Desničari osvajaju Evropu!

Post Reply
Bodkin

#1676 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Bodkin »

jeza u ledja wrote:
Bodkin wrote:
jeza u ledja wrote:Pa, pojava rasta broja takvih ekstremista u zadnjih x godina nije nesto nepoznato. Nije “fasizam” opisati taj problem.
Medjutim, ne moze se na osnovu toga sve ljude koji su muslimani opisati kao ekstremiste, pa makar bili konzervativni, to vec jeste problem.
Niko to nije ni napisao. Nisam jednom nalisao ovdje da je jako tesko boriti se protiv ekstremista jer ce se svaki put interpretirati kao borba protiv svih muslimana. Tvoj post je odlican primjer
Rekao si da ce se interpretirati kao fasizam. Ja te pitao gdje, ko i sta. Ti mi nisi odgovorio.

Nije poenta razbijanja recenica na detalje. Moja poenta je da pokazem besmislenost te tvrdnje da je navodna liberalna politicka korektnost u Evropi dovela do toga da se cak ne smije reci nista protiv stvari koje su ocigledno uzasna posast, tipa rast terorizma. No ne mozes terorizam izjednacavati sa muslimanima, npr, a to se vrlo cesto nehotice radi. Ne mozes ni na osnovu toga npr pricati o migrantima kao leglu ekstremizma. Mislim, ljudi ne zele birati rijeci i mnogi ih namjerno ne biraju, tj zloupotrebljavaju. E to je vec fasizam. I jedno je kad forumasi nesto pisu, drugo je kad to kaze javna licnost.
Ne kontam sta ne mozes od toga? Izjednacavati terorizam sa muslimanima? Osim desnicara, to niko i ne radi. Al kad napises da postoji ekstremni islam koji dize ljude u zrak zaspu te pricom kako to nisu svi muslimani i kako to nije pravi islam bla bla. Isto kao da kazes srpski zlocini pa da kazes nisu nego su velikosrpski. Isto dodje

Ili cinjenica da sa imigrantima ima itekako problema. Kulturalnih razlika, neuklapanja u sistem itd itd. I sad kao ne smijes napisati jer si sta, fasista?

I pazi, po tebi je fasizam kad ne biras rijeci. Znaci fasizam se sveo sa ubijanja ljudi plinom na tome da ne biras rijeci kad opisujes pojavu koja je u evropi realna.
seln

#1677 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by seln »

Alt right svih podrforuma, ujedinite se! :-)
Da je neko poceo da vas proziva, digla bi se dzeva do neba.... a ovako, fino se javljate jedan po jedan.
Nerealizirani partizani, FGR sa krizom identiteta, djevci s viskom hormona kanaliziranih kroz vjeru i naciju, papucari... solidna gradja za nekog diplomca psihologije.
insomnia78

#1678 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by insomnia78 »

Kme, kme
seln

#1679 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by seln »

Black swan wrote:problem s ljevicom danas je što imaju previše polpotovaca, staljinista i nacista u svojim redovima

to bi samo zabranjivalo betoniralo zatrpavalo mijenjalo tuđa mišljenja na silu ograđivalo unutar granica jedne države sprečavalo demokratske izbore i tako dalje
Cuj, ja da ti zabranim misljenje? :lol: :lol:
Al' se ima sta i zabraniti, kruh te jebo... misljenja i govana.
Misli ti sta hoces, a bogami i pricaj sta hoces.
Samo ti ne treba pustiti da uhvatis fursata, da se ljudi ne bi po tisuciti put cudili " a bio je tako fin momak".
seln

#1680 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by seln »

insomnia78 wrote:Kme, kme
Zagorio mazze?
Bodkin

#1681 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Bodkin »

seln wrote:Alt right svih podrforuma, ujedinite se! :-)
Da je neko poceo da vas proziva, digla bi se dzeva do neba.... a ovako, fino se javljate jedan po jedan.
Nerealizirani partizani, FGR sa krizom identiteta, djevci s viskom hormona kanaliziranih kroz vjeru i naciju, papucari... solidna gradja za nekog diplomca psihologije.
Pojma ti realno nemas sta je desnicar. Uljuljan u evropi vec 20 godina dok su djeca cvijeca bila i sad se poistovijetio sa imigrantima dodatno na religijskoj osnovi. I kontas svi nacisti. A ja od labuda miljama ulijevo
triconja

#1682 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by triconja »

Ovi haman desnicari samo znaju prijetit, prolaze gej parade, prava zena a oni samo laju :lol:

Migranata ce se slit milijarda kako je krenulo a oni samo laju :lol:

Mene sramota sto sam desnicar kad vidim ko je jos to :D
jeza u ledja

#1683 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by jeza u ledja »

@ Bodkin, BlackSwan, insomnia, ne budite ba djeca. Mozda se slazete s likom u nekim stvarima, mozda vas nervira kad vas neko etiketira, ali vi ne pisete na nacin i o stvarima kao ovaj lik. Ovo su tacno stavka po stavka ona struktura momaka sto uredni i zalizani vole s bakljama marsirati kroz ulice.
Oni sto provode dane vrteci kojekakve opskurne blogove i youtube videa i onda ono namjeste naocale i hajmo " :oops: " . Mala, nesigurna pacurlija koja ne moze naci kakvog finog picica da ih dovede u red.
seln

#1684 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by seln »

Bodkin wrote:
Pojma ti realno nemas sta je desnicar. Uljuljan u evropi vec 20 godina dok su djeca cvijeca bila i sad se poistovijetio sa imigrantima dodatno na religijskoj osnovi. I kontas svi nacisti. A ja od labuda miljama ulijevo
Bila je i ovdje jedna takva ljevica, ima tome 80 godina...
jeza u ledja

#1685 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by jeza u ledja »

insomnia78 wrote:Pa jes’. Ne mozes. To sto sve i jedan izvodjac teroristickih napada na evropskom tlu ili dolazi ili ima porjeklo iz tih zemalja je sasvim slucajno. Potrefilo se.
takoe
Image
insomnia78

#1686 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by insomnia78 »

Ma ovo je onaj panakonda il kako vec. Taj marsira samo po internetu
Bodkin

#1687 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Bodkin »

seln wrote:
Bodkin wrote:
Ma ja, klasicna glupa prica. I ti si terorista i takvi kao ti se dizu u zrak. Tako nekako dodje
seln

#1688 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by seln »

Bodkin wrote:
seln wrote:
Bodkin wrote:
Ma ja, klasicna glupa prica. I ti si terorista i takvi kao ti se dizu u zrak. Tako nekako dodje
Ako kazete ti i Lazanski, onda jesam.
jeza u ledja

#1689 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by jeza u ledja »

Bodkin wrote:
Ne kontam sta ne mozes od toga? Izjednacavati terorizam sa muslimanima? Osim desnicara, to niko i ne radi. Al kad napises da postoji ekstremni islam koji dize ljude u zrak zaspu te pricom kako to nisu svi muslimani i kako to nije pravi islam bla bla. Isto kao da kazes srpski zlocini pa da kazes nisu nego su velikosrpski. Isto dodje

Ili cinjenica da sa imigrantima ima itekako problema. Kulturalnih razlika, neuklapanja u sistem itd itd. I sad kao ne smijes napisati jer si sta, fasista?

I pazi, po tebi je fasizam kad ne biras rijeci. Znaci fasizam se sveo sa ubijanja ljudi plinom na tome da ne biras rijeci kad opisujes pojavu koja je u evropi realna.
Ne, napisao sam kad to ljudi zloupotrebljavaju, tj. namjerno ne biraju rijeci.
"Ekstremni Islam" kao formulaciju ne bih bas opisao kao fasizam, ovisi od konteksta, ali zar nije malo glup izraz? Isto kao da je ekstremna verzija neke religije raznosenje po pijacama. Jel shvatas sta govorim? Ne dize "ekstremni islam" ljude u zrak. To je besmislena recenica potpuno.
jeza u ledja

#1690 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by jeza u ledja »

insomnia78 wrote:Ma ovo je onaj panakonda il kako vec. Taj marsira samo po internetu
A jeste jest, to mu je bio nick.
jeza u ledja

#1691 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by jeza u ledja »

Bodkin wrote: I kontas svi nacisti. A ja od labuda miljama ulijevo
Znaci Labud je Naci?
Labude, vidi sto te etiketira. :meza1:
Bodkin

#1692 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Bodkin »

jeza u ledja wrote:
Znaci Labud je Naci?
Pa lijevo je i od sredine ulijevo :D a on je udesno od sredine. Ono, krscanski konzervativac :D
jeza u ledja

#1693 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by jeza u ledja »

Bodkin wrote:
jeza u ledja wrote:
Znaci Labud je Naci?
Pa lijevo je i od sredine ulijevo :D a on je udesno od sredine. Ono, krscanski konzervativac :D
džizus frik :oops: :D
paleoconservative

#1694 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by paleoconservative »

jeza u ledja wrote:@ Bodkin, BlackSwan, insomnia, ne budite ba djeca. Mozda se slazete s likom u nekim stvarima, mozda vas nervira kad vas neko etiketira, ali vi ne pisete na nacin i o stvarima kao ovaj lik. Ovo su tacno stavka po stavka ona struktura momaka sto uredni i zalizani vole s bakljama marsirati kroz ulice.
Oni sto provode dane vrteci kojekakve opskurne blogove i youtube videa i onda ono namjeste naocale i hajmo " :oops: " . Mala, nesigurna pacurlija koja ne moze naci kakvog finog picica da ih dovede u red
.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Ad_hominem
insomnia78

#1695 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by insomnia78 »

A Adil tuče po Pameli :-D
Image
jeza u ledja

#1696 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by jeza u ledja »

paleoconservative wrote:
jeza u ledja wrote:@ Bodkin, BlackSwan, insomnia, ne budite ba djeca. Mozda se slazete s likom u nekim stvarima, mozda vas nervira kad vas neko etiketira, ali vi ne pisete na nacin i o stvarima kao ovaj lik. Ovo su tacno stavka po stavka ona struktura momaka sto uredni i zalizani vole s bakljama marsirati kroz ulice.
Oni sto provode dane vrteci kojekakve opskurne blogove i youtube videa i onda ono namjeste naocale i hajmo " :oops: " . Mala, nesigurna pacurlija koja ne moze naci kakvog finog picica da ih dovede u red
.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Ad_hominem
Sikter.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1697 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by _BataZiv_0809 »

:zekzek:

Zek zek :kontrabas:
The 51st State

#1698 Re: Desničari osvajaju Evropu!