V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post Reply
dezurni_ucenik

#1676 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by dezurni_ucenik »

LSD wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/kongres- ... /150709015

"Rezolucijom 310 koju je Smith predložio, a Kongres SAD-a usvojio bez ijednog prigovora, potvrđuje se da je politika agresije i etničkog čišćenja, koju su provodile srpske snage u Srebrenici, genocid te se osuđuju sve izjave koje negiraju genocid."

20 yebenih godina im je trebalo da napišu par recenica u vezi Srebrenice i priznaju genocid. Aplauz za americki kongres.

Rusofilu pojedi se od muke

Image
Stari

#1677 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Stari »

Americka skupstina se ...pa i nakon perioda od 20 godina, ipak jasno odredila ...

ona moskovska ce to mozda uraditi kad rusija udje u NATo

ona incestuozna to nece uraditi ni tad.
:D
Last edited by Stari on 09/07/2015 10:09, edited 1 time in total.
Drvosjeca iz Dejcica

#1678 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

tandmand wrote:Znamo da se hrvatski član Predsjedništva neće očitovati u vezi Rezolucije jer "to nije njihov rat" ali ono što bi bilo očekivano je da bošnjački član izađe i otvoreno kaže da negatori genocida nisu dobrodošli u Srebrenicu. Naravno i ruski ambasador. Kako se Izrael odnosi prema negatorima holokausta? Nije valjda da vode rasprave sa njima i trpe ih na komemoracijama.

Fakat ne razumijem Čovića. Hrvati u EU Parlamentu lavoski lobiraju za rezoluciju a ovaj šupak neutralan, stvarno neshvatljivo. U ovom primejru se možda najblje ogleda politika HDZ-a u BiH. Dok Hrvati u Hrvatskoj jasno i otvoreno kažu na čijoj su strani ovaj licemjer je neutralan. :oops:
TheMule

#1679 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by TheMule »

hizo ramidovic wrote:
ultima_palabra wrote:Ovo je bolje nego da je usvojena, pogotovo neka razblažena verzija. Sad je Uncle Samu jasno da postoji ruska gubernija na Balkanu, u srcu NATO zone.
upravo tako. omjer glasanja sve govori. no, cuvena srpska mitomanija i ovo predstavlja kao veliki dan za srbiju...oni i rusi kontra ostalog svijeta je bas uspjeh...
Legendarne pjesme ce biti napisane o jucerasnjem danu, ima da guslaju 500 godina
bh.tornjak

#1680 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by bh.tornjak »

hizo ramidovic wrote:
ultima_palabra wrote:Ovo je bolje nego da je usvojena, pogotovo neka razblažena verzija. Sad je Uncle Samu jasno da postoji ruska gubernija na Balkanu, u srcu NATO zone.
upravo tako. omjer glasanja sve govori. no, cuvena srpska mitomanija i ovo predstavlja kao veliki dan za srbiju...oni i rusi kontra ostalog svijeta je bas uspjeh...

upravo to je ono sto je bitno.......vecina zemalja je bila ZA.......dok je jedna zemlja upotrijebila POLITICKU SILU da se rezolucija ne potpise.....a broj podignutih ruku sve govori
megaman4

#1681 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by megaman4 »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
tandmand wrote:Znamo da se hrvatski član Predsjedništva neće očitovati u vezi Rezolucije jer "to nije njihov rat" ali ono što bi bilo očekivano je da bošnjački član izađe i otvoreno kaže da negatori genocida nisu dobrodošli u Srebrenicu. Naravno i ruski ambasador. Kako se Izrael odnosi prema negatorima holokausta? Nije valjda da vode rasprave sa njima i trpe ih na komemoracijama.

Fakat ne razumijem Čovića. Hrvati u EU Parlamentu lavoski lobiraju za rezoluciju a ovaj šupak neutralan, stvarno neshvatljivo. U ovom primejru se možda najblje ogleda politika HDZ-a u BiH. Dok Hrvati u Hrvatskoj jasno i otvoreno kažu na čijoj su strani ovaj licemjer je neutralan. :oops:
Duduk mu jaran, a pored toga Čović je velikosrpski igrač.
Opetja033

#1682 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Opetja033 »

pici wrote:

"Rezolucijom 310 koju je Smith predložio, a Kongres SAD-a usvojio bez ijednog prigovora, potvrđuje se da je politika agresije i etničkog čišćenja, koju su provodile srpske snage u Srebrenici, genocid te se osuđuju sve izjave koje negiraju genocid."

20 yebenih godina im je trebalo da napišu par recenica u vezi Srebrenice i priznaju genocid. Aplauz za americki kongres.
Image

LAND OF THE FREE, HOME OF THE BRAVE! :thumbup:
LSD

#1683 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by LSD »

dezurni_ucenik wrote:

Rusofilu pojedi se od muke

Image
https://www.youtube.com/watch?v=oaN36hV_iSM

evo jedna rusofilska :P
megaman4

#1684 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by megaman4 »

Još Evropski parlament da usvoji rezoluciju pored Američkog kongresa i ukidanje RS-a može početi. :izet:
Stari

#1685 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Stari »

salik79 wrote:
sumirprimus wrote:
salik79 wrote:
Apriori salonac, zaboravljajuci cinjenicu da je vreca humanitarnog (dakle, nikakvi fiksni i varijabilni troskovi nisu morali biti uracunati - cista para) brasna kostala 1000 KM?! Nije dzaba receno "nekom' rat - nekom' brat", a ti koji su ubirali pinku su itekako imali upliva i veze sa samim drzavnim vrhom i komandom, i naravno interesa da sve to sto duze traje. Do posljednje Marke...
vala,da i ovo kajem,nije tacno da su svi imali veze s vrhom i svercom.
bilo je i usput prevoza,prevlacis mts,pa zazmire na koju vrecu brasna,ulja,secera,tene, i sl..za licne potrebe. :D
To je bila "komercijalna" roba. "Humanitarna" je imala ustaljene kanale.
Ja sam opet nacuo i da grci nevjeruju da ce u distribuciji humanitarne pomoci - ikad biti ikakve manipulacije ... eto bas ce i to biti zanimiljivo vidjeti
Better Man

#1686 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Better Man »

megaman4 wrote:

Duduk mu jaran, a pored toga Čović je velikosrpski igrač.
Pa zna se da je HDZ BiH fašistička stranka koja je također počinila neke od najstrašnijih ratnih zločina u BiH i nekadašnji njihovi prvaci su osuđeni i robijaju.
realna do boli

#1687 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by realna do boli »

Mislim, STA..sad smo sretni...svrsavamo ako neko negdje na svijetu nakon 20g prizna da je bio genocid, a niko neprizna svoju krivicu u tome.
Eto, ja sretna, USA rekla da, Rusi rekli ne, Kina jebe nam se....
Ne znam, ljuta sam, na dvolicnost i licemjerje, ljuta sam na nase ljude koji nemaju snage da SVIMA kazu....sta nama znaci to, da ili ne ili neznam sta cu..nista, to se ne jede...to ne lijeci dusu...
Koliko toga danas izlazi na vidjelo...ko je rekao da se ne salju avioni da se pomogne Srebrenici...ko danas palamudi o rezoluciji...kome to mi danas aplaudiramo..
Mozda sam preljuta...ali fakat mi se gade...prvo nasi pa svi ostali politicari.
Uostalom odoh s podforuma politika.
U Srebrenici nisam bila...ali nakon ovoga jucer i danas , odlucila sam otici kada to nebude medijski cirkus, kad ih sve, kao i uvijek zaborave za par dana...moram.
mO k3

#1688 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by mO k3 »

Šta očekuješ od cirilcara i ekipe oko njega pa to su veći cetnici od seselja samoga
sumirprimus

#1689 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by sumirprimus »

realna do boli wrote:Mislim, STA..sad smo sretni...svrsavamo ako neko negdje na svijetu nakon 20g prizna da je bio genocid, a niko neprizna svoju krivicu u tome.
Eto, ja sretna, USA rekla da, Rusi rekli ne, Kina jebe nam se....
Ne znam, ljuta sam, na dvolicnost i licemjerje, ljuta sam na nase ljude koji nemaju snage da SVIMA kazu....sta nama znaci to, da ili ne ili neznam sta cu..nista, to se ne jede...to ne lijeci dusu...
Koliko toga danas izlazi na vidjelo...ko je rekao da se ne salju avioni da se pomogne Srebrenici...ko danas palamudi o rezoluciji...kome to mi danas aplaudiramo..
Mozda sam preljuta...ali fakat mi se gade...prvo nasi pa svi ostali politicari.
Uostalom odoh s podforuma politika.
U Srebrenici nisam bila...ali nakon ovoga jucer i danas , odlucila sam otici kada to nebude medijski cirkus, kad ih sve, kao i uvijek zaborave za par dana...moram.
realno, ovo je nama inace do bola...
hladan.preminger

#1690 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by hladan.preminger »

hizo ramidovic wrote:
hladan.preminger wrote:Sinoc na FTV-u je bila dobra emisija na ovu temu. Neki lik iz Srbije (ne mogu se sjetiti imena), koliko sve vidi iz price je pravo uključen u događaje na ex-yu prostorima od 90-tih na ovamo, kaze da je rusija 2 puta koristila veto u VS u interesu srbije. Prvi put je bilo u vezi Kosova, a drugi put jucer u pogledu rezolucije o srebrenici. U racun su rusi prvi put uzeli sve srbijanske eneregetske resure i naftnu industriju srbije, i kaze mi srbiji cekamo da vidimo racun za jucerasnji veto.
juce sam jednom padobrancu ovdje objasnio da ce ovaj veto bacuske itekako naplatiti. neko ce se morati dobro naguziti a neko ce svojski natezati...bit ce bolno i mucno ali ulog je bio velik pa ce i cijena biti masna...

Sreca pa rusi imaju ulja da podmazu kad budu stavljalji. :D
hladan.preminger

#1691 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Opetja033 wrote:Sinoc:
LSD wrote:
L u c i f e r wrote: Hvala sto si me podsjetio: pa kae:
Add foe.
Prezirem defetiste.
i mani se tih takozvanih Foe lista ;-) to prilici iskompleksiranoj osobama limitiranog vokabulara, a ne odraslim osobama sa normalnim stavovima
pusti to ;-)
Jutros:
LSD wrote:Ali nek' si mi se svega nagovorio, valjda je to moralo tako...a sad ideš lagano na ignore :arrow:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Četnička dosljednost, kao u i drugom svjetskom ratu. Malo tamo, malo 'vamo.
dezurni_ucenik

#1692 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by dezurni_ucenik »

,
Last edited by dezurni_ucenik on 09/07/2015 10:30, edited 1 time in total.
video

#1693 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by video »

hladan.preminger wrote:
Opetja033 wrote:Sinoc:
LSD wrote:
i mani se tih takozvanih Foe lista ;-) to prilici iskompleksiranoj osobama limitiranog vokabulara, a ne odraslim osobama sa normalnim stavovima
pusti to ;-)
Jutros:
LSD wrote:Ali nek' si mi se svega nagovorio, valjda je to moralo tako...a sad ideš lagano na ignore :arrow:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Četnička dosljednost, kao u i drugom svjetskom ratu. Malo tamo, malo 'vamo.
Hvala Bogu pa sa ovakvima kao sto su @LSD,@cheli i jos par salonaca , ne dijelim tribinu :run:
sumirprimus

#1694 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by sumirprimus »

malo vi to olako titule salonaca dijelite.
ha neslaganja u poliKiti su uvijek moguca...
i hvatanje za guse..eto primejr ovih iz sda... :D
LSD

#1695 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by LSD »

:shock: nevjerovatno

ovi pitari tacno ne znaju normalno komunicirati... gledaj šta rade i od ove teme :facepalm:

valjda ce ovo neko počistiti i sankcionisati
hladan.preminger

#1696 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Opetja033 wrote:
hladan.preminger wrote:Četnička dosljednost, kao u i drugom svjetskom ratu. Malo tamo, malo 'vamo.
Nije on cetnik, nije ni salonac. :wink:
Ne bih da pisem sta je da ne bih popusio ban.

Svi su oni cetnici pred kamerama/forumima/fb, ali znam da kad dodje do prakse oni odjednom postaju kuhari. Bar je tako bilo u toku rata i nakon. :izet:
krater

#1697 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by krater »

hladan.preminger wrote:
Opetja033 wrote:
hladan.preminger wrote:Četnička dosljednost, kao u i drugom svjetskom ratu. Malo tamo, malo 'vamo.
Nije on cetnik, nije ni salonac. :wink:
Ne bih da pisem sta je da ne bih popusio ban.

Svi su oni cetnici pred kamerama/forumima/fb, ali znam da kad dodje do prakse oni odjednom postaju kuhari. Bar je tako bilo u toku rata i nakon. :izet:
:thumbup:
155_mm

#1698 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by 155_mm »

LSD wrote:
Zašto misliš da je Uncle Sam do te mjere neobavješten, pa da ne zna za taj orthodox brotherhood, konekciju Rusija - Srbija i na kojim međusobnim interesima sve to počiva.
Znaju brate sve odavno, bolje od nas 100 puta.
sigurno da im je jasno. ovo oko rezolucije je trebalo da neke druge clanice NATO pakta prihvate sve ovo sto sad slijedi sa CG, MK i BiH.
Stari

#1699 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Stari »

Striktno akadEmski ...objektivnosti i racionalnosti radi .... ne dozvoljavam trpanje svih pripadnika jedne pop-art supkulture u isti kos ... niti govora.

:D Ali da ih se ovdje nakupilo podosta - je faktum :D
hladan.preminger

#1700 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

sumirprimus wrote:malo vi to olako titule salonaca dijelite.
ha neslaganja u poliKiti su uvijek moguca...
i hvatanje za guse..eto primejr ovih iz sda... :D
Jedno je neslaganje oko mišljenja, ali negiranje i/ili relativiziranje genocida i drugih ratnih zločina a što je uvtrđeno sudskim presudama nije mišljenje vec otvorena provokacija ili podjebavanje.
Post Reply