mmaar wrote:Definitivno, pored ustastva, moras se lijeciti i od ozbiljnih psihickih poremecaja.Kitrona wrote:mmaar wrote: Jok, gradit cu dobrosusjedske odnose tako sto cu otvoriti Jasenovac, najstrasniji od svih koncentracionih logora u IIWW, ili mozda ipak nesto uljudbenije poput Dretelja ili Heliodroma,
Pa ti onda pazi sa kim se družiš da se ne ponovi Jasenovac. Ja vam se čudim, znate za Jasenovac, taj "najstrašniji logor" a hrlite u Hrvatsku na plaži prikazujući gola tijela i vratove (za klanje) i hoćete "ustaške kune" od prodaje mlijeka.
Ja na vašem mjestu sa takvim neljudima ne bih imao posla. *
Tako su isto govorili i Srbi. To nisu jedine sličnosti koje primjećujem.Pitam se samo sta ce biti, ako Bosnjaci prestanu i ono malo jada iz Z. Hercegovine dozivljavati svojim. Pocrkat cete od gladi, misevi licemjerni.
Ja pazim s kim se druzim i nikad vise necu vjerovati laznim prijateljima koji koriste svaku priliku zabiti noz u ledja.
Glede Bosanaca na hrvatskim plazama, sve se svelo na vikend turizam i on je cak u opadanju, a na ljetovanja ljudi odavde idu u Crnu Goru, Tursku, Grcku, a u ove dvije zemlje za manje novca dobiju 10 puta bolju uslugu i one su u svakom slucaju svjetlosne godine u svemu, pa i u turizmu ispred nepodebljane kifle i sto je najvaznije, ne trpe uljudbeni primitivizam i sovinizam od sovinista i primitivaca iz dalmatinskih vukojebina.. Iz sireg drustva, znam samo za jedan slucaj odlaska dole i to u petak u podne i vracanje nazad u nedjelju popodne. Sad imate Svabe koji ce vam kupovati ovaj nacionalni specijalitet po 30 kuna
![]()
![]()
![]()
Oni kojim tezis, puse u svemu pa i u tome i ocito da im nije dosta sto su i vas pokopali i sveli na nacionalnu manjinu, vec pokopavaju svojim bahatim, a uz to uljudbenim primitivzmom i sovinizmom i sami sebe.
Adio Ante, Europa zove, sto nije ni cudo, kad vise volite kupovati tudje od svoga i birate radije tudji tariguz od tariguza iz Gruda, tudje vino od vina iz Citluka i tudji sir od livanjskog sira, a ne sumnjam da cete nastaviti ii dalje kukati i optuzivati druge za svoju bijedu.
Nemam ništa protiv da takvi kao ti ne dolaze. Nema veze što to (navodno) donosi manje novca. Stvarno smanjujete kvocijent inteligencije.
Uravnoteženi ljudi neovisno o porijeklu su naravno uvijek dobro došli i po svemu ravnopravni nama samima.