Ne kontam sta ne mozes od toga? Izjednacavati terorizam sa muslimanima? Osim desnicara, to niko i ne radi. Al kad napises da postoji ekstremni islam koji dize ljude u zrak zaspu te pricom kako to nisu svi muslimani i kako to nije pravi islam bla bla. Isto kao da kazes srpski zlocini pa da kazes nisu nego su velikosrpski. Isto dodjejeza u ledja wrote:Rekao si da ce se interpretirati kao fasizam. Ja te pitao gdje, ko i sta. Ti mi nisi odgovorio.Bodkin wrote:Niko to nije ni napisao. Nisam jednom nalisao ovdje da je jako tesko boriti se protiv ekstremista jer ce se svaki put interpretirati kao borba protiv svih muslimana. Tvoj post je odlican primjerjeza u ledja wrote:Pa, pojava rasta broja takvih ekstremista u zadnjih x godina nije nesto nepoznato. Nije “fasizam” opisati taj problem.
Medjutim, ne moze se na osnovu toga sve ljude koji su muslimani opisati kao ekstremiste, pa makar bili konzervativni, to vec jeste problem.
Nije poenta razbijanja recenica na detalje. Moja poenta je da pokazem besmislenost te tvrdnje da je navodna liberalna politicka korektnost u Evropi dovela do toga da se cak ne smije reci nista protiv stvari koje su ocigledno uzasna posast, tipa rast terorizma. No ne mozes terorizam izjednacavati sa muslimanima, npr, a to se vrlo cesto nehotice radi. Ne mozes ni na osnovu toga npr pricati o migrantima kao leglu ekstremizma. Mislim, ljudi ne zele birati rijeci i mnogi ih namjerno ne biraju, tj zloupotrebljavaju. E to je vec fasizam. I jedno je kad forumasi nesto pisu, drugo je kad to kaze javna licnost.
Ili cinjenica da sa imigrantima ima itekako problema. Kulturalnih razlika, neuklapanja u sistem itd itd. I sad kao ne smijes napisati jer si sta, fasista?
I pazi, po tebi je fasizam kad ne biras rijeci. Znaci fasizam se sveo sa ubijanja ljudi plinom na tome da ne biras rijeci kad opisujes pojavu koja je u evropi realna.