Jao grohotom se smijem, kako si se samo toga dosjetio, pa svaka ti cast.TheWatcher wrote:paz da ti sta ne udje u usta, ne zijevaj previserajv0sa wrote:Uze mi post iz usta, šta je ovo, poćerat ovo sve.Partijaner wrote:Vidi cetalja sto se to nakotilo.
Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- rajv0sa
#1676 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe
- Sinapsa
#1677 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe
Ovaj tvoj - gore naveden - post je stav normalnog covjeka, ali ti ne daje licencu za objektivnost. Sam si ustanovio daradostan dan wrote:radosni je svoj stav davno napisao i obznanio -
radostan dan dana 13/10/2010 11:33
Iskreno se nadam...
Kao navijač Srbije i Crvene Zvezde, iskreno se nadam da će FS Srbije biti diskvalifikovan iz UEFE i FIFE sledećih 5 godina.
Iskreno se nadam da je bagra dobila žestoke batine sinoć i da će trunuti u nekom italijanskom zatvoru, nakon čega će biti deportovani u neki srpski.
Iskreno se nadam da će novi zakon o huliganstvu koji je danas na raspravi predvidjeti kazne do 10 godina, za izazivanje nemira i uništavanje inventara.
Iskreno se nadam da će se nakon toga skinuti ograde i mreže sa tribina, tribine produžiti do aut linija (bez us.anih atletskih staza), kao u Engleskoj, tako da mogu na miru da povedem i veći dio porodice na stadion i da uživam.
Žao mi je talentovane generacije srpskih fudbalera (Krasić, Ivanović, Vidić and co.), ali morali su da budu svjesni situacije, te da umjesto da mole bagru da se smiri, sami su trebali tražiti prekid utakmice, demonstrativno skidajući dresove i odlažući ih ispod tribine ( evo bagro, pa vi igrajte ).
A za tih 5 godina izolacije, FS Srbije i vođe fudbalskih navijača ne moraju ići na inostrane seminare, nek uče od odbojkaškog, vaterpolo, košarkaškog i drugih saveza i navijača.
Fuj bagro.
(ima razloga što sam ovo napisao ovdje).
...ali što ovdje na ovoj temi ima licemjera, i likova sa kognitivnim sposobnostima zlatne ribice (čast malobrojnim), to se rijetko viđa.
FS Srbije treba da bude na pet godina diskvalifikovan - to se nije desilo.
Sam si ustanovio, koliko je srpsko huliganstvo problem.
Sam si ustanovio, da su srpski navijaci (iako nisi eksplicitno naveo o kojem obimu se radi) na utakmicama agresivna i anarhicna bagra, koju treba "likvidirati" sa stadiona, kako bi normalan svijet mogao doci sa porodicom da gleda utakmicu.
To sto se mi grohotom smijemo ovim budalama, nije dokaz deficita kognitivnih sposobnosti. Naprotiv. Mi likujemo sa punim pravom, jer im se mrznja, laz, ignorancija i oholost, koju i dan danas osjecamo, vraca kao bumerang. Mi se smijemo smijesnom i slabasnom (a toboze jakom) mentalnom sklopu i ljudskim karikaturama, koje kao da su iz crtanih filmova vadili...
Smijemo se nekompetenciji (sramotnih razmjera) srbijanskog drustva da se suoci sa svojim odrazom u ogledalu i bestijalnom nagonu da utjehu trazi u djetinjastim lazima i samoobmani. Smijemo se sramotnom bezumlju, koje si i sam prepoznao, a koje je i pocetkom devedesetih radi cinjenja zlocina tu bilo....
Dvadeset i pet godina je proslo od tada, a ti svoje strelice jos uvijek saljes u pravcu onih, koji se moralnoj bijedi tih nesretnika i nasilnika smiju....zar nije vrijeme, ako vec pricas o kognitivnim sposobnostima zlatnih ribica, da ih prepoznas na nekoj drugoj adresi? Huse i Hase vec dvadeset i pet godina zive u Srbiji, pa hajde pridruzi se, da im se smijemo zajedno...ozdravice brze.
-
Udbas
#1678 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe
Najtužnije je što ste postali taoci ovakvih likova. Pod ovim vas, mislim na vaše više nego uspješne sportiste. nevjerovatno je koliko ovakvi likovi u srbiji imaju slobode. Nevjerovatno je kako većina medija truje vašu javnost.CSKA wrote:Zver je za mene vise placenik nego huligan ili navijac.
Da se skupila hard core scena iz NS-a,Kragujevca,Banjice...tamo bi bilo mrtvih.Sva sreca pa ih nisu pustili na stadion.
Na kraju će vam se to obiti o glavu. Zanemarimo sva skandiranja (ubij, zakolji, pale mi se džamije i sl.), ali fascinira me odsustvo osuda za ovakve likove, za one koji su uletjeli u teren i udarali albanske igrače. Sve se to pravda provokacijom albanaca, nekim kao napadom tih igrača na Mitrovića. Vazda neka vadiona. Da ti idioti nisu uradili šta su uradili utakmica bi se nastavila, Srbija bi bila u brojčanoj prednosti, i vjerovatno pobijedila. Ali ne, oni moraju dijeliti neku svoju pravdu. Pa znači opravdano je uletjeti u teren i šutati protivničke igrače, u slučaju da oni odgurnu igrača tvoje ekipe. samo se trebaš proglasiti isprovociranim. A nož, žica nije provokacija, nekakvi rebusi, sviranje gusli u fabrici ultrasa, transparenti četnici sever po NP. ma to je u redu, mi možemo ali drugi ne!!! To se prećuti. Stvarano će vam ovakvo ponašanje jednom doći glave, i ispaštat će vaši sportisti i niko više. Jebi ga, stvarno ste sportsska nacija, ali i nacija sa odsustvom realnosti.
- Šveđanin
#1679 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe
Delije i grobari su mejnstrim. Pravi ludaci su iz jednog drugog beogradskog naselja, Banjice.
FK Rad i United Force.. ko dozvoljava uopšte da ovi nesmetano orgijaju?

FK Rad i United Force.. ko dozvoljava uopšte da ovi nesmetano orgijaju?

- CSKA
#1680 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe
Podijelio bi tvoj post na dva dijela.Udbas wrote:Najtužnije je što ste postali taoci ovakvih likova. Pod ovim vas, mislim na vaše više nego uspješne sportiste. nevjerovatno je koliko ovakvi likovi u srbiji imaju slobode. Nevjerovatno je kako većina medija truje vašu javnost.CSKA wrote:Zver je za mene vise placenik nego huligan ili navijac.
Da se skupila hard core scena iz NS-a,Kragujevca,Banjice...tamo bi bilo mrtvih.Sva sreca pa ih nisu pustili na stadion.
Na kraju će vam se to obiti o glavu. Zanemarimo sva skandiranja (ubij, zakolji, pale mi se džamije i sl.), ali fascinira me odsustvo osuda za ovakve likove, za one koji su uletjeli u teren i udarali albanske igrače. Sve se to pravda provokacijom albanaca, nekim kao napadom tih igrača na Mitrovića. Vazda neka vadiona. Da ti idioti nisu uradili šta su uradili utakmica bi se nastavila, Srbija bi bila u brojčanoj prednosti, i vjerovatno pobijedila. Ali ne, oni moraju dijeliti neku svoju pravdu. Pa znači opravdano je uletjeti u teren i šutati protivničke igrače, u slučaju da oni odgurnu igrača tvoje ekipe. samo se trebaš proglasiti isprovociranim. A nož, žica nije provokacija, nekakvi rebusi, sviranje gusli u fabrici ultrasa, transparenti četnici sever po NP. ma to je u redu, mi možemo ali drugi ne!!! To se prećuti. Stvarano će vam ovakvo ponašanje jednom doći glave, i ispaštat će vaši sportisti i niko više. Jebi ga, stvarno ste sportsska nacija, ali i nacija sa odsustvom realnosti.
Prvi oko osude huliganstva,nacionalizma i slicno...
Do kada osudjivati,sta se ima od toga ? Sta vrijedi sto radosni napise seminarski rad o tome...ama bas nista dok se zakonski ne bude to sve kaznjavalo.Mislis da bi se englezi na lijepe rijeci i neki moral civilizovali ? Dok nije dosla celicna lejdi,kazne,zatvori bio je divlji zapad tamo.Hrvati su najavili prosle godine da ako bude skandiranja "ubij srbina" da ce se prekidati utakmica.Sto je za pohvalu,tacnije dobar pocetak.Medjutim poslije se desi slucaj Simunic i dobar dio javnosti se solidarisao oko njega.
Dok Srbija ne postane pravna drzava nista od toga.Huligani samo koriste situaciju.Pa onoj Brankici iz Insajdera su dodjelili tajne agente da je prate jer se zamjerila navijacima,i dan danas ima objezbedjenje.
Dok drzava ne postane drzava nema rjesavanja problema.
Druga stvar cemu sad pravdanje albanaca za njihovu odgovornost.Prije neko vece je bilo kolektivno svrsavanje na forumu za onaj dron,sada poslije kada su dosle poruke iz UEFE druga prica.Nismo mi,to je bio neko drugi.
Mitrovica jesu napali,nisu kao...i to su ga napali zbog zastave Velike Albanije.Pa zamisli da Dzeko u Zenici skida sa nekog drona zastavu Velike Srbije a napadnu ga Kolarov i Ivanovic zbog toga....Pisao bi i tada da je to suplja ?
Jedni mogu drugi ne,pitao si ? Pa evo uzmi ovaj forum,svasta se pise,te srbi su bolesni,srbi su ovo,srbi su ono...i sokiras li se,protestujes li kod moderatora zbog toga...ili samo produzis i nastavis da gledas svoja posla.To se zove domaci teren.
Nece ovi doci glave sportistima u Srbiji,to mogu samo kriminalci i tajkuni koji pljackaju klubove i drzavu...Ali dok Srbija ne postane pravna drzava nema rjesavanja problema huliganizma i nacionalizma.Do tada mogu samo o tome supljirati sa prijateljima na kafi ili na forumu.
- Creasy
#1681 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe
L u c i f e r wrote:Zanimljiv mi je fenomen da haman dosta srpskih nacionalista ima na "balijskom" forumu...?
Mojnete me shvatih pogrešno, dobrodošli itd, al nako mi nešta to hinteresantno...
Hrvatskih meščini nejma...
Hrvata je malo...
- burgundy
#1682 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Pozdravlja vas Vokri
- omega369
#1683 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe
Albancima 3 boda, srbima teorije zavjere
srbija obrukana i popisana, kao i uvijek oDRON
srbija obrukana i popisana, kao i uvijek oDRON
-
5 0 5
- pirmin
#1685 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe
Bices i ti sa nama.StrogoBanjalucki wrote: И баш због тог апсорбовања највећих талената, увијек ће Срби и Хрвати бити јачи у спорту генерално од Босне. А до тада можете кукати на рат и како се нисмо имали исто прилике развијати у спорту.. јелде.. бићете дно, дуго дуго времена.
Kad je "stani-pani" oni preko Drine ne vole nikoga pa ni Ruse a kamoli vas. Provjereno. Al`znas ti to vrlo dobro.
Nego drugi put promijeni nick, molim te.
Sramotis mi grad.
- cyprus
- Pismonosa
#1687 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe
A u sto pički materinih, tačno da se čovjek rastuži. Htio sam replicirati na barem 15 postova, al sam skonto da fakat ne vrijedi. Priča se besmisleno vrti u krug. Vrzino kolo 
- LBVIEW
#1688 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe
Sinapsa wrote:Ovaj tvoj - gore naveden - post je stav normalnog covjeka, ali ti ne daje licencu za objektivnost. Sam si ustanovio daradostan dan wrote:radosni je svoj stav davno napisao i obznanio -
radostan dan dana 13/10/2010 11:33
Iskreno se nadam...
Kao navijač Srbije i Crvene Zvezde, iskreno se nadam da će FS Srbije biti diskvalifikovan iz UEFE i FIFE sledećih 5 godina.
Iskreno se nadam da je bagra dobila žestoke batine sinoć i da će trunuti u nekom italijanskom zatvoru, nakon čega će biti deportovani u neki srpski.
Iskreno se nadam da će novi zakon o huliganstvu koji je danas na raspravi predvidjeti kazne do 10 godina, za izazivanje nemira i uništavanje inventara.
Iskreno se nadam da će se nakon toga skinuti ograde i mreže sa tribina, tribine produžiti do aut linija (bez us.anih atletskih staza), kao u Engleskoj, tako da mogu na miru da povedem i veći dio porodice na stadion i da uživam.
Žao mi je talentovane generacije srpskih fudbalera (Krasić, Ivanović, Vidić and co.), ali morali su da budu svjesni situacije, te da umjesto da mole bagru da se smiri, sami su trebali tražiti prekid utakmice, demonstrativno skidajući dresove i odlažući ih ispod tribine ( evo bagro, pa vi igrajte ).
A za tih 5 godina izolacije, FS Srbije i vođe fudbalskih navijača ne moraju ići na inostrane seminare, nek uče od odbojkaškog, vaterpolo, košarkaškog i drugih saveza i navijača.
Fuj bagro.
(ima razloga što sam ovo napisao ovdje).
...ali što ovdje na ovoj temi ima licemjera, i likova sa kognitivnim sposobnostima zlatne ribice (čast malobrojnim), to se rijetko viđa.
FS Srbije treba da bude na pet godina diskvalifikovan - to se nije desilo.
Sam si ustanovio, koliko je srpsko huliganstvo problem.
Sam si ustanovio, da su srpski navijaci (iako nisi eksplicitno naveo o kojem obimu se radi) na utakmicama agresivna i anarhicna bagra, koju treba "likvidirati" sa stadiona, kako bi normalan svijet mogao doci sa porodicom da gleda utakmicu.
To sto se mi grohotom smijemo ovim budalama, nije dokaz deficita kognitivnih sposobnosti. Naprotiv. Mi likujemo sa punim pravom, jer im se mrznja, laz, ignorancija i oholost, koju i dan danas osjecamo, vraca kao bumerang. Mi se smijemo smijesnom i slabasnom (a toboze jakom) mentalnom sklopu i ljudskim karikaturama, koje kao da su iz crtanih filmova vadili...Ovo bi i likovi sa kognitivnim sposobnostima zlatne ribice trebali shvatiti....valjda ces i ti & Co...
Smijemo se nekompetenciji (sramotnih razmjera) srbijanskog drustva da se suoci sa svojim odrazom u ogledalu i bestijalnom nagonu da utjehu trazi u djetinjastim lazima i samoobmani. Smijemo se sramotnom bezumlju, koje si i sam prepoznao, a koje je i pocetkom devedesetih radi cinjenja zlocina tu bilo....
Dvadeset i pet godina je proslo od tada, a ti svoje strelice jos uvijek saljes u pravcu onih, koji se moralnoj bijedi tih nesretnika i nasilnika smiju....zar nije vrijeme, ako vec pricas o kognitivnim sposobnostima zlatnih ribica, da ih prepoznas na nekoj drugoj adresi? Huse i Hase vec dvadeset i pet godina zive u Srbiji, pa hajde pridruzi se, da im se smijemo zajedno...ozdravice brze.
-
Udbas
#1689 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe
CSKA,
pod odsustvom osude, smatram da je ona izostala od onih koji trebaju kreirati javno mnijenje.
Što se tiče drona, šuk jeste kvalitetan i originalan. Majstorski.
Napad na Mitrovića jeste "kao". Da li je Mitrović udaren?
Da li bi bilo opravdano da su hrvatski navijači uletejeli u teren i počeli udarati vaše igrače nakon što je Mirkovic ščepao za muda Jarnija? Ne vjerujem da bi tada ovu priču pričali. Evo, zamislio sam situaciju da iz Džekinih ruku igrači Srbije otimaju zastavu. jebao bi im od do, poludio bih, zapjenio. Ali ne bih uletio u teren da ih udaram. I to ti kaže neko ko je dugo vremena proveo na navijačkoj tribini.
I ne možeš porediti forum klix i kompletnu medijsku scenu u Srbiji. Pa valja su vaši mediji domaći i za NP? Riješiti rebus? Četnici SEVER?
Kako je u medijima propraćen rebus na Banjici a kako njegovo rješenje u Novom Pazaru?
pod odsustvom osude, smatram da je ona izostala od onih koji trebaju kreirati javno mnijenje.
Da li bi bilo opravdano da su hrvatski navijači uletejeli u teren i počeli udarati vaše igrače nakon što je Mirkovic ščepao za muda Jarnija? Ne vjerujem da bi tada ovu priču pričali. Evo, zamislio sam situaciju da iz Džekinih ruku igrači Srbije otimaju zastavu. jebao bi im od do, poludio bih, zapjenio. Ali ne bih uletio u teren da ih udaram. I to ti kaže neko ko je dugo vremena proveo na navijačkoj tribini.
I ne možeš porediti forum klix i kompletnu medijsku scenu u Srbiji. Pa valja su vaši mediji domaći i za NP? Riješiti rebus? Četnici SEVER?
Kako je u medijima propraćen rebus na Banjici a kako njegovo rješenje u Novom Pazaru?
- sema911s
#1690 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe
tolika su hard core scena da nisu smjeli da udju na stadion,., zajebani neki momciiCSKA wrote:Zver je za mene vise placenik nego huligan ili navijac.
-
5 0 5
#1691 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe
Pekar iz Begeča, naselja kraj Novog Sada ubijen je noćas, javljaju beogradski mediji, koji takođe navode da je počinilac uhapšen, a da ubistvo nije na nacionalnoj osnovi.
U Novom Sadu brutalno ubijen pekar Kako prenose mediji, pekar je zaklan, a prema prvim informacijama, ubistvo nije na nacionalnoj osnovi i nije motivisano incidentom na utakmici Srbija-Albanija.
Ubijeni pekar bio je Makedonac, a decenijama je držao pekaru u Begeču.
Pekar iz Begeča, naselja kraj Novog Sada ubijen noćas, javljaju beogradski mediji koji navode da je počinilac uhapšen, a da ubistvo nije na nacionalnoj osnovi.
Kako javlja "Blic", pekar je zaklan, a prema prvim informacijama, ubistvo nije na nacionalnoj osnovi i nije motivisano incidentom na utakmici Srbija-Albanija.
Taj list piše da je ubijeni pekar bio Makedonac, a decenijama je držao pekaru u Begeču.
lijepo je vidjeti da se tanjug i anadolija slazu.
U Novom Sadu brutalno ubijen pekar Kako prenose mediji, pekar je zaklan, a prema prvim informacijama, ubistvo nije na nacionalnoj osnovi i nije motivisano incidentom na utakmici Srbija-Albanija.
Pekar iz Begeča, naselja kraj Novog Sada ubijen noćas, javljaju beogradski mediji koji navode da je počinilac uhapšen, a da ubistvo nije na nacionalnoj osnovi.
Kako javlja "Blic", pekar je zaklan, a prema prvim informacijama, ubistvo nije na nacionalnoj osnovi i nije motivisano incidentom na utakmici Srbija-Albanija.
Taj list piše da je ubijeni pekar bio Makedonac, a decenijama je držao pekaru u Begeču.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1692 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe
Nisu mu dobre buhtle bile, pa zaplatio glavom.
-
5 0 5
#1693 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe
ivanovic i kolarov u albanskoj svlacionici, navodno se izvinjavaju zbog dogadjaja na utakmici.
-
radostan dan
#1694 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe
može...idemo zajedno - ogledalce, ogledalce...Sinapsa wrote:
To sto se mi grohotom smijemo ovim budalama, nije dokaz deficita kognitivnih sposobnosti. Naprotiv. Mi likujemo sa punim pravom, jer im se mrznja, laz, ignorancija i oholost, koju i dan danas osjecamo, vraca kao bumerang. Mi se smijemo smijesnom i slabasnom (a toboze jakom) mentalnom sklopu i ljudskim karikaturama, koje kao da su iz crtanih filmova vadili...Ovo bi i likovi sa kognitivnim sposobnostima zlatne ribice trebali shvatiti....valjda ces i ti & Co...
[youtube]http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage[/youtube]
- Havatar
#1695 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe
Za takve je svaki musliman balija .Partijaner wrote:Po cemu si skontao da sam balija da mi je samo znat.TheWatcher wrote:kaze im zatucani balijaPartijaner wrote:Vidi cetalja sto se to nakotilo.![]()
ajd s njima pod ruku
- Creasy
#1696 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe
5 0 5 wrote:Pekar iz Begeča, naselja kraj Novog Sada ubijen je noćas, javljaju beogradski mediji, koji takođe navode da je počinilac uhapšen, a da ubistvo nije na nacionalnoj osnovi.
Pekar se zvao Slobodan. No, bitno je naglasiti da je bio pekar... Novinarski šljam.
- CSKA
#1697 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe
Opet se ponavljam,ali dokle vise osudjivati i da se zavrsi samo na tome.Udbas wrote:CSKA,
Evo proslo je petnaest godina od ubistva Ace Radovica na utakmici(bio sam par metara od njega),i od tada pa do ovog utorka bilo je na stotine incidenata,ubistava,paljenja,itd...Jesu li B92,Insajder poveli pricu prije par godina o navijacima i zavrsilo se tako sto i dan danas moraju da je cuvaju a ovima nista ne fali.
Slazem se da nisu mediji u Srbiji advekatno na ovo odgovorili...Ili bar onih par medija koji nisu pod sapom Vucica.Bas bi volio da vidim taj medij koji bi u Srbiji utorak uvece pisao pogrdno o navijacima Srbije.Nema sanse,u bivsem rezimu se pricalo u medijima o ovome,u danasnjem malo sutra.
Proslo je skoro dvadeset godina moralisanja,pisanja,itd...a reakcije drzave nema.Kod mene je zamor materijala,ne znam kako je kod drugih.
NP je isto poseban slucaj.Njima se svasta dozvoljava,trpi...a dalo im se oko tri miliona evra za stadion.Pa mi sada izgleda smijesno ta prica oko rebusa i zute kuce,kada im drzava donira pare.Plus da ne govorim kako su uopste i usli u prvu ligu.
Nisam bas siguran da bi se sve tako zavrsilo kao sto si napisao.Mozda ti ne bi usao,ali siguran sam u 1000 % da bi neko drugi usao.Ono je bila dobro smisljena akcija.Da se napravi incident,i onda da nastane medjusobna tuca izmedju pandura i navijaca a da albanci samo kao gospoda isetaju iz Beograda.Dobro zamisljena,ali nije se zavrsilo kako su zamislili.I sto je najgore po njih i u UEFI su vidjeli koliko je sati,inace bi sada bilo drvlje i kamenje po Srbiji,ne bi se cekao 23. oktobar.
- CSKA
#1698 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe
Nisu pustili,a ne nisu smjeli....Procitaj kako napisem.sema911s wrote:tolika su hard core scena da nisu smjeli da udju na stadion,., zajebani neki momciiCSKA wrote:Zver je za mene vise placenik nego huligan ili navijac.
- Havatar
#1699 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe
Nisu ga napali zbog zastave Velike Albanije pošto niko na stadionu nije znao o kojoj se zastavi radi vec su svi mislili da je albanska zastava. Igrači su vidjeli tek kad su je uzeli i izbliza vidjeli a srBski navijači su saznali da je na njoj mapa Velike Albanije tek kad su došli kući i pogledali šta mediji pišu. Inače ovo je pri put da se pojavljuje ovakva zastava sa ova 4 elementa na sebi ( teritorijom Velike Albanije, obojenom u boje albanske zastave i sa slikama ova dva albanska političara tako da albanski igrači nisu ni mogli da je prepoznaju pošto je ovo bila premijera na kojoj se vidi takva zastava. Kad se sve to zna onda je jasno i da su albanski igrači branili zastavu misleći da je albanska a i da su srBski navijači ušli na teren iz istog razloga a ne zato što su mislili da je riječ o zastavi Velike Albanije.CSKA wrote:Podijelio bi tvoj post na dva dijela.Udbas wrote:Najtužnije je što ste postali taoci ovakvih likova. Pod ovim vas, mislim na vaše više nego uspješne sportiste. nevjerovatno je koliko ovakvi likovi u srbiji imaju slobode. Nevjerovatno je kako većina medija truje vašu javnost.CSKA wrote:Zver je za mene vise placenik nego huligan ili navijac.
Prvi oko osude huliganstva,nacionalizma i slicno...
Do kada osudjivati,sta se ima od toga ? Sta vrijedi sto radosni napise seminarski rad o tome...ama bas nista dok se zakonski ne bude to sve kaznjavalo.Mislis da bi se englezi na lijepe rijeci i neki moral civilizovali ? Dok nije dosla celicna lejdi,kazne,zatvori bio je divlji zapad tamo.Hrvati su najavili prosle godine da ako bude skandiranja "ubij srbina" da ce se prekidati utakmica.Sto je za pohvalu,tacnije dobar pocetak.Medjutim poslije se desi slucaj Simunic i dobar dio javnosti se solidarisao oko njega.
Dok Srbija ne postane pravna drzava nista od toga.Huligani samo koriste situaciju.Pa onoj Brankici iz Insajdera su dodjelili tajne agente da je prate jer se zamjerila navijacima,i dan danas ima objezbedjenje.
Dok drzava ne postane drzava nema rjesavanja problema.
Druga stvar cemu sad pravdanje albanaca za njihovu odgovornost.Prije neko vece je bilo kolektivno svrsavanje na forumu za onaj dron,sada poslije kada su dosle poruke iz UEFE druga prica.Nismo mi,to je bio neko drugi.
Mitrovica jesu napali,nisu kao...i to su ga napali zbog zastave Velike Albanije.Pa zamisli da Dzeko u Zenici skida sa nekog drona zastavu Velike Srbije a napadnu ga Kolarov i Ivanovic zbog toga....Pisao bi i tada da je to suplja ?
Jedni mogu drugi ne,pitao si ? Pa evo uzmi ovaj forum,svasta se pise,te srbi su bolesni,srbi su ovo,srbi su ono...i sokiras li se,protestujes li kod moderatora zbog toga...ili samo produzis i nastavis da gledas svoja posla.To se zove domaci teren.
Nece ovi doci glave sportistima u Srbiji,to mogu samo kriminalci i tajkuni koji pljackaju klubove i drzavu...Ali dok Srbija ne postane pravna drzava nema rjesavanja problema huliganizma i nacionalizma.Do tada mogu samo o tome supljirati sa prijateljima na kafi ili na forumu.
Last edited by Havatar on 18/10/2014 13:42, edited 1 time in total.
- Havatar
#1700 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe
Ovo je još jedna neistina pošto se Novi Pazar ni ne pušta niti se trpi nego se kažnjava i za najmanji incident 10 puta gore nego srBski timovi za incidente njihovih navijača koji su 10 puta gori.Najsvježiji primjer toga je sa posljednje utakmice protiv Zvezde na Marakani gdje su opet Bosnjaci vrijedjani na najgori mogući način i Zvezda nije dobila nikakvu kaznu. Inače nije bilo navijača Pazara pošto nije dozvoljen dolazak pa nisu bili "isprovocirani" ako je to razlog zbog čega se ovo protiv Albanije opravdava i ako se to prikazuje kao razlog za incidente. Stadion je izgradjen od para UEFE a ne od državnih para tako da ne stoji ni to da država donira pare.CSKA wrote:
NP je isto poseban slucaj.Njima se svasta dozvoljava,trpi...a dalo im se oko tri miliona evra za stadion.Pa mi sada izgleda smijesno ta prica oko rebusa i zute kuce,kada im drzava donira pare.Plus da ne govorim kako su uopste i usli u prvu ligu.
Nisam bas siguran da bi se sve tako zavrsilo kao sto si napisao.Mozda ti ne bi usao,ali siguran sam u 1000 % da bi neko drugi usao.Ono je bila dobro smisljena akcija.Da se napravi incident,i onda da nastane medjusobna tuca izmedju pandura i navijaca a da albanci samo kao gospoda isetaju iz Beograda.Dobro zamisljena,ali nije se zavrsilo kako su zamislili.I sto je najgore po njih i u UEFI su vidjeli koliko je sati,inace bi sada bilo drvlje i kamenje po Srbiji,ne bi se cekao 23. oktobar.