori "protiv terorizma"
prvenstveno pomazuci Asada.
Nemoj da dolazim tamo,pokupi cu ti trebe.
P.S. Dodji ima ba tvoje generacije
-
sumirprimus
#1689 Re: Sirija vol. 2
e malo su se zaletli preletli..._BataZiv_0809 wrote:Upravo. Avijacija Ruske Federacije je tu na sluzbeni poziv legitimne vlade suverene drzave. Ostali su agresori jer su tu bez pravnog osnova.It_is_a_Leclerc wrote:
Pravo sirijske armije je da se bori protiv svake strane vojske koja se nalazi na njihovoj teritoriji.
oglusili o upozorenja,nemre nam niko nista i kabum.
- omega369
#1690 Re: Sirija vol. 2
Ruse niko ne voli
Beogradski i iranski obavjestajci na aparatima
Beogradski i iranski obavjestajci na aparatima
Last edited by omega369 on 24/11/2015 13:45, edited 1 time in total.
-
sumirprimus
#1691 Re: Sirija vol. 2
malo mi to nategnuto..obicno asada brane isti oni koji su branli i slobu...Em2r wrote:Ove proturkovehabotekfiricioniste kad slusam, kao da slusam ristu djogu u cvEtu zurnalizma, sa izjavama ala takozvana bosna i hercegovina, takozvana armija bih itd.
- KUZNETSOV
#1692 Re: Sirija vol. 2
sta bi im radili? su24 nema nikakve sanse protiv modernih fightera, nisu bezveze rusi dopeljali 2 Su-30 u siriju cisto radi ovakvih pizdarija....insomnia78 wrote:Ih, Turci picke, dva na jednog
PS: joj, mo's misliti sta bi im tek IDF piloti radili
-
sumirprimus
#1693 Re: Sirija vol. 2
cak 2?nije 4???KUZNETSOV wrote:sta bi im radili? su24 nema nikakve sanse protiv modernih fightera, nisu bezveze rusi dopeljali 2 Su-30 u siriju cisto radi ovakvih pizdarija....insomnia78 wrote:Ih, Turci picke, dva na jednog
PS: joj, mo's misliti sta bi im tek IDF piloti radili
- Drvosjeca iz Dejcica
#1694 Re: Sirija vol. 2
E od sada pa u buduće će morati zbog tih par sekundi praviti luk iznad turskog zračnog prostora. Nije im to Krim ili Ukrajina.PURKE wrote:
Čudi me da Rusi nemaju bolje protiv mjere na vazduh-vazduh rakete.
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 24/11/2015 13:48, edited 1 time in total.
- AleksoMKD
#1695 Re: Sirija vol. 2
Hvala na ispravci.Kikibombona wrote: Ovo je stari video (3-4 mjeseca). ISILovci pucaju na pilota koji se katapultirao negdje iznad Kversa.
Moguce. Ili su vec bili ranjeni od pogotka pa su iskrvarili dok su padali.sumirprimus wrote: bez videa,vjerovtno su pucali na njih dok su slijetali s padobranima...
pretpostavljam...
- KAMI666
#1696 Re: Sirija vol. 2
Ali koji budala moras biti, bukvalno tupson onaj najveci i magarac, da u ovakvoj situaciji pucas na padobrance.AleksoMKD wrote:Navodno je (barej jedan) pilot bio mrtav kad su ga nasli.
Umjesto da sacekaju da slete, da ih zarobe, imali bi vise od toga, ovi majmuni se latili oruzja i pucaju. Ne vidim svrhu ovog ponasanja.
Stvarno su zatucana masa.
- AleksoMKD
#1697 Re: Sirija vol. 2
I vidi se da su dvaput preleteli iznad tog dela, tako da je moguce da su ih Turci 10 puta upozorili.Drvosjeca iz Dejcica wrote:
E od sada pa u buduće će morati zbog tih par sekundi praviti luk iznad turskog zračnog prostora. Nije im to Krim ili Ukrajina.
-
sumirprimus
#1698 Re: Sirija vol. 2
inace su piloti u siriji toliko popularni,cudo jedno...bas cudo da su pucali..KAMI666 wrote:Ali koji budala moras biti, bukvalno tupson onaj najveci i magarac, da u ovakvoj situaciji pucas na padobrance.AleksoMKD wrote:Navodno je (barej jedan) pilot bio mrtav kad su ga nasli.
Umjesto da sacekaju da slete, da ih zarobe, imali bi vise od toga, ovi majmuni se latili oruzja i pucaju. Ne vidim svrhu ovog ponasanja.
- LBVIEW
#1699 Re: Sirija vol. 2
tututuuuu wrote:A po cemu se sa Svedskom smije sprdati, sinko? Unatoc misljenjima o Svedskoj kao zemlji socijale i sl., Svedska zapravo ima jako sposobnu i opremljenu vojsku., te mozda nije u NATO - u, ali je u EU. Uostalom, Rusi su i Britima ulijetali u zracni prostor jednom...LBVIEW wrote:
Nisi u toku,sinko,niko se ovdje ne sprda sa Svedskom,samo se ukazuje na realnost odnosa snaga na terenu,gdje Turska moze i smije,a Svedska,na zalost,ne.Dalje,da si pazljivije citao skontao bi kako se ne sprdam s Gripenom,cak naprotiv.
Nemas pojma sinko,drzi se "treceg","stolnog","terorizma u Bosnjaka",to je tvoj domet.Samo,otkad onog dotura ovdje banovase te se ti pojavi,
tanko brate.
-
The 51st State
#1700 Re: Sirija vol. 2
jeli fakat? ono rokaju ih bombama , a ovi mogu samo blenuti, naravno da se pilotu dobro ne pise.KAMI666 wrote:Ali koji budala moras biti, bukvalno tupson onaj najveci i magarac, da u ovakvoj situaciji pucas na padobrance.AleksoMKD wrote:Navodno je (barej jedan) pilot bio mrtav kad su ga nasli.