Arapi u Sarajevu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1676 Re: Arapi u Sarajevu

Post by -LIBERO- »

SkyLimit wrote:Ja bio na Panonskom jezeru u Tuzli i neka se žena dere, doziva malog sina: "Milane!", "Milane!" a ja se sledio, jednostavno mi paralo uši, čuj Milane, ja sam se od Srba odvikao, sad mi je egzotično kad čujem za nekog u mom prisustvu, kao kad prvi put vidiš crnca.

Hoću reći, možete misliti kako mi je kad vidim Arapa. Priznajem, imam predrasude i ksenofobičan sam. Ne poznajem strane kulture niti ih želi upoznati, mogao bih živjeti da ne vidim nikog osim Bošnjaka 1000 godina.
Auuu :shock: :D
Innovation

#1677 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Innovation »

SkyLimit wrote:
Ja bio na Panonskom jezeru u Tuzli i neka se žena dere, doziva malog sina: "Milane!", "Milane!" a ja se sledio, jednostavno mi paralo uši, čuj Milane, ja sam se od Srba odvikao, sad mi je egzotično kad čujem za nekog u mom prisustvu, kao kad prvi put vidiš crnca.

Hoću reći, možete misliti kako mi je kad vidim Arapa. Priznajem, imam predrasude i ksenofobičan sam. Ne poznajem strane kulture niti ih želi upoznati, mogao bih živjeti da ne vidim nikog osim Bošnjaka 1000 godina.
:bleee: :facepalm:
madner

#1678 Re: Arapi u Sarajevu

Post by madner »

Da su prljavi i peksinavi jesu, no sto bi rekao jedan moj drug, to otvara prostor da se ljudi zaposlje na ciscenju. :D
Dr. Kuca

#1679 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Dr. Kuca »

Sto su doda, sloba i radovan nabili komplekse pa se stidite vlastite vjere.
hadzinicasa

#1680 Re: Arapi u Sarajevu

Post by hadzinicasa »

madner wrote:Da su prljavi i peksinavi jesu, no sto bi rekao jedan moj drug, to otvara prostor da se ljudi zaposlje na ciscenju. :D
O: ne moze biti gore.
P: moze.
madner

#1681 Re: Arapi u Sarajevu

Post by madner »

Cuj ovog vjeroucitelja, ne mozes ni peksinu reci da baci smece u kantu. :D
zeina

#1682 Re: Arapi u Sarajevu

Post by zeina »

SkyLimit wrote:Ja bio na Panonskom jezeru u Tuzli i neka se žena dere, doziva malog sina: "Milane!", "Milane!" a ja se sledio, jednostavno mi paralo uši, čuj Milane, ja sam se od Srba odvikao, sad mi je egzotično kad čujem za nekog u mom prisustvu, kao kad prvi put vidiš crnca.

Vidis ipak nije ni do Srba ni do crnaca i Arapa nego do tebe, cijenim iskrenost, vecina ima isti problem samo ne zele priznati nego nastoje naci neka opravdanja za svoju ksenofobiju a opravdnja jednostavno nema.
oldtajmer

#1683 Re: Arapi u Sarajevu

Post by oldtajmer »

http://www.klix.ba/lifestyle/putovanja/ ... /160728024

nedavno sam bio na bjelasnici i fakat zicara radi bolje nego zimi,puno arapa,guzva na prodaji karata
hotel han pun,ne mozes skoro vidjeti naseg covjeka
i sad kada skontas,da nema arapa planina bi apsolutno zjapila prazna cijelo ljeto, jer nasi ljudi ipak vise vole provesti vikend pijuci kafu u gradu nego izlet na planinu
spanski_vjetar

#1684 Re: Arapi u Sarajevu

Post by spanski_vjetar »

.
Last edited by spanski_vjetar on 01/08/2016 10:37, edited 1 time in total.
dustaban

#1685 Re: Arapi u Sarajevu

Post by dustaban »

Ja volim sve druge i drugacije KULTURE. Pa tako i arapsku.
Ovo sta nam se sad desava nije najezda arapske kulture, ovo je CISTA NEKULTURA!
Boze ubrani.
bosanska senzacija

#1686 Re: Arapi u Sarajevu

Post by bosanska senzacija »

Svi vole pare a Arapi ih mnogo trose.

Jedino sto nikad ne bi dozvolio je kupovina zemljista koristeci rupe u zakonu.
Ci-Nick

#1687 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Ci-Nick »

prekjučer bio na Bijambarama i više od pola posjetilaca su Arapi,... meni ne smetaju,.. ignorišem ih kao i naš narod jer je vrijeme takvo da ako nekog gledaš duže od 3 sekunde može biti belaja,... :lol:
Last edited by Ci-Nick on 01/08/2016 10:56, edited 1 time in total.
VjecitiStudent

#1688 Re: Arapi u Sarajevu

Post by VjecitiStudent »

bosanska senzacija wrote:Svi vole pare a Arapi ih mnogo trose.

Za lokalno stanovništvo oko Sarajeva placevi su već dostigli astronomske cifre, a ta zaraza se širi i dalje.
Poželjeće se Bosanci i Hercegovci lijepog zemljišta, no njega više neće biti.

Šta se branilo od 1992. do 1995., za šta izginuše desetine hiljada ...
m_l

#1689 Re: Arapi u Sarajevu

Post by m_l »

madner wrote:Cuj ovog vjeroucitelja, ne mozes ni peksinu reci da baci smece u kantu. :D
Jes' vala, Bosnje se slomise od brige za okolis, higijenu i kulturu opcenito. Ne znaju sta je baciti smece sa desetog sprata i tako...
Rubaija

#1690 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Rubaija »

A, kako znaš kad 'vidiš' Bošnjaka da si 'vidio' Bošnjaka? :D

Mislim, ima li Bošnjak neke vidljive karakteristike? I neke posebne karakteristike koje ti se sviđaju više nego bilo šta drugo što ima među 7.5 milijardi ljudi na planeti?

Meni bi to bila smrtna kazna - malo mi je i Evropa bez Azije, Afrike, Latinske Amerike, a kamo li da se 'svedeš' na svijet Bošnjaka (koji je, u svakom slučaju, prilično jednoličan).
madner

#1691 Re: Arapi u Sarajevu

Post by madner »

m_l wrote:
madner wrote:Cuj ovog vjeroucitelja, ne mozes ni peksinu reci da baci smece u kantu. :D
Jes' vala, Bosnje se slomise od brige za okolis, higijenu i kulturu opcenito. Ne znaju sta je baciti smece sa desetog sprata i tako...
Islamofobe! :D
Opal_89

#1692 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Opal_89 »

VjecitiStudent wrote:
Za lokalno stanovništvo oko Sarajeva placevi su već dostigli astronomske cifre, a ta zaraza se širi i dalje.

To i ja trubim ali me nedavno napadose, kao draze mi je da Srbi s Pala dodju. Za tu zemlju se ginulo, uskoro mi necemo imati gdje kupiti sebi komad zemlje. Ljudi prodaju ocevine, dedovine na zavidnim mjestima i visokih kategorija zemljista da bi sebi stavili fasadu na rupu u kojoj sad zive, da bi kupili auta, razdijelili pare medju sobom i spiskali ih za godinu dana. I onda nece da posadi na toj zemlji povrce nego ce s*ati kako je po pijacama sve prskano, nece tu napraviti djetetu kucu, vikendicu ili sator da bi mogao kupiti stan u Tibri ili na Otoci (gdje ce za koju godinu popucati zidovi i pojaviti se vlaga). I onda ce opet s*ati kako nam drzava ne valja i kako se zgrade prave preko noci.

Jedan lik iselio iz svoje kuce na dva mjeseca da bi oni mogli tu zivjeti, zauzvrat dobio 8000 KM i otisao u podstanare. 8-)
triiksa

#1693 Re: Arapi u Sarajevu

Post by triiksa »

VjecitiStudent wrote:
bosanska senzacija wrote:Svi vole pare a Arapi ih mnogo trose.

Pa upravo za to. Ako nas je ista historija naučila, to je da smo svi kurve, samo je pitanje cijene.
madner

#1694 Re: Arapi u Sarajevu

Post by madner »

Jah, kao da ih neko puskom tjera da prodaju zemljiste.

Kakvi problemi. :roll:
azurna_obala

#1695 Re: Arapi u Sarajevu

Post by azurna_obala »

Hajd što ovi naši prodaju, ali zašto ovi kupuju? Jel to ono da imaju gdje doći na odmor ili se misle trajno naseliti?
Ci-Nick

#1696 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Ci-Nick »

Nedavno je neko iz Vojvodine pričao kako i tamo Arapi kupuju zemljište i imanja.
Tako da to nije samo naš "problem". Ljudi odlaze, ljudi dolaze,...
Mislim da će ih za par godina biti više u RS.
Zemljište oko Dervente ili B. Gradiške možeš kupiti po cijeni ispod 0,50 KM/m2 što je mnogo jeftinije nego u FBiH.
VjecitiStudent

#1697 Re: Arapi u Sarajevu

Post by VjecitiStudent »

azurna_obala wrote:Hajd što ovi naši prodaju, ali zašto ovi kupuju? Jel to ono da imaju gdje doći na odmor ili se misle trajno naseliti?
Recent scientific studies suggest that in 60 years the temperature and humidity in our region will reach 70 degrees Celsius; it will be impossible to live in the Arabian Peninsula.
http://english.alarabiya.net/en/views/n ... Arabs.html
azurna_obala

#1698 Re: Arapi u Sarajevu

Post by azurna_obala »

VjecitiStudent wrote:
azurna_obala wrote:Hajd što ovi naši prodaju, ali zašto ovi kupuju? Jel to ono da imaju gdje doći na odmor ili se misle trajno naseliti?
Recent scientific studies suggest that in 60 years the temperature and humidity in our region will reach 70 degrees Celsius; it will be impossible to live in the Arabian Peninsula.

Dakle, prema ovom to su prirodni faktori, što mi je sasvim razumljivo. Znači, polako, ali sigurno imamo nove stanovnike i komšije. Samo se nadam da će sve ostati u duhu mira i dobrih komšijskih odnosa :D
arzuhal

#1699 Re: Arapi u Sarajevu

Post by arzuhal »

Tito je kriv, on je otvorio vrata Arapima, hajte studirat kod nas, bujrum braČo nesvrstana, ehleeeeeeen, ehleeeeen we sehlen we merhaba, govorila je Milka Planinc...

I gle'aj sa'...

http://www.frontal.ba/novost/84479/arap ... mo-u-bosni
VjecitiStudent

#1700 Re: Arapi u Sarajevu

Post by VjecitiStudent »

azurna_obala wrote:
VjecitiStudent wrote:

Dakle, prema ovom to su prirodni faktori, što mi je sasvim razumljivo. Znači, polako, ali sigurno imamo nove stanovnike i komšije. Samo se nadam da će sve ostati u duhu mira i dobrih komšijskih odnosa :D
Šta god da je uzrok, jednog jutra ćemo se probuditi u smrdljivom, zagađenom i bezvodnom getu ograđenom zidovima i bodljikavom žicom.
Locked