Problem pasa lutalica

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
drug_profi

#1676 Re: Problem pasa lutalica

Post by drug_profi »

O'zone wrote:meni niko ništa ne šalje :(
Ni meni... pa nismo mi valjda sugavi :sad:
drug_profi

#1677 Re: Problem pasa lutalica

Post by drug_profi »

sha_ba wrote:
kamen spoticanja wrote:
sha_ba wrote:eno meni kaze da mrzim cuke jer se nisam udala a stara sam :mrgreen:
da posaljem sisu? :lol: :lol:
posalji karanani...on nece imat nista protiv :D
znam da nece :mrgreen:
ozbiljno sad, nije lijepo da mi bilo ko salje pp da sam ohrndana kobila i da bi umjesto sto sjedim za komp. trebala da ljuljam djecu u krilu... nadam se da ce neko od moderatora vidjeti..
Ne mogu oni vidjeti PP.
Moras printscreen i upload na server, pa link modu.
L u c i f e r

#1678 Re: Problem pasa lutalica

Post by L u c i f e r »

Opetja033 wrote:
passiv wrote: bas se ceka da padne mrtva glava ili da nekom prekipi pa očisti svoju mahalu??
Kada je moja mahala u pitanju mi smo dali rok od 10-tak dana. Razgovarali sa vise strana i iznijeli ultimatum. Ako djukele ostanu u mahali i nakon 10 dana mi cemo se pobrinuti i za njih a i za sve koji nam pokusaju stati na put na celu sa jednom starom, ofucanom kuravom koja ih svakodnevno hrani.
:hajmooo:
sha_ba

#1679 Re: Problem pasa lutalica

Post by sha_ba »

ma necu sjahala je :-)
L u c i f e r

#1680 Re: Problem pasa lutalica

Post by L u c i f e r »

drugi profil wrote:
O'zone wrote:meni niko ništa ne šalje :(
Ni meni... pa nismo mi valjda sugavi :sad:
Ih, a ja dosad dva komada dobiJo... :nargila:

Bilo bi i više da ih ne bahnovaše... :D

pakica_

#1681 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

stvarno vas maltretiraju porukama? hahahaha kakvi delegati, budi Bog s njima.. ja jesam cukoljubac, al' mi to ni u peti ne bi.. ja samo dobih poruku podrske i zaFaljujem se senderu koji nije bog zna kakav cukoljubac :sretan:
smack

#1682 Re: Problem pasa lutalica

Post by smack »

pakica_ wrote:stvarno vas maltretiraju porukama? hahahaha kakvi delegati, budi Bog s njima.. ja jesam cukoljubac, al' mi to ni u peti ne bi.. ja samo dobih poruku podrske i zaFaljujem se senderu koji nije bog zna kakav cukoljubac :sretan:
bolan nemoj da spamam temu...molim te!

please! stipu me..
uglavnomja

#1683 Re: Problem pasa lutalica

Post by uglavnomja »

neko spomenu cezara milana :)

volim njegove emisije, super se ...
i 99% pasa su rasni psi, evt. mjesavina dvije poznate rase. nacin rada ssssh i boc u rebra, sto je dovoljno genetski predodredjenom psu za dresiranje da se smiri.

ali postoji serijal emisija u italiji, i jedna jako zanimljiva, dovukli ljudi odnekle nakog lutalicu, nidje rase ... asocijalan, neprilagodjen bla bla .. hoce da im cezar pomogne. i prva cezarova recenica je: ne primjenjujte na ulicnom psu nista od onoga sto djeluje na rasne pse! ne pokusavajte autoritet ili boc u rebra , dobicete ugriz ... uglavnom, napatio se covjek, ne sjecam se sta je bilo na kraju, ali nije bio hepi end ... mislim da je ostala mogucnost da ga ljudi pokusaju jos koji mjeswec pripitomiti, ako ne uspije - adio.

usvajanje pseta iz copora nije opcija, jer su neudomljivi, divlje zivotinje, navikle da se bore za hranu, gladne od rodjenja, pod kontrolom agresivnog vodje, a agresija je zarazna i medju psima kao i medju ljudima.
pakica_

#1684 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

uglavnomja wrote:neko spomenu cezara milana :)

i 99% pasa su rasni psi, evt. mjesavina dvije poznate rase. nacin rada ssssh i boc u rebra, sto je dovoljno genetski predodredjenom psu za dresiranje da se smiri.

ali postoji serijal emisija u italiji, i jedna jako zanimljiva, dovukli ljudi odnekle nakog lutalicu, nidje rase ... asocijalan, neprilagodjen bla bla .. hoce da im cezar pomogne. i prva cezarova recenica je: ne primjenjujte na ulicnom psu nista od onoga sto djeluje na rasne pse! ne pokusavajte autoritet ili boc u rebra , dobicete ugriz ... uglavnom, napatio se covjek, ne sjecam se sta je bilo na kraju, ali nije bio hepi end ... mislim da je ostala mogucnost da ga ljudi pokusaju jos koji mjeswec pripitomiti, ako ne uspije - adio.

usvajanje pseta iz copora nije opcija, jer su neudomljivi, divlje zivotinje, navikle da se bore za hranu, gladne od rodjenja, pod kontrolom agresivnog vodje, a agresija je zarazna i medju psima kao i medju ljudima.
kako li onda ja udomih pun k.. tih neudomljivih, divljih, gladnih i agresivnih pasa, da mi je znat'..
uglavnomja

#1685 Re: Problem pasa lutalica

Post by uglavnomja »

pakica_ wrote:

kako li onda ja udomih pun k.. tih neudomljivih, divljih, gladnih i agresivnih pasa, da mi je znat'..
pitaj cezara :)
mozda te zaposli kao konsultanta :D

samo slabo bi bilo posla za tebe
pakica_

#1686 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

uglavnomja wrote:

'taaaaa ce cezar.. ja Boga mi sve njih naucih na povodac, naucih da ne reze kad jedu, mazih, okupah, sredih i poslah u njihove domove.. ljepota :D
drug_profi

#1687 Re: Problem pasa lutalica

Post by drug_profi »

Stjui wrote:
O'zone wrote: Šipak bi ga šutnuo da je čipovan i "kad bi država kažnjavala" osobe koje svoje pse izbacuju na ulicu gdje opet dolazimo do problema-nema države odnosno državnog aparata koji bi se borio protiv nastanka pasa lutalica kažnjavanjem ne odgovrnih vlasnika.
ali,opet kontam,g.o'zone,čak i da su te stvari uređene kao što nisu,zašto bi neko ko ima pare da cuku čipira,vakciniše,registruje trošio na lutalice ili kučiće lutalice,kad za još koju kintu može nabaviti rasno pašče sa pedigreom?
Ma vidi, ja sam vazda vise volio mjesance od rasnih. Jbg po svemu su avlijaneri bolji, pametniji i zdraviji.
Ja sam avlijanere naucio za dan da ne laju kad sam ja tu. Da ne prilaze mom prostoru kad jedem ili kad nesto radim. D apridju samo kad ih zovnem, da vrse nuzdu izvan mog posjeda. Meni je grehota to svezati. Rodjeno slobodno i nek zivi slobodno.
E sad je tuga ziva sto ce i oni zaplatiti jer se nakotilo agresivaca koji se ne boje covjeka.
PAS SE MORA BOJATI COVJEKA. PAS MORA IMATI STRAHOPOSTOVANJE. To se postize raznim nacinima, izmedju ostalog i batinama ako zatreba, ali nikad se ne smije muciti ili povrijediti.

Poenta ove moje suplje price je da se avlijaner ne udomljava jer je navikao da je slobodan i to je za njega robija, ali da je bolje pasce u svakom pogledu od oridjidji markiranih.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1688 Re: Problem pasa lutalica

Post by pici »

gledao sam tu emisiju...dobio je cezar i to dobrih ugriza...bila je tu ekipa koja mu je davala neku tečnost za dezinfekciju i zaustavljanje krvarenja...po faci mu se vidilo da je popizdio i da nema fajde s avlijanerom ni pokušavat...šteta fin je cuko bio al divljaner...
pici

#1689 Re: Problem pasa lutalica

Post by pici »

e ovaj ga je dobro izgrizao :mrgreen: jooojjj cezara ko ninja al djaba grize kerĆe neda ćiniju su haranom :izet: :mrgreen: ipak na kraju je uspio :thumbup: ...jebiga desi se to i najboljima...
pakica_

#1690 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

Svaka njemu cast na svemu sto je postigao, ali nema tog cezara koji bi moje pasce naucio da se ne tuce s drugim muskim cukama :( zbog toga kloc mora uvijek nosit brnju u guzvi
pici

#1691 Re: Problem pasa lutalica

Post by pici »

drugi profil wrote:
Ma vidi, ja sam vazda vise volio mjesance od rasnih. Jbg po svemu su avlijaneri bolji, pametniji i zdraviji.
Ja sam avlijanere naucio za dan da ne laju kad sam ja tu. Da ne prilaze mom prostoru kad jedem ili kad nesto radim. D apridju samo kad ih zovnem, da vrse nuzdu izvan mog posjeda. Meni je grehota to svezati. Rodjeno slobodno i nek zivi slobodno.
E sad je tuga ziva sto ce i oni zaplatiti jer se nakotilo agresivaca koji se ne boje covjeka.
PAS SE MORA BOJATI COVJEKA. PAS MORA IMATI STRAHOPOSTOVANJE. To se postize raznim nacinima, izmedju ostalog i batinama ako zatreba, ali nikad se ne smije muciti ili povrijediti.

Poenta ove moje suplje price je da se avlijaner ne udomljava jer je navikao da je slobodan i to je za njega robija, ali da je bolje pasce u svakom pogledu od oridjidji markiranih.
svaka čast :thumbup:
pici

#1692 Re: Problem pasa lutalica

Post by pici »

pakica_ wrote:Svaka njemu cast na svemu sto je postigao, ali nema tog cezara koji bi moje pasce naucio da se ne tuce s drugim muskim cukama :( zbog toga kloc mora uvijek nosit brnju u guzvi

to što se bije s drugim cukama je normalno za psa, nekad oko dominacije nekad oko kuje nekad oko teritorije nekad et mrzovolja, al ČOVJEKA tj GAZDU-GAZDRICU nikad al baš nikad ne smije da ujede...najbolja provjera je ko ova što cezar demonstrira...ćinija s hranom, ako zareži il ujede e to je problem...i to baš problem...
pakica_

#1693 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

pici wrote:
pakica_ wrote:Svaka njemu cast na svemu sto je postigao, ali nema tog cezara koji bi moje pasce naucio da se ne tuce s drugim muskim cukama :( zbog toga kloc mora uvijek nosit brnju u guzvi

to što se bije s drugim cukama je normalno za psa, nekad oko dominacije nekad oko kuje nekad oko teritorije nekad et mrzovolja, al ČOVJEKA tj GAZDU-GAZDRICU nikad al baš nikad ne smije da ujede...najbolja provjera je ko ova što cezar demonstrira...ćinija s hranom, ako zareži il ujede e to je problem...i to baš problem...
Ma kakav on i zdjela s hranom.. I ja i nala ga handrimo dok jede, on ni habera.. Zna biti zajeban samo njoj oko igracaka, jer to vise voli nego hranu :) ljude ne dira osim ako oni diraju nas, tad bi da kolje i dobije kilu mesa poslije jer je zastitio i mene.i nalu.hihihi
Kat

#1694 Re: Problem pasa lutalica

Post by Kat »

Zakonodavaca i govana...
Kal El

#1695 Re: Problem pasa lutalica

Post by Kal El »

pici wrote:

Ja sam prije nekoliko godina imao psa,kao štene ga našli i čuvali ispred zgrade,i dao mu kosti koju nam da mesarka besplatno, i beze da mu uzmem da vidim nešto kad on me ugrizao za prst,ne mogu opisati koju sam ranu imao, dobro pa sam ostao sa prstem :lol:
drug_profi

#1696 Re: Problem pasa lutalica

Post by drug_profi »

trebao si ga namarati tad i uzeti mu hranu
jalijas74

#1697 Re: Problem pasa lutalica

Post by jalijas74 »

pakica_ wrote:
uglavnomja wrote:

'taaaaa ce cezar.. ja Boga mi sve njih naucih na povodac, naucih da ne reze kad jedu, mazih, okupah, sredih i poslah u njihove domove.. ljepota :D
Evo Cezara u Zagrebu 1.10.2014
Amar_Chulle_Custic

#1698 Re: Problem pasa lutalica

Post by Amar_Chulle_Custic »

Chmoljo wrote:Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» haos1, sizifinho, cpu_fan

2 sedmice

Image
razilaženje u mišljenjima haha, ovako i na drugim forumima xD
Last edited by Amar_Chulle_Custic on 17/09/2014 01:11, edited 1 time in total.
JaneEyre

#1699 Re: Problem pasa lutalica

Post by JaneEyre »

ja i sad vazda govorim da ovog mog mješanca tri cezara ne mogu vaspitati.

strašno pametno i umiljato pseto ali disciplina - jok.
(jedino mu je sreća što je manji pas pa ne predstavlja opasnost za okolinu...)
alkalna_baterija

#1700 Re: Problem pasa lutalica

Post by alkalna_baterija »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/dogs-tru ... /140916086

Bože sačuvaj dokle smo došli... Da jedno nevladino udruženje jednoj državi diktira šta smije a šta ne smije...

edit: sad vidjeh da kasnim s vijestima... svejedno.
Locked