Evo pogledah na YouTube Matin intervju sa Emirom Kusturicom i mogu ti reći da si upravu. Fuj kakva ljigavost, a voditelja i gowanaRidjobrki wrote:Malo brkamo lončiće.. Nije Mato licemjeran što će ugostiti Neleta nego što će mu se uvuć' u pakaš k'o i svakom antibosanskom elementu kojeg ugošćava. Nije licemjeran što radi svoj posao nego što ispunjava naloge svojih trenutnih poslodavaca a to su Dodik, Fahro i Čović.
Dok Dodiku i Fahri gladi jaja Bosića razapinje zbog anti-dodikovske kombinacije u RS, zato je licemjeran i neprofesionalan.
Mate ga pita zašo je Kusturica stao na stranu Miloševića, ovaj odgovara zato što je romantik koji je čak i u modernom dobu slao ženi ljubavna pisma. Mati dovoljno i mjenja temu.
Onda ga pita zašto je posvetio pjesmu Karadžiću. Ovaj odgovara zato što ga je fasciniralo kako je mogao dugo živjeti kao Dabić a da ga niko ne uhvati. Mate se smije kao kreten "Ali vam je poznato da nas je Rašo presvuk'o"
Onda Kusturica ovim rječima "U Sarajevu je izginulo dosta Srba, nešto manji broj Hrvata i ostalih"
Najveće žrtve Sarajeva on svrstava među ostale a za debelog voditelja to nije neki znak da ga dočeka i izrešeta podatcima nego se ponaša kao da je rekao "neko voli Indekse, neko Dugme, ja sam volio ostale"
I onda poslije sat vremena uvlačenja u pakaš ide "Ima li Emir kakvu poruku Sarajlijama?". 60 minuta velikosrpske politike zbog koje bi u drugim zemljama davno prekinuli intervju, ovaj uvlakač od voditelja skreće svaku izjavu Kusturice na "lopove jedan mali. Mi ne možemo da te ne volimo ma šta god rekao" I tako će biti i sa Neletom