Republika Turska

Post Reply
jastuk1

#1676 Re: Republika Turska

Post by jastuk1 »

skupljac_zeljeza wrote:

@Kiki, očito te nanervirala pobjeda Erdogana i da si ovo napisao pod jakim emocijama, ali vjerujem da ćeš vremenom korigovati ovo natipkano inače gubiš totalno ozbiljnost da te se čita.
Kiki je davno, davno, davno, davno, davno izgubio svaki kredibilitet. On je jednostavno patološki slučaj i sve je džaba. Čak I kad mu se podastru brojke i čininice on samo PREĐE PREKO ISTIH. Uopšte ga ne treba uzimati za ozbiljno.
Misli da nešto zna, ali ne zna!
Misli da nešto zna, ali ne zna!
Misli da nešto zna, ali ne zna! :(
jastuk1

#1677 Re: Republika Turska

Post by jastuk1 »

Image
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1678 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj

Post by hrasno38 »

Grean wrote:@hrasno i @dezurni, pa sta onda masete s tim ulaganjima kao nekakvim argumentom ako vas zaboli qurac?

Na kraju krajeva u prici vaganja prijateljstva bitnije je ko nam je 92-95 poslao metak nego sva ulaganja danas. Kazete kakve koristi imaju Srbi od Rusije (bilo je i takvih argumenata i poredjenja, kao Srbi blesavi sto svrsavaju na Putina), pa da ne bi te Rusije prosla bi npr. deklaracija o genocidu u UN-u a znamo da nije prosla bas zbog Rusije. Sasvim dovoljno da im Srbi budu zahvalni do groba. Normalno da ce gledati na njih kao na prijatelje.
Hoces i to da ti kazem ko nam je poslao najvise metaka......Iran, Saudijska Arabija, Malezija, Bruneji i Pakistan te ponesto iz Argentine i Madjarske i sve to uglavnom preko Hrvatske!!! Pricas sa cikom koji puno toga zna i puno toga je pretovario preko ledja:) Ah da, dogovor o isporuci je napravio Alija kada je bio u posjeti Teheranu negdje u jesen 1992 godine i to da ta isporuka ide preko Hrvatske....Naravno da su ameri znali za te krijumcarske kanale a pravili se blesavi te po koji put reagovali i trazili od Hrvata da se to oruzje zaplijeni na Plesu.
Opet kazem Turci jesu zaista prijateljski nastrojeni prema BiH ali ipak treba postovati vrijednosti i kolicine te ljubavi mada u principu i u globalu u ekonomiji nema ljubavi nego samo cisti interes.
dezurni_ucenik

#1679 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj

Post by dezurni_ucenik »

Kad nemas argumenata igraj na kartu prozivanja da je neko cetnik i da mrzi sve islamsko. Shvatio bih takvo razmisljanje da je rijec o djeci koja idu u osnovnu skolu, a ovako bas nezrelo djeluje. A i dobro zviz napisa: Kad nema para onda se trazi identitet
trcicu trceci

#1680 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj

Post by trcicu trceci »

Izvoz BiH u prvih 9 mjeseci ove godine:
Njemacka 1 051 257
Italija 924 776
Hrvatska 698 322, ali uvoz 1 249 796
Srbija 589 620, ali uvoz 1 279 195
Austrija 570 166
Slovenija 551 253
Turska 260 746

Turska na sedmom mjestu, a ko smo joj mi? Niko
dezurni_ucenik

#1681 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj

Post by dezurni_ucenik »

Grean wrote:@hrasno i @dezurni, pa sta onda masete s tim ulaganjima kao nekakvim argumentom ako vas zaboli qurac?

Na kraju krajeva u prici vaganja prijateljstva bitnije je ko nam je 92-95 poslao metak nego sva ulaganja danas. Kazete kakve koristi imaju Srbi od Rusije (bilo je i takvih argumenata i poredjenja, kao Srbi blesavi sto svrsavaju na Putina), pa da ne bi te Rusije prosla bi npr. deklaracija o genocidu u UN-u a znamo da nije prosla bas zbog Rusije. Sasvim dovoljno da im Srbi budu zahvalni do groba. Normalno da ce gledati na njih kao na prijatelje.
hrasno38 wrote:
Halo ba nemoj se patati u nesto o cemu nemas pojma. Ovo su podaci FIPE znaci Drzavne agencije za unaprjedjenje stranih investicija i nije BiH samo tamo gdje zive Bosnjaci. Gdje su arapi ulozili gdje su Hrvati vecina???????????????????? Mislim mozemo se preseravati do zore ali ovo je ukupno investiranje u BiH jer BiH je drzava a ne neke jedinke o kojima pricas.
Mijesas babe i zabe pitanje je bilo zasto se Bosnjaci toliko involviraju u desavanja u Turskoj. Odgovor je bio jer je Turska prijatelj Bosnjacima. Ti sad u pricu uvlacis nesto peto, eto kao nije BiH samo tamo gdje su Bosnjaci vecina, nije bitno sto Hrvatska dominantno ulaze tamo gdje su Hrvati vecina a ja ti kazem da ovo upravo potvrdjuje moju tezu, da svako svog gura.

Hrvatska je izabrala ko joj je prijatelj u BiH a ja to nisam mogao birati. Znaci nije do mene.
Poslije rata, u Danima izasao intervju sa Alijom. Na pitanje ko nam je najvise slao oruzja, Alija je odgovorio :
Iran, pa deset praznih mjesta, pa tek ostali.
na tu listu treba dodati i Pakistan.
Haris Silajdzic je svojevremeno rekao da su se sa tim naoruzanjem odbranili Sarajevo i Bihac.
hrasno38

#1682 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj

Post by hrasno38 »

trcicu trceci wrote:Izvoz BiH u prvih 9 mjeseci ove godine:
Njemacka 1 051 257
Italija 924 776
Austrija 570 166
Slovenija 551 253
Turska 260 746

bas te izgleda taj prst boli :D
trcicu trceci

#1683 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj

Post by trcicu trceci »

hrasno38 wrote:
Njemacka 1 051 257
Italija 924 776
Austrija 570 166
Slovenija 551 253
Turska 260 746

:D pa kad ste gospoda, hocete statistiku. Znaci na 7.mjestu od koliko, preko 100 zemalja koje su usle u statistiku. Zanimljivo je pogledati izvoz u Madjarsku ili Australiju, ili SAD kako je nizak.
hrasno38

#1684 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj

Post by hrasno38 »

trcicu trceci wrote:
hrasno38 wrote:
Njemacka 1 051 257
Italija 924 776
Austrija 570 166
Slovenija 551 253
Turska 260 746

:D pa kad ste gospoda, hocete statistiku. Znaci na 7.mjestu od koliko, preko 100 zemalja koje su usle u statistiku. Zanimljivo je pogledati izvoz u Madjarsku ili Australiju, ili SAD kako je nizak.
Pa ja znaci ovo je i rang lista prijateljstva :evil:
Danguba

#1685 Re: Republika Turska

Post by Danguba »

Kikibombona wrote:
insomnia78 wrote:Kikic je kralj
Kikac ima l' komentara na val nasilja od strane PKK terorista veceras, je l' i to spada u zelju za obecanim mirom?
Ponasaju se u najboljem maniru Hamasa
PKK je u ratu sa Turskom.

Turska je ubila vise civila od PKK.

Sto se mene tice, jedni i drugi teroristi, s tim sto su Turci odgovorni za nastanak PKK.

Isti princip imam za Izrael i Hamas, potpuno isti!

Jednostrano proglasenje rata. :-) Kada bude obostrano imat ce samo dvije mogucnosti, prihvatiti drzavu Tursku ili se iz nje iseliti. Oni djeluju kao teroristi, podmuklo i podlo.

Kada izvrse teroristicki napad vrate se u selo i skinu uniformu i naravno da su tada civili.

Turska bez obzira na sve njihove teroristicke napade daje im vremena da dodju tobe.
trcicu trceci

#1686 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj

Post by trcicu trceci »

eh nije, da je po prijateljstvu bila bi Turska prva :razz:

ne sad ozbiljno, zalosno je koliko nas levate Srija i Hrvatska za pokrivenost uvoza izvozom. Izvoz lafo 500 hiljada, a oni nama tusnu milion. Lafo neki bojkot i kupujmo domace
animals

#1687 Re: Republika Turska

Post by animals »

jastuk1 wrote:
insomnia78 wrote:Ovakve stvari su obicno vecinom netacne
Osim toga mi nemamo nista sa tim ni od toga
Ti u Fra sigurno nemaš - mi ovdje imamo jer slaba Turska ne može ni eventualno pomoć!!!!!!!!!!!!!!!! :!: :!: :!:
Tako nikada BIH, nece naprijed..
najbolje je odmah rasturiti, pa nek se svak raduje u svojem dvoristu..
animals

#1688 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj

Post by animals »

House wrote:ah ljepote kad poklopiš likove koje mrze sve islamsko 8)
Ti koliko ja vidim, nikad nisi na ovome forumu napisao nesto normalno..
nema goreg lika od tebe, ubjedljivo vodis..
Kikibombona

#1689 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Danguba wrote:
Jednostrano proglasenje rata. :-) Kada bude obostrano imat ce samo dvije mogucnosti, prihvatiti drzavu Tursku ili se iz nje iseliti. Oni djeluju kao teroristi, podmuklo i podlo.

Kada izvrse teroristicki napad vrate se u selo i skinu uniformu i naravno da su tada civili.

Turska bez obzira na sve njihove teroristicke napade daje im vremena da dodju tobe.
Jednostrano! DA! Turska je objavila rat PKK, dok je PKK proglasio prekid vatre. A to da ce ih unistiti je zesca komedija. Kako ti se da brukati? Turska sa PKK ratuje decenijama i nista im ne mogu. U tim borbama je izginulo na hiljade vojnika...

To da se vrate u selo je nova izvala. PKK ima uporista na planini Kandil u Iraku, te se prebacuju u Tursku po potrebi. Ako je istina da skidaju uniforme, onda su turske sigurnosne sluzbe zesca karina. Ja to prvi put od tebe cujem. Vjerovatno si sada izmislio.

Turska zlocinacka politika je stvorila PKK. Politika zlocina, asimilacije, ugnjetavanja, etnickog inzinjeringa, kulturnog genocida... itd... je stvorila PKK!
Ludzak

#1690 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj

Post by Ludzak »

Previše drkanja za nizašta. Šta mene boli dupe što je Erdogan unaprijedio Tursku bez duga? Što mene boli dupe što je Erdogan otvorio milione skola ? Što mene boli dupe što Erdogan razvija vojnu silu? Halo, razvija Tursku, ne Bosnu. Odavno Bosna nije dio Turske, koliko ja znam. Njegova politika nema nikakve veze sa našom državom. Erdogan vlada 10 god u Turskoj i ja stvarno ne viđam nekakve napretke u Bosni osim što konstantno padamo, grcamo se u dugovima, nezaposlenost vlada ...
Vjerovatno planirate pobjeći u Tursku pa je u tom slučaju u radost i opravdana. Ali shvatite, mi normalan narod nemamo ama nikakve koristi od njih. Hoćemo li se ikada okrenuti svojoj državi bez da zabadamo nos u tuđe stvari ? Niko nama pomoći ne može osim nas samih. Neće vam Turci doći sa vojskom da nas brane u slučaju rata, sigurno. Nije niko budala da ide čuvati tuđu državu.
Imali smo rezoluciju o Srebrenici koja nije prošla zahvaljujući Rusima. Da li je taj Erdogan ikada spomenuo tu rezoluciju i taj veto? Ne sjećam se. Turska čisto ide ka interesnim ciljevima, bez prijateljstava. Normalno, važniji su im Rusi, Hrvati i Srbi za svoje interesne ciljeve nego neki tamo Bošnjaci i Bosna. Jedina korist od njih je ta što nam je otvorila izvoz ka Turskoj. Al s obzirom da su Turci nacionalno osvješten narod, čisto sumnjam da iko kupuje bosanske proizvode osim turskih.
Last edited by Ludzak on 02/11/2015 11:02, edited 1 time in total.
Kikibombona

#1691 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

I pojedinci se cudo zasto su Kurdi sve vise naklonjeni Izraelu i zapadu... a ne islamskoj braci koja je nad njima isprobala sve ijedan oblik torture...

Hamas je cestitao Erdoganu, a reakcije nisu izostale
Why do Kurds always look for love and solidarity from groups of people that despise us. History will always repeat itself.
Da ne kopiram, grozne komentare imaju na racun Hamasa. :D

Sva ova desavanja profilisu kurdski narod, snazno jacaju nacionalizam i volju za slobodom. Prije nije bilo interneta, brzog protoka informacija... Susjedi su imali programe za Kurdi, koji su za cilj imali unistenje ili sputavanje. Sada je to znatno teze uraditi. Kurdi nikada nisu imali bolje perspektive. Cak i Turci priznaju da je sa irackim Kurdistanom gotovo, da je pitanje trenutka kada ce proglasiti nezavisnost. Konacno je doslo vrijeme da nisu vreca za udaranje i u buducnosti ce to sve manje biti.
House

#1692 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj

Post by House »

animals wrote:
House wrote:ah ljepote kad poklopiš likove koje mrze sve islamsko 8)
Ti koliko ja vidim, nikad nisi na ovome forumu napisao nesto normalno..
nema goreg lika od tebe, ubjedljivo vodis..

majorizirani,bojim se da te ništa nisam pitao :wink: odskakutaj
Challenger__

#1693 Re: Republika Turska

Post by Challenger__ »

Kiki dragi... Varaš se ako misliš da su Izraelci "prijatelji" Kurdima. Iz njihove perspektive i Kurdi i Arapi i Turci... su samo bezlični "Goyim", nebtni narodi, koje koriste za svoje interese. A što se tiče Turske... Niko na planeti nije bliži Izraelu od Turske. Oni (Turska i Izrael) su lice i naličje, forma i suština, jedno biće i jedna duša u dva tijela.

Dva oka u glavi.
Kikibombona

#1694 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Challenger__ wrote:Kiki dragi... Varaš se ako misliš da su Izraelci "prijatelji" Kurdima. Iz njihove perspektive i Kurdi i Arapi i Turci... su samo bezlični "Goyim", nebtni narodi, koje koriste za svoje interese. A što se tiče Turske... Niko na planeti nije bliži Izraelu od Turske. Oni (Turska i Izrael) su lice i naličje, forma i suština, jedno biće i jedna duša u dva tijela.

Dva oka u glavi.
Kakvi prijatelji? Nisu sigurno!

Al nisu ni neprijatelji, za razliku od Turaka i Arapa.

Kurdi imaju brojnost. Imaju sada u Iraku lovu, lobi, sve... Sada je prilika da nagomilaju hrpu oruzja, da ojacaju u svakom pogledu, da se profilisu i izgrade poziciju... Zbog toga trebaju maksimalno iskoristiti Izrael i zapad. Pa kada narod od 40 miliona bude do zuba naoruzan, kurac ce ih susjedi napasti.

Evo i sad u Iraku, Kurdi jebu mamicu dojucerasnjim dzelatima. Igraju se sa njima. I jasno im porucuju da zaborave na Kirkuk i druge oblasti. Ovi sute kao zaliveni, nemaju damu krenuti na motivisanu vojsku, do zuba naoruzanu. Vremena se mijenjaju.

Isto ovo ce se kad-tad desiti Turcima. Ko bi prije 20 godina rekao da ce Kurdi u Iraku i Siriji biti najjace snage na terenu, faktor koji niko ne ignorise... i sto je najvaznije, faktor koji svi prizaju!??
Zokipfc

#1695 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj

Post by Zokipfc »

Kareem Abdul wrote:
Zokipfc wrote:Turci ko svi ostali narodi. Ima ih svakakvih.. Ja sam do sada u Turskoj imao samo pozitivna iskustva.

Ali biraju covjeka koji lagano zemlju pretvara u nesto sto naginje ka Islamistickoj republici umjesto sekularne drzave, cenzurise internet, hapsi NOVINARE.... Bljak.

A reakcije na forumu su ocekivane. Isto kao sa Srbima i Putinom. Al' fakat.
Notorna laž.

Erdogan je islamist koliko je Severina djevica. Većina pripadnika AKP glumi islamizam. Pimjer je odnos prema Izraelu. Glasni su kada treba osuđivat Izrael radi dobivanja glasova ali u suštini trgovinska i robna razmjena između Turske i Izraela je na većoj razini nego ikada prije i Turska pod Erdoganom nikada nije povukla priznanje Izraela kao nezavisne države.
Pa naravno. Kao sto je prije receno, interesi >>>>>>>>>>>>>> prijateljstva. Kurci se pred Izraelcima, a care cup za Palestince je ustvari: EMPTY.
Mazanje ociju za 'Muslimansku bracu'. U tome je i poenta, ljudi na ovoj temi su radosni zbog pobjede AKP-a, dok Erdoganu bas boli neka stvar za Bosnu, da prostis. Da bi AKP bila hriscanska partija, k*rac bi se oni radovali :D
Kada bi Turska zbilja prestala biti sekularna i postala islamska država doživjela bi strašan ekonomski krah. Zato se to neće niti desiti.

Turizam bi propao, a i ekonomija bi bila daleko manje liberalna nego sada. Taj rast BDP-a u Turskoj je upravo rezultat liberalizacije ekonomije po uzoru na sekularne zapadne zemlje i priljeva zapadnog kapitala te iskorištavanje jeftine turske radne snage a ne bilo kakve islamizacije društva.
Rekao sam da tezi ka Islamskoj drzavi, ne da ce postati jedna. Sori ako si me pogresno shvatio.
A to sa hapšenjem novinara je rađeno i prije Erdogana i AK partije.
Opravdanje?
Turska je bila i ostala američki igrač u regiji i izraelski partner, i AK partija je u tom smislu bitan za stabilnost Turske a i za zapad jer zapadne firme koje posluju u Turskoj trebaju stabilnost, kakav takav gospodarski rast i jeftinu radnu snagu kakvu imaju u Turcima i to dobrim dijelom u onima koji čine biračko tijelo AK partije.
Eh, sa ovim se vec slazem :)
poostar

#1696 Re: Republika Turska

Post by poostar »

karanana wrote:kontam kakva su ovo sirene po sarajevu sada. ko se zeni u ponoc....
Jel ti ovo ozbiljno ? :run:
Co0l

#1697 Re: Republika Turska

Post by Co0l »

Upravu je Kiki.Sva ova desavanja kod Kurda jacaju nacionalizam.I to onaj turski.Zato je i porastao broj glasova za AKP od junskih izbora a pao za HDP.Dobar dio Kurda vidi Tursku kao svoju drzavu i garant opstanka te su shvatili gdje ih vodi zlocinacka politika teroristickog PKK-a.
VjecitiStudent

#1698 Re: Republika Turska

Post by VjecitiStudent »

I tako je Turska dobila svog Putina ...
Co0l

#1699 Re: Republika Turska

Post by Co0l »

Izbori su parlamentarni,ne predsjednicki.
VjecitiStudent

#1700 Re: Republika Turska

Post by VjecitiStudent »

Co0l wrote:Izbori su parlamentarni,ne predsjednicki.
:-)
Sad im svega 15 ručica nedostaje za promjenu ustava i ustoličenje diktature.
Post Reply