Sirija
-
sarajevoxxxx
#1677 Re: Sirija
Latakija: Strateska kota Nebijj Junus se ponovo nasla na udaru FSA jedinica
- Co0l
#1678 Re: Sirija
Moze,sve je laz,obmana,iluzija,i to u Siriji traje vec dvije i po godine i izgleda samo jedna strana stima dok druga sipa po njima latice cvijeca iz aviona i helikoptera dok ovi prvi razaraju gradove pod svojom kontrolom i ubijaju u njima civile da bi optuzili asadiste za to i evo tek nakon dvije i po godine neko je konacno nasjeo na njihovu prevarunosara wrote:Ti si prespavao Libiju...? SVE se moze nastimat i konstruisat...Co0l wrote:Pun ti bolan YT snimaka na sta lice gradovi nakon bombardovanja SAA i snimaka razorenih zgrada nakon tih bombardovanja iz kojih izvlace mrtve i ranjene civile.Zlonamjerno bi bilo pravit se da toga nema.nosara wrote: Razaranja su jedno, a desetine hiljada ubijenih nesto deseto... Nije nemoguce, ali je samo pretpostavka... Ja mislim losa i zlonamjerna...
Gdje sad Chelli da postavi Jokera...
- asurbanipal
#1679 Re: Sirija
Co0l wrote: Moze,sve je laz,obmana,iluzija,i to u Siriji traje vec dvije i po godine i izgleda samo jedna strana stima dok druga sipa po njima latice cvijeca iz aviona i helikoptera dok ovi prvi razaraju gradove pod svojom kontrolom i ubijaju u njima civile da bi optuzili asadiste za to i evo tek nakon dvije i po godine neko je konacno nasjeo na njihovu prevaru![]()

-
tesanj
#1680 Re: Sirija
Kako osveta?? Pa zar to nisu muslimani vjernici "jedini na isprsavnom putu", zna se kako postupati sa zarobljenicima. Al imajuci u vidu da oni imaju svoj serijat i sunet mogu zamislit sta bi se desilo.acopero wrote:Pojačanja idu kad gradovima Nubl i Zehra u blizini Halepa , koji su i dalje pod kontrolom SAA. http://www.youtube.com/watch?v=A16EgrxesgQ Ono sto me personalno brine je da ce FSA sada udariti na te siitske gradove i pociniti "osvetu" za ono sto je Asad - generali koje on navodno kontrolise , napravili u Damasku.
- nosara
#1681 Re: Sirija
Nema razloga za zluradost, nevini ljudi sigurno stradaju, u pitanju je agresija na suverenu drzavu i agresor je nemilosrdan...Co0l wrote:Moze,sve je laz,obmana,iluzija,i to u Siriji traje vec dvije i po godine i izgleda samo jedna strana stima dok druga sipa po njima latice cvijeca iz aviona i helikoptera dok ovi prvi razaraju gradove pod svojom kontrolom i ubijaju u njima civile da bi optuzili asadiste za to i evo tek nakon dvije i po godine neko je konacno nasjeo na njihovu prevarunosara wrote:Ti si prespavao Libiju...? SVE se moze nastimat i konstruisat...Co0l wrote:
Pun ti bolan YT snimaka na sta lice gradovi nakon bombardovanja SAA i snimaka razorenih zgrada nakon tih bombardovanja iz kojih izvlace mrtve i ranjene civile.Zlonamjerno bi bilo pravit se da toga nema.![]()
- nOrMaLaC
#1682 Re: Sirija
http://www.liveleak.com/view?i=94a_1377271950
Važno!
Shuhada al-Bayada Battalion iz Homsa u razgovor sa Adulasitom iz Saudije. Mogući dokaz o učešću pobunjenika u vezi sa tragičnim događajem sa hemijskim oružjem.
Važno!
Shuhada al-Bayada Battalion iz Homsa u razgovor sa Adulasitom iz Saudije. Mogući dokaz o učešću pobunjenika u vezi sa tragičnim događajem sa hemijskim oružjem.
-
acopero
#1683 Re: Sirija
@ tesanj: A kazna za zlo jeste slično zlo, a onoga koji oprosti i izmiri se Allah će nagraditi; On, uistinu, ne voli one koji nepravdu čine."/40/ "A onaj ko se osveti (uzvrati istom mjerom) nakon što mu je nepravda učinjena, pa takvi se ne mogu kazniti", /41/ "Kaznit će se oni koji ljude tlače i bez ikakva osnova red na Zemlji narušavaju; njih čeka bolna patnja." /42/ ِA ko se strpi i oprosti, doista je to (praštanje) preporučljivo."/43/
Koji ti brate Kuran citas?
- nosara
#1684 Re: Sirija
A sta ako se dokaze da su oni bacili otrove...? Nece se valjda sebi svetit...?acopero wrote:@ tesanj: A kazna za zlo jeste slično zlo, a onoga koji oprosti i izmiri se Allah će nagraditi; On, uistinu, ne voli one koji nepravdu čine."/40/ "A onaj ko se osveti (uzvrati istom mjerom) nakon što mu je nepravda učinjena, pa takvi se ne mogu kazniti", /41/ "Kaznit će se oni koji ljude tlače i bez ikakva osnova red na Zemlji narušavaju; njih čeka bolna patnja." /42/ ِA ko se strpi i oprosti, doista je to (praštanje) preporučljivo."/43/
-
acopero
#1685 Re: Sirija
Nosara druze , asad da lansira termonuklearnu bombu i spali 99% Sirije , ja znam da bi mnogi rekli da nije , al eto . Nema se sta dokazati . Kad se zavrsi ovaj rat , otidji do Sirije , pogledaj gradove i sve ce ti biti jasno.
- area51
#1686 Re: Sirija
Ovo sa ovim "otrovima" će poslužiti kao alibi za napad koji će uslijediti.Deja vu 
- nosara
#1687 Re: Sirija
Nema vise Sirije... To je i bio cilj... Plemena, radikali i gruhanje do sudnjeg dana...acopero wrote:Nosara druze , asad da lansira termonuklearnu bombu i spali 99% Sirije , ja znam da bi mnogi rekli da nije , al eto . Nema se sta dokazati . Kad se zavrsi ovaj rat , otidji do Sirije , pogledaj gradove i sve ce ti biti jasno.
- Kikibombona
#1688 Re: Sirija
Postavljas pitanja...
Odgovaras na pitanja...Alfons Kauders wrote:
Prezvakano, objasnjeno.
A ako cemo o motivima... Koji bi bio motiv Amerike? Demokratska administracija se pokusava izvuci iz Afganistana, Irak je vec gotov. I sad trebaju opet krenuti u novi rat? Onako, da zijane sljedece izbore?
Sirija nema nafte, nema skoro nikakvih resursa. Nakon gradjanskog rata ne predstavlja skoro nikakvu vojnu prijetnju. Cak i prije rata nije bila prijetnja za Izrael, Tursku. Koji je onda njihov motiv?
Alfons Kauders wrote:
Zato jer im se moze. I jer svijet za Burmu boli kurac ko onomad za Bosnu ili Ruandu... Da imaju nafte ko Kuvajt, ili stratesku poziciju ko Sirija, bila bi druga prica.
-
acopero
#1689 Re: Sirija
@ area51 , znas sta mi je malo cudno. Mnogi na netu brane asada, ali nista od tog buraz. Puska u ruke i gdje treba braniti tamo . vahabije makar ne pricaju suplju, oni kume puska u ruke i bore se za uvjerenja . Nesto ne vidjeh intarnacionalne brigade u siriji , samo religijske fanatike iz irana, libana i iraka.
-
tesanj
#1690 Re: Sirija
Ovaj: ALLAH VAM ZAPOVJEDA DA ODGOVORNE SLUZBE ONIMA KOJI SU IH DOSTOJNI POVJERAVATA I KAD LJUDIMA SUDITE, DA PRAVICNO SUDITE...(En-Nisa, 58) Niti su dostojni niti ce pravedno sudit.acopero wrote:@ tesanj: A kazna za zlo jeste slično zlo, a onoga koji oprosti i izmiri se Allah će nagraditi; On, uistinu, ne voli one koji nepravdu čine."/40/ "A onaj ko se osveti (uzvrati istom mjerom) nakon što mu je nepravda učinjena, pa takvi se ne mogu kazniti", /41/ "Kaznit će se oni koji ljude tlače i bez ikakva osnova red na Zemlji narušavaju; njih čeka bolna patnja." /42/ ِA ko se strpi i oprosti, doista je to (praštanje) preporučljivo."/43/
- nosara
#1691 Re: Sirija
Kikibombona wrote:Postavljas pitanja...
Prezvakano, objasnjeno.
A ako cemo o motivima... Koji bi bio motiv Amerike? Demokratska administracija se pokusava izvuci iz Afganistana, Irak je vec gotov. I sad trebaju opet krenuti u novi rat? Onako, da zijane sljedece izbore?
Sirija nema nafte, nema skoro nikakvih resursa. Nakon gradjanskog rata ne predstavlja skoro nikakvu vojnu prijetnju. Cak i prije rata nije bila prijetnja za Izrael, Tursku. Koji je onda njihov motiv?
Alfons Kauders wrote:
Zato jer im se moze. I jer svijet za Burmu boli kurac ko onomad za Bosnu ili Ruandu... Da imaju nafte ko Kuvajt, ili stratesku poziciju ko Sirija, bila bi druga prica.
Umorio se, cijeli dan ovdje, na pet tema, od jebavanja do Bjelorusije, sve mu se pobrkalo...
Da obmana zna kakvog amerikanca ima u Tuzli...
- Kikibombona
#1692 Re: Sirija
Ne.Co0l wrote:Do intervencije nije doslo kad je upotrijebljeno hemijsko oruzje u Alepu jer su mete bile pod kontrolom SAA i to je kao bio dokaz da su pobunjenici krivi za taj napad a sad kad je upotrijebljeno na mete pod kontrolom pobunjenika opet pobunjenici kriviKikibombona wrote:...![]()
![]()
Kad se teorije pojebu...
Nego me zanima zasto Amerika nije optuzila pobunjenike kada su hemijskim oruzjem napadnute lokacije koje su bile pod kontrolom rezima?
Tu upadate u zamku ti, Alfons i ostali...
Je li SAA gadjala samu sebe kod Alepa?
- Co0l
#1693 Re: Sirija
Naravno da nevini stradaju a najodgovorniji za to je diktator i ratni zlocinac Asad.nosara wrote:
Nema razloga za zluradost, nevini ljudi sigurno stradaju, u pitanju je agresija na suverenu drzavu i agresor je nemilosrdan...
- asurbanipal
#1694 Re: Sirija
nosara wrote:Kikibombona wrote:Postavljas pitanja...
Prezvakano, objasnjeno.
Alfons Kauders wrote:
Zato jer im se moze. I jer svijet za Burmu boli kurac ko onomad za Bosnu ili Ruandu... Da imaju nafte ko Kuvajt, ili stratesku poziciju ko Sirija, bila bi druga prica.![]()
Umorio se, cijeli dan ovdje, na pet tema, od jebavanja do Bjelorusije, sve mu se pobrkalo...![]()

- Kikibombona
#1695 Re: Sirija
Desava se i najboljimnosara wrote:
![]()
Umorio se, cijeli dan ovdje, na pet tema, od jebavanja do Bjelorusije, sve mu se pobrkalo...![]()
A vidi ove zamke u koju su upali...
Hemijsko oruzje je prvi put upotrijebljeno u mjestu nadomak Alepa. To mjesto je pod kontrolom rezima. Amerika i njihovi fanovi su optuzili SAA da su gadjali sami sebe.
Sada kada se napad desio na lokaciji koju kontrolisu pobunjenici, prica postaje drugacija. Nakon sto je SAA gadjala samu sebe, sada su odlucili malo gadjati pobunjenike
Nema sanse da su 'mudzahidi' izveli napade, iako ti napadi idu u prilog iskljucivo njima.
-
Objektivni navijac
#1696 Re: Sirija
Koji jazuk sto nema vishe Sirijenosara wrote:Nema vise Sirije... To je i bio cilj... Plemena, radikali i gruhanje do sudnjeg dana...acopero wrote:Nosara druze , asad da lansira termonuklearnu bombu i spali 99% Sirije , ja znam da bi mnogi rekli da nije , al eto . Nema se sta dokazati . Kad se zavrsi ovaj rat , otidji do Sirije , pogledaj gradove i sve ce ti biti jasno.
- area51
#1697 Re: Sirija
Od 1946 do 1912Objektivni navijac wrote:Koji jazuk sto nema vishe Sirijenosara wrote:Nema vise Sirije... To je i bio cilj... Plemena, radikali i gruhanje do sudnjeg dana...acopero wrote:Nosara druze , asad da lansira termonuklearnu bombu i spali 99% Sirije , ja znam da bi mnogi rekli da nije , al eto . Nema se sta dokazati . Kad se zavrsi ovaj rat , otidji do Sirije , pogledaj gradove i sve ce ti biti jasno.Dugo je i trajala od 1946 do 1912 ,ko kakav krachi ljudski zivot. Tu teritoriju treba podijeliti izmedju neke alawitske drzave,Kurdistana,Turske,Izraela a mogu i Arapi dobiti dio ako konacno misle praviti arapsku drzavu,vakat im je !
- nosara
#1698 Re: Sirija
Odi tamo i ubijedi narod da ih vodi zlocinac, ja sam za sve sto vecina odluci...Co0l wrote:Naravno da nevini stradaju a najodgovorniji za to je diktator i ratni zlocinac Asad.nosara wrote:
Nema razloga za zluradost, nevini ljudi sigurno stradaju, u pitanju je agresija na suverenu drzavu i agresor je nemilosrdan...
- muhafuca
#1699 Re: Sirija
neki pamte Iraq a neki ne pamteacopero wrote:Nosara druze , asad da lansira termonuklearnu bombu i spali 99% Sirije , ja znam da bi mnogi rekli da nije , al eto . Nema se sta dokazati . Kad se zavrsi ovaj rat , otidji do Sirije , pogledaj gradove i sve ce ti biti jasno.
a sad da ne idemo u Juznu Ameriku Afriku ili JI Aziju Iran gdje je Amerika organizovala i podrzala raznorazne drzavne udare podrzavala raznorazne diktatore - dovoljn ti je frisak primjer toga da je Amerika odlucila da ne klasifikuje drzavni udar kao drzavni udar kako bi mogla dostavljati kesh i opremu Egipatskoj vojsci (a daleko sam ti ja od MB supportera al sto jest jest)
al ko je slip i gluh kod ociju i usiju - djaba njemu pricat i objasnjavat
Last edited by muhafuca on 24/08/2013 17:57, edited 1 time in total.
- nosara
#1700 Re: Sirija
I o BiH tako misli pola gradjana... Da probamo...?Objektivni navijac wrote:Koji jazuk sto nema vishe Sirijenosara wrote:Nema vise Sirije... To je i bio cilj... Plemena, radikali i gruhanje do sudnjeg dana...acopero wrote:Nosara druze , asad da lansira termonuklearnu bombu i spali 99% Sirije , ja znam da bi mnogi rekli da nije , al eto . Nema se sta dokazati . Kad se zavrsi ovaj rat , otidji do Sirije , pogledaj gradove i sve ce ti biti jasno.Dugo je i trajala od 1946 do 1912 ,ko kakav krachi ljudski zivot. Tu teritoriju treba podijeliti izmedju neke alawitske drzave,Kurdistana,Turske,Izraela a mogu i Arapi dobiti dio ako konacno misle praviti arapsku drzavu,vakat im je !