Dos`o Nenad!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
York Light 100`s

#1676 Re: Dos`o Nenad!

Post by York Light 100`s »

Ridjobrki wrote:Malo brkamo lončiće.. Nije Mato licemjeran što će ugostiti Neleta nego što će mu se uvuć' u pakaš k'o i svakom antibosanskom elementu kojeg ugošćava. Nije licemjeran što radi svoj posao nego što ispunjava naloge svojih trenutnih poslodavaca a to su Dodik, Fahro i Čović.

Dok Dodiku i Fahri gladi jaja Bosića razapinje zbog anti-dodikovske kombinacije u RS, zato je licemjeran i neprofesionalan.
Evo pogledah na YouTube Matin intervju sa Emirom Kusturicom i mogu ti reći da si upravu. Fuj kakva ljigavost, a voditelja i gowana
Mate ga pita zašo je Kusturica stao na stranu Miloševića, ovaj odgovara zato što je romantik koji je čak i u modernom dobu slao ženi ljubavna pisma. Mati dovoljno i mjenja temu.
Onda ga pita zašto je posvetio pjesmu Karadžiću. Ovaj odgovara zato što ga je fasciniralo kako je mogao dugo živjeti kao Dabić a da ga niko ne uhvati. Mate se smije kao kreten "Ali vam je poznato da nas je Rašo presvuk'o"
Onda Kusturica ovim rječima "U Sarajevu je izginulo dosta Srba, nešto manji broj Hrvata i ostalih"
Najveće žrtve Sarajeva on svrstava među ostale a za debelog voditelja to nije neki znak da ga dočeka i izrešeta podatcima nego se ponaša kao da je rekao "neko voli Indekse, neko Dugme, ja sam volio ostale"

I onda poslije sat vremena uvlačenja u pakaš ide "Ima li Emir kakvu poruku Sarajlijama?". 60 minuta velikosrpske politike zbog koje bi u drugim zemljama davno prekinuli intervju, ovaj uvlakač od voditelja skreće svaku izjavu Kusturice na "lopove jedan mali. Mi ne možemo da te ne volimo ma šta god rekao" I tako će biti i sa Neletom
Nokija

#1677 Re: Dos`o Nenad!

Post by Nokija »

Sta li bi Dr Arslanagic sad reko o Dr Karajlicu :D

Bitan je N, itekako. Ne on kao „knjizevnik“, muzicar ili sta vec radi da plati kiriju, nego kao simbol za moralnu izdaju. Kad je poceo rat ocekivalo se od ljudi kao sto su Kusturica, Bregovic, Colic, „ Nele“ itd da iskoriste svoju popularnost i zaloze se za jedinu ispravnu stvar. A zna se sta su uradili. I to je ono sto im se zamjera, a ne to sto su otisli ili sto se nisu vratili. Samo je pitanje, smije li se od nekoga ko je popularan ocekivati da bude i moralna velicina.
York Light 100`s

#1678 Re: Dos`o Nenad!

Creasy wrote:Evo primjera kako teče dijalog sa muslimanom. I onda se čudimo što je stanje danas u Sarajevu isto kao prije 20 godina. Živi u svojim uvjerenjima, nemam namjeru polemisati sa takvima.
:run:
Jest jest, zato imaš skoro 3000 postova ovdje jer je nemoguć dijalog sa Bošnjacima. Neko od Muslimana bi na onom forumu na ćirilici ili onom sa velikom šahovnicom davno dobio ban. Kao u pravom životu, Bošnjo bi u Banja Luci ili na Antinoj Ku-Klux-Klan strani Mostara davno bio "banovan" dok bi ti u Sarajevu i dalje kmečo o ugroženosti a uživao bi privilegije kao i Meho s baščaršije
sandokann

#1679 Re: Dos`o Nenad!

Post by sandokann »

titinho wrote:
sada srbijanski cetnicki mediji tipa kurir, stvaraju atmosferu da u Sarajevu zive mudzahedini koji batinaju srbe. .
Šta imaju "stvarati atmosferu" kada svaki dan ulove par mundzosa u kasabi?
Ripicipi

#1680 Re: Dos`o Nenad!

Post by Ripicipi »

York Light 100`s wrote:
Creasy wrote:Evo primjera kako teče dijalog sa muslimanom. I onda se čudimo što je stanje danas u Sarajevu isto kao prije 20 godina. Živi u svojim uvjerenjima, nemam namjeru polemisati sa takvima.
:run:
Jest jest, zato imaš skoro 3000 postova ovdje jer je nemoguć dijalog sa Bošnjacima. Neko od Muslimana bi na onom forumu na ćirilici ili onom sa velikom šahovnicom davno dobio ban. Kao u pravom životu, Bošnjo bi u Banja Luci ili na Antinoj Ku-Klux-Klan strani Mostara davno bio "banovan" dok bi ti u Sarajevu i dalje kmečo o ugroženosti a uživao bi privilegije kao i Meho s baščaršije
Dobro, meni je npr. papanski to vrijedjanje kada na svojoj strani imas apsolutne argumente protiv.
Umjesto "velikih" rijeci, meni nije mrsko da mu svaki put dokazem da to sto prica nije istina. Sasvim smireno jer sam siguran u ono sto govorim.
Kada na svojoj strani imas 95% argumenata, ne znam cemu histerija.
titinho

#1681 Re: Dos`o Nenad!

Post by titinho »

sandokann wrote:
titinho wrote:
sada srbijanski cetnicki mediji tipa kurir, stvaraju atmosferu da u Sarajevu zive mudzahedini koji batinaju srbe. .

vidimo da malogradjanska, nacionalisticko-rasisticka politika, ima svoje ovce koje ce pratiti svaku rijec svojih velikih vodja copora.

imam prijedlog, da svi koji mrze neki narod, naciju, rasu itd. ne idu tamo gdje oni zive u procentu vecem od 10%

Oni koji kritikuju Sarajevo moraju znati da je Sarajevo jos uvijek za citavu BiH a posebno Banja Luku,Bijeljinu,zapadni Mostar,Siroki Brijeg i Trebinje- jos uvijek grad evropskog karaktera na koji se trebaju ugledati i pratiti njegov put a sve u cilju opste moralne katarze i pokusaju civiliziranja svojih stanovnika sa istoka i zapada BiH.
Ridjobrki

#1682 Re: Dos`o Nenad!

Post by Ridjobrki »

York Light 100`s wrote:
Ridjobrki wrote:Malo brkamo lončiće.. Nije Mato licemjeran što će ugostiti Neleta nego što će mu se uvuć' u pakaš k'o i svakom antibosanskom elementu kojeg ugošćava. Nije licemjeran što radi svoj posao nego što ispunjava naloge svojih trenutnih poslodavaca a to su Dodik, Fahro i Čović.

Dok Dodiku i Fahri gladi jaja Bosića razapinje zbog anti-dodikovske kombinacije u RS, zato je licemjeran i neprofesionalan.
Evo pogledah na YouTube Matin intervju sa Emirom Kusturicom i mogu ti reći da si upravu. Fuj kakva ljigavost, a voditelja i gowana
Mate ga pita zašo je Kusturica stao na stranu Miloševića, ovaj odgovara zato što je romantik koji je čak i u modernom dobu slao ženi ljubavna pisma. Mati dovoljno i mjenja temu.
Onda ga pita zašto je posvetio pjesmu Karadžiću. Ovaj odgovara zato što ga je fasciniralo kako je mogao dugo živjeti kao Dabić a da ga niko ne uhvati. Mate se smije kao kreten "Ali vam je poznato da nas je Rašo presvuk'o"
Onda Kusturica ovim rječima "U Sarajevu je izginulo dosta Srba, nešto manji broj Hrvata i ostalih"
Najveće žrtve Sarajeva on svrstava među ostale a za debelog voditelja to nije neki znak da ga dočeka i izrešeta podatcima nego se ponaša kao da je rekao "neko voli Indekse, neko Dugme, ja sam volio ostale"

I onda poslije sat vremena uvlačenja u pakaš ide "Ima li Emir kakvu poruku Sarajlijama?". 60 minuta velikosrpske politike zbog koje bi u drugim zemljama davno prekinuli intervju, ovaj uvlakač od voditelja skreće svaku izjavu Kusturice na "lopove jedan mali. Mi ne možemo da te ne volimo ma šta god rekao" I tako će biti i sa Neletom
O tome ti pričam. Dodik mu je bio k'o manekenka kakva - tipa mrze me jer sam lijepa a najveća mana mi je što vjerujem ljudima.
LSD

#1683 Re: Dos`o Nenad!

Post by LSD »

@Creasy

tu pricu nekom drugom prosipaj ;-)

kad je potpisan Deyton i kad je treba biti reintegracija Grbavice i Vraca, Momčilo Krajišnik (inace seljak iz Zabrđa) je sa Pala sišao među srbe i potjerao ih iz Sarajeva, baš kao što čoban potjera svoje ovčice....uvjeravajuci ih da im je bolje živjeti negdje u istocnoj bosni, ako treba i u kucama protjeranih bošnjaka - ali zato sam u teško stecenom srpstvu i etnicki očišćenom prostoru kojem su toliko težili...i tako su srbi napustili svoje domove, cak su i grobove svojih predaka iskopavali. Manji broj srba je ostao, nije nasjeo na tu pricu.
York Light 100`s

#1684 Re: Dos`o Nenad!

titinho wrote:kakva se nepravda cini Sarajevu, to je cudo.
Lik je dosao i otisao jer su ga novinari prepoznali i objavili vijest. Niko nije prisao lokalu osim novinara.

sada srbijanski cetnicki mediji tipa kurir, stvaraju atmosferu da u Sarajevu zive mudzahedini koji batinaju srbe. Kako u Sarajevu ne zive Sarajije nego su neki sljegli sa planine, a "prave" Sarajlije su u Bijeljini,Lukavici,Han Pijesku,Beogradu.

svaka vam cast gospodo cetnici, planinarske barabe koje nisu ni bile za grada, nije za vas asfalt. Najvece dostignuce vam je bilo sa Trevevuca,Hrese,Barica itd gadjati Sarajevo granatama.

vjerovatno je i to bila misija oslobodjenja Evrope od islamskih ekstremista. hahaha

ZIVJELA BOSNA I HERCEGOVINA, ZIVJELO MULTIETNICKO SARAJEVO. Evropski Jerusalem. Zivjeli svi normalni ljudi. Smrt cetnicima i ustasama.
Image

Evo ovog časnog Srbina su svjedoci zadnji put vidjeli na baščaršiji u pratnji ovog Picassa, od tada mu se gubi svaki trag. Progut'o ga mrak
colt

#1685 Re: Dos`o Nenad!

Post by colt »

Ovako su na početku i Brenu napadali (da je četnikuša), Draganu Mirković . . . .i sad mogu bez imalo straha da nastupaju.

Nele je lafo pustio lažnu informaciju da održava promociju knjige u Sarajevu i kad je ispip'o teren onda je povukao informaciju pod opaskom, da je lažna. Vidjevši da je reakcija na promociji knjige bila mlaka, spustio se do Sarajeva na mezu i piće . . .
Malo pomalo, napunit će on Skenderiju . . .
sandokann

#1686 Re: Dos`o Nenad!

Post by sandokann »

colt wrote:Ovako su na početku i Brenu napadali (da je četnikuša), Draganu Mirković . . . .i sad mogu bez imalo straha da nastupaju.

Nele je lafo pustio lažnu informaciju da održava promociju knjige u Sarajevu i kad je ispip'o teren onda je povukao informaciju pod opaskom, da je lažna. Vidjevši da je reakcija na promociji knjige bila mlaka, spustio se do Sarajeva na mezu i piće . . .
Malo pomalo, napunit će on Skenderiju . . .
Zetru, kakvu Skenderiju - to napuni i Rizo ruža.
A, Boga mi, i ono Pušenje iz Slavonskog Broda :)
and

#1687 Re: Dos`o Nenad!

Post by and »

sve sarajevo vako nako,a miševi oblijeću oko njega,zapošljavaju se,na brzinsku kafu dolete....
1400 dana ovaj grad je bio pod opsadom ubijan i rušen oružjem koje je sam plaćao i ljudima kojima je sve dalo,emancipovalo ih...
sarajevo naravno da nije kao što je bilo,nema jna,posla,stanova u centru guzovače.sad smo svi isti,pa onima koji su navikli da su iznad,nebeski,možda to ne odgovara.
nego kakva je recimo situacija sa albancima u beogradu?nisu ga napadali,granatirali,držali pod opsadom,pa da li se ugodno osjećaju,rade,žive?
da li je u sarajevu u zadnjih 10 godina recimo zapaljena neka crkva?
da li je u beogradu u zadnjih 10 god zapaljena džamija?
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#1688 Re: Dos`o Nenad!

Post by Zviz »

O kome sve pljupavo ako dodje u Sarajevo i ko nije dugo godina dolazio u Sarajevo to je nevrjerovatno.

Vecina tadasnjih muzicara iz poznatih grupa, da sad ne nabrajam imena.

A vako od neki drugih pojedinaca imate Djuru, Lepu Brenu, Neleta ...

svi su oni na kraju dosli u SA i danas bi za minut napunili bilo sta,

pa taj isti Nele...
sandokann

#1689 Re: Dos`o Nenad!

Post by sandokann »

Zviz wrote:O kome sve pljupavo ako dodje u Sarajevo i ko nije dugo godina dolazio u Sarajevo to je nevrjerovatno.

pa taj isti Nele...
Dragi Zviz;

Iz Sarajeva je otisao ko je god mogao: Zlatko Arslanagic, Haris Dzinovic, Hari mata Hari, Goran Bregovic, Emir Kusturica, Zdravko Colic, Kemal Monteno, Niksa Bratos, Zijo Valentino, Branko Djuric, Sasa Losic, Zera ...
Odlazili su pa se vracali: Merlin, Halid...

Neletu se zamjera na uspjehu, kao i Kusti,; jer ovaj grad ne trpi uspjeh. Ovdje vole da insan padne na sadaku pa da mu kasaba izmjeri mjeru - tako mu i treba kada je otisao!
Tvrtko II Kotromanić

#1690 Re: Dos`o Nenad!

Post by Tvrtko II Kotromanić »

pazi sandokane sta pises, zena ti preko ramena sve gleda!
sandokann

#1691 Re: Dos`o Nenad!

Post by sandokann »

Tvrtko II Kotromanić wrote:pazi sandokane sta pises, zena ti preko ramena sve gleda!
I ja i moja hanuma, a i ti znamo mentalitet ovoga naroda; samo je pitanje koliko smo iskreni!?
Zar ne?
joint union

#1692 Re: Dos`o Nenad!

Post by joint union »

sandokann wrote:
Zviz wrote:O kome sve pljupavo ako dodje u Sarajevo i ko nije dugo godina dolazio u Sarajevo to je nevrjerovatno.

pa taj isti Nele...
Dragi Zviz;

Iz Sarajeva je otisao ko je god mogao: Zlatko Arslanagic, Haris Dzinovic, Hari mata Hari, Goran Bregovic, Emir Kusturica, Zdravko Colic, Kemal Monteno, Niksa Bratos, Zijo Valentino, Branko Djuric, Sasa Losic, Zera ...

Neletu se zamjera na uspjehu, kao i Kusti,; jer ovaj grad ne trpi uspjeh. Ovdje vole da insan padne na sadaku pa da mu kasaba izmjeri mjeru - tako mu i treba kada je otisao!
Hoces da kazes da su kusturica i nele uspjeli nakon odlaska iz Sarajeva, a npr, Halid, Merlin, Djuro nisu?
Ili samo da nakucas bilo sta dok ti zena ne dodje sa posla?
ultima_palabra

#1693 Re: Dos`o Nenad!

Post by ultima_palabra »

Kojem uspjehu jadan ne bio? Nele 1992. ili 2015., koji je uspješniji?
joint union

#1694 Re: Dos`o Nenad!

Post by joint union »

ultima_palabra wrote:Kojem uspjehu jadan ne bio? Nele 1992. ili 2015., koji je uspješniji?
Ovaj iz 2015 ima vise kila, sto jes', jes'.
Mozda je po nekima to mjerilo vrijednosti, haj' ga znaj...
sandokann

#1695 Re: Dos`o Nenad!

Post by sandokann »

titinho wrote:
sandokann wrote:
titinho wrote:

vidimo da malogradjanska, nacionalisticko-rasisticka politika, ima svoje ovce koje ce pratiti svaku rijec svojih velikih vodja copora.

imam prijedlog, da svi koji mrze neki narod, naciju, rasu itd. ne idu tamo gdje oni zive u procentu vecem od 10%

Oni koji kritikuju Sarajevo moraju znati da je Sarajevo jos uvijek za citavu BiH a posebno Banja Luku,Bijeljinu,zapadni Mostar,Siroki Brijeg i Trebinje- jos uvijek grad evropskog karaktera na koji se trebaju ugledati i pratiti njegov put a sve u cilju opste moralne katarze i pokusaju civiliziranja svojih stanovnika sa istoka i zapada BiH.

Grad koji je ugostio Olimpijadu prije tri decenije, i koji je gl. grad, ne treba da se mjeri sa Trebinjem, Bijeljinom..., vec sa Zagrebom, Becom, Berlinom, Kopenhagenom..., ako me kontas?
diason

#1696 Re: Dos`o Nenad!

Post by diason »

pa taj isti Nele...
O čemu ti pričaš, buncaš, jedva sam skontao šta si htio reći, ako si i htio uopšte išta reći.Pa gdje Đuru ubaci u istu rečenicu sa neletom?O kome je Đuro loše pričao bilo kad.Ti i još par ljudi nikako da skontate da se ne radi o tome ko je napustio BiH u toku rata(i ja bi vjerovatno da sam imao priliku)već o tome šta su radili i govorili tokom istog.Zdravko Čolić je živio u Beogradu u ratu, ali je šutio, nije se prislanjao ni jednoj strani, nije vrijeđao nikog.Milan Mladenović(to ti je pjevač EKV grupe iz Srbije, pošto sumnjam da znaš)nije htio nastupati u Banja Luci kad je čuo da je srušena Ferhat-pašina džamija.Spominjati Partibrejkerse i Električni Orgazam koji su u Beogradu održavali koncerte protiv rata i seljobera Kusturicu koji je huškao na isti.Nismo mi zaboravili ništa, ne boj se, ni ti, ni slični!
joint union

#1697 Re: Dos`o Nenad!

Post by joint union »

sandokann wrote:
Grad koji je ugostio Olimpijadu prije tri decenije, i koji je gl. grad, ne treba da se mjeri sa Trebinjem, Bijeljinom..., vec sa Zagrebom, Becom, Berlinom, Kopenhagenom..., ako me kontas?
Pa da ga onako divljacki nisu tukli ti koje obozavas, i mjerio bi se.
JThomas

#1698 Re: Dos`o Nenad!

Post by JThomas »

oni koji su uspjeli u beogradu ne obilaze oko sarajeva kao mačka oko vruće kaše da se u njega vrate. jer beograd je uvijek bio veća bara sa više para. današnji nele je pušioničar.

a da se sarajevo mjeri sa bečom, berlinom i kopenhagenom, u bilo koja doba i u bilo kojoj eri...na to se nažalost možemo samo grohotom nasmijati.
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#1699 Re: Dos`o Nenad!

Post by Zviz »

sandokann wrote:

pa taj isti Nele...
Dragi Zviz;

Ima tu istine sto se tice tog famoznog uspjeha... nije to samo kod tih poznatijih individualaca nego i kod obicne raje iz SA nebitno nacija, ime, vjera, boja kose, ociju ili sta vec se gleda...

Koja je samo laz nabijena u pricama tadasnjih gastarbajtera i sada doli loz ulje na vatru po pitanju izbjeglih. Posjecivao sam ja kuce i domove ljudi, koji borave u Njemackoj decenijama tacnije njihova djeca koja danas imaju cca. 35 - 40 godina su rodjena po Njemackoj, Svedskoj, Svicarskoj i sl. Gola vecina je samo uspjela nesto kad dodje u BiH ili u ovom slucaju u Sarajevo i jednostavno se nalaze koliko stigne kako tamo gdje vec jase konja. Sakica je uspjela ali to su vecinom ljudi koji imaju mastu i znaju da barataju sa parom, i po pitanju stednje i ulaganja! Vecina zivi u kvartovima nista bolje ili losije nego i ovi sto su tokom rata izbjegli a i ako je sve proslo za neke 20 a neke i 40 godina od dolasa nista se im u zivotu nije promjenilo. Stambeni blokovi ostali otvoreni zatvor za masovnu vecinu. Samo u BiH oni imaju vile i kule ... Ja poznam najmanje pet pravnika iz vremena SFRJ koji su zdipili vani pa su skontali da ce brze doci do para ako odu u Sarajevu da vode parnice i prodaju pravne savjete.

Uspjeh bilo kakav na tim prostorima je skakljiva stvar po svakoga.
sandokann

#1700 Re: Dos`o Nenad!

Post by sandokann »

ultima_palabra wrote:Kojem uspjehu jadan ne bio? Nele 1992. ili 2015., koji je uspješniji?
Ma jok, eto Sejo Saxon je uspio sa onom ekipom iz S. Broda.
Locked