Svakog vikenda u PremiershipuFudo387 wrote:Haj majke ti priznaj, kad si ti taj dvojac gledo kako igraju?todd_smith wrote:ja bih McChartija ili Wes Hoolahana uzeo preko Medunjanina u 9 od 10 situacija.
EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
todd_smith
#1676 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
- nKrkan
#1677 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
A u pm
Useful phrases
(if you succed, please share experience on YBIG.ie)
Boobs – sise; Boob – sisa (better one than none!)
I am a hungry Irishman.– Ja sam gladni Irac
Do you know what I did in Poznan? – Znaš li šta
sam radio u Poznanu?
Get your tits out for the lads! – Baci sisu da se
igramo! (this actually means "Throw your tit so we
can play" but should have the same outcome)
Can I lick your boobs?– Mogu li ti liznuti sisu?
And a few quotes from local films:
Dad, I would like to do this! – Tata, ja bih ovo
radio!
My son, dad would like to do the same .– I tata bi
sine.
We are just practising !– Samo vježbamo!
You will do the same but tomorrow – I ti ćeš
ovako ali sutra.
Knead, knead, it won‘t harm you –
Mesi, mesi, neće ništa da ti škodi
http://www.ybig.ie/uploads/file/YBIG-un ... sh-fan.pdf
Useful phrases
(if you succed, please share experience on YBIG.ie)
Boobs – sise; Boob – sisa (better one than none!)
I am a hungry Irishman.– Ja sam gladni Irac
Do you know what I did in Poznan? – Znaš li šta
sam radio u Poznanu?
Get your tits out for the lads! – Baci sisu da se
igramo! (this actually means "Throw your tit so we
can play" but should have the same outcome)
Can I lick your boobs?– Mogu li ti liznuti sisu?
And a few quotes from local films:
Dad, I would like to do this! – Tata, ja bih ovo
radio!
My son, dad would like to do the same .– I tata bi
sine.
We are just practising !– Samo vježbamo!
You will do the same but tomorrow – I ti ćeš
ovako ali sutra.
Knead, knead, it won‘t harm you –
Mesi, mesi, neće ništa da ti škodi
http://www.ybig.ie/uploads/file/YBIG-un ... sh-fan.pdf
- Norman
#1678 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
A ne mogu da vjerujem... U vodiču za irske navijače izašla slika na kojoj su štrumfovi crtali horizontale, kako bi dokazali da im je nepravedno dosuđen ofsajd.
Neka cijela Irska zna da je Željo bio oštećen i da su potom Gredi na pravdi Boga izbili iz džepa pare za kaznu. I to, ni manje ni više, nego 3.500 eura!
- Logovan
#1679 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Norman wrote:![]()
A ne mogu da vjerujem... U vodiču za irske navijače izašla slika na kojoj su štrumfovi crtali horizontale, kako bi dokazali da im je nepravedno dosuđen ofsajd.
Neka cijela Irska zna da je Željo bio oštećen i da su potom Gredi na pravdi Boga izbili iz džepa pare za kaznu. I to, ni manje ni više, nego 3.500 eura!
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
-
mega_mashcine
#1681 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Ako se ne varam, sve sam pogodio osim Stilica..mega_mashcine wrote:A stvarni ce vjerovatno ovakav biti:cyprus wrote:Da preduhitrim Mešu, ovo bi bio moj spisak za baraž...
Begović (Chelsea)
Šehić (Qarabaq)
Karačić (Zrinjski)
Mujdža (Freiburg)
Spahić (HSV)
Šunjić (Stuttgart)
Zukanović (Sampdoria)
Vranješ (Gaziantepspor)
Bičakčić (Hoffenheim)
Graovac (Zrinjski)
Kolašinac (Schalke)
Bešić (Everton)
Pjanić (Roma)
Višća (Istanbul BB)
Lulić (Lazio)
Grahovac (Rapid Wien)
Medunjanin (Deportivo)
Hajrović (Eibar)
Duljević (Sarajevo)
Džeko (Roma)
Ibišević (Hertha)
Đurić (Cesena)
Ahmetović (Sloboda)
![]()
![]()
Crveni sigurno nece dobiti poziv, umjesto njih, redom:
J.Buric (Lech)
E.Cocalic (Mechelen)
S.Salihović (Guizhu) ,A.Hadžić (Sturm) i S.Štilić (Apoel)
A.Hodžić (Dinamo)
Hajrovicu je upitan poziv, ali mislim da ce biti n anekom širem spisku.
Ovim ce se jos na sirem spisku vjerovatno pridruziti i:
M.Anicic(Astana),
T.Susic(Hajduk),
E.Zec (Gabala)
A od novih igraca nagadjam da ce poziv dobiti onaj mali Krunic iz Empolija, i vjerovatno vise nece biti novih igraca.
- mgogic
#1682 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Realno gledajuci, mi nismo Barcelona, ali ni Irci nisu Sevilla....
Potonuli smo sto se tice forme i igre u odnosu na zadnje 2-3 godine, ali brate Irci su truba koji su mudzizama uzeli 4 boda Svabama, i osim toga nisu nista uradili u kvalifikacijama.
Ovo bi mi trebali uzeti, i to na kvalitet...
Ja sam siguran da cemo u obje utakmice bar duplo vise prilika za gol da napravimo...e sad ko iskoristi svoje, proci ce...a to cemo biti mi!
Sto se vise blizi, veci sam optimista...
P.S.
Kad izbacuje njihov selektor spisak. Na netu ima samo nekakvav od 39 igraca...jebote ko spisak svih profesionalnih fudbalera u Irskoj...ko god zaradjuje makar pola norme od fudbala je na spisku!
Potonuli smo sto se tice forme i igre u odnosu na zadnje 2-3 godine, ali brate Irci su truba koji su mudzizama uzeli 4 boda Svabama, i osim toga nisu nista uradili u kvalifikacijama.
Ovo bi mi trebali uzeti, i to na kvalitet...
Ja sam siguran da cemo u obje utakmice bar duplo vise prilika za gol da napravimo...e sad ko iskoristi svoje, proci ce...a to cemo biti mi!
Sto se vise blizi, veci sam optimista...
P.S.
Kad izbacuje njihov selektor spisak. Na netu ima samo nekakvav od 39 igraca...jebote ko spisak svih profesionalnih fudbalera u Irskoj...ko god zaradjuje makar pola norme od fudbala je na spisku!
- ultima_palabra
#1683 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Golman im ima jednu i po zvaničnu utakmicu za repku, i u svom klubu je rezerva. Meni se i on čini kao šansa.todd_smith wrote:na njega racunaju, Givena niko i ne spominje u medijama kod njih, jer su zadovoljni Randolphom
Vise ih zanimaju Long i OShea
Mislim da imamo priliku preko njihove lijeve strane, jer im onaj bek dolazi iz Derbija, gledao sam ga u par utakmica, lik je kao nama Mujdza trenutno, nema nista impresivno u njegovom arsenalu, Visca bi mogao imati utakmicu zivota protiv njega sa Edinovom brzinom i agilnosti
- nKrkan
#1684 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Ovakav Begović i taj njihov golman su tu negdje .
PS . Kolašinac će slomit Longa ako se ovaj usudi igrat .
PS . Kolašinac će slomit Longa ako se ovaj usudi igrat .
-
todd_smith
#1685 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
sigurno da jeste, pogotovo na prekidima koji su nam najjaci dio igreultima_palabra wrote:Golman im ima jednu i po zvaničnu utakmicu za repku, i u svom klubu je rezerva. Meni se i on čini kao šansa.todd_smith wrote:na njega racunaju, Givena niko i ne spominje u medijama kod njih, jer su zadovoljni Randolphom
Vise ih zanimaju Long i OShea
Mislim da imamo priliku preko njihove lijeve strane, jer im onaj bek dolazi iz Derbija, gledao sam ga u par utakmica, lik je kao nama Mujdza trenutno, nema nista impresivno u njegovom arsenalu, Visca bi mogao imati utakmicu zivota protiv njega sa Edinovom brzinom i agilnosti
imaju i oni dobrih skakaca i navikli su i preferiraju onu "nabij-napucaj" igru, ali u Djuricu, Edinu imamo spretne skakace i u Pjanicu, Lulicu dobre lopte u 16.
- mgogic
#1686 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Imaju nekog goomana haman sto je bec trecu poceo zaredom u EPL (Newcastle haman)...ali ipak ce im na gol taj rezervista (cimi mi se WHU)...ne kontam kakav je to onda kvalitet golmana...
- Eskimko
#1687 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Rajaaa imal igdje karti za tekmu u Irskoj da se moze nabavit....ili je bolje da pitam imali iko ikakav info koliko bi nas moglo biti tamo bez karti...da se mozemo organizovati i pogledati tekmu na nekom mjestu. Imali nasih "iraca"...
))
- It_is_a_Leclerc
#1688 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Solidan spisak.
Međutim, i dalje smo mnogo lošiji tim od Irske.
- Point.
#1689 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
It_is_a_Leclerc wrote:Solidan spisak.
Hajde objasni zasto smo losiji tim od Irske?
-
tr_ba
#1690 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
apliciraj na nas savez,mejlom za karte...Eskimko wrote:Rajaaa imal igdje karti za tekmu u Irskoj da se moze nabavit....ili je bolje da pitam imali iko ikakav info koliko bi nas moglo biti tamo bez karti...da se mozemo organizovati i pogledati tekmu na nekom mjestu. Imali nasih "iraca"...))
mi smo dobili 2500
karata,a bit ce nas garant oko milje...
aplicirat mozes jos samo sutra...
- House
#1691 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
It_is_a_Leclerc wrote:Solidan spisak.
- kamen spoticanja
#1692 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Zato sto su oni pobjedili njemackuPoint. wrote:It_is_a_Leclerc wrote:Solidan spisak.
- Eskimko
#1693 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
tr_ba wrote:apliciraj na nas savez,mejlom za karte...Eskimko wrote:Rajaaa imal igdje karti za tekmu u Irskoj da se moze nabavit....ili je bolje da pitam imali iko ikakav info koliko bi nas moglo biti tamo bez karti...da se mozemo organizovati i pogledati tekmu na nekom mjestu. Imali nasih "iraca"...))
mi smo dobili 2500
Ma jesam care ..uradio sam to odmah cim su izasli sa infom.....al mi sve to nekako suvehli...Nadam se da si u pravu kad kazes da ce nas biti toliko odnsono da ce biti ulaznica za sve zainteresovane. Dosad nisam nikad izvisio za ulaznice al mi se sad uvukla neka zeba u mene
- It_is_a_Leclerc
#1694 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Tako je.kamen spoticanja wrote:Zato sto su oni pobjedili njemackuPoint. wrote:It_is_a_Leclerc wrote:Solidan spisak.
Igrači im IGRAJU u svojim klubovima, primaju malo golova, igraju drugu kod kuće, u drugoj im se vraća praktički pola tima...
- kamen spoticanja
#1695 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Pusti ba to....ljudi pobjedili njemacku ba
-
tr_ba
#1696 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
pa sta si uspanicio?Eskimko wrote:tr_ba wrote:apliciraj na nas savez,mejlom za karte...Eskimko wrote:Rajaaa imal igdje karti za tekmu u Irskoj da se moze nabavit....ili je bolje da pitam imali iko ikakav info koliko bi nas moglo biti tamo bez karti...da se mozemo organizovati i pogledati tekmu na nekom mjestu. Imali nasih "iraca"...))
mi smo dobili 2500
Ma jesam care ..uradio sam to odmah cim su izasli sa infom.....al mi sve to nekako suvehli...Nadam se da si u pravu kad kazes da ce nas biti toliko odnsono da ce biti ulaznica za sve zainteresovane. Dosad nisam nikad izvisio za ulaznice al mi se sad uvukla neka zeba u mene) znas ono uvijek jednom mora biti prvi put
znat ces u cetvrtak jesi li dobio ili nisi...
a uvijek ima opcija preko nasih putnickih agencija...
- Edin H.
#1697 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Nevjerovatno je samo koji moroni i ljudi koji veze sa realnoscu nemaju rade u Savezu.Eskimko wrote:tr_ba wrote:
apliciraj na nas savez,mejlom za karte...
mi smo dobili 2500
Ma jesam care ..uradio sam to odmah cim su izasli sa infom.....al mi sve to nekako suvehli...Nadam se da si u pravu kad kazes da ce nas biti toliko odnsono da ce biti ulaznica za sve zainteresovane. Dosad nisam nikad izvisio za ulaznice al mi se sad uvukla neka zeba u mene) znas ono uvijek jednom mora biti prvi put
Prvo sto javno objave podatke ljudi kojima su odobrene ulaznice na internetu, umjesto da ljude obavijeste indvidualno. Tu se naravno radi o direktnom krsenju prava privatnosti podataka, jer u krajnjoj liniji ne traze od pojedinaca dozvolu da objave podatke javno. Drugo ulaznice ne mozes platiti karticom, paypal-om ili bilo kojim, normalnim u svijetu nacinom placanja, nego moras nekome u Sarajevo poslati novac, zatim ta osoba mora otici u Savez, platiti cashom, podici ulaznice, te ti iste poslati.
Da navijaci imaju iole mozga dogovorili bi se za neku od utakmica, da se veliki broj prijavi za ulaznice i kada dodje do placanja niko svoje ulaznice ne podigne, pa neka ih Savez placa. Cini mi se da je to jedini nacin natjherati ove uhljupe da se prilagode i usklade sa modernijim vremenom.
-
tr_ba
#1698 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
otkako si se regirovao,nisi napisao duzi post...Edin H. wrote:Nevjerovatno je samo koji moroni i ljudi koji veze sa realnoscu nemaju rade u Savezu.Eskimko wrote:tr_ba wrote:
apliciraj na nas savez,mejlom za karte...
mi smo dobili 2500
Prvo sto javno objave podatke ljudi kojima su odobrene ulaznice na internetu, umjesto da ljude obavijeste indvidualno. Tu se naravno radi o direktnom krsenju prava privatnosti podataka, jer u krajnjoj liniji ne traze od pojedinaca dozvolu da objave podatke javno. Drugo ulaznice ne mozes platiti karticom, paypal-om ili bilo kojim, normalnim u svijetu nacinom placanja, nego moras nekome u Sarajevo poslati novac, zatim ta osoba mora otici u Savez, platiti cashom, podici ulaznice, te ti iste poslati.
Da navijaci imaju iole mozga dogovorili bi se za neku od utakmica, da se veliki broj prijavi za ulaznice i kada dodje do placanja niko svoje ulaznice ne podigne, pa neka ih Savez placa. Cini mi se da je to jedini nacin natjherati ove uhljupe da se prilagode i usklade sa modernijim vremenom.
hahahhaha...
nasli su ti zicu!
- Edin H.
#1699 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Ma nisu sada, ovo se godinamatr_ba wrote:
otkako si se regirovao,nisi napisao duzi post...
hahahhaha...
nasli su ti zicu!
-
tr_ba
#1700 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
hahahhaEdin H. wrote:Ma nisu sada, ovo se godinamatr_ba wrote:
otkako si se regirovao,nisi napisao duzi post...
hahahhaha...
nasli su ti zicu!kanim da napisem, ali nema veze, uvijek je aktuelno. Ovi iz Saveza ocigledno nemaju namjeru da se pokrenu u skladu sa vremenom
ma ja...
i ja bih stosta napisao,da se nisam ovako dobro slozio,tako da me boli k...c!