Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Logovan

#1676 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Logovan »

Hajde Felixe, hajde. :izet:
SkyLimit

#1677 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by SkyLimit »

Neko reče da Halihodžić nikad nije vodio tako jaku ekipu kao što je naša reprezentacija. Poprilična pretenciozna konstatacija. Vodio je u PSG jednog Ronaldinha i Pauletu, Obalu Slonovače sa Drogbom i Yayom Toureom itd.

Ne bih ja čak rekao ni da smo mi nešto igrački jači od Alžira. Mi uopće nemamo tip igrača kao što je Feghouli ili Brahimi. Brzi, odlični dribleri, prave napasti. Nemamo ni jedno krilo ili ofanzivnog veznog koje je neka klasa. Hajrović nema ništa osim snažnog šuta, Višći je najveća kvaliteta što je sitan pa izgleda kao krilo, a Lulić u dresu reprezentacije izgleda kao da je igrač iz Premijer lige BiH. Onda imaju u napadu Slimania koji se pretvori u Van Bastena kad obuče dres reprezentacije. Također veliki broj igrača u francuskoj ligi, što bi se reklo, iz liga petice. A i nadavali su se golova na SP, tako da baš i ne ide priča da Halihodžićeve ekipe postižu malo golova.
Muhamed Đakmić

#1678 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Muhamed Đakmić »

SkyLimit wrote:Neko reče da Halihodžić nikad nije vodio tako jaku ekipu kao što je naša reprezentacija. Poprilična pretenciozna konstatacija. Vodio je u PSG jednog Ronaldinha i Pauletu, Obalu Slonovače sa Drogbom i Yayom Toureom itd.

Ne bih ja čak rekao ni da smo mi nešto igrački jači od Alžira. Mi uopće nemamo tip igrača kao što je Feghouli ili Brahimi. Brzi, odlični dribleri, prave napasti. Nemamo ni jedno krilo ili ofanzivnog veznog koje je neka klasa. Hajrović nema ništa osim snažnog šuta, Višći je najveća kvaliteta što je sitan pa izgleda kao krilo, a Lulić u dresu reprezentacije izgleda kao da je igrač iz Premijer lige BiH. Onda imaju u napadu Slimania koji se pretvori u Van Bastena kad obuče dres reprezentacije. Također veliki broj igrača u francuskoj ligi, što bi se reklo, iz liga petice. A i nadavali su se golova na SP, tako da baš i ne ide priča da Halihodžićeve ekipe postižu malo golova.
Nije vodio Ronaldinha :D
House

#1679 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by House »

ma ništa stranci....
Baresi 6

#1680 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Baresi 6 »

nekako mi se cini da je otkaz papetu bio pogresan potez. pogotovo u ovom trenutku. i sto alternative nisu neke. digla se velika prasina svi hoce vahu, al meni on djeluje malo precijenjeno. po meni novi trener nece postici nista vise od papeta ako se forma nasih igraca ne popravi. tanki smo. plus sto se u ove 4 utakmice koje smo odigrali nadovezalo nekoliko nesretnih okolnosti. nije pape kriv sto je pjanic promasio penal protiv kipra ili begovic primio onakav gol protiv belgije. to su 3 nesretno izgubljena poena. dodaj tome jos povrede i izostanke protiv izraela
House

#1681 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by House »

Raja,idemo na Euro kroz baraž :bih: samo opušteno
Point.

#1682 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Point. »

Baresi 6 wrote:nekako mi se cini da je otkaz papetu bio pogresan potez. pogotovo u ovom trenutku. i sto alternative nisu neke. digla se velika prasina svi hoce vahu, al meni on djeluje malo precijenjeno. po meni novi trener nece postici nista vise od papeta ako se forma nasih igraca ne popravi. tanki smo. plus sto se u ove 4 utakmice koje smo odigrali nadovezalo nekoliko nesretnih okolnosti. nije pape kriv sto je pjanic promasio penal protiv kipra ili begovic primio onakav gol protiv belgije. to su 3 nesretno izgubljena poena. dodaj tome jos povrede i izostanke protiv izraela
Ma da, 4 utakmice i dva boda samo zbog niza nesretnih okolnosti, to nema veze sto je Pape zvao na najbitniju tekmu samo 21 igraca, od toga 3 golmana i 0 (slovima:NULA) napadaca. Mislim, da fru fortuna nema toliku ulogu u svijetu fudbala.
Point.

#1683 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Point. »

hashishar_3rd wrote:Valjda dobijemo neke nove info

http://www.tv1.ba/tv-program/19523-tema ... -00-h.html

Tema TV1:Od Mundijala do Eura
Gosti:
- Jasmin Baković, generalni sekretar NSBIH
- Sabahudin Topalbećirević, sportski novinar i direktor Simposara
- Vlatko Glavaš, bivši bh. nogometaš i trener
- Duško Bajević, telefonom iz Atine
- Faruk Hadžibegić, telefonom iz Pariza
- Vahidin Halilhodžić, telefonom iz Turske
Večeras u 21 na TV1
Ima öi se gdje ovaj tv1 gledati na netu?
Muhamed Đakmić

#1684 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Muhamed Đakmić »

Baresi 6 wrote:nekako mi se cini da je otkaz papetu bio pogresan potez. pogotovo u ovom trenutku. i sto alternative nisu neke. digla se velika prasina svi hoce vahu, al meni on djeluje malo precijenjeno. po meni novi trener nece postici nista vise od papeta ako se forma nasih igraca ne popravi. tanki smo. plus sto se u ove 4 utakmice koje smo odigrali nadovezalo nekoliko nesretnih okolnosti. nije pape kriv sto je pjanic promasio penal protiv kipra ili begovic primio onakav gol protiv belgije. to su 3 nesretno izgubljena poena. dodaj tome jos povrede i izostanke protiv izraela
Ovo je bezobrazno, majke mi. Kao da nije upravo Pape kriv što je odlučio krenuti od utakmice sa Nigerijom u taktičku revoluciju kojoj rezultate vidimo danas. Ja odgovorno tvrdim da niko sa ovog foruma, a kamo li od ozbiljnijih trenera ne bi igrao bez krila, napadača, ili bekova. To u fudbalu ne postoji.

Pape je bio ili glup k'o noć da to ne vidi, ili je svjesno ulazio u kompromise sa samim sobom da bi Tinu izmislio poziciju. Rezultate vidimo danas, najgori period kvalifikacija u historiji reprezentacije. A ovo je najbolja ekipa koju smo imali u historiji reprezentacije.

Ne treba novi selektor biti taktički mag, nisu naši fudbaleri ni navikli na takve. Za početak će biti dovoljno da postavi normalnu formaciju gdje će biti jasna uloga svakog igrača i neće u toku samog meča promijeniti 3-4 mjesta u timu. U takvim okolnostima bi 15 bodova trebalo biti realnost, a i ovakva Belgija nije nepobjediva, jer imaju i oni svog Papeta na klupi.
Droog

#1685 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Droog »

Point. wrote:

Gosti:
Večeras u 21 na TV1
Pa jucer bio u BL.
Isao po podrsku...garant! :mrgreen:
The BEN10

#1686 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by The BEN10 »

Znaš kako, ko god da dođe nakon Papeta, ako ništa drugo, savjest će nam biti mirna jer sigurno nećećmo moći tražiti izgovor u glupoj i nerezonskoj formaciji sa 9 veznih, golmanom i jednim odbrambenim igračem. Ako ništa drugo.
Da ne kažem što očekujem od novog selektora da pozove neke nove face i isproba ih: Đurića, Štilića, Arslanagića, Mahmutovića, onog malog golmana iz Bayerna i još nekih. Kao i Zukanovića kojeg ne zove iz samo njemu znanog razloga.
Po meni su to dva najveća Papetova propusta - glupe formacije i totalno zapostavljanje igrača koji nam nešto mogu značiti. Da opet ne spominjem Seferovića, Halilovića, Tankovića koji su mogli igrati za nas, ali Papetu je bilo logičnije da igraju za nekog drugog...
FreakyStyley

#1687 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by FreakyStyley »

Droog wrote:
Point. wrote:

Gosti:
Večeras u 21 na TV1
Pa jucer bio u BL.
Isao po podrsku...garant! :mrgreen:
Al cuj VAHIDIN Halilhodzic. :lol:
todd_smith

#1688 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by todd_smith »

Ma i Baho se gura svudgdje, samo da je medju "glavnim" osobama, ne mora nista napisati niti reci sta pametno, samo neka ga tu.
SkyLimit

#1689 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by SkyLimit »

Vlatko Glavaš je redovan po ovakvim emisijama. A nema dosadnijih sportskih gostiju od njega i Kemala Alispahića. Da sastaviš sve što su obojica rekli u svojim gostovanjima, ne možeš jednu konkretnu rečenicu sastaviti.
Šibicar

#1690 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Šibicar »

Vala ni Konjić aka čampions liga nije daleko od tog dvojca,pa ni Šabić koji jedva sastavi rečenicu da ne zamuca...

Ma ustvari nama niko ne valja. :mrgreen:
radostan dan

#1691 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by radostan dan »

možda mislite da ste u problemu, i da vam je teško....
Mihajlović: Vratiću se jednog dana

Trener Samporije Siniša Mihajlović kaže da je za njega bio san da vodi reprezentaciju Srbije i da će se jednog dana vratiti na klupu ’Orlova’.

“Oduvek sam razmišljao srcem – voditi Srbiju bio je san koji sam mogao da nastavim, ali kada sam dobio poziv odavde, shvatio sam da moram da se odužim Sampdoriji za sve što je uradila za mene u prošlosti, kada je meni to bilo potrebno“, rekao je Mihajlović na godišnjicu svog dolaska na klupu Đenovljana.

“Bio je to rizik, skoro svi ljudi sa kojima sam razgovarao smatrali su da nije logično da prihvatim. Imao sam ugovor na još dve-tri godine, mogao sam da ostanem koliko sam hteo, a i način života je utoliko bolji zato što kao selektor imaš više slobodnog vremena. Ali ja volim izazove, uvek sam ih prihvatao i sve je ispalo kako treba. Ipak, jednog dana ću se vratiti u nacionalni tim“, dodao je Mihajlović.

Kada je pre 365 dana preuzeo Sampdoriju, tim je bio treći otpozadi na tabeli, a sezonu je završio na 12. poziciji.

“Došao sam i pitao sam šta ja mogu da uradim za Sampdoriju, a ne obrnuto“, kaže srpski stručnjak.

Ove sezone Sampdorija igra izvanredno i posle 11 kola nalazi se na četvrtoj poziciji u Seriji A sa 20 bodova.

“Video sam kako smo se prošle godine spasli, to je bilo čudo. Sada igrače poznajem dobro, iskusniji su“.

Takođe, Mihajlović je promenio i formaciju.

“Kada se uzme u obzir način na koji ja vidim fudbal i moj mentalitet, kao i činjenicu da volim da se igra presing, preferiram formaciju 4-2-3-1. Ipak, treba u obzir uzeti i karakteristike igrača, to da imamo Gabijadinija i Edera po bokovima, onda više igram 4-3-3“, objasnio je srpski stručnjak.

komentari -
mojne molim te
(hop-cup, 20. novembar 2014 18:08)

Nemoj 'leba ti...
(Brcko, 20. novembar 2014 18:07)

Voleo bih da se on ipak drži Italije,a bilo bi sa njegove strane patriotski da nekako tamo prevede Toleta i bar 75% poslanika Skupštine Srbije; tada bismo bili bolja zemlja...
(danilo, 20. novembar 2014 18:03)

A što ćeš nam?
(Labud, 20. novembar 2014 18:02)

Nemoj ko Boga te molim!!!
(dr.nikola, 20. novembar 2014 17:57)

nemoj živ bio
(........, 20. novembar 2014 17:56)
Droog

#1692 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Droog »

Šibicar wrote:Vala ni Konjić aka čampions liga nije daleko od tog dvojca,pa ni Šabić koji jedva sastavi rečenicu da ne zamuca...

Ma ustvari nama niko ne valja. :mrgreen:
Riječ!! :mrgreen:
SpiritCrusher

#1693 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by SpiritCrusher »

Ko god nas preuzme donji je. Jebo Papeta, al raja je stoka. Nećemo se plasirat, što je normalno, i biće mjenjaj opet, pa sve u krug. Ma treba Muzura vratit, ionako smo cirkus, al u to vrijeme smo bar furku imali a i ekipa je neku dušu imala. Mujčin plete po sredini, rahmetli Katana libero, na golu Deda alkos... Šminka.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1694 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by hrasno38 »

The BEN10 wrote:
Znaš kako, ko god da dođe nakon Papeta, ako ništa drugo, savjest će nam biti mirna jer sigurno nećećmo moći tražiti izgovor u glupoj i nerezonskoj formaciji sa 9 veznih, golmanom i jednim odbrambenim igračem. Ako ništa drugo.
Da ne kažem što očekujem od novog selektora da pozove neke nove face i isproba ih: Đurića, Štilića, Arslanagića, Mahmutovića, onog malog golmana iz Bayerna i još nekih. Kao i Zukanovića kojeg ne zove iz samo njemu znanog razloga.
Po meni su to dva najveća Papetova propusta - glupe formacije i totalno zapostavljanje igrača koji nam nešto mogu značiti. Da opet ne spominjem Seferovića, Halilovića, Tankovića koji su mogli igrati za nas, ali Papetu je bilo logičnije da igraju za nekog drugog...
Pa gdje ce zvati Zukanovica kad njega zastupa Germania :D
Dead Man Walking

#1695 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Dead Man Walking »

Pozz za odane i normalnu raju.
zenit dozic

#1696 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by zenit dozic »

neomicin wrote:
Samo da nebude ovaj Hadžibegić, baš mi je ogadio. Uvijek je ložio druge selektore, prije neki dan čitam kako je sve osim pobjede u Izraelu KATASTROFA, I TO BAŠ U TRENUTKU KAD SMO BEZ DŽEKE I VEDE. Pa i lud čovjek je znao da nećemo pobijediti, ali jok on se našo pametan samo da uvali Papeta kod navijača. Nažalost kod većine je uspio ali ne i kod nas odanih i ljudi koji znamo cijeniti šta je za BIH uradio Safet. Isto je ovako ložio i Daidžu i Baku, ali neka sve se vraća sve se plaća.
:D :lol:
simonese

#1697 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by simonese »

ako ovako nastavimo ispast ce pape opet najbolja solucija :D
Murat Sabanovic

#1698 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Murat Sabanovic »

bice "sjasi kurta da uzjase murta"
simonese

#1699 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by simonese »

Murat Sabanovic wrote:bice "sjasi kurta da uzjase murta"
standardica u nas
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1700 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by JoseMujica »

sad bez obzira koga dovedu prema stanju na tabeli, našoj igri na terenu i nebulozama koje je Papke počeo prosipati nogatrans za Pariz se morao desiti tako da nema potrebe da plačete za prošlošću, al je to valjda utkano u dinarsko biće da vazda gusla nasuho

A ovi odani Papketoljupci neka ga nastave pratiti kad/ako preuzme Srbiju :D samo se nadam da neće biti u dilemi za koga navijati ako kojim slučajem zaigramo kontra Papketa :evil:
Locked