Danasnji "feminizam"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
vješalica

#1676 Re: Danasnji "feminizam"

Post by vješalica »

kae labudićč da ću lakše kroz život i da terebam neku vrstu orposta tražit :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
još i to im palo na pamet....oprost :mrgreen: :mrgreen: :lol:
haos
Hakiz

#1677 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

vješalica wrote:Odgovor ide ali ovako sa citatom jer ne rezonuješ dobro a i smiješan si :mrgreen:
Hakiz wrote: I ako zakon ruži mogućnost ili čak inatjera da i očevi i majke ne samo da imaju pravo nego da moraju provesti identičnu količinu vremena na porodiljnom, sa istom naknadom, sve jednako, otac može samo reći da nije spreman da bude otac, ali majka ima pravo reći "baš me briga, ja rađam", ona odlučuje o svom tijelu (što i treba biti tako da neko ne pomisli nešto) i otac ondanije ravnopravan. Nema uticaj na odluku majke, to jeste ako žena odluči da uradi po svome on tu ne može ništa, a čim nemaš uticaj, nisi ravnopravan.
najlakše je kad otac spozna činjenucu da će to da psotane, reći da nije spreman :mrgreen: bijeg od stvarnosti,razuma,odgovornosti svog ponašanja, pa daj Hakize zašto se stavljate u poziciju debila? u ovom slučaju to nije riječ o ravnopravnosti već svijesti i odgovornosti za učinjena djela :wink:
o spremnosti da bude otac je trebao misliti u onom momentu kad se upustio u odnos sa ženom bez konkretnih -razumnih spoznaja da li želi ili ne želi dijete
taj komentar je čisto izbjegavanje odgovornosti za učinjeno jer ti još uvijek živiš u vremenu i okolnostima da ženina vagina treba da služi za pražnjenje tvoje muškosti,i to isključivo da za sve posljedice koje proiziđu iz tog odnosa budu na ženi uključujući i odgovornost ;)

žena istina treba da odluči o svom tijelu,svojom slobodnom voljom

ali isto tako,ona se ne može sama od sebe oploditi ukoliko se muškarac nije upustio u odnos sa njom :)
potrebno je i da muškarac svojom slobodnom voljom odluči šta će uraditi sa svojim tijelom, a to je u ovom slučaju ejakulacija
dakle itekako imaš ranopravan položaj kad je u pitanju odnos (isključivo pričamo o dobrovoljnom odnosu između dvije osobe da ne bude zabune)

dakle, da sumiramo netačno je da muškarac u odnosu sa ženom nije ravnopravan
potpuno jeste,ali šta proiziđe iz odnosa,u čemu s ene slažu je produkt neodgovornosti
a za posljedice kriviti ženu is tavljati sebe u položaj neravnopravnosti je stvarno nerazumno
U slučaju da muškarac želi, a žena neće dijete? Ona koristi kontracepciju bez obzira na njega i njegova želja je tada irelevantna.

Miješaš situaciju u kojoj se dvije osobe dogovore od situacije u kojoj svako ima pravo u posljednji momenat da promijeni mišljnje. Dakle, dogovorim se sa ženom da ćemo imati dijete, ali ona se predomisli. Ja u tom slučaju ne mogu ništa. I obratno, ako ja ne želim djecu, ona ne može tu ništa. Možemo se ljutiti, svađati, razvesti, iz osvete uskratiti seks jedno drugome itd, ali ne možemo praktično ništa. Tako da ćemo ili ona ili ja donijeti (sebičnu ili ne to svako sebi neka odgovori) odluku protiv koje ono drugo ne može ništa. A tada nema ravnopravnosti.

To što si ti izjednačila gore napisano sa ne znam otkud ti nadošlom idejom o odgovornosti, pa uvela ničim izazvana odgovornost u priču sa kojom nema veze, a onda iz toga iskonstruisala šta misliš da ja mislim, to je već tvoj problem, tu se neću miješati. Imaš pravo na svoje mišljenje, pa time i zablude.

Dakle, otkud ti ideja da ako muškarac kaže da ne želi dijete, ali žena zatrudni i rodi, otkud ti ideja da će taj muškarac izbjeći odgovornost? Nemoguće je da kaže "Nisam ga želio, ali sam ga dobio. Sada, kad je ovdje, biću otac"? Pa bude odgovoran i dobar otac. Otkuda izvlačiš pretpostavke i zaključke o tim stvarima, to samo ti znaš, pa je besmisleno o tome diskutovati.

A šta ja mislim za šta vagina služi ti nikako ne možeš znati. Možda i možeš ako znaš čitati misli. Kao što sam već napisao, najbolji način da pogriješiš je da pretpostaviš. Ali, žensko si, pa misliš da sve znaš, jednostavno ženska priroda. Zato ni tebi niti bilo kojoj drugoj ženi ne zamijeram. :wink:
vješalica

#1678 Re: Danasnji "feminizam"

Post by vješalica »

Ti si u zivotnom konfliktu oko shvatanja ravnopravnosti i dogovora
Tako da ne mozea da rasclanis odredjene stvari
A sto se tice da li ti nekoj zeni zamjeris ili zenama opcenito upravo govori o tebi vise nego dovoljno
vješalica

#1679 Re: Danasnji "feminizam"

Post by vješalica »

Hakiz wrote:
U slučaju da muškarac želi, a žena neće dijete? Ona koristi kontracepciju bez obzira na njega i njegova želja je tada irelevantna.

Miješaš situaciju u kojoj se dvije osobe dogovore od situacije u kojoj svako ima pravo u posljednji momenat da promijeni mišljnje. Dakle, dogovorim se sa ženom da ćemo imati dijete, ali ona se predomisli. Ja u tom slučaju ne mogu ništa. I obratno, ako ja ne želim djecu, ona ne može tu ništa. Možemo se ljutiti, svađati, razvesti, iz osvete uskratiti seks jedno drugome itd, ali ne možemo praktično ništa. Tako da ćemo ili ona ili ja donijeti (sebičnu ili ne to svako sebi neka odgovori) odluku protiv koje ono drugo ne može ništa. A tada nema ravnopravnosti.

To što si ti izjednačila gore napisano sa ne znam otkud ti nadošlom idejom o odgovornosti, pa uvela ničim izazvana odgovornost u priču sa kojom nema veze, a onda iz toga iskonstruisala šta misliš da ja mislim, to je već tvoj problem, tu se neću miješati. Imaš pravo na svoje mišljenje, pa time i zablude.

Dakle, otkud ti ideja da ako muškarac kaže da ne želi dijete, ali žena zatrudni i rodi, otkud ti ideja da će taj muškarac izbjeći odgovornost? Nemoguće je da kaže "Nisam ga želio, ali sam ga dobio. Sada, kad je ovdje, biću otac"? Pa bude odgovoran i dobar otac. Otkuda izvlačiš pretpostavke i zaključke o tim stvarima, to samo ti znaš, pa je besmisleno o tome diskutovati.

A šta ja mislim za šta vagina služi ti nikako ne možeš znati. Možda i možeš ako znaš čitati misli. Kao što sam već napisao, najbolji način da pogriješiš je da pretpostaviš. Ali, žensko si, pa misliš da sve znaš, jednostavno ženska priroda. Zato ni tebi niti bilo kojoj drugoj ženi ne zamijeram. :wink:
da li muškrac želi ili žena ne želi to je stvar dogovora i odluka u relaciji,a ne ravnopravnosti
osim toga muškarac može da nađe ženu sa kojom će da ima dijete dobrovoljno,ukoliko mu žena ne odgovara,stvar izbora,treba određene stvari postaviti na mjestu odmah u poečtku a ne kasnije,da ne bi bilo ja hoću ona neće ili obratno
ne možeš ti prisivljavati nikoga u relaciji da ima ili nema dijete,zato nađeš relaciju koja ti odgovara,ili nađeš kompromis /dogovor oko određenih pitanja
a to ne svrstavaš u ravnopravnost

osobe koje u posljednji momenta promijene mišljenje kad je u pitanju pravljenje djece nema nikakve veze sa ravnopravnošću već sa odgovornošću i zrelosti,to nije kupovina automobila ili neke dronje,da s emožeš predomisliti,to su ozbiljne stvari,dooduše danas smo svjedoci da nekima i nisu ;)
pa su ih sveli na tako nizak nivo
odgovornost za ponašanje i snošenje posljedica za određene odluke nema veze sa ravnopravnošću u navedenom slučaju
što se tiče ideje moje,nije to ideja već je činjenica,i o tome pišeš,čovjek koji sazna da je žena trudna a to ne želi da prihvati je nedogovornost i nedostatak razuma i zrelosti
isto kao što ne želi da prihvati posljedice koje mogu proizići iz odnosa sa ženom,u kojem je ravnopravan u svakom smislu,ako nije svjestan ili ne želi da ih dokuči tako ozbiljne stvari,onda se i ne treba upuštati i biti lakomislen i površan

pričaš besmislice,izvodiš zaključke koje nemaju veze sa vezom i sl.
KB9

#1680 Re: Danasnji "feminizam"

Post by KB9 »

slucaj naucnika i "problematicne" kosulje je dovoljan da se do kraja zivota feministkinje ne shvataju ozbiljno
¤ jelena ¤

#1681 Re: Danasnji "feminizam"

Post by ¤ jelena ¤ »

Connaisseur Karlin wrote:
jelena :thumbup: a vidjela si da sma odmah reagirala na komentar o mirisu koze , znas da sam reaktivna osoba :D :kiss:
Vidjela, naravno... :thumbup: :thumbup:

Btw...odlična tema. Prvih 5-6 i posljednjih isto toliko stranica sasvim je dovoljno za zaključak da je feminizam danas, našem društvu, potreban
taman koliko i onda kada se u svijetu pojavio. A pojavio se...

Mah, da se ne lažemo, i tih desetak stranica je previše, al hajde de...

Nažalost.
Sara03

#1682 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Sara03 »

Ni feminizam nije što je nekad bio. :roll:
wewa

#1683 Re: Danasnji "feminizam"

Post by wewa »

Connaisseur Karlin

#1684 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Connaisseur Karlin »

drugi primjer;
Testriranje dvije metoe intervjuisanja za posa;
prilikom zaposljvanja clanova orekrssta u simfoniji ( SAD) su tokom intervjua, kao prvi korak, slusali muzicke dijelove iza zavjese, vecina zena su dobile njvise ocjene, ali tokom regularnog intervjua vecina ih nije dobila posao :D
wewa

#1687 Re: Danasnji "feminizam"

Post by wewa »

a pazi predrasude - zena je samo ona koja nosi haljinu :-) :D
HAVANA

#1688 Re: Danasnji "feminizam"

Post by HAVANA »

KB9 wrote:slucaj naucnika i "problematicne" kosulje je dovoljan da se do kraja zivota feministkinje ne shvataju ozbiljno
Kakva sad kosulja? Svudje one nos guraju. :lol:
arzuhal

#1689 Re: Danasnji "feminizam"

Post by arzuhal »

drugi primjer;
prilikom zaposljvanja clanova orekrssta u simfoniji ( SAD) su tokom intervjua, kao prvi korak, slusali muzicke dijelove iza zavjese, vecina zena su dobile njvise ocjene, ali tokom regularnog intervjua vecina ih nije dobila posao :D
Zato je nikab rješenje za međužensku ravnopravnost, ništa te ne ometa u objektivnoj procjeni - svakoj dadneš po instrumenat i slušaš, i odmah vidiš koja zna svirat ...Al' jok, odmah ide neka priča...
vješalica

#1690 Re: Danasnji "feminizam"

Post by vješalica »

arzuhal wrote:
Zato je nikab rješenje za međužensku ravnopravnost, ništa te ne ometa u objektivnoj procjeni - svakoj dadneš po instrumenat i slušaš, i odmah vidiš koja zna svirat ...Al' jok, odmah ide neka priča...
pa eto imali su "tehnički" nikab
pa opet nisu dobile posao po kvaliteti već subjetkivnoj procjeni ocjenitelja :-)
wewa

#1691 Re: Danasnji "feminizam"

Post by wewa »

http://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/p ... i/5766607/

ovako se, dakle, nosi sa seksizmom. 8-)
arzuhal

#1692 Re: Danasnji "feminizam"

Post by arzuhal »

vješalica wrote:
arzuhal wrote:
pa eto imali su "tehnički" nikab
pa opet nisu dobile posao po kvaliteti već subjetkivnoj procjeni ocjenitelja :-)
Nije to isto, razmisli :mrgreen: Iza zavjese su čuli kako sviraju, ocjenili ih sasvim objektivno, a onda ih je kasnije subjektivni momenat nagnao da se drukčije odluče.
Nikabom bi se zadržao taj objektivni momenat i dalje, procjenitelji bi bili "više prisiljeni" na objektivnost nego u prvom slučaju, ništa im se osim objektivnosti ne bi nudilo i onog suštinskog momenta - koja, naprosto, bolje svira.

Image
wewa

#1693 Re: Danasnji "feminizam"

Post by wewa »

zanemarujuci cinjenicu da nikab ne nose muskarci - koji su svakako i dobili prednost pri zaposljavanju.
arzuhal

#1694 Re: Danasnji "feminizam"

Post by arzuhal »

wewa wrote:zanemarujuci cinjenicu da nikab ne nose muskarci - koji su svakako i dobili prednost pri zaposljavanju.
E, to je dio problema koji još nisam riješio u ovom slučaju, ali sam se potrudio makar dopola da nešto smislim, makar u ovom Ljubinkinom slučaju ili da kažem LJunbkinom slaučauj... :mrgreen: :lol:
wewa

#1695 Re: Danasnji "feminizam"

Post by wewa »

arzuhal wrote:
wewa wrote:zanemarujuci cinjenicu da nikab ne nose muskarci - koji su svakako i dobili prednost pri zaposljavanju.
E, to je dio problema koji još nisam riješio u ovom slučaju, ali sam se potrudio makar dopola da nešto smislim, makar u ovom Ljubinkinom slučaju ili da kažem LJunbkinom slaučauj... :mrgreen: :lol:
kako se to kod nas kaze: e fala ti, nisi se mor'o zahmetit'! :D
Connaisseur Karlin

#1696 Re: Danasnji "feminizam"

arzuhal wrote:
drugi primjer;
Bilo je muskaraca u grupi testiratnih , kako njih "pokriti" nakon skidanja zavjese :D :lol:
Connaisseur Karlin

#1697 Re: Danasnji "feminizam"

wewa wrote:http://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/p ... i/5766607/

ovako se, dakle, nosi sa seksizmom. 8-)
godinu dana neće smjeti predstavljati Europski parlament.
ty EU :-D
arzuhal

#1698 Re: Danasnji "feminizam"

Post by arzuhal »

Bilo je muskaraca u grupi testiratnih , kako njih "pokriti" nakon skidanja zavjese :D :lol:
Image
Connaisseur Karlin

#1699 Re: Danasnji "feminizam"

arzuhal wrote:
Image
:D :lol:

dzaba, opet se primjeti da je musko :lol:
wewa

#1700 Re: Danasnji "feminizam"

Post by wewa »

http://net.hr/zena/lifestyle-hrana/rekl ... -terapiju/

evo prica iz 'feministicke svedske'...
Post Reply