Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Kitrona

#1676 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Kitrona »

mmaar wrote:
Kitrona wrote:
mmaar wrote: Jok, gradit cu dobrosusjedske odnose tako sto cu otvoriti Jasenovac, najstrasniji od svih koncentracionih logora u IIWW, ili mozda ipak nesto uljudbenije poput Dretelja ili Heliodroma,

Pa ti onda pazi sa kim se družiš da se ne ponovi Jasenovac. Ja vam se čudim, znate za Jasenovac, taj "najstrašniji logor" a hrlite u Hrvatsku na plaži prikazujući gola tijela i vratove (za klanje :lol: ) i hoćete "ustaške kune" od prodaje mlijeka.

Ja na vašem mjestu sa takvim neljudima ne bih imao posla. *

Pitam se samo sta ce biti, ako Bosnjaci prestanu i ono malo jada iz Z. Hercegovine dozivljavati svojim. Pocrkat cete od gladi, misevi licemjerni.
Tako su isto govorili i Srbi. To nisu jedine sličnosti koje primjećujem.
Definitivno, pored ustastva, moras se lijeciti i od ozbiljnih psihickih poremecaja.

Ja pazim s kim se druzim i nikad vise necu vjerovati laznim prijateljima koji koriste svaku priliku zabiti noz u ledja.

Glede Bosanaca na hrvatskim plazama, sve se svelo na vikend turizam i on je cak u opadanju, a na ljetovanja ljudi odavde idu u Crnu Goru, Tursku, Grcku, a u ove dvije zemlje za manje novca dobiju 10 puta bolju uslugu i one su u svakom slucaju svjetlosne godine u svemu, pa i u turizmu ispred nepodebljane kifle i sto je najvaznije, ne trpe uljudbeni primitivizam i sovinizam od sovinista i primitivaca iz dalmatinskih vukojebina.. Iz sireg drustva, znam samo za jedan slucaj odlaska dole i to u petak u podne i vracanje nazad u nedjelju popodne. Sad imate Svabe koji ce vam kupovati ovaj nacionalni specijalitet po 30 kuna

Image

:lol: :lol: :lol:

Oni kojim tezis, puse u svemu pa i u tome i ocito da im nije dosta sto su i vas pokopali i sveli na nacionalnu manjinu, vec pokopavaju svojim bahatim, a uz to uljudbenim primitivzmom i sovinizmom i sami sebe.

Adio Ante, Europa zove, sto nije ni cudo, kad vise volite kupovati tudje od svoga i birate radije tudji tariguz od tariguza iz Gruda, tudje vino od vina iz Citluka i tudji sir od livanjskog sira, a ne sumnjam da cete nastaviti ii dalje kukati i optuzivati druge za svoju bijedu.

Nemam ništa protiv da takvi kao ti ne dolaze. Nema veze što to (navodno) donosi manje novca. Stvarno smanjujete kvocijent inteligencije.

Uravnoteženi ljudi neovisno o porijeklu su naravno uvijek dobro došli i po svemu ravnopravni nama samima.
Last edited by Kitrona on 05/09/2015 20:11, edited 1 time in total.
klavirdžija

#1677 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by klavirdžija »

Uzmite bar pokojeg, mi takvih krelaca imamo za izvoz.
mmaar

#1678 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by mmaar »

Kitrona wrote:
Nemam ništa protiv da takvi kao ti ne dolaze. Nema veze što to (navodno) donosi manje novca. Stvarno smanjujete kvocijent inteligencije.
Pa i ne pada mi na pamet da dolazim u te vukojebine po Dalmaciji i da za svoj novac trpim bahatost, sovinizam, lopovluk, primitivizam i ustasluk od dalmatinskih seljacina, lopova i fasista, koji su i u bivsoj Jugoslaviji vazili za najpokvarenije ljude. Albanija, albanski turisticki potencijali, kvalitet ponude, usluznost i ljubaznost, cijene, za to dole su jos dugo, dugo nedostizni, a o ozbiljnim turistickim zemljama tipa Turske, Grcke, Spanije, itd. da i ne govorim. To uopste nisu stvari za porediti. Kazem ti, od svih ljudi koje poznajem, ove godine dole isla dva lika, jer su za SFF upoznali dvije cice iz okolice Splita i odlucili se okusati za vikend u seksualnom turizmu. Za utiske nisam pitao. Uostalom, imate sve manje razloga da se kurcite i tim jadom dole, jer vam stranci iz dana u dan, uzimaju i to malo jada.
Last edited by mmaar on 05/09/2015 20:14, edited 1 time in total.
Ajatolah_

#1679 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Ajatolah_ »

Kitrona wrote:ČINJENICA:

BiH je jedina članica CEFTE koja ne dopušta slobodnu trgovinu sa Hrvatskom.
Činjenica: Hrvatska više nije članica CEFTA-e i Bosna i Hercegovina više nema nikakve obaveze da pomaže vaše mljekare i pušta nesmetan uvoz. To što su vam Albanci, Srbi i Moldavci popustili, nama ne mijenja apsolutno ništa.
Kitrona

#1680 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Kitrona »

mmaar wrote:
Kitrona wrote:
Pa i ne pada mi na pamet da dolazim u te vukojebine po Dalmaciji i da za svoj novac trpim bahatost, sovinizam, lopovluk, primitivizam i ustasluk od dalmatinskih seljacina, lopova i fasista, koji su i u bivsoj Jugoslaviji vazili za najpokvarenije ljude. Albanija, albanski turisticki potencijali, kvalitet ponude, usluznost i ljubaznost, cijene, za to dole su jos dugo, dugo nedostizni, a o ozbiljnim turistickim zemljama tipa Turske, Grcke, Spanije, itd. da i ne govorim. To uopste nisu stvari za porediti. Kazem ti, od svih ljudi koje poznajem, ove godine dole isla dva lika, jer su za SFF upoznali dvije cice iz okolice Splita i odlucili se okusati za vikend u seksualnom turizmu. Za utiske nisam pitao.

TO TO! Srpski ku*ac svetom hara...Još jedna sličnost sa prekodrinskom ekipom.
Bosnjak333

#1681 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Bosnjak333 »

Kitrona wrote:
mmaar wrote:
Kitrona wrote:
Pa i ne pada mi na pamet da dolazim u te vukojebine po Dalmaciji i da za svoj novac trpim bahatost, sovinizam, lopovluk, primitivizam i ustasluk od dalmatinskih seljacina, lopova i fasista, koji su i u bivsoj Jugoslaviji vazili za najpokvarenije ljude. Albanija, albanski turisticki potencijali, kvalitet ponude, usluznost i ljubaznost, cijene, za to dole su jos dugo, dugo nedostizni, a o ozbiljnim turistickim zemljama tipa Turske, Grcke, Spanije, itd. da i ne govorim. To uopste nisu stvari za porediti. Kazem ti, od svih ljudi koje poznajem, ove godine dole isla dva lika, jer su za SFF upoznali dvije cice iz okolice Splita i odlucili se okusati za vikend u seksualnom turizmu. Za utiske nisam pitao.

Sad sam 100 % siguran da si se ustaskog ercegbosna foruma.
Kitrona

#1682 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Kitrona »

Ajatolah_ wrote:

Činjenica: Hrvatska više nije članica CEFTA-e i Bosna i Hercegovina više nema nikakve obaveze da pomaže vaše mljekare i pušta nesmetan uvoz. To što su vam Albanci, Srbi i Moldavci popustili, nama ne mijenja apsolutno ništa.
Albanci, Makedonci, Crnogorci, Srbi, Kosovari da budemo precizniji a BiH jedina ne.
Kitrona

#1683 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Kitrona »

Bosnjak333 wrote:
Kitrona wrote:
mmaar wrote:

Sad sam 100 % siguran da si se ustaskog ercegbosna foruma.

Niste li vi ovdje tvrdili da su ercegbosanci blagonakloni i pohvalni prema Srbima?

Kako se onda u to uklapa moje ismijavanje priče o neodovljivoj srpskoj kari?
Co0l

#1684 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Co0l »

Kitrona wrote:
Co0l wrote: Sto je i sasvim logicno jer Hrvatska vise nije clanica CEFTA-e.Vratite se u CEFTA-u pa ce se sve vratiti na staro.Ne znam sto vam to toliko smeta,sad imate trziste cijele Evrope pred sobom a vi kmecite sto Bosnje hoce svoje.

A usput ta "logika" nije prisutna kod ostalih članica CEFTE.

Možeš li objasniti zašto to nije logično za ostale članice CEFTE?

Znaš onaj vic kad se Mujo se Mujo vozi po autputu u krivom smjeru i sluša na radiju kako se jedan luđak vozi u krivom smjeru po autocesti pa kaže "da jedan, ovdje stotine!"
To je isto da ja tebe pitam kako to da cijela Evropa nema prigovor na kvalitet bosanskog mlijeka,samo Hrvatska ima.
Pravo pitanje je da li je BiH uradila nesto nelegalno?Nije.I to sto je Srbija nesto dogovorila sa Hrvatskom ne mora znacit da i BiH mora.Stvar je reciprociteta a Hrvatska brani uvoz bosanskog mlijeka i mlijecnih proizvoda jos od 2013.-te,nije to od juce.
mmaar

#1685 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by mmaar »

Kitrona wrote:
mmaar wrote:
Kitrona wrote:

Cvetkovic-Macek, ustase - cetnici, Tudjman - Milosevic, Boban-Karadzic, Covic-Dodik... mislis na tu ljubav?

U fasizmu ste tu negdje, ali Srbima treba priznati to sto bar nisu tako licemjerni kao vi.
Bosnjak333

#1686 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Bosnjak333 »

Kitrona wrote:

Niste li vi ovdje tvrdili da su ercegbosanci blagonakloni i pohvalni prema Srbima?

Nismo to utvrdili, ali jesmo da vrlo lako mijenjaju strane i daju guze svakome uz to su poprlicno nepismeni i zatucani takoreci seljacine sa dna kace.
Kitrona

#1687 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Kitrona »

klavirdžija wrote:Uzmite bar pokojeg, mi takvih krelaca imamo za izvoz.

Običan plebes i seljačnine je svugdje predmet sprdnje. Pitanje je samo na kolikom nivou je i njihov (iako smanjen) IQ.

Problem nastaje kad je takvih na nekom području previše.

Nedavno sam na Youtube naletio na predavanje srpskog predsjednika MENSE koji je ustvrdio da godinama provode istraživanje medju djecom u regiji i da godinama uzastopno djeca iz regije pokazuju značajno slabije rezultate od vršnjaka iz zapadne Europe.

Hebiga, jad smo i bijeda i to treba priznati pa možda krene nabolje :cry:
Kitrona

#1688 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Kitrona »

Bosnjak333 wrote:
Kitrona wrote:

Nismo to utvrdili, ali jesmo da vrlo lako mijenjaju strane i daju guze svakome uz to su poprlicno nepismeni i zatucani takoreci seljacine sa dna kace.

Koliko sam uspio shvatiti ti nepismenjaci usprkos šikaniranju, izostanku bilo kakve potpore iz glavnog grada pa čak i otvorenom satiranju i ne stoje toliko ekonomski loše.

Ko je tu lud?
klavirdžija

#1689 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by klavirdžija »

Kitrona wrote:
mmaar wrote:
Kitrona wrote:

Hara, ali u njegovoj bubuljičavoj junferskoj glavuši. To za sličnosti sa prekodrinskom ekipom si nažalost u pravu, u posljednjih desetak godina postoji ta tendencija baliluka koja se svuda propagira a svodi se na imitiranje srbovanja. Kompleksi, provjerene metode, šta li, ali ovakvih je fakat na izvoz. Štancaju ih i raznorazni Pinkovi na televiziji, to je otprilike tip patrijota koji će mahati zastavama, pa nakon druge pive zapjevati koju Cecinu. Dalje se zviždi, nisu onoliki vicevi ipak džaba.
Kitrona

#1690 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Kitrona »

Co0l wrote:
Kitrona wrote:
Co0l wrote: Sto je i sasvim logicno jer Hrvatska vise nije clanica CEFTA-e.Vratite se u CEFTA-u pa ce se sve vratiti na staro.Ne znam sto vam to toliko smeta,sad imate trziste cijele Evrope pred sobom a vi kmecite sto Bosnje hoce svoje.

A usput ta "logika" nije prisutna kod ostalih članica CEFTE.

Možeš li objasniti zašto to nije logično za ostale članice CEFTE?

Znaš onaj vic kad se Mujo se Mujo vozi po autputu u krivom smjeru i sluša na radiju kako se jedan luđak vozi u krivom smjeru po autocesti pa kaže "da jedan, ovdje stotine!"
To je isto da ja tebe pitam kako to da cijela Evropa nema prigovor na kvalitet bosanskog mlijeka,samo Hrvatska ima.
Pravo pitanje je da li je BiH uradila nesto nelegalno?Nije.I to sto je Srbija nesto dogovorila sa Hrvatskom ne mora znacit da i BiH mora.Stvar je reciprociteta a Hrvatska brani uvoz bosanskog mlijeka i mlijecnih proizvoda jos od 2013.-te,nije to od juce.

Da si čitao link koji sam ti dao, onda bi pročitao da je odluka o dozvoli uvoza mlijeka izdana mimo uobičajene procedure.
EU se tek treba očitovat.
mmaar

#1691 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by mmaar »

Kitrona wrote:
Bosnjak333 wrote:
Kitrona wrote:

Koliko sam uspio shvatiti ti nepismenjaci usprkos šikaniranju, izostanku bilo kakve potpore iz glavnog grada pa čak i otvorenom satiranju i ne stoje toliko ekonomski loše.

Ko je tu lud?

O da, da, ne stoje :D

Da ne idem u Z. Hercegovinu cesto, mozda bi i povjerovao u te bajke koje neumorno plasirate, ali ovako, statistike i cinjenice su neumoljive. Osim tariguza, nesto vina i malo livanjskog sira, nula, ali tome se uopste ne radujem i ne likujem nad tim i cinjenicom da se Livno i cijela zapadna Hercegovina iseljava i nestaje, zahvaljujuci Tudjmanu i kradezeu. Voljeti vise tudje od svog i drugome nego sebi, to moze samo glup covjek.
mmaar

#1692 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by mmaar »

klavirdžija wrote:
Hara, ali u njegovoj bubuljičavoj junferskoj glavuši. To za sličnosti sa prekodrinskom ekipom si nažalost u pravu, u posljednjih desetak godina postoji ta tendencija baliluka koja se svuda propagira a svodi se na imitiranje srbovanja. Kompleksi, provjerene metode, šta li, ali ovakvih je fakat na izvoz. Štancaju ih i raznorazni Pinkovi na televiziji, to je otprilike tip patrijota koji će mahati zastavama, pa nakon druge pive zapjevati koju Cecinu. Dalje se zviždi, nisu onoliki vicevi ipak džaba.
Nisu ti ovo zapadnohecegovacke ni dalmatinske vukojebine.
Pristojno se ponasaj i kontrolisi ustasluk.
Kitrona

#1693 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Kitrona »

klavirdžija wrote:
Kitrona wrote:
mmaar wrote:

Nažalost, nije ni u Hrvatskoj puno bolje. Iako nezasluženo sam se obrecnuo ne bih htio da neko pomisli kako imam općenito predrasude prema Srbima (ili Bošnjacima). U sličnim smo govnima i slična prosječnost vlada. Nije da je nema ni u zapadnoj Europi ali mi se čini da je ta njihova prosječnost na jednom drugom nivou.
Bosnjak333

#1694 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Bosnjak333 »

Kitrona wrote:
Bosnjak333 wrote:
Kitrona wrote:

Ko je tu lud?
A kako majke ti da stoje lose? Zapadna Hercegovina nije vidjela rata, nije pretrpjela nikakvu stetu, a domobrani iz Skutorije su se nakupili love pljackanjem bosnjacke imovine po Mostaru, Capljini, Stocu te ratnim profiterstvom. Zivjeli su sve ove godine dobro jer su radili na crno, nisu drzavi placali porez, ali otkako ih je porezna zadnjih godina pritisla tako su i oni poceli propadati pa je sada ta ista Skutorija prisiljena iseljavati za Njemacku.
Ajatolah_

#1695 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Ajatolah_ »

Kitrona wrote:
Ajatolah_ wrote:

Albanci, Makedonci, Crnogorci, Srbi, Kosovari da budemo precizniji a BiH jedina ne.
E to baš ono mijenja suštinu onog što sam rekao... :-) :)
dalmatinka

#1696 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by dalmatinka »

mmaar wrote:
Kitrona wrote:
Pa i ne pada mi na pamet da dolazim u te vukojebine po Dalmaciji i da za svoj novac trpim bahatost, sovinizam, lopovluk, primitivizam i ustasluk od dalmatinskih seljacina, lopova i fasista, koji su i u bivsoj Jugoslaviji vazili za najpokvarenije ljude. Albanija, albanski turisticki potencijali, kvalitet ponude, usluznost i ljubaznost, cijene, za to dole su jos dugo, dugo nedostizni, a o ozbiljnim turistickim zemljama tipa Turske, Grcke, Spanije, itd. da i ne govorim. To uopste nisu stvari za porediti. Kazem ti, od svih ljudi koje poznajem, ove godine dole isla dva lika, jer su za SFF upoznali dvije cice iz okolice Splita i odlucili se okusati za vikend u seksualnom turizmu. Za utiske nisam pitao. Uostalom, imate sve manje razloga da se kurcite i tim jadom dole, jer vam stranci iz dana u dan, uzimaju i to malo jada.
Ja stvarno ne znam kako ćemo preživjeti bez prisustva jednog tako kulturnog gosta. U ovim našim vukojebinama rijetko se kad čuje tako profinjeno izražavanje. Gospodin i pol. :lol:
Kitrona

#1697 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Kitrona »

mmaar wrote: nesto vina i malo livanjskog sira,

To su vrhunski proizvodi. Nažalost u zadnje vrijeme ima i "lažnjaka".

Drži se ti prijatelju i samo oštro :thumbup:
prof.

#1698 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by prof. »

ok, ustanovili smo da je kitrona iz hrvatske, sad je valjda i logično zašto je protiv bojkota :D još samo klavirdžija da prestane da glumi i da zatvaramo temu, samo još on pruža neracionalni otpor domaćoj privredi pravdajući se balinlukom, ne računam naravno dalmatinku, ona naravno kupuje svoje domaće proizvode - još samo da i nama da isto pravo, ili su hrvati pametni kad kupuju svoje a mi smo zatucane balije i saudijski igrači :-)
mmaar

#1699 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by mmaar »

Kitrona wrote:
mmaar wrote: nesto vina i malo livanjskog sira,

To su vrhunski proizvodi. Nažalost u zadnje vrijeme ima i "lažnjaka".

Drži se ti prijatelju i samo oštro :thumbup:

Kako znamo da su Adam i Eva bili Hrvati?
Bili su goli i bosi, a mislili su da žive u raju!
:lol: :lol: :lol:
Kitrona

#1700 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Kitrona »

Bosnjak333 wrote:
Kitrona wrote:
Bosnjak333 wrote:

Ko je tu lud?
A kako majke ti da stoje lose? Zapadna Hercegovina nije vidjela rata, nije pretrpjela nikakvu stetu, a domobrani iz Skutorije su se nakupili love pljackanjem bosnjacke imovine po Mostaru, Capljini, Stocu te ratnim profiterstvom. Zivjeli su sve ove godine dobro jer su radili na crno, nisu drzavi placali porez, ali otkako ih je porezna zadnjih godina pritisla tako su i oni poceli propadati pa je sada ta ista Skutorija prisiljena iseljavati za Njemacku.

Pa i ljuti krajišnici su popljačkali hrvatske izbjeglice pa su došli do prosjačkog štapa. Ovi se nešto drže.
Post Reply