Pežo nema ni upola problema sa motorima i mjenjačima kao VW, a priču o crkavanju elektronike možeš okačiti mačku o rep. Možda kada tu elektroniku održava neki dunđer iz BiH, a poznato je da su ovde svi koji znaju zamjeniti točak majstori. Takođe onaj koji redovo dolijeva aditiv i izveze auto nekad i na otvoren put kako bi se izvršila regenerizacija nema problema sa FAP filterom.esso_sa wrote:
A Peugeot se inace ne kvari, nije nikada imao problema ni s cim... Ni Renaulti isto... Ja sam inace cuo da ta auta imaju kovane zamajce, elektronike, cuvene "pouzdane" BSI module, kovane FAP filtere a redovne "Depollution greske" su totalna nepoznanica kod Peugeota....![]()
Da ne shvatis moj komentar pogresno, poenta je da se sva auta kvare, samo im se kvare razliciti dijelovi. VW-u pukne glava, Peugeotu crkne pola elektronike i sad da ne nabrajam dalje... Ne trebamo biti zadrti![]()
VW jeste vazda bio "hladan" sa dizajnom i opremom ali cinjenica je da prave auta koja su jednostavno sklopljena, laka za odrzavati a vrijeme je pokazalo i da su pouzdana... Pa ne bi se toliko prodavala po svijetu da nije tako... Zanemarimo ovdje bosnju i "golf je svetinja" mentalitet
O lakom održavanju VW grupe pričaj malo ljudima sa Pasatom 5, sa raznim Audijima i slično.
Kao da živite prije 50 godina pa pričate o održavanju.
ado-šampion wrote: Gdje je Focus po prodaji ispred Golfa?! Golf dere u toj klasi skoro svake godine. Mozda jedino u GB da je Focus ispred. U 2014 u evropi je prodano vise nego duplo vise Golfova od Focusa (preko 500 hiljada naspram 220 hiljada), koji mu je prvi pratilac.
Naravno da mi smeta pokvarena dizna ili puknuta glava, ali to se popravi i opet imas isto auto. Zvuk zatvaranja vrata ostane na autu od kad ga kupis pa sve dok ga ne prodas. A realno na tom Pezou onaj plasticni zvuk, zao mi bude svaki put kad cujem... Da ne idem na probleme na Pezou koji su navodno rijeseni na 308, elektronika, DPF, uljni kanali do turbine i slicno...
Fokus je isti u cijelom svijetu i trenutno je broj 1 po prodaji.
Taj zvuk traje čitavu jednu milisekundu i on ti smeta. Inače neko dobre volje može da ga eliminiše za sva vremena uz trošak od čitavih 10 KM po vratima. Isto se može uraditi i sa bukom zadnjeg trapa. Da eliminišeš zvukove u cijelom autu treba ti malo dobre volje i materijala u vrijednosti od 50 KM. To je ogromna mana, ali zato je mala mana kada ti rikne pola motora koji se naravno može zamjeniti uz neki trošak od 1000+ KM.
Uz sve to porediš P308 sa Pasatom. Poredi C5 ili P508 sa pasatom.