Najbolja stvar sa albuma: Penny Lane i Day in a Life.
Lovely Rita smo picili redovno u skoli 97/98....
Moderator: _BataZiv_0809
Ovu sam pustao nekoliko puta prvu vecer kad sam odselio od kuce. Dva dana kasnije saznam da je to stara tesko podnijela. Iako me podrzala u odluci na kraju joj je to tesko palo. Ko sad se sjecam, hladna vecer, ja sjedam u auto i masem joj a ona stoji na verandi sve dok nisam zamakao za okuku....
mislim da si se malo zeznul. penny lane (sjajna stvar btw) čini mi se nije sa peppera, ali je iz tog perioda. neka singlica ili tako nešto. a day in the life mi je uz lucy in the sky... jedina baš vrhunska stvar na albumuOmmadawn wrote:Ja imam Sgt.Peppers na vinilu iz sredine osamdesetih, njemacko izdanje. Naletio slucajno u jednom butiku u vrijeme kada je vinil bio totalno nepopularan. Uzmi, suti i preslusaj.
Svi smo imali te okuke i verande... Odlična pjesma.Ommadawn wrote:Ovu sam pustao nekoliko puta prvu vecer kad sam odselio od kuce. Dva dana kasnije saznam da je to stara tesko podnijela. Iako me podrzala u odluci na kraju joj je to tesko palo. Ko sad se sjecam, hladna vecer, ja sjedam u auto i masem joj a ona stoji na verandi sve dok nisam zamakao za okuku....
Jebo me Penny Lane, otkud mi Penny Lane na Sgt.Peppersu.... mislio sam na "With the little help of my friends". Tu je Ringo briljirao vokalom (bar meni) a bas linija je jedna od meni najdrazih.zg1911 wrote:mislim da si se malo zeznul. penny lane (sjajna stvar btw) čini mi se nije sa peppera, ali je iz tog perioda. neka singlica ili tako nešto. a day in the life mi je uz lucy in the sky... jedina baš vrhunska stvar na albumuOmmadawn wrote:Ja imam Sgt.Peppers na vinilu iz sredine osamdesetih, njemacko izdanje. Naletio slucajno u jednom butiku u vrijeme kada je vinil bio totalno nepopularan. Uzmi, suti i preslusaj.
HvalaBanksy wrote:
Svi smo imali te okuke i verande... Odlična pjesma.
Volim čitati tvoje forumske crtice jer su emotivne, autentične i uvijek u upečatljivim slikama. Bio bi dobar tekstopisac.
Je, ok mi je i ta. Ali ne u rangu a day..., Strawberry fields forever, penny lane i lucyOmmadawn wrote:Jebo me Penny Lane, otkud mi Penny Lane na Sgt.Peppersu.... mislio sam na "With the little help of my friends". Tu je Ringo briljirao vokalom (bar meni) a bas linija je jedna od meni najdrazih.zg1911 wrote:mislim da si se malo zeznul. penny lane (sjajna stvar btw) čini mi se nije sa peppera, ali je iz tog perioda. neka singlica ili tako nešto. a day in the life mi je uz lucy in the sky... jedina baš vrhunska stvar na albumuOmmadawn wrote:Ja imam Sgt.Peppers na vinilu iz sredine osamdesetih, njemacko izdanje. Naletio slucajno u jednom butiku u vrijeme kada je vinil bio totalno nepopularan. Uzmi, suti i preslusaj.
Naravno! Ne zalazi ni ovdje svaka mraka.heal wrote:najbolja tema na forumu, hands down
Bio je prije par godina ovdje na forumu onaj lik sto je ulicni muzicar, da li je bio iz Leskovca ili slicno. Sjecam se da je pisao opsirno o svojim iskustvima.
koji nik?Ommadawn wrote:Bio je prije par godina ovdje na forumu onaj lik sto je ulicni muzicar, da li je bio iz Leskovca ili slicno. Sjecam se da je pisao opsirno o svojim iskustvima.
Traži pod Priče uličnog muzičara.medvjed23 wrote:koji nik?Ommadawn wrote:Bio je prije par godina ovdje na forumu onaj lik sto je ulicni muzicar, da li je bio iz Leskovca ili slicno. Sjecam se da je pisao opsirno o svojim iskustvima.
film sam za sebe nije nešto posebno zanimljiv, al načelno mi je interesantna i, valjda kao i svima, privlačna ta ideja da čovjek treba raditi ono što voli, pa makar i kao marginalac, na ulici..
omar little wrote:wow.
Cak ga je i neki pametnjakovic sa foruma pitao "De ti nama reci gdje si ti bio od 1991 do 1996?" pa mu je frajer lijepo ponovio postavio pricu gdje i sta je radio to vrijeme uz komentar "Ako mislis da sam ratovao onda si mnogo pametan". Ne znam da li je bio u Sarajevu ali znam da je izrazio zelju da dodje i tamo i da svira.Hakiz wrote:Traži pod Priče uličnog muzičara.medvjed23 wrote:[
koji nik?
film sam za sebe nije nešto posebno zanimljiv, al načelno mi je interesantna i, valjda kao i svima, privlačna ta ideja da čovjek treba raditi ono što voli, pa makar i kao marginalac, na ulici..
Ima i svoj web site.
medvjed23 wrote:možda trunku prerustikalno za moj ukusal može proći kao soundtrack za čitanje zakona, posebno zato što mi je nin-ov ghosts haman dosadio..